Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaisiaus vandenys
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2
NGVICI
Po paskutines echoskopijos, daktare pasake, kad daugoka vandenu.Bt is kart puole raminti, kad vaikutis nemazas tai jam ir daugiau vandenu reikia, bet ka blogo gali rodyti, jei ju per daug taip ir nepaaiskino. Matyt, nenorejo, kad nervuociausi, bet man dabar visokie klausimai kyla.Gal kas zinot ar tai tikrai nerodo nieko blogo.Ir dar gimdos dugnas per aukstai nei norma, bet ir del to jokiu paaiskinimu negavau.Nuraminkit kas nors mane, nes daktarai man visai nebekelia pasitikejimo. schmoll.gif
mammamia
Mano varijantas buvo atvirkstinis - vaisiaus vandenu turejom mzokai, o sunus didokas buvo, bet gydytoja nuramino, jog vienos daugiau turi, kitos maziau ir jog nieko tame blogo. As nesu megeja skysciu vartot, tad l. pergyvenau, kad kudikiui mazesnis kiekis vandenu neitakotu, bet gime tik rankytem ir pedutem posausem, odyte l. greitai nusilupo..tad manau tikrai nera tau del ko pergyventi, juk gydytoja butu paaiskinusi jei kas blogo grestu wink.gif Kartais tas gydytoju nemokejimas ar nenorejimas paaiskinti savo komentaru sunkiai suprantamas..
mandalina
Nesinervink 4u.gif Man su dviem nėštumais taip buvo. Kai trečio vaiko laukiausi, papuoliau pas labai gerą gydytoją tai viską paaiškino. O buvo taip -
kai padarė echo (36 nėštumo savaitė), pasakė, kad laaabai daug vandenų. Gydytoja irgi patikino, kad vaikis didelis tai ir vandenų gali būt daugiau. Kita gydytoja pasiūlė atsigulti į ligoninę tyrimams. Norma buvo nuo 8 iki 20, o pas mane buvo 22,4. Atsiguliau į RK ir tikrai nesigailiu. Pakartotinai atlikus echosk.patikino, kad vandenų tikrai per daug, tačiau iš karto paaiškino ir priežastis, kurios galėjo tai sukelti (net į dienoraštį užsirašiau, kad nepamiršti biggrin.gif ).
1 - nėščia moteris gali turėti kokį uždegimą (tai parodo kraujo, šlapimo tyrimai, kurie pas mane buvo puikūs)
2 - problemos su gliukozės įsisavinimu kraujyje (kai ima kraujo tyrimą nevalgius, po to įkali stiklinę gliukozės ir po 2 val vėl paima tyrimą - irgi rezultatus puikius parodė)
3 - 30 procentų moterų priežasčių visai nerandama (aš buvau tame tarpe biggrin.gif )
Tad jei lieps gultis į ligoninę ir nenorėsi, paprašyk, kad atliktų šiuos tyrimus ir viskas bus aišku. Beje, dar kas savaitę reikėjo tirtis dopteriu (ar kaip jis ten), tipo kur echoskopu galima nustatyti kaip kraujas cirkuliuoja virkštele. Paprastu aparatu to nesimato, o Vilniuje tokį turi tik Antakalnio ligoninė ir RK. Todėl ir guliausi, nes RK tuos tyrimus daro tik gulinčioms ligoninėj, kitų šiaip nekonsultuoja. O Antakalnyje eilės - reikėtų savaitę laukt.
Ramirami
Man lygiai kaip ir Mandalinai - atliko visus tyrimus (isskyrus Doplerio ar kaip ten ta apytakos tyrima), nes i pabaiga buvo daug vandenu ir vaikis didelis. Ir viskas ok. Taip kad svarbiausia pasidaryk siuos tyrimus ir bus ramu 4u.gif
NGVICI
Aciu merginos wub.gif Man tikrai daug ramiau pasidare, nes kraujo ir glukozes tyrimus pasidariau pries pora savaiciu{turiu pasakyt savo iniacityva}jie visi puikus tongue.gif .Tad pagal Mandalinos sarasa priskirsiu save treciam variantui ir toliau sau puskuosiu.O virksteles tyrimo tai pas savo gydytoja tai nelabai prisiparsysiu.Bet tikesiu, kad viskas bus gerai ir apsieisiu be jo 4u.gif Dar karta aciu.
mandalina
Labai šaunu, kad apsiraminai 4u.gif Gero ir lengvo tau gimdymo ax.gif
Calendula
o man parašė, kad vaisiaus vandenų - 112. Tai čia kiek skaitosi? Daug, mažai ar norma?
mandalina
QUOTE(Janike @ 2005 03 07, 12:50)
o man parašė, kad vaisiaus vandenų - 112. Tai čia kiek skaitosi? Daug, mažai ar norma?
*

