Parshialis
2007 09 26, 14:53
Sveiki, tik prisijungęs norėčiau pasikalbėti vyriškai  (nors žinau, kad be merginų nuomonės neapsieisim). Man šeima ir geri tarpusavio santykiai yra labai svarbus dalykas  ir suprantu, kad šeimoje norint palaikyti darną partneriai turi vienas prie kito taikytis bei siekti sutarimo. Tačiau, pastaruoju metu jaučiu vis didesnę įtampą ir man kyla įtarimas, kad kažkas yra ne taip. Mano žmona yra labai reikli ir kai kuriais atvejais puikiai moka pasakyti, ko ji nori. Taigi rezultatas yra toks, kad aš vis rečiau žiūriu Formulės varžybas  (galėčiau tą laiką praleisti kartu arba nuveikti ką nors naudingo), Dirscovery kanalo apskritai nebejungiu  (kažkokia nesamonę apie motociklus vis žiūriu), į kiną neinu (pinigus kainuoja ir filmus vis nesamoningus noriu žiūrėti), knygas skaitau tik tualete (apskritai nesuprantama, kaip aš galiu vietoj bendravimo su žmona pasirinkti knygą), slepiuosi kiekvieną kartą parūkęs (labai kenkia mano sveikatai ir būsimiems vaikams), vengiu bendravimo su žmonai nepatinkančiais žmonėm (gerai jau gerai, prisipažįstu, kat tie žmonės yra moteriškosios giminės  ), grybauti neinu (pilna erkiu), negaminu grybų, kalafiorų, jūros gėrybių, ir kitų skanių dalykų (ji jų nevalgo ir taip pas mus šeimoj valgyt daugiausiai gaminu aš) ir t.t. ir pan. Man vis atrodo, kad aš tai darau iš didelės meilės ir atsidavimo, bet kažko nejaučiu didelio malonumo tai darydamas (tiksliau nedarydamas). Tai jūs vyrai pasakykit man, kada reikia nustoti "aukotis" dėl žmonos? p.s. prierašas moterims - aš labai myliu savo žmona ir rašydamas šią temą nenoriu pasakyti, kad vienintelis mano noras žiureti išsidrebus telika ir krapštytis "šeimos brangenybes" kol žmona stovės su alaus buteliu prie koju.
QUOTE(Parshialis @ 2007 09 26, 14:53) p.s. prierašas moterims - aš labai myliu savo žmona ir rašydamas šią temą nenoriu pasakyti, kad vienintelis mano noras žiureti išsidrebus telika ir krapštytis "šeimos brangenybes" kol žmona stovės su alaus buteliu prie koju. Jei myli savo zona, imkis zygiu  tu ja tiesiog islepinai.. nusileisdamas del vieno jos noro, antro, trecio ir t.t. Galeciau palyginti su vaiku: rekiu maximoj, duoda saldaini.. aha.. gerai, bet noriu meskino, rekiu, gaunu meskina.. dar pabandysi issireikalauti i zaidimu kambari.. rekiu kiek tik galiu.. neatlaike, veda.. valio  Taip ir tavo zmona, pamate kad galima "ant taves lipti" ir lipa.. ir lips toliau, jei nesustabdysi  Manau nuosirdus pokalbis ir papasakojimas kaip tu jautiesi turetu buti grazi pradzia. O tai kad tau labai svarbus geri santykiai ir supratimas kad reikia ieskoti kompromiso.. tu visa tai pavertei zaidimu i vienus vartus... geriau pora kart "susikibt" ir viens kitam pasakyt ka nori ir po to geri santykiai ir zinojimas apie kito poreikius. Pasakyciau pats kaltas.. bet juk is geru noru  Nebijok viena diena jai paskambint ir pasakyt, parsinesk is maximos keptos vistos, nes siandien bus juros gerybes.. rupinuos, kad neliktum alkana.. ir psio P.s. Pasiekus toki "kompromisu" lygi ir pasakius kad reikia pasikalbet, nenustebk, jei pasakys, kad tu jos nemyli ir susiradai kita... o dabar ieskai priekabiu  Tada jau turesi itikinti, kad myli.. ir vis tiek reikalauk savo teisiu ir savo pomegiu.. taip nusileidinedamas tu jai greit tapsi neidomus.. viena diena pasakys "lepsis" ir sedesi antausi gaves
katuksss
2007 09 26, 15:21
QUOTE(Parshialis @ 2007 09 26, 15:53) Sveiki, tik prisijungęs norėčiau pasikalbėti vyriškai  (nors žinau, kad be merginų nuomonės neapsieisim). priimkit mano uzuojauta, manau jus tiesiog ne vyras o skuduras,  cia ne aukojimasis o saves kaip asmenybes visiskas issizadejimas, savo draugu, pomegiu ir tt. O skudurai greit pabosta, norisi nauju Daug nerasysiu, bet manau kad tiek vyrui tiek moteriai reikia kartais pabuti ir atskirai. Stai kol mano vyras zaidzia ar ziuri krepsini, as lieju prakaita treniruokliu salej, ar begioju, ar sedziu kirpykloj. na kiekvieno zmogaus pomegiai skirtingi ir reikia juos gerbti.
