Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vieša vieta ir žindanti moteris
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
nebijau
Atsiprašau, kad šią apklausą perkėliau į 'Paplepėjimus", mat norėjosi objektyvios nuomonės. 4u.gif Panaši apklausa buvo foruma "Vaiko žindymas", bet pasisakė dauguma TIK žindančių moterų, ignoruodamos vyrų postų ar nepritariančioms joms moterims.
Labai dažnai būna atvejų, kai nusprendžiame su visa šeima išvykti papramogauti. Be abejo, praalkstame ir užsukame į kavinę. Du sykius iš trijų tenka susidurti bent su viena viešai krūtimi maitinančia motina. Suprantu, kad jos irgi nori pramogauti, kad prispiria vaiko alkis, bet nejaugi negalima nueiti kur į atokią vietelę ir saugiai pamaitinti vaiką? Pasijaučiame tikrai nepatogiai. Mano vaikai pradeda kikenti, vyras nesmagiai krenkšti, o man belieka tik apsimesti, kad nematau. Pastebime, kad ir daugiau porų nesmagiai suka akis į šoną. Štai ir kilo klausimas-gal tik mano šeimai taip atrodo? Gal tik mes esame tokie nenormalūs, kuriems nesmagu? Gal tik mūsų šeima nesupranta ir esame per daug kompleksuoti? 4u.gif
Oi, nebemoku pataisyti, apklausos klausimas: Ar jaučiatės patogiai, jeigu šalia jūsų viešoje vietoje kūdikį žindo jums svetima moteris" 4u.gif
alter ego
O kur "man vienodai"? biggrin.gif biggrin.gif
Pangasija
iš principo man tai vienodai, bet vieša vieta nelygu vietai. man irgi būtų nejauku, jeigu pradėtų žindyt tokioj vietoj, kur žmonių tiek tiršta kad jie alkūnėm badosi, kaip pasitaiko kai kuriose kavinėse.
Medinis
Pritariu <nebijau>. Į diskusijas nebesivelsiu, dalyvavau jau keturiose tokiose temose. Visiškai beviltiška.
alter ego
Nebijau o kokiose kavinėse tau pastoviai tenka matyt? Pagalvojau, kad jau labai seniai nemačiau žindančios moters viešoje vietoje (na gal tiesiog nėra laiko dairytis, kai du savus turi suganyt) g.gif g.gif
velniūkštė
Nematau nieko blogo,pati matinau vaika bet kur kai tik vaikutis valgyt uzsimanydavo,kazkas minejo kavine,o jus ka ten veikiat valgot?valgot,o vaikuciui jau ten negalima,ane?Tai ka tai mamai,begti i masina maitint,o jei ji be masinos,tai ka i broma,baikit juokus.Tema idomi,bet jau kas pasisako pries tai jau nesamone doh.gif Man tai net grazu kaip moteris kudiki maitina wub.gif Kas nebuvo mama,arba vyrai cia pliurpentis nesamones niekada nesupras,kas tai yra maitinimas krutimi.Gal as cia ir per ziauriai,bet tai mano nuomuone ax.gif
Neverk, mama
Ech, neskaičiau tų "kitų" temų apie maitinimą krūtimi viešai (kone viešasis maitinimas smile.gif ). Nežinau, kiek ir ką kas pridiskutavo, bet mažumą nutuokiu.
Kodėl žindančios moterys sukelia tik kosėjimą, krenkštimą ir kvailą kikenimą? Ar žindyti, pvz., kavinėje — elgesio deviacija? O vyrui viešai myžti — normalu? Kodėl mužikui viešai spjaudytis, taškytis snargliais ir keiktis yra netrukdomai (dažnu atveju) galima, o kūdikiui viešai maitintis viešoje viešojo maitinimo įstaigoje — ne taip normalu ir galima?
Man, pėvėzė, srebiančio alų/ryjančio cepelinus diedo vaizdas yra mažiau estetiškas nei mažo žindančio kūdikėlio.
Pangasija
nu už myžimą viešoj vietoj gali baudą išrašyt jeigu pagaus
prunskiene
Vieniem maitinanti mama zavu, kitiem- nelabai.
Bet yra dar viena grupe, mamos, kurios gedinasi maitinti viesai. Vaiku zaidimo aiksteles viesose vietose jau populiareja. Manau, kad analogiskai vietose, kuriose renkasi daug zmoniu turetu buti ne tik WC, bet ir kambariuka mamoms, kur mamytes galetu ir pamaitinti, ir pampersa pakeisti, ir jei vaikas rekia ji nuraminti ramioj vietoj ar pan.
nebijau
QUOTE(Neverk @ mama,2007 09 19, 16:25)
O vyrui viešai myžti — normalu?
*

Si tema ne apie...vyrus 4u.gif Kai bus sukurta tokia apklausa-kalbesimes tada tik ta tema 4u.gif
Rokiškio_Monstras
QUOTE(Neverk @ mama,2007 09 19, 15:25)
vyrui viešai myžti — normalu? Kodėl mužikui viešai spjaudytis, taškytis snargliais ir keiktis yra netrukdomai

bliamba, regis ir protinga moteris, bet rašai kažkokį BEZDALĄ.
Viskas ką čia aprašei - yra nenormalu ir manau niekas nepagirs, nei už myžimą, nei už snraglių tampymą. Tačiau viso to reikia: reikia ir pamyžt, ir snarglius ištampyt, jei sloguoji. Nė kiek ne mažiau tai svarbu kaip žindymas. dar vaikui dar gali mišinio buteliuką pakišt, tai pažiūrėsim kiek ilgai ištversi nemyžus?

