Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Plovas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Bureja
Kaip ji pagaminti mamkos?Trumpai aprashykit...Ačiūsmile.gif))
aukse
Aš darau taip:
užmarinuotą mėsytę - į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kai ji truputį apkepa, dedu morkas ir svogūnus. Kai jie suminkštėja, pilu pomidorų padažą, prieskonių ( jei reikia). Per tą laiką sultinyje išverdu ryžius, viską - į didelį puodą, išmaišau, dar sojos, gal dar pomidorų padažo, ir viskas wink.gif Tai ypač greitas ir paprastas paruošimas, bet toks plovas nėra vadinamas tikrasis, nes ryžiai yra nebirūs ir visi sluoksniai sumaišyti dry.gif Bet mums toks variantas pats skaniausias wink.gif
Manguste
QUOTE (aukse @ 2004 01 08, 10:21)
Tai ypač greitas ir paprastas paruošimas, bet toks plovas nėra vadinamas tikrasis, nes ryžiai yra nebirūs ir visi sluoksniai sumaišyti dry.gif Bet mums toks variantas pats skaniausias wink.gif

O idomu kaip padaryti, kad ryžiai būtų birūs. Man niekaip neišeina. biggrin.gif
almuke
As tai ryzius verdu maiseliuose (Galintos), ir labai dideliame kiekyje vandens, dar dedu sultinio pora kubeliu. Tai man tik tada gaunasi birus... clap.gif O plova darau panasiai kaip aukse, tik mesa, dazniausiai versiena, isverdu, ir tik po to pakepinu su morkom ir svogunais, sudedu ryzius, visus prieskonius, pomidoru padaza ir dar kokia 15-20 minuciu patusinu ant labai silpnos ugnies. Mano vyras valgo net apsilaizydamas thumbup.gif
Lašelis
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai biggrin.gif biggrin.gif )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom laugh.gif )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu

Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!

Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" biggrin.gif Arba naujoviskas, kur nelimpa.
aukse
Kad ryžiai būtų birūs jų nereikia pervirti smile.gif Todėl daroma taip: mėsa su daržovėm sudedama į puodą, pilamas vanduo, kad apsemtų, dedami ryžiai. Kai užverda vanduo, sumažini ugnį, truputį paverdi, nemaišai, išjungi ir leidi dar pastovėti. Bet man tai nusibosta žaisti cool.gif
aukse
O jeigu plovas iš vištienos, tai dar galima razinų ar džiovintų slyvų įberti thumbup.gif
Elena
plovas
2-4 porcijom
apie 500 gr avienos su kauliukais, arba kitos mėsytes
svogunas
morka
pomidoru pasta
1-1/2 stiklines ryziu

Porcijom supjaustau mėsą, apkepinu aliejuje, sudedu susmulkintus svogunus ir morka, pakepinu kol suminkstes daržoves, idedu porą šaukštų pomidorų tyres, gerai ismaišau, supilu ryžius, iberiu druskos, pipirų, prieskonių, užpilu karštu vandeniu (dviguba ryziu turi-2-3 stiklines),ismaišau, ikišu visa galvute česnako, o kartais ir porą, supilų į orkaitei atsparų indą su dangčiu, dedu i orkaite 150-180c ir kepu apie 1-1/2 valandos. Tai pat galima ir su vištiena daryti.

silvva
AS tai perku plikytus ryzius, jie tokie geltoni o ne balti buna, tai man jie niekada nesulimpa ir buna birus, bet jau ryziu koses is ju neisvirsi...
Anzelika
Mamos receptas smile.gif
Kiauliena arba vistiena apkepu aliejuje
Pirma dedu svoguna uz minutes morka,tarkuota per burokine tarka
Prieskonius pagal mesa
Ipilu vandens,laukiu kol uzvirs
Iberiu ryzius tongue.gif (paprastus) kad vanduo apsemtu.
Ir i orkaite! clap.gif
Ketciupas paduodamas atskirai,SKANAUS thumbup.gif
-----------------------------------------
Netikras plovas tinginiams ph34r.gif
Kiaulienos kumpi supjaustau gabaliukais,supjaustau svogunus,sutarkuoju morka
Viska sudedu i bliuda,prieskoniu pagal skoni
Idedu perlines kruopas,viska gerai ismaisau
Sudedu i greitpuodi, ipilu karsto vandiens,kad apsemtu
Ir verdu 15-20min.
Gero apetito essen.gif
-----------------------------------
happybday.gif Iki Anzelikos gimtadienio liko 39dienos
Springlet
QUOTE (Manguste @ 2004 01 08, 08:26)
O idomu kaip padaryti, kad ryžiai būtų birūs. Man niekaip neišeina. biggrin.gif

