Mielosios, per Kalėdas iš ex vyro, mano pirmojo sūnaus tėvo, gavau "dovanėlę" - kvietimą į teismą. Jis nori persiteisti alimentus. T.y. mes skyrėmės ir alimentus aš prisiteisiau pagal seną civilinį kodeksą, kuriame buvo numatyta, kad tėvas, neauginantis savo vaiko, turi jo išlaikymui skirti 1/4 dalį visų savo pajamų. iki šiol ex'as slėpė savo pajamas ir mokėdavo mums nuo 130 (valstybės nustatytas minimumas 1 MGL, t.y. 125 Lt) iki 300 Lt. Kaip supratau iš tam tikrų faktų, jam jau darosi keblu slėpti pajamas. Be to, jis nori imti kreditą, o rodant mažas pajamas, rimto kredito nepaimsi. Mūsų sūnus 4-okas. Iki šių metų tėvėlis vaikui net pieštuko į mokyklą nebuvo nupirkęs. Tik šiais metais priprašiau nupirkti vaikui striukę ir džinsus, nes vaikinukas stipriai ūgtelėjo. Šiuo metu sėdžiu vaiko auginimo iki 1 metų atostogose ir gaunu tuos menkus 60 proc. buvusio atlyginimo. Kaip jūs manote kokios sumos reikėtų vaiko išlaikymui? Mes gyvename Vilniuje. Iš anksto dėkoju.
RAMAŠKA
2004 01 08, 14:26
Laikykis , Marija, tikrai skaudus klausimas kai toks "tevelis" ima ir staiga susivokia kad perdaug atiteks jo vaikui...  Nu nesuprantu as tokio zmogaus- rodos mastantis zmogus nors ta materialia pagalba stengtus kompensuoti savo nebuvima salia sunaus- juk TAI JO VAIKAS... O del alimentu- tai manau jam ir bus skaiciuojama nuo tu pajamu kokias jis rodys... Ko jis dar gali kreiptis i ta teisma ir koks dar gali buti perskaiciavimas- ar as cia kazka netaip supratau
yra dar toks dalykas, kad jei vaikas turi spec poreikiu (pvz kuo nors serga) arba turi tam tikru gabumu, tai be alimentu dar galima prisiteisti ir puse sumos tu poreikiui patenkinimui. Taip pat galima prisiteisti vienkartine ismoka ( vietoj nuolatiniu) arba koki nors turta (pvz buta, nama)
| QUOTE (RAMASKA @ 2004 01 08, 12:26) | O del alimentu- tai manau jam ir bus skaiciuojama nuo tu pajamu kokias jis rodys... Ko jis dar gali kreiptis i ta teisma ir koks dar gali buti perskaiciavimas- ar as cia kazka netaip supratau |
Pagal nauja CK teismas gali priteisti tėvui mokėti konkrečią sumą, neatsižvelgiant į jo pajamas. Pvz. tėvelis uždirba 4 tūkst. litų, o sūnui išlaikyti jis skirs tik 300 Lt. Būtent jis to ir siekia. Kol jam atskaičiuodavo 1/4 nuo pajamų, jis jas slėpė, t.y. turėjo galimybę rodyti, jog uždirba nedaug. Tačiau dabar tai tapo nelabai įmanoma, (užpraeitą mėn. gavom 500 Lt ir iš karto po to gavau šaukimą į teismą). Vaiko "tėvelis" mano, jog vaikui pakanka ir 300 Lt. Taigi, jei tik teismas nuspręs, kad jo siūloma suma pakankama, jo pajamos jau nuo kito mėnesio išaugs kelis kartus. Pagal naują CK galiu bylinėtis kad ir kas mėnesį, bet aš to neketinu daryti-žema ir gėda (nors turėtų būti am gėda). Jau siūliau jam oficialiai atsisakyti sūnaus, tuomet ir alimentų nereiktų mokėti, bet jis dėl savo įvaizdžio to padaryti negali - ką gimtajame miestelyje pasakys-buvęs klierikas taip pasielgti negali.
