man rodos geriausia kai abu panasiai uzdirba, tada ne vienam nera kazkokios priklausomybes nuo kito. ir jei zmones linke siekti galima netgi smagiai ir sveikai pakonkuruoti tarpusavyje kam labiau seksis siaip svarbiausia ne esamos konkrecios sumos o siekiamybe, noras pasiekti daugiau ir sugebejimas dziaugtis tuo kas turima
mergiike
2007 10 04, 17:42
QUOTE(gintute3 @ 2007 10 04, 14:42) na zinoma, pritariu  as irgi pritariu  siaip noreciau, kad mano antra puse truputi daugiau uzdirbtu, kolkas taip ir yra
QUOTE(Odora @ 2007 10 04, 16:52) man rodos geriausia kai abu panasiai uzdirba, tada ne vienam nera kazkokios priklausomybes nuo kito. ir jei zmones linke siekti galima netgi smagiai ir sveikai pakonkuruoti tarpusavyje kam labiau seksis siaip svarbiausia ne esamos konkrecios sumos o siekiamybe, noras pasiekti daugiau ir sugebejimas dziaugtis tuo kas turima Aisku butu fainas variantas  Bet kas tada vaikus augins ir aukles? Samdytos auklytes? Valstybines institucijos (darzelis, mokykla)? O tada vabsie kokio bieso tuos vaikus darytis Dar truputis skandinaviskos statistikos... Norvegiu atlyginimai yra mazesni 15% nei vyru, vadovaujanty darba dirbancios moterys uzdirba 30% maziau nei toky darba dirbantys vyrai. Stai tau ir feminizmas  (Siandiena paskelbta info)
QUOTE(Tosk @ 2007 10 04, 23:40) Aisku butu fainas variantas  Bet kas tada vaikus augins ir aukles? Samdytos auklytes? Valstybines institucijos (darzelis, mokykla)? O tada vabsie kokio bieso tuos vaikus darytis dar biskiuka apie lialius negalvoju, tai siuo metu man taip atrodo geriausia o vaikus man sazine leistu tik tokiu atveju jai pati viena buciau pajegi ir juos ir save issilaikyti, maza kaip gyvenimas gali pasikreipti, per daug neatsakinga leisti i pasauli mazus angeliukus kai nezinai ar tikrai galesi jiems duoti ko reikia ir apsaugoti.
Germante
2007 10 07, 15:38
QUOTE(gintute3 @ 2007 09 26, 13:36) - Yra rizika, kad iseis dekretiniu. Taip, sutinku, yra rizika, bet tai neturetu buti priezastis nepriimti i darba- butu labai kvaila. Kazkada ejau i pokalbi del darbo ir darbdavys manes paklause ar neplanuoju tureti vaiku. As jam humaniskai kazka atsakaiu, tiksliai net neatsimenu, bet pagalvojau, kad pas toki darbdavi ir nenoreciau dirbti. Po poros savaiciu pakveite i antra pokalbi, bet atsisakiau, kadangi, mano manymu, darbuotoja reikia priimti toki, kurie gerai dirbtu ir atnestu imonei naudos, o ne klausti ar planuoji tureti vaiku. Tai zinoma, okaip gi kitaip, kazkada vis vien ateis toks laikas kai ju turesi. Na, Lietuva yra Lietuva Danijoje uz toki darbdavio klausima, pokalbio del darbo metu, galima dabdavi paduoti i teisma. Papildyta:QUOTE(Odora @ 2007 10 03, 18:16) prajuokino kazkur temoj pasisakymas apie skandinavus, kad vyrai vikingai i kara eidavo o moteros namie ir siaip priesuj uzsukus puikiai ir vienos tvarkesi, todel siuolaikine skandinavu moteris su senoliu genetine atmintimi labai garbinga ir stipri besanti Joo, uztai ir ju vyrai jas gerbia gal siek tiek daugiau negu kitu saliu vyrai savasias. Tokie klausimai: kiek moteriai reikia uzdirbti, kad VYRAS butu patenkintas, joms net nekyla. Mat uzdirbti jos nori tiek, kad jos PACIOS butu patenkintos. Sorry uz offtopic...
gintute3
2007 10 07, 16:45
Mat uzdirbti jos nori tiek, kad jos PACIOS butu patenkintos. Cia mintis!
Karolinos Mama
2007 10 09, 12:39
pinigams ribot nėra, nes jeigu pasieki tam tikrą ribą (mintyse užsibrėžtą), tada vėl kartelė kylą
svetima
2007 10 09, 15:37
QUOTE(Karolinos Mama @ 2007 10 09, 10:39) pinigams ribot nėra, nes jeigu pasieki tam tikrą ribą (mintyse užsibrėžtą), tada vėl kartelė kylą  Čia tik tuo atveju, kai dar esi žemiausių poreikių tenkinimo ligmeny-fiziologinių ir saugumo..(čia beje remiuosi psichologijos klasika..) Vėliau pinigai perdaug nebemotyvuoja ir nebūtinai jų norisi daugiau O atsakant į temos klausimą-gerai yra uždirbti tiek, kad galėtum apie pinigus perdaug negalvoti...