Tačiau eina kalba apie tai, kur dera tai daryt. Nori snarglių tampyt - prašau į tualetą, nu blogiausiu atveju į kokį skverelį - gamta nenumirs dėl to snarglio. Pamyžt? Į tualetą. O visokioms ten žindančioms irgi nemanau, kad neatsirastų vietos - tik reikia tą reikalą daryt subtiliai, o ne plevesuot savo ilgaspeniais prieš visų nosis. Man tai dzin, bet tikrai sakykim kaip jaustis kukliems žmonėms, kuriems palei nosį padvelkia pienuotai - prakaituoto papo dvelksmas? arba kai vaikas pradeda atpylinėt, nu kavinėj jautresnės natūros žmogus pamatęs... apsivemtų.

SORRY, man niekas nekliuva, darykit kaip norit - man vienodai
Hmmm...
Man tai dzin. Ir kažkaip niekur aš nepastebiu tų maitinančių mamų mastau.gif Ir nekrenkščiu, nesispjaudau ir šiaip nekreipiu dėmesio. Koks man skirtumas. Ne mane gi bando pamaitint biggrin.gif

Kaip pati maitinau, eidavau į mašiną pamaitint. Man taip būdavo patogiau. O gal ir norėjau išvengti tų "krenkštimų", "kikenimų" ir visokių kitokių, kurie ne savęs žiūri, bet ką kiti daro.
Neverk, mama
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 19, 16:34)
bliamba, regis ir protinga moteris, bet rašai kažkokį BEZDALĄ.
Viskas ką čia aprašei - yra nenormalu ir manau niekas nepagirs, nei už myžimą, nei už snraglių tampymą. Tačiau viso to reikia: reikia ir pamyžt, ir snarglius ištampyt, jei sloguoji. Nė kiek ne mažiau tai svarbu kaip žindymas. dar vaikui dar gali mišinio buteliuką pakišt, tai pažiūrėsim kiek ilgai ištversi nemyžus?

Tačiau eina kalba apie tai, kur dera tai daryt. Nori snarglių tampyt - prašau į tualetą, nu blogiausiu atveju į kokį skverelį - gamta nenumirs dėl to snarglio. Pamyžt? Į tualetą. O visokioms ten žindančioms irgi nemanau, kad neatsirastų vietos - tik reikia tą reikalą daryt subtiliai, o ne plevesuot savo ilgaspeniais prieš visų nosis. Man tai dzin, bet tikrai sakykim kaip jaustis kukliems žmonėms, kuriems palei nosį padvelkia pienuotai - prakaituoto papo dvelksmas? arba kai vaikas pradeda atpylinėt, nu kavinėj jautresnės natūros žmogus pamatęs... apsivemtų.

SORRY, man niekas nekliuva, darykit kaip norit - man vienodai

Persiskaityk, tamsta, kokį ŠŪDĄ parašei. Tinka?
Gamta, ko gero, gali numirti nuo visokių ten maitinančių bobų, ane?
O visokioms maitinančioms, matai, nelabai yra pritaikytų vietų maitinti.
Neįaudrink savo vaizduotės papų aprašymais. Ar nors viena maitinanti taip plaikstosi kaip čia aprašei?
alter ego
QUOTE(Hmmm... @ 2007 09 19, 16:35)
Man tai dzin. Ir kažkaip niekur aš nepastebiu tų maitinančių mamų mastau.gif Ir nekrenkščiu, nesispjaudau ir šiaip nekreipiu dėmesio. Koks man skirtumas. Ne mane gi bando pamaitint biggrin.gif

Kaip pati maitinau, eidavau į mašiną pamaitint. Man taip būdavo patogiau. O gal ir norėjau išvengti tų "krenkštimų", "kikenimų" ir visokių kitokių, kurie ne savęs žiūri, bet ką kiti daro.
*

Aha, aš irgi taip pat biggrin.gif biggrin.gif Ką čia sureikšminti biggrin.gif
O va kur kas "įdomiau" buvo, ėjom pietaut į vieną kavinę, telikas, animal planet, tigrai poruojasi.. Skanaus, kai saka... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
velniūkštė
QUOTE(prunskiene @ 2007 09 19, 17:29)
Bet yra dar viena grupe, mamos, kurios gedinasi maitinti viesai. Vaiku zaidimo aiksteles viesose vietose jau populiareja. Manau, kad analogiskai vietose, kuriose renkasi daug zmoniu turetu buti ne tik WC, bet ir kambariuka mamoms, kur mamytes galetu ir pamaitinti, ir pampersa pakeisti, ir jei vaikas rekia ji nuraminti ramioj vietoj ar pan.
*