mama_gulbe
2007 09 26, 15:48
QUOTE(katuksss @ 2007 09 26, 16:21) priimkit mano uzuojauta, manau jus tiesiog ne vyras o skuduras,  cia ne aukojimasis o saves kaip asmenybes visiskas issizadejimas, savo draugu, pomegiu ir tt. O skudurai greit pabosta, norisi nauju Daug nerasysiu, bet manau kad tiek vyrui tiek moteriai reikia kartais pabuti ir atskirai. Stai kol mano vyras zaidzia ar ziuri krepsini, as lieju prakaita treniruokliu salej, ar begioju, ar sedziu kirpykloj. na kiekvieno zmogaus pomegiai skirtingi ir reikia juos gerbti.   nu jo...koks saunuolis tas temos autorius viska daro  viska moka  ir dar net myli.... va va prie ko lepinimas prieveda  arba reik giliau kapstytis, o gal jai tiesiog PMS  :D:D:D
QUOTE(Parshialis @ 2007 09 26, 15:53) reiskia pradedi jaustis prie jos nepilnavertis, ar tiesiog ji salygas diktuoja, o tu toleruoji? taip galima ir depresija isivaryti, bet greiciausiai, tai i sona nuklysti
o dabar pabandyk surašyti ko jai tenka atsisakyti dėl šeimos ir dėl tavęs. Kai nemaloniai jautiesi dėl to ką darai, ar ko negali daryti dėl žmonos, tai vis tiek būna žiūrėjimas tik iš tavo pozicijos. Ar tai tikrai tik vieni vartai? Jeigu tikrai tik vieni - metas rimtam pokalbiui.
Kodėl išklausius tik vieną poziciją (kažin ar nepagražintą) iškart nulinčiuojama žmona?
katuksss
2007 09 28, 15:58
QUOTE(Huiza @ 2007 09 28, 16:25) Kodėl išklausius tik vieną poziciją (kažin ar nepagražintą) iškart nulinčiuojama žmona?   nulinciuojama ne protingazmona o kvailas vyras
paulius.sav
2007 09 28, 22:59
QUOTE(Mili @ 2007 09 28, 08:03) o dabar pabandyk surašyti ko jai tenka atsisakyti dėl šeimos ir dėl tavęs. Kai nemaloniai jautiesi dėl to ką darai, ar ko negali daryti dėl žmonos, tai vis tiek būna žiūrėjimas tik iš tavo pozicijos. Ar tai tikrai tik vieni vartai? Jeigu tikrai tik vieni - metas rimtam pokalbiui. Na na, tipo moteris labai daug aukoja savo buvusio gyvenimo  ) Tipo yra priverciama isteketi, gimdyti vaikus, nes piktas vyras ja vercia. Nejuokinkit, taip gal buna, taciau dazniausiai buna atvirksciai. Jei moterys turetu daugiau visokiu hobiu ar kitu uzsiemimu, vyrai daug laimingesni butu. Nes galetu uzsiimti savo reikalais.
Naktine
2007 09 29, 11:33
Tipo yra priverciama isteketi, gimdyti vaikus, nes piktas vyras ja vercia. Nejuokinkit, taip gal buna, taciau dazniausiai buna atvirksciai. Jei moterys turetu daugiau visokiu hobiu ar kitu uzsiemimu, vyrai daug laimingesni butu. Nes galetu uzsiimti savo reikalais. ---------------------------------------------------------------------------------------------- O vaikai tuo metu prieš saulytę kaip daigeliai užaugs patys savaime.  Aš irgi taip labai norėčiau. Labai atsiprašau,bet nesusilaikiau.Aš nepiktybiškai
Situacija vadinasi "vyras po padu"...nedarau nieko,kas man patinka ir malonu,bet netinka moterai...