Kiek kainuoja mokyklinukas? Per menesi. Kaip tik toki turiu. Na, teveli, ziurim  . Metams: 1. kanceliarines prekes. 1 kartas metuose, bet... Sakykim, 500 Lt. Kuprine, geras parkeris, geri flomasteriai, n visokio shudo, pratybos... Juk pirksi gerose parduotuvese?  Rinklaivos mokyklose - dar 300 Lt minimum. 2. Uniforma 250 Lt 3. Batai paprasti - 110 Lt 4. Batai žieminiai odiniai su kailiu (kitokie neortopediška) - 140 Lt (cia ne brangiausi...) 5. Striuke zieminė 150 Lt (Audimas, pvz.) 6. Treningas (Audimas, pvz.) 150 7. Kedai - 70 Lt 8. Dzinsai (laisvalaikiui) - 60 Lt (koks nors turgus) 9. Pora treninginiu kelniu (išaugamos) - 140 Lt (audimas) 10. Bliuzonai, megztukai - 150 Lt (taip gerai uzdirbancio tevelio vaikai is skudurynu neperka, o mama ir laiko neturi, maziuka augina...  ) 11. Golfai i mokykla prie uniformos (3 vnt) - 36 Lt, lietuviski. 12. Puskojines, apatiniai, maikutes 120 Lt (UT, pvz.) 13. Vasariniai drabuziai, plafkes (gi kasmet isauga) - 150 Lt. 14. Basutes odines ortopedines - 110 15. Priedai visokie, nzn kas - 50 Lt 16. Striuke plona vasarine - 90 lt. 17. Akiniai, dveji per metus (duzta) 250ir ju taisymas (luzta)50 Metams - 2876, atitinkamai menesiui - 239 Lt. Toliau. Papildomas ugdymas- keramikos burelis 12 Lt menesiui, krepsinio treniruotes 40 Lt. estetinis lavinimas (kinas, teatras) - 40 Lt per menesi. Vitaminai geri 45 Lt mėnesiui Vaistai sergant - 20 Lt per menesi (serga gi daznai? Kosti stabiliai  ) Maistas - mažiausiai 200 Lt per menesi. Internetas (vaiko lavinimui) - 90 Lt per menesi. Elektros, vandens, duju islaidos - 100 Lt per menesi. Nenumatytos išlaidos 60 Lt per menesi Viso - 846 Lt per menesi. Velnias, mazokai. Bet man fantazija jau isseko... Reiktu kaip nors iki 1000 Lt datraukt, padekit, ne kazkiek liko? 1000 todel, kad tevelias padengs tik puse vaiko islaidu, likusios mamytei... Jezusmarija. Kaip pastebejot, daugiausia pagal saviski rasiau, kur kainas daugmaz zinau - negi jis man tiek ir kainuoja? Ir kaip as dar po konteineri nesiknisu...
nuobodi
2004 01 08, 20:33
| QUOTE (Noa @ 2004 01 08, 20:10) | ? Ir kaip as dar po konteineri nesiknisu... |
gerai cia parasei. kazkaip tie teveliai galvoja, kad duoda tuos pinigus exzmonai, o ne vaikui. kartais ir mamytes taip galvoja. vienu momentu mano vyras buvo be darbo ir neturejo is ko moketi pinigelius (jo ex nebuvo prisiteisusi).Bet jis yra tikrai geras tevas, stengesi kaip galejo-nuperka batus, striuke...rupinasi dukra. o mamai tie drabuziai kazkodel nepatikdavo, tipo negrazus.. kazkada besnekant jai issprudo: ,,-tai kada grazinsi skola, man reikia dantis susideti" sia diena viskas pasisuko kitu galu -jau 6 metai mergaite gyvena su mumis, o jos mama dar ne karto neprisidejo prie jos islaikymo. o mano vyras ne is tu, kuris reikalautu alimentu is ex.
Aha, va dar sugalvojau. Zmones aukles samdo. Ta prasme, tu ruosiesi eit dirbt, maziukas bus namie, taigi reikia aukles. Kadangi aukle vis tiek bus, iseina, kad abiem vaikam, mokyklinukui irgi. O aukles dviem vaikam brangesnes negu vienam... Todel tas skirtumas tarp aukles 1 vaikui ir 2 per menesi - irgi isiskaiciuoja  Tikslesniu sumu nzn, mat cia jau is palubinsko... Jezusmarija, ar kas nors ka nors suprato?  Tuoj pati nebesuprasiu
As dar paieskociau vaiko muzikiniu gabumu  . Fortepiono gal tevelis ir nepirks, bet pianina tai galetu  . Arba sportui polinkio reikia paieskoti. Pageidautina- golfui. Vaikisku lazdu komplektas, spec. apranga, spec. batai, abonementas i golfo kluba  . Cia juokais, bet tik pusiau. Reikia paieskoti vaiko gabumu dabar, pries teisma. Kad veliau netektu vienai paciai taupyti pinigelius treniruotems ar privacioms pamokoms.