Gal 11,2 ? Tada norma, nes nuo 8 iki 20 yra normalios ribos biggrin.gif
*Džela*
Gal kas galit patarti kokios priemones padeda ar bent jau kazkaip sustabdo perdideli vaisiaus vandenu kieki?
Calendula
QUOTE(*Džela* @ 2005 12 24, 00:07)
Gal kas galit patarti kokios priemones padeda ar bent jau kazkaip sustabdo perdideli vaisiaus vandenu kieki?
*

tik ligoninej
kristulia
QUOTE(mandalina @ 2005 02 24, 22:59)
Nesinervink  4u.gif  Man su dviem nėštumais taip buvo. Kai trečio vaiko laukiausi, papuoliau pas labai gerą gydytoją tai viską paaiškino. O buvo taip -
kai padarė echo (36 nėštumo savaitė), pasakė, kad laaabai daug vandenų. Gydytoja irgi patikino, kad vaikis didelis tai ir vandenų gali būt daugiau. Kita gydytoja pasiūlė atsigulti į ligoninę tyrimams. Norma buvo nuo 8 iki 20, o pas mane buvo 22,4. Atsiguliau į RK ir tikrai nesigailiu. Pakartotinai atlikus echosk.patikino, kad vandenų tikrai per daug, tačiau iš karto paaiškino ir priežastis, kurios galėjo tai sukelti (net į dienoraštį užsirašiau, kad nepamiršti  biggrin.gif  ).
1 - nėščia moteris gali turėti kokį uždegimą (tai parodo kraujo, šlapimo tyrimai, kurie pas mane buvo puikūs)
2 - problemos su gliukozės įsisavinimu kraujyje (kai ima kraujo tyrimą nevalgius, po to įkali stiklinę gliukozės ir po 2 val vėl paima tyrimą - irgi rezultatus puikius parodė)
3 - 30 procentų moterų priežasčių visai nerandama (aš buvau tame tarpe  biggrin.gif  )
Tad jei lieps gultis į ligoninę ir nenorėsi, paprašyk, kad atliktų šiuos tyrimus ir viskas bus aišku. Beje, dar kas savaitę reikėjo tirtis dopteriu (ar kaip jis ten), tipo kur echoskopu galima nustatyti kaip kraujas cirkuliuoja virkštele. Paprastu aparatu to nesimato, o Vilniuje tokį turi tik Antakalnio ligoninė ir RK. Todėl ir guliausi, nes RK tuos tyrimus daro tik gulinčioms ligoninėj, kitų šiaip nekonsultuoja. O Antakalnyje eilės - reikėtų savaitę laukt.
*

