Mairune
2007 09 24, 13:50
Sveikos! Man nustate 1.5 cm mioma submukozine (augancia gimdoje) ir rekomenduoja operuoti.  Esu dar negimdziusi ir planuoju. Ar esate kuri susidurusi su tokia operacija? Ir kitas klausimas- ar zinote kokiu alternatyviu budu kaip sumazinti mioma? Gal parekomenduotumete koki gydytoja, kuris nerekomendavo daryti operacijos panasiu atveju  ACIU LABAI uz Jusu pagalba atsakant. Mairune.
Apie miomas daug esu skaičiusi ir domėjausi. Nežinau kokio pavojingumo yra tavo mioma.Kadangi aplamai esu nusistačiusi prieš bet kokias operacijas,tai pirmiausiai siūlau tau pasikonsultuoti dar su keliais gydytojais ginekologais,patartina privačiuose kabinetuose. Skaičiau straipsnį,kad dabar geriausias gydytojas Šveicarijoje laikomas ne tas,kuris siūlo kuo greičiau operuotis,bet tas,kuris randa alternatyvų būdą tą ligą išgydyti be peilio. O paguodai galiu pasakyti,kad beskaitant visokią informaciją ,ypač apie miomas ,išskaičiau,kad visas ligas gimdoje išgydo gimdymai. Po gimdymo nebelieka jokių miomų. Sėkmės.
Raminte
2007 09 24, 16:26
Na turiu siokios tokios patirties ir as siuo klausimu... Pries kelis metus isoperavo man mioma, buvo ji pakitus ir kaip supratau galejo buti ir supiktybejus (kas miomu atveju nutinka labai retai). Na ji buvo gana didele, apie 4 cm. Pries tai gyde mane ilgai ir nuobodziai hormoniniais vaistais, be teigiamu rezultatu. Dabar vel turiu ta "dziaugsma", bet jau nepasitikiu tradicine medicina ir gydausi kitais budais. Siuo metu gydausi pas homeopate, o dar papildomai kartais pageriu Balvociutes zoleles. Na matysim kuo visa tai baigsis Kas del gimdymo, tai tiesa, organizmas is tiesu issivalo, bet jeigu mioma didesne, tai gali buti problemu su kudikio isnesiojimu.
Mairune
2007 09 24, 17:31
Aciu uz atsakymus, Deimute ir Raminte. Is tiesu musu gydytojai skuba is karto griebtis peilio. Mioma man nustate privaciame kabinete, is kur gavau siuntima i Antakalnio moteru klinikas konsultacijai. Ten kazkaip "teko laime" patekti pas pikta ginekologe, kuri labai grubiai isreze: "Operuotis ir viskas. Jei nesioperuosi, tai paskui mioma augs ir teks pjauti visa gimda." O laukti ji pasake, jog nera ko, nes pastoti man arba nepavyks, arba bus persileidimas po keliu menesiu. Zodziu- baisu ir rizikuoti, jei tokia perspektyva Liudna tai, kad musu medikai neiesko priezasciu, kodel tai atsiranda, ir net nebando (ir ko gero nenori) siulyti kazko kito. ..  Internete prisiskaiciau daug straipsniu ta tema (lietuvisku, zinoma, beveik nera). Ir teko rasti ir alternatyvius gydymosi budus - maisto raciono keitimas, fitoterapija. Tik Lietuvoje tu preparatu kazkaip kol kas nerandu... Raminte, o kur tas arbatas galima butu gauti? Ir ar jos kiek padeda? ACIU.
Raminte
2007 09 24, 17:46
Balvociutes zoliu galima gauti vaistineje priesais Operos ir baleto teatra, berods Vienuolio gatve (as cia kalbu apie Vilniu, nepasiziurejau kur gyveni), dar galima gauti skyrelyje su arbatomis Iki parduotuveje, Jasinskio gatveje. O siaip tai pries kelias savaites buvo tema Supermamoje apie Balvociutes zoles, ten rasi daugiau informacijos. Kas del padejimo tai nezinau, nes geriu dar tik kelis menesius, o rezultatu turbut taip greitai nesimato. Kiek zinau reikia gerti 3 menesius, o veliau daryti pertrauka, na vaistineje gal ka nors daugiau pasakis.
Brenda77
2007 09 24, 20:46
QUOTE(Mairune @ 2007 09 24, 19:31) Ten kazkaip "teko laime" patekti pas pikta ginekologe, kuri labai grubiai isreze: "Operuotis ir viskas. Jei nesioperuosi, tai paskui mioma augs ir teks pjauti visa gimda." O laukti ji pasake, jog nera ko, nes pastoti man arba nepavyks, arba bus persileidimas po keliu menesiu. Nesu pernelyg tolerantiška, todėl tokius gydytojus man norisi pasiųsti laaabai toli. Turėjau. Atsisakiau gydymo. Išsigydžiau demėtąja mauda.
Mairune
2007 09 25, 08:34
QUOTE(Raminte @ 2007 09 24, 18:46) Balvociutes zoliu galima gauti vaistineje priesais Operos ir baleto teatra, berods Vienuolio gatve (as cia kalbu apie Vilniu, nepasiziurejau kur gyveni), dar galima gauti skyrelyje su arbatomis Iki parduotuveje, Jasinskio gatveje. O siaip tai pries kelias savaites buvo tema Supermamoje apie Balvociutes zoles, ten rasi daugiau informacijos. Kas del padejimo tai nezinau, nes geriu dar tik kelis menesius, o rezultatu turbut taip greitai nesimato. Kiek zinau reikia gerti 3 menesius, o veliau daryti pertrauka, na vaistineje gal ka nors daugiau pasakis. Labai aciu uz informacija, Raminta!  Bandysiu uzeiti i ta vaistine ir paieskoti. Papildyta:QUOTE(Brenda77 @ 2007 09 24, 21:46) Nesu pernelyg tolerantiška, todėl tokius gydytojus man norisi pasiųsti laaabai toli. Turėjau. Atsisakiau gydymo. Išsigydžiau demėtąja mauda. Susiradau info apie dėmėtąją maudą. Pasirodo, labai nuodinga. Ko gero savarankiškai jos rinkti nevertėtų. Ar tai buvo kažkokie homeopatiniai preparatai jos pagrindu? Ačiū už informaciją, Brenda77
Brenda77
2007 09 25, 11:20
QUOTE(Mairune @ 2007 09 25, 10:34) Susiradau info apie dėmėtąją maudą. Pasirodo, labai nuodinga. Ko gero savarankiškai jos rinkti nevertėtų. Ar tai buvo kažkokie homeopatiniai preparatai jos pagrindu? Ačiū už informaciją, Brenda77  Taip, labai nuodinga. Reikia gerti spiritinį užpilą, nuo 2 iki 50 lašų per dieną. Pirkau pas žolininkę. Homeopatinių preparatų su demėtąja mauda galima įsigyti Homeopatijos vaistinėje Kaune, Rotušės a.
