Sveikutės .
Norėčiau greito patarimo .
Šiandien sugalvojau padaryti Caneloni makaronų. Visą eigą darymo žinau, tik nežinau ar tuos makaronus irgi reikia po kelias minutes apvirti kaip ir lazanijos lakštus ar ne? Ir šiaip kažkaip nelabai nutuokiu kaip juos reikės prikimšti ...
Būsiu dėkinga už atsakymus .
QUOTE(babouziuke @ 2006 12 28, 14:02)
Sveikutės .
Norėčiau greito patarimo .
Šiandien sugalvojau padaryti Caneloni makaronų. Visą eigą darymo žinau, tik nežinau ar tuos makaronus irgi reikia po kelias minutes apvirti kaip ir lazanijos lakštus ar ne? Ir šiaip kažkaip nelabai nutuokiu kaip juos reikės prikimšti ...
Būsiu dėkinga už atsakymus .
Norėčiau greito patarimo .
Šiandien sugalvojau padaryti Caneloni makaronų. Visą eigą darymo žinau, tik nežinau ar tuos makaronus irgi reikia po kelias minutes apvirti kaip ir lazanijos lakštus ar ne? Ir šiaip kažkaip nelabai nutuokiu kaip juos reikės prikimšti ...
Būsiu dėkinga už atsakymus .
neverdu makaronu nei lazanijai, nei caneloni
lazanija visada uzhpilu sultiniu, o caneloni verdu kaip koldunus (idara dedu arbatiniu shaukshtuku ir kitu jo galu ikishu giliau )
QUOTE(SuperMutteR @ 2006 12 28, 17:32)
neverdu makaronu nei lazanijai, nei caneloni
lazanija visada uzhpilu sultiniu, o caneloni verdu kaip koldunus (idara dedu arbatiniu shaukshtuku ir kitu jo galu ikishu giliau )
oi, nelabai įsivaizduoju, kaip čia reikia virti kaip koldūnus o įdaras neišplaukia, ar čia aliejuje verdama? aš caneloni darau iš virtų lazanijos lakštų, pati susuku juos, nes patinka plonesni vamzdeliai ir kai to makarono storesnis sluoksnis yra. bet dažnai būna, kad pradedi gaminti caneloni, o iš tingėjimo gaunasi lazanija
Labutis! Pabandziau pagaminti lazanija, o gavosi snipstas patarkit, kiek padazo reikia uzpilt?
QUOTE(LoJoo @ 2006 12 30, 20:44)
oi, nelabai įsivaizduoju, kaip čia reikia virti kaip koldūnus o įdaras neišplaukia, ar čia aliejuje verdama? aš caneloni darau iš virtų lazanijos lakštų, pati susuku juos, nes patinka plonesni vamzdeliai ir kai to makarono storesnis sluoksnis yra. bet dažnai būna, kad pradedi gaminti caneloni, o iš tingėjimo gaunasi lazanija
man nei karto neishplauke - kazhkaip tas makaronas 'prilimpa' prie idaro , tiesiog i neapvirtus makaronus prikemshi farsho (kaip kotletukams ) ir verdi pasudytame vandenyje
QUOTE(olantukas @ 2006 12 30, 23:00)
Labutis! Pabandziau pagaminti lazanija, o gavosi snipstas patarkit, kiek padazo reikia uzpilt?
kazhkur buvau chia parashius tikrai skanu lazanijos receptuka ir labai paprastai paruoshiama, be jokiu padazhu
neturiu kada ieshkot, tai tiesiog linka su keliais receptukais ikelsiu
vadybininku lazanija vadinasi
http://supermutter.livejournal.com/
Lazanija
Lazanijos lakštai (4-5 vnt.)
Padažas bolonjezės : 400 g faršo, 3 dideli pomidorai arba skardinė pomidorų savo sultyse, 1 svogūnas, 3 česnako skiltelės, druska, juodi ir raudoni pipirai, prieskoniai, bazilikai, 2 šaukštai tomatų pastos, alyvuogių aliejus, petražolės
200 g tarkuoto sūrio
Bešamelis : 700 ml pieno, 2 kupini šaukštai miltų, 40 g sviesto, muskato riešutas, druska Sviestą ištirpinti keptuvėje, jame pakepti miltus, įpilti pašildytą pieną ir maišyti iki kol masė taps vienalytė, dėti druskos ir muškato rieštuo
Ant alyvuogių aliejaus patroškinti smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, dėti faršą, pasūdyti, papipirinti, baziliko, prieskonių. Nuluptus ir susmulkintus pomidorus ir pomidorų pastą dėti ten pat. Įpilti šiek tiek vandens (galima sumaišyti su šlakeliu balto vyno). Patroškinti, dėti petražoles.