Reikia pailgu ryziu smile.gif, o ne apvaliu. Berods braziliski visai nesuverda.
Springlet
Trumpas aprasymas wink.gif

O as apkepu mesa, jau paprieskoninta, tada dedu ja i troskintuva su jau verdanciu vandeniu.
Keptuveje apkepinu morkas su svogunais, kol gerai apkeps, i kepimo pabaiga dedu juoduju pipiru ir druskos. Morkas su svogunais supilu ant besitroskinancios mesos.
Ant virsaus pilu jau isplautus ryzius, dedu prieskoniu ryziams.
Nemaisau, tai gaunas sluoksniais.

Papildomi komponentai priklauso nuo fantazijos ir zinoma nuo mesa plove(ir kokia rusis) ar paukstiena.
besiba
o kaip jum neprisvyla puode, kai sluoksniais darai? sad.gif wink.gif

na, orkaitej man netinka receptai, nes jos senam buste neturim... sad.gif
Rimse
QUOTE (Manguste @ 2004 01 08, 10:26)
O idomu kaip padaryti, kad ryžiai būtų birūs. Man niekaip neišeina. biggrin.gif

Kad ryziai butu birus, as juos isverdu ir perplaunu saltu vandeniu rolleyes.gif
Ingulė
O as tai taip darau:

Pakepinu morkas su svogunais, tada suberiu i keptuve nevirtus ryzius, juos irgi pakepinu, kol pasidaro rusvi. tada viska sudedu i puoda ir uzpilu vandens tiek kad butu mazdaug puode 2/3 ryziu, o virs ju 1/3 vandens (nezinau ar aiskiai parasiau) ir dedu prieskoniu.verdu kol nebelieka vandens. Tada atskirai pakepinu mesyte. idedu kecupo, jei reik dar prieskoniu ir viska sumaisau, tada uzdengiu ir kur nors siltai pastatau kokiam pusvalandziui (pvz tarp pagalviu).
Medeina
QUOTE (Laselis @ 2004 01 08, 08:48)
Oi koki skanu as darau !
Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!


Vakar dariau, tikrai thumbup.gif .O puodas pas mane- 2 litrų "čenakinė"-niekas neprisvilo,neišbėgo.Mmm...
Dabar visada taip darysiu, įkišai į orkaitę-ir ramu valandai:galima kavą gerti wink.gif
Augė
QUOTE (Laselis @ 2004 01 08, 10:48)

Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!

Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif


Butent taip ir as megstu ,plovas turi buti troskinamas orkaiteje
Tik toki mes valgome thumbup.gif clap.gif thumbup.gif
p.s o puodas geriau spizinis,toks sunkus ,skaniausiai gaunas
Čillė
O aš plovą visada darau tik su Muller's Muhle Golden Reis ryžiais.Visadas gaunasi birūs. thumbup.gif Nu su kitais niekaip g.gif
Rigedora
o aš darau plovą greituoju būdu... rolleyes.gif viskas užtrunka apie 20min...
Ryžius supilu į vandenį su druska. Ryžiai geriausia plikyti, kurie nesutyžta.
Kol ryžiai verda svogūno porą galvučių su faršu ir prieskoniais pakepu, patroškinu keptuvėj. Prieš išjungiant į mėsą keptuvėj įpjaustau žalio česnako dar smulkiai. O kai ryžiai išvirę, mėsa gatava-viską į puodą, dar kečiupo pagal skonį, išmaišai ir valgai. Skanu dar paskui jį pakepinti keptuvėj jau sumaišytą, bet nespėju, nes visi supuola ryti biggrin.gif
linyte
Neblogos idejos, taciau iskilo problema,-kur gauti ta vadinama "plovini "puoda? Kadangi as gyvenu ne LT, tai sudejau viska i "Slow cooker",su kuriuo gaminti maista nesu dar bandzius..Na, pagalvojau, vyras griz tik uz kokiu 7 val., tai jei matysiu, kad s..gaunasi, ikisiu viska i orkaite ir istusinsiu.. rolleyes.gif
Lacrima
Man tai labai skanu ryziai ir ant ju uzpilti toki troskinuka