Raminte
2007 09 25, 11:45
Brenda77, gal tas homeopatinis preparatas vadinasi Thuja?
Brenda77
2007 09 25, 11:57
QUOTE(Raminte @ 2007 09 25, 13:45) Brenda77, gal tas homeopatinis preparatas vadinasi Thuja? Nežinau. Nevartojau.
Mairune
2007 09 26, 19:14
QUOTE(Brenda77 @ 2007 09 25, 12:20) Taip, labai nuodinga. Reikia gerti spiritinį užpilą, nuo 2 iki 50 lašų per dieną. Pirkau pas žolininkę. Homeopatinių preparatų su demėtąja mauda galima įsigyti Homeopatijos vaistinėje Kaune, Rotušės a. Brenda77, o pas kuria zolininke pirkai, jei ne paslaptis? Nes as nelabai isivaizduoju kaip reiktu zolininkiu ieskoti... As dar internete radau idomia info apie miomu ir kitu augliu gydyma. Vienas ju: www.anticancer.net. Jie sakosi israde vakcina nuo vezio. Tinka gydyti bet kokio tipo vezi, isskyrus galvos auglius. Kitas miomu gydymo budas- augaliniais preparatais, reklamuojasi viena kompanija Rusijoje: www.chinesemc.ru. Pasak atsiliepimu, labai efektyvu. Bet, zinoma, visko galima prirasineti. Gaila visgi, kad si mano pasiulyta tema netampa diskusiju objektu. Matyt, arba sergamumas miomomis nera taip labai paplites Lietuvoje, arba dauguma skeptiskai ziuri i alternatyvius gydymosi metodus, arba ne visos sergancios ateina i si foruma arba... tiesiog tingi ka nors ir berasyti  Na, cia as tusciazodziauju:) Vis delto turiu minti, kai prikaupsiu daugiau info apie tai, reiktu sukurti net atskira straipsniuka lietuviskai mums visoms- truksta elementaraus shvietimo:) Ka manote?
Brenda77
2007 09 27, 06:22
QUOTE(Mairune @ 2007 09 26, 21:14) Brenda77, o pas kuria zolininke pirkai, jei ne paslaptis? Nes as nelabai isivaizduoju kaip reiktu zolininkiu ieskoti... As dar internete radau idomia info apie miomu ir kitu augliu gydyma. Vienas ju: www.anticancer.net. Jie sakosi israde vakcina nuo vezio. Tinka gydyti bet kokio tipo vezi, isskyrus galvos auglius. Kitas miomu gydymo budas- augaliniais preparatais, reklamuojasi viena kompanija Rusijoje: www.chinesemc.ru. Pasak atsiliepimu, labai efektyvu. Bet, zinoma, visko galima prirasineti. Gaila visgi, kad si mano pasiulyta tema netampa diskusiju objektu. Matyt, arba sergamumas miomomis nera taip labai paplites Lietuvoje, arba dauguma skeptiskai ziuri i alternatyvius gydymosi metodus, arba ne visos sergancios ateina i si foruma arba... tiesiog tingi ka nors ir berasyti  Na, cia as tusciazodziauju:) Vis delto turiu minti, kai prikaupsiu daugiau info apie tai, reiktu sukurti net atskira straipsniuka lietuviskai mums visoms- truksta elementaraus shvietimo:) Ka manote?  Labai pritariu Tavo mintims.  Smagu, kad nori padėti žmonėms. Žolininkė vardu Marija, Vilniuje. Ji pati demėtąja mauda išsigydė vėžį. Šiuo metu jos nėra Lietuvoje, bet lapkritį turėtų grįžti. Jei Tau dar bus aktualu, galėsiu duoti kontaktus.
Raminte
2007 10 01, 12:20
QUOTE(Mairune @ 2007 09 26, 21:14) Gaila visgi, kad si mano pasiulyta tema netampa diskusiju objektu. Matyt, arba sergamumas miomomis nera taip labai paplites Lietuvoje, arba dauguma skeptiskai ziuri i alternatyvius gydymosi metodus, arba ne visos sergancios ateina i si foruma arba... tiesiog tingi ka nors ir berasyti  Na, cia as tusciazodziauju:) Vis delto turiu minti, kai prikaupsiu daugiau info apie tai, reiktu sukurti net atskira straipsniuka lietuviskai mums visoms- truksta elementaraus shvietimo:) Ka manote?  Mairune, pilnai pritariu Tavo mintims ir esi saunuole, kad nori kazka daryti ir del kitu. Aisku gaila, kad nedaug kas pasisake sia tema, na bet kiek as zinau is savo patirties, tai daug kas gana skeptiskai ziuri i netradicine medicina. O sergamumas miomomis nera toks mazas, bet kartais moterims atrodo paprasciau issioperuoti nei bandyti kaip nors kitaip uzkirsti joms kelia. Tai yra klaida, nes jos deja vel atauga, ka zinau is savo patirties, taigi lauksim straipsniuko  Sekmes!
gekoniuke
2007 10 01, 13:11
man ginekologė patarė kasryt išgerti puse stiklinės bulvių sulčių, po mėnesio daryt mėnesiuko pertrauką ir vėl kartot. Kiek tai veiksminga neįsivaizduoju nes nepasiryžtu pradėt.
Papasakosiu savo istoriją. Nelabai didelę miomą turėjau nuo ankstyvos jaunystės. Nelabai kreipiau į ją dėmesio. Pastojau be problemų, bet ginekologės nusistebėjimas: "Kaip jūs pastojot???" buvo labai, švelniai tariant, įdomus. Per apžiūrą (jau nėščios) patvirtino, kad mioma yra ir taip įdomiai pasakė, na gal netrukdys..., gal kils į viršų su pilvu... O nėštumas, pasirodo, skatina augti šias bjaurastis. Kadangi mano mioma buvo ant gimdos ir dar ant kojytės, nėštumui didėjant mioma augo, apsisuko aplink kojytę, pradėjo nekrofuot ir siaubingai skaudėt. Rezultatas- su greitąja į ligoninę, ten daktarai kraipo galvas ir nesupranta kas yra. Guldo "po peiliu" operuot apendicito, prapjauna, apendicito nei kvapo, pamato "vaizdelį", kviečia ginekologę (kuri man prisipažino, kad buvo jau pasiruošus lėkt operuot), tada išsižiojusių pilvo chirurgų nuostabai nugnybia tą didžiulį darinį, operacija tęsėsi kažkas apie 4 valandas... Po to tik 10% tikimybė, kad išnešiosiu kūdikį, begalinės po 6 val. lašinamos lašelinės ir t.t. , ir t.t.. Mano istorija baigėsi laimingai. Gydytojos T.Pukėnienės dėka (man pasisekė, kad tą naktį budėjo būtent ji), auginu dukrą. Nesenai turėjau galimybę gydytojai padėkot už operaciją ir už išsaugotą vaiką,o ji sako, aš dar jus atsimenu, prigąsdinot mus tada. Kodėl aprašiau šią istoriją. Kad nepasitikėtumėt viena nuomone, vienu gydytoju. Ne visada miomos pranyksta nėštumo metu (mano mamai, pavyzdžiui, susitraukė, o man ne- išbujojo). Miomos- hormoniniai organizmo sutrikimai. Aš dabar jų turiu tiek (daugybinės), kad ginekologės vienu balsu siūlo išeitį- šalint gimdą... Delsiu, nes nekraujuoju, nieko kaip ir blogo dar nejaučiu. Hormonais nesigydau, nes girdėjau, kad tai neefektyvu. Tiesa, miomas lydi fibroadenomos krūtyse, vieną jau išoperavo, dabar vėl ataugo kitoj, vėl siūlo operuot. Košmaras kažkoks.