paprastas
2007 10 10, 18:27
pasakysiu kaip koks senas diedas- manau,kad moteris turi uzsidirbti viskokiems ten savo moteriskims dalykeliams kaip antai soliariumai,kosmetika,grozio proceduros etc + inesti dali i seimos biudzeta komunaliniams mokesciams,maistui,vaiku islaikymui,o vyras manau turi uzdirbti savo vyriskiems niekuciams,tokiems kaip rubai,masinos,neretai brangus laisvalaikio pomegiai,inesti savo dali i seimos biudzeta + rimtiems pirkiniams kaip antai gyvenamas plotas ir pan. nu va cia taip noreciau kad pas mane butu,o kaip bus gyvnimas parodys. kol kas esu jaunas imones savininkas ir vadovas,dar neturintis seimos ir manau,kad siai dienai tai realu. Busima zmona labiau noreciau matyt kaip kazkurio laiku mamyte o kazkurio kitu laiku zmogu,siekianti ne tiek piniginio ivertinimo,kiek saves realizavimo kazkokioj tai srity. Zodziu,noreciau,kad busima zmona turetu tokias salygas ir nereiketu savo uzsidirbtu pinigu atiduot vyrui ant benzino i darba nuvaziuot
QUOTE(paulius.sav @ 2007 09 29, 01:26) O jei tau tik vaikai rupi, tai ir zb. nerupi mamoms tik vaikai. Bet kad vaikai LT rupi tik mamoms, tai yra akivaizdi tiesa. Ir jeigu zinai, kad be taves niekas kitas tavo vaiku nepasirupins, tai ir derini viska.
xxkamane
2007 10 12, 11:25
Skelbimas laikrastyje: "Esu garzi, kulturinga, labai gerai uzdirbanti, turiu namus nuosavus, buta ir kelis vasarnamius, prie juros ezero ir upes pamiskej, nusiziurejau dar vila Turkijoje. Nieko neperku, neparduodu, neieskau ir nesipazindinsiu. Tiesiog gyriuosi"
Shriubas
2007 10 16, 14:20
Nemanau, kad sis klausimas isvis turetu kazkokia prasme. Mano poziuriu svarbiau, kad paciai supermamytei dirbamas darbas patiktu, ji save siame darbe realizuotu, paprasciau sakant neitu i darba kaip i katorga. Na, o jei mamyte gris laiminga po darbo, tai ir teveliui neblogai
fotopuka-s
2007 10 19, 18:45
QUOTE(Mili @ 2007 09 25, 11:29) atidarau atskirą temą, nes lambda užvestoje ne vienam dalyviui iškilo šitas klausimas. beje manu kad diskutuoti gali ir mamytės ir tėveliai. jei jau abu ir supermamyte ir supertevelis, tai kam dar uzdarbis???
Naktine
2007 10 20, 15:29
Jei supermamytė uždirba tiek,kad gali save ir vaikus išlaikyti,tai,manau yra labai pagirtina.Reiškia,ji yra savarankiška,nepriklausoma moteris,kuriai supertėvelis negali prikaišioti,kad va, sėdi man ant sprando- jei ką,galima primesti šeimos išlaidas ir pajamas ir įrodyti,kad ne tu,brangusis,mane,o aš pati save išsilaikau (nekalbu apie milijoninius namus ar šimtatūkstantines mašinas).Bet ...nenorėčiau su tokiu supertėveliu gyventi. Pvz.: aš uždirbu palyginus gerai,mano antra pusė dar dvigubai geriau,bet nuo to nesijaučiu blogai,nes pagal mūsų bendro ūkio išlaidas,man dar nuo algos nemažai lieka (vyrui,aišku,dar daugiau ). Ir supertėvelis patenkintas,negraužia ,kad pinigų per mažai parnešu.
kalissta
2007 10 22, 15:34
QUOTE(paulius.sav @ 2007 09 28, 22:46) jau ne viena tukstanti metu moterys laikomos zemesnio rango padarais. Tik XX a. pradzioje, kai radikalios feministes pradejo egtis taip, kad butu gerbiamos, jas is tiesu pradejo gerbti. Taigi, sakykit, ka norit, bet motinyste amziais nebuvo pagarbos vertas uzsiemimas (ne psiaudo garbinimo zodziais). Tik tada, kai moteris tapo aktyvi visuomenes ir ekonomikos dalyve, ja pradejo gerbti ir vyrai, ir moterys. Siulau dar karta perzvelgti mokyklinius istorijos vadovelius - tikrai ne visuomet moteris buvo tas "zemesnio rango padaras" ir tikrai ne nuo XXa. jos buvo pripazintos. Juk negalejo "zemesnio rango padarai" valdyti imperiju. Papildyta:QUOTE(Silvute @ 2007 10 11, 10:12) nerupi mamoms tik vaikai. Bet kad vaikai LT rupi tik mamoms, tai yra akivaizdi tiesa. Ir jeigu zinai, kad be taves niekas kitas tavo vaiku nepasirupins, tai ir derini viska. visais 110% pritariu! Yra vienetai vyru kurie taip atsidavusiai rupinasi savo vaikais kaip mamos Papildyta:QUOTE(Naktine @ 2007 10 20, 15:29) Jei supermamytė uždirba tiek,kad gali save ir vaikus išlaikyti,tai,manau yra labai pagirtina. O skaiciu israiska tai priklauso individualiai - kiekvienam zmogui ji skirtinga
