Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Turkiška Raki
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Gėrimai
sirduze
Kaip vartoti Raki, gal koki kokteiliuka galima is jos pasidaryt ar gal dar ka nors? g.gif Stovi namie butelis Rakes ir neisivaizduoju, kaip ja vartoti, o siaip viena tai ji nekas nekas... schmoll.gif Taigi, gal kas turite kokiu patarimu apie ja g.gif
Shalimar
Oi niam niam, pats mylimiausias alkoholinis gerimas wub.gif Siaip paprastai ji yra skiedziama vandeniu su ledukais smile.gif
Smurka
Šitas gėrimukas turi vieną ypatingą kraštutinę savybę - jis arba labai patinka arba labai nepatinka. Aš priklausau antrajai kategorijai. Dar nei vienas alkoholinis gėrimas pas mus namie dar nebuvo vartojamas taip ilgai, kaip raki. Net per mėgstančių pabalavot bendradarbių šis gėrimas neturėjo paklausos - niekaip didžiausia chebra nesugebėjo 0,3 l talpos buteliuko išvanot per vakarą.
sirduze
QUOTE(Smurka @ 2005 02 23, 14:25)
Šitas gėrimukas turi vieną ypatingą kraštutinę savybę - jis arba labai patinka arba labai nepatinka. Aš priklausau antrajai kategorijai. Dar nei vienas alkoholinis gėrimas pas mus namie dar nebuvo vartojamas taip ilgai, kaip raki. Net per mėgstančių pabalavot bendradarbių šis gėrimas neturėjo paklausos - niekaip didžiausia chebra nesugebėjo 0,3 l talpos buteliuko išvanot per vakarą.
*

Tai vadinasi, gali buti taip kad pas mus tas butelis gali ir uzsiguleti biggrin.gif nes kol kas tikrai niekas kas ragavo, didelio susizavejimo neparode. O su tuo vandeniuku ir ledukais, tai jis nelabai kaip ir atrodo, pabala ir tiek... Reiks pabandyt dar karta kada mirksiukas.gif
Shalimar
QUOTE(sirduze @ 2005 02 23, 17:39)
Tai vadinasi, gali buti taip kad pas mus tas butelis gali ir uzsiguleti  biggrin.gif  nes kol kas tikrai niekas kas ragavo, didelio susizavejimo neparode. O su tuo vandeniuku ir ledukais, tai jis nelabai kaip ir atrodo, pabala ir tiek... Reiks pabandyt dar karta kada  mirksiukas.gif
*

Uzsiguleti?Niu negerai taip blush2.gif Ir ko jus taip nemegstat raki doh.gif
Asta
O tu, Smurka, Shalimar i svecius pasikviesk ir nebeteks su Raki kamuotis drinks_cheers.gif
Shalimar
QUOTE(Asta @ 2005 02 23, 19:34)
O tu, Smurka, Shalimar i svecius pasikviesk ir nebeteks su Raki kamuotis  drinks_cheers.gif
*

Tai kad pas Smurka jau nebeliko raki kaip supratau doh.gif O as radau ja Maximoj, keliasdesimt litu uz buteli blink.gif ,nebeprisimenu tiksliai, bet nieko, verta to alc.gif
erika9
Labai mėgstu RAKI-kaip Shalimar ir minėjo, skaniausia ji su ledukais ir vandeniu blush2.gif
honkute
rake aisku reiketu praskiesti, kad pabaltu. bet man svarbiausia, kad salia butu melionas. rake reikia uzkasti melionu, tada palieka gaivus gaivus skonis burnoj. dar galima riebaus balto surio. musu varskes suris nelabai tam tinka sakyciau.
o dar vienas svarbus priedas geriant rake - vaizdas i Bosfora ax.gif
Nerytė
negaliu pakesti anyzines degtines schmoll.gif darbe kolege parveze lauktuviu visoms pavaisinti tai teik prisivaisinom, kad 20 zoniu negalejo iveikti tos bonkes biggrin.gif , dar ir dabar stovi (jau gal 2 menesiai)
kioske
pas mane namuose irgi stovi truputi nugertas buteliukas 0.35 l ... nesugebejom net per vyro jubilieju suvartot doh.gif
as ne turke, geriau gert gryna biggrin.gif nes su vandeniu praskiedus is vis kazkoks marazmas gaunasi blink.gif brudas blink.gif
Sola
Mes syki su padruzke buvom sveciuos pas turkus,tai jau jie ir vaisino ta bjaurybe notworthy.gif Sakes,as NEGALIU pakesti to skonio,nei is tolo.O padare didziausia stikla ,o vaizdelis ir nekoks,kai su vandeniu sumaise.Nu vienu zodziu kankinaus ilgai,ne gi sakysi,kad nemegsti,gi taip parodytum nemeandaguma...bet po to tai pyliau viska i gerkle,kad tas bjaurus skonis dingtu is mano burnos doh.gif
Vanesa
RAKI (" Lion“s Milk")galima gerti :
atsaldyta gryna
arba
kaip aperityva,sumaisyta su vandeniu.

