Na va,ir aš vakar išbandžiau Lazaniją. Mmm.. skanumėlis . Vyras pirmą kasnelį įsidėjo į burną ir klausia: "Ar dar yra?"
As lakštų neviriau,su Bolognese ir Bechamel padažais dariau,tik pastarojo galėjau daugiau trim kartais pasidaryt,nes net dviem sluoksniam neužteko.. Tai kelis kartus dar papildomai pagaminau jo
Lazanijai naudojau ir baltą vyną,muskato riešutus, daug daug sūrio ant viršaus ! O kepiau su folija 20 min,o paskui dar 10 min be folijos.Tomet palikau ant stalo dar 5 min ir pjausčiau porcijomis. Mes buvome 5-iese,o gavosi 6 porcijos,bet jau tokios vyriškos, nemažos.Tačiau vyrai pasidalino ir paskutiniąją
Žodžiu,bandykit mamytės,verta.!!Juk nedažnai..Nes lazanijos gamyba truka apie 2 val.Gerai,kad mano mažylis miegojo ir leido mamytei paruošti vakarienę
As lakštų neviriau,su Bolognese ir Bechamel padažais dariau,tik pastarojo galėjau daugiau trim kartais pasidaryt,nes net dviem sluoksniam neužteko.. Tai kelis kartus dar papildomai pagaminau jo
Lazanijai naudojau ir baltą vyną,muskato riešutus, daug daug sūrio ant viršaus ! O kepiau su folija 20 min,o paskui dar 10 min be folijos.Tomet palikau ant stalo dar 5 min ir pjausčiau porcijomis. Mes buvome 5-iese,o gavosi 6 porcijos,bet jau tokios vyriškos, nemažos.Tačiau vyrai pasidalino ir paskutiniąją
Žodžiu,bandykit mamytės,verta.!!Juk nedažnai..Nes lazanijos gamyba truka apie 2 val.Gerai,kad mano mažylis miegojo ir leido mamytei paruošti vakarienę
sveikutes,
as dar i farsa dedu salieros
as dar i farsa dedu salieros
paprasta lazanija
Makaronai lazanijai
Farsas(0,5 kg)
Svogunas
Cesnakas
Pomidorai(2-3)
Pomidoru padazas(2-3 st.)
Rikota(400 g.)
2 kiausiniai
1st. parmesano surio
3 st. fermentinio surio
Petrazoles,druska,pipirai
Lazanijos makaronus isvirti kaip nurodyta ant pakuotes. Svoguna supjaustyti ir pakepti, ispausti cesnaka, pakepti. Sudeti farsa, pakepti(neperkepti).Sudeti pjaustytus pomidorus, supilti pom. padaza, padruskinti, papipirinti ir patroskinti 10 min. Rikota ismaisyti su kiausiniais, parmesanu, smulkintom petrazolem, ideti druskos.
I kepimo indo dugna deti tiek mesos padazo, kad pasidengtu dugnas. Ant jo sudedam vienas salia kito makaronus. Vel apiplam padazu. Padengiam puse rikotos misinio, pabarstom 1 st. surio. Vel dedam makaronus,padaza,rikota, suri,makaronus, padaza.Apdengiam folija ir kepam 180 C orkaiteje 45 min. Po to nuimam folija uzberiam likusi suri ir dedam i orkaite dar 10 min. pakepam.Viskas.
Makaronai lazanijai
Farsas(0,5 kg)
Svogunas
Cesnakas
Pomidorai(2-3)
Pomidoru padazas(2-3 st.)
Rikota(400 g.)
2 kiausiniai
1st. parmesano surio
3 st. fermentinio surio
Petrazoles,druska,pipirai
Lazanijos makaronus isvirti kaip nurodyta ant pakuotes. Svoguna supjaustyti ir pakepti, ispausti cesnaka, pakepti. Sudeti farsa, pakepti(neperkepti).Sudeti pjaustytus pomidorus, supilti pom. padaza, padruskinti, papipirinti ir patroskinti 10 min. Rikota ismaisyti su kiausiniais, parmesanu, smulkintom petrazolem, ideti druskos.