O apie bulvių sunką man taip pat ginekologė sakė. Kažkodėl vis tingiu pradėt vartot, o gal ir reiktų.
Mairune
2007 10 04, 17:00
Sveikutes! Aciu jums uz atsakymus ir aktyvuma! Is tiesu labai svarbu informacijos sklaida. Dabar tiek prisiskaiciau ivairiu straipsniuku internete...  Zodziu, tradicine medicina nieko gero pasiulyti kaipo ir negali apart operaciju ir hormoninio gydymo, kuris taip pat neturi perspektyvos. Na bet tas ne kiek ir nestebina. Na, radau dar ivairiausiu gydomuju eliksyru amerikonu puslapiuose. Pageri ir pasveiksti bematant: pvz., Vitalzym- maisto papildas nuo visu ligu. Nutariau pasidometi komentarais apie ji. Ir ka? Ogi nieko! Radau tik viena formuma (ieskojau tik puslpiuose anglu kalba), kur buvo apie ji kalbama. Bet tam zmogui jis visai nepadejo. Aisku, as atmeciau ta informacija, kurios gausu paciame Vitalzym puslapyje - eiline komercine propaganda. Liudna, kad ant kitu nelaimiu tiesiog daromi pinigai... Nors, aisku dar reiktu patyrineti atsiliepimus- gal kam nors ir padejo. Is Jusu nebuvo bandziusiu? Kita "prosvaiste"- uzeikite i puslapi www.anticancer.net. Siaip idomi info ten pateikta. Imunoterapija- vakcina "RESAN" nuo vezio, miomu ir kt. Gamina Baltarusijoje. Ar galima pasitiketi? Irgi neaisku...  Parasiau jiems laiska. Sako, taip tiktu vakcina man, kainuoja apie 900 USD. Po to viename amerikonu puslapyje radau apie juos info irgi... sako, jie taiko sia vakcina amerikonams, bet JAV tai nera legalu, tai vezha i Meksika. Amerikieciai vaziuoja i Meksika ir gydosi. Kokie rezultatai- neaisku. JOKIU atsiliepimu neradau. Jokios garantijos nera, kad pasigydes nesusirgsi kuo kitu... Zodziu, tiek info siam kartui. Kol kas bandau vitaminus, pakeiciau maisto raciona ir pradejau saikingai gerti Jadvygos arbatas. Is tiesu noreciau su p. Jadvyga pasimatyti. Tiesiog man svarbu pamatyti zmogu, kad galeciau juo tiketi ar ne... Tai wa, parasiau jiems laiska. Pasirodo labai uzimta, ir reikia uzsirasyti pries koki menesi. O atvykus reikia susimoketi uz Tau paruosiama misini. Sakau, o jei as neprasysiu to misinio..?  tai tuomet atsakyas buvo: nezinau, kaip Jums pasiseks. Ji labai uzimta... Na, irgi vadybos klaidos man atrodo  Lauksiu Jusu atsiliepimu, patarimu, patyrimu ir ieskosiu toliau. NEPASIDUOKITE!  Mes laimesime!
QUOTE(Mairune @ 2007 10 04, 18:00) pradejau saikingai gerti Jadvygos arbatas. Is tiesu noreciau su p. Jadvyga pasimatyti. Tiesiog man svarbu pamatyti zmogu, kad galeciau juo tiketi ar ne... Tai wa, parasiau jiems laiska. Pasirodo labai uzimta, ir reikia uzsirasyti pries koki menesi. O atvykus reikia susimoketi uz Tau paruosiama misini. Sakau, o jei as neprasysiu to misinio..?  tai tuomet atsakyas buvo: nezinau, kaip Jums pasiseks. Ji labai uzimta... Na, irgi vadybos klaidos man atrodo  Lauksiu Jusu atsiliepimu, patarimu, patyrimu ir ieskosiu toliau. NEPASIDUOKITE!  Mes laimesime!  Visus metus gėriau šia Jadvygos arbata. Rezultatas lygus nuliui. Mano mioma sekmingai augo toliau. Prieš pradedant gerti šią arbatą teko pabendrauti su p. Jadvyga. Man ji pasirodė labai maloni moterytė. Ji man sakė, kad yra jos praktikoje atvejų. kai nuo šios arbatos moterims miomos pranyko. .Bet, deja, aš į ši būrį nepatekau.  Gal jų miomos buvo nedidelės? manoji buvo "solidi".
girdejau kad Medetku arbata padeda, viena atveji zinau
Raminte
2007 10 05, 11:28
Sveikutes, smagu, kad issivyste diskusija... Buvo minimos bulvu sultys, tai va galiu pasakyti, kas as jas geriau, bet deja be rezultatu. Dar prisiminiau, kad geriau toki kita zoliu misinuka (ne Balvociutes). Na man jis nepadejo, bet galbut man jau niekas butu nepadejes, nes mioma buvo gan didele. Sunku dabar pasakyti kaip yra is tiesu, na bet jeigu kam butu idomu tai galesiu parasyti recepta. Radau as ji vieno zolininko (ne lietuvio) receptu knygoje. Na ir dar as jau minejau, kad papildomai gydausi homeopatiniais vaistais. Ta homeopate pas kuria gydausi sake, kad yra geru isgijimo rezultatu. Idomu, gal yra kas nors pasveikes nuo homeopatiniu vaistuku?