smulkiai supjaustai mesyte(vistiena,jautiena,kiauliena kas labiau patinka) apkepti,tada ideti truputi juostelem supjaustytos paprikos,pakepti,sudeti supjaustytus pievagrybius,tada atsidaryti koncervuotu smulkiai pjaustytu ananasu,ipilti to skistimo i keptuve,veliau ideti beveik visus ananasus,leisti pasitroskinti tose sultyse,ipilti truputi sojos,ant pacio galo ideti visa indeli padazo "mexica" ir sumaisyti viska,ir valgyti su ryziais,jei ka tas padazas neastrus.labai labai thumbup.gif thumbup.gif
agacaga
QUOTE (Laselis @ 2004 01 08, 10:48)
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai biggrin.gif biggrin.gif )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom laugh.gif )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu

Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!

Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" biggrin.gif Arba naujoviskas, kur nelimpa.

As irgi panasiai gaminu plova smile.gif
Man tai orkaiteje keptas plovas yra pats tikriausias ir skaniausias smile.gif O tie, kur tik virti ryziai ir pakepinta mesa,tai pagal mane ir yra virti ryziai su mesa,o ne plovas wink.gif Aisq skonio reikalas smile.gif
O plova kepu stikliniam puode, tik jauciu didesni reiketu isigyti smile.gif
P@nter@
O as perku firmos SKANĖJA ryzius thumbup.gif liuks kad ir ilgiau kartasi papuola virti pavyzdziui kai telika uzsiziopsai tongue.gif nu nesuverda thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif birus buna thumbup.gif
Mama pabande girai net issijuosus smile.gif
riba
[quote=agacaga,2004 05 24, 12:10]
As irgi panasiai gaminu plova smile.gif
Man tai orkaiteje keptas plovas yra pats tikriausias ir skaniausias



Toms kas ruosia plova orkaiteje, kai viskas paruosta ir belieka uzdengti dangti doh.gif tuomet reikia smile.gif : paimti kokias 3-4 didesnes galvutes cesnako ir ideti i plova jas sveikas , gaunasi specifinio skonio "kepti" cesnakai, man skanu, thumbup.gif pabandykit, gal patiks.
olé
VEGETARIŠKAS PLOVAS

Stikline ryziu, svogunas, morka, sauja nedideliais kubeliais pjaustyto
moliugo, po sauja dziovintu vaisiu - obuoliu, abrikosu, ananasu, razinu, aliejaus, druskos.

Tarkuota morka ir svogunus pakepint, det dziov vaisius, ryzius, uzpilt 2,5 stiklines verdancio pasudyto vandens. nemaisant pavirti 5 min. Puoda deti po pagalve. Po valandos plovas gatavas.

----
radau šitą receptą iš kažkur iškirptą ir šiandien išbandžiau, tik truputį kitaip gaminau. pakepinau ant aliejaus 2 smulkiai pjaustytus svogūnus, 2 morkas ir dar pusę raudonos paprikos (nes moliūgo neturėjau), tada su daržovėm kartu keptuvėj pakepinau plovui skirtus ryžius (aš ėmiau ilgagrūdžius) maišydama, kol pasidarė lyg stikliniai. Daržovių dėjau daugiau nei nurodyta, o džiovintų vaisių truputį mažiau - po saujelę pjaustytų datulių ir abrikosų, ir dar saują razinų. iš prieskonių tai į kepamus ryžius įbėriau kario, imbiero ir muškato. toliau kaip ir recepte, viriau 5 minutes. tik pagalvojau, kažin ar bus pakankamai sandaru po pagalve, tai nuėmus nuo ugnies susukau puodą į laikraščius ir dar į seną pledą. palaukėm valandą ir ėjom degustuot - nugi visai kitas skonis, nei šiaip puode virto plovo! thumbup.gif ryžiai suminkštėjo, bet išliko gana birūs, o nuo džiovintų vaisių ir prieskonių toks egzotiškas skonis buvo, saldžiaaštris smile.gif
labai skanu su kario padažu (šiandien kaip tik "Norfoj" pigiau radau "Gourmet" kario padažo, kaip pagal užsakymą

tai va, kas irgi neturit gero plovinio puodo, kurį galima būtų kišt į orkaitę arba išvis orkaitės, tai pabandykit šitą plovą. turbūt galima būtų čia dėti ir vištienos, tik ko gero irgi reiktų ją mažučiais gabaliukais supjaustyt ir apkepint irgi prieš verdant.
daniele
QUOTE(Elena @ 2004 01 08, 11:10)
plovas
2-4 porcijom
apie 500 gr avienos su kauliukais, arba kitos mėsytes
svogunas
morka
pomidoru pasta
1-1/2 stiklines ryziu