Na aš tikriausiai irgi įeinu į 3 kategoriją, nes anie tyrimai buvo geri.
Bet vistiek baisiai neramu. Kažkaip pati jaučiau kai gydytoja bandė apčiuopti vaikiuką pilvelyje tai sunkokai ją ten pagavo. Nors jau 39 savaitės tai lyg ir neturėtų taip būti. Dabar kiekvieną dieną skaičiuoju minutes, kad tik greičiau, kad tik greičiau.
NEIMA
Na mano atvejis nebuvo laimingas. Vandenų buvo gerokai per daug, dėl vaisiaus apsigimimo. Jam buvo diafragminė išvarža. Girdėjau kad jų gali per daug būti ir todėl, kad inkstų f-ja sutrikusi, arba todėl kad vaisius yra stambus. Taigi dažniausiai viskas baigiasi gerai smile.gif
belosneska
pries tris savaites tyriausi viskas buvo tvarkoje,siandien ginekologas pasake kad turiu gultis i ligonine nes perdaug vandenu reikia tirtis.sako ,kad gali buti infekcija ar dar kazkas,kad gali reiketi anksciau gimdyti.suprantu kad kiekvienai viskas vyksta kitaip,bet man labai neramu
pukpuk
QUOTE(belosneska @ 2006 10 03, 18:18)
pries tris savaites tyriausi viskas buvo tvarkoje,siandien ginekologas pasake kad turiu gultis i ligonine nes perdaug vandenu reikia tirtis.sako ,kad gali buti infekcija ar dar kazkas,kad gali reiketi anksciau gimdyti.suprantu kad kiekvienai viskas vyksta kitaip,bet man labai neramu
*

O je, didelių pilvelių bėdos..., g.gif tavo vietoje nesinervuočiau anksčiau laiko, nes viskas dar gali būti gerai. Kai kurioms moterims būna taip.
Vandenų norma yra 1-1,5 litro, bet būna ir 3 litrų mariose pluduriojančių vaikelių, nes mamos organizmo ypatumai tokie. mirksiukas.gif
Sunerimti pagrindas būtų jei tavo kraujas parodytų leukocitų žymiai daugiau normos.
Gydytoja juk prieš siunčiant į ligoninę padarė tyrimą ar ne? blink.gif
ailida
Sveikos. Man taip pat diagnozavo atvirkštinį variantą - vaisiaus vandenų kiekis sumažintas verysad.gif , nors ir normos ribose. Gydytoja, jausdama atsakomybę, liepė nueiti pasitikrinti Perinataliniame centre, o pas ją pasirodyti po 2 savaičių.
Man šiek tiek neramu... Ar kam nors taip buvo? SOS
berenike
Sveikos,

Gal kas turejote panasia situacija:
Mums - 23 savaites, ir siandien pasake, kad daugoka vandens (Vaisiaus vandenu indeksas - 21,4, kai norma 8-20, atrodo...)
Papildomu tyrimu neskyre sad.gif
Nezinau ne ka ir galvoti...
Ka reiskia, kai tiek vandens ir ar galima ka nors pakeisti?
Gal kokiu papildomu tyrimu reiketu pasidaryti, ar ka?

VINIpooch
o man ismatavo gimdos dugno auksti ir tik istare OHO, 17sav gimdos dugnas -20cm - per aukstai pagal laika.. dabar kraustausi is proto nes visiskai nerandu info del ko tai gali buti...
Wovere
QUOTE(berenike @ 2007 02 19, 18:53)
Sveikos,

Gal kas turejote panasia situacija:
Mums - 23 savaites, ir siandien pasake, kad daugoka vandens (Vaisiaus vandenu indeksas - 21,4, kai norma 8-20, atrodo...)
Papildomu tyrimu neskyre sad.gif
Nezinau ne ka ir galvoti...
Ka reiskia, kai tiek vandens ir ar galima ka nors pakeisti?
Gal kokiu papildomu tyrimu reiketu pasidaryti, ar ka?
*