aistruole
2007 09 29, 19:47
QUOTE(Parshialis @ 2007 09 26, 12:53) Sveiki, tik prisijungęs norėčiau pasikalbėti vyriškai  (nors žinau, kad be merginų nuomonės neapsieisim). Jei jau dabar taip, tai kas bus kai vaiku susilauksite  Tada tai bus dar daug baisiau, nes reikes pagalbos daug daugiau. Zodziu nesaziningai cia viskas pas jus gaunasi... Nors as galeciau kazka panasaus pasakyti esu jautusi ir savo santykiuose, tik mano vyras buvo toks kaip tavo zmona, o as buvau tavo vietoje...tad labai tave uzjauciu  Mes irgi vienas kita labai mylejome ir beje tebemylime ir esame 12 metu kartu. Zodziu...su rukymu tas pats variantas(jis neruko) tai slepdavausi, meluodavau...Bet dabar meciau 100 karta. Tikiuosi paskutini Su skaitymu, jam trukdydavo sviesa. Su TV ir sviesa ir garsas. Jis noredavo, kad ji apsikabinciau ir miegociau kartu sau maloniai. Su mano draugemis jis iki siolei nemegsta mano moterisku vakareliu (palieku gi ji viena ir vaikus) Kas del gaminimo tai visados jam neitikdavau, vis pagamindavau ka jis nemegsta  Bet su laiku as tai perpratau ir dabar mazai gaminu, o jei gaminu tai ta pati maista, prie kurio jis priprates Zodziu atradome tarpusavyje pusiausvyra, ir dabar as del to nebesuku galvos ir nesijauciu nuskriausta. O jis apsiprato, kad as kitokia, mano kiti pomegiai ir norai. Dabar jis jau tolerantiskesnis Patariu pasigalvoti sau paciam ka nori kitaip daryti nei iki siolei, ir aiskiai jai pasakyti, kad tu nori buti savimi ir turi savo asmeninius poreikius, kurie tau sukelia atsipalaidavima namuose. Del maisto tai tikrai lengva prisitaikyti, gi issivirk sau darzoviu (ka ten megsti) ir valgyk sau, o jai nesiulyk. Gi pasidaryk sau! Laikykis zodziu...sekmes
Papasakosiu apie drauga ir jo zmona. Jis vede tokia be galo grazia princese, kuri buvo gana aikstinga mergina. Meile zinoma buvo abipuse, bet jei jis jai neitikdavo dazniausiai del kokiu smulkmenu galedavo ant jo supykti, net nesikalbeti visa diena. Tarkim suklydo vairuodamas, pazeide eismo taisykles ir gavo bauda (saziningas zmogus, kysiu neduoda poilicininkams) - tai toks nuostolis jaunai semai auginanciai vaika, "minus 150 Lt kuriuos galima buvo isleist pampersams". Arba tarkim, pareiske nenora vaziuot kazkur su jos tevais - vel pykciai - "tau nerupi mano tevai". Na o jei dar uzsisedejo darbe stengdamas uzdirbt daugiau pinigu seimai... nusipirko kompiuteri, kad imtu darba i namus ir is paskutiniuju, dirbdamas vos ne naktimis, padidintu skurdu seimos biudzeta... - "tu be darbo nieko nematai"... "tau tik tas kompiuteris rupi"... "verciau namie ka nors padarytu" ir t.t... na as zinau, kad jam tikrai rupejo seima. O jis kentejo priekaistus, atsiprasinejo, bandydavo kalbinti zmona kai jai uzeidavo nepasitenkinimo ir pykcio priepuoliai, bandydavo jai itikti, pirkdavo geles, veliau slepdavo zinias nuo jos, tas kurios galetu ja paveikt neigiamai. Prisiskolino slapta pinigu kad uzkamsyt seimos finansu skyles... kaip manot iki ko privede toks gyvenimas? Ir ar jis buvo teisus -------------------------- Sios istorijos netiketas finalas. Jo zmona pasikeite ir eme ji suprast. Jie abu apsislifavo ir niekad nesipyksta ir supranta vienas kita. Ismoko tvarkyt bendrus reikalus ir paskirt laiko vienas kitamjo pomegiams ir draugams. Kantrybe ir meile nugalejo. Bent jau taip atrodo is salies.
Taigi, atrodo, kad kiekvienas atveis skirtingas. Bet laikas parodo, kas teisus o meile ir kantrybe gal ne visada, bet jau kartais nugali.
Parshialis
2007 10 01, 11:44
QUOTE(mints @ 2007 09 29, 22:48) jis kentejo priekaistus, atsiprasinejo, bandydavo kalbinti zmona kai jai uzeidavo nepasitenkinimo ir pykcio priepuoliai, bandydavo jai itikti,  skaitau kaip apie save. cia ilgai galvojau apie esama situacija vertindamas komentatorių nuomones, is priėjau prie tokios esmiu esmės - viskas kyla iš to, kad aš noriu idealių santykių - supratimo, bendravimo, jokių pykčių etc. ir kadangi to nepavyko padaryti greitai, be nuolatinių konfliktėlių ir "šlifavimųsi" nuėjau lengvesniu keliu - prisitaikiau  . dabar matau prie ko tai privedė... ir šiaip matau, kad truputėli persistengiu šokinėdamas apie savo "princesę" - valgyt darau, beveik visas premijas ir asmeninius pinigus išleidžiu dovanom (kvepalam, kosmetikai, gėlėm, papuošalam, drabužiam, aksesuarams etc.), tvarkau šeimos finansus, vienas rūpinuosi namo įrengimų, vienas tvarkau automobilį, dirbu per du darbus (tam kad viskam užtektų pinigų) ir t.t. ir pan. Turbūt reikės šį tą keisti...
mama_gulbe
2007 10 01, 11:49
QUOTE(Parshialis @ 2007 10 01, 12:44)  skaitau kaip apie save. ir šiaip matau, kad truputėli persistengiu šokinėdamas apie savo "princesę" - valgyt darau, beveik visas premijas ir asmeninius pinigus išleidžiu dovanom (kvepalam, kosmetikai, gėlėm, papuošalam, drabužiam, aksesuarams etc.), tvarkau šeimos finansus, vienas rūpinuosi namo įrengimų, vienas tvarkau automobilį, dirbu per du darbus (tam kad viskam užtektų pinigų) ir t.t. ir pan. Turbūt reikės šį tą keisti...  a pricese sedi namie ant sofkutes?ir laukia kada viska antesi ant padekliuko? nu islepinta tikrai islepinta ta tavo princese (a automobili gi ne vosps moteros moka taisyt)
Hmmm...
