sveikos mamytes, kaip jus elgiates, aisku jei jums tai buvo ar yra, kai vaikas neklauso, ji bari - o jis juokiasi.
Pabandyk atvirkstini dalyka: kai ji nores ka nors tau pasakyti, pradek juoktis. Ir po to graziai paaiskink, kas cia kaip del ko
Tik nereikia ant vaikelio pykti, kai jis juokiasi. Reikia tiesiog ramiai paaiskinti kas negerai ir viskas. viena kita karta, ir gal bus geriau
Aciu visoms uz patarimus, reiks pabandyt atvirkstini varianta.
Vakar kaip tik apsnekejom su drauge visus tuos barimus ir padarem isvada, kad mes, lietuviai (kaip ir daugelis kitu Rytu Europos tautu), per daug ant vaiku staugiam. Tai va, o vaikas prie to pripranta ir jam tik juokinga.
As pati ne is sventuju, megstu balseli pakelt, susimasciau, tik kai teko menesi pagyvent rusiskoj aplinkoj (siaip gyvenam amerikietiskoj). Nueini i vaiku zaidimo aikstele, o ten is visu pusiu pakelti suaugusiuju balsai sklinda. O vaikai lyg tai nieko blogo nedaro - tiesiog zaidzia sau. Zodziu, didziuosius ir protinguosius cia reik aukleti, o ne maziukus Susimasciau, kaip as pati kartais is sono atrodau... Mano drauge tokia pat isvada padare, po 5 metu grizus i Lietuva. Ir ka, mokomes dabar graziai vaikams isaiskinti, kas ne taip, o "susikaupusi gara" ant vaiku isleisti.
Nebaru savo vaikų. Kai jie ką nors negerai padaro, ramiai su jais pasišneku.
QUOTE(vaižgantė @ 2007 09 21, 15:47) nesuprantu kaip galima nebarti, juk turi buti nubreztos tam tikros ribos, kas galima, o kas ne, jei viska leisi, tai ant galvos uzlips, o paauglystej, dar na...ui pasius QUOTE(tukyte @ 2007 09 22, 19:09) nesuprantu kaip galima nebarti, juk turi buti nubreztos tam tikros ribos, kas galima, o kas ne, jei viska leisi, tai ant galvos uzlips, o paauglystej, dar na...ui pasius Žinai, kai turėjau tik vieną vaiką, mąsčiau panašiai, bet kai turi tris, išmoksti ramiai su jais tvarkytis...Vaikui reikia skirti daug dėmesio ir daug ramiai su juo kalbėtis. Niekada bendraudama su vaikais nepakeliu balso... QUOTE(Limcamca @ 2007 09 20, 16:09) Butinai parasyk kaip sekesi. Labai idomia tema uzvedei, labai idomi situacija. Bet kam gali pasitaikyti pabandysiu QUOTE(tukyte @ 2007 09 22, 19:12) pabandysiu Visi vaikai su charakteriu. Gimus mažiukui kuo daugiau bendrauk su dukra, kuo daugiau ją myluok, šnekink. Jei pati tam neturėsi laiko, paprašyk, kad tėtis kuo daugiau su ja užsiimtų. Kai vaikas jaučia, kad jam trūksta dėmesio, jis pradeda jo reikalauti visokiais būdais... QUOTE(vaižgantė @ 2007 09 22, 19:11) Žinai, kai turėjau tik vieną vaiką, mąsčiau panašiai, bet kai turi tris, išmoksti ramiai su jais tvarkytis...Vaikui reikia skirti daug dėmesio ir daug ramiai su juo kalbėtis. Niekada bendraudama su vaikais nepakeliu balso... o ar nebūna, kad išveda iš kantrybės? tada juk natūraliai pabari.
