cia jau daug receptu, bet gal kam ir mano patiks
( ismoke tikras dede italas gilberto) .
daugiausia vargo ir laiko - tai pagaminti farsa:
400g kiaulienos/jautienos farso;
1 svogunas;
2 vidutines "susiaudelintos" morkos;
1/2 raudonos paprikos;
1 litras pomidoru pastos (tyres);
6 saukstai alyvuogiu aliejaus
prieskoniu pagal skoni, druskos.
I ikaitinta alieju deti susmulkintus svogunus, siems apskrudus sudeti farsa ir maisant kol nebeliks raudonumo apkepti. tada morku ir papriku eile (paprikas galima pries tai nulupti nuplikius karstu vandeniu). Pakepti viska apie 5 minutes ant vidutines ugnies ir supilti pomidoru pasta. viska gerai ismaisyti ir troskinti atvirame puode 2-2,5 valandos nuolat pamaisant. prieskonius ir druska sumeskite 15 min. iki troskinimo pabaigos.
Kitas etapas lakstiniu isvirimas. Reikia is tikruju plataus puodo, kad lakstiniai vienas ant kito guldami nesuliptu. nepamirskite ir slakelio aliejaus. Isvirus lakstinius klokite ant svariu virtuviniu sluosciu, jokiu budu nedekite vienas ant kito - sulips. Tad nusiteikite sunaudoti bent 4-5 svarias sluostes
Sluoksniu pertepimams be farso dar reikes
100g sviesto ishtirpdyto ir sumaisyto su saukstu miltu ir tarkuoto parmezano surio
forma istepkite siek tiek aliejaus, klokit pirma sluoksni lakstiniu, sauksteliu ar teptuku plonai aptepkite juos sviesto ir miltu misiniu, padenkite plonu farso sluoksniu ir pabarstykite parmezanu;
vel sluoksnis lakstiniu, sviestukas, farsas, parmezanas
ir taip iki formos virsaus. paskutini virsutini lakstiniu sluoksni patepkite tik sviesto misiniu (jei pries kepimo pabaiga matysite, kad labai sukepa ar kieteja - karts nuo karto paslakstykyt vandeniu)
ir visa sita grozi i orkaite kokiam pusvalandukui. tada isjungiam karsti uzbarstom ant virsaus surio ir paliekam orkaitej dar 5 minutem.
Shtai ir viskas
dar galima lazanija daryti su varske ir spinatais vietoj farso - taip pat labai skanu ir maziau laiko uzima
skanaus
Papildyta:
oi ir pamirsau pasakyt, kad sluostes, ant kuriu lakstinius desit, sudrekinti reikia
o del makaronu - tai barilla - numero uno