Porcijom supjaustau mėsą, apkepinu aliejuje, sudedu susmulkintus svogunus ir morka, pakepinu kol suminkstes daržoves, idedu porą šaukštų pomidorų tyres, gerai ismaišau,  supilu ryžius, iberiu druskos, pipirų, prieskonių, užpilu karštu vandeniu (dviguba ryziu turi-2-3 stiklines),ismaišau, ikišu visa galvute česnako, o kartais ir porą,  supilų į orkaitei atsparų indą su dangčiu, dedu  i orkaite 150-180c ir kepu apie 1-1/2 valandos. Tai pat galima ir su vištiena daryti.

*


Per iseigines padariau plova pagal jusu recepta. Isejo is pirmo karto thumbup.gif . Kip skanu buvo ir ryzius birus isejo. Vyrui laaabai patiko, nes prias tai tik tai jis vienintelis gamindavo musu namuose plova ax.gif . Jam laaabai patiko, otai reiskia daug, nes jis mane, kad yra plovu specas. Aciu dar karta. Ir visoms linkiu b pabandyti
zuikad
O as tai darau taip : (tinka ir grikiams) 2 stiklines kruopu 3 stiklines vandens verdame 15 minuciu nuo momento kai uzkaitem puoda, kas tris min mazinant ugn ir dar pora palaikyti neatidengus. Puodas turi buti sandarus, geriausia spizinis, reikia stengtis nemaisyti ir neatidengineti, dar galima virtuviny ranksluosti uzdeti.
thumbup.gif
Kas nesuprato tai vanduo turi buti saltas.
Puoda kartais pritraukia, bet kruopos gaunasi birios, labai juokingai atrodo kai atidengi, tokios skylutes ant virsaus buna susidariusios, pabandykit, tikrai turetu pavykti biggrin.gif
lanaa
mano uosvienes bendradarbe is uzbekijos vos infarkto negavo pamacius kaip mes verdam plova doh.gif paskui neistverus pamokino. pasirodo plovo yra simtai rusiu su ivairia mesa, riesutais, razinomis ir pan. aisku uzbekijoj populiariausia aviena.
taigi plova verda tokiam spec. inde kazane, kuris panasus i apversta kugi.aisku pas mus tokio nerasi, tiks ir musu puodai.zodziu mesa supjaustome stambesniais gabaliukais, morkas sutarkuojame perbrokine tarka, svoguna supjaustome pusziedziais.morku ir svogunu turi buti daug.tuomet gerai ikaitiname gilesne keptuve ar puoda, ji turi buti karsta ir ant aliejaus pakepinam mesa.aliejaus nepagaileti, bet tai nereiskia, kad mesa turi jame plaukti. kai mesa apkepa, ja istraukti ir atideti i sali.tuomet i keptuve dedam svogunus, kai jie prades darytis permatomi, sudeti morkas. viska kepinti kol morkos taps apkepusios ir pakeis spalva i geltonas.nes aliejus nusidazo nuo karotino.va tas karotinas ir nudazo plova geltonai.ir atminkit siukstu jokio tomato schmoll.gif . uzbekui tomatas plove kaip pasityciojimas.kai morkos apkeps, sumesti atgal mesa ir viska permaisyti.kai plova verda kazane, tai viskas buna susluoksniuota, ir mesos morku ir svogunu nepermaiso.pirmas sluoksnis buna mesos, toliau morkos ir paskutinis sluoksnis svogunu.tuomet ant viso sito gerio reikia atsargiai sudeti ryzius.juos pries kokia valanda is anksto reikia uzmerkus palaikyti, paskui gerai perplauti.sudejus ryzius, sulyginti ir uzpilti 1.5-2 ryziu turio vandens.na sakykim jei emet puodeli ryziu, tai reikia uzpilti 1.5-2 puodelius vandens.padidinti ugni ir pats atsakingiausias momentas.pradedame deti prieskonius ir druska.pipirai, uzbekai naudoja toki prieskoni barbarisas ir dar kinza (net nezinau kaip ji i lietuviu kalba issivercia, bet jos specifinis skonis, ir ne visiems ji patinka).juos beriame i vandeni, kuri maisome, bet taip, kad ryziai nesujudetu t.y. makaluojame tik vandens pavirsiu.paragaujame ar uztenka druskos.sudyti reikia greitai, kadangi vanduo greitai isigeria i ryzius. kada vanduo isigers, reikia isjugti puoda, uzdengti dangciu ir palaikyti 10 min. as laikau apie 20, nes uzbekai valgo nedavirtus ryzius, o man labiau patinka isvire.po 20 min. jau galima valgyti.plovo negalima permaisyti schmoll.gif .zodziu kabinti reikia is dugno apacios viska keliant i virsu. be to mesa turetu buti ant virsaus, o ryziau suploti i kalneli.va ai tokia plovo virimo ceremonija ax.gif , na galiu pasakyti, kad ne taip viskas sudetinga, kaip gali pasirodyti. o svarbiausia, kad skanu drinks_cheers.gif
