Kaip vartoti Raki, gal koki kokteiliuka galima is jos pasidaryt ar gal dar ka nors?
Oi niam niam, pats mylimiausias alkoholinis gerimas
Šitas gėrimukas turi vieną ypatingą kraštutinę savybę - jis arba labai patinka arba labai nepatinka. Aš priklausau antrajai kategorijai. Dar nei vienas alkoholinis gėrimas pas mus namie dar nebuvo vartojamas taip ilgai, kaip raki. Net per mėgstančių pabalavot bendradarbių šis gėrimas neturėjo paklausos - niekaip didžiausia chebra nesugebėjo 0,3 l talpos buteliuko išvanot per vakarą.
QUOTE(Smurka @ 2005 02 23, 14:25) Šitas gėrimukas turi vieną ypatingą kraštutinę savybę - jis arba labai patinka arba labai nepatinka. Aš priklausau antrajai kategorijai. Dar nei vienas alkoholinis gėrimas pas mus namie dar nebuvo vartojamas taip ilgai, kaip raki. Net per mėgstančių pabalavot bendradarbių šis gėrimas neturėjo paklausos - niekaip didžiausia chebra nesugebėjo 0,3 l talpos buteliuko išvanot per vakarą. Tai vadinasi, gali buti taip kad pas mus tas butelis gali ir uzsiguleti QUOTE(sirduze @ 2005 02 23, 17:39) Tai vadinasi, gali buti taip kad pas mus tas butelis gali ir uzsiguleti Uzsiguleti?Niu negerai taip
O tu, Smurka, Shalimar i svecius pasikviesk ir nebeteks su Raki kamuotis
Labai mėgstu RAKI-kaip Shalimar ir minėjo, skaniausia ji su ledukais ir vandeniu
rake aisku reiketu praskiesti, kad pabaltu. bet man svarbiausia, kad salia butu melionas. rake reikia uzkasti melionu, tada palieka gaivus gaivus skonis burnoj. dar galima riebaus balto surio. musu varskes suris nelabai tam tinka sakyciau.
o dar vienas svarbus priedas geriant rake - vaizdas i Bosfora
negaliu pakesti anyzines degtines
pas mane namuose irgi stovi truputi nugertas buteliukas 0.35 l ... nesugebejom net per vyro jubilieju suvartot
as ne turke, geriau gert gryna
Mes syki su padruzke buvom sveciuos pas turkus,tai jau jie ir vaisino ta bjaurybe
RAKI (" Lion“s Milk")galima gerti :
atsaldyta gryna arba kaip aperityva,sumaisyta su vandeniu. Del maisymo su vandeniu gaunasi neskaidri,balta spalva.Cia kaltas anyzius ir eteriniai aliejai.Kuo daugiau anyziaus gerime,tuo jis baltesnis(louche effect).O RAKI yra anyzinis gerimas. Sumaisykikte OUZO, SAMBUCA su vandeniu.Jie ir pabala. Del isvaizdos gerciau ji gryna,bet nei Raki,nei Ouzo,nei Sambuca-mano skonio.Primena lakrico skoni.
Brrr...ir vel nupurte...
Jei pas ka stovi bare Raki, o jus negalit i ja ziureti - padovanokit man, na kam ji ten bereikalinga vieta uzima?
Pažystami grįžę iš atostogų lauktuvių parvežė anyžinės degtinės, tik ne iš Turkijo, o iš Graikijos.
Man tai ji , paragavau ir draugui atidaviau jam visai patiko... Tiesa, gėrėm irgi su ledukais ir praskiestą vandeniu.
mes irgi buvom anyzines parsiveze is Turkijos,tai nepatiko visiskai
mus irgi kolege vaisino, tik nei viena nesugejo iveikti nei vieno taureles,
Aš praeitais metais kai Turkijoje buvau, taoi paragavau šitą "skanumelį"
na man nebent SAMBUKA is anyziniu patinka, kai i ja kavos pupele ideda, uzdega, uzagesina, perpila i kita taure, o is tos kurios ispyle apvecia ant puoduko ir ikisa siaudeli, tada degtine isgeri, ir per siaudeli itrauki is tos kitos taures ora. ar kazkaip taip panasiai
bet po tokiu keliu isgerimu, i galvyte gerai duoda o siaip tu rakiu turim bent tris butelkas, seniausiajai jau 4 metai tuoj...