Nesuprantu,ko cia gedintis,as ir prie drovuoliu,bet maitinau,taigi nebegioji prasisegusi nuoga krutine.O del tu vietu tai kol cia kas atsiras tai patikek manim,vystimo stalu ne visur dar yra, tai apie mamos kambarius galim pamirsti smile.gif
nebijau
QUOTE(alter ego @ 2007 09 19, 16:18)
Nebijau o kokiose kavinėse tau pastoviai tenka matyt? Pagalvojau, kad jau labai seniai nemačiau žindančios moters viešoje vietoje (na gal tiesiog nėra laiko dairytis, kai du savus turi suganyt)  g.gif  g.gif
*

Lankomes siaip picerijose daznai-Cili, Delano Mindaugo 11.
Vingio parke(nezinau kaip vadinasi kavine-Lakstingala?). Nieko baisaus, kai parke nuosaliai pamaitina vaika, bet toks ispudis, kad tycia einama i kavine, nors aplink suoliuku kiek tik nori.
O Vilniaus Akropolyje-tai kur apsiziuresi-bent po viena zindancia moteri kavineje pamatysi. Nors tikrai zinau, kad Akropolyje yra irengtas mamos ir kudikio kambarys. Kodel juo nesinaudojama? Gal tikrai priezastys nevisada tokios heroiskos, kokiomis bando prisidengti maitinancios mamos?
Beje, mes paprastai buname apie 12-14 valandas, matyt, per pietu meta visi valgyti nori biggrin.gif Nori tai nori, bet negi negalima pasimaitinti namuose ir tada su sociu mazyliu ateiti i kavine? Toks ispudis, kad mamos pirmiausia ziuri saves, kad tik nepavalgiusios neliktu ar valandele veliau pavalgys, o jau mazylis-tai kaip bus, taip bus irnesakyk.gif
prunskiene
QUOTE(velniūkštė @ 2007 09 19, 17:48)
Nesuprantu,ko cia gedintis,as ir prie drovuoliu,bet maitinau,taigi nebegioji prasisegusi nuoga krutine.O del tu vietu tai kol cia kas atsiras tai patikek manim,vystimo stalu ne visur dar yra, tai apie mamos kambarius galim pamirsti smile.gif
*

Cia valstybe, kuri dabar susigriebe skatinti kurti seimas, turetu pasirupinti kad visa tai butu. Ir kad vystymo stalai butu ir visa kita. Seniau visi gujo invalidus, neva ko jie lenda i visuomene, dabar mamas- ko jos lenda su maitinamais vaikais. Visi bus patenkinti ir nekils kvailu diskusiju.
O as zinau, kad buna droviu, kurios negali perzengti saves ir maitinti viesoj vietoj. Irgi beda..

Rokiskio Monstras, Tave tuo paciu prakaituotai pienuotu papu maitino. mirksiukas.gif

Minerva
Pastebiu maitinančias moteris Kauno Akropolyje - itin dažnai. Tos, kurios maitina diskretiškai - viskas ok, bet yra tokių, kurios maitina beveik nusirengusios... doh.gif Afrika atėjo pas mus su visais savo papročiais? mastau.gif

Be to, yra skirtumas: ar maitinamas kūdikis, ar maitinamas jau lakstantis vaikas. Nepradėkit aiškinti, kad valgyti nori visi - metinukus ir vyresnius parduotuvėje galima pamaitinti ne tik pienu.

p.s. Diskretiškai - prisidengusios (megztinis, šalis, skraistė, etc.)
Prata Vetra
Reikėtų dar atsakymo: Niekada nemačiau.
Dabar atrodo, kad man netrukdytų, bet gal pamačius tiesiogiai, imtų kas ir nepatiktų.
Jamie's girl
Teko susidurti su bemaitinančiom motinom... Na man tai neestetiška, nehigieniška. Na aš manau, kad nuvažiavus į kokį AKROPOLĮ galima drąsiai išsiversti ir be žindymo, pvz. pamaitini vaiką prieš išvažiuodama iš namų ir manyčiau drąsiai užteks 3 valandų vaikui be pieno. Man kažkokios poch*** tos mamos atrodo kurios drąsiai prie visų žindo savo mažulius... Nors man tai nemaišo, tiesiog pati taip nedariau ir tikrai nedarysiu... Tiesiog reikia pagalvoti ir apie higieną... Man anyta visą laiką primindavo, kad prieš ir po žindymo reikia bent su drėgnu skuduriuku nusivalyti krūtinę... rolleyes.gif
Abo
Ką vyras papo nematęs? g.gif Ko jis ten suaugęs taip nepatoginasi? blink.gif Vaikai nežino, kad iš papo irgi žindė? O ko mama nepaaiškina, kad krizent negražu, nes motinystė yra šventas reikalas?
O kol neuždrausta, kur norės mama, ten ir maitins, ką ji turi sėdėt tarp keturiu dienų kol maitina, juk visada ir visur užkliūsi tokiems konservatoriams.
Papildyta:
QUOTE(Neverk @ mama,2007 09 19, 16:25)
Kodėl mužikui viešai spjaudytis, taškytis snargliais ir keiktis yra netrukdomai (dažnu atveju) galima,
Aha, tokie mužikai veik niekam neužkliūna
Rokiškio_Monstras
QUOTE(Abo @ 2007 09 19, 16:51)

