Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(mrs.ieva @ 2009 05 28, 00:31)
ujej koks sudetingas recptas, bent jau man 


na jei kas turesit noro tas 2,5 valandos sugaist farso paruosimui _ tikrai rekomenduoju - farsas "i kita lygi" pereina 4u.gif beje, bolognieze padazas ir sitaip gaminamas.
Atsakyti
QUOTE(~Rasa~ @ 2009 05 15, 12:30)
būtent TAIP drinks_cheers.gif
o bolonijos padažui gali aukoti valandą arba viską iš karto sukrauti ant perteptų makaronų lakštų... vis tiek kepasi ~40min... rolleyes.gif spėja iškepti. Čia skubantiems būtų greitasis variantas:)))
yra kelių makaronų rūšys ir ant pakuočių būna parašyta ar prieš ruošiant lazaniją lakštai turi būti apverdami. 4u.gif
būtent todėl perku tik tuos, kurių apvirdinėti nereikia.
Nepapuolu,
apie makaronų skonį: brangesnių sudėty daugiau kiaušinių, ant etiketės parašo iš kelių pagaminta: 3 5 7...

Bechamel padažas - kaip bazė visiems padažams. Jį paruošus galima varvolinti įv.prieskonius, ne tik muskatą, bet ir įvairias žolytes, smulkintas daržoves... jau priklauso nuo fantazijos ir poreikio.
O jei per daug prisigamini ir Bechamel'io lieka - galima supilti į tiklainiuką ir palaikyti šaldytuve/užsišaldyti kameroje iki sekančios progos.

ir vėlgi skubantiems, pritrūkusiems pieno - nors nebus originalas, bet įmanoma pilti vandenį... reziume vis tiek gausis baltas...

ir normaliai didelei lazanijai, kad lakštai normaliai pasemti būtų - naudoju 100g.sviesto ir 2š.miltų ir tada jau pieno, iš akies  rolleyes.gif

o kas lieka... jei lieka... jau aprašiau kur dedu.

Aciu Rasyt uz patarimus, tik beda, kad as bijau eksperimentuot ir darau grieztai pagal esama recepta, kad nesugadint biggrin.gif aisku, jei pavyksta, poto bandau kazka savo ikurt, bet ne per pirma karta, del likucio uzsaldymo tu teisi, bet as kazkaip manau, kad pienisku produktu geriau neuzsaldinet del visa ko, bet cia tik mano nuomone smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nepapuolu @ 2009 06 06, 23:09)
Aciu Rasyt uz patarimus, tik beda, kad as bijau eksperimentuot ir darau grieztai pagal esama recepta, kad nesugadint  biggrin.gif  aisku, jei pavyksta, poto bandau kazka savo ikurt, bet ne per pirma karta, del likucio uzsaldymo tu teisi, bet as kazkaip manau, kad pienisku produktu geriau neuzsaldinet del visa ko, bet cia tik mano nuomone  smile.gif  4u.gif

iš eksperimentų ir gimsta visis geriausi receptai mirksiukas.gif norint eksperimentuot ir nesugadint skonio- svarbu nedėti tokių prieskonių ir ingredientų kuriuos nelabai mėgsti.
Atsakyti
QUOTE(ugneba @ 2009 05 27, 17:50)
cia jau daug receptu, bet gal kam ir mano patiks  ax.gif ( ismoke tikras dede italas gilberto) .
daugiausia vargo ir laiko - tai pagaminti farsa:
400g kiaulienos/jautienos farso;
1 svogunas;
2 vidutines "susiaudelintos" morkos;
1/2 raudonos paprikos;
1 litras pomidoru pastos (tyres);
6 saukstai alyvuogiu aliejaus
prieskoniu pagal skoni, druskos.
I ikaitinta alieju deti susmulkintus svogunus, siems apskrudus sudeti farsa ir maisant kol nebeliks raudonumo apkepti. tada morku ir papriku eile (paprikas galima pries tai nulupti nuplikius karstu vandeniu). Pakepti viska apie 5 minutes ant vidutines ugnies ir supilti pomidoru pasta. viska gerai ismaisyti ir troskinti atvirame puode 2-2,5 valandos nuolat pamaisant. prieskonius ir druska sumeskite 15 min. iki troskinimo pabaigos.