Mes raki isgerem kaip Sambuka
QUOTE(sirduze @ 2005 02 23, 15:09) Kaip vartoti Raki, gal koki kokteiliuka galima is jos pasidaryt ar gal dar ka nors? Labukas! mes ir parsivezem raki is turkijos, siaip kokteiliuku nedarom bet i stikliuka idedi pora leduku ipili raki, ir geri! ji pasidaro balta, dar vadinama liuto pienu nezinau kodel (nesigilainau i istorija)siaip nieko anizius kas megsta vaistai juk!
Man patinka anyziu likeris sambuka,dar taip idomiai jis ten geriasi su kavos pupeiu uzkandimu.Super
Raki pats skaniausias gerimas. O svarbiausia ryte nepykina ir galvos neskauda. Mes turkijoje ragavome. O turkams lietuviskas pasiuleme. Patikekit ne ka prasciau apibudino dektinyte nei kaikurios raki temoje
Na mano mergaite man parveze rake buteli, kad paragauciau. Nes megstu gerimus ir megstu daryti kokteiliukus, bet grina ji man nelabai patiko. Ir ziuriu kad ir cia nieko naujo neradau kaip galima butu rake panaudoti. Koki kokteiliuka is jos pagaminti.
Gal kas nors koki nors dar misiniu su rake zinote?
Aš sumaišiau su energetiniu gėrimu ir man labai geria sulindo
Mmm...
reiks pameginti paziuerti kas gausis
O man rake patinka
siaip gerti galima
QUOTE(Valduse @ 2006 09 18, 12:45) Labukas! mes ir parsivezem raki is turkijos, siaip kokteiliuku nedarom bet i stikliuka idedi pora leduku ipili raki, ir geri! ji pasidaro balta, dar vadinama liuto pienu nezinau kodel (nesigilainau i istorija)siaip nieko anizius kas megsta vaistai juk! Skiedžia su vandeniu todėl, kad pabaltų, o tada Alachas nepamato, jog musulmonas alkoholį geria Man skanu tiesiog į kavą įsipilti truputį. Kuo stipresnė kava ir tūris mažesnis, tuo skaniau. Tik anyžinės padauginti nereikia, nes numuša visą kavos skonį.
Ragavau ir aš šį gėrimą , bet jis man labai nepatiko
man tai
gaila, kad Lietuvoje neparduoda
Jus man neismanelei paaiskinkit, tai raki anyzine degtine? As galvojau kad tai graikiska vunuogiu degtine, o uzo anyzine degtine.
keliu temą į viršų,nes ir man jau aktualu
esu gėrusi maišytą su raudonuoju vynu,man patiko dar čia pasiskaičius pabandysiu su energetiniu gėrimu su spraitu manau man nepatiks kokių dar kokteiliukų esat išbandžiusios?pasidalinkit degint nedeginsiu,nepatinka ta ceremonija su vandeniu irgi galvoju,kad nepatiks. noriu kad kuo mažiau jaustūsi tas anyžius
bandėm ir mes vartoti turkijoj. man tai gryna dar pusė velnio... o praskiestą su ledukais ir vandeniu (užtaisė turkas) tai net nežinojau, kur išpilti. bet vistik vieną butelį raki 0,7 l parsivežėm pavaišinti kitus- tai užteko ir draugams, ir vyro bendradarbiams ir dar kokį 100ml turim. nebuvo sužavėtų...
Man savotiškas skonis, sedėdama gal kokių 20-30ml. ir išderčiau, tik ne daugiau
|