Amalia
Kinza yra kalendra, rusai ją vadina ir koriandr.Kaukaze ir Vidurio Azijoj jie mėgsta jos lapelius, lietuviai naudoja tik sėklas.
Kas dėl plovo virimo - labai panašiai mus mokė korėjietė, irgi su morkom bei svogūnais.Irgi sluoksniais dėti, ryžius užplikinti prieš tai ir pabrinkinti - net nustebau skaitydama.
Aš verdu, kaip mane turkė pamokino, tik razinų nededu, nes šeimyna spardosi.Imu 200 g faršo, svogūno galvutę, stiklinę (250 ml) ryžių, puslitrį vandens ar buljono, druskos, pipirų, meirūno, dašio, paprikos bei curry miltelių ir kurkuma (dėl spalvos).Špižiniam puode pakepinu aliejuje smulkiai supiaustytą svogūną, sudetu faršą, prieskonius, pakepinu kiek, supilu vandenį.Jam užvirus atsargiai beriu ryžius, kad liktų viršuje ant mėsos.Užvirus sumažinu ugnį, kad vos virtų, uždengiu ir palieku 20 min. Tada pamaišau, kad viršutiniai ryžiai apačion atsidurtų, išjungiu ugnį ir dar 5 min palieku uždengusi.Turkė dalį ryžių paspragina prieš virdama truputy margarino (ne sviesto ir ne aliejaus!!), kad skaniau kvepėtų, ir dar įdeda porą šaukštų razinų bei šaukštą pinijos sėklų - taip atseit atrodo turkiškas plovas.
Mama_Tania
Cia tas receptas, kai reikia greitai ir lengvai ka nors pagaminti.
Mesa supjaustome gabaliukais, morkas sutarkuojame burokine tarka, svoguna supjaustome. I puoda ipilam aliejaus ir gerai ikaitiname, pakepinam mesa (apie 10 min.), po to ten pat dedam svogunus, pakepinam (apie 5-7 min.), sudedam morkas. Viska kepinti, kol morkos pakeis spalva i geltonas. Tada ipilam vandens sumaisytu su tomatu, kai vanduo užverda, sudedam ryzius, dedam druska, raudonus pipirus. Sumazinam ugni iki 2. Kada vanduo beveik isigers, reikia sumazinti ugni iki 1, uzdengti dangciu ir palaikyti, kol vanduo isigers. Isjugti puoda. Permaisyti.
Skanaus thumb_yello.gif
Cuca
QUOTE(Lašelis @ 2004 01 08, 10:48)
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente  ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai  biggrin.gif  biggrin.gif )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom laugh.gif )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu

Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista  supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir  1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos ,  ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti  ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!

Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo! biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini"  biggrin.gif Arba naujoviskas, kur nelimpa.
*

Vajezauuuu kaip skanu doh.gif net nemaniau kad plovas tokio skonio gali buti,net su vyro tiotka galiu konkuruoti blush2.gif Superrrrr 4u.gif aciu labai 4u.gif
asara
Savaitgali irgi gaminau plova pagal sena mano recepta. Seimyna pirstus laize, tikiuosi ir Jums patiks.

Taigi svelnus vistienos plovas

2 visto krutineles, 3 morkos, 2 svogunai, keletas cesnako skilteliu, 3 st. ryziu, 1 st. aliejaus, kalendra, 1 sauja razinu (kas nemegsta gali razinu ir nedeti).