GRAŽINA25
2007 11 21, 22:43
QUOTE(paulius.sav @ 2007 09 25, 12:48) Cia ne teciu forumo dalis sita tema. antra, moterys turi uzdirbti tiek kiek ir vyrai atliekantys toki pati darba, teisingiau duodamos toki pati rezultata. Visa beda, kad moterys neduoda tokio pat rezultato del: - Neturi vidines motyvacijos siekti geriausiu rezultatu (neturi konkurencijos instinkto) - Nuvertina savo sugebejimus. - Nesiekia mokslu po universiteto baigimo (savarankisko kvalifikacijos kelimo) - Jaunos moterys daugiau galvoja apie seima, nei darba. - Yra rizika, kad iseis dekretiniu. - Dirba maziau virsvaladziu (as ne apie gamyklu darbuotojus kalbu, o profus, kur normaliai uzdirba) - Reikalauja daugiau iseiginiu. - Vengia darbo susijusio su stresu. - Vengia rizikos. - Renkasi neperspektyvias sritis. As kalbu apie tendencijas, o ne apie visas absoliuciai moteris. Siaip moterys nori apie 10-20% mazesnio atlyginimo. O kalbant normaliai tai 2000lt-3000lt i rankas vilniuje. tik is kur ta nesamone o kas jusu vaikus augins, jus
Katusik
2007 11 25, 20:19
supermamytė turi uždirbti kuo daugiau, bet tuo pačiu kad tai būtų nors kiek, bet mažiau už supertėčio uždarbį čia mano vyro logika. gal dėl to, kad aš visada gaudavau didesnį atlyginimą, nei jis
turbo sraige
2007 11 25, 21:25
QUOTE(paulius.sav @ 2007 09 29, 01:26) Niekaip nesuprantu, kodel moterys tai nenori buti lygios vyrams. Gal hormonai liepia, cia jau nieko nepadarysi. O jei tau tik vaikai rupi, tai ir zb. Sakau, bukit mamomis, ar kuo tik norit, jei esat del to laimingos, tik nevarykit veliau, kad maziau uzdirbat, kad vyrai jusu negerbia, kad sunkus gyvenimas, kad nesaugu ir panasiai. pauliau, matau, kad turit sūnų. Įdomu, ką manote apie vaikų auklėjimą, tiksliau mergaičių ir berniukų auklėjimą, ar augintumėte juos vienodai, ar sakytumėte, kas yra moteriška, o kas vyriška? ką noriu pasakyti: labai didelę įtaką mums daro auklėjimas. jei nuo mažų dienų dienų berniukui diegiama, kad jis bus vyras ir turės uždirbti pinigų, o mergaitei - kad ji bus mama ir turės gimdyti ir rūpintis vaikais, arba sakoma, kad moterys yra tokios, o vyrai - tokie, tai vaikai ir užauga su atitinkamu požiūriu į save ir į priešingą lytį. stereotipai veikia. o mes pateisiname lūkesčius. vat jums ir atsakymas kodėl. pakeisti suaugusį ne taip lengva, kaip įdiegti vaikui tam tikras vertybes ar nuostatas, todėl linkiu pradėti nuo to
paulius.sav
2007 11 25, 22:39
TS, nors nedbedalyviauju forume, taciau atsakysiu:
Manau, kad seimos, kurios aukleja savo vaikus pagal "tradicine" koncepcija is anksto pasmerkia vaikus moteru diskriminacijai.
As manau, kad tiek berniukams, tiek ir mergaitems turi buti diegiamos vienodos vertybes ir is mazumes kalbama apie lyciu lygybe. Mergaites turi zinoti, kad yra niekuo ne blogesnes nei berniukai. Todel jos gali pasiekti viska, ka ir vyrai. Jose turi buti aiskiai suformuoti lygiavos principai.
As diskusijos pradzioje ir rasiau, kad ne moteris diskriminuoja, o pacios moterys save diskriminuoja ir laiko prastesnemis. O tai yra nusikaltimas ju paciu ir kitu moteru atzvilgiu.
Nereikia simtmeciu tam pakeisti, uztektu keliu desimtmeciu, deja niekas nenori to keisti.