- ko mama nepaaiškina, kad krizent negražu, nes motinystė yra šventas reikalas?
- kur norės mama, ten ir maitins, ką ji turi sėdėt tarp keturiu dienų kol maitina, juk visada ir visur užkliūsi tokiems konservatoriams

- Nu tai kas dabar daryt? nusišaut ir negyvent, jei mes vaikus auginam be visų tų papų rodymų? taigi mergaitės mokinės pačios pamatę nurausta, o jei kokie bernai - kvailučiai mokinukai būna tai jiems atrakcija visai savaitei.
- Na žinoma, niekas neuždraus. Pvz. juk kai labai pučia pilvą gali gatvėj garsiai nusiperst - bezdėjimas irgi labai gyvybiškai svarbus (vaikui buteliuką gali įkišt, o pabandyk pabūt nebezdėjęs savaitę?). Jokios žalios orui, nei gamtai, gali nueit ir pabezdėt į kavinę - kodėl aš to negaliu? Vaikas irgi pvz. raugėja, atpylinėja ir visokius garsus leidžia, kai kada net ir bezda.
Suprantu, kad pulsit aiškint skirtumą, bet supraskit: taisyklės galioja visiems vienodai. man pvz. nuosavas žiurkėnas yra svarbesnis už visos Amerikos gyventojus, o nuosavu užpakaliu aš rūpinuosi daugiau nei visais mūsų emigrantais.
NUOSAVI MARŠKINIAI ARČIAU KŪNO, taip sakant
muminukas
TAIP cool.gif

pati dažniausiai eidavau pamaitinti į mašiną, tekdavo būnant kokioje nors kavinėje. o pajūry taip tikrai nelėkdavau į kopas ar pan. teko maitinti Meilės alėjoje. tai lietuviai skubėdavo akis nusukti, o pro šalį ėjo užsieniečių grupelė tai nei akių suko, nei žingsnį skubino. tik šypsojosi, šalia sėdėjusiam mano vyrui mandagiai linktelėjo.
Papildyta:
QUOTE(Abo @ 2007 09 19, 17:51)
  Vaikai nežino, kad iš papo irgi žindė? O ko mama nepaaiškina, kad krizent negražu, nes motinystė yra šventas reikalas?
O kol neuždrausta,  kur norės mama, ten ir maitins, ką ji turi sėdėt tarp keturiu dienų kol maitina, juk visada ir visur užkliūsi tokiems konservatoriams.

*

drinks_cheers.gif ar ne viliuje karaliuje per filmą grėtė prie bendro stalo savo einiuką pamaitina? seniau iš to problemos nedarė.
cudo
QUOTE(prunskiene @ 2007 09 19, 16:29)
*

drinks_cheers.gif
Man pačijai teko maitint sunu tualete Hyper Maxsimoi.Vyras lepe ant soleliu presest ir pamaitint,no aš neišdresau blush2.gif
muminukas
QUOTE(cudo @ 2007 09 19, 20:14)
drinks_cheers.gif
Man pačijai teko maitint sunu tualete Hyper Maxsimoi.Vyras lepe ant soleliu presest ir pamaitint,no aš neišdresau  blush2.gif
*

schmoll.gif kitą kartą išdrįsk mirksiukas.gif
Jamie's girl
Nu blyn sorry tikrai nesuprantu kaip galima maximoj ant suoliuko vaiką maitinti... blink.gif Taip maitinimas yra natūralus procesas ir ne tame esmė, kad papą pamatysi... Tiesiog... Nu mano smegeninė to nesuvokia. Tikrai faina būtų jei būtų kažkokie kambariukai mamoms, bet tai realu tik po daugelio metų... Ką dabar daryti? Lai daro mamos kaip nori, bet aš tai vistiek nesuprasiu jų ( jau minėjau, kad man higiena mažiausiai kvepia maitinant vaiką maximoj ant suoliuko...brr... taip ir matau visokius mikrobus lakstant blink.gif ) Na čia tik mano nuomonė. be vistiek pamačiusi mamą kuri atsilapojusi maitina vaikutį pagalvosiu, kad beryšio visa tai. rolleyes.gif
muminukas
QUOTE(style @ 2007 09 19, 20:27)
Nu blyn sorry tikrai nesuprantu kaip galima maximoj ant suoliuko vaiką maitinti...  blink.gif Taip maitinimas yra natūralus procesas ir ne tame esmė, kad papą pamatysi... Tiesiog... Nu mano smegeninė to nesuvokia. Tikrai faina būtų jei būtų kažkokie kambariukai mamoms, bet tai realu tik po daugelio metų... Ką dabar daryti?
*