Turi daryti tyrima echoskopu, nepergyvenk ji padarys kai bus 30 sav. Mano situacija buvo panasi. Jei vandenu toliau dauges labai sparciai tai tada bus skirtas gydymas. Pas mane pvz. ju yra visrsutine riba, bet tai nieko blogo nereiskia, jei tyrimas echoskopu nieko neparode. Siulau nesinervuoti 4u.gif viskas bus gerai nestuke.gif
LUI
Nium... Pas mus norma vandenu user posted image
O kas gali buti jei per daug?! user posted image
Cansado
Keliu temą į viršų, nes ir man reikia visos info apie per didelį vandenų kiekį...Mums beliko iki gimdymo 14 dienų ir gydytojas pastebėjo, kad tik šiandie vaisiaus vandenų per daug...
Kažin, ką galima padaryti, gal nebeverta visų tų tyrimų darytis, apie kuriuos čia minėjot...

Norėčiau išgirst daugiau atvejų, kai mamytėms taip buvo...Kaip viskas baigės? Labiausiai neramina, kad vandenų kiekio padidėjimą gali įtakoti kokie nors vaikelio apsigimimai, taip belaukiant galima išprotėti... doh.gif
Lexana
QUOTE(Aurytė @ 2007 04 16, 22:11)
Keliu temą į viršų, nes ir man reikia visos info apie per didelį vandenų kiekį...Mums beliko iki gimdymo 14 dienų ir gydytojas pastebėjo, kad tik šiandie vaisiaus vandenų per daug...
Kažin, ką galima padaryti, gal nebeverta visų tų tyrimų darytis, apie kuriuos čia minėjot...

Norėčiau išgirst daugiau atvejų, kai mamytėms taip buvo...Kaip viskas baigės? Labiausiai neramina, kad vandenų kiekio padidėjimą gali įtakoti kokie nors vaikelio apsigimimai, taip belaukiant galima išprotėti...  doh.gif
*

Manau, kad tau viskas gerai, o reikalui esant bet kuriuo momentu jau galima ir gimdyti, tad pasikliauk gydytojais ir nekankink pati savęs. 4u.gif
brasta
QUOTE(Aurytė @ 2007 04 16, 22:11)

Norėčiau išgirst daugiau atvejų, kai mamytėms taip buvo...Kaip viskas baigės? Labiausiai neramina, kad vandenų kiekio padidėjimą gali įtakoti kokie nors vaikelio apsigimimai, taip belaukiant galima išprotėti...  doh.gif
*

Tik nesinervuok. Kai gime mano sunus, gydytoja labai stebejosi, kad sitiek daug vandenu. Sanitare buvo visa pikta, nes gimdykla tiesiog plauke... Ir viskas buvo kuo puikiausiai. Turbut kuo maziau zinai, tai tuo geriau.
Igniene
Sveikos, merginos. Apie vandenis siek tiek ismanau. Laukiant pirmojo sunelio, vandenu man buvo gerokai per daug - 2 kartus virsijo norma. Kad butu lengviau, man juos ligonineje periodiskai nutraukdavo (procedura neskausminga). Tam gali buti ivairiu priezasciu. 1. Bakterijos, infekcijos; 2. Nesciuju diabetas 3. Igimti dalykai. Pirmiausia patariu galvoti apie siuos dalykus. Kaip teko girdeti is daugelio zmoniu, dazniausiai viskas baigiasi gerai. Tik kokie 5 procentai (i kuriuos, deja, ir as pakliuvau) baigiasi liudnai - rimtos vaisiaus patalogijos. Labai svarbu islaikyti ramybe ir galvoti apie vaikeli, kad jam nepasunkintum padeties.
agnet23
Sveikos, turiu atvirkstine beda, vaikuciui 26 savaites, vaisiaus vandenu kiekis 7,2. Gydytoju komentairai paprastai buna itin "skupus". Paprastai vaisiaus vandenu pakitimas rodo arba vaisiaus sklaidos (vystymosi), arba placentos veiklos nepakankamuma (jei taip galima issireiksti). Zinau ir tai, kad per didelis vandenu kiekis siganlizuoja apie daug mezesnes bedas, nei kai vandenu per mazai. Kitaip tariant kai per daug - tai mamytes bedos (iv ligos, infekcijos ir pan.), o kai per mazai tai dazniausiai vakucio (nesivysto inkstai, slapimo pusle ar kt.). Tik pries pradedant pergyventi reikia turet omeny, kad statistiskai tik 1-3 proc. vaikuciu gimsta su patologija (aisku jei nera paveldimu ligu, ar mamyte nepersirgo nestumo metu infekcinem ligom - inkstu uzdegimai, raudoniukes, komplikuoti gripai ir t.t.). Labai svarbu kad jei nestumo metu nustatytas trukumas vandenu, tai mamyte turi buti stebima (echoskop. tyrimas kas savaite ar bent dvi) ir butinai atliekami tyrimai tuo paciu echoskop. ar jei yra galimybe dopleriu ar vaikutis vystosi normaliai. Jei nukrypimu nuo normos nera, tiesiog stengtis isnesioti vaikuti kiek galima ilgiau. Analogiskai kai vandenu per daug turi buti labai atidziai istirta mamytes sveikata.

Labai suprantu mamyciu nerima. O geriausias vaistas nuo pergyvenimu, tai dalykiskas pokalbis su priziurinciu nestuma gydytoju, nebijokit klausti ir reikalauti atsakymu. Nebijoti primygtinai prasyti tyrimo (jei atliekami tik standartiniai). O jei susiduriat su gydytojo abejingumu, taikrai nebijokit pakeisti gydytojo. Mano atvejis toks ir buvo. Mano buvusios gydytojos kredo - jei gamta duos pagimdysi, jei ne tai ne, o jei gims nesveikas tai kam isansto parintis... As paciu laiku pakeiciau gydytoja, kuris ir diagnozavo persileidimo gresme ir del vandenu ir del gimdos tonusu.
Dajevu
Mano ginė rytoj žiūrės echo, nes irgi įtarimas, kad per daug vandenų g.gif žiūrėsim ką pasakys g.gif
Cansado
QUOTE(Aurytė @ 2007 04 16, 21:11)

*

Aš jau pagimdžiau gegužės 8d...Vandenų kiekis buvo apmažėjęs kelios dienos prieš gimdymą..Dukrytė gimė visiškai sveika (duokdie, kad vėliau neišlįstų kokių bėdelių), tik nemaža, 55cm ūgio ir 4160g svorio...Todėl gydytojo išvada ir buvo tokia, kad didelis vaisius, todėl ir vandenų buvo daugiau...
Nepergyvenkit, svarbu išlikt ramioms ir viskas bus gerai... 4u.gif
Dajevu
Jo, visgi vaisiaus vandenys viršija normą, dabar 22,3, tikėkimės, kad nedaugės g.gif
Cesi
Man šiandien irgi nustatė per didelį vandenų kiekį verysad.gif . Ir sakė reiks atlikti papildomus tyrimus (papildomo gydimo nereikia, matyt ne žymiai viršyja):
infekcijai ištirti ir dėl cukrinio diabeto. Ryt bandysiu daryti tyrimus. Vaikelį apžiūrėjo, sakė viskas gerai, atitinka einančią savaitę.
Dajevu
QUOTE(Cesi @ 2007 08 29, 17:06)
Man šiandien irgi nustatė per didelį vandenų kiekį  verysad.gif . Ir sakė reiks atlikti papildomus tyrimus (papildomo gydimo nereikia, matyt ne žymiai viršyja):
infekcijai ištirti ir dėl cukrinio diabeto. Ryt bandysiu daryti tyrimus. Vaikelį apžiūrėjo, sakė viskas gerai, atitinka einančią savaitę.
*