Paruošti bešamelį. Miltus pakepti iki aukso spalvos. Šaltame piene plakikliu išmaišyti miltus ir pusę šaukštelio muskato riešuto malto, pastatyti ant mažos ugnies, nuolat maišyti. Kai sutirštės, išjungti, dėti sviestą ir išmaišyti.
Keptuvo indo dugną ištepti alyvuogių aliejumi, pilti sluoksnį bešamelio, lazanijos lakštą, bolonjezės padažą, pabarstyti sūriu, užpilti bešameliu, po to vėl dėti lazanijos lakštą ir t.t. Viršų pilti bešameliu ir pabarstyti sūriu.
Kepti 20-30 min 200 C orkaitėje.
Lasagnos receptas su Bolonės padažu (Sugo alla bolognese).
Taigi padažui reiks (atleisk be kiekių, nes aš iš akies dedu)-
*jautienos faršo, svogūno, česnako skiltelės, saliero stiebo, morkos, šiek tiek baltojo sausojo vyno, pieno (irgi nedaug), pomidorų marinuotų savose sultyse, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.
Visų pirma reikia labai smulkiai supjaustyti (morką geriau sutarkuoti) daržoves, jas sudėti į puodą ir užpilus alyvuogių aliejum, apkepinti. Tada sudėti jautienos faršą ir pakepinti pakol išnyks mėsos raudonumas. Tada supilti baltąjį vyną, ir virti ant vidutinės ugnies, dažnai pamaišant, kol išgaruos vynas. Tada supilti pieną ir vėl palaukti, kol jis išgaruos. Tada sudėti pomidorus su visomis sultimis. Sumažinti ugnį ir pamaišant virti maždaug 30-40 minučių. Prieš nukeliant nuo ugnies įdėti druskos ir pipirų pagal skonį. Lazanijos lakštus išvirti pasūdytame vandenyje. Paimti skardą ar stiklinį indą, kurį galima dėti į orkaitę. Visų pirma indo dugną ištepi padažu, tada dėti pastos lakštą, užpili padažo, tada uždėti Bešemelio padažo sluoksnį ir pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Taip ir sluoksniuoti iki norimo storio. Paskutinis sluoksnis turi būti Bolonės padažo, ir ant viršaus užbarstyti sūrio. Statyti i orkaitę ir kepi, kol ištirps sūris. Peckeliojimosi daug, bet skanumėlis...
Lazanija
400-500 g faršo (mėsa - pagal skonį)
1/2 česnako galvutės, 2 nemažų svogūnų
1L skardinės pomidorų savo sultyse
visokių prieskonių, bazilikai , pipirai ir mairūnai - būtini
400 g fermentinio sūrio
ir aišku, 1/2 pakelio lasagnos makaronų, bešamelio padažo (svieste kepti miltai maišomi su pienu,druska ir muskato riešutu maltu)
konservuotus pomidorus suversti visą skardinę į puodą, šakute sumaigyti visus pomidorus; o susmulkintus česnakus ir svogūnus apkepti aliejuje. Apkepus supilti į verdančius ant silpnos ugnies pomidorus. Tada pakepti be jokio aliejaus ar kitokių riebalų sutrupintą faršą. Taip pat supilti į verdančių pomidorų masę, įdėti prieskonių pagal skonį. Dar pavirti šią masę vis pamaišant kokias 15-20 min.
tada į kepimo formą dėti sluoksniais:
x lasagnos lakštas x faršo masė x sūrio sutarkuoto x bešamelio padažas
ir taip iki pat formos viršaus, tik ant viršutinio lasagnos lakšto pilti bešamelio padažą ir gausiau sūrio.
prieš kišant į orkaitę, viršų uždengti folija, kad skysčiai neišgaruotų, o juos sugertų makaronai, orkaitė apie 190 C, kepti apie 15-20 min,
lasagnos makaronų lakštus prieš tai galima ir apvirti (2 min) sūdytame vandenyje,tik be aliejaus(!!!). Iš vis patarimas dėl makaronų bet kokiam pavidale - barbariskumas verdant į juos pilti aliejų -pusė skonio dingsta, nes aliejus neleidžia po to į makaroną padažams įsigerti. Ir patarimas nr.2-jokiu būdu neperpilinėti išvirusių makaronų šaltu vandeniu - tik nuvarvinti kiaurapuody
Lazanija,
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),
300 g Parmezano sūrio;
Bolonese padažui: 1 didesnis svogūnas,
1 didelė morka,
skiltelė česnako,
300 g faršo (galima 150 g kiaulienos ir 150 g jautienos),
15 g džiovintų grybų arba 200 g pievagrybių,
0.5 stiklinės balto vyno,
0.5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų pastos,
75 g sviesto,
prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui: 50 g sviesto,
50 g miltų,
900 ml pieno,
malto muskato.