tai ką, kol kambarėlių nėra, geriau maksimos wc maitinti? blink.gif
Omrum
man visiškai tas pats ar mamyte vaikuti maitina tyrelė iš stiklainiuko ar krutim,niekada i galva net nešove kažka blogo pagalvot.kadangi pati maitinau l.trumpai tai atvirkščiai tik užpavidžiu kad turi pienuko...
o del kaip sake viena mamyte mikrobu tai kur jie motinos krutine juk švari o pienukas sterilus kad ir kur vaikelis valgitu.
pati vešai nedriščiau,nebent lb reiktu gal tada kokiu megstu ku prisidengčiau ir maitinčiau.
renax
Maximoje yra kambarelis .
Estetiskas vaizdelis grazu , nezinau kazkaip grazu kai mam po skraiste maitina arba tam pritaikytais marskineliais , nei to papo matosi nei kazka trigdo . Ele kai demonstratyviai visa savo grozi iskeverzoja tai nzn , juk nesidulkiname viesai nors ir naturalu lotuliukas.gif
muminukas
QUOTE(renax @ 2007 09 19, 20:50)
Estetiskas vaizdelis grazu , nezinau kazkaip grazu kai mam po skraiste maitina arba tam pritaikytais marskineliais , nei to papo matosi nei kazka trigdo . Ele kai demonstratyviai visa savo grozi iskeverzoja tai nzn , juk nesidulkiname viesai nors ir naturalu  lotuliukas.gif
*

niu bet aš ir nemačiusi, kad nuogais papais po prekybcentrį lakstytų lotuliukas.gif natūralu, kad visos prisidengia, kartais net nesuprasi, ar vaikutis tiesiog priglaustas miega, ar valgo cool.gif

kurioje maksimoje yra kambarėlis?
asilas
nebutina lakstyt nuogais papais doh.gif yra tam reikalau pritaikytu drabuziu maitinanciom mamom rolleyes.gif kad nereiketu lakstyt nuogais ir drysciau pastebet kad geriau vaika pamaitinti nei geriau kad verktu ir uzsivergtu nes mama neduoda valgyti doh.gif juk kudikiui nepasakysi pakentek mazuti cia daug zmoniu ir ka jie pagalvos doh.gif yra kita puse kuri drovisi tai daryti viesoj vietoj ir yra dzin puse kuriai svarbiausia jos kudikis rolleyes.gif
Salne
Nu niekaip nesuprantu ko čia nervuotis ir piktintis pamačius maitinančią motiną.. g.gif ..Nežinau..Nu kiek mačiau matinančių mamų..visos tai darė dikretiškai..gražiai prisidengusios..kad nieko nesimato..Vaikutis gražiai pridengtas..krūties visiškai nesimato..Net nesuprastum, kad maitina..

QUOTE(style @ 2007 09 19, 17:34)
Teko susidurti su bemaitinančiom motinom... Na man tai neestetiška, nehigieniška. Na aš manau, kad nuvažiavus į kokį AKROPOLĮ galima drąsiai išsiversti ir be žindymo, pvz. pamaitini vaiką prieš išvažiuodama iš namų ir manyčiau drąsiai užteks 3 valandų vaikui be pieno. Man kažkokios poch*** tos mamos atrodo kurios drąsiai prie visų žindo savo mažulius... Nors man tai nemaišo, tiesiog pati taip nedariau ir tikrai nedarysiu... Tiesiog reikia pagalvoti ir apie higieną... Man anyta visą laiką primindavo, kad prieš ir po žindymo reikia bent su drėgnu skuduriuku nusivalyti krūtinę...  rolleyes.gif

Nu ryškiai vaikų neturi..nes postas visiškai kvailas..Sorry..nu rimtai.. doh.gif ..Užteks trijų valandų.. doh.gif ..Vaikas ne laikrodis, kad prisukai ir žinai, kada suskambės..Vieną dieną vaikas nori valgyti, kad dvi valandas, kitą kas tris..ir daryk tu ką nori..Jei vaikas užsinorės valgyti tai turėsi ir duoti..Aišku nesakau, kad turi iškart sustoti ir traukti papą..Visada galima rasti nuošalesnę vietelę..Nu bet ką daryti, kai vieninitelė nuošali vietele yra vienitelis laisvas suoliukas, pro kurį nemažai žmonių praeiną..Nemaitinti..??..Klykinti vaiką??..Ką daryti tom mamytėm, kurios mašinos neturi..Eiti į tualetą, kur vienintelė sedima vieta yra klozetas..??..Man čia jau visiškas manęs įžeidimas ir pažeminimas būtų.. blush2.gif doh.gif
O dėl higienos..Na jei tu kas dieną voliojiesi po purvynus, tai gal ir nehigienišką maitinti taip vaiką nenusiprausus..Bet bent jau aš kas dieną prausiuosi..ir nematau reikalo, kas kartą krūties valyti drėgnu skudurėliu.. doh.gif