Nu nezinau, nelabai man tikisi, kad yra tokius, kurios VISAI ir NIEKADA nepabara savo vaiku
QUOTE(vaižgantė @ 2007 09 22, 20:11) Žinai, kai turėjau tik vieną vaiką, mąsčiau panašiai, bet kai turi tris, išmoksti ramiai su jais tvarkytis...Vaikui reikia skirti daug dėmesio ir daug ramiai su juo kalbėtis. Niekada bendraudama su vaikais nepakeliu balso... Man ir trijų vaikų nereikia, kad žinočiau, jog su vaiku reikia kalbėtis, o ne šaukti. Tikrai, pasižiūrėkit į save iš šono, jeigu pastoviai rėkiat, tai rezultato tikrai nebus. Atrodot kaip isterikės ir tiek. Nepykit ant manęs, gal tai skamba kaip įžeidimas, bet... QUOTE(Lane @ 2007 09 23, 15:45) Man ir trijų vaikų nereikia, kad žinočiau, jog su vaiku reikia kalbėtis, o ne šaukti. Tikrai, pasižiūrėkit į save iš šono, jeigu pastoviai rėkiat, tai rezultato tikrai nebus. Atrodot kaip isterikės ir tiek. Nepykit ant manęs, gal tai skamba kaip įžeidimas, bet... Pritariu. Lengviau yra vaiką aprėkti, nes tingisi išsiaiškinti, kodėl vaikas daug kartų elgiasi netinkamai. QUOTE(Tutikutė @ 2007 09 23, 16:45) Jeigu vaikas kazka padare tycia zinodamas, kad taip daryti negalima ir padare tai ne viena karta, uztai yra pabaramas, tai cia skaitosi zeminimas??? vaiku elgesys (ir netinkamas!) visada turi tam tikras priezhastis, kuriu pats vaikas (ypach mazhas) dazhniausiau ne nesuvokia. jam tiesiog bloga, todel bando atkreipti demesi - tachiau vietoj to gauna eline bumbejimo ir priekaishtu doze, todel jauchia tik pykti ir nusivylima ir pirmai progai pasitaikius vel daro savo... bent jau temos autores atveju, vaikas galbut jauchia nerima del artejanchiu pasikeitimu namuose - greitai gimsianchio brolio ar seses. joks barimas su tokiais jausmais susitvarkyti nepades... vienintelis budas mamai pasikalbeti su vaiku apie savo ir vaiko jausmus... ribos vaikams brezhiamos ne barimu ir priekaishtais, o ish anksto aishkiai pasakant, ko ish ju yra tikimasi.
Mano mazylis dar tik pusantru metu,pasikalbeti dar neina,o bartis irgi nesinori..kartais buna,kad uzsaukiu,kai jau visai is proto isveda,bet stengiuosi,kad taip butu kuo reciau..
QUOTE(ragnez @ 2007 09 23, 18:53) bent jau temos autores atveju, vaikas galbut jauchia nerima del artejanchiu pasikeitimu namuose - greitai gimsianchio brolio ar seses. joks barimas su tokiais jausmais susitvarkyti nepades... vienintelis budas mamai pasikalbeti su vaiku apie savo ir vaiko jausmus... Ir aš apie tai pagalvojau. Mama nerimauja, o vaikas jaučia mamos nuotaikas...