QUOTE(Shriubas @ 2007 10 16, 13:20) Nemanau, kad sis klausimas isvis turetu kazkokia prasme. Mano poziuriu svarbiau, kad paciai supermamytei dirbamas darbas patiktu, ji save siame darbe realizuotu, paprasciau sakant neitu i darba kaip i katorga. Na, o jei mamyte gris laiminga po darbo, tai ir teveliui neblogai  Tu mano vyro zodzius parasei  Jam visai nepatinka, kad dirbau po 12 val ir dar i namus popieriu kruva parsitysdavau  Dabar, kol esu atostogose, vis kalbina i kitoki darba pereiti, kur maziau valandu ir moraliskai lengviau. Uzdirbu trecdali to ka MV uzdirba. Kai persikeliau pas MV pasakiau, kad puse mokesciu ir pan. noriu moketi. MV tik nusisypsojo ir pasake, kad taupyciau tuos pinigus, panaudosim juos per atostogas, kokia kelione nusipirksim Moteris turi tureti ambiciju ir daryti karjiera, bet seima visada turi buti pirmoje vietoje
Žanetyte
2007 11 26, 00:48
QUOTE(Mili @ 2007 09 27, 08:26) moterys turi vidinę motyvaciją kuo geriau atlikti užduotį, o tai irgi rezultatai, bet nesiekia konkuruoti, nes darbo kokybė joms svarbiau nei įvertinimas. ir pažįstu N moterų, kurių šefai prisima pagyras už moterų darbą. kuklumas, kažkada buvo laikomas dorybe..... daugumoje mokslo sričių doktorančių yra daugiau nei doktorantų. Kitokių duomenų nežinau, tai nesuprantu iš ko taip sprendi. nežinau iš kur tu žinai ką jos galvoja. dabar kaip tik moterys vėliau susirūpina sukūrti šeimą ir gimdyti vaikus(gimdyvių amžiaus statistika) na dabr jau yra rizika kad tevėlis išeis tėvystes atostogų, ar dėl to jis blogesnis? nes turi ir kitų reikalų pvz. gyventi, o ne tik dirbti, kaip kai kurie darboholikai vyrai. Nors kai kurios moterys, ypač senmergės tai dažnai būna kad apsigyvena darbuose. . tikriausiai mamytės, nes vaikai turi tokią tendenciją sirgti ir kai serga jie nori mamytės. . nėra jokio darbo be streso. labiausia stresiniai laikomi mokytojų, gydytojų ir teisėsaugos bei gelbėtojų specialybės. Bent jau mokytojų ir gydytojų moterų yra daugiau nei vyrų. . o kam reikalingas rizikingas darbuotojas? va čia tai irgi gramatinė klaida - šiaip moterims siūlo apie 10-20% mažesnį atlyginimą Pirma karta, visai netycia cia uzsukau, ir reiskiu nuosirdzia pagarba ir susizavejima uz tokius protingus, pagrystus ir logiskus pakomentavimus
***Žaltvykslė
2007 11 27, 16:32
Turi uždirbti pagal atliekamo darbo vertę ir viskas.Biudžetinės įstaigos tiek tėveliui,tiek mamytei moka vienodai,tiesiog vyrai į mažai apmokamus neina,o mamos tenkinasi,jei darbas pagal jų specialybę ir šeimoj nėra didžiulio trūkumo.Išsiskyrusi moteris niekaip su 800 lt nepragyvens,o jei vyras daug uždirba-kodėl ne,jei darbas ne perdaug sunkus.
Miglencija
2008 01 02, 09:53
jei mokesi gyventi tai sugebesi ir uz 800 lt per menesi isgyventi, o jei ne tai ir 10000 lt bus maza, cia viskas priklauso nuo zmogaus. Niekad nesupratau ir nesuprasiu moteru kurios gyvena is vyro pinigu niekur nedirba ir dar skundzias , kad jis mazai gauna,  jei mazai tai eik ir dirbk pati. as dirbu tam kad tureciau savo smulkioms islaidoms ir , kad nenudurneciau vien budama namie, be darbo, vien tik budama namu seimininke.... p.s. susirask patinkanti darba ir nereiks dirbti ir uzteks kiek uzdirbi
Nepasimetusi
2008 01 03, 01:40
Paskaiciau cia diskusijas ir nustebau.. Pasirodo moterys yra vargses, augina vaikus, neuzdirba pinigu, nepasitiki savim ir pan  Ir atseit daugiausia taip yra del to, kad joms svarbu yra seima. Man 22metai. Dirbti pradejau anksciau uz savo vaikina (nors jis 2metais vyresnis), ilgokai uzdirbau daugiau. Dabar jau susilyginam, jis gal prades gauti daugiau. Ir tai nebuvo priezastis kaip kazkas sake 'negerbti'. Anksciau isivaizduodavau, kaip as busiu karjeriste, dirbsiu, kilsiu i vis geresnes pareigas, juk esu protinga, gabi ir darbsti. Dabar matau ka kita - plesausi, dirbu, mokausi, dar ziurek kokia praktika uzgriuna.. Pradedu vertint ne pinigu kieki o laika, kuri galiu skirti sau, savo brangiem zmonem, pomegiam, poilsiui. Skaitydama SM vis labiau vertinu mamas. Ir nesvarbu kiek jos uzdirba, tegu ir nieko neuzdirba, juk jos augina vaikucius namie. O jei supermama dar ir dirba-galbut superteciui reiktu poziuri pakeisti, o ne galvoti kad ji uzdirba per mazai. Aisku, nekalbu apie tas situacijas kai seimai pagrindiniams dalykams truksta pinigu. Bet tokiu atveju turbut reiktu pasispausti visgi teciui. Baisu kai pamatai, kad vyras sedi visa diena kioskelyje ir pardavineja guma ir limonada Pvz mano seimoje, ramstis visada buvo mama, o ne tevas. Ir tai absurdas. Papildyta:Dar mane labai sukrete europos statistika-pasirodo, didziojoje britanijoje yra daugiausia nelaimingu vaiku. Del to, kad ju tevai vis daugiau dirba, del atlyginimu, del karjeros, pasilieka virsvalandziu ir pan. Nenoreciau, kad mano vaikas augtu nelaimingas del to, kad as darau karjera, stengiuos pasivyt teti atlyginimu, ir neturiu kada skirti laiko jam. Kaip jau kazkas sake-reikia tureti ambiciju, bet seima svarbiausia
QUOTE(Nepasimetusi @ 2008 01 03, 02:40) Pvz mano seimoje, ramstis visada buvo mama, o ne tevas. Ir tai absurdas. Mano šeimoje didesnis ramstis buvo tėtis, bet finansus tvarkė(o) mama. Ir galiu tvirtai pasakyti , kad būtent su buhalterija ir yra didžiausia netvarka.