Tai va, kai dariausi tyrimą cukrus geras buvo g.gif , dabar laukiu atsakymų dėl streptokokų, nes ir infekcija, gali įtakoti.
Fenomenali
QUOTE(Aurytė @ 2007 08 23, 14:24)
Aš jau pagimdžiau gegužės 8d...Vandenų kiekis buvo apmažėjęs kelios dienos prieš gimdymą..Dukrytė gimė visiškai sveika (duokdie, kad vėliau neišlįstų kokių bėdelių), tik nemaža, 55cm ūgio ir 4160g svorio...Todėl gydytojo išvada ir buvo tokia, kad didelis vaisius, todėl ir vandenų buvo daugiau...
Nepergyvenkit, svarbu išlikt ramioms ir viskas bus gerai...  4u.gif
*

Pas mane irgi buvo daug vaisiaus vandenų, bet kaip ir Aurytė minėjo, man buvo tas pats - gimė didelis ir sveikas sūnus wub.gif
Cesi
Man tai jau visus tyrimus padarė - visi atsakymai kaip ginė sakė idealūs. Bet vaikelis mano sakyčiau mažas. t.y. atitinka einama savaite bet 36 sav. sveria apie 2,4 kg. Tai čia sakyčiau berniukui nedaug. Nors kitas daktaras kuris darė man pakartotinai echo pasakė, kad neprisigalvotų čia nesamonių vandenų normaliai ir jos skaidrios, tiesiog sako - tu maža ir smulki dėl to atrodo jog pilvas didelis. Nežinau kiek tame tiesos, bet pagal viskas - viskas tvarkoje. Ir aš tuo tikiu. smile.gif
Crazy Daisy
Pas mane vandenų irgi buvo per daug. Ir kadangi su nerimu skaitinėjau, ką rašė šioje temoje, dabar, kai jau pagimdžiau, skubu nors šiek tiek nuraminti jus visas - gimė sveikas sūnelis bigsmile.gif (duokdie, kad bėdos neišlįstų vėliau). Tyrimus darė visokiausius, kol laukiausi, nieko nerado, tai nusprendė, kad vaikas bus labai didelis - apie 4500 gr, o gimė 3940 gr biggrin.gif
Sekmės visos, kurių dar laukia gimdymas ir mažiau stresų - daugiau gražių emocijų 4u.gif
ishiri
jazau kad tik musu pilvukuose vaikeliai augtu sveiki...... linkiu to sau ir visom kitom mamytem.
Erkesta
Sveikos nestuke.gif ir jau mamytės 4u.gif

Man vakar nustatė kad per daug vandenų 24,3... Tai taaaip neramu... unsure.gif Bandau prisimint kokią infekciją buvau pasigavus, bet gi taip gerai jaučiausi visą nėštumą, tai jau nebežinau... doh.gif 30 sav. kai darė echo tai vandenų buvo norma... g.gif O dabar... Tiesa leliukas sakė didelis - apie 3,9kg, tai gal čia dėl to ?? blink.gif g.gif
*Blanche*
man buvo labai daug vandenu,net sonkaulius skaudedavo..ir nitritu slapime surado-tai operavo 2 savaitem anksciau,nes gydytoja pabijojo rizikuot mano ir vaikiuko sveikata..
Cesi
Kai buvau nestuke.gif buvo ir man nustate per didelį vandenų kiekį (aukščiau irgi rašiau čia ir baiminausi), dabar mano branučiui kau beveik 4 mėn. Tačiau gimė su įgimta infekcija (na taip kortelėje nurodyta), net nežinau ar tai nuo tų vandenų kiekio ar ne nes man nesakė, gal nuo to jog 8 d. pernėšiojau ir vaikelis gimė su žaliais vandenimis. Tačiau jau viskas praetyje (pradžiai buvo lašinami vaikeliui antibiotikai) dabar jau augam sveik ir drūti.
kristi_
Sveikos, ar kam nors pasitaike, kad butu susirinke per daug vandenu? gal kam dare ju nusiurbima? g.gif
aquilatel
Kazkur skaiciau forume apie tokia siuacija, bet nepamenu kur tiksliai. Reiktu tau gerai paieskoti. Gal kas ir gales atsakyti..
Vitora
QUOTE(kristi_ @ 2008 05 10, 11:35)
Sveikos, ar kam nors pasitaike, kad butu susirinke per daug vandenu? gal kam dare ju nusiurbima?  g.gif
*