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas. Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
Lazanijos lakštai (4-5 vnt.)
Padažas bolonjezės : 400 g faršo, 3 dideli pomidorai arba skardinė pomidorų savo sultyse, 1 svogūnas, 3 česnako skiltelės, druska, juodi ir raudoni pipirai, prieskoniai, bazilikai, 2 šaukštai tomatų pastos, alyvuogių aliejus, petražolės
200 g tarkuoto sūrio
Bešamelis : 700 ml pieno, 2 kupini šaukštai miltų, 40 g sviesto, muskato riešutas, druska Sviestą ištirpinti keptuvėje, jame pakepti miltus, įpilti pašildytą pieną ir maišyti iki kol masė taps vienalytė, dėti druskos ir muškato rieštuo
Ant alyvuogių aliejaus patroškinti smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, dėti faršą, pasūdyti, papipirinti, baziliko, prieskonių. Nuluptus ir susmulkintus pomidorus ir pomidorų pastą dėti ten pat. Įpilti šiek tiek vandens (galima sumaišyti su šlakeliu balto vyno). Patroškinti, dėti petražoles.
Paruošti bešamelį. Miltus pakepti iki aukso spalvos. Šaltame piene plakikliu išmaišyti miltus ir pusę šaukštelio muskato riešuto malto, pastatyti ant mažos ugnies, nuolat maišyti. Kai sutirštės, išjungti, dėti sviestą ir išmaišyti.
Keptuvo indo dugną ištepti alyvuogių aliejumi, pilti sluoksnį bešamelio, lazanijos lakštą, bolonjezės padažą, pabarstyti sūriu, užpilti bešameliu, po to vėl dėti lazanijos lakštą ir t.t. Viršų pilti bešameliu ir pabarstyti sūriu.
Kepti 20-30 min 200 C orkaitėje.
Lasagnos receptas su Bolonės padažu (Sugo alla bolognese).
Taigi padažui reiks (atleisk be kiekių, nes aš iš akies dedu)-
*jautienos faršo, svogūno, česnako skiltelės, saliero stiebo, morkos, šiek tiek baltojo sausojo vyno, pieno (irgi nedaug), pomidorų marinuotų savose sultyse, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.
Visų pirma reikia labai smulkiai supjaustyti (morką geriau sutarkuoti) daržoves, jas sudėti į puodą ir užpilus alyvuogių aliejum, apkepinti. Tada sudėti jautienos faršą ir pakepinti pakol išnyks mėsos raudonumas. Tada supilti baltąjį vyną, ir virti ant vidutinės ugnies, dažnai pamaišant, kol išgaruos vynas. Tada supilti pieną ir vėl palaukti, kol jis išgaruos. Tada sudėti pomidorus su visomis sultimis. Sumažinti ugnį ir pamaišant virti maždaug 30-40 minučių. Prieš nukeliant nuo ugnies įdėti druskos ir pipirų pagal skonį. Lazanijos lakštus išvirti pasūdytame vandenyje. Paimti skardą ar stiklinį indą, kurį galima dėti į orkaitę. Visų pirma indo dugną ištepi padažu, tada dėti pastos lakštą, užpili padažo, tada uždėti Bešemelio padažo sluoksnį ir pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Taip ir sluoksniuoti iki norimo storio. Paskutinis sluoksnis turi būti Bolonės padažo, ir ant viršaus užbarstyti sūrio. Statyti i orkaitę ir kepi, kol ištirps sūris. Peckeliojimosi daug, bet skanumėlis...