Ačiū Noa, ačiū Norge, bet man nejuokinga. Aš taip pat pasiskaičiavau kiek man kainuoja vyresnėlis. Bėda ta, kad su savo pajamomis negaliu visko pirkti gerose parduotuvėse. O kai buvęs pervesdavo 130 Lt, pačios suprantat... Ir nepaisant to, kad skaičiavau ne pačius brangiausius daiktus, man ir išėjo apie 800 Lt. O ex tvirtina, jog 300 Lt per akis vaikui išlaikyti ir dar turi likti. Bėda ta, kad tas žmogus niekada nesirūpino savo vaiku, savo šeima. Nepamiršiu kaip gyvenome, kai su 4- mečiu pypliu ėjau apie 4 km pas mamą, nes neturėjome net 60 ct talonėliui. Tuomet aš buvau bedarbė, o mūsų "gerasis tėvelis", kas antrą savaitę dirbdavo Vilniuje (šeima gyveno Kaune) ir gaudavo apie3-4 tūskt. į rankas. Bet Vilnius didelių galimybių miestas-labai didelės galimybės smagiai išleisti pinigus ir po 2 savaičių sakyti, jog pinigų nėra. Taigi, mūsų tėvelis neaprūpino per 9 santuokos metus savo vaiko nei būstu, nei baldais, nei kitu gerbūviu. Per 9 metus žmogus sugebėjo nupirkti tik skalbimo mašiną ir dulkių siurblį. Viskas. O dabar jis ieškininiame pareiškime rašo, jog mano materialinė padėtis pagerėjo, nes ištekėjau antrakart. Jam atrodo, kad jo sūnų dabar turi išlaikyti mano vyras... O jūsų prašiau pateikti savo skaičiukus, kad įsitikinčiau, jog mano suma yra visai normali. Mano galva 400 Lt alimentų yra nuosaiki suma.
nuobodi
2004 01 09, 11:37
| QUOTE (Marija @ 2004 01 09, 10:37) | | . Bėda ta, kad tas žmogus niekada nesirūpino savo vaiku, savo šeima. |
Paskutinis siknius
400 Lt yra tikrai ne per didele suma, bet tu prigalvok daugiau... Varyk pagal mano ir Norges patarimus ir prisiteisk dar daugiau, kokius 700, tada zinos. Taip sakant, jeigu jau turi galimybe... Kas is to, kad neperki tu rubu gerose parduotuvese - paskaiciavus kiek kainuoja matosi, kad IS TIKRO ne kiekvienas perka. Betgi gali sakyt, kad tavo vaikas eis i GERA mokykla, taigi aprengt reikia atitinkamai, kad nebutu klasej prasciausias  Nu ar sunku tau dar atrast tu jo gabumu ir PRIES TEISMA irasyt ji i kruva mokykleliu. Paskui galesit neit  Paskaiciuok apie 1400 ir bandyk... Siaip gal Norges geriau isaiskintu, ka ten kurioj vietoj sakyt...
lengvute
2004 01 09, 11:48
Noa ten panašiai viską primetė, tik uniforma mums nereikalinga, rinkliavos mokykloj mažesnės  , bet mes lankom po dar vieną ugdymo įstaigą...paklaida pas mus su jos sąrašu +- 150 LT  , man dar gerai, kad abiejų dukrų išmiera vienoda, jei ką-puikiai dalinasi viskuo  , o ir mano brolis kai ką neseniai išaugęs, joms tinka dublionkės ir pan., taigi, išlaidos ne dvigubos  Marija, dar gali pripaišyt, kad vaiką vedžioji pas privatų psichologą kas savaitę-suma-po 70lt. už kartą
Ernesta
2004 01 09, 12:06
Nuo savęs Marija galiu pridėti,pavyzdžiui,kad ir ortodonto išlaidas.Nes dabar beveik kas antras vaikas naudojasi jų paslaugomis(maniškė tame tarpe).Tai va apžiūra kas du mėn.20Lt.Manoji nešioja plokštelę(sukandimui gerinti)jau visi metai ,už 230Lt. Sausio pabaigoje dėsimės antrą kaina tapati(tikiuosi) Dar meteliai  Tai vat viską sudėjus
Tata Valdas
2005 11 16, 18:53
Laukiu nuomonių, kiek pinigų reikia ar skiriate abiturientams "kišenpinigiams". Namie tai kiekvieno savaitgalio įnirtinga diskusija. Ačiū. Tata Valdas
AuDi-77
2005 12 20, 15:19
Na, mano jaunystės laikais  porąkart per mėnesį po 20 Lt pakakdavo... Trūkstamus sutaupydavau iš dienpinigių, duodamų pietums, kelionei. Tiesa, veiksmas provincijoje vyko. Vėliau, jau studentavimo laikais kelis metus atgal, didmiestyje savaitei 50 Lt gaudavau (butui - atskirai). Na, pragyventi užteko, knygom pataupydavau, o pasistengus, pramogoms irgi šiek tiek likdavo. Tiesa, nereik norėti pramogaut kasdien
-Linda-
2005 12 20, 16:26
Aš, būdama abiturientė (ne taip senai  ), gaudavau trisdešimt lt savaitei. Pramogoms, kosmetikai, na savoms išlaidoms. Šioje sumoje įskaičiuotas ir maistas mokykloje. Gal atrodo mažokai, bet man pilnai pakakdavo.  Kiek suprantu, jūsų sūnui šie pinigai labai aktualūs savaitgaliais (nes tada vyksta diskusijos šeimoje), taigi matyt pramogoms reikalingiausi... Žinoma, kišenpinigių suma taip pat priklauso nuo to, kiek šeima gali sau leisti bei kokias išlaidas apima- tik pramogas, ar ir kaupimą rūbams, kvepalams,etc.