2007 10 01, 12:11
QUOTE(paulius.sav @ 2007 09 28, 23:59) Na na, tipo moteris labai daug aukoja savo buvusio gyvenimo  ) Tipo yra priverciama isteketi, gimdyti vaikus, nes piktas vyras ja vercia. Nejuokinkit, taip gal buna, taciau dazniausiai buna atvirksciai. Jei moterys turetu daugiau visokiu hobiu ar kitu uzsiemimu, vyrai daug laimingesni butu. Nes galetu uzsiimti savo reikalais. O tai tipo ne  Tik nevartočiau čia žodžio "aukoja". Greičiau sąmoningai atsisako dalies buvusių įpročių. Tapačiai ir vyrai. Gi niekas šautuvą įrėmęs neverčia kažko daryti arba nedaryti. A prie ko čia "priverčiama". Tai tipo vyrus vargšus kažkas tai :priverčia". Nejuokinkit  Taip taip, savi užsiėmimai gerai  Kol vaikų nėr  O kai atsiranda, tai tie savi pomėgiai labai jau apribojami būna. Tiek vienos, tiek kitos pusės. Tenka dalintis laisvu laiku. Arba vaiką auklės/močiutės auginti turėtų. Iš principo duotoje situacijoje vienintelis dalykas ką vyras nurodė darantis namie, tai maisto gaminimas. Viso kito jis tik "nedaro" (neskaito, nežiūri, neina). O tai moteriškė kaip suprantu visą likusį namų ūkį prižiūri, ar ne? Mašinos pataisymas... nu ir kiek gi kartų metuose tą mašiną pačiam (ne nuvežti iki serviso) tenka taisyti, kad čia jau toks pagirtinas darbas? Nu žodžiu, matau problemą tik tame, kad vyras pats visiškai apribojo savo pomėgius. O dėl viso kito tai nematau problemos. Vat pvz. maniškis irgi ištaikęs progą valgyti daro, bet jo teigimu, jam tai patinka (kaip aš sakau jis ir iš kirvio sriubą išvirtų, o man tokia dovana neduota  ) Ir jei jis man vieną dieną pareikštų, kad tokiu būdu jis "aukojasi"  Likčiau nesupratusi. Tiesa, mėgiamų programų žiūrėti, knygų skaityti ar rūkyti aš jam "nedraudžiu"  Ir net žvejot "išleidžiu" Dar dėl teliko prisiminiau  Man irgi kartais atrodo, kad "briedą" maniškis įsijungia  Tai prieinu ir paklausiu kokią nesąmonę čia žiūri  Ir tada jis su didžiausiu užsidegimu man pradeda pasakoti kaip čia įdomu ir t.t., kad net pati pradedu žiūrėti
QUOTE(Parshialis @ 2007 09 26, 15:53) Sveiki, tik prisijungęs norėčiau pasikalbėti vyriškai  (nors žinau, kad be merginų nuomonės neapsieisim). Ale klausyk, visai neblogai, jeigu mano vyras man valgyt gamintu.. Cia zmona tave ismoko valgyti gaminti?  Maladec babka  Tai is tikruju neblogai isdresuotas... O gal klausyk.. Mazai babkiu uzdirbi? Nes mano vyras neturi kada skaityti tualete ir valgyt gaminti, jis pinigus uzdirba
katuksss
2007 10 02, 10:02
Ponas Parshiali as labai pavydziu jusu zmonai, gal ji galetu pravesti kursus kaip sitaip isdresiruoti vyrus
QUOTE(emilka @ 2007 10 01, 21:51) Ale klausyk, visai neblogai, jeigu mano vyras man valgyt gamintu.. Cia zmona tave ismoko valgyti gaminti?  Maladec babka  Tai is tikruju neblogai isdresuotas... O gal klausyk.. Mazai babkiu uzdirbi? Nes mano vyras neturi kada skaityti tualete ir valgyt gaminti, jis pinigus uzdirba QUOTE(katuksss @ 2007 10 02, 11:02) Ponas Parshiali as labai pavydziu jusu zmonai, gal ji galetu pravesti kursus kaip sitaip isdresiruoti vyrus
Tyčiojatės,ane?...turit gorilas,katrie pinigus uždirba,ir dar kai nuo to laiko lieka,subines jums paspardo?...jums tinka...puiku... Paršeli...viskas slypi charakteriuose... Pamenu švogeris buvo paėmęs į žmonas diktą mergikę...kiek bešokinėjo aplink,pildė visas užgaidas...blogai ir blogai...išsiskyrė... Gavo ta mergikė dar diktesnį vyrą...gauna ir į akį karts nuo karto...ale laiminga...augina vaikelius...žydi...