I kepimo indo dugna deti tiek mesos padazo, kad pasidengtu dugnas. Ant jo sudedam vienas salia kito makaronus. Vel apiplam padazu. Padengiam puse rikotos misinio, pabarstom 1 st. surio. Vel dedam makaronus,padaza,rikota, suri,makaronus, padaza.Apdengiam folija ir kepam 180 C orkaiteje 45 min. Po to nuimam folija uzberiam likusi suri ir dedam i orkaite dar 10 min. pakepam.Viskas.
Sveikos,
Zinoma, neperskaiciau visu 33 puslapiu , bet kiek permeciau, beveik visur rasoma apie pirktinius lazanijos lakstinius. Todel nusprendziau parasyti, kaip lazanija gaminu as
Visai neseniai pasigaminau lazanija - visus mesos ir balta padaza pasigaminau pagal siame puslapyje viena pradzioje nurodyta receptas , bet vietoj makaronu as visada gaminu savo makaronine tesla ir kocioju per visa skarda. Tokia gaunasi beveik kaip ir normali lazanija, bet is dalies gal ji maziau riebi...
I tesla dedu 2 kiausinius, miltu, pieno ir druskos. Isminkau, palieku susistoveti iki kol pasiruosiu visus priedus. Aisku, laiko atzvilgiu daugiau reikia sugaisti, bet namiskiai sake, kad skaniau namine tesla, nei pirktiniai lakstiniai
Zinoma, neperskaiciau visu 33 puslapiu , bet kiek permeciau, beveik visur rasoma apie pirktinius lazanijos lakstinius. Todel nusprendziau parasyti, kaip lazanija gaminu as
Visai neseniai pasigaminau lazanija - visus mesos ir balta padaza pasigaminau pagal siame puslapyje viena pradzioje nurodyta receptas , bet vietoj makaronu as visada gaminu savo makaronine tesla ir kocioju per visa skarda. Tokia gaunasi beveik kaip ir normali lazanija, bet is dalies gal ji maziau riebi...
I tesla dedu 2 kiausinius, miltu, pieno ir druskos. Isminkau, palieku susistoveti iki kol pasiruosiu visus priedus. Aisku, laiko atzvilgiu daugiau reikia sugaisti, bet namiskiai sake, kad skaniau namine tesla, nei pirktiniai lakstiniai
Oho nesu dar lazanijos dariusi, bet sita namini lakstu receptuka reiks ismeginti
Ryt pirmą kartą gaminsiu lazaniją. Kažkaip anksčiau neprisiruošdavau. Išsirinkau iš kelių receptų knygų ingredientus, bandysiu eksperimentuoti pasinaudodma tais receptais. Kaip suprantu svarbiausia neskūpėti padažo
Na isbandziau lazanija, visiems labai patiko. Tikrai itrauksiu i musus valgiarasti.
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 01 26, 00:09)
Ryt pirmą kartą gaminsiu lazaniją. Kažkaip anksčiau neprisiruošdavau. Išsirinkau iš kelių receptų knygų ingredientus, bandysiu eksperimentuoti pasinaudodma tais receptais. Kaip suprantu svarbiausia neskūpėti padažo
Taip, kad lakstai gerei issitroskintu ir nepritruktu dregmes.
Pasidalink paskui ispudziais
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 26, 11:09)
Taip, kad lakstai gerei issitroskintu ir nepritruktu dregmes.
Pasidalink paskui ispudziais
Pasidalink paskui ispudziais
Lakštus sakiau 1-2 min apvirsiu kad pasisektų man su jais susidraugauti...
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 01 26, 11:43)
Lakštus sakiau 1-2 min apvirsiu kad pasisektų man su jais susidraugauti...
As niekad ju neapverdu, tingiu zaisti ir virti juos po viena du.
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 01 26, 13:43)
Lakštus sakiau 1-2 min apvirsiu kad pasisektų man su jais susidraugauti...
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 26, 14:12)
As niekad ju neapverdu, tingiu zaisti ir virti juos po viena du.
As apviriau ir ne po viena o visus is kart, paskui staigiai nupuliau karsta vandeni ir salto uzpyliau ir nesulipo kol susluoksniavau. irgi bijojau kad pirmas blynas nebut prisviles