Aš kepu tokią lengvą LAZANIJĄ, pasidalinsiu ir su jumis
Lengva ir natūrali LAZANIJA Light
apie 0,5 pok. lazanijos lakštų
200 g. EDAMO arba ŽEMENTALIO fermentinio sūrio
100 g. PARMEZANO arba DŽIUGO sūrio
Padažas:
500 g. maltų kalakuto arba vištienos krūtinėlių
4 pomidorai
2 šaukštai alyvuogių (arba saulėgrąžų) aliejaus
2 skiltelės česnako
5-6 šampinjonai, sutarkuoti burokine tarka
1 nubrauktas arb. šaukštelis druskos
0,5 pokelio SANTA MARIA prieskonių spagečiams
Baziliko, oregano pagal skonį
0,5 st. vandens
2 šaukštai grietinėlės
1 arb. aukštelis garstyčių
Padažą gaminame taip: tarkuotą česnaką keletą sekundžių pakepiname su aliejumi, sudedame faršą, kubeliais supjaustytus pomidorus, tarkuotus šampinjonus, prieskonius , garstyčias, uždengiame dangčiu ir pakaitiname apie 20 min. Tada supilame vandenį, grietinėlę, užverdame ir nukeliame nuo ugnies.
Į stačiakampę formą pirmiausia pilame apie samtį padažo, tada dedame laktų sluoksnį, vėl pilame padažą, pabarstome tarkuotų sūrių mišiniu (negausiai), ir taip sluoksniuojame ir sloksniuojame... Viršutinis sluoksnis turi būti tik padažo (be sūrio!!!). tuomet viską paspaudome šaukštu, kad lakštai būtų vos vos apsemti padažo (jei trūkta skysčio, galima dapilti kelis šaukštus vandens), viską uždengiame folija ir - į iki 220 laipsnių iškaitintą orkaitę 45 min. Tada foliją nuimame, pabarstome (jau gausiai) sūrių mišiniu, dar pakepame orkaitėje apie 10 min.
Tuomet orkaitę išjungiam ir galime dar palaikyt joje lazaniją apie valandą. Tuomet labai gražiai pajaustosi.
Ir skanaus
Man labai patinka šitas receptas, nes yra neriebu ir labai natūralaus skonio ( man nelabai patinka ketčiupas ir receptai su juo )
P.S. Lakštų apvirti nereikia ir BŪTINA DĖTI ČESNAKO
As vakar nebeperskaiciau jusu ats nussipirkau sluoksniuotos teslos bemieles, paziuresim kas gausis.. ir dar nusipirkau bernhoffo keptuve idomu kas nors ten iskeps orkaiteje
QUOTE(kriiistina 19 @ 2007 10 20, 14:06)
As vakar nebeperskaiciau jusu ats nussipirkau sluoksniuotos teslos bemieles, paziuresim kas gausis.. ir dar nusipirkau bernhoffo keptuve idomu kas nors ten iskeps orkaiteje
tai gali daryt kaip pyragą su faršu. bet tai nebus jau lazanija
sakykit, o lazanija kepama tiesiog skardoje isteptoje riebalais, ar galima ant kepimo popieriaus?
QUOTE(uoga83 @ 2007 12 12, 13:03)
sakykit, o lazanija kepama tiesiog skardoje isteptoje riebalais, ar galima ant kepimo popieriaus?
Lazanija reikia kepti kepimo formoje, as visada pirma ja pasitepu aliejumi ar riebalais.Nors siaip labai daug skyscio buna, tai prie kepimo formos man niekada neprilimpa
QUOTE(uoga83 @ 2007 12 12, 14:03)
sakykit, o lazanija kepama tiesiog skardoje isteptoje riebalais, ar galima ant kepimo popieriaus?
Aš kaip tik vakar kepiau lazaniją išklojusi kepimo formą kepimo popieriumi, gavosi labai gerai, ir nereikia jokių papildomų riebalų formai tepti
sveikos mergaites,
na zinolit ana savaitgali ir as pagaliau pagaminau lazanija
Gaminau pas anyta, dar mb padejo... bet gavosi
teisingai, terliones daug ir laabai daug, bet verta visiems patiko
ziurekit, turiu dar viena "licna" pokeli lazanijos lakstu(500g), gal galit ka pasiulyt kaip juos dar panaudot apart lazanijos?
Gal yra kox receptukas "a la saldi lazanija" ???
na zinolit ana savaitgali ir as pagaliau pagaminau lazanija
Gaminau pas anyta, dar mb padejo... bet gavosi
teisingai, terliones daug ir laabai daug, bet verta visiems patiko
ziurekit, turiu dar viena "licna" pokeli lazanijos lakstu(500g), gal galit ka pasiulyt kaip juos dar panaudot apart lazanijos?