Nu man cia kazkas is fantastikos srities
Vaikai daro ir elementarius zbitkus, kuriuos tiesiog turi arba uzdrausti, arba subarti, kad jis nesusizalotu ir pan. QUOTE(Limcamca @ 2007 09 24, 10:14) Nu man cia kazkas is fantastikos srities Vaikai daro ir elementarius zbitkus, kuriuos tiesiog turi arba uzdrausti, arba subarti, kad jis nesusizalotu ir pan. VA va ir man taip atrodo.... QUOTE(Limcamca @ 2007 09 24, 09:14) Nu man cia kazkas is fantastikos srities Vaikai daro ir elementarius zbitkus, kuriuos tiesiog turi arba uzdrausti, arba subarti, kad jis nesusizalotu ir pan. Tam ir esi mama ir per Motinos dieną gėlių gauni, kad mokytaisi auklėti vaikus Kada vaikai daro "zbitkas"? Kai mama užsiėmusi savo reikalais ir neturi vaikui laiko. Svarbu, kaip žiūri į savo vaiką- ar kaip į žemesnio rango piktybinį "zbitkininką", ar kaip į lygiavertį sau asmenį. Nuo požiūrio viskas ir priklauso. QUOTE(vaižgantė @ 2007 09 24, 15:25) Tam ir esi mama ir per Motinos dieną gėlių gauni, kad mokytaisi auklėti vaikus Kada vaikai daro "zbitkas"? Kai mama užsiėmusi savo reikalais ir neturi vaikui laiko. Svarbu, kaip žiūri į savo vaiką- ar kaip į žemesnio rango piktybinį "zbitkininką", ar kaip į lygiavertį sau asmenį. Nuo požiūrio viskas ir priklauso. Nebutinai. Zbitkus tiesiog idomu daryti ar ne? Paziurek buna, per koki susitikima gimines, vaiku prisirenka ir zbitkija. Tikrai ne del to, kad siuo metu mamyte ar tevelis su dedemis snekasi, o del to, kad zbitkinti yra idomu ir saldu Nereikia visko nurasyti tam, kad vaikui truksta demesio. DAugybe vaiku yra kurie gauna sociai demesio, bet vistiek velniukas knibzda viduje, nors tu ka. QUOTE(Limcamca @ 2007 09 24, 19:30) ka tu vadini zbitkais? o del pirmesnio posto apie "fantastika" - taip, aukleti vaikus yra mokomasi ir ishmokstama, yra tam tikri bendravimo igudzhiai, kuriu mokejimas padeda spresti vaiku ir tevu santykiu problemas taip, kad visi ish situacijos isheitu laimetojais. barimas, bausmes teigiamu rezultatu auklejant vaikus neduoda. uzhtenka prisiminti savo vaikyste ir jausmus, kurie uzhplusdavo gavus "pylos", zhodzhiais ar "dirzhiuku". QUOTE(ragnez @ 2007 09 24, 19:18) barimas, bausmes teigiamu rezultatu auklejant vaikus neduoda. uzhtenka prisiminti savo vaikyste ir jausmus, kurie uzhplusdavo gavus "pylos", zhodzhiais ar "dirzhiuku". Puiku, kai į diskusiją įsilieja patirties turinčios daugiavaikės... Savo barimais ir bausmėmis tėvai pridaro daugybę bėdų vaiko ateičiai. Atsiranda baimės, kompleksai, saugumo trūkumas...Su visu tuo tenka grumtis jau suaugus... QUOTE(ragnez @ 2007 09 24, 20:18) ka tu vadini zbitkais? Zbitkai? Is mano patirties tai jokia tevu bausme man nepridare jokios zalos, o va mokytoju bausmes prisimenu su didele nuoskauda sirdy. Taip, kad niekada nezinai, ar eini teisingu keliu. Tol kol tavo vaikas nera suauges zmogus
Limcamca, tai ka aprashei, pirma - vagyste, o antra - nesaugus elgesys su ugnimi. ir viena, ir kita gali tureti rimtu pasekmiu ir yra visishkai nepriimtinas elgesys.