Man nustate daug vandenu. Yra forume tokia tema, pamegink ieskoti POLIHIDROMNIONO. Ten tik viena pasisake kad jau nusiurbdavo kas menesi.
Man tai stai kokia situacija: pilvukas padidejo gana greitai per du menesius (nuo 4 iki 6). Priaugdavau po 3kg. Padare echo ir nustate vandens indeksa 283. Tai daug. Dare tyrimus (CRB ir gliukoze) - nieko nerado. Vaisius irgi sveikas. Dabar didejimas kiek apstojo. Siunte i Kauna. Ten irgi ismatavo vandenys ir gavo 247 (kiek matosi - tiek gausi skirtingai, nes tai priklauso ir nuo vaisiaus padeties). Vaisiaus patologiju irgi nerado (virskinimo sistema ziuri). Ten man gydytoja paaiskino, kad jei nuolat dideja vandenys ir tave tai labai vargina, tai tuomet gali daryti issiurbima, bet daryti reikes jau kas menesi, nes tuomet vandenys dides negriztamai.

Siaip dazniausiai vandenys nustoja dideti ir viskas buna gerai.
As jau daug issiaiskinau ta tema. Jei turesi daugiau klausimu, tai rasyk i AZ, nes temos neseksiu.

Shiaip ir kitos moterys - galite rasyti jei kam rupes ka suzinoti sia tema.

P.S> jau esu issiaiskinusi del ko tai gali buti, kokie simptomai, kaip gali paveikti kudiki, kaip ismatuojamas VI (vandens indeksas) ir pan.
kristi_
Vitora-> indeksas pas tave turejo su kableliu but greiciausiai. nes mano atveju kai norma turejo but 20, buvo 28.5, tai jau skelbe aliarma, kad gimda persitempus. Man lygiai taip pat pradejo tyrimus daryt. o kai paaiskejo kad viskas tvarkoje, tai nutare issiurbti, kad galeciau lengviau atvaikscioti likusi laika. sake ir gimdyt lengviau kai maziau vandens. tik nezinau kodel g.gif
jei kas dar susidursyte, per daug nepergyvenkite, jei ir jums reiks nusisiurbti vandenuko. procedura nera ant tiek skausminga kaip tai atrodo is pradziu. Iveda i pilva toki kaip kateteri ir istraukia is "kisenes" kiek tik imanoma (buna net iki 1.5 l istraukia). maksimum gali buti tik 2 duriai. skauda tik biskuliuka, kai duria. o toliau tai galima ir atsipalaiduot. 4u.gif
mano atveju dure du kart, nes lelius pajuto kad i jo nameli ilindo ir pradejo blaskytis. pradejo spardyt ta kateteri, tai gyd. turejo istraukti kad nesusidraskytu.
DdoviliuxX
sveikos nestuke.gif ir esamos mamytes... va vakar buvau pas ginekolg ir nustate jog per daug vaisiaus vandenu... net nzn ka ir galvoti.. gal teko kam nors su tuo susidurti? man 29 savaiteles... vakar dar tikrino inkstus ir sake kad abu issiplete ir gali buti del inkstu kazkas. o vaisiui sake viskas gerai, atitinka normas, beda slypi manyje.. pasidalinkite savo patirtimi, nes baigiu isproteti verysad.gif
Vitora
QUOTE(DdoviliuxX @ 2008 06 13, 11:26)
sveikos  nestuke.gif  ir esamos mamytes... va vakar buvau pas ginekolg ir nustate jog per daug vaisiaus vandenu... net nzn ka ir galvoti.. gal teko kam nors su tuo susidurti? man 29 savaiteles... vakar dar tikrino inkstus ir sake kad abu issiplete ir gali buti del inkstu kazkas. o vaisiui sake viskas gerai, atitinka normas, beda slypi manyje.. pasidalinkite savo patirtimi, nes baigiu isproteti verysad.gif
*