P.S. pasirodo vaiką turi..Sorry..Bet galiu pasakyti dar vieną pastebėjimą..Perdėtas pas jus požiūris į higieną..Sunku turbūt gyventi, kai šitaip visur mikrobai begioja..Nes jie visur begioja..ar tu maitini, ar nemaitini vaiko..Visur kur benueitum..gatvėje, kavinėse..Gi nežinai, kas ką tik sedėjo prie staliuko, prie kurio atsisėdi.. ax.gif
cudo
QUOTE(Salne @ 2007 09 19, 21:27)
Nu niekaip nesuprantu ko čia nervuotis ir piktintis pamačius maitinančią motiną.. g.gif ..Nežinau..Nu kiek mačiau matinančių mamų..visos tai darė dikretiškai..gražiai prisidengusios..kad nieko nesimato..Vaikutis gražiai pridengtas..krūties visiškai nesimato..Net nesuprastum, kad maitina..
Nu ryškiai vaikų neturi..nes postas visiškai kvailas..Sorry..nu rimtai.. doh.gif ..Užteks trijų valandų.. doh.gif ..Vaikas ne laikrodis, kad prisukai ir žinai, kada suskambės..Vieną dieną vaikas nori valgyti, kad dvi valandas, kitą kas tris..ir daryk tu ką nori..Jei vaikas užsinorės valgyti tai turėsi ir duoti..Aišku nesakau, kad turi iškart sustoti ir traukti papą..Visada galima rasti nuošalesnę vietelę..Nu bet ką daryti, kai vieninitelė nuošali vietele yra vienitelis laisvas suoliukas, pro kurį nemažai žmonių praeiną..Nemaitinti..??..Klykinti vaiką??..Ką daryti tom mamytėm, kurios mašinos neturi..Eiti į tualetą, kur vienintelė sedima vieta yra klozetas..??..Man čia jau visiškas manęs įžeidimas ir pažeminimas būtų.. blush2.gif  doh.gif
O dėl higienos..Na jei tu kas dieną voliojiesi po purvynus, tai gal ir nehigienišką maitinti taip vaiką nenusiprausus..Bet bent jau aš kas dieną prausiuosi..ir nematau reikalo, kas kartą krūties valyti drėgnu skudurėliu.. doh.gif
*

drinks_cheers.gif
MaršuA
QUOTE(renax @ 2007 09 19, 20:50)
Estetiskas vaizdelis grazu , nezinau kazkaip grazu kai mam po skraiste maitina arba tam pritaikytais marskineliais , nei to papo matosi nei kazka trigdo . Ele kai demonstratyviai visa savo grozi iskeverzoja tai nzn , juk nesidulkiname viesai nors ir naturalu  lotuliukas.gif
*

Žiaurokai pasakyta, bet tiksliai drinks_cheers.gif
Hmmm...
QUOTE(style @ 2007 09 19, 17:34)
pvz. pamaitini vaiką prieš išvažiuodama iš namų ir manyčiau drąsiai užteks 3 valandų vaikui be pieno.
Man kažkokios poch*** tos mamos atrodo kurios drąsiai prie visų žindo savo mažulius...
Tiesiog reikia pagalvoti ir apie higieną...
*

Nu jau nu jau biggrin.gif Maniškis kol visai mažas buvo vos porą val (ir tai ne visada) ištempdavo irnesakyk.gif Tai man pusę metų iš vis nevertėjo niekur eit, nes kol nuvažiuoji-parvažiuoji, kol apsiperki, tai tų dviejų val (ir daugiau) nebelieka cool.gif
Šiaip tai tikriausiai ta poch... esu, nors viešai vaiko nemaitindavau, ale šiaip man tai visiškai dzin, jei kam kas nepatinka biggrin.gif Tiesiog maitinant blaško dėmesį nepatenkintos personos biggrin.gif
Dėl higienos... Aš ne pedantė, todėl tikrai nepergyvendavau jei kartą savaitėj mano vaikis pavalgys ir ne visai sterilioj aplinkoj biggrin.gif

QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 19, 18:06)
(vaikui buteliuką gali įkišt, o pabandyk pabūt nebezdėjęs savaitę?).

Jokios žalios orui, nei gamtai, gali nueit ir pabezdėt į kavinę - kodėl aš to negaliu?

taisyklės galioja visiems vienodai.

NUOSAVI MARŠKINIAI ARČIAU KŪNO, taip sakant
*

Mano vaikui buteliuko nebuvo galima įkišt schmoll.gif Jis nei čiulptuką ėmė, nei iš buteliuko gėrė, iki pusės metų tik pieną smile.gif Taip, kad... teorijoj viskas paprasta atrodo.

Gali. Kas draudžia? Už bezdėjimą niekas nebaudžia, taip kad - pirmyn, jei jau tai būtinai norisi biggrin.gif

Kokios taisyklės? Apie ką mes kalbam? Kur parašyta, kad maitinti viešoj vietoj negalima? Arba bezdėti? Nu neparašyta.

Taip, man sotus mano vaikas daug svarbiau nei kažkieno nepasitenkinimas tuom, kad jį maitinu ne tualete biggrin.gif Ir man būtų visiškai vienodai, jei tam tikroje situacijoje nematyčiau kitos patogios išeities kaip pamaitinti kūdikį viešai, taip sakant...
-Goya-
Visiškai pritariu Salnes mintims. wink.gif Tik dar pridėsiu, kad, kai besiprekinant reikėjo mažąjį maitint, tikrai labai norėjau ir stengiausi pakliūti į Vilniaus AKROPOLIO maitinimo kambarėlį, o-bet-tačiau... Tris kartus bandžiau ir tris kartus nesiryžau savo 3 mėn. vaikui aiškint smile.gif, kad, sorry, vaike, tu dabar palauk - nenorėk dar, gi matai, kokia eilė prieš mus ir dar nežinia, kiek laiko esantys viduje užtruks. doh.gif Nueidavau dar tolėliau, kur koridorius užsisuka, ir pamaitindavau kuo ramiausiai, ant rankų mažių nešiodama. (Ir, tiesą sakant, nuoširdžiai neįsivaizduoju, kaip ten kitos mamos su įvairaus amžiaus savo vaikiais susitardavo, kad eilėje stovėdavo. g.gif Gal painioja tą kambarėlį su pervystymo kambariu... rolleyes.gif )