Gal yra kox receptukas "a la saldi lazanija" ???
mano lazanija super paprasta. ja kepu taip:
jei didesne kepimo skarda tai apie 1,5 kg farso.
makaronu lazanijai,
1 l pieno,
konservuotu kukuruzu, pomidoru, paprikos ir tt (na kokiu norit darzoviu ),
surio.
imam didoka puoda, ten sudedam suprieskoniuota farsa. tada dedam puoda ant virykles, pilam piena maisant. virinam viska kol pienas uzvirs (neissigaskit, tikrai skanu ). kai uzverda nukeliam puoda. tada paimam kepimo skarda ir sluoksniuojam viska. dedam makaronu lakstus (nevirtus), kabinam is puodo mesyte su skystimu, dedam darzoves ir taip iki galo, paskutinis sluoksnis turi buti mesos ikaitinam orkaite iki 220 C. kepam apie 40 minuciu, baigiant kepti gausiai apibarstom suriu...... labai skanu. makaronu lakstai galima sakyt isverda tam piene, gaunasi neriebi, minkstutele lazanija
jei didesne kepimo skarda tai apie 1,5 kg farso.
makaronu lazanijai,
1 l pieno,
konservuotu kukuruzu, pomidoru, paprikos ir tt (na kokiu norit darzoviu ),
surio.
imam didoka puoda, ten sudedam suprieskoniuota farsa. tada dedam puoda ant virykles, pilam piena maisant. virinam viska kol pienas uzvirs (neissigaskit, tikrai skanu ). kai uzverda nukeliam puoda. tada paimam kepimo skarda ir sluoksniuojam viska. dedam makaronu lakstus (nevirtus), kabinam is puodo mesyte su skystimu, dedam darzoves ir taip iki galo, paskutinis sluoksnis turi buti mesos ikaitinam orkaite iki 220 C. kepam apie 40 minuciu, baigiant kepti gausiai apibarstom suriu...... labai skanu. makaronu lakstai galima sakyt isverda tam piene, gaunasi neriebi, minkstutele lazanija
QUOTE(motiejuke @ 2007 12 22, 19:55)
gidre, skaniai skamba,, čia jūsų ar iš kažkur receptėlis?
pas draugus kazkada valgem taip pagaminta lazanija, tai buvo labai skanu........ o dabar tai ir mano receptas
Su draugu valgeme Cili picerijoje lazanija su varske ir sonine. Abiems labai patiko, tai siandien neturejau sonines, bet vis tiek pabandziau su farsu. Man tai labai skanu:)
O ruosiau taip: truputi apviriau lazanijos lakstus, sumaisiau varske su kiausiniu ir farsu. Sukroviau lazanijos boksteli. tada pasigaminau padaza: keptuveje pasildziau piena su keliais s. pomidoru padazo, cesnaku ir sauksteliu miltu. Visa tai uzpyliau ant lazanijos, kad apsemtu. Kepiau stikliniame atvirame inde. Baigiant kepti uzdejau fermentinio surio griezineli.
Viskas butu idealu, bet:
1. kita k. desiu maziau miltu i padaza, nes jis per daug sutirstejo, todel virsutinis ir apatinis lakstai truputeli isejo kietesni negu vidiniai;
2. kita k. bandysiu su sonine;
3. su mikseriu ismalsiu varskes sluoksni - gausis purus, toks kaip ir valgeme. Pas mane isejo truputi grudetas (na, kaip varske buna).
Kadangi abu laikomes dietos, tai gaminau labai jau kuda, be jokiu sviestu, grietiniu ir daug surio, bet isejo vis tiek labai skanu:)
O gal galite patarti kokia ta sonine deti? Rukyta? ar ir apkepta?
O ruosiau taip: truputi apviriau lazanijos lakstus, sumaisiau varske su kiausiniu ir farsu. Sukroviau lazanijos boksteli. tada pasigaminau padaza: keptuveje pasildziau piena su keliais s. pomidoru padazo, cesnaku ir sauksteliu miltu. Visa tai uzpyliau ant lazanijos, kad apsemtu. Kepiau stikliniame atvirame inde. Baigiant kepti uzdejau fermentinio surio griezineli.
Viskas butu idealu, bet:
1. kita k. desiu maziau miltu i padaza, nes jis per daug sutirstejo, todel virsutinis ir apatinis lakstai truputeli isejo kietesni negu vidiniai;
2. kita k. bandysiu su sonine;
3. su mikseriu ismalsiu varskes sluoksni - gausis purus, toks kaip ir valgeme. Pas mane isejo truputi grudetas (na, kaip varske buna).
Kadangi abu laikomes dietos, tai gaminau labai jau kuda, be jokiu sviestu, grietiniu ir daug surio, bet isejo vis tiek labai skanu:)
O gal galite patarti kokia ta sonine deti? Rukyta? ar ir apkepta?
Aš dėčiau rūkytą