Mairune
2007 10 08, 15:30
QUOTE(Raminte @ 2007 10 05, 12:28) Sveikutes, smagu, kad issivyste diskusija... Buvo minimos bulvu sultys, tai va galiu pasakyti, kas as jas geriau, bet deja be rezultatu. Dar prisiminiau, kad geriau toki kita zoliu misinuka (ne Balvociutes). Na man jis nepadejo, bet galbut man jau niekas butu nepadejes, nes mioma buvo gan didele. Sunku dabar pasakyti kaip yra is tiesu, na bet jeigu kam butu idomu tai galesiu parasyti recepta. Radau as ji vieno zolininko (ne lietuvio) receptu knygoje. Na ir dar as jau minejau, kad papildomai gydausi homeopatiniais vaistais. Ta homeopate pas kuria gydausi sake, kad yra geru isgijimo rezultatu. Idomu, gal yra kas nors pasveikes nuo homeopatiniu vaistuku? Labutis, Raminte, O gal galetum parekomenduoti, kur Vilniuje pas homeopata gydaisi? Nes as radau tik Kaune toki rimtesni centra NATURA MUNDA, kur yra ir ginekologe homeopate, o Vilniuje kol kas tokiu nepavyksta surasti. ACIU!
Raminte
2007 10 08, 17:09
QUOTE(Mairune @ 2007 10 08, 17:30) Labutis, Raminte, O gal galetum parekomenduoti, kur Vilniuje pas homeopata gydaisi? Nes as radau tik Kaune toki rimtesni centra NATURA MUNDA, kur yra ir ginekologe homeopate, o Vilniuje kol kas tokiu nepavyksta surasti. ACIU!  Mairune, parasiau Tau asmenine zinute, bet sita gydytoja, kuria rekomendavau nera ginekologe, tik homeopate, tai galbut Kaune patikimiau. Sekmes!
QUOTE(kandis @ 2007 10 04, 16:53) Kadangi mano mioma buvo ant gimdos ir dar ant kojytės, nėštumui didėjant mioma augo, apsisuko aplink kojytę, pradėjo nekrofuot ir siaubingai skaudėt. Rezultatas- su greitąja į ligoninę, ten daktarai kraipo galvas ir nesupranta kas yra. Guldo "po peiliu" operuot apendicito, prapjauna, apendicito nei kvapo, pamato "vaizdelį", kviečia ginekologę (kuri man prisipažino, kad buvo jau pasiruošus lėkt operuot), tada išsižiojusių pilvo chirurgų nuostabai nugnybia tą didžiulį darinį, operacija tęsėsi kažkas apie 4 valandas... Po to tik 10% tikimybė, kad išnešiosiu kūdikį, begalinės po 6 val. lašinamos lašelinės ir t.t. , ir t.t.. Mano istorija baigėsi laimingai. Gydytojos T.Pukėnienės dėka (man pasisekė, kad tą naktį budėjo būtent ji), auginu dukrą. Nesenai turėjau galimybę gydytojai padėkot už operaciją ir už išsaugotą vaiką,o ji sako, aš dar jus atsimenu, prigąsdinot mus tada. ... Miomos- hormoniniai organizmo sutrikimai. Aš dabar jų turiu tiek (daugybinės), kad ginekologės vienu balsu siūlo išeitį- šalint gimdą... Delsiu, nes nekraujuoju, nieko kaip ir blogo dar nejaučiu. Hormonais nesigydau, nes girdėjau, kad tai neefektyvu. Tiesa, miomas lydi fibroadenomos krūtyse, vieną jau išoperavo, dabar vėl ataugo kitoj, vėl siūlo operuot. Košmaras kažkoks. Kiek panašią istoriją apturėjau ir aš. Per praeitas Kalėdas su greituke papuoliau į VGPUL dėl tulžiapūslės akmenligės priepuolio. Prieš operaciją jie dar spėjo įžiūrėti manyje gan stambią miomą šalia gimdos, tai vienos operacijos metu patvarkė ir ją. O tiksliau, jas, nes jų ten buvo cielas pulkelis. Dičkę ant kojytės išpjovė, o 4-5 mažytes prisvilino. Operacijos metu šalia pilvo chirurgų dalyvavo ir gyd. T.Pukėnienė, bet apie ją sužinojau tik po 5 mėnesių, kai tyrimams nuguliau vėl VGPUL, ir buvau nusiųsta pas ją konsultuotis. Labai maloni bei kelianti pasitikėjimą moteriškė. Ji man irgi pabrėžė, jog toks gausus miomų dygimas yra dėl sutrikusios hormonų veiklos, todėl patarė niekur nedingti ir pasirodyti pas ją nuodugniems tyrimams. Juolab, kad gimdoje echoskopu įžvelgė lyg ir kažkokį darinį. Užsiminė, jog be hormoninio bei chirurginio gydymo yra ir kitų būdų. Tada nepasakė kokių, o aš iki šiol negaliu savęs išprievartauti pas ją nukakti. Nors jaučiu, jog tie mėsgaliai vėl manyje auga. O ir kairę krūtį paskaudena. Gi čia štai perskaičiau, jog miomas dažnai lydi fibroadenomos. Naujiena man, o kartu ir paaiškinimas dėl krūties paskaudenimo. Ši tema man priminė, jog visgi būtų verta nukakti pas gyd. T.Pukėnienę. Gal ką alternatyvaus pasiūlytų? Tada ir jums papasakočiau.
