As taip nenoriu kad mano mergyte susirgtu,galvoju, gal vaikucius per plonai rengia? Kaip rengti, kad butu pats tas?nuo kovo 1 pradedant lankyti.tiksliau pratintis.
QUOTE(laurinaviciene @ 2005 02 22, 17:30) As taip nenoriu kad mano mergyte susirgtu,galvoju, gal vaikucius per plonai rengia? Kaip rengti, kad butu pats tas?nuo kovo 1 pradedant lankyti.tiksliau pratintis. Mano ziukis aprengtas taip: bodis ilgom rankovėm + neplona "maikutė" ilgom rankovėm + storas megztinis + pėdkelnės + kelnės + kojinytės + šiltos tapkės O miegoti einant, tai nuima tik kelnes ir megztinius - taip ir miega vargšiukai pusiau su rūbeliais. Man tai nepriimtina, bet ką padarysi...
rengti reik svoguno principu bet kuriuo sezonu jei per silta, visada lengva ka nors nurengti. maniskis dabar rengiasi taip : maikute apatine, marskineliai trumpom rankovem, golfukas arba marskinukai ilgom rankovem, megztinis. Pedkelnes ir kelnes. Darzelyje megztini nusirengia ir vietoj ilgu kelniu ant pedkelniu sortukai. Vasara rengiu nemaziau kad 4 sluoksniai susidarytu tik plonesni drabuzeliai.
Ar tikrai darželiuose taip šalta?
Aš maniau kad kaip namie: maikutė+golfukas (medvilnė), kelnaitės+džinsiukai, na ir kojinės+tapkės. body aišku gerai, bet maniškė jau ant puodo seniai sedasi, tai pati tikrai neatsisegs jo. Jaučiu maniškei tai stresas bus, jei aš pabandysiu ją kaip kopūstą aprengti ir dar patalpoje.
Nu va buvau šiandien su maže pirmą dieną darže. Nu tai kaip sakėt, taip panašiai ir aprengta buvo. Bet kiti vaikiukai tai ploniau šiek tiek...Nežinau, pas mus grindys šildomos, saulė kai užšvietė pro langą, tai karšta, mažei žandai užraudo. Nu bet jei ką, tai nurengia...
QUOTE(Džiuga+ @ 2005 03 03, 16:53) Nu va buvau šiandien su maže pirmą dieną darže. Nu tai kaip sakėt, taip panašiai ir aprengta buvo. Bet kiti vaikiukai tai ploniau šiek tiek...Nežinau, pas mus grindys šildomos, saulė kai užšvietė pro langą, tai karšta, mažei žandai užraudo. Nu bet jei ką, tai nurengia... Vis tiek kiekvienam darže skirtinga temperatūra.... O kuriame čia grindys šildomos? QUOTE(murzinyte @ 2005 03 03, 17:23) Teisingai, kiekviename darzelyje skirtingai, bet pirmuju aukstu grupese grindys yra sildomos (turetu buti visuose darzeliuose), o va antrajam aukste esanciose grupese visada yra salciau, net 3-4 laipsniais
Tikrai turi būti šildomos? Pirmą kartą girdžiu. Man šildomos grindys yra prabangos dalykas...
QUOTE(Džiuga+ @ 2005 03 08, 12:13) Bet kokiu atveju, šiandien saviškį migdžiau darželyje... Tai tam "miegamąjam" taip kojas sušalau, kad šakės. O ir šiaip 18 laipsnių - mano nuomone mažoka ( švelniai tariant). Žaidimų kambaryje šilčiau, bet... Pas mus namie 21 laipsnis, ir tai man norisi daugiau šilumos... QUOTE(murzinyte @ 2005 03 08, 16:03) Bet kokiu atveju, šiandien saviškį migdžiau darželyje... Tai tam "miegamąjam" taip kojas sušalau, kad šakės. O ir šiaip 18 laipsnių - mano nuomone mažoka ( švelniai tariant). Žaidimų kambaryje šilčiau, bet... Pas mus namie 21 laipsnis, ir tai man norisi daugiau šilumos... Ne tikrai šildomos. Aš ant žemės visą laiką prasėdėjau, ranką padedi šiltos šiltos. O dar kai pro langą saulė užšviečia tai iš vis tvanku pasidaro. Čia pirmame aukšte.
O kaip jums kaip atrodo 5 metų berniukai su pėdkelnėm darželiuose? Mn tai nelabai kažkaip. Ir su šortukais nelabai. Mačiau kiti tėvai turi dvejas kelnias - vienos į lauką šiltos, o kitos būti grupėje. Bet man atrodo kad vienerių kelnių lauke mažoka, nors ir šiltų.
as tai rengiu maikute ilgom rankovem ir megztuka, pedkelnes ir kelnytes, vaiksto taip pat ir namuose ir darze, dar darze kai isiduksta nurengia jiems megztukus kartais
Kaip cia klausimas suformuluotas, vaikus reikia saugoti nuo perkaitimo , o ne susalimo.