Kazkur perskaiciau vienos forumietes pasisakyma, kad "vienoje seimoje negali buti dvieju stulbinanciu karjeru, tiesiog negali... Nes tuomet kencia vaikai ir paciu partneriu santykiai" Na kazkas panasaus
Visiskai pritariu Nerspasimetusiai  Pati ant savo kailio patyriau kaip pavyksta derint karjera ir seima, o dar magistratura  - visai susivariau sveikata  tikiuos pasiseks "pasiremontuoti" Man tikrai gerai sekesi, tik kaina, mano manymu buvo per didele. Nors oficialiai darbo laikas buvo iki 17 val. , tekdavo uzsisedet ir iki 20-os ir padirbet namuose naktimnis. Zinoma manes nieks neverte, bet kruvis buvo nemazas, taip pat jauciuos atsakinga uz rezultatus. Galu gale supratau, kad kam tie pinigai, jei nebelieka laiko ju leisti su seima, taip pat jauciausi nuolat pavargusi  Be to pamaciau kita karjeristu medalio puse - tuscios ambicijos, klasta, valdzios troskulys. Supratau, kad man tai svetima. Dziaugiuos, kad galejau tai pamatyt. Nesigailiu ir tos kainos... Kitaip buciau grazus save, kad saves neisbandziau. Butu viliojes tas nepazintas pasaulis... Dabar turiu antra leliuka, dizuagiuosi, kad yra geras laikas apmastyt savo poreikius, pamatuot galimybes ir sumastyt ka nors, kad galeciau didziaja dienos dali praleist namuose ir dziaugtis gyvenimu su savo nuostabia seima
Kurmiukė
2008 01 04, 16:54
Supermamytė turi uždirbti tiek, kad pilnai pati savo uždirbtais pinigais galėtų išlaikyti save bei patenkinti savo materialinius poreikius, plius kad sugebėtų pilnai komfortabiliai išlaikyti bent vieną vaiką. O supertėvelio reikalas- patenkinti savo materialinius poreikius, ir uždirbti pridėtiniam šeimos komfortui (t.y. investicijos bei prabangos dalykai).
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 01 04, 18:54) Supermamytė turi uždirbti tiek, kad pilnai pati savo uždirbtais pinigais galėtų išlaikyti save bei patenkinti savo materialinius poreikius, plius kad sugebėtų pilnai komfortabiliai išlaikyti bent vieną vaiką. O supertėvelio reikalas- patenkinti savo materialinius poreikius, ir uždirbti pridėtiniam šeimos komfortui (t.y. investicijos bei prabangos dalykai). Ši taisyklė Jūsų šeimos, o kiekvienoje šeimoje savaip skirtingais gyvenimo periodais
Kurmiukė
2008 01 05, 10:38
QUOTE(Huiza @ 2008 01 04, 19:14) Ši taisyklė Jūsų šeimos, o kiekvienoje šeimoje savaip skirtingais gyvenimo periodais  Jokia čia ne taisyklė, o mano nuomonė
Lordas1
2008 01 10, 00:30
QUOTE(Nepasimetusi @ 2008 01 03, 02:40) Paskaiciau cia diskusijas ir nustebau.. Pasirodo moterys yra vargses, augina vaikus, neuzdirba pinigu, nepasitiki savim ir pan  Ir atseit daugiausia taip yra del to, kad joms svarbu yra seima. Man 22metai. Dirbti pradejau anksciau uz savo vaikina (nors jis 2metais vyresnis), ilgokai uzdirbau daugiau. Dabar jau susilyginam, jis gal prades gauti daugiau. Ir tai nebuvo priezastis kaip kazkas sake 'negerbti'. Anksciau isivaizduodavau, kaip as busiu karjeriste, dirbsiu, kilsiu i vis geresnes pareigas, juk esu protinga, gabi ir darbsti. Dabar matau ka kita - plesausi, dirbu, mokausi, dar ziurek kokia praktika uzgriuna.. Pradedu vertint ne pinigu kieki o laika, kuri galiu skirti sau, savo brangiem zmonem, pomegiam, poilsiui. Skaitydama SM vis labiau vertinu mamas. Ir nesvarbu kiek jos uzdirba, tegu ir nieko neuzdirba, juk jos augina vaikucius namie. O jei supermama dar ir dirba-galbut superteciui reiktu poziuri pakeisti, o ne galvoti kad ji uzdirba per mazai. Aisku, nekalbu apie tas situacijas kai seimai pagrindiniams dalykams truksta pinigu. Bet tokiu atveju turbut reiktu pasispausti visgi teciui. Baisu kai pamatai, kad vyras sedi visa diena kioskelyje ir pardavineja guma ir limonada Pvz mano seimoje, ramstis visada buvo mama, o ne tevas. Ir tai absurdas. Papildyta:Dar mane labai sukrete europos statistika-pasirodo, didziojoje britanijoje yra daugiausia nelaimingu vaiku. Del to, kad ju tevai vis daugiau dirba, del atlyginimu, del karjeros, pasilieka virsvalandziu ir pan. Nenoreciau, kad mano vaikas augtu nelaimingas del to, kad as darau karjera, stengiuos pasivyt teti atlyginimu, ir neturiu kada skirti laiko jam. Kaip jau kazkas sake-reikia tureti ambiciju, bet seima svarbiausia  Mano žmona mąsto lygiai taip pat, aš tuo esu visiškai patenkintas, smagu, kai vaikus (bent jau po darbo ) prižiūri mama , o ne svetimas žmogus  , o be to, matau, kaip vaikams jos reikia
saturno_sesely
2008 01 10, 09:53
QUOTE(paulius.sav @ 2007 09 25, 11:48) Cia ne teciu forumo dalis sita tema. antra, moterys turi uzdirbti tiek kiek ir vyrai atliekantys toki pati darba, teisingiau duodamos toki pati rezultata. Visa beda, kad moterys neduoda tokio pat rezultato del: - Neturi vidines motyvacijos siekti geriausiu rezultatu (neturi konkurencijos instinkto) - Nuvertina savo sugebejimus. - Nesiekia mokslu po universiteto baigimo (savarankisko kvalifikacijos kelimo) - Jaunos moterys daugiau galvoja apie seima, nei darba. - Yra rizika, kad iseis dekretiniu. - Dirba maziau virsvaladziu (as ne apie gamyklu darbuotojus kalbu, o profus, kur normaliai uzdirba) - Reikalauja daugiau iseiginiu. - Vengia darbo susijusio su stresu. - Vengia rizikos. - Renkasi neperspektyvias sritis. As kalbu apie tendencijas, o ne apie visas absoliuciai moteris. Siaip moterys nori apie 10-20% mazesnio atlyginimo. O kalbant normaliai tai 2000lt-3000lt i rankas vilniuje. 100 proc pritariu... nes beveik tiksliai atitinku sita schema. galvoju tik apie seima kol kas, mano specialybe yra visiskai neperpektyvi, ir jeigu baigsiu bakalaura i magistra net nezadu stot, abejoju ar paauginusi suneli susirasiu koki padoresni darba nes nemoku ir nemegstu bendraut su zmonem, neiseina apsimest geresne nei esu... rizikos ir darbo susijusio su stresu tikrai vengsiu, nes man svarbiausia seima... nu zodziu viskas atitinka!
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 01 04, 17:54) Supermamytė turi uždirbti tiek, kad pilnai pati savo uždirbtais pinigais galėtų išlaikyti save bei patenkinti savo materialinius poreikius, plius kad sugebėtų pilnai komfortabiliai išlaikyti bent vieną vaiką. O supertėvelio reikalas- patenkinti savo materialinius poreikius, ir uždirbti pridėtiniam šeimos komfortui (t.y. investicijos bei prabangos dalykai). nezinau, ar tai musu seimos nuomone, niekada nekalbejom, bet gyvenam pagal sita "taisykle" pakolkas esam patenkinti taip, kaip yra:ka as uzdirbu, isleidziu savo,dukros poreikiams bei namu gerbuvio grazinimui (paveikslai, naujos uzuolaidos, nauji indai ir pan.) vyrui drabuzius beveik visada irgi perku as. o paskolos, investicijos ir panasus dalykai atitenka MB. jam patinka tvarkyti tokius reikalus, jis ta moka ir as nesikisu.
feusini
2008 02 02, 01:27
Na mano, busimoji (po daug metu) superžmonyte-supermamyte turetu uzdirbti bilekiek, man visiskai nebutu svarbu, svarbu yra tai kad ji save tinkamai realizuotu ir jaustusi patenkinta. Toks uzdarbis mane tenkintu ir teiktu peno stengtis visaip kaip siekti gero seimai.
Medinis
2008 02 02, 01:40
QUOTE(feusini @ 2008 02 02, 01:27) Na mano, busimoji (po daug metu) superžmonyte-supermamyte turetu uzdirbti bilekiek, man visiskai nebutu svarbu, svarbu yra tai kad ji save tinkamai realizuotu ir jaustusi patenkinta. Toks uzdarbis mane tenkintu ir teiktu peno stengtis visaip kaip siekti gero seimai.
Su tokiu požiūriu jūs greitai vėl grįšite prie Nyčės... Kai tik bet kuri mergina pajus, kad ji jums svarbesnė nei jūs pats - jūs pražuvęs.
feusini
2008 02 02, 01:59
Reikia laviruot, kaip sako, ant bedugnes krasto. Sunku?! nieks ir nesake kad gyvent lengva
... o kai ilgai žiūri į bedugnę, tai ima atrodyti, kad bedugnė žiūri į tave... o kam tokie sudėtingi atsakymai į tokį paprastą klausimą  Juokauju. bet šiaip argi nejuokingas pats klausimas ,,kiek turi uždirbti supermamytė?" . Juk mamos ir juo labiau supermamos darbas ne pinigais skaičiuojamas. Bent jau man taip atrodo.
man tai noretusi kad zmona uzdirbtu daugiau(siuo metu as uzdirbu kazkur trigubai daugiau nei MB) - na bent puse mano uzdarbio.ir ne tiek del tu pinigu o labiau kad kad ieskotu kur geriau,eitu i prieki-gal tada ir mane geriau suprastu  .nes stengiesi,dirbi,kartais visai ant galimybiu ribos-ir nelabai kas tai ivertina
Lavinja
2008 03 12, 18:22
Vilniuj 2000-3000 mazokai, manau, daugiau reiketu.Bet moteriai ir 1000 pakanka.Seima islaiko vyras, jei jis ne invalidas, nes zmonai reikia auginti vaikus, tvarkyti namus, tuo paciu dar ir studijuoti, darbeli koki dirbti kad i zmones iseitu.O siaip ne piniguose laime, svarbu, darni seima
catcher
2008 03 12, 19:57
QUOTE(Lavinja @ 2008 03 12, 18:22) Vilniuj 2000-3000 mazokai, manau, daugiau reiketu.Bet moteriai ir 1000 pakanka. Vilniuj zmogus isnaudoja apie 42 proc. savo smegenines pajegumu mazokai, manau, daugiau reiketu bet moteriai ir 0,7 pakanka
Medinis
2008 03 13, 09:53
QUOTE(Lavinja @ 2008 03 12, 18:22) O siaip ne piniguose laime, svarbu, darni seima
Tai kodėl savo vyro pinigus pavogėte, jei ne jie laimės neatneša? Papildyta:QUOTE(egilis @ 2008 03 10, 13:51) nes stengiesi,dirbi,kartais visai ant galimybiu ribos-ir nelabai kas tai ivertina  Jūsų šeimai trūksta pinigų?
Lavinja
2008 03 15, 17:39
Medini, konkreciai matosi, kad tu nevedes ir dar impotentas.Manau, anoj temoj tau gal 3 ar 4 panos paaiskino, kad seimoj pinigai bendri, bet tu kai nei savo seimos turi, nei vaikystej pavyzdi mates, tai nesupranti, kas seimoj bendra, kas atskira, ir kas yra vagyste apskritai.
QUOTE(Lavinja @ 2008 03 15, 18:39) Medini, konkreciai matosi, kad tu nevedes ir dar impotentas.Manau, anoj temoj tau gal 3 ar 4 panos paaiskino, kad seimoj pinigai bendri, bet tu kai nei savo seimos turi, nei vaikystej pavyzdi mates, tai nesupranti, kas seimoj bendra, kas atskira, ir kas yra vagyste apskritai. Kadangi, kaip Jus rasote, seimoje viskas bendra, tai gerbuvis "uzgyvenamas" irgi bendrai, vaikus auginate bendrai, pinigus uzdirbate bendrai, o moteris pati is saves nera gimusi namu tvarkytoja, sitie darbai savaime issidalina, taip kaip jus turbut vonioje atsiklijavusios plyteles neklijuojate, taip vyras nuo zvakides dulkiu nevalo... o jei Jus galvojate kad viskas ka vyras "atnese" i namus, automatiskai yra "bendra", tai va pagal nerasytas taisykles tai vadinama "vagyste", "isnaudojimu"... Jei jauciates lygiavertis seimos narys, tai reikia permastysi savo veiksmus.
QUOTE(ngute @ 2008 03 18, 11:33) jei Jus galvojate kad viskas ka vyras "atnese" i namus, automatiskai yra "bendra", tai va pagal nerasytas taisykles tai vadinama "vagyste", "isnaudojimu"... Jei jauciates lygiavertis seimos narys, tai reikia permastysi savo veiksmus. "Vyras gyvenime atsakingas už save, o moteris - už save ir savo šeimos vyrus. Vyras šeimoje - kaip vaikas, kuris neatsakingas už mamą, o tik už save. Vyro užduotis šeimoje - augti pačiam, nes jis ateina į pasaulį augti. Moteris į pasaulį ateina padėti vyrui augti visomis prasmėmis. " Dirbančios moters šeimoje niekas neatleidžia ir nuo kitų jos pareigų. Vis dar laikoma įprastu dalyku, kad vyro darbas suryja daug asmeninio laiko. Žmona ir vaikai priversti tai kęsti. Tačiau vyrai visai nelinkę laukti ilgai iš darbo negrįžtančių žmonų ir dar rūpintis vaikais. Grįžęs namo, vyras nori rasti garuojančią vakarienę ant stalo, sumigdytus vaikus ir besišypsančią, aplink vyrą šokinėjančią žmoną. O patys pasikeisti vietomis su žmona, nors trumpam nesutinka.
Roza_Liuksemburg
2008 03 18, 11:33
QUOTE(Lavinja @ 2008 03 12, 19:22) Vilniuj 2000-3000 mazokai, manau, daugiau reiketu.Bet moteriai ir 1000 pakanka.Seima islaiko vyras, jei jis ne invalidas, nes zmonai reikia auginti vaikus, tvarkyti namus, tuo paciu dar ir studijuoti, darbeli koki dirbti kad i zmones iseitu.O siaip ne piniguose laime, svarbu, darni seima Galima paklausti, kokia studijavimo esmė? Na, juk tūkstantėlio pakanka, kam jums tas diplomas, ant sienos pasikabinti? O paskui visi stebimes, kodėl krenta aukštojo mokslo prestižas ir vertė.