katuksss
2007 10 02, 12:51
QUOTE(GalBut @ 2007 10 02, 12:57) Tyčiojatės,ane?...turit gorilas,katrie pinigus uždirba,ir dar kai nuo to laiko lieka,subines jums paspardo?...jums tinka...puiku... Paršeli...viskas slypi charakteriuose... Pamenu švogeris buvo paėmęs į žmonas diktą mergikę...kiek bešokinėjo aplink,pildė visas užgaidas...blogai ir blogai...išsiskyrė... Gavo ta mergikė dar diktesnį vyrą...gauna ir į akį karts nuo karto...ale laiminga...augina vaikelius...žydi... Nesitycioju ir gorilu neturiu, o tie kursai manau nestu nemaza pelna
Tai gal tu koki vakara "ant bajerio" isijunk koki gerai asara spaudzianti seriala apie Luisa Alberta, pasiimk virbalus su siulais ir paziurek i zmonos reakcija? Juokauju, aisku, bet pasikalbet ramiai tai jums reiketu  Jei tu jai nedraudi lakuotis nagu, dazytis plauku, ziureti laidu a la Stilius, tai kodel ji tau drauzia tavo megstamus dalykus. O del valgio tai isvis ner zodziu  Jeigu jai nepatinka tavo gaminti kalafijorai, tai tegul ji gamina kas jai patinka
QUOTE(emilka @ 2007 10 01, 22:51) Ale klausyk, visai neblogai, jeigu mano vyras man valgyt gamintu.. Cia zmona tave ismoko valgyti gaminti?  Maladec babka  Tai is tikruju neblogai isdresuotas... O gal klausyk.. Mazai babkiu uzdirbi? Nes mano vyras neturi kada skaityti tualete ir valgyt gaminti, jis pinigus uzdirba  Jeigu vyras gamina valgyti, vadinasi jis "išdresiruotas"? Na, matyt, tik tie žmonės kurie nieko gyvenime NEVEIKIA apart buities, neturi jokio didesnio užimtumo ir veiklos, gali taip išmąstyti... O gal vis dar patriarchato laikais gyvename, o gal vergovės laikais? Moteris vergė, o vyras jos šeimininkas? A? Tegu stengiasi vyrai daugiau dėl savo šeimų, bent lygiai tiek, kiek ir moterys. Dar daugumai labai toli iki to, deje, kaip matau...
Tinkis Vinkis
2007 10 04, 11:32
Nieko naujo siame pasaulyje. Si istorija jau aprasyta pasakoje apie auksine zuvele. Ten irgi diedas bobai pradzioje gelda suveike, po to nama ir t.t. Tendencija tokia, kad kuo daugiau jis savo bobai suveikdavo, tuo labiau jis jai nereikalingesnis buvo. Deja, yra labai nemazai zmoniu, kurie, pajute, kad salia esantysis salia nusileidzia, pradeda vis labiau ant ano joti (arba, jei sakyti politiskai korektiskai - kelti vis didesnius reikalavimus), ir tuo pat metu, kas bjauriausia - vis maziau gerbti. Nori nenori, bet sustabdyti sia situacija galima beveik tik vienu budu - uzvozti uzsisedusiam kakton. Turiu omeny labiau netiesiogini uzvozima (nors gyvenime nemazai situaciju, kai gelbsti tik tiesioginis). Juk pasakoje irgi taip atsitiko
[quote=Parshialis,2007 09 26, 15:53]
Siulyciau paklausti savo zmonos ka ji galetu paaukoti del taves!
Skaitau ir galvoju, gal čia mano vyras rašo  . Mano moteriška nuomonė tokia: Parshialį, pasikalbėk su žmona nuoširdžiai ir nebijok pasakyti, kad taves toks aukojimasis netenkina. Gal ji net neisisvaizduoja kad tau tai reiškia aukotis. Mano atveju, kol vyras neatvėrė akių, tol maniau kad pas mus viskas idealu, kaip ir turi būti, savaime suprantama, partnerystė..., dalijimasis pareigomis ir darbais...ir t.t.
TimbaLimba
2007 10 19, 13:21
ačiū už temą..  tik dbr pagalvojau kaip jaučiasi maniškis...
Dindilin
2007 10 19, 13:27
QUOTE(Parshialis @ 2007 09 26, 13:53) Sveiki, tik prisijungęs norėčiau pasikalbėti vyriškai  (nors žinau, kad be merginų nuomonės neapsieisim). Tu ne vyras esi....O boba. Nesupyk. Tu silpna asmenybė. Bet neįsižeisk. Kai gyvenau santuokoje, pati šokau pagal vyro dudelę. Dabar negaliu sau atleisti, jog buvau pavirtus į skudurą po jo kojom. Negaliu nugalėti paniekos sau.