I puoda supilti alieju ir palaukti kol ikais. Sudeti gabaliukais pjaustyta vistiena, burokine tarka tarkuotas morkas, isbrinkintas razinas. Po keliu minuciu ideti smulkiai pjaustytus svogunus, 1 sauksteli kalendros. NIEKO NEMAISYTI Po 5 - 10 min. suberti isbrinkintus ryzius, uzpilti viska verdanciu vandeniu ir prismaigstyti i ryzius cesnaka. Virti 10 - 15 min. Po to pirma karta permaisyti ir dar pavirti 5 - 7 min. Pabarstyti druska ir ryziu prieskoniais. SKANAUS biggrin.gif
Mama_Tania
QUOTE(M_T @ 2005 10 18, 22:38)
Cia tas receptas, kai reikia greitai ir lengvai ka nors pagaminti.
Mesa supjaustome gabaliukais, morkas sutarkuojame burokine tarka, svoguna supjaustome. I puoda ipilam aliejaus ir gerai ikaitiname, pakepinam mesa (apie 10 min.), po to ten pat dedam svogunus, pakepinam (apie 5-7 min.), sudedam morkas. Viska kepinti, kol morkos pakeis spalva i geltonas. Tada ipilam vandens sumaisytu su tomatu, kai vanduo užverda, sudedam ryzius, dedam druska, raudonus pipirus. Sumazinam ugni iki 2. Kada vanduo beveik isigers, reikia sumazinti ugni iki 1, uzdengti dangciu ir palaikyti, kol vanduo isigers. Isjugti puoda. Permaisyti.
Skanaus  thumb_yello.gif
*


Irgi galima vien su vistienos file, arba vistienos file ir mesos. Paskutini karta dariau butent su vistiena ir mesa. Skanumelis wub.gif thumbup.gif . Irgi jokiu rupesciu, 10 min. kol apkepini mesa, svogunus ir morkas ir „spakaina galva“ galima daryti ka nors vacation4.gif arba tvarkyti namus. Kadangi nereikia nei stoveti prie virykles vacation1.gif nei ka .
janna
I gerai ikaitinta alieju idedu :
1.daug daug svogunu,;
2.mesa pjaustyta gabaliukais;
3. morkas tarkuotas per burokine tarka.
4. ryzius (perku galintos plykytus arba ilgagrudzius)
5. prieskonius.
6. pilu virinta vandeni (santykis -1d. ryziu: 2,5 d vandens)pjaustyta
palaukiu kol uzvisr vanduo, sumazinu liepsna minimaliai ir uzdengiu dangti.
15-20 min. ir skanaus.

gerai butu ideti razinu - bet ne visi megsta, barbariso - bet pas mus jo nemaciau parduotuvese.
erika9
Aš pasikartosiu, tačiau Lašelio receptas tikrai puikus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Vakar išmėginau ir iš vyro išgirdau žodžius puiku, idealu, nuostabu... blush2.gif
JOMAJO
Uzbekiškas plovas


1 kg kiaulienos (kumpio arba sprandinės) arba vienos vištos (viščiuko-broilerio),
200 g aliejaus,
5-6 svogūnų,
5-6 morkų,
1 česnako,
1 kg ryžių,
ryžių prieskonių,
kiaulienos arba vištienos prieskonių,
pipirų, krapų.


Į didelį, maždaug 5 l talpos, aukštais kraštais puodą įpilame aliejų ir įkaitiname. Į įkaitusį aliejų sudedame 3 x 3 cm gabaliukais supjaustytą kiaulieną arba su kaulais sukarpytą vištieną. Verdame aliejuje, kol apkeps. Tada į puodą sudedame susmulkintus svogūnus, šiaudeliais sutarkuotas morkas, įberiame druskos, prieskonių ir verdame ant mažos ugnies uždengtame puode apie 1 vai. Tada į puodą pilame 0,5 l šalto vandens ir išmaišę verdame dar 20-30 min.
Tuomet sudedame 1 kg nuplautų ir 0,5 val. pamirkytų ryžių ir įpilame 3-4 stiklines karšto vandens. Jo virš ryžių turėtų būti apie 3 cm.
Verdame ant silpnos ugnies, atvirame puode, kol ryžiai sugeria vandenį (virš ryžių vandens nelieka). Tada į ryžius prismaigstome česnako skiltelių, pabarstome krapų ir uždengę puodą verdame, kol ryžiai bus minkšti
Išbandytas ne kartą, mūsų šeimai labai patinka, dabar kaip tik gaminu, siūlau ir jums. Skanaus.
Mama_Tania
QUOTE(adele3 @ 2005 10 27, 15:33)
Uzbekiškas plovas