DzonisBravo
2005 12 20, 22:14
Kuo daugiau gaus, tuo daugiau isleis klubui, alkoholiui, zolei etc. Sunaus klasiokas kartais ir su limuzinu mergas pavezina - tevai negaili, ko jam gailet? Kai maniskis pradedavo pasakot, kad "visi" gauna tiek ir tiek, pasiulydavau uzsidirbt . Ta prasme - duodavau realu darbeli, ne siuksles isnesti ar pan., o tikro darbo uz lietuviska uzmokesti. Pora kartu padirbo ir daugiau nebereikejo nei darbo, nei pinigu... Kai padirbejo menesi per vasaros atostogas, neismete visko, o nusipirko skuduru. Pagal mane irgi ismetymas, bet vis geriau nei alui:).
Ingakalnis
2005 12 22, 13:56
pati buvayu neseniai abituriente - tai man savaitei buvo duodama apie 30lt i tai ieidavo ir maistas mokykoj ir diskotekom ir smulkmenom kuriu as norejau.. jei buvo noro tai galejau pasitaupyti ir man pilnai uztekdavo... na tas pasiulimas us realiu darbu irgi buvo ir beje, labai padejo suvokti pinigu uzsidirbimo skoni... ir taupymo privalumus.
akvilyte
2005 12 27, 16:33
prieš 4metus kai buvau abiturientė, gaudavau 100lt mėnesiui  čia buvo ir maistas mokykloj ir smulkios išlaidos  tada pilnai pakako  ir dar pasitaupydavau...
Aš dar tik mokinė, 10-okė ir gaunu tik 15 Lt per savaitę. Tai man tik maistui užtenka, nes reik ne tik mokykloj, bet dažnai ir po jos pietus pavalgyti, o gaunas tik po 2-3 Lt per dieną. Ką kalbėti apie smulkias išlaidas, kosmetiką, rūbus, papuošalus... Niekam neužtenka
Pangasija
2006 03 21, 16:04
na, kadangi abiturientas tai tikriausiai jau ir pilnametis. suprantama, kad reikia pinigu ir klubams, ir alui  juk nepaneigsi. be to, vaikinui reik kartais ir paneles pavaisint. visgi, Lietuvoj feminizmas tiek neisigalejo, kad merginos visuomet uz save susimoketu. sunku pasakyti kokia tikslia suma reikia skirt. kiekviena seima biudzeta tvarko skirtingai. pati irgi esu is tos kompanijos, kai neseniai abituriente buvau. tikslios sumos negaudavau, bet tevai israsydavo pagal proga ir pagal reikala: cia drabuziams, cia maistui, cia kavinei. kazkaip nuo tu sumu pavykdavo ir pasitaupyt, ir kazkaip uztekdavo. o i tokius argumentus kad "kazkas gauna daugiau" labai lengva atsikirst, kad visad bus turtingesniu uz tave. visgi abiturientas -- zmogus suauges, turetu suprasti tokia elementaria tiesa.