zhinoma, yra skirtumas, kai tokie dalykai ivyksta atsitiktinai, sheliojant ir ish nepatyrimo, nepagalvojimo apie pasekmes (tai jokiu budu, kad tevai turi uzhsimerkti ir nepastebeti!), o visai kita - kai tokie dalykai tampa sistemingu elgesiu. o tuomet, ka tu vadini "barimu" ir "bausmemis"? Papildyta: QUOTE(Limcamca @ 2007 09 25, 09:40) tiesa. 100 proc negali zhinoti. tachiau, budama suaugusi, ash galiu bent apytiksliai numatyti savo elgesio pasekmes, nes turiu tam tikra patirti, todel galiu bent jau brezhti judejimo krypti. be to, reikia suvokti, kad vaikas yra atskira asmenybe, su savo jausmais ir pojuchiais, kurie nebutinai sutampa su manishkiais ir nebutinai tiesiogiai priklauso tik nuo manes. vaikas nera balta lenta, i kuria ash rashau... savo ir mano elgesi, jausmus, jis apmasto ir pasidaro savo ishvadas... QUOTE(ragnez @ 2007 09 25, 10:46) Limcamca, tai ka aprashei, pirma - vagyste, o antra - nesaugus elgesys su ugnimi. ir viena, ir kita gali tureti rimtu pasekmiu ir yra visishkai nepriimtinas elgesys. zhinoma, yra skirtumas, kai tokie dalykai ivyksta atsitiktinai, sheliojant ir ish nepatyrimo, nepagalvojimo apie pasekmes (tai jokiu budu, kad tevai turi uzhsimerkti ir nepastebeti!), o visai kita - kai tokie dalykai tampa sistemingu elgesiu. o tuomet, ka tu vadini "barimu" ir "bausmemis"? Papildyta: tiesa. 100 proc negali zhinoti. tachiau, budama suaugusi, ash galiu bent apytiksliai numatyti savo elgesio pasekmes, nes turiu tam tikra patirti, todel galiu bent jau brezhti judejimo krypti. be to, reikia suvokti, kad vaikas yra atskira asmenybe, su savo jausmais ir pojuchiais, kurie nebutinai sutampa su manishkiais ir nebutinai tiesiogiai priklauso tik nuo manes. vaikas nera balta lenta, i kuria ash rashau... savo ir mano elgesi, jausmus, jis apmasto ir pasidaro savo ishvadas... Na, taip vaikas nera balta lenta. Bet tuomet, net suauges nezino, ar jo vaikui tinkamas jo auklejimo budas. Net jei tau atrodo, kad tu darai gerai, tai nebutinai taip pat atrodys ir vaikui, jau kai jis bus suauges. Papildyta: Tai, mums suaugusiems atrodo, kad tai yra vagyste ir nesaugus zaidimas ugnimi. Vaikysteje tai deja, yra tik pokstas, nuotykis ir pan. Bausme
Aš savo vaikus auklėju be barimo ir be bausmių. Man to nereikia.
Puikiai pamenu, kaip mano vaikai vos nepadegė močiutės tvarto. Močiutė anūkų nebarė. Ji su jais rimtai pasikalbėjo apie tai, ką jie padarė... QUOTE(vaižgantė @ 2007 09 24, 21:01) Puiku, kai į diskusiją įsilieja patirties turinčios daugiavaikės... Savo barimais ir bausmėmis tėvai pridaro daugybę bėdų vaiko ateičiai. Atsiranda baimės, kompleksai, saugumo trūkumas...Su visu tuo tenka grumtis jau suaugus... Nu kiek galima savo pasisakymuose akcentuot, kad tik daugiavaikės turi patirties Ir vieną vaiką auginanti moteris yra mama, ir - dešimt Ir niekuo tos daugiavaikės nėra geresnės už vieną ar du vaikus turinčias QUOTE(vaižgantė @ 2007 09 25, 12:06) Aš savo vaikus auklėju be barimo ir be bausmių. Man to nereikia. Puikiai pamenu, kaip mano vaikai vos nepadegė močiutės tvarto. Močiutė anūkų nebarė. Ji su jais rimtai pasikalbėjo apie tai, ką jie padarė... Bet sutikim, kad ir nuo vaiko priklauso, ar jam reikia barimo ar uztenka pokalbio. Kuo vaikas letesnis, tuo labiau jam uztenka pokalbio. Arba: juk neismoksti vaiko aukleti is karto. Mokaisi, darai klaidu. O taip vaikas ir pripranta, uz blogus darbus buti baramas, ir tai veiksminga QUOTE(vaižgantė @ 2007 09 25, 10:06) Aš savo vaikus auklėju be barimo ir be bausmių. Man to nereikia. Puikiai pamenu, kaip mano vaikai vos nepadegė močiutės tvarto. Močiutė anūkų nebarė. Ji su jais rimtai pasikalbėjo apie tai, ką jie padarė... STOP---diskusijoje apie dirzus ir vaiko musima sakei,kad "zbitku " tavo vaikai nedaro,...........kur cia sakai teisybe
Ar neatrodo, kad turi problemą- neigiamą nusiteikimą mano atžvilgiu? Bet tai tik tavo problema.
O 'zbitka" apskritai yra nelietuviškas žodis. Gal vadinkim tai išdaigomis ar šunybėmis? QUOTE(vaižgantė @ 2007 09 25, 13:33) Ar neatrodo, kad turi problemą- neigiamą nusiteikimą mano atžvilgiu? Bet tai tik tavo problema. O 'zbitka" apskritai yra nelietuviškas žodis. Gal vadinkim tai išdaigomis ar šunybėmis? Nesusireiksmink O jei idemiai pasiskaitytum,tai pamatytum,kad citavau zodi
Ir puola tave visur ir visose temose,baisu
Jei tau yra baisu- tai tik tavo problemos. QUOTE(Limcamca @ 2007 09 24, 08:14) Nu man cia kazkas is fantastikos srities Vaikai daro ir elementarius zbitkus, kuriuos tiesiog turi arba uzdrausti, arba subarti, kad jis nesusizalotu ir pan. Taigi tesiam diskusija tolia I TEMA. Idealiai aukleti vaiku nemoka niekas,todel,kad esam zmones ir kaip ir visi zmones visi klystame QUOTE(vaižgantė @ 2007 09 22, 20:11) Žinai, kai turėjau tik vieną vaiką, mąsčiau panašiai, bet kai turi tris, išmoksti ramiai su jais tvarkytis...Vaikui reikia skirti daug dėmesio ir daug ramiai su juo kalbėtis. Niekada bendraudama su vaikais nepakeliu balso... grazu kaip pasakose... o as iki siol dar maniau kad tobulybiu nebuna Na turiu ir as tris vaikus, bet isvengti barimo, pakelto tono (ka jau cia pakelto tono - tiesiai sviesiai - rekimo) nepavyksta. Taip, as tikrai suprantu kad tai nera tinkamas elgesys ir t.t. bet juk ir as zmogus su savo kantrybes ribom, emocingumu ir t.t. Vaikai pas mus tikrai nera skriaudziami, bendraujam labai artimai, taciau... na toli man iki to pacituoto idealo... Griztant prie temos. Musu viduriniukas irgi kazkuriuo metu taip elgdavosi: ji bari o jis juokiasi (tetis is kantrybes iseidavo), bet po to kazkaip savaime pasibaige toks elgesys... Tai nebuvo kazkas piktybinio, gal kokia apsaugine reakcija greiciau... nezinau.... Dabar to nebebuna, nors kazkokiu ypatingu priemoniu tikrai nesiimdavom... As aiskindavau kodel reikia ramiai isklausyti apie blogo elgesio pasekmes ( na pvz, istepliojo koridoriuje kilima su batu tepalu - dabar jis sunkiai issivalys, gal teks vezti valyti , tuomet sugaisim daug laiko ir negalesim nuvaziuot pas mociute), o ne juoktis ... Tuo tarpu tetis atvirai prisipazindavo, kad tokiu metu visada balansuoja ant ribos kad nesuduot vaikui.... na, prisipazinkim - juokas tuo metu kai bari vaika tikrai veda is pusiausvyros ( apie tobulus tevus nekalbu)
Doovile - sutinku su viskuo ką parašei, mane juokina mamos, kurios tikina, kad prieš savo mažius balso nėra pakėlusios - 1 arba jų vaikai dar kūdikiai, 2 arba jos meluoja. Tiesiog tegul man atleidžia, nu netikiu nors tu ką.Jeigu nepakėlė tai tikrai pakels augant - gyvenimas toks yra.
Neesu ideali, tikrai baru, ir rėkusi esu , šiaip nemačiau kad nerėktų ant vaikų, kad vaikai šunybių nekrėstų, kad kiekvienu atveju yra galimybė, sėsti ir kalbėti su vaiku, kad tas kalbėjimas jau taip gerai veikia.
Kiek žinau tai jei vaikai juokiasi barami, tai yra du atvejai 1. jie tuo metu bijo ir nori sušvelninti situaciją, todėl juokiasi, nori, kad barantysis nebūtų toks, piktas, 2. vaikams trūksta dėmesio ir jie jo siekia bet kokiu atveju, žino, kad juoksis ir mama pyks, bet tai bus vistiek dėmesys, geriau rėkianti mama negu visai jokios. šiaip čia labiau taikoma yra globojamiems ar įvaikintiems vaikams, nors būna ir normaliose šeimose. Pati auginu tokią mergaitę, ir kai juokdavosi barama, na šypsodavosi, tai tikrai nežinojau ką daryti, galvojau, kad tyčiojasi, kad šiaip gal su protu nekas, bet pamažu pranyko viskas, kaip aš sakau matyt jau pasisotino ir meile ir dėmesiu. Bet kad toks vaiko elgesys varo iš proto tai tikrai, džiaugiuosi, kad tada netrūko kantrybė. QUOTE(japoska @ 2007 09 27, 11:43) Doovile - sutinku su viskuo ką parašei, mane juokina mamos, kurios tikina, kad prieš savo mažius balso nėra pakėlusios - 1 arba jų vaikai dar kūdikiai, 2 arba jos meluoja. Tiesiog tegul man atleidžia, nu netikiu nors tu ką.Jeigu nepakėlė tai tikrai pakels augant - gyvenimas toks yra.
Nu gi merginos pasirodo yra (nors man irgi sunkiai tikisi...) , mamyte Vaižgantė, auginanti tris vaikus sakosi nebaranti, nekelianti balso ir nera per gyvenima sudavus per dupce nei vienam savo vaikui, nes jos vaikai isdaigu nedaro
Kaip as noreciau buti tkia supermama QUOTE(Tutikutė @ 2007 09 28, 10:26) Nu gi merginos pasirodo yra (nors man irgi sunkiai tikisi...) , mamyte Vaižgantė, auginanti tris vaikus sakosi nebaranti, nekelianti balso ir nera per gyvenima sudavus per dupce nei vienam savo vaikui, nes jos vaikai isdaigu nedaro Kaip as noreciau buti tkia supermama Jezau, tikrai stebuklas. Va, yra tobulų šeimų pasirodo. Ir vaikai tobuli - neišdykauja, kad mano tas virnintelis toks ramus būtų
mano mazyte irgi juokiasi kai baru,kitaip sakant kai sakau kad negalima taip daryti.ir dar specialiai taip daro.pvz:kisa rankyte i suniuko bliudeli su vandenuku,sakau negalima.o ji juokias ir dar specialiai daro.o jei truputi pikciau pasakau ir traukiu ja i sali,tai jin dar specialiai kol dar nespejau patraukt kisa ranka kuo giliau.labai jau piktybiskai.galiu aiskint neaiskinus graziai,jai dar tik metukai ir pora menesiu,tad nelabai ka supranta.tas pats yra ir kai lenda prie rozetes,tik sypsosi ir toliau kisa pirstus.bet matau kad jin puikiai supranta,kad negalima.
|