*


O kiek laiko užtrunka tokio plovo gaminimas? ax.gif
JOMAJO
QUOTE(M_T @ 2005 10 27, 17:15)
O kiek laiko užtrunka tokio plovo gaminimas? ax.gif
*


Na turiu pripažinti, netrumpai, apie 2 valandas, tiek, kad padarius kokį etapą, prie jo stovėt nereikia, gali užsiimti kitais darbais.
ievune
Labai labai skanaus ir greito plovo receptas:

* Keptuveje iskepti gerai ismarinuotos mesos gabaliukus (dedu daug cesnako)

* iskepti daug daug daug plaustytu svogunu ir sutarkuotu morku

* isvirti ryzius

* Viska suversti i didele keptuve ir dar siek tiek pakepti ;o)

Skanaus smile.gif
Miaška
Plovą gaminu kaip ir mama gamindavo, labai paprastai.
Pirmiausia sutarkuoju 2-3 morkas per burokinę tarką, sudedu į špižinį puodą (irgi iš mamos gautas), pridedu druskos ir pipirų tiek, kad užtektų visam plovui, nepagailiu:). Užpilu vandeniu, kad apsemtų morkas, paverdu 10 minučių. Tuo metu susipjaustau puskilį mėsos (aviena, kiauliena, vištiena - ką turiu) nedideliais gabaliukais, ir kepu aliejuje be jokių prieskonių. Ant morkų supilu 10 saujų ryžių (dabar naudoju plikytus, anksčiau, kai tokių nebuvo, imdavau paprastus, bet juos reikia paruošti, kad išvirę būtų birūs), užpilu verdančiu vandeniu, kad apsemtų ryžius, verdu 30 min. nemaišydama. Kai mėsytė apkepa, prilaužua į ją lauro lapų, po to sudedu supjaustytą svogūno galvute, apkepinu. Mėsytę sudedu į išvirusius ryžius, viską gerai išmaišau, ir - skanaus!
Gamyba užtrunka apie valandą, po to jau tik verda ryžiai.
Shalimar
O ka daryti, kad plovas igautu spalva, kad taptu rusvas?Nes visuose uzbekiskuose receptuose raso, kad kategoriskai negalima deti jokio kecupo.Gal tiktu pomidoru pasta ar pipiru milteliai? g.gif
Amalia
QUOTE(Shalimar @ 2005 11 06, 09:09)
O ka daryti, kad plovas igautu spalva, kad taptu rusvas?Nes visuose uzbekiskuose receptuose raso, kad kategoriskai negalima deti jokio kecupo.Gal tiktu pomidoru pasta ar pipiru milteliai? g.gif
*


Uzbekisko as nezinau, gaminu turkiskai ar korejietiskai. Morkos, patroskintos aliejuje, paleidzia spalva. As naudoju curry ir kurkuma (ta tik dazo), bet geltonai. Manau, kad ruda i tai mesa kiek paskrudusi nudazo. Kiek pamenu, jie verda dideliam puode, mesa apacioj, viska deda sluoksniais, nemaiso, apacioj liepsna. Gal todel paruduoja. Mano plovas buna geltonas...Beje, turkai i plova deda razinu, ö jos irgi rudai dazo...Tu tikra, kad jie jokiu dazanciu zoliu nededa?
Shalimar
QUOTE(Amalia @ 2005 11 06, 11:42)
Uzbekisko as nezinau, gaminu turkiskai ar korejietiskai. Morkos, patroskintos aliejuje, paleidzia spalva. As naudoju curry ir kurkuma (ta tik dazo), bet geltonai. Manau, kad ruda i tai mesa kiek paskrudusi nudazo. Kiek pamenu, jie verda dideliam puode, mesa apacioj, viska deda sluoksniais, nemaiso, apacioj liepsna. Gal todel paruduoja. Mano plovas buna geltonas...Beje, turkai  i plova deda razinu, ö jos irgi rudai dazo...Tu tikra, kad jie jokiu dazanciu zoliu nededa?
*


