Gal kas irgi naudojat?
Mums 7,5mėn. Nupirkau sūnui dantenų masažuoklį,į rinkinį įėjo ir silikoninis pirmų dantukų šepetėlis.Maniau,jog turėsiu vargelio masažuot ir valyt dantukus,bet kai pabandžiau jam labai patiko.Guli išsižiojęs ir kaifuoja,matomai tai jam pakasau niežtinčias dantenas
Gal kas irgi naudojat?
Mes irgi turim ta pirma vadinama sepetuka, bet kad maniskei dantu nepatrinsi, kaip kanda i pirsta, tai neduok tu dieve
As taip pat masazuoju su masazuokliu, p oto su silikoniniu dantu sepetuku dantus
mes naudojam tokį silikoninį antpirštį su šereliais. O koks tas masažuoklis? Patinka manajai valyti dantukus, mes turime jau net 6 ir dar du pakeliui.
Ale kaip čia tą masažuoklį apibudint
Aha mes rinkinuką pirkom,tai dantų šepetuką laikom ateičiai,per mažai dantukų
O, geras!
Asmeniškai aš pirkau Hyper Rimi vaistinėje.Jų ten yra visokių.
Vaistinese bei vaiku prekiu parduotuvese yra. Siaip logopede labai rekomendavo - masazuoklis gerina dantenu kraujotaka, kai dantusiai kalasi - pats tas
Vaikas tiesiog kaifuoja
Nusipirkom mes antpirštį dantukams valyti kai tik pasirodė pirmasis dantukas, dabar jų turim keturis
ir mes masazuokli-dantu sepetuka turime, toks ant pirsto uzsimauna
Mes irgi turime rinkinuka, masazuokli, pirmaji sepetuka ir sepetuka daugiau dantuku kai islys
o nuo kada reikia pradeti naudoti ta masazuokli.? maniskis labai pirstus i burna kisa, dantuku dar neturi.
mes ir turim kazka panasaus,dantu sepetelis ir anas galas
O kada jūs tuos dantis valot? Pries naktį ar kiekvieną kartą po valgio? Tiesiog patrinat tuo masažuokliu-šepetėliu ir viskas? Apšvieskite mane tundrą kada ir kaip tai daroma
QUOTE(buciux @ 2004 09 22, 20:01) mes naudojam tokį silikoninį antpirštį su šereliais. O koks tas masažuoklis? Patinka manajai valyti dantukus, mes turime jau net 6 ir dar du pakeliui. Mes irgi toki naudojam QUOTE(musmere @ 2005 02 27, 21:22) O kada jūs tuos dantis valot? Pries naktį ar kiekvieną kartą po valgio? Tiesiog patrinat tuo masažuokliu-šepetėliu ir viskas? Apšvieskite mane tundrą kada ir kaip tai daroma Su masažuoklių masažuoji kada tik nori,ypač kai matai kad vaikui niežti dantenas,tada kleckai kaifuoja.Mes jau išsitraukