Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko barimas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2
Tutikutė
QUOTE(vilma_klp @ 2007 09 28, 13:22)
mano mazyte irgi juokiasi kai baru,kitaip sakant kai sakau kad negalima taip daryti.ir dar specialiai taip daro.pvz:kisa rankyte i suniuko bliudeli su vandenuku,sakau negalima.o ji juokias ir dar specialiai daro.o jei truputi pikciau pasakau ir traukiu ja i sali,tai jin dar specialiai kol dar nespejau patraukt kisa ranka kuo giliau.labai jau piktybiskai.galiu aiskint neaiskinus graziai,jai dar tik metukai ir pora menesiu,tad nelabai ka supranta.tas pats yra ir kai lenda prie rozetes,tik sypsosi ir toliau kisa pirstus.bet matau kad jin puikiai supranta,kad negalima. doh.gif
*

Va va, apie tas rozetes.......aisku jas galima uzkimsti tokias plastikiniais kaistukais, bet man jie vistiek pasitikejimo nekelia... schmoll.gif Tai mano vaikas, jam metukai ir beveik du menesiai, kol bandziau aiskint kad negalima lysti visada lysdavo ir juokdavosi. Neriaus is kailio vis bandydama jo demesi nukreipt kitur, uzimt kita veikla, nuves i sona...nugi nepadejo tol, kol neuzrekiau trukus kantrybei ir su delnu pliaukstelejau per dupce. Dabar vaikas istolo aplenkia rozetes, o jeigu prieina, tai rodo i ja ir sako NE NE NE. As nemanau, kad tokiais savo veiksmais as vaika pazeminau ar kaip kitaip labai nuskriaudziau. Man bent siek tiek ramiau zinant, kad jis prisibijos ir nelys prie elektros...ogi nuo elektros tai dar ne tokios pasekmes galetu buti, ane? Taip kad tokiais ir panasiais atvejais tikrai kartais tenka pakelti balsa, ir visa tai tik del vaiko saugumo.
Casual
QUOTE(Tutikutė @ 2007 09 28, 13:30)
Va va, apie tas rozetes.......aisku jas galima uzkimsti tokias plastikiniais kaistukais, bet man jie vistiek pasitikejimo nekelia... schmoll.gif Tai mano vaikas, jam metukai ir beveik du menesiai, kol bandziau aiskint kad negalima lysti visada lysdavo ir juokdavosi. Neriaus is kailio vis bandydama jo demesi nukreipt kitur, uzimt kita veikla, nuves i sona...nugi nepadejo tol, kol neuzrekiau trukus kantrybei ir su delnu pliaukstelejau per dupce. Dabar vaikas istolo aplenkia rozetes, o jeigu prieina, tai rodo i ja ir sako NE NE NE. As nemanau, kad tokiais savo veiksmais as vaika pazeminau ar kaip kitaip labai nuskriaudziau. Man bent siek tiek ramiau zinant, kad jis prisibijos ir nelys prie elektros...ogi nuo elektros tai dar ne tokios pasekmes galetu buti, ane? Taip kad tokiais ir panasiais atvejais tikrai kartais tenka pakelti balsa, ir visa tai tik del vaiko saugumo.
*

Na mano vyras savu laiku (berods penkeriu budamas) i rozete pinceta sukiso - uztrumpino elektra visam daugiabuciui + matomai patrumpino tevams gyvenima del streso. senelis musu, beja , elektrikas. Savo mazylio irgi stengiuosi prie rozeciu neleist , bet anot vyro ( zmogaus su patirtim lotuliukas.gif lotuliukas.gif ), svarbu kad nelaikytu abiejose rankose po vini kai kisa i rozete, nes tada sudaro grandine ir per vaika elektra eina, o jei vinis sukis tik viena ranka tai viso labo gali elktra namui uztrumpint lotuliukas.gif
ragnez
machiau parduotuveje vaizdeli:
mama su gal pusantru-dveju metu mergyte maximoj prie kasu (kur jau visokios parduotuves su stiklinem durim) lukuriuoja. mazhe aishkiai nuobodzhiaudama pradejo vienos parduotuves stiklines duris rankomis tapshnot - nes skamba. mama su shypsena dzhiugiai pareishkia vakui "nedauzhyk, negalima". vaikas smagiai baladoja toliau. mama jau ne tokiu linksmu balsu bet vis dar su shypsena kartoja "negalima, baik". vaikui, aishku - smagu. galiausiai, mamai truksta kantrybe, chiumpa vaika, mosteli per uzhpakali ir visa klykianchia ir nieko nesupratusia ishsinesha.
tai dabar Tutikute gal gali pasakyti - kodel vaikas drausminamas neklause?
Casual
QUOTE(ragnez @ 2007 09 28, 20:27)
machiau parduotuveje vaizdeli:
mama su gal pusantru-dveju metu mergyte maximoj prie kasu (kur jau visokios parduotuves su stiklinem durim) lukuriuoja. mazhe aishkiai  nuobodzhiaudama pradejo vienos parduotuves stiklines duris rankomis tapshnot - nes skamba. mama su shypsena dzhiugiai pareishkia vakui "nedauzhyk, negalima". vaikas smagiai baladoja toliau. mama jau ne tokiu linksmu balsu bet vis dar su shypsena kartoja "negalima, baik". vaikui, aishku - smagu. galiausiai, mamai truksta kantrybe, chiumpa vaika, mosteli per uzhpakali ir visa klykianchia ir nieko nesupratusia ishsinesha.
tai dabar Tutikute gal gali pasakyti - kodel vaikas drausminamas neklause?
*