Niekada nedarau tragedijos jeigu vaikui ir vesiau (nes mano QUOTE(migliux @ 2005 03 09, 15:08) O kaip jums kaip atrodo 5 metų berniukai su pėdkelnėm darželiuose? Mn tai nelabai kažkaip. Ir su šortukais nelabai. Mačiau kiti tėvai turi dvejas kelnias - vienos į lauką šiltos, o kitos būti grupėje. Bet man atrodo kad vienerių kelnių lauke mažoka, nors ir šiltų. Aš tai dedu ant pėdkelnių kelnes ( kad ir džinsus), bet tikrai ne šortus QUOTE(maksas @ 2005 03 09, 14:20) Kaip cia klausimas suformuluotas, vaikus reikia saugoti nuo perkaitimo , o ne susalimo. Niekada nedarau tragedijos jeigu vaikui ir vesiau (nes mano vat, vat , kad neperkaistu. gi laksto visa diena.. o maniskis prakaituoja baisiausiai. jokiu sliuryciu negaliu uzmauti - kojytes is kart slapios
Tai ka jus tuo norit pasakyt?
Juk klausimo esme - kaip rengti.... gi visom aisku kad norima kaip geriau... O del kojyciu tai mano berniuko kojytes daznai prakaituoja, bet buna saltos - kartais kaip ledukai. Taip ir persalama. Del judrumo - tai juk nuo vaiko priklauso, maniskis palaksto aisku, bet labiausiai megsta klupet kur ir zaist sau ramiai. Tai tokios mano mintys
Na man tai niekada nekilo dėl to problemų, kad vaikas sušaltų darželyje. Va, kad perkaista bedūkdami tai tikra tiesa. Atrodo būna su viena bliuskyte, o kai nueinu visas šlapias būna. Reikia kartais sėdėti ir laukti, kad nors kiek atvėstų. O rengiu tai parastai kokią ploną bliuskytę, arba golfytę, o ant viršaus ar megstuką, ar treningiuką. Vaikis pats nusirengia kai jam šilta, o jei eina į lauką tai apsirengia.
O miega pas mus tai be pėdinių, galima kas nori pižamytes atsinešti. Bet deja vaikai tingi jas vilktis. Todėl mes ir nesinešame.
sveikos mergaites,
QUOTE(k.astele @ 2005 03 16, 22:14) sveikos mergaites, O tai ką galvoti kai vaikio rankytės ir kojytės šaltos? Aš tai tikrai nuoširdžiai stengiuos pasitikėt auklėtoja, bet kartais globėjiškas motinystės instinktas neleidžia
Jei vaiko rankos ir nositė šaltos dar nereiškia kad jis sušalo, nesenai per teliką girdėjau kaip patikrinti ar vaikui nešalta, tai va: tai daroma liečiant sprandą arba pilvo apatinę dalį.
Aš rengiu 3 sluoksniais: apatinė maikutė ilgom rankovėm (su ja miega), megztinukas+liemenė arba nestoras golfukas+prasegamas megztinis. Taip pat: pėdkelnės, kelnės ir kojinaitės. Kojinaičių gal ir nereikėtų, nes pasiimant ir daržo kojytės drėgnokos kartais būna.
Norėjau paklausti, ar mergaitėm maunat žiemą džinsus, ar renkatės storesnes kelnes? Maniškė tikra džinsų fanė
Panašiai rengiu ir aš.
O džinsus maniškės irgi dievina, maunasi juos, kai lauke nebūna šalčių arba nuėjusios į darželį (iki jo 5 min. kelio) juos apsimauna.
Rengiu normaliai: maikute ilgom rankovytem ir megztukas (priklausomai nuo oro temperaturos siltesnis arba vesesnis), pedkelnytes ir kelnytes (plonas arba jei labai salta kiek siltesnes). I lauka einant mes rengiames dar kombinezona is 2-ju daliu, tad nemanau kad bus salta. Tik mane domina kokias tapkytes jus dedat? Ieskojau Maximoje tai nusivyliau
QUOTE(knielita @ 2005 12 29, 12:47) Rengiu normaliai: maikute ilgom rankovytem ir megztukas (priklausomai nuo oro temperaturos siltesnis arba vesesnis), pedkelnytes ir kelnytes (plonas arba jei labai salta kiek siltesnes). I lauka einant mes rengiames dar kombinezona is 2-ju daliu, tad nemanau kad bus salta. Tik mane domina kokias tapkytes jus dedat? Ieskojau Maximoje tai nusivyliau Aš tai visada perku tapkutes parduotuvėje RIKI 2, "LEMIGO" firmos, man tai jos patinka, o ir vaikas labai gerai nešioje, net nereik nusiiminėt, kaip buna su kitom.