Mairune
2007 10 09, 11:45
QUOTE(vi_ @ 2007 10 08, 19:36) Kiek panašią istoriją apturėjau ir aš. Per praeitas Kalėdas su greituke papuoliau į VGPUL dėl tulžiapūslės akmenligės priepuolio. Prieš operaciją jie dar spėjo įžiūrėti manyje gan stambią miomą šalia gimdos, tai vienos operacijos metu patvarkė ir ją. O tiksliau, jas, nes jų ten buvo cielas pulkelis. Dičkę ant kojytės išpjovė, o 4-5 mažytes prisvilino. Operacijos metu šalia pilvo chirurgų dalyvavo ir gyd. T.Pukėnienė, bet apie ją sužinojau tik po 5 mėnesių, kai tyrimams nuguliau vėl VGPUL, ir buvau nusiųsta pas ją konsultuotis. Labai maloni bei kelianti pasitikėjimą moteriškė. Ji man irgi pabrėžė, jog toks gausus miomų dygimas yra dėl sutrikusios hormonų veiklos, todėl patarė niekur nedingti ir pasirodyti pas ją nuodugniems tyrimams. Juolab, kad gimdoje echoskopu įžvelgė lyg ir kažkokį darinį. Užsiminė, jog be hormoninio bei chirurginio gydymo yra ir kitų būdų. Tada nepasakė kokių, o aš iki šiol negaliu savęs išprievartauti pas ją nukakti. Nors jaučiu, jog tie mėsgaliai vėl manyje auga. O ir kairę krūtį paskaudena. Gi čia štai perskaičiau, jog miomas dažnai lydi fibroadenomos. Naujiena man, o kartu ir paaiškinimas dėl krūties paskaudenimo. Ši tema man priminė, jog visgi būtų verta nukakti pas gyd. T.Pukėnienę. Gal ką alternatyvaus pasiūlytų? Tada ir jums papasakočiau. Taip, vi, isbandyk! Is tiesu nera ko laukti: niekas mumis nepasirupins, jei mes pacios neieskosime budu savo problemoms isspresti! Lauksime Tavo atsiliepimu
Čia Rusijoj moterys diskutuoja apie cistas alternatyvios medicinos (Malachovo) puslapyje - tai ir žibalas, ir ugniažolė ir kt. Aš irgi dažnai naudojuosi jo patarimais (knygomis) http://genesha.slayyyer.ru/forum/viewtopic.php?t=1228
rutulux
2007 10 13, 05:04
Sveikos, man mioma išoperuota balandžio mėnesį. Kiek domėjausi prieš operaciją, alternatyvių metodų kaip ir nėra. Tai po operacijos pradėjau skaitinėt viską, kas susiję su hormonų veiklos sutrikimais. Rezultatas-nulis. Belieka tikėtis, kad neataugs. Dar gerai, kad suradau protingą gydytoją, kuris nėr gimdų šalinimo šalininkas. O tai sėdėčiau dabar be nieko
Mairune
2007 10 13, 14:12
QUOTE(rutulux @ 2007 10 13, 06:04) Sveikos, man mioma išoperuota balandžio mėnesį. Kiek domėjausi prieš operaciją, alternatyvių metodų kaip ir nėra. Tai po operacijos pradėjau skaitinėt viską, kas susiję su hormonų veiklos sutrikimais. Rezultatas-nulis. Belieka tikėtis, kad neataugs. Dar gerai, kad suradau protingą gydytoją, kuris nėr gimdų šalinimo šalininkas. O tai sėdėčiau dabar be nieko  Sveika, rutulux, O tai pas Tave kokio dydzio ir lokalizacijos mioma buvo? Kaip pati operacija praejo? Ar po to jauteisi geriau? Ir ar pries tai buvo kokie rimti simptomai? ar mioma sparciai augo? Ar neplanavai pastoti po to ar tai neaktualu? Del alternatyviu metodu, tai tai, kad ju nera, yra oficialiosios medicinos nuomone. Nors teko skaityti japonu mokslinius straipsnius, kur oficialiai pripazistamas kinisku - japonisku zoleliu misinio (ju taip vadinamos formules) teigiamas poveikis. Mestelsiu, kai vel uzeisiu, nuoroda i straipsneli. Apibendrinant, LT puslapiuose jokios panasios info nerasi. Musu gydytojai kaip visuomet eina lengviausiu keliu. Aciu uz Tavo atsakyma is anksto, rutulux.
rutulux
2007 10 14, 06:30
Mano mioma buvo submukozinė, atrodo taip parašiau. Ji buvo labai negeroj vietoj-spaudė gimdą dėl to iššaukdavo baisų kraujavimą mėnesinių metu. Labai skaudėdavo nugarą, greit pavargdavau. Operacija buvo būtina dėl to, kad nenukraujuočiau. Jos metu prapjovė pilvą, išėmė gimdą ir ją prapjovė, tada išlukšteno miomą, ir viską susiuvę sudėliojo atgal į savo vietas  . Sugijo puikiai. Tik ir dabar keistas jausmas-atrodo ne mano pilvas. Taip sako būna ir tom, kurios turėjo cezario operciją. Pastoti galima po šešių mėnesių. O tam aš jau manau esanti per sena  . Svarbu susirasti normalų gydytoją. Kai man pasakė, kad lups lauk su visa gimda, vos šoko negavau. Tada puoliau klausinėt apie visokius gydytojus, konsultuotis, kol suradau tokį, kuris viską normaliai paaiškino ir išoperavo. Oho, kad prirašiau. Gyvenu pajūry, tai gydžiausi Jūrininkų ligoninėj Klp, pas Diržauską.
Masiukiene
2008 02 01, 17:01
Sveikos gyvos , prisijungiu prie jūsų , nes sekančią savaitę guluosi miomą pjauti, kadangi didėja, o kito gydymo kaip ir nėra, juo labiau kad turiu skydliaukės vėžį,kurį prieš metus išsioperavau, tai bijau kad nebutų blogai čia, buvau ir aš pas homeopatę geriu tuos žirniukus, bet tvirto pasakymo,kad padės nėra, todėl atsibodo tas kraujavimas beprotiškas ir ryžausi, aš jau daugiau nebegimdysiu, nes jau tris turiu ,kažkaip tas gydymas nelabai sekasi mūsų tom miomom, gal nėra ištirta dėl ko ir kodėl taip atsitinka, gal kas jau išsioperavo , kokios problemos atsiranda?Tiesiog naudinga būtų sužinoti.
QUOTE(Masiukiene @ 2008 02 01, 18:01) Sveikos gyvos , prisijungiu prie jūsų , nes sekančią savaitę guluosi miomą pjauti, kadangi didėja, o kito gydymo kaip ir nėra, juo labiau kad turiu skydliaukės vėžį,kurį prieš metus išsioperavau, tai bijau kad nebutų blogai čia, buvau ir aš pas homeopatę geriu tuos žirniukus, bet tvirto pasakymo,kad padės nėra, todėl atsibodo tas kraujavimas beprotiškas ir ryžausi, aš jau daugiau nebegimdysiu, nes jau tris turiu ,kažkaip tas gydymas nelabai sekasi mūsų tom miomom, gal nėra ištirta dėl ko ir kodėl taip atsitinka, gal kas jau išsioperavo , kokios problemos atsiranda?Tiesiog naudinga būtų sužinoti. Jau beveik pusmetis, kai nebeturiu miomos  Tris metus nesiryžau operuotis, labai bijojau. Bet kadangi ji sėkmingai didėjo , nebuvo kitos išeities. Dabar jaučiuosi labai gerai. Ir ta anksčiau buvusi baimė, dabar jau kelia šypseną. Jei nori dar kažką paklausti, parašyk AŽ, atskysiu.  Stiprybės, tvirtybės irs veikatos tau