Man irgi nustatyta daug vandenu (polihidromnionas), bet man su inkstais viskas gerai... ir isvis man priezasties nerado (deabeto nera, infekcijos taip pat). Jei tau rado priezasti, tai kaip tik tau pasiseke. Tavo inkstai neisveda, tikriausiai, viso reikiamo kiekio slapimo. Tau gal turejo pasuilyti "ismatuoti" kiek isgeri, o kiek slapiniesi... ar kokiu slapimo varanchiu israsyti, o gal pas tave koks uzdegimas (leikocitu tuomet slapime turetu buti). Pasiklausk gydytojos ka tau daryti. Nors, manau, turejo jau pasakyti kazka-tai.
Sekmes ir nepergyvenk.
Rugegėlė_
Labas neseniai maciau per Nartional Geography kanala labai gera filma apie vaisiaus vystymasi. Labai noreciau dar paziureti, gal kas zinot kaip jisai vadinasi kur galima parsisiusti. Arba parekomanduokit dar kokiu filmu apie nestuma.
DdoviliuxX
QUOTE(Vitora @ 2008 06 14, 17:56)
Man irgi  nustatyta daug vandenu (polihidromnionas), bet man su inkstais viskas gerai... ir isvis man priezasties nerado (deabeto nera, infekcijos taip pat). Jei tau rado priezasti, tai kaip tik tau pasiseke. Tavo inkstai neisveda, tikriausiai, viso reikiamo kiekio slapimo. Tau gal turejo pasuilyti "ismatuoti" kiek isgeri, o kiek slapiniesi...  ar kokiu slapimo varanchiu  israsyti, o gal pas tave koks uzdegimas (leikocitu tuomet slapime turetu buti). Pasiklausk gydytojos ka tau daryti. Nors, manau, turejo jau pasakyti kazka-tai.
Sekmes ir nepergyvenk.
*

pas mane uzdegimas slapimo taku, nes slapime rado leukocitu, ti db gydausi po bishki.. siandien dar vaziuoju pas urologa del inkstu issitirti ir del tu slapimo taku,, tada jau tikslia diagnoze nustatys ir gales gydyti... nera taip blogai, kaip atrode is pradziu rolleyes.gif vis del to aciu, kad bandei nuraminti...
skaiciau kazkurioj temoj kad net 30 proc besilaukianciom nenustato priezasties del ko padaugeje vaisiaus vandenu, tai gal i ta skaiciu tu ir patenki unsure.gif
Wiltene
google ieskot, bet ne lietuviu kalba paieska duok
Rugegėlė_
jau radau vadinasi "Life before birth" labai geras rekomenduoju visoms tik anglikas
kristuka
Sitas filmas yra www.youtube.com dalimis suskirstytas. Reikia tik filmo pavadinima ivesti.
kristuka
As truputuka paziurejau, man kai kurios vietos tokios baisokos atrodo. Kartais gal geriau nematyti...
mazgiuke1
aha....sutinku....jau asaros vienu metu vos riedet nepradejo...is baimes... unsure.gif taip issigandau,kad ir man taip bus....kazkaip baisiai labai atrodo...sunku patiket,kad isstumsiu vaikiuka...kazkaip net nejauku pasidare....o dar kai gimdyt turiu bet kuria minute...geriau jau buciau nemacius....blyn kaip issigandau..... verysad.gif
saidutea
aha reiks pabandyt atsisiust idomu butu paziuret 4u.gif
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.