Dar neleidziu savo mergytes i darzeli, bet esu labai pries dzinsus nusiteikusi, juk reikia loginio mastymo, kaip vaikas visa diena darzelyje gali buti su dzinsais juk siaubingai nepatogu ir dar ant puodo norint atsisest reikia atsisegt saga atsitraukt uztrauktuka nu nesamone kazkokia. Tik sportines kelnytes ant gumos ir jokiu dzinsu.
QUOTE(Malvyna @ 2008 09 11, 15:12) Dar neleidziu savo mergytes i darzeli, bet esu labai pries dzinsus nusiteikusi, juk reikia loginio mastymo, kaip vaikas visa diena darzelyje gali buti su dzinsais juk siaubingai nepatogu ir dar ant puodo norint atsisest reikia atsisegt saga atsitraukt uztrauktuka nu nesamone kazkokia. Tik sportines kelnytes ant gumos ir jokiu dzinsu. panasu kad nematei kaip vaikiski siuolaikiniai dzinsai atrodo
O aš savo trimetę dukrytę irgi neišmanau kaip rengti... Jau darosi vėsu ir su pėdkelnėm bei sijonu į lauką eiti per šalta. Treninginių kelnių dėti, kaip ir nesinori (kaip ir sportuoti skirtos, man be to ir negražu). O parduotuvėse ar turguje pvz. velvetinių ar kt. kelnyčių, kuriuos būtų su guma, be jokių užtrauktukų ar sagų, aš nerandu. Vien tik kinietiški, nenormalių matmenų, džinsai ir tie patys jau tokio amžiau vaikui jau su užtrauktukais.
Gal jau tokių negamina ?
Aš randu laisvalaikio kelnes berniukui Maximoj -su guma ,patogios , viduj medvilnė, o išorėj polesteris. Gana tvarkingai atrodančios.
Maniškio grupėje labai šilta, tad neprirengiu: pėdkelnės, kelnės ar džinsai ant gumos, apatiniai marškinėliai ilgomis rankovėmis ir viršutiniai marškinėliai ar marškiniai. Kai miega darželyje pokaitį, nusivelka visus viršutinius drabužėlius ir pėdkelnes.
Mano dukra landydama darželį dažnokai sirgdavo. Visos ligos (tfu tfu tfu) baigėsi pradėjus eiti į mokyklą. Pasidžiaugiau tuo keliems draugams - ir jau ne vieną kartą girdėjau, kad daržely auklėtojos "netyčia" padaro skersvėjus. Nes rezultatas aiškus: mažiau vaikų - lengviau susitvarkyt
Aš kai žmogus paprastas, tai į galvą neatėjo, kad taip galėtų būt
Tikrai neteko
QUOTE(wowerike @ 2009 01 01, 22:09) Mano dukra landydama darželį dažnokai sirgdavo. Visos ligos (tfu tfu tfu) baigėsi pradėjus eiti į mokyklą. Pasidžiaugiau tuo keliems draugams - ir jau ne vieną kartą girdėjau, kad daržely auklėtojos "netyčia" padaro skersvėjus. Nes rezultatas aiškus: mažiau vaikų - lengviau susitvarkyt Aš kai žmogus paprastas, tai į galvą neatėjo, kad taip galėtų būt Kazkur apie ti girdejau ar skaiciau.Bet cia reik but visai be sirdies.Juk taip vaiku sveikata rizikuojama baisiai Savo vyresneli rengiu taip- pedkenes,kelnes- treningines,bet ir ne visai O mazaja kai eina i darza,tai aprengiu taip- storesnes pedkelnes,sijonukas,bodziukas ilgom arba trumpom rankovem(dazniau trumom), golfukas ir megztukas.Bet kai ateidavau pasiimt rasdavau beveik visad be megztuku visus vaikus.Ir tai mazoji siektiek susilus budavo.I lauka kolkas lopselinuku neveda.
na pas mus darželyje šilta, aprengiu laisvas kelnytes ir maikutę ilgom rankovėm. ir kojines
miega su lengva apatine maikute be rankovių. Papildyta: QUOTE(bumbasi @ 2009 01 02, 14:54) kaip keista maniškis tokio paties amžiaus, veda lauk kartu su visais vaikais 2 kartus per dieną.
ech deja, pasiskaicius atsiliepimus apie darzelius, cia pat, supermamoj, prie kai kuriu tikrai galima rast atveju, kai specialiai vaikai nepriziurimi tam, kad susirgtu. jo, man irgi tai atrodo nezmoniska. del to i galva net neatejo
QUOTE(bumbasi @ 2009 01 02, 21:43) Rudeni ir pavasari kai silta dar tai veda kiek maciau.Bet kai bjauresni orai tai nea.O kodel nezinau na, kai bjauresni orai, t.y. lyja, ar labai šlapia, tai irgi neveda.. bet tokių dienų viena kita buvo. svarbu tinkamai aprengti, ir tas prastesnis oras nebe toks prastas
Manau, kad lopšelinukų į lauką žiemą neveda todėl, kad jie dar nemoka patys apsirengti. Kol visus aprengs, suprakaituos ir vaikai, ir pačios auklėtojos
|