Tu ne vyras esi....O boba. Nesupyk. Tu silpna asmenybė. Visiškai nesutinku.  Vyras turi savo pomėgių ir nebijo juos paaukoti dėl daug svarbesnių dalykų. Gal jų santuokoje ir truksta abipusio supratimo bet mano nuomone jei vyras daro valgyt ar padeda namuose tai jis yra butent STIPRI asmenybė nes sugeba perlaužyti stereotipus, elgtis taip kaip jam atrodo teisinga, investuoti į savo meilę. Meilė juk nėra tik jausmai ir aistra. Jausmai gali praėit, aistra nubliukšt o meilė vistiek lieka, nes meilė yra žmogaus valios sprendimas kad jis myli kita žmogu ir mylės nesvarbu kas beatsitiktu. Tik aišku nereikia pult į kraštutinumus, kaip Dindilin rašė pavirsti į skudurą po kojom, arba atvirkščiai nieko nepaaukoti dėl kito žmogaus, nes neduok Dieve per daug paaukosiu. O temos autorius būtų geras tėvas
Dindilin
2007 10 19, 16:26
QUOTE(Ania @ 2007 10 19, 12:40) Tu ne vyras esi....O boba. Nesupyk. Tu silpna asmenybė. Visiškai nesutinku.  Vyras turi savo pomėgių ir nebijo juos paaukoti dėl daug svarbesnių dalykų. Gal jų santuokoje ir truksta abipusio supratimo bet mano nuomone jei vyras daro valgyt ar padeda namuose tai jis yra butent STIPRI asmenybė nes sugeba perlaužyti stereotipus, elgtis taip kaip jam atrodo teisinga, investuoti į savo meilę. Meilė juk nėra tik jausmai ir aistra. Jausmai gali praėit, aistra nubliukšt o meilė vistiek lieka, nes meilė yra žmogaus valios sprendimas kad jis myli kita žmogu ir mylės nesvarbu kas beatsitiktu. Tik aišku nereikia pult į kraštutinumus, kaip Dindilin rašė pavirsti į skudurą po kojom, arba atvirkščiai nieko nepaaukoti dėl kito žmogaus, nes neduok Dieve per daug paaukosiu. O temos autorius būtų geras tėvas  Žinai, gali dėl vyro atsisakyti daug ko: pakeisti net gyvenimo būdą, bet atimti iš savęs pomėgį skaityti, pomėgį stebėti TV laidą ir kt suvokiamus žemiškus dalykus...?? Nesąmonė kažkokia. Va dabar tau pasakytų kas nors: "užversk žurnalą, mane tai nervina"....Tylėtum?
Gaziulka
2008 01 01, 23:39
buciau isminusuota net kelis kartus  bet ko gero tinkama irasyti i uzrasu knygute
O tai ka vyras turi daryti seimoje? Vakare, grizes po darbo namo? Sesti prie teliko ir ..viskas? Kodel as, budama moterimi negaliu grizusi sesti prie teliko? Vyras tegu rupinasi, ka valgysim vakarienei, vaikui kelnes pakeisti, kilima issiurbti ir t.t. Kodel negalima pasikeisti sitais "tradiciniais" vaidmenimis? Temoje apie seimos islaikyma visi vyrai uz tai, kad ir moteris prisidetu prie seimos biudzeto, o va sitoj temoj - kad ji viska dar ir namie turi padaryti viena.. Ei, vyrai, ar jums neatrodo, kad su Superwomenem gyvenat?
QUOTE(kice @ 2008 01 03, 21:29) Ei, vyrai, ar jums neatrodo, kad su Superwomenem gyvenat? Karts nuo karto pagalvojam  Nu ir , bet žinom paspausti vietos dar yra.  Norit tik fiestos ir siestos.
***Žaltvykslė
2008 01 03, 21:42
Kur tamsta buvai,kai aš vyro ieškojau?????????? Aš gi savąjam dar ir primenu,kai Formulę 1 transliuoja,kad tik nepraleistų... Nu ką,sakoma-įleisk kiaulę į daržą-visą daržą išknis.. Užuojauta.
Na baikit jau , det savo tu superiniu galima ir pasiaukot juk pazkiek:) mes su antra puse turim mazaja bet tokiu problemu ner. sugebam net ir i klubus(barus) pasikeisdami mulekt
loret30
2008 01 12, 22:56
 visokių yra,visokių reikia,jei visos būtume vienodos,nebūtų su kuo palyginti...kam čia klausti patarimų,juk vistiek nieko neklausysi,o darysi savaip,kol vieną dieną pats suprasi ar tau priimtinas toks gyvenimas,ar ne.
vikaPika
2008 01 16, 17:02
as tai patarciau visiems, ne tk vyramas bet ir moterims nustoti aukotis tada kai jautiesi taip lyg aukotumeis. as pvz kai vyras grizta neziuriu serialu ir vietoj to kad pamegsciau darau valgyt, skalbiu ar lyginu, prie kompo prisedu kai maziukas miega, nes vis yra ka padaryt, kartais jei vyras veluoja i darba pati prisinesu ir prisiskaldau malku (kartu su maziuku) savaitgaliais nusiteikus vyro zvejybai ir laika ismokau leist sestadieniais viena arba su drauge, mama...anksciau sportuodavau, o db pagalvoju kad ta laika kuri mano vyras butu su maziuku as irgi geriau kartu praleisiu...bet as nesijauciu lyg aukociausi. taip daug dalyku darau nes reikia daryt ir nieko cia nepakeisi reikia taikytis...bet niekad negakvojau kad aukojuosi, jei tik pajusciau kad tai darau iskart ragai isaugtu...