Nematau rysio tarp Tutikutes situacijos ir Jusu nupasakoto vaizdelio. Vienas dalykas kai vaikui yra aiskinama, bandomas nukreipti demesys ir t.t ir vaikas nereguoja, ir visiskai kas kita kai mamai paciai lyg ir linksma del vaiko neklausymo ( tuo atveju vaikas gavo dvejopa priestaringa informacija: zodziais - liaukis, sypsena - viskas gerai).
Tutikutė
QUOTE(dooovile @ 2007 09 29, 14:52)
Nematau rysio tarp Tutikutes situacijos ir Jusu nupasakoto vaizdelio. Vienas dalykas kai vaikui yra aiskinama, bandomas nukreipti demesys ir t.t ir vaikas nereguoja, ir visiskai kas kita kai mamai paciai lyg ir linksma del vaiko neklausymo ( tuo atveju vaikas gavo dvejopa priestaringa informacija: zodziais - liaukis, sypsena - viskas gerai).
*

Va va, mes gal gera menesi bandem ji nuo rozeciu atitraukti kai vaikas pradejo jomis dometis, o nepuolem iskart rekt ir lupt. Bet kadangi niekas nepadejo tai vienintelis dalykas kas mums liko ir buvo sis metodas....ir tikrai ne su sypsena jam aiskinom, kad negalima ir ne tik mes, bet ir mano tevai ir net mano seneliai kuriuos vaikas taip myli, vistiek nepadejo. O mano mama yra psichologe, senele yra baigusi vaiku psichologija, taigi tikrai jos pasikausciusios tame...bet ir to buvo mazai...
ragnez
ash tiesiog manau, kad netinkamo vaiku, ypach mazhu, elgesio priezhastys dazhniausiai - tevai. ta ir norejau pailiustruoti mano matytu vaizdeliu. ne visada viskas taip akivaizdu, kaip mano pasakojime.
o bausti vaika, kai kalti patys tevai, nu ka ash zhinau... doh.gif

QUOTE(Tutikutė @ 2007 09 29, 17:12)
O mano mama yra psichologe, senele yra baigusi vaiku psichologija, taigi tikrai jos pasikausciusios tame...bet ir to buvo mazai...
*

doh.gif
jei jau psichologiu burelis nesugeba susitvarkyti su metinuku doh.gif
kretaa
QUOTE(ragnez @ 2007 09 29, 18:58)
ash tiesiog manau, kad netinkamo vaiku, ypach mazhu, elgesio priezhastys dazhniausiai - tevai. ta ir norejau pailiustruoti mano matytu vaizdeliu. ne visada viskas taip akivaizdu, kaip mano pasakojime.
o bausti vaika, kai kalti patys tevai, nu ka ash zhinau...  doh.gif
doh.gif
jei jau psichologiu burelis nesugeba susitvarkyti su metinuku  doh.gif
*

lenkiu galvą prieš tavo kantrybę ir sugebėjimą vaiką auklėti nepliaukštelint nė karto per rūriuką. smile.gif
kalina
Na jei mano kantrybe eina i pabaiga ir nepavyksta susitarti su vaiku, kad jis klausytu, tada "skambinu policijai" blush2.gif Visi oziai ir nenorai islaksto. Gal ir nelabai pedagogiska gasdinti tuo kuom bijo, bet tai kol kas vienintelis atrastas ginklas nenuoramos sutramdymui. blush2.gif
krisstal
As tai galiu visa diena su savaja bartis ir aiskintis ka ji vis ne taip daro. doh.gif Bet su tevu vuskas kitaip,jam uztenka tik pasiziuret ir ji auksinis vaikas.
mama_gulbe
QUOTE(krisstal @ 2007 10 02, 16:08)
As tai galiu visa diena su savaja bartis ir aiskintis ka ji vis ne taip daro. doh.gif  Bet su tevu vuskas kitaip,jam uztenka tik pasiziuret ir ji auksinis vaikas.
*

a tu irgi pabandyk i japaziuret taip kaip tetis
zvilgsis tiesus rimtas susikaupes gasdinantis - be zodziua pasakantis ir sudrausminantis - akiu kontaktas - man kartai tai ir pavyksta, aiku kai vaikas neisisiautejes
Staiga
Vaikai gimsta tobuli ir kurkas geriau moka su aplinkiniais bendrauti net gulėdami lopšyje. Įsivaizduoju kaip juokingai atrodo šalia esantis didelis žmogus (ir dar mama-artima ir mylima) persikreipusiu veidu rėkianti. Žiauru. Kažkada pabandžiau pritūpti ir tupėdama pabendrauti su vyru. Keistai atrodė iš apačios, kažkaip žandikaulis juda įdomiai. Paprašiau kad pakalbėtų emocingai, pasiskeryčiotų ir ...pradėjau juoktis. Tikrai juokinga. Pabandykit smile.gif
Bremen
QUOTE(vilma_klp @ 2007 09 28, 12:22)
mano mazyte irgi juokiasi kai baru,kitaip sakant kai sakau kad negalima taip daryti.ir dar specialiai taip daro.pvz:kisa rankyte i suniuko bliudeli su vandenuku,sakau negalima.o ji juokias ir dar specialiai daro.o jei truputi pikciau pasakau ir traukiu ja i sali,tai jin dar specialiai kol dar nespejau patraukt kisa ranka kuo giliau.labai jau piktybiskai.galiu aiskint neaiskinus graziai,jai dar tik metukai ir pora menesiu,tad nelabai ka supranta.tas pats yra ir kai lenda prie rozetes,tik sypsosi ir toliau kisa pirstus.bet matau kad jin puikiai supranta,kad negalima. doh.gif
*

O kodel reikia sakyti tik negalima, kodel negali vaikui paaiskinti kam tas vanduo reikalingas ir ......Nors jie ir mazi ,bet tikrai nera nieko nesuprantantys.

QUOTE(Tutikutė @ 2007 09 28, 12:30)
Va va, apie tas rozetes.......aisku jas galima uzkimsti tokias plastikiniais kaistukais, bet man jie vistiek pasitikejimo nekelia... schmoll.gif Tai mano vaikas, jam metukai ir beveik du menesiai, kol bandziau aiskint kad negalima lysti visada lysdavo ir juokdavosi. Neriaus is kailio vis bandydama jo demesi nukreipt kitur, uzimt kita veikla, nuves i sona...nugi nepadejo tol, kol neuzrekiau trukus kantrybei ir su delnu pliaukstelejau per dupce.
*

Yra scp. kistukai razetems uzdengti ax.gif

QUOTE(kalina @ 2007 10 02, 12:34)
Na jei mano kantrybe eina i pabaiga ir nepavyksta susitarti su vaiku, kad jis klausytu, tada "skambinu policijai"  blush2.gif Visi oziai ir nenorai islaksto. Gal ir nelabai pedagogiska gasdinti tuo kuom bijo, bet tai kol kas vienintelis atrastas ginklas nenuoramos sutramdymui. blush2.gif
*

nepritariu tokiam smegenu plovimui g.gif , policija yra tam, kad nelaimes atveju i ja galetum kreiptis .
Tutikutė
QUOTE(Bremen @ 2007 10 03, 21:50)
Yra scp. kistukai razetems uzdengti  ax.gif
*

Tai as gi rasiau: "Va va, apie tas rozetes.......aisku jas galima uzkimsti tokias plastikiniais kaistukais, bet man jie vistiek pasitikejimo nekelia... " nors pas mus visos rozetes uzkimstos, bet tie spec kistukai nesilaiko taip gerai kaip noretusi, o turime juos dvieju rusiu, rozetems su izeminimu ir be jo....
Bremen
QUOTE(Tutikutė @ 2007 10 04, 16:00)
Tai as gi rasiau: "Va va, apie tas rozetes.......aisku jas galima uzkimsti tokias plastikiniais kaistukais, bet man jie vistiek pasitikejimo nekelia...  " nors pas mus visos rozetes uzkimstos, bet tie spec kistukai nesilaiko taip gerai kaip noretusi, o turime juos dvieju rusiu, rozetems su izeminimu ir be jo....
*

Na pas mus atlaike tie kaistukai thumbup.gif
chimera
kaip metinukui paaiskint kad negalima yra NEGALIMA ir ka tai reiskia? g.gif
ragnez
QUOTE(chimera @ 2007 10 17, 16:11)
kaip metinukui paaiskint kad negalima yra NEGALIMA ir ka tai reiskia?  g.gif
*

1. pasistengti, kad metinuko aplinka butu saugi ir NEGALIMA butu kuo maziau. kiekviena draudima verta apgalvoti - ar tikrai negalima, o gal verta uzuot draudus mokinti vaika saugiai elgtis, pvz., su stalo irankiais, indais ir pan.
2. leisti patirti "kontroliuojamas nelaimes", pvz., prisiliesti prie karsto puodelio (tik ne tokio, kad nusidegintu!!!)
3. NEGALIMA sakyti atsitupus iki vaiko lygio ir ziurint jam i akis. kalbeti ramiai ir tvirtai, be sypsenos. uztvirtinti veiksmu: pvz., patraukti vaiko rankyte. naudoti kuo maziau zodziu, pvz., NEGALIMA, KARSTA! arba NEGALIMA, ELEKTRA!
4. draudimu laikytis nuosekliai. jei jau TV pultelio negalima, tai negalima niekada, jokiomis aplinkybemis - nei namie, nei sveciuose, nei pas mama, nei pas tete, nei su asarom, nei su sypsena.
5. buti kantriai - ta pati dalyka gali prireikti pakartoti koki simta viena karta!
6. kazka uzdraudus is karto pasiulyti priimtina alternatyva, pvz., NEGALIMA draskyti gelytes, geriau ja palaistykim!
chimera
QUOTE(ragnez @ 2007 10 17, 17:51)
1. pasistengti, kad metinuko aplinka butu saugi ir NEGALIMA butu kuo maziau. kiekviena draudima verta apgalvoti - ar tikrai negalima, o gal verta uzuot draudus mokinti vaika saugiai elgtis, pvz., su stalo irankiais, indais ir pan.
2. leisti patirti "kontroliuojamas nelaimes", pvz., prisiliesti prie karsto puodelio (tik ne tokio, kad nusidegintu!!!)
3. NEGALIMA sakyti atsitupus iki vaiko lygio ir ziurint jam i akis. kalbeti ramiai ir tvirtai, be sypsenos. uztvirtinti veiksmu: pvz., patraukti vaiko rankyte. naudoti kuo maziau zodziu, pvz., NEGALIMA, KARSTA! arba NEGALIMA, ELEKTRA!
4. draudimu laikytis nuosekliai. jei jau TV pultelio negalima, tai negalima niekada, jokiomis aplinkybemis - nei namie, nei sveciuose, nei pas mama, nei pas tete, nei su asarom, nei su sypsena.
5. buti kantriai - ta pati dalyka gali prireikti pakartoti koki simta viena karta!
6. kazka uzdraudus is karto pasiulyti priimtina alternatyva, pvz., NEGALIMA draskyti gelytes, geriau ja palaistykim!
*

Labai aciu uz patarimus, atrodo, panasiai ir darau, bet ji dazniausia daro atvirksciai, juokiasi, o jei grieztai pasakai arba atimi ta daigta, ko negalima, tada musasi arba verkia, verkia is nepasitenkinimo, dirbtinai doh.gif
ragnez
QUOTE(chimera @ 2007 10 18, 07:47)
Labai aciu uz patarimus, atrodo, panasiai ir darau, bet ji dazniausia daro atvirksciai, juokiasi, o jei grieztai pasakai arba atimi ta daigta, ko negalima, tada musasi arba verkia, verkia is nepasitenkinimo, dirbtinai  doh.gif
*

labai svarbu, kad tavo kuno kalba sutaptu su zodziais. jei drausdama abejoji arba is anksto lauki pasipriesinimo, taip ir bus.
kai ko nors neleidi, vaikas pyksta ne dirbtinai, o is tikruju, tai normalu. isivaizduok save, kai ko nors labai nori, bet tau neleidzia to tureti. taigi, tiesiog priimk ta vaiko pykti ir nepasitenkinima kaip normalu dalyka ir nedaryk is to problemos.
gali trumpai APRASYTI, kas vyksta, pvz., "matau, kad pyksti, nes neleidau krapstyti rozetes" arba "atrodai nusiminusi, kad neleidau piesti ant sienos". tokie pasakymai yra labiau investicija i ateiti, nes metinukui kalba dar mazai ka reiskia.
svarbiausia, elgtis nuosekliai, nebijoti vaiko emociju, jas pripazinti ir priimti, bet nekeisti savo nuomones del draudimo, net jei vaikas asaroja ar pyksta.
chimera
As turejau omeny ne pyksta dirbtinai, o verkia dirbtinai smile.gif bando verkt ir ziuri kaip reaguoju, o juk vaikams savaime suprantama, kad kai jie verkia ar pargriuna, tai tuojaus puoli ir keli bei guodi... budavo kad griuna, jei nepatenkinami jos norai, bet paskutiniu metu kazkaip nebepastebejau sito "bajerio" smile.gif
ragnez
QUOTE(chimera @ 2007 10 18, 12:49)
o juk vaikams savaime suprantama, kad kai jie verkia ar pargriuna, tai tuojaus puoli ir keli bei guodi...
*

tai tampa savaime suprantama tik tada, kai mama visada taip reaguoja i "zuikius" ir guzus.