Lazanija
400-500 g faršo (mėsa - pagal skonį)
1/2 česnako galvutės, 2 nemažų svogūnų
1L skardinės pomidorų savo sultyse
visokių prieskonių, bazilikai , pipirai ir mairūnai - būtini
400 g fermentinio sūrio
ir aišku, 1/2 pakelio lasagnos makaronų, bešamelio padažo (svieste kepti miltai maišomi su pienu,druska ir muskato riešutu maltu)
konservuotus pomidorus suversti visą skardinę į puodą, šakute sumaigyti visus pomidorus; o susmulkintus česnakus ir svogūnus apkepti aliejuje. Apkepus supilti į verdančius ant silpnos ugnies pomidorus. Tada pakepti be jokio aliejaus ar kitokių riebalų sutrupintą faršą. Taip pat supilti į verdančių pomidorų masę, įdėti prieskonių pagal skonį. Dar pavirti šią masę vis pamaišant kokias 15-20 min.
tada į kepimo formą dėti sluoksniais:
x lasagnos lakštas x faršo masė x sūrio sutarkuoto x bešamelio padažas
ir taip iki pat formos viršaus, tik ant viršutinio lasagnos lakšto pilti bešamelio padažą ir gausiau sūrio.
prieš kišant į orkaitę, viršų uždengti folija, kad skysčiai neišgaruotų, o juos sugertų makaronai, orkaitė apie 190 C, kepti apie 15-20 min,
lasagnos makaronų lakštus prieš tai galima ir apvirti (2 min) sūdytame vandenyje,tik be aliejaus(!!!). Iš vis patarimas dėl makaronų bet kokiam pavidale - barbariskumas verdant į juos pilti aliejų -pusė skonio dingsta, nes aliejus neleidžia po to į makaroną padažams įsigerti. Ir patarimas nr.2-jokiu būdu neperpilinėti išvirusių makaronų šaltu vandeniu - tik nuvarvinti kiaurapuody
Lazanija,
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),
300 g Parmezano sūrio;
Bolonese padažui: 1 didesnis svogūnas,
1 didelė morka,
skiltelė česnako,
300 g faršo (galima 150 g kiaulienos ir 150 g jautienos),
15 g džiovintų grybų arba 200 g pievagrybių,
0.5 stiklinės balto vyno,
0.5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų pastos,
75 g sviesto,
prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui: 50 g sviesto,
50 g miltų,
900 ml pieno,
malto muskato.
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas. Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
kai kepu lazaniją, tai lakštus išverdu visada. ne apverdu, o būtent išverdu, nes jei ant apvirtų pilamas padažas, kurį jie turi siugert, tai man visas apkepas kažkoks nestabilus ir plaukiantis gaunasi
QUOTE(LoJoo @ 2007 01 15, 15:41)
kai kepu lazaniją, tai lakštus išverdu visada. ne apverdu, o būtent išverdu, nes jei ant apvirtų pilamas padažas, kurį jie turi siugert, tai man visas apkepas kažkoks nestabilus ir plaukiantis gaunasi
O išvirti neplaukioja? Tai į ką tada susigeria padažas?
Niekada neapverdu/neišverdu lazanijos lakštų
Puikiausiai iškepa. Labai tinka iki parduodamas prancūzų (atrodo) gaminamas Bolognese padažas žaliame indelyje
Puikiausiai iškepa. Labai tinka iki parduodamas prancūzų (atrodo) gaminamas Bolognese padažas žaliame indelyje
sveikos mamytes, pirma karta gaminu lazanija kaip tik dabar orkaitej tupi nezinau, kas iseis, bet prisiskaiciusi toooooooookiu viliojanciu receptu negalejau nesusigundyti maniskis dabar snaudzia, laaaaaaaaaaabai noriu ji nustebint
aš jau labai seniai norėjau pasigamint lazaniją, bet vis neprisiruošdavau. bet kažkurią dieną nusipirkau pagaliau lakštų ir vakar kepiau tą skanumyną... mano manymu, kaip pirmam kartui visai neblogai gavosi, tik gal šiek tiek per riebu... o jums taip nebūna?
šiaip tai aš nesu mėgėja sukiotis virtuvėj... kaip pati sakau - man kulinarinis įkvėpimas užeina kokį kartą į metus... bet šį kartą man visai patiko, nors pats paruošimo procesas man užėmė be proto daug laiko (gerai, kad mažylis kaip tik tuo laiku užmigo)...
šiaip tai aš nesu mėgėja sukiotis virtuvėj... kaip pati sakau - man kulinarinis įkvėpimas užeina kokį kartą į metus... bet šį kartą man visai patiko, nors pats paruošimo procesas man užėmė be proto daug laiko (gerai, kad mažylis kaip tik tuo laiku užmigo)...
zinokit, isejo nuostabi lazanija gaminau pirmakart gyvenime bet buvo liuks o makaronu as neapviriau - viskas ir taip puikiai iskepe tik pats gaminimo procesas gan ilgas