pradejom lankyti darželi nuo2,8 metu.pažadinu ir pradeda tyliai savo lovytei verkti,ateinam i darželi ir tik ieina i grupe iškarto apsevemia taip dvi savaites iš eiles tiesiog nežinau ka daryti,kreipiausi i pediatra sake daryti pertrauka tik nasake ar pades.gal kas ka galetu patarti ,būčiau labai dekinga.
QUOTE(riša @ 2007 09 22, 11:03) pradejom lankyti darželi nuo2,8 metu.pažadinu ir pradeda tyliai savo lovytei verkti,ateinam i darželi ir tik ieina i grupe iškarto apsevemia taip dvi savaites iš eiles tiesiog nežinau ka daryti,kreipiausi i pediatra sake daryti pertrauka tik nasake ar pades.gal kas ka galetu patarti ,būčiau labai dekinga. mano draugei taip būdavo,kai reikėdavo eiti į darbą.... ten jos nemėgo ir visaip kaip žemindavo ir pan. Gal keiskit darželį?
Mano vaikui taip būna rytais prieš einant į mokyklą. Skauda pilvą ir pykina. Tai pavadino mokyklos depresija.
QUOTE(riša @ 2007 09 22, 11:03) pradejom lankyti darželi nuo2,8 metu.pažadinu ir pradeda tyliai savo lovytei verkti,ateinam i darželi ir tik ieina i grupe iškarto apsevemia taip dvi savaites iš eiles tiesiog nežinau ka daryti,kreipiausi i pediatra sake daryti pertrauka tik nasake ar pades.gal kas ka galetu patarti ,būčiau labai dekinga. Mano mergaitei taip buvo, kai tik pradėjo lankyti pirmą klasę.Per pirmą ar per antrą pamoką apsivemdavo.Kaip ir tu galvojau, kad tai gali būti dėl to, kad kankina kažkoks nerimas. Žodžiu prisigalvojau visko
Manau labai svarbu išsiaiškinti ar darželyje tarp vaikučių viskas gerai
QUOTE(inadastra @ 2007 09 26, 08:33) Manau labai svarbu išsiaiškinti ar darželyje tarp vaikučių viskas gerai aš irgi klausineju visu ir aukletoju ir gydytoju ,niekas negali pasakyti kiek tai tesis sako kad vaikui didelis stresas.O man jos gaila kiekviena ryta vemia o dar jeigu pasodina ja prie stalo tai pradeda ir drebeti o paskui apsivemia.Dabar nevedu i darželi savaite,namuose tokiu daliku nebuna,net nežinau kaip bus toliau Papildyta: QUOTE(niedulis @ 2007 09 24, 08:36) Mano vaikui taip būna rytais prieš einant į mokyklą. Skauda pilvą ir pykina. Tai pavadino mokyklos depresija. depresija tai liga,jeigu vaikui nuo mažens įvaryti depresija,visa gyvenima jinai paskui kankinsis.dabar darželis,paskui mokykla ir t.t
iš to, ką parašėte - vaiko drebėjimas ir vėmimas kiekvieną dieną darželyje - labai aiškiai matosi, kad priežastys tikrai psichologinės. Labai aiškus kūno pasipriešinimas kažkokiems nemaloniems dalykams. Čia tikrai ne juokai.
Galbūt jums reikia keisti darželį, o gal vaikutis dar nepasiruošęs apskritai jį lankyti. Jums būtinai reikalinga psichologo konsultacija. Būtinai, jei rūpi jūsų vaikučio psichinė sveikata. Ir ne pediatras, o tik vaikų psichologas jums čia padės apsispręsti, kaip geriausia elgtis toliau. Vaikas tikriausiai iš jautrių, jai reikia padėti. Iki konsultacijos neleiskite vaiko į darželį, jei tik turite tokią galimybę. Labai linkiu sėkmės, tikiu, kad padėsite savo vaikučiui:4u: QUOTE(alekse @ 2007 09 26, 11:54) iš to, ką parašėte - vaiko drebėjimas ir vėmimas kiekvieną dieną darželyje - labai aiškiai matosi, kad priežastys tikrai psichologinės. Labai aiškus kūno pasipriešinimas kažkokiems nemaloniems dalykams. Čia tikrai ne juokai. Galbūt jums reikia keisti darželį, o gal vaikutis dar nepasiruošęs apskritai jį lankyti. Jums būtinai reikalinga psichologo konsultacija. Būtinai, jei rūpi jūsų vaikučio psichinė sveikata. Ir ne pediatras, o tik vaikų psichologas jums čia padės apsispręsti, kaip geriausia elgtis toliau. Vaikas tikriausiai iš jautrių, jai reikia padėti. Iki konsultacijos neleiskite vaiko į darželį, jei tik turite tokią galimybę. Labai linkiu sėkmės, tikiu, kad padėsite savo vaikučiui:4u: Pritariu Labai gaila vaikučio QUOTE(riša @ 2007 09 22, 12:03) pažadinu ir pradeda tyliai savo lovytei verkti,ateinam i darželi ir tik ieina i grupe iškarto apsevemia taip dvi savaites iš noreciau pritarti, visiems parasiusioms, tai, ka apraso mamyte yra streso simptomai, vadinami psichosomatiniais. Teveliams reiktu issiaiskinti,kas nutiko darzelyje ju mazyliui, nes toks elgesys turi tureti priezasti. Gal ji kiti vaikai nuskriaude, gal aukletoja. Jeigu niekas nesikeis, reikia vaiku psichologo. Galite rasyti man az. QUOTE(riša @ 2007 09 22, 10:03) pradejom lankyti darželi nuo2,8 metu.pažadinu ir pradeda tyliai savo lovytei verkti,ateinam i darželi ir tik ieina i grupe iškarto apsevemia taip dvi savaites iš eiles tiesiog nežinau ka daryti,kreipiausi i pediatra sake daryti pertrauka tik nasake ar pades.gal kas ka galetu patarti ,būčiau labai dekinga. Labas, mano sūnui irgi taip buvo kol nepasikeitė grupė ir auklėtoja. Dabar pasišokinėdamas eina į "darželiuką". Sėkmės jums
perskaiciau mamu mintis ir prisiminiau kad kai pati i darzeli eidavau tai tik duris mama atidarydavo i darza ir tas "darzelio kvapas" i nosi trenkdavo.