venddetta
2006 05 20, 11:10
as tai kaip tik dabar esu abituriente ir galiu pasakyti, kad siais laikais uz tai, kad mokaisi 12 klasej reikia susimoketi, tad sunku nusakyti tikslia suma, kuria gaunu...ypac pavasary tai yra ziauriausia, nes reikia nesti pinigus simtadieniui, paskutiniam skambuciui, isleistuvems, vinjetems. o be to visoms mokytojoms perkamos dovanos, geles nuo klases ir panasiai. o dar besimokant tiek visokios info reikedavo sviestis. o uz svietima moketi. ir dar pietus. tai paskaiciavus kiek reikia vienai dienai plaukai pasisiausia...o vat tada ir nebesinori i jokius klubus vaikscioti... siaip tai yra apiplesimas siaip tevai mane labai savarankiska mergina uzaugino ir pinigu duoda tada kada reikia ir tam kam reikia dazniausiai. o kisenpinigiams gaunu 100lt kas menesi (pastaruoju metu). bet cia ir visokioms kanceliarinems smulkmenoms ir dovanoms draugiu gimtadieniams ir maistui, kuri daznai parsinesu pakeliui is mokyklos, kai sugalvoju ka nors pagaminti...
sharkis
2006 05 21, 13:18
Aš vienuoliktokė, beveik abiturientė, šypt. Gaunu 25 lt/sav visoms savo reikmėms: maistas mokykloj/po jos, "kultūrinimasis", pirkiniai [išskyrus tuos atvejus, kai einu visko namams pripirkt], rūbai, kanceliarinės prekės. Kas mėnesį gaunu papildomai tam, kad sumokėčiau už būrelius ar pan. Ir man visiškai pakanka. Dar ir prisitaupyt galima.
Dujokaukee
2006 11 04, 14:53
Kaip abituerientė atsakau: kiek reikia - tiek pasiimu iš bendros sąskaitos. Nereikia ir neimu. Pas mus šeimoj tokios problemos nėra
justyte
2006 11 05, 00:28
Aš irgi abiturientė, o gaunu į dieną po 2-3 litus pietums mokykloje, o kad taip kokių papildomų kišenpinigių kosmetikai ar pan. niekada niekas nedavė. Viską perku sutaupius nuo pietų. O rūbus, batus tėvai perka, bet ir nebūna taip va noriu tai ir nuperka. Tik kai jau tikrai reikia tai ir nuperka.
Nejaugi issiverciat su 15 lt per savaite? Nejau nebuna vakaru su draugais? Man 17 metu, per savaite pats uzsidirbu apie 50lt ir kazkur karta per pora savaiciu priduria tevai. Gal pasrodysiu svaistunas, bet man truksta
Antigonė
2007 01 28, 22:00
Mano įseserė dabar abiturientė,tai jai savaitei skiriama 50lt (maistas mokykloje, korepetitorių paslaugos). Sako,kad jai pilnai užtenka, dar vienas kitas litas lieka.
Pangasija
2007 01 28, 22:06
QUOTE(sefys @ 2007 01 28, 15:50) Nejaugi issiverciat su 15 lt per savaite? Nejau nebuna vakaru su draugais? Man 17 metu, per savaite pats uzsidirbu apie 50lt ir kazkur karta per pora savaiciu priduria tevai. Gal pasrodysiu svaistunas, bet man truksta  leisk pasiteiraut -- kam tiksliai tiek isleidi ir ant ko truksta?
Vytautas :)
2007 01 28, 23:33
QUOTE(sefys @ 2007 01 28, 16:50) Nejaugi issiverciat su 15 lt per savaite? Nejau nebuna vakaru su draugais? Man 17 metu, per savaite pats uzsidirbu apie 50lt ir kazkur karta per pora savaiciu priduria tevai. Gal pasrodysiu svaistunas, bet man truksta  Mano sūnėnas -- tavo bendraamžis. Į savaitę jis maždaug išleidžia 50-100 litų. Per daug nesidomėjau ką perka, bet daugiausia tai prabaliavoja
IngridaB
2007 01 29, 09:18
Mano dičkis pernai buvo abituriantas,šiemet jau VU studentas.  Tai pernai duodavome 20 litų maistui savaitei,o korepetitoriams atskirai mokėdavome.Per savaitę pas 3 lankydavosi.O gimtadieniams,išleistuvėms,visokioms rinkliavoms duodavome atskirai.Pasako,kam reikia ir duodame.O jei retkarčiais sugalvodavo į klubą,tai susitaupydavo nuo maisto,arba mama damesdavo.  Bet sugebėjo gauti lengvatinę kortelę į klubą,kad mažiau kainuotų.O panelė,kaip man keista, susimoka už save.Ir dabar dar tokia tvarka pas juos.