Mairune
2008 03 05, 19:33
Sveikos! Po ilgos pauzes grizau pas jumi pasidalinti savo "nuotykiais" ir isgirsti Jusu patyrimus, patarimus ir siaip pamastymus. Taigi, intensyviai ieskojau alternatyviu miomos gydymo budu... Variantu radau visa eile, taciau blogumas tame, kad beveik nieko nepradejau bandyti  Tiesiog nepasirenku ir nezinau, kuo pasitiketi ir kuo tiketi. Kadangi turiu priejima prie moksliniu duomenu baziu, tai parsisiunciau ir visa eile publikaciju ta tema- visu pirma reikejo susipazinti su visuotinai pripazintais gydymo budais. Ir apibendrinant galiu sakyti, kad nieko is esmes dziuginancio as ten neradau. Dazniausiai siuloma operacija, yra sukurta keletas vaistu, bet jie dar yra isbandymo stadijoje... be to, kiek teko skaityti uzsienio forumuose - pasekmes nuo tu vaistu buna liudnos (prisijungiau prie JAV forumo ta tema- kasdien gaunu po 10 e-mailu ivairiu istoriju, nuo kuriu mano nuotaika optimistiskesne netampa  . Kalbant apie pacia operacija- irgi ne pyragai. Yra isvardinta visa eile rizikos faktoriu, priklausomai nuo operacijos tipo- nuo lengviausios komplikacijos- gimdos pasalinimo iki mirties... Zinoma, as cia viska piesiu labai nykiom spalvom... Gal tiesiog nesu linkusi gyventi uzsidejus rozinius akinius  Del alternatyvu... Jau gal minejau, kad radau straipsneli apie kinu medicina Pradzioj buvau labai tuo susizavejusi ir pasiryzau gauti tuos preparatus. Visu pirma isigijau juos per viena elektronine parduotuve Didziojoje Britanijoje. Taciau, kiek pamasciusi ir paziurejusi i neaiskios kilmes miltelius, nutariau tuo nepasitiketi ir ieskoti patikimu saltiniu. Pirkau tiesiai is gamintoju- Japonijoje (pazistami atveze). Tuo tarpu, dar belaukiant tu preparatu, ieskojau, kas pasaulyje nuveikta toliau tiriant sio preparato poveiki miomoms- ir ka gi? nieko neradau. Japonu straipsnis buvo paskutinis, o ir tas pasirode esas parasytas 1992. Radau viena mokslininka is JAV, kuris kazkiek dirbo su tais preparatais budamas Japonijoje. Parasiau jam e-maila. Atsake. Sako jie padeda tiek, kiek ir placebo. Zodziu, nieko gero... Ties tuo sustojau tame fronte. Kitas zingsnis- homeopatija. Nuvaziavau i Kauna. Folio metodas. Na... nesuzavejo manes is tiesu nei pati procedura- nera tam rimto pagrindimo, nei pats gydytojos poziuris. Ji ir pati nelabai tiki tuo, ka daro. Israse kruva vaistu (uz kurios paklojau diiiidele suma pinigu) ir sako: bandyk pastoti kuo greicau! Taigi tuomet man ir paliko neaisku, kam man tie vaistai, jei turiu bandyti pastoti kuo greiciau... nes vaistus nestumo metu vartoti ji nerekomenduoja... O ir miomos isgydyti nezadejo, tik gal jos augima pristabdyti. Vaistu vartoti nepradejau dar... bo velgi neaisku, kas per nuodas- tureciau leistis net i vena. Zodziu, ties siuo frontu tasko dar nepadejau, bet sustojau konkreciai... Lygia greta- nuolatiniai pasitikrinimai pas gin del augimo. Gal net pernelyg daznai einu- kas 2-3 men. ? Kol kas greito augimo nematyti, galima sakyti, laikosi pastovus dydis... Per kiekviena pasitikrinima gydytoju komentarai- operuotis ir viskas !!! Paskutinei ginekologei, kai uzsiminiau apie ta Kauno gydytojos rekomendacija pastoti tai net klykti pradejo: "Jokiais budais! Pirma reikia issioperuoti! Nes Jus rizikuojate kito zmogaus gyvybe. Nestumas- tai ne budas Jusu asmeninems sveikatos problemoms spresti! "... Hmmm.. Gal tame ir yra tiesos... Tai tikrai neturetu buti budas, jokiais budais. Bet vaikuti tureti as noreciau, juolab, kad ne jauneju... Kol kas vienintelis dalykas, kuri praktikuoju- mitybos pakeitimas. Uzsisakiau viena knygele anglu kalba "Natural treatment of fibroids" ir ten siek tiek uzsimenama apie zalinga musu mitybos poveiki kaip viena is priezasciu sios bestijos-miomos atsiradimo. Mesa, pienas kimste prikimsti hormonais, kuriais maitinami gyvuliai... Darzoves, vaisiai- pesticidais... Kosmetika- cheminiais elementais, ardanciais musu imunine sistema... Uz viska sumokame tokia kaina- miomos, augliai ir pan. Tai wa, dabar siek tiek renkuosi, ka valgyt. Tik kas pas mus LT nelabai yra didelis pasirinkimas- tai kiek liudina...  Tai tiek ziniu siam kartui. Praneskite, prasau, kaip jus laikotes. Ar ka naujo pavyko surasti, atrasti? Pagyti...? Su silciausiais palinkejimais jums visoms, Mairune.
QUOTE(Mairune @ 2008 03 05, 20:33) Kadangi turiu priejima prie moksliniu duomenu baziu, tai parsisiunciau ir visa eile publikaciju ta tema- visu pirma reikejo susipazinti su visuotinai pripazintais gydymo budais. Ir apibendrinant galiu sakyti, kad nieko is esmes dziuginancio as ten neradau. Oho,padirbejai  ,maistas maistu..tai ka nebesizadyt  ,ydomus straipsnis ... pas mane yra nemaza mioma,tai viena gin siule operuotis,kita -stebeti,pasirinkau antrajy varianta.Ir supratau,kad su tuo galima gyventi,jei teisingai viska darant,ji gali apkalketi ir niekam nebemaisyti.Nestumo metu mioma irgi auga,tempiasi,pasidaro didele,man po antro vaikelio,sake-daugiau nebeplanuot vaiku..siaip su mioma sunku pastot,sunku isnesiot..dar reik galvot,kokius vaistus vartoji, vitaminus ,nes nuo kai kuriu-mioma staigiai ima augt... tai va...