kad vaikas, ko nors negaves, bando manipuliuoti isbandyta priemone, nieko nuostabaus. o kaip tu i tai reaguoji? susierzini, kad verkslena "dirbtinai"? guodi? jautiesi kalta, kad "skriaudi" vaika?

manau, kad labai svarbu ismokti priimti VISUS vaiko jausmus. bent jau mano seimoje, vaikai privalejo visada buti linksmi ir viskuo patenkinti, o pykcio, nepasitenkinimo, liudesio reiskima mama priimdavo vos ne kaip asmenini izeidima... todel iki siol mokausi geriau suprasti save, o bendraudama su vaikais nuolat turiu stabdyti pirma savo reakcija i ju nusivylima, liudesi, pykti ("neverk, nieko cia baisaus nenutiko!" "ir ner cia ko pykti, taip nieko nepakeisi!"), ty bandyma ju jausmus paneigti.
chimera
I griuvimus ir guzus zinoma kad reaguoju, ar tureciau sedet ir ziuret kai vaikas pargriuves klykia ir neliest??? O i dirbtinus verkimus griuvimus ir pan, nereaguoju ir tai padeda, nes greitai cirkai baigiasi.

Na, gal ne visos mamos yra psichologes, ne visos vienodai aukleja, vaikai irgi nevienodi... bet manau nei viena nenori blogo savo vaikui. O as dar manau, kad charakterio dali jau atsinesa vaikai genuose... arba daug kas formuojasi ir nestumo metu. Kai as buvau nescia, turejau labai daug streso, o gimdymas irgi buvo labai sunkiu man laiku ir pan, nors vaikas mazas buvo ramus, bet netikiu kad tai nepaliko jokio pedsako ax.gif Taciau tikrai nesedziu ir nelaukiu kol tai vienu ar kitu budu islys...tiesiog turiu omeny.
ragnez
as nesu psichologe.
o savo poste norejau pasakyti, kad 1. auklejant vaikus niekas nera "savaime suprantama" ir 2. mes per daznai vaikus vertinam pagal savo (suaugusiuju) skale, todel padarom klaidingas isvadas ir 3. ir mamos, ir vaiko elgesi nulemia tam tikri jausmai, kuriu vaikai daznai dar nemoka ivardyti, o suaugusieji - del kokiu nors priezasciu nenori.
beje, kiekviena savo teigini taikau pirmiausiai sau ir savo seimai.
chimera
Labai aciu uz patarimus wink.gif
saule_vire
QUOTE(ragnez @ 2007 10 17, 17:51)
*

Nu atrodo ir stengiuosi daryt kaip čia aprašyta,bet mano pyplė iš viso nesupranta žodžio NEGALIMA,jau nebežinau ką daryt,turbūt esu niekam tikusi mama,kad nesugebu susikalbėt su tokiu mažu vaiku doh.gif nei gražiuoju nei piktuoju neišeina,jei pasakai kad negalima ir kodėl negalima,ji vistiek būtinai taip ir padarys,būna taip kad net imu verkt iš nevilties ir einu gert raminančių,kad susitvardyčiau doh.gif tiesa,jei paliekam su seneliais,jie sako kad ji auksinis vaikas,arba kai būna su tėčiu,gal todėl kad juos retai mato,o su manim būna ištisai,praeitą savaitę ėmė lankyt darželį,nes ruošiuos pradėt dirbt,tai auklėtojos gyrė kad labai gera,neverkia nei kai palieku ryte,nei dieną jokių ožių,o namie kažkoks košmaras... doh.gif
Leja01
Vaikas jaucia jusu itampa,beviltiskuma,nerima,todel bando jus pergudrauti,turite kiek imanoma ramesniu balsu ir itikinamai pasakyti,tik neissiduokite,kad jums tai kelia nerima ir varo i beviltiskuma,nenusileiskite.Jis neturi pajusti jusu priesiskumo,bet tvirta jusu valia,tik nenuleiskite ranku,nes vienas kartas gali visko ir nepakeisti
rasavait
QUOTE(tukyte @ 2007 09 19, 15:59)
sveikos mamytes, kaip jus elgiates, aisku jei jums tai buvo ar yra, kai vaikas neklauso, ji bari - o jis juokiasi. doh.gif mano dukrai 5,5 metu, kai as ja baru, ji ziuri i akis ir juokiasi, mane tai varo i nevilti, kad neimanoma susikalbet, ko prasau, to negaunu. plius  dar nestumas eina i pabaiga ir  manau , kad nuo to kyla spaudimas, o tai negerai man ir leliui.  nebezinau kaip su ja besielgtis.  gal kas pasidalins mintimis, kaip elgiasi panasiose situacijose.
*