Dios, prabaliavojam
justyte
2007 01 30, 19:08
QUOTE(IngridaB @ 2007 01 29, 10:18) Mano dičkis pernai buvo abituriantas,šiemet jau VU studentas.  Tai pernai duodavome 20 litų maistui savaitei,o korepetitoriams atskirai mokėdavome.Per savaitę pas 3 lankydavosi.O gimtadieniams,išleistuvėms,visokioms rinkliavoms duodavome atskirai.Pasako,kam reikia ir duodame.O jei retkarčiais sugalvodavo į klubą,tai susitaupydavo nuo maisto,arba mama damesdavo.  Bet sugebėjo gauti lengvatinę kortelę į klubą,kad mažiau kainuotų.O panelė,kaip man keista, susimoka už save.Ir dabar dar tokia tvarka pas juos.  Nu gal panelė neleidžia už ją sumokėti  bet man keista, jei draugauja, o pati susimoka už klubus... Už mane vaikinas moka dažniausiai, na kartais neleidžia man sažinė, kad visada mokėtų
Mano dukra ne abiturjentė - toli gražu, bet mokslo savaitei (5 d.) ji gauna 30 Lt pietums. Jei reikia draugių gimtadieniams, kanceliarinėms smulkmenoms - duodame papildomai. Laisvalaikio pramogoms taip pat duodame. Tačiau jei nori su drauge picos ar kt. niekinių dalykų - moka pati, tam ji susitaupo pakankamai.
QUOTE(Noa @ 2004 01 08, 21:10) Maistas - mažiausiai 200 Lt per menesi. nemanau kad maistas isitenka i 200 lt. vien per diena vaikui duodant 1 banana (1 lt) ir jogurto indeli (1,5-3Lt), per men 100 lt, o kur mesa, darzoves, sultys...
Jullaja
2007 07 10, 16:24
Mielos mamytes!!! Iskylo ir man problemu del finansiniu santykiu su ex vyru Taigi dabar ruosiausi teismui... Reikia pagristi vaiko islaidos, o as negalejau pagalvot, kad kada nors reiks dar gyncytis, ir jokiu cekiu neissaugojau... gal kuri mamyte saugo cekius nuo mokykliniu prekiu, avalynes, drabuzeliu... tai pat labai praverstu mokejimo kviteliai i sokio burelius... uz vaikiskus vitaminus... nu- net niznau, ko dar gali man prireikt! Labai aciu, jei kas pades!!!
Nosferatu
2008 02 25, 14:30
20 lt. per 5 dienas ieina pietus mokykloje ir 10Lt. islaidoms savo nuoziura, o dar jai i kina koki, tenka pridet dar 20Lt. Tai per 1 sav. isleidzia 40lt. Mokosi 4-oje klaseje mano dukra.
kAINOS KYLA NE DIENOMIS, O VALANDOMIS. MAMYTES, PASIDALINKITE KIEK PER MENESI JUMS ,,KAINUOJA'' JUSU PRADINUKAS.
SNAIGUTĖ999
2009 03 20, 01:50
QUOTE(Llaume @ 2008 09 04, 18:57) kAINOS KYLA NE DIENOMIS, O VALANDOMIS. MAMYTES, PASIDALINKITE KIEK PER MENESI JUMS ,,KAINUOJA'' JUSU PRADINUKAS. NESKAIČIAVAU BET TIKRAI DAUG NES KAIP TIK SUSIRINKIMAS MOKYKLOJE TAIP IR PINIGUS RENKA O DAR REIKMENUKUS NUPIRKTI REIKIA IR ANT PIETŲ DUOTI DABAR JUK VĖL MOKAMA.
mamutas
2009 03 20, 12:28
Per mėnesį maistui mokykloje 60 lt. (duodam kiekvieną sekmadienį po 15 lt savaitei, perka ką nori savo nuožiūra), nuolatinis autobuso apie 15 lt., būreliai 53 lt. Na ir šiaip dar galima būtų primesti šiek tiek lt: sąsiuviniams, kokiai knygutei ar pan. smulkmėms. Viso per mėnesį maždaug 150 lt. Į klasės fondą renka nereguliariai, nuo rugsėjo į jį jau sumokėjom 30 lt. Ekskursija buvo 45 lt. Čia pirmokėlė
Mes maistui duodam po 20 litų savaitei, o dėl kitų išlaidų, tai pasako, kam konkrečiai reikia ir gauna, jei tikrai tokia būtinybė yra...
|
|