Raminte
2008 03 06, 08:47
QUOTE(Mairune @ 2008 03 05, 21:33) Sveikos! Po ilgos pauzes grizau pas jumi pasidalinti savo "nuotykiais" ir isgirsti Jusu patyrimus, patarimus ir siaip pamastymus. Su silciausiais palinkejimais jums visoms, Mairune. Sveika, Mairune, na is tiesu daug padirbejai, turbut jau galetum rasyti ir koki mokslini darba siuo klausimu. Matyt miomos kaip ir kitos pavojingesnes ligos labai paslaptingos ir kiekvienos "kova" su jomis - labai individualus dalykas. Na man kai ja salino, tai taip pat gydytoja labai prigazdino, bet viskas baigesi gerai. Zinau, kad nestumo atveju jos pradeda sparciai augti, bet pazystu moteri, kurios mioma keliu cm., bet sekmingai pastojo ir neuzilgo turetu gimdyti. Visa tai manau nepaaiskinama jokiais moksliniais desniais. As pati, kaip jau rasiau anksciau, gydausi homeopatiniais vaistais (tarp kitko patys vaistai nera brangus, tik vizitai kainuoja nemazai). Tai dabar pasidalinsiu "pasiekimais". Neseniai tikrinausi, tai mioma nepasikeite (dydis), bet uztat sumazejo skydliaukes mazgai, nuo 2 cm iki mazdaug 1,40 cm. Tas mane labai dziugina, aisku per anksti daryti kokias nors isvadas (galbut tai tik kazkoks sutapimas ar klaida), bet vilties turiu daug... Tai tokios naujienos pas mane. Sekmes Tau didziausios. Raminte
Masiukiene
2008 03 06, 10:10
Labas mergaitės, aš jau po operacijos ir gan neblogai sveikstu.Jei jums ta mioma neduoda pašalinių veiksnių ,tai operuoti nereikia, bet kai kraujas liejasi laisvai ir ne tik laisvai tai kito kelio kaip Mairūnė rašė nėra tik operacija.Aš irgi folio metodu tyriausi ir gydžiausi, bet gydytoja sakė, jok miomos paveldimos beveik 90 procentų.labai kenkia uždegiminiai procesai, spirlės ilgą laiką laikomos, žodžiu ji per vieną dieną neatsiranda, o išnykti jei didelė tai nelabai, nebent augti sustoja.aš jau rizikuoti nenorėjau, kadangi skydliaukės vėžį turiu, nors po tyrimų ji buvo nepiktybinė, o supiktybėja baisiai greit, jei užleidi, žinau daug atvejų paskui gydymas ilgas ir bjaurus.ištikro tai mūsų ligos yra mūsų reikalas, kažkaip spresti tų problemų medicina nesiruošia, žinoma lengviausia šalinti,bet kiek tai nervų ir sveikatos kainuoja.Tikrai kažko paguodžiančio nėra, tiesiog kapstomės savose problemose ir tiek, žinau kad norint pasveikt reikia turėti daug optimizmo, valios ir noro pasveikti.Psichologija čia groja pirmu smuiku.maistas tikrai baisus, be konservantų vargu ar berasim ko nors,matyt esam ta karta, kuri nesugeba prie chemijos priprast, gal mūsų vaikų vaikai ir bus kitokie.Tai ateitis parodys arba išnyksim kaip dūmai,nuo "geros' civilizacijos.Dar esu skaičiusi moksinį straipsnį kad auglių susidarymui turi įtakos organizmo rūgštinė terpė, bet kaip palaikyt šarminę tai ir nežinau, nuo ko mes surūgštėjam.onkologiniam institute apie tai daug literatūros,bet kas tuos tyrimus daro ir kas kiek laiko tai neaišku.Manau kad mūsų pašnekesiai duos naudos kitoms merginoms, kurioms tai naujiena, kas ką žinote būtinai rašykite, nes tai didelė patirtis kitoms :)
Pirma kart girdziu,kad mioma supiktybeja..
QUOTE(husmor @ 2008 03 06, 18:51) Pirma kart girdziu,kad mioma supiktybeja..  Taip linkusi piktybeti, bet retai. As issioperavau pries daugiau nei metus, pas man ji svere beveik 1 kg.Ir man ji uzaugo labai greit, teko operuot, nors jokiu nepatogumu nejauciau, isskyrus skausmingas menesines.Viena zinau, kad esme hormonuose, bet kaip sustatyt i vezes  .Gal ir paveldimos miomos, bet mano atveju-ne.Mano mamai 76 metai, o tik gimda pasmukusi, viskas  , pagimdziusi 4 vaikus.O as su didziausia mioma  .Tik siuolaikinis musu gyvenimas kaltas;stresai, nekokybiskas maistas, chemija, visa tai isbalansuoja musu organizma, hormonus, pasekoje; miomos, cistos, vezys , alergijos ir t.t. As manau, kad reiktu sveikiau bent jau maitintis, darzoves galima ir is bobutes nusipirkt nei ,, MAKSIMOSE,,, kuo maziau vartot pusfabrikaciu ir t.t. Gal as klystu?
QUOTE(oda @ 2008 03 13, 00:33) Taip linkusi piktybeti, bet retai. As issioperavau pries daugiau nei metus, pas man ji svere beveik 1 kg.Ir man ji uzaugo labai greit, teko operuot, nors jokiu nepatogumu nejauciau, isskyrus skausmingas menesines.Viena zinau, kad esme hormonuose, bet kaip sustatyt i vezes  .Gal ir paveldimos miomos, bet mano atveju-ne.Mano mamai 76 metai, o tik gimda pasmukusi, viskas  , pagimdziusi 4 vaikus.O as su didziausia mioma  .Tik siuolaikinis musu gyvenimas kaltas;stresai, nekokybiskas maistas, chemija, visa tai isbalansuoja musu organizma, hormonus, pasekoje; miomos, cistos, vezys , alergijos ir t.t. As manau, kad reiktu sveikiau bent jau maitintis, darzoves galima ir is bobutes nusipirkt nei ,, MAKSIMOSE,,, kuo maziau vartot pusfabrikaciu ir t.t. Gal as klystu?  Man atrodo,daug tokiu augliu auga nuo virsvorio,kaszin ar buna lieknu moteru su miomom ? Cia klausimas pasvarstymui
QUOTE(husmor @ 2008 03 13, 08:48) kaszin ar buna lieknu moteru su miomom ? Cia klausimas pasvarstymui  Buna. Tris moteris pazistu issioperavusias. Dvi is ju - lieknos.
QUOTE(husmor @ 2008 03 13, 08:48) Man atrodo,daug tokiu augliu auga nuo virsvorio,kaszin ar buna lieknu moteru su miomom ? Cia klausimas pasvarstymui  As liekna buvau pries operacija 36 dydis, dabar 38.
QUOTE(oda @ 2008 03 13, 19:17) As liekna buvau pries operacija 36 dydis, dabar 38. Vadinasi mano teorija nepasitvirtino
Masiukiene
2008 03 20, 12:17
sveikos, aš irgi išsioperavau miomą su visa gimda , o sveriu vos 50 nors 46 metai.svoris nepriklauso ką užsiaugini, greičiausiai kaltas organizmas kuris nesugeba kovoti su visokiom infekcijom ir ligom dar prisideda užterštumas ir kancirogeninės medžiagos ,o pasakyti niekas nepasako nuo ko jos užauga.
Miomos augimui pasak specialistu įtakos turi žaizdelės (kažkada turėtos), daryti išvalymai (nėštumo nutraukimai), tam turi įtakos ir paveldimumas, gali turėti įtakos ir moters organizmo reikalavimas tiesiog gimdyti. Svoris tam įtakos NETURI. Aš pati esu tokio sudėjimo kad visi rūbai tinka (kaip manekenui). Taip kad čia daug faktorių kurie lemia jų atsiradimą. Po gimdymo būna kad jos tiesiog dingsta.
sveikos, idomu ar kuri bandet si buda? Embolizacija
laba diena, turiu mioma, dydis 5 ant 3cm, yra labai blogoj vietoj, gimdoj, bet uzsisukusi i nugara.. labai noriu vaikiuko, 3 metai nepastoju, bet mioma atsorado tik pries gerus metus, nes daryta laparaskopija ir nebuvo jos.nezinau ka daryti..menstruacijos baisios, jau ir kraujas nusedo zemiau normos, geriu gelezi dabar..ka patarsit???kaune gal zinot koki gera daktara???