iki kaulu smegenu pazistama situacija verysad.gif
tom mamom kurios su tuo nesusidure nebus lengva suprasti,ne visi vaikai vienodi,skiriasi ju temperamentas,charakteris.
Maniskiui jau ketveri,isbandziau rodos viska,o jis kuomet aiskinu jam apie jo netinkama elgesi grubiai tariant ''zvengia"man i akis,kad ir ka besakiciau. Su vaiku buvo labai glaudus rysys nuo gimimo,jis tikras mamyciukas.
Ir sitoj situacijoj matau si ta bendro,maniskis taip elgtis pradejo kai emiau lauktis broliuko,gal tai is ties vaiko nerimas ir bandymasatsiryboti nuo esamos situacijos,o gal metai tokie,gal toks jo temperamentas,nes padikes yra,megsta visiems vadovauti.
Bet vistik jis broliuka myli,labai myli
kaip ispresti sita problema dar neatradau,kol kas labiausiai padeda susitarimas(jei elgsiesi taip ir taip,gausi ta ir ta,arba negausi kazko)
reik nepatingeti ir isbandyti ivairius budus,kaip sutramdyti maza neklauzada,juk yra sakoma-NERA DIDESNIO KVAILIO UZ TA,KURIS DARYDAMAS TA PATI 1000 KARTU,TIKISI GAUTI KITA REZULTATA!
smile.gif
ragnez
QUOTE(rasavait @ 2008 03 05, 17:22)
kaip ispresti sita problema dar neatradau,kol kas labiausiai padeda susitarimas(jei elgsiesi taip ir taip,gausi ta ir ta,arba negausi kazko)
*

vaikai netinkamai legiasi ne is gero gyvenimo. prastas elgesys yra vaiko meginimas pasakyti, kad jis prastai jauciasi. netinkamas elgesys - tik pasekme, forma, o jausmai - turinys. tik supratus vaiko jausmus ir ju priezastis, galima pakeisti elgesi. dazniausiai uztenka tiesio parodyti supratinguma, priimti jausmus - ir vaikui nebelieka priezasties netinkamai elgtis 4u.gif
jei manote, kad berniukas isgyvena del naujo seimos nario - galite apie tai su juo pasikalbeti (man atrodo, kad pyksti, nes broliukas atima daug mamos laiko ir demesio ar pan...).
tai is tiesu veikia, jei su vaiku bendrauji nuosirdziai ir sugebi atsiliepti i jo pagalbos sauksma (netinkama elgesi). sekmes 4u.gif
sensitive
tema labai aktuali man verysad.gif
nesuprantu ir pavydziu toms,kurios "niekada nerekia".Mano panelytei dar nera nei keturiu metuku,o is kantrybes moka isvest nenormaliai.Susisneketi sansu nera.Snekames,o ji juokiasi,sako ,gerai mamyte,atrodo viska supranta,pritaria man,pagaliau susisnekam,o ji ir toliau atrodo viska daro saipydamasi.
Arba rekia ,bliauna,bet ko nori taip ir nesako,ir taip gali testis valanda ar net daugiau doh.gif Ir visa tai daro akivaizdziai erzindama.Ir kuo ilgiau ir graziau su ja meginam sneketis,tuo labiau jai patinka tas zaidimas... unsure.gif Demesio tikrai skiriam nemazai.
Todel suprantu tokiu vaikuciu mamytes,sunku ka ir patarti.Manau tokiu atveju gali padeti tik kantrybe g.gif
Papildyta:
QUOTE(saule_vire @ 2008 01 06, 15:43)
Nu atrodo ir stengiuosi daryt kaip čia aprašyta,bet mano pyplė iš viso nesupranta žodžio NEGALIMA,jau nebežinau ką daryt,turbūt esu niekam tikusi mama,kad nesugebu susikalbėt su tokiu mažu vaiku doh.gif nei gražiuoju nei piktuoju neišeina,jei pasakai kad negalima ir kodėl negalima,ji vistiek būtinai taip ir padarys,būna taip kad net imu verkt iš nevilties ir einu gert raminančių,kad susitvardyčiau doh.gif tiesa,jei paliekam su seneliais,jie sako kad ji auksinis vaikas,arba kai būna su tėčiu,gal todėl kad juos retai mato,o su manim būna ištisai,praeitą savaitę ėmė lankyt darželį,nes ruošiuos pradėt dirbt,tai auklėtojos gyrė kad labai gera,neverkia nei kai palieku ryte,nei dieną jokių ožių,o namie kažkoks košmaras... doh.gif
*