Kitas etapas lakstiniu isvirimas. Reikia is tikruju plataus puodo, kad lakstiniai vienas ant kito guldami nesuliptu. nepamirskite ir slakelio aliejaus. Isvirus lakstinius klokite ant svariu virtuviniu sluosciu, jokiu budu nedekite vienas ant kito - sulips. Tad nusiteikite sunaudoti bent 4-5 svarias sluostes  blink.gif

Sluoksniu pertepimams be farso dar reikes
100g sviesto ishtirpdyto ir sumaisyto su saukstu miltu ir tarkuoto parmezano surio

forma istepkite siek tiek aliejaus, klokit pirma sluoksni lakstiniu, sauksteliu ar teptuku plonai aptepkite juos sviesto ir miltu misiniu, padenkite plonu farso sluoksniu ir pabarstykite parmezanu;
vel sluoksnis lakstiniu, sviestukas, farsas, parmezanas
ir taip iki formos virsaus. paskutini virsutini lakstiniu sluoksni patepkite tik sviesto misiniu (jei pries kepimo pabaiga matysite, kad labai sukepa ar kieteja - karts nuo karto paslakstykyt vandeniu)
ir visa sita grozi i orkaite kokiam pusvalandukui. tada isjungiam karsti uzbarstom ant virsaus surio ir paliekam orkaitej dar 5 minutem.
Shtai ir viskas
dar galima lazanija daryti  su varske ir spinatais vietoj farso - taip pat labai skanu ir maziau laiko uzima  bigsmile.gif
skanaus
Papildyta:
oi ir pamirsau pasakyt, kad sluostes, ant kuriu lakstinius desit, sudrekinti reikia  wub.gif
o del makaronu - tai barilla - numero uno  thumbup.gif



Labai skanu, aciu uz toki saunu recepta smile.gif 4u.gif
Atsakyti
vis zadu pasidaryt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristaly @ 2004 01 08, 14:13)
Chmm, skanu lazanija thumbup.gif, kai ne per daznai biggrin.gif.
Mano receptas:


Ačiū už tokį išsamų receptą, pavalgėm kaip restorane essen.gif thumbup.gif
Atsakyti
oi kaip valgyt noriu.. biggrin.gif nzn ar cia yra tas receptas, kur mesa troskinama baltame vyne 45min?? lazanijos skonis thumbup.gif

dariau kazdaka, gavosi puikiai smile.gif tik darbo daug - o rezultatas dingsta per 30min biggrin.gif

nebezinau kur atkast ta recepta doh.gif

Papildyta:

rodos radau, cia mamyte kuri pati pasidaro makaroninius lakstus thumbup.gif

as tai tokia nesamone su lakstais darau : kad nereiktu ju virti po kelis sukraunu i indus ir uzpilu verdancio vandens, palaikau 2-3min ir isimu (cia darau su tais lakstais kuriu tipo virt nereik, bet taip bijau patiekt juos kietus, nes juk virtuveje sukames 2-2.5val doh.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo annaa: 24 liepos 2009 - 12:03
Sveiki siandien nusipirkau lakstus kurie vadinasi "LASAGNACCE" GUACCI firmos...seip neraso kad pries tai juos reiketu apvirti taciau del viso pikto galvoju pasitikslinsiu..gal kuri nors tokius pat perka ir zinot?
Atsakyti
QUOTE(Liepaaa @ 2009 08 23, 17:53)
Sveiki siandien nusipirkau lakstus kurie vadinasi "LASAGNACCE" GUACCI firmos...seip neraso kad pries tai juos reiketu apvirti taciau del viso pikto galvoju pasitikslinsiu..gal kuri nors tokius pat perka ir zinot?


Jeigu darau varškės lazaniją apverdu, jeigu mėsos ne mirksiukas.gif
Atsakyti
as irgi noriu kokio gero receptuko,kiek bandziau,tiek ne kas gavosi 4u.gif ir su virtais lakstais ir su nevirtais,vistiek ne taip kazkas blush2.gif o noriu sultyngos...... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lina :): 27 rugpjūčio 2009 - 13:31
smile.gif+2009 08 27, 14:28-->
QUOTE(Lina smile.gif @ 2009 08 27, 14:28)
as irgi noriu kokio gero receptuko,kiek bandziau,tiek ne kas gavosi 4u.gif ir su virtais lakstais ir su nevirtais,vistiek ne taip kazkas blush2.gif o noriu sultyngos...... rolleyes.gif

Netingėkit pasiskaityti visą temą, tikrai rasit gerų receptų ir patarimų mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal yra kažkoks specialus dėliojimo būdas, kad lazanija nebūtų beformė? Neįmanoma gražiai patiekti, iškrenta viskas sau..
Atsakyti