Labas,
As pati tik vakar suzinojau kad irgi turiu mioma ant gimdos. ir gydytoja ja pamate per echoskopa. o pamaciusi is karto pasake kad reikes operuoti. Ir dar paklause ar dabar noriu operuoti ar lauksiu... o ka as galiu pasakyti ar pirma karta isgirdau zodi mioma, nezinau kas tai. nutariau laukti tai liepe po 3 menesiu ateiti patikrinti, bet patikino kad bet kokiu atveju butinai reikes operuoti. Sudetingumas tame, kad man yra 30 metu ir as dar nei karto negimdziusi. Gydytoja uztikrino, kad pirmiausia butina operuoti o tik paskui gimdyti. Sake operacijos tikslas issaugoti nepazeista gimda. Tad dabar lauksiu tris menesiu, liepe gyventi kaip visada, galiu ir prostuoti ir viska daryti ka dariau visada... tik kaip nesinervuoti? Cia kazkas sake kad nuo svorio priklauso, as esu plona, sveriu 57kg, ugis 166cm... o nuo tokios zinios, nuo nervu turbut dar keli kg dings. tai zodziu sako kad mano mioma yra isoreje gimdos ir prisitvirtinusi su kojyte. Sake kad mioma didele yra 4cm.
Gal kam yra busus isorine mioma? ar tai geriau ar blogiau uz kitokias miomas? nezinau kiek laiko ja turiu, man nieko neskauda, nieko visiskai nejauciu, iki vakar galvojau kad esu sveikutele, o pas gydytoja visai kitu reikalu nuejau. tiesiog sugalvojau tepineli padaryti o va kokiu ziniu sulaukiau. Tai dabar lauksiu 3 menesius ir vel eisiu tikrintis, nu ir ziures ar paaugo ar sumazejo... ar isviso imanoma kad sumazetu?
Ar kas nors esate tureja miomos operacija o po to gimdete? Prasau papasakokite ar po tokios operacijos normaliai vyksta nestumas ar nebuna del to operacijos, juk kaip ten bebutu vistiek prisilieciama prie gimdos.
QUOTE(redzed @ 2010 01 12, 21:29) Gal kam yra busus isorine mioma? ar tai geriau ar blogiau uz kitokias miomas? nezinau kiek laiko ja turiu, man nieko neskauda, nieko visiskai nejauciu, iki vakar galvojau kad esu sveikutele, o pas gydytoja visai kitu reikalu nuejau. tiesiog sugalvojau tepineli padaryti o va kokiu ziniu sulaukiau. Tai dabar lauksiu 3 menesius ir vel eisiu tikrintis, nu ir ziures ar paaugo ar sumazejo... ar isviso imanoma kad sumazetu? Ar kas nors esate tureja miomos operacija o po to gimdete? Prasau papasakokite ar po tokios operacijos normaliai vyksta nestumas ar nebuna del to operacijos, juk kaip ten bebutu vistiek prisilieciama prie gimdos. Turėjau tokią 6 cm ant kojytės išorinėje gimdos sienelėje - pašalino laparoskopinės (be pjūvio) operacijos būdu. Šiuo atveju gerai yra jau vien tai, kad ji ant kojytės - nugnybai, o organas, ant kurio ji išdygo, lieka nepaliestas. Pastojimui ir gimdymui miomos pašalinimas neturės jokios reikšmės. Ir juolab, kad ji ne viduj. Stebėti nusprendė, nes nori pažiūrėti, kaip greit ji vystysis. Sėkmės.
QUOTE(redzed @ 2010 01 12, 21:29) Ar kas nors esate tureja miomos operacija o po to gimdete? Mioma turejau labai didele  kaip gyd, juokavo- "litrinio stiklainio dydzio"  perpjove visa uzpakaline gimdos siena, sekmingai isluksteno ir po 1,5 metu pastojau( is pirmo karto, kaip tik nusprendziau, kad to noriu  ) per nestuma nei karto neziurejo ant kedes, nekaisiojo ten nagu tik ultragarsu, paciai gimdyti neleido, dare cezari  ir visa tai buvo pries 18 metu  Reikia tiketi ir labai noreti ir viskas bus gerai  Sekmes  Teisybes delei tureciau pamineti, kad dabar nuo siu patirtu operaciju visa likusi gyvenima kenciu nuo saaugu
Sveikos,aš irgi turėjau miomą,kurią jau seniai išoperavo. Įdomu ,kaip Mairūnė dabar,ar tebeturi ,ar vis dėlto išsioperavo? Gal atsilieps?
QUOTE(airise @ 2010 03 21, 14:53) Sveikos,aš irgi turėjau miomą,kurią jau seniai išoperavo. Įdomu ,kaip Mairūnė dabar,ar tebeturi ,ar vis dėlto išsioperavo? Gal atsilieps? o kodėl operavote? pas mane irgi
Zziviliukas
2010 05 19, 14:38
QUOTE(redzed @ 2010 01 12, 21:29) Ar kas nors esate tureja miomos operacija o po to gimdete? Prasau papasakokite ar po tokios operacijos normaliai vyksta nestumas ar nebuna del to operacijos, juk kaip ten bebutu vistiek prisilieciama prie gimdos. esu po operacijos (laparatomija) ir laukiuosi. praejo metai po operacijos ir esu jau 22 sav greiciausiai bus cezaris, gydytojas jau nuteikineja, nes laparatomija ir yra panasi operacija, pjuvis ir kt..mioma buvo didele ~6-7 cm + mazyciu dar rado..viska nueme, sutvarke ir dabar tik pilva auginu  ) kol kas viskas gerai, savijauta puiki..tik sake, jog gali buti maudimu ar paskaudejimu, nes vistiek pjauta, tai randukai tempiasi ir paskauda..beje, sake po tokios operacijos kaip tik kuo greiciau gimdyti, nes randai yra jauni ir tamposi geriau svarbu gera gydytoja tureti ir gerai jaustis
everlasting♥
2010 05 22, 20:57
sveikos  as bandysiu pagerti Balvociutes arbata Nr.12, skirta cistu ir miomu gydymui, jau nusipirkau pirma pakeli. Neseniai Delfyje buvo straipsnis apie miomas-salinti jas ar palikti, buvo daug komentaru po straipsniu, viena moteris rase, kad padejo si arbata sumazinti mioma. Kursas- 3 menesiai, kaip vartoti arbata parasyta ant pakelio. Geriausia pas ta zolininke nuvaziuoti, tada jinai padaro specialu zoliu misini skirta tik jums, prekyboje daugiau bendras...bet pabadysiu
|
|