Del maisymo su vandeniu gaunasi neskaidri,balta spalva.Cia kaltas anyzius ir eteriniai aliejai.Kuo daugiau anyziaus gerime,tuo jis baltesnis(louche effect).O RAKI yra anyzinis gerimas.
Sumaisykikte OUZO, SAMBUCA su vandeniu.Jie ir pabala.
Del isvaizdos gerciau ji gryna,bet nei Raki,nei Ouzo,nei Sambuca-mano skonio.Primena lakrico skoni.
Sola
Brrr...ir vel nupurte...
Shalimar
Jei pas ka stovi bare Raki, o jus negalit i ja ziureti - padovanokit man, na kam ji ten bereikalinga vieta uzima? lotuliukas.gif
Frosted
Pažystami grįžę iš atostogų lauktuvių parvežė anyžinės degtinės, tik ne iš Turkijo, o iš Graikijos.
Man tai ji user posted image , paragavau ir draugui atidaviau user posted image jam visai patiko... Tiesa, gėrėm irgi su ledukais ir praskiestą vandeniu.
cameja
mes irgi buvom anyzines parsiveze is Turkijos,tai nepatiko visiskai schmoll.gif
ebi
mus irgi kolege vaisino, tik nei viena nesugejo iveikti nei vieno taureles, schmoll.gif po to tas taureles sukliukinom i kriaukle tolete, kvapelis laikesi visa diena, gerai buvo kad vieniem kvepejo , tik nezinojo kuo, o mes tai purtemes uzejusios biggrin.gif
Virdzinija
QUOTE(kioske @ 2005 11 19, 16:01)

as ne turke, geriau gert gryna  biggrin.gif  nes su vandeniu praskiedus is vis kazkoks marazmas gaunasi  blink.gif brudas  blink.gif
*

Teisingai, praskiedus gaunasi dar daugiau tūrio, kurį reikia išgerti wacko.gif
gryną - makt, ir viskas thumbup.gif
Meka Pinavija
Aš praeitais metais kai Turkijoje buvau, taoi paragavau šitą "skanumelį" lotuliukas.gif Fui......
wow
na man nebent SAMBUKA is anyziniu patinka, kai i ja kavos pupele ideda, uzdega, uzagesina, perpila i kita taure, o is tos kurios ispyle apvecia ant puoduko ir ikisa siaudeli, tada degtine isgeri, ir per siaudeli itrauki is tos kitos taures ora. ar kazkaip taip panasiai
bet po tokiu keliu isgerimu, i galvyte gerai duoda alc.gif
o siaip tu rakiu turim bent tris butelkas, seniausiajai jau 4 metai tuoj... lotuliukas.gif kadangi jos biski silpnesnes, uzdegt neina, tai ir stovi, nes niekas negeria lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Sandricka
Mes raki isgerem kaip Sambuka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ,uzsidege viskas kaip ir priklauso mirksiukas.gif ,o su ledukais ir vandeniu tai neeee schmoll.gif
Valduse
QUOTE(sirduze @ 2005 02 23, 15:09)
Kaip vartoti Raki, gal koki kokteiliuka galima is jos pasidaryt ar gal dar ka nors? g.gif  Stovi namie butelis Rakes ir neisivaizduoju, kaip ja vartoti, o siaip viena tai ji nekas nekas... schmoll.gif  Taigi, gal kas turite kokiu patarimu apie ja  g.gif
*

Labukas! mes ir parsivezem raki is turkijos, siaip kokteiliuku nedarom bet i stikliuka idedi pora leduku ipili raki, ir geri! ji pasidaro balta, dar vadinama liuto pienu nezinau kodel (nesigilainau i istorija)siaip nieko anizius kas megsta vaistai juk! drinks_cheers.gif
ingridukas
Man patinka anyziu likeris sambuka,dar taip idomiai jis ten geriasi su kavos pupeiu uzkandimu.Super thumbup.gif
pempe
QUOTE(cameja @ 2006 01 15, 00:11)
mes irgi buvom anyzines parsiveze is Turkijos,tai nepatiko visiskai schmoll.gif
*

draugams nepatiko, nes ju laiku pertusina nuo gerkles primena
stlauryna
Raki pats skaniausias gerimas. O svarbiausia ryte nepykina ir galvos neskauda. Mes turkijoje ragavome. O turkams lietuviskas pasiuleme. Patikekit ne ka prasciau apibudino dektinyte nei kaikurios raki temoje thumbup.gif
zic
Na mano mergaite man parveze rake buteli, kad paragauciau. Nes megstu gerimus ir megstu daryti kokteiliukus, bet grina ji man nelabai patiko. Ir ziuriu kad ir cia nieko naujo neradau kaip galima butu rake panaudoti. Koki kokteiliuka is jos pagaminti.