Net neisivaizduoji,kaip as tave suprantu doh.gif Pas lygiai tas pats.Ir turbut nepaguosiu,kad pas mus situacija negereja jau ketvirti metai.Su tais metais ir viltis,kad isaugs mazeja... verysad.gif
jurmle
Saunuoles tos mamos kurios nesibara,as taip nemoku,visai atrodo neturiu kantrybes.Ir vis darau tas pacias klaidas,viena diena leidziu,o jau kita draudziu,zinau kad negerai,bet kartais jau taip norisi ramybes kad leidi viska,kad tik nerektu
Daria
o kaip islikti ramiai jei 2metu pyplis griebia koki sunkesti zaisla ir meta i televizoriu del idomumo, nes tai jam juokinga, arba jei aptinkamas mobilus telefonas ir jis yra issikroves- tai jis niekam tikes ir galima ji mesti i sekcijos stikla su visa jiega. Ir tokio dalyko kad tai yra brangus daitas nepaaiskinsi o ir reikalingumas sio daikto kitam zmogui jam irgi nerupi. Visos knygos suplesitos, nes jos pasidoda plesymui, nors jam ir idomios bet, del suplesitos net megstamiausios visai nepergyvena. Ir i kampa ar i kita kambari nepastatysi, nes gi laisvas zmogus kojas turi ir gali iseiti, kodel turi paklusti jei to nenori? Apie kalbejima net nekalbu ,nej jis stoves nej klausys, apsisuka ir iseina toliau savo kartoti, o prievarta gi nelaikysi, nes stumdosi ir pabiega. Gal jis dar per mazas ir per kvailas arba atvirksciai per protingas? cray.gif cray.gif cray.gif Musti bandziau per rankas, dar blogiau, verks bet dar karta paims ka po ranka pakliuvo ir mes su visa jiega, arba su koja prades spardyti koki veidrodi...ka daryti? O gi prasideda ne del demesio stokos o todel kad jam pasirodo to momentu tai linksmas zaidimas.
ragnez
QUOTE(Daria @ 2008 06 02, 17:43)
o kaip islikti ramiai
*

o ir nebuk rami - grieztu tonu sakyk, kad negalima. ir nelauk, kol vaikas pats sustos - stabdyk. paimk ir nunesk i kita vieta, paduok toki zaisla, kuri galima saugiai metyti.
dveju metu pypliui tikrai neisaiskinsi, kiek daiktai kainuoja. todel, jei jis juos nori metyti - tiesiog neduok, neleisk imti.
ruoniukas
QUOTE(sensitive @ 2008 03 07, 18:32)
tema labai aktuali man verysad.gif
nesuprantu ir pavydziu toms,kurios "niekada nerekia".Mano panelytei dar nera nei keturiu metuku,o is kantrybes moka isvest nenormaliai.Susisneketi sansu nera.Snekames,o ji juokiasi,sako ,gerai mamyte,atrodo viska supranta,pritaria man,pagaliau susisnekam,o ji ir toliau atrodo viska daro saipydamasi.
Arba rekia ,bliauna,bet ko nori taip ir nesako,ir taip gali testis valanda ar net daugiau doh.gif Ir visa tai daro akivaizdziai erzindama.Ir kuo ilgiau ir graziau su ja meginam sneketis,tuo labiau jai patinka tas zaidimas... unsure.gif Demesio tikrai skiriam nemazai.
Todel suprantu tokiu vaikuciu mamytes,sunku ka ir patarti.Manau tokiu atveju gali padeti tik kantrybe g.gif
Papildyta:

Net neisivaizduoji,kaip as tave suprantu doh.gif Pas lygiai tas pats.Ir turbut nepaguosiu,kad pas mus situacija negereja jau ketvirti metai.Su tais metais ir viltis,kad isaugs mazeja... verysad.gif
*