Pritariu tiems, kurie abu iš dalies aukojasi: vieną kartą vienas, kitą antras
migliux
2008 01 19, 17:46
QUOTE(Parshialis @ 2007 09 26, 14:53) Sveiki, tik prisijungęs norėčiau pasikalbėti vyriškai  (nors žinau, kad be merginų nuomonės neapsieisim). Man šeima ir geri tarpusavio santykiai yra labai svarbus dalykas  ir suprantu, kad šeimoje norint palaikyti darną partneriai turi vienas prie kito taikytis bei siekti sutarimo. Tačiau, pastaruoju metu jaučiu vis didesnę įtampą ir man kyla įtarimas, kad kažkas yra ne taip. Mano žmona yra labai reikli ir kai kuriais atvejais puikiai moka pasakyti, ko ji nori. Taigi rezultatas yra toks, kad aš vis rečiau žiūriu Formulės varžybas  (galėčiau tą laiką praleisti kartu arba nuveikti ką nors naudingo), Dirscovery kanalo apskritai nebejungiu  (kažkokia nesamonę apie motociklus vis žiūriu), į kiną neinu (pinigus kainuoja ir filmus vis nesamoningus noriu žiūrėti), knygas skaitau tik tualete (apskritai nesuprantama, kaip aš galiu vietoj bendravimo su žmona pasirinkti knygą), slepiuosi kiekvieną kartą parūkęs (labai kenkia mano sveikatai ir būsimiems vaikams), vengiu bendravimo su žmonai nepatinkančiais žmonėm (gerai jau gerai, prisipažįstu, kat tie žmonės yra moteriškosios giminės  ), grybauti neinu (pilna erkiu), negaminu grybų, kalafiorų, jūros gėrybių, ir kitų skanių dalykų (ji jų nevalgo ir taip pas mus šeimoj valgyt daugiausiai gaminu aš) ir t.t. ir pan. Man vis atrodo, kad aš tai darau iš didelės meilės ir atsidavimo, bet kažko nejaučiu didelio malonumo tai darydamas (tiksliau nedarydamas). Dieve, jau pagalvojau kad apie mane rašo  Vistik galvoju kad mano vyras jaučiasi panašiai  Privertei mane susimąstyt  Nenoriu kad mano vyras taip jaustųsi
QUOTE(Parshialis @ 2007 09 26, 15:53) pastaruoju metu jaučiu vis didesnę įtampą ir man kyla įtarimas, kad kažkas yra ne taip. Tai jūs vyrai pasakykit man, kada reikia nustoti "aukotis" dėl žmonos? Nu pasakykit gi VYRAI, kad nekiltu zmogui itarimas
Zmonai galima paaukot kad ir visa savo gyvenima..
Temos autorius atsisako daugybės natūralių dalykų, bet aš tikrai nesuprantu, kodėl jis taip daro? Parshiali, ar tavo žmona pati jokių hobių neturi, su draugėm nesusitinka, į kirpyklą, soliariumą neina ar pan.? Geriausia nesutampančiais hobiais užsiimti vienu metu Bet kokia bus situacija, kai turėsit vaikų, neįsivaizduoju... Na čia kažkas rašė, kad va mes ir turėdami mažiuką vaikutį į barą/klubą nulekiam. Na mes tai ne, nes vaikus kažkas turi prižiūrėt. Kitas dalykas - hobių atsisakymas. Sakykim mano hobiai jau net pamiršti - ogi mėgau tapyti, mėgau ir tuos pačius klubus, sportuoti eidavau, su draugėm pasisėdėti. Dabar viso to nėra. Klausit, ar trūksta, aišku, trūksta. Bet kažkaip būdama moteris priimu tai kaip natūralų dalyką, kad pirmiausiai reikia pasirūpinti vaikais ir namais. Savo pavyzdžiu galiu pastebėt, kad vyrams atsisakyti savo pomėgių yra daug sunkiau, na bent jau mano vyrui. Realiai mane net stebina, kad jis tikisi daryti viską, kaip ankščiau du vaikus turėdamas. Nori ir pabaliavoti su draugais išvažiavęs savaitgaliui, ir pažvejoti, ir krepšinį pažaisti (o juk man tai neįanoma). Va dabar jau aš nenoriu jo "leisti" (nors "išleidžiu"), ir taip vien dėl to, kad man pačiai per sunku atlikti visus kitus darbus... Na čia gal nukrypau nuo temos Trumpai tariant, norėčiau palinkėti temos autoriui sėkmės ir neprarasti SAVĘS, jei neturit vaikų, negalit vienas kito laužyti, juk pamilo ji tave SU tais pomėgiais, kurių dabar NETURI, kad paskui neišgirstum 'tu nebe tas žmogus, kurį įsimylėjau". Sėkmės
QUOTE(Tmxs @ 2008 01 19, 21:16) Zmonai galima paaukot kad ir visa savo gyvenima.. Kuo labiau aukojiesi,tuo labiau nevertina  Man taip beveik visada
Roza_Liuksemburg
2008 02 06, 15:25
QUOTE(cdavid @ 2008 02 06, 15:57) Kuo labiau aukojiesi,tuo labiau nevertina  Man taip beveik visada Ir kiek gyvenimų žmonoms paaukojai?
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 02 06, 16:25) Ir kiek gyvenimų žmonoms paaukojai?  Paslaptis  Faktas ,kad to aukojimosi nevisada reikia
QUOTE(cdavid @ 2008 02 06, 14:57) Kuo labiau aukojiesi,tuo labiau nevertina  Man taip beveik visada Pritariu 100% Nei vienas šeimos narys neturi jaustis 'besiaukojantis'
Purple Goddess
2008 02 14, 12:47
QUOTE(Stabilo @ 2008 02 06, 16:02) Nei vienas šeimos narys neturi jaustis 'besiaukojantis'   taip, taip taip...
laureta
2008 03 06, 12:47
QUOTE(Parshialis @ 2007 09 26, 15:53) Man šeima ir geri tarpusavio santykiai yra labai svarbus dalykas  ir suprantu, kad šeimoje norint palaikyti darną partneriai turi vienas prie kito taikytis bei siekti sutarimo. Tačiau, pastaruoju metu jaučiu vis didesnę įtampą ir man kyla įtarimas, kad kažkas yra ne taip. Mano žmona yra labai reikli ir kai kuriais atvejais puikiai moka pasakyti, ko ji nori. Taigi rezultatas yra toks, kad aš vis rečiau žiūriu Formulės varžybas  (galėčiau tą laiką praleisti kartu arba nuveikti ką nors naudingo), Dirscovery kanalo apskritai nebejungiu  (kažkokia nesamonę apie motociklus vis žiūriu), į kiną neinu (pinigus kainuoja ir filmus vis nesamoningus noriu žiūrėti), knygas skaitau tik tualete (apskritai nesuprantama, kaip aš galiu vietoj bendravimo su žmona pasirinkti knygą), slepiuosi kiekvieną kartą parūkęs (labai kenkia mano sveikatai ir būsimiems vaikams), vengiu bendravimo su žmonai nepatinkančiais žmonėm (gerai jau gerai, prisipažįstu, kat tie žmonės yra moteriškosios giminės  ), grybauti neinu (pilna erkiu), negaminu grybų, kalafiorų, jūros gėrybių, ir kitų skanių dalykų (ji jų nevalgo ir taip pas mus šeimoj valgyt daugiausiai gaminu aš) ir t.t. ir pan. Man vis atrodo, kad aš tai darau iš didelės meilės ir atsidavimo, bet kažko nejaučiu didelio malonumo tai darydamas (tiksliau nedarydamas). Tai jūs vyrai pasakykit man, kada reikia nustoti "aukotis" dėl žmonos? p.s. prierašas moterims - aš labai myliu savo žmona ir rašydamas šią temą nenoriu pasakyti, kad vienintelis mano noras žiureti išsidrebus telika ir krapštytis "šeimos brangenybes" kol žmona stovės su alaus buteliu prie koju. tai ne aukojimasis, tai tarnavimas. Tu savo zmona myli. O ji myli tave? Jeigu tu leidaisi kad ji uzliptu ant galvos ir dar tryptu, tai ji taip ir daro. Atpratinti bus sunku.
QUOTE(Parshialis @ 2007 09 26, 13:53) Sveiki, tik prisijungęs norėčiau pasikalbėti vyriškai  (nors žinau, kad be merginų nuomonės neapsieisim). Man šeima ir geri tarpusavio santykiai yra labai svarbus dalykas  ir suprantu, kad šeimoje norint palaikyti darną partneriai turi vienas prie kito taikytis bei siekti sutarimo. Tačiau, pastaruoju metu jaučiu vis didesnę įtampą ir man kyla įtarimas, kad kažkas yra ne taip. Jus minejote apie "darna" ir "vienas prie kito taikytis", ir "sutarima" ir itarima!! Pagal Jusu aprasyma (kiek objektyvus, ar subjektyvus jums spresti), Jusu santykiuose nera nei darnos, nei taikymosi prie kito ir sutarimo. Uztat sociai manipuliavimo ir diktaturos. Prisiminkite, kad nesate 5-eriu metu kur mamos atsiklausti reikia, ka galima ir ka negalima daryti... Jei turit nuomone ir turite savigarbos, tai vadovaukites savo pasakymo "taikytis vienas prie kito". Kaip moteris as negerbiu "mazgociu"...
Svajone35
2008 05 18, 10:46
O kas sako, kad reikia aukotis del zmonos, kiekviena moteris nori, kad vyras is meiles jai viska darytu, o ne aukotusi, auku niekam nereikia.
|
|