Gal kas nors koki nors dar misiniu su rake zinote? biggrin.gif
Smurka
Aš sumaišiau su energetiniu gėrimu ir man labai geria sulindo smile.gif
zic
Mmm...

reiks pameginti paziuerti kas gausis biggrin.gif
vytele
O man rake patinka blush2.gif
Ziezirba
lotuliukas.gif turiu rakes is turkijos parveztos, tai kiek meginau kokteiliu - neiseina. manau, geriausia gerti ja padegta, toks super daiktas - padegi, po to sutrauki garus ir isgeri silta Rake
gintaryte1
siaip gerti galima smile.gif bet kad labai patiktu tai ne schmoll.gif yra skanesniu gerimeliu ax.gif
maraboo
QUOTE(Valduse @ 2006 09 18, 12:45)
Labukas! mes ir parsivezem raki is turkijos, siaip kokteiliuku nedarom bet i stikliuka idedi pora leduku ipili raki, ir geri! ji pasidaro balta, dar vadinama liuto pienu nezinau kodel (nesigilainau i istorija)siaip nieko anizius kas megsta vaistai juk!  drinks_cheers.gif
*

Skiedžia su vandeniu todėl, kad pabaltų, o tada Alachas nepamato, jog musulmonas alkoholį geria cool.gif
Man skanu tiesiog į kavą įsipilti truputį. Kuo stipresnė kava ir tūris mažesnis, tuo skaniau. Tik anyžinės padauginti nereikia, nes numuša visą kavos skonį.
linaslau
Ragavau ir aš šį gėrimą , bet jis man labai nepatiko schmoll.gif . Paskui iš ryto buvo ne kas biggrin.gif , dar kelias dienas bijojau kad neatpilčiau šio gėrimo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif .
BITUTIS
man tai thumbup.gif
gaila, kad Lietuvoje neparduoda verysad.gif matomai daugiau nemegstanciu, nei megstanciu biggrin.gif
norita
QUOTE(BITUTIS @ 2007 08 10, 15:48)
man tai  thumbup.gif
gaila, kad Lietuvoje neparduoda verysad.gif  matomai daugiau nemegstanciu, nei megstanciu biggrin.gif
*

Mes su sprite skiedėm darbe kai kolegė vaišino. Man visai geriamas gėrimas buvo ax.gif
IN
QUOTE(vytele @ 2006 12 13, 16:02)
O man rake patinka  blush2.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif ir man
sayonara2
QUOTE(a.inesa @ 2007 10 23, 18:54)
thumbup.gif  thumbup.gif  ir man
*

drinks_cheers.gif ir man rake thumbup.gif
erner
Jus man neismanelei paaiskinkit, tai raki anyzine degtine? As galvojau kad tai graikiska vunuogiu degtine, o uzo anyzine degtine. blush2.gif
S.N.A.S
QUOTE(pempe @ 2006 10 28, 01:02)
nepatiko, nes ju laiku pertusina nuo gerkles primena
*

man ir nepatinka schmoll.gif , bet va mano mama jos gerbėja doh.gif
minik
doh.gif Pats slyksciausias gerimas is visu, kuriuos teko bent karta ragauti (o teko nemazai tongue.gif). Nu baisesnio skonio, nekalbant dar ir apie kvapa bei ta balzgana isvaizda neteko nei ragauti, nei uostyti, nei akyse regeti biggrin.gif (nepajegiau nuryti net to mazo gurksnelio). Galiu pasakyti, kad turkai apskritai nemoka gaminti alkoholio, man ju gamybos gerimai visi schmoll.gif, uztat saldumynai thumbup.gif .
ERUGĖ
keliu temą į viršų,nes ir man jau aktualu g.gif mb parvežė anyžinės degtinės,tai reiks kažkaip suvartot kada biggrin.gif
esu gėrusi maišytą su raudonuoju vynu,man patiko thumbup.gif
dar čia pasiskaičius pabandysiu su energetiniu gėrimu g.gif
su spraitu manau man nepatiks mastau.gif

kokių dar kokteiliukų esat išbandžiusios?pasidalinkit bigsmile.gif

degint nedeginsiu,nepatinka ta ceremonija schmoll.gif

su vandeniu irgi galvoju,kad nepatiks.
noriu kad kuo mažiau jaustūsi tas anyžius unsure.gif
uoga1980
bandėm ir mes vartoti turkijoj. man tai gryna dar pusė velnio... o praskiestą su ledukais ir vandeniu (užtaisė turkas) tai net nežinojau, kur išpilti. bet vistik vieną butelį raki 0,7 l parsivežėm pavaišinti kitus- tai užteko ir draugams, ir vyro bendradarbiams ir dar kokį 100ml turim. nebuvo sužavėtų...
kristinalm
Man savotiškas skonis, sedėdama gal kokių 20-30ml. ir išderčiau, tik ne daugiau doh.gif
markurpoviesiene
smile.gif
irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.