as ir tikejaus kad issaugs bet va 10 metai ant nosies o paagerejimo beveik nera doh.gif
feneke
Na,jei griezta NE ir pakeltu balsu NEGALIMA vadiname barimu,tai as vadinasi savo vaikus karts nuo karto baru.
Jei vyresnelis daro kazka negero,jam uz tenka griezto mamos zvilgsnio.Jei jau buna prisidirbes,tai priklauso nuo pacios isdaigos.Dazniausiai uztenka pasikalbet,bet buna atveju,kai pirma issireki,o po to bandai paaiskint kas negerai.
Mazyliui dabar toks momentas,kai knieti paciupint visus mygtukus,patampyt laidus,patikrint rozetes ir t.t.
As atsitupiu,ziuriu jam i akis ir sakau NEGALIMA.Tuo momentu pasitraukia,o praejus valandelei vel savo daro.Suprantu,kad taip jis bando mane:o gal si karta bus galima?
Zinau,kad tures praeiti tam tikras laiko tarpas,kai jam tai pasidarys nebeidomu.
Braškutė
perskaiciau visa tema, radau tikrai idomiu postu,kiti kele juoka, nenoriu konkreciai nieko cituoti, nes galbut mano nuomone kitam pasirodys kaip izeidimas, tik kaip pavyzdi pasakysiu, kad 5 mergaite,kuriai mama nei karto nera sudrozusi per uzpakali, o puikiai stengiasi kazkokias drausmes naudoti (pastatymas i kampa ir pan.), savo draugemis sako, neklausykit mamos, ji vistiek nieko mum nepadarys, ir lekia issizioje visu buriu su dviraciais i gatve vos ne po masinom, ir neitikinsit jus manes, kad bent vienas plekstelejimas per sikine, neikrestu proto, klausyti mamos.
dziunka
vaiko sypsena isreiskia kalte ,kad kazka padare ,o .sypsodamasi tikisi kad greiciau uzglaistys visa tai.o mamai gaunasi ignoravimas,kad vaikas neklauso
Muselė
QUOTE(ragnez @ 2008 06 02, 19:04)
o ir nebuk rami - grieztu tonu sakyk, kad negalima. ir nelauk, kol vaikas pats sustos - stabdyk. paimk ir nunesk i kita vieta, paduok toki zaisla, kuri galima saugiai metyti.
dveju metu pypliui tikrai neisaiskinsi, kiek daiktai kainuoja. todel, jei jis juos nori metyti - tiesiog neduok, neleisk imti.
*

Aš prarandu savikontrolę. Kai vaikai neklauso baru juos, o jie manęs visiškai NEGIRDI blink.gif lyg kalbėčiau su siena blink.gif jiems 3 ir 5,5metų blink.gif apibaru, paprašau kad nesimuštų ir nedarytų bardakų namie, po 5 min mano kalbos veltui doh.gif
aš suprantu kad namie nebus idealios tvarkos nu bet...
ssanta
aš tai nekreipiu dėmesio ir pasakau kas bus jei neklausysi ir paskui taip padaru (pvz neperku kažko, ar žaislus išnešu)
nainona
Na man irgi taip buvo su dukra. Paprašai ką daryti, o ji nedaro. Bari, ji juokiasi. toks veiksmas tikrai varo į neviltį. Jai tik keturi metukai, tai pamokiau eilėraštuką:
Ta mamytė, ta mama
Susiraukia bardama.
Ir raukšlelių ant kaktos
Jai daugėja nuolatos.

Gal patrinti lapais mėtų,
Kad raukšlelių nedaugėtų?
Gal nupirkti aspirino?
Ne! Vaikučiai vaistą žino!

Jei vaikai geručiai augs,
Mamos niekad nesirauks lotuliukas.gif

Na ir labai padėjo. Ji labai stengiasi būti gera.
briga1
visad stengiames graziuoju susitart ir kazkaip sekasi, stengiasi vakas to daugiau nedaryt, kazkaip nuo mazens pas mus yra drausme,esu griezta, bet teisinga cool.gif
tormika
QUOTE(Muselė @ 2008 08 18, 16:10)
Aš prarandu savikontrolę. Kai vaikai neklauso baru juos, o jie manęs visiškai NEGIRDI  blink.gif lyg kalbėčiau su siena  blink.gif jiems 3 ir 5,5metų  blink.gif apibaru, paprašau kad nesimuštų ir nedarytų bardakų namie, po 5 min mano kalbos veltui  doh.gif
aš suprantu kad namie nebus idealios tvarkos nu bet...
*

Skaitau ir matau kad pas mum visai ta pati situacija g.gif
vyrukai neklauso juodai,jau nebezinau ka ir daryti,tos bausmes padeda bet neilgam,nu geriausiu atveju tam vakarui doh.gif
net nezinau kaip protingiau but su jais susitarti.
ciupakabra
QUOTE(tormika @ 2009 10 04, 15:59)
Skaitau ir matau kad pas mum visai ta pati situacija  g.gif
vyrukai neklauso juodai,jau nebezinau ka ir daryti,tos bausmes padeda bet neilgam,nu geriausiu atveju tam vakarui  doh.gif
net nezinau kaip protingiau but su jais susitarti.
*

is tikro kol neturejau savo vaiku net neisivaidavau- KAIP SUNKU YRA JUOS AUKLETI rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.