Na kaip as suprantu, tai uzbekiskas yra pats originaliausias smile.gif Kai kuriuose receptuose parasyta, kad reikia paprika pulver deti, kituose ne, dar reikia barbarisu, bet as net nezinau, kaip jie atrodo g.gif Dariau vakar, gavosi labai skaniai, bet baltas, tai sakau sekanti kart turbut reiks tu milteliu ideti smile.gif
O kiek kartu esu ragavus turkisku plovu(kelis metus vien turkisku maistu maitinausi biggrin.gif ), niekas razinu nedejo, nors receptuose maciau, kad raso.
Miaška
QUOTE(Shalimar @ 2005 11 06, 10:09)
O ka daryti, kad plovas igautu spalva, kad taptu rusvas?Nes visuose uzbekiskuose receptuose raso, kad kategoriskai negalima deti jokio kecupo.Gal tiktu pomidoru pasta ar pipiru milteliai? g.gif
*



Man tai su pomidorų pasta nepatinka... O šiaip morkos gerai spalvytę duoda, o ir pakepinta mėsytė su svogūnais taip pat thumbup.gif
JOMAJO
Na man uzbekiškas nuo morkų gaunasi toks gelsvas.
Gugaicia
QUOTE(Lašelis @ 2004 01 08, 10:48)
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente  ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai  biggrin.gif  biggrin.gif )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom laugh.gif )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu

Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista  supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir  1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos ,  ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti  ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!

Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo! biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini"  biggrin.gif Arba naujoviskas, kur nelimpa.
*




As irgi visada darau pagal si recepta. Labai skanu! biggrin.gif
gera52
Sveikos. Aš tai neseniai atradau KOTANYI plovo prieskonius, jie duoda gerą spalvą ir skonį. Gaminu, kaip ant prieskonių pokelio parašyta: morkas ne tarkuoju, pjaustau plonais šiaudeliais, nededu ketčupo...
mama+
[quote=Shalimar,2005 11 06, 13:20]
Na kaip as suprantu, tai uzbekiskas yra pats originaliausias smile.gif Kai kuriuose receptuose parasyta, kad reikia paprika pulver deti, kituose ne, dar reikia barbarisu, bet as net nezinau, kaip jie atrodo g.gif

Barbarisai - tai tokios rūgščios raudonos pailgos uogytės su kauliuku (auga nedideli krūmeliai dažno daugiabučio kieme). Lietuviškai vadinasi berods raugerškis (būna ledinukai "Barbarisas", ten ant maišelio paveiksliukas).
Būtinas uzbekiško plovo komponentas. Dar privalomas prieskonis "zyra"(panašu į kmynus) ir būtinai česnakas. Uzbekai deda neluptas, tik švariai nuplautas galvutes (ne skilteles), tiesiog ant ryžių ir tiek vnt., kiek žada būti valgytojų. Labai skanu, kai išsitroškina.
Dacor
Plovas kuri gaminu as

Mesyte supjaustau ir apkepinu keptuveje.Tuomet i puoda.Ant virsaus smulkai pjaustyto svoguno (daugiau)
pjaustytos morkos (kad nebutu nei per stambiai nei per smulkiai)
daug kario,druskos,pipiru.plikyty ryziu
uzpilu vandeniu ir verdu iki uzvirimo.Kai uzverda ugni sumazinti ir ant labai silpnos troskinti.Baigiantis troskinti ant virsaus smulkiai pjaustyto cesnako keleta skilteliu.(kas megsta astriau-daugiau cesnako ir kario).
Jokiu budu nemaisyti kol neiverda.

Labai skanu ir nereikia net kecupo.Bet kas megsta tinka ir jis.
Tippa
QUOTE(Lašelis @ 2004 01 08, 11:48)
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente  ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai  biggrin.gif  biggrin.gif )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom laugh.gif )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu

Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista  supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir  1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos ,  ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti  ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!

Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo! biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini"  biggrin.gif Arba naujoviskas, kur nelimpa.
*



Ir aš išbandžiau taip gaminti, net puodą senovinį turėjau, bet... Gavosi gumulas ryžių košės su mėsyte dugne. Na ne taip aš plovą įsivaizduoju. Bandžiau gelbėti padėtį su kečupu, bet gavosi tarybinių laikų valgyklos maistas iš susiklijavusių ryžiųsad.gif(

Paskui tik pagalvojau - kaip galėjo geriau gautis valandą troškinus orkaitėj ryžius, kai jiems išvirti užtenka 10-15 min? Arba gal be ugnies reikėjo valandą karštoj orkaitėj palaikyt užpylus ryžius verdančiu vandeniu?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.