QUOTE(mam2ka @ 2008 03 18, 11:44) "Vyras gyvenime atsakingas už save, o moteris - už save ir savo šeimos vyrus. Vyras šeimoje - kaip vaikas, kuris neatsakingas už mamą, o tik už save. Vyro užduotis šeimoje - augti pačiam, nes jis ateina į pasaulį augti. Moteris į pasaulį ateina padėti vyrui augti visomis prasmėmis. " Dirbančios moters šeimoje niekas neatleidžia ir nuo kitų jos pareigų. Vis dar laikoma įprastu dalyku, kad vyro darbas suryja daug asmeninio laiko. Žmona ir vaikai priversti tai kęsti. Tačiau vyrai visai nelinkę laukti ilgai iš darbo negrįžtančių žmonų ir dar rūpintis vaikais. Grįžęs namo, vyras nori rasti garuojančią vakarienę ant stalo, sumigdytus vaikus ir besišypsančią, aplink vyrą šokinėjančią žmoną. O patys pasikeisti vietomis su žmona, nors trumpam nesutinka. Taip, sutinku, bet namu ruosa nera toks jau super alinantis, reikalaujantis daug techniniu ziniu darbas... Tuo negalima maskuoti tingejimo ir atsisakymo veikti, ieskoti, dirbti ir uzdirbti pinigus taip kaip ir vyras, kuomet vyras matys kad moters galimybes visuomenineje veikloje tokios pacios kaip jo, jeigu jis yra sveiko proto, jis supras, kad garuojanti vakariene yra tiek pat ir jo rupestis kaip ir moters... Papildyta:QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 03 18, 12:33) Galima paklausti, kokia studijavimo esmė? Na, juk tūkstantėlio pakanka, kam jums tas diplomas, ant sienos pasikabinti? O paskui visi stebimes, kodėl krenta aukštojo mokslo prestižas ir vertė.  visiskai sutinku.. Mus vienas destytojas labai "padejo i vieta".. sako, merginos, kol mokotes, dauguma istekat, mokotes siame mieste, cia susirandate savo vyrus, vyrai jau gyvena siame mieste, taigi jus cia pasiliekate, kad ir koki atlyginima jums cia siulo, nes moterims atlyginimas mazdaug nereikalingas (mokausi tokia specialybe kur nera beribis darbo vietu skaicius, kur yra universiutetas, t.y. Kaune, yra patys maziausi Lietuvoje atlyginimai dirbant pagal specialybe,apie 1200lt, tikrai ne apie siuveju kursus sneku)
Medinis
2008 03 18, 11:45
QUOTE(Lavinja @ 2008 03 15, 17:39) Medini, konkreciai matosi, kad tu nevedes ir dar impotentas. Net į pasą su viltimi pasižiūrėjau... Nifiga. Vedęs, blin... Na bent jau dėl impotencijos niekur pasižiūrėt negaliu, nebent į sūnų. Bet juk nežinau kas jo tėvas, tai kaip ir ramu... Sakysiu taip: jūs galite būti 50 proc teisi. Ir aš jums 50 proc protariu
Roza_Liuksemburg
2008 03 18, 11:50
QUOTE(ngute @ 2008 03 18, 12:44)  visiskai sutinku.. Deje, bet universitetas merginoms dažnai tera vieta susirasti kandidatą. Pati dabar studijuoju ir tsakant matau problemą iš vidaus. Įstoja, mokosi, užima vietą- kurią galbūt turėtų užimti kitas, labiau motyvuotas žmogus, o paskui nesinaudoja gautomis žiniomis ir kvalifikacija. Aišku, netinkama vieta čia diskutuoti, bet man labai nepriimtinas tas studijavimas su tikslu paskui gauti 1000 Lt algą... Papildyta:QUOTE(Medinis @ 2008 03 18, 12:45) Na bent jau dėl impotencijos niekur pasižiūrėt negaliu, nebent į sūnų. Taigi prieš 10 metų pasidarei, dėl impotencijos- nepasiteisinimas
Medinis
2008 03 18, 11:51
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 03 18, 11:50) Taigi prieš 10 metų pasidarei, dėl impotencijos- nepasiteisinimas  Tai ir nesiteisinu gi... Sakau - ta ypata gali būti 50proc teisi.
QUOTE(ngute @ 2008 03 18, 13:44) veikti, ieskoti, dirbti ir uzdirbti pinigus taip kaip ir vyras Kai kalbame apie tai, ko moterys nori iš vyrų, labai svarbu žinoti, kad svarbūs visi maži ir kartais vos pastebimi dalykai. Šie dalykai nėra labai sudėtingi ar reikalaujantys daug laiko, bet vyrai dažnai juos pamiršta. Todėl moterys jaučiasi pamirštos, o tai ir yra visų pykčių pradžia. Vedęs vyras turi turėti atsakomybės jausmą. Atsakomybė nereiškia, kad šeimos galva laiko save visais atvejais absoliučiai teisiu, tvarkosi kaip nori ir įsivaizduoja, kad jeigu jis uždirba šeimai pinigus, tai likusį laiką gali kojas ištiesęs gulėti. Atsakomybė reiškia, kad vyras rūpinasi visais savo šeimos aspektais materialiniu, moraliniu.
|
|