[O kad tris valandas namuose pamaitintam "tikrai turėtų užtekt", tai... smile.gif doh.gif Be komentarų visai. Tarytum ne mama rašė... Na, bet gal čia kiekvieno kitokia patirtis. 4u.gif ]
asilas
atidariusi temos autore turbut nemaitino kudikio is kruties ir dabar pamacius supavydejo ir uzkure sia tema doh.gif nes as nematau nei gedingo nei amoralaus cia nieko schmoll.gif kiekviena mama mylinti kudiki neleis jam verkti is alkio ir ras vieta ir buda kaip ji pamitinti mirksiukas.gif
Rokiškio_Monstras
QUOTE(-Goya- @ 2007 09 19, 21:02)
[O kad tris valandas namuose pamaitintam "tikrai turėtų užtekt", tai... smile.gif doh.gif  Be komentarų visai

O ką tu manai? anksčiau taip ir buvo viskas pastatyta, kad vaikas turėdavo būt maitinamas kas kelios valandos, kad nuo mažens priprastų prie drausmės ir rėžimo. Ir įsivaizduokite vaiko niekas nenešiodavo kaip rankinuko, ir kyšdavo jį į atskirą kambarį, kad visokių ten fobijų nebūtų ir įsivaizduokite nemigdydavo savo lovoj, nes tėvams reikėdavo ramiai pailsėt. Tada žmonės vaikus taikė prie savęs, o ne save prie vaikų, nes visi dirbo, buvo ūkis, krūva skalbimo, namie sėdėt bedirbant valdiškam darbe buvo nereali prabanga. Va taip ir augino jus jūsų tėvai ir mamos
muminukas
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 19, 22:29)
Ir įsivaizduokite vaiko niekas nenešiodavo kaip rankinuko
*

o tai kada jį nešioti? tongue.gif po kelių metų norėsi nešioti - nepagausi.

niu, maitindavo mamos kas tris valandas, o tuose tarpuose vandenuku su cukrum girdydavo - ot gerumas doh.gif
Rokiškio_Monstras
QUOTE(asilas @ 2007 09 19, 21:21)
atidariusi temos autore turbut nemaitino kudikio is kruties ir dabar pamacius supavydejo ir uzkure 

Aš jau imu įtikėt, kad žmonės nickus ne šiaip sau pasirenka...
Čia tipo temos autorė pavydi, kad žindene jai nepasisekė pabūt?
Radai ko pavydėt, bent kiek aš pažinojau moterų tai nė viena nelinkėjo savo vaikui blogo, bet kažkokia ten žindymo euforija nesirgo. Vėliausiai iki vaikui pradės dantys kaltis - užraukt. Tai žiūrima kaip į neišvengiamybę, bet anaiptol ne kaip į kažkokį malonumų šaltinį.

eeeee..........asile, gal tu priklausai kategorijai tų moterų, kurioms tik to ir tereikia iki pasitenkinimo?

Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2007 09 19, 21:30)
o tai kada jį nešioti?  tongue.gif po kelių metų norėsi nešioti - nepagausi

o tai kam vaiką ištisai nešiot, panešiojai per dieną valandikę ir tegul sau lovoj guli sau, daileles vienas sau dainuoja.
neįtikinsite manęs - nėra hyper super duper vaikų, kuriuos reikia nuoalt nešiot. Juks pačios juos tokiais padarot, o paskui tik skinate vaisius
asilas
[quote=Rokiškio_Monstras,2007 09 19, 22:36]

labai klysti mirksiukas.gif

eeeee..........asile, gal tu priklausai kategorijai tų moterų, kurioms tik to ir tereikia iki pasitenkinimo?

siaip esu as vyriskos pridermes ir nesu zindyvis lotuliukas.gif
Papildyta:

nepavydziu vaikams kurie toki teva tures MONSTRA doh.gif
muminukas
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 19, 22:36)

o tai kam vaiką ištisai nešiot, panešiojai per dieną valandikę ir tegul sau lovoj guli sau, daileles vienas sau dainuoja.
neįtikinsite manęs - nėra hyper super duper vaikų, kuriuos reikia nuoalt nešiot. Juks pačios juos tokiais padarot, o paskui tik skinate vaisius
*

na, maniškis rankinukas nebuvo, kartais net pati jį nešiodavau tada, kada nereikia. o dabar nepagaunu. tai čia jau kiekvienas skirtingai. tie patys tėvai gali turėti vieną rankinuką, kitą - ne.
asilas
vaikas vaikui nelygus kaip ir tevu supratimas apie vaikus ir ju poreikius juolab kudikius kurios gali suprast tik mama
-Goya-
Rokiškio_Monstras, 2007 09 19, 23:36

Taigi, taigi... wink.gif
Hmmm...
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 19, 22:29)
O ką tu manai? anksčiau taip ir buvo
*

Taip taip, anksčiau ir žolė žalesnė buvo, ir dangus žydresnis hihihi.gif

Nu ir kas, kad buvo? Ką mums tai turėtų įrodyti. Ir šiaip jau, mano mama mus maitino iki metų (jei ne ilgiau). Pati. Mano teta pasakojo, kad bandė naujagimį kas 4 val maitint (jai taip gydytoja liepė), bet kai nebegalėjo apsikęsti alkano vaiko rėkimo, pradėjo maitinti tada, kada jam to reikia. taip kad ne visi elgėsi taip, kaip tarybinės teorijos liepė.

QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 19, 22:36)
kažkokia ten žindymo euforija nesirgo.

Vėliausiai iki vaikui pradės dantys kaltis - užraukt.

*

Prie ko čia euforija? Apie ką jūs? Kūdikio poreikis valgyti - euforija?

Kada norėjau, tada "užraukiau". Koks kieno reikalas kiek kas savo vaiką maitina? doh.gif

Tapačiai. Kiek noriu, tiek ir nešioju aš tą vaiką. Jums ką, nuo to nugarą skauda? Pilvą suka? Absurdas ir tiek. "Jūs man neaiškinkite, ką aš turiu daryti, aš Jums nesakysiu, kur eiti". Sutarėm?

Apskritai nesuprantu, ko ten į tas maitinančias mamas spoksoti ir nervus sau gadinti. Man nė viena dar nė nuotaikos sugadino, nė apetito. Jei kažkam tai trukdo, tai gal raminančių pagert verta būtų. Arba pradėti savo, o ne kitų gyvenimais ir poreikiais rūpintis doh.gif Toks jausmas, kad tos mamos Jums "į dantis" savo "papus grūda" doh.gif
Eveneirka
Nemaišo...man tai be galo gražu...pati maitinau ilgą laiką...ir jei vaikas užsimanydavo...gaudavo krutį,centre ar pačiam autobuse.autobusas pilnas keleivių.Ir kas man-darau viską kas yra gerai mano mažuliui wub.gif nebūdavo taip,kad vaikas šaukia,o man gėda ir lastau kai nutrūkus ieškodama WC schmoll.gif
čia yra normalu...gi nesiūlau kažko nepadoraus smile.gif
Atogrąža
Man pačiai beveik neteko maitinti krūtim. Gaila... Bet nei mano vaikai, nei vyras, nei aš pati nesijaučiam kažkaip ypatingai, išvydę maitinančią mamą. Juk paprastai jos tai daro labai kultūringai, nesisklaidydamos ir to specialiai nedemonstruodamos -vis tik gana intymi tai procedūra. Man gražu valgantis mažylis, tokia jo ir jo mamos sąjunga. Ir tai atrodo daug estetiškiau, nei koks prie stalo kavinėje išsidrėbęs, savimi patenkintas, kiek tik leidžia kirkšnių raiščiai išsiskėtęs, pilvotas diedas.
O dar dažnas toks ir garsiai, kad visi girdėtų, koks jis krūtas (o iš tiesų, koks apgailėtinas) pasakoja apie savo ,,neeilinius" vakarykščius nuotykius, kas žodį įterpdamas po du keiksmažodžius ir arkliškai žvengia. Daugelis sutiks - dažnas vaizdelis. Tai sulyginus, ta maitinanti mama - tiesiog ramybės ir grožio įsikūnijimas (ir nepaisant to, demonstratyviai netraukiantis į save dėmesio).
Skrebuke Irma
Ne nesijauciu patogiai. Abu mano sunus maitinasi lyg vilkai pagave avina:rankom mosikuoja, cepsi, uzsprinksta, draskosi...vienu zodziu tiek duodasi kad ussidengti kaldryte ir kukliai, tyliai maitinti kaip kitos mamos man neiseina. Nenoriu "issinuoginti" prie nepazystamu.
Delfinukė
Man asmeniškai tikrai netrukdo viešai maitinančios mamos, netgi gražu wub.gif
Jamie's girl
Įtariu, kad daugelis čia diskutuajančių yra motinos.. Nu vienos vaikas toks, kitos dar kitoks... Aš turiu savo vaiką tai pagal savo ir sprendžiu, jeigu jūs savo vaikui (vyresniam, o ne naujaginmiui) savo papą kišate tada kada jam prireikia tai tada mano nuomone visiškas absurdas... Turi būti kažkoks režimas, bet tai po velnių čia tik mano nuomonė, kad ir kokia ji beryšio jums atrodo. Sutinku, kad naujagimiui vaikiukui reikia pienelio tada kada jis nori, o vaikui augant auga ir visi sotumo ir alkio jausmai... Nerekia išsidirbinėti ir pulti žmonių, po galais, turi savo nuomonę, pasisakai... Taip atrodo, kad šiais laikais daugelis moterų nemoka gražiai išreikšti savo neigiamų emocijų į kažkieno požiūrį... unsure.gif
Na aš pati vaiką maitinau ir gan lgai, o kažkas paima ir išvadina bevaike teta... jou... biggrin.gif Nu ką padarysi... Kažkas pyksta, o man tai tik juoką sukelia visokie pikti postai, kur visaip bandai išdirbti tą blogo posto sukūrėją... Truputis humoro manau nė vienai nepakenktų... Truputį nusigrybavau... Juk apie maitinančias diskutuojam... Vis dėl to aš dar katą sakau - man netrukdo, lai maitina, bet man nei gražu, nei raminančiai veikia... ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.