o mano drauges berniukas vemdavo jau pakeliui i darzeli, ji irgi ilgai ieskojo priezasties kodel...o vienakart netiketai atejo pasiimti sunaus anksciau i darzeli ir pamate kaip aukletoja jos sunu "maitina" - vaikas nenori valgyti muistosi, o ji liepia jam viska suvalgyti, kad butu tuscia lekste, tas suvalge, isveme - o ji jam ta ka isveme VEL liepia suvalgyti...nu zodziu kai pasakojo as net netikejau kad tokiu aukletoju dar yra. zodziu kai pamate buvo soke butinai reikai intensyviai ieskoti priezasties, o ji gali kartais buti visai mums suaugusiems netiketa. QUOTE(laurapde @ 2007 09 26, 15:50) noreciau pritarti, visiems parasiusioms, tai, ka apraso mamyte yra streso simptomai, vadinami psichosomatiniais. Teveliams reiktu issiaiskinti,kas nutiko darzelyje ju mazyliui, nes toks elgesys turi tureti priezasti. Gal ji kiti vaikai nuskriaude, gal aukletoja. Jeigu niekas nesikeis, reikia vaiku psichologo. Galite rasyti man az. Sutinku 100% su siais teiginiais, kaip tik dirbdama ( teisingiau atlinkdama praktika) buvau susidurusi su tokiomis vaiku ir ne tik vaiku problemomis, reikia pirmiausia pabandyti su vaiku kalbetis, kiek imano, o jeigu ne tai nuvedus pas psichologa, vaikui duos piesimo terapija, pakonsultuos, o taip pat reikia ir su aukletojomis pakalbeti arba paciai nueiti ir pastebeti kas ir kaip vyksta.
Tikrai taip, tai stresas vaikui kuris pasireiskia nerviniu pagrindu.
Mergaites,
Vaikų dar neturiu, bet pati vaikystėje turėjau tokią bėdą, vemdavau kasrytą prieš darželį. Viską kaip ranka nuėmė persikrausčius ir pakeitus darželį. Kitame darželyje jaučiausi, kaip žuvis vandeny, o senojo net nebeprisimenu. Gaila, kad tais laikais buvo nelinkstama kreiptis į gydytojus dėl tokių dalykų, nes šiaip buvau sveika mergaitė. Dabar tiesiognių to pasekmių (man 24m.) nejaučiu, ir pati tų dienų neprisimenu, tik iš mamos pasakojimų, bet esu tikra, kad tai prisideda prie uždaro būdo, manau ir skrandžiui nepadėjo....kartais pykstu ant tėvų, kodėl ir toliau mane leido į tą prakeiktą darželį.....visoms, turinčioms panašių su vaikučiais, patariu ieškoti priežasčių ir pagalbos....darželis neturi būt kančia, o atvirkščiai, linksma vieta
Na, iš visų čia pateiktų atsakymų man atrodo, kad galima pabandyti abu variantus: ir pagalvoti apie maitinimąsi / maitinimą, ir apie psichologines priežastis.
Galbūt iš tiesų vaikui dar per anksti pusryčiai. Gal, jei valgo darželyje, jie jam paprasčiausiai nepatinka/netinka, dėl to išvemia, jei valgo namie - gal per daug skubant. Gal nepatinka kvapai (pati prisimenu, kaip mano didžiausias darželio košmaras buvo pusrytinė sorų košė; išeitis buvo tokia, kad mane mama vesdavo jau po pusryčių, tai tos košės taip ir negavau, ir dėl to tik džiaugiuosi Vėlgi, tikra tiesa, kad vaikui gali būti psichosomatiniai sutrikimai, kai vemia iš streso, įtampos, jei blogai jaučiasi darželyje. Pabandykite patyrinėti, pažiūrėkite, kaip apskritai vaikas darželyje jaučiasi, su kokiom nuotaikom pasiimate, ką pasakoja, kaip elgiasi savaitgaliais, ar sako, kad nori į darželį, ar džiaugiasi, kad nereikia eiti. Pakontroliuokite, kaip vyksta pusryčiai darželyje (dar viena mano asmeninė patirtis - mano brolį darželyje per prievartą vertė valgyti, todėl turėjo problemų su žarnynu, kraujavo iš žarnyno, gydytoja buvo uždraudusi išvis bet ką kišti, jei vaikas nenori to produkto ar patiekalo). Tikėsimės, atrasite tinkamiausią sprendimą ir viskas susitvarkys P.S. Tik parašiusi apsižiūrėjau, kad problema minėta jau seniai, tai viskas turėjo vienaip ar kitaip pakrypti. Įdomu, kuo baigėsi? O mano pasvarstymai, tikiuosi, bus naudingi, jei kam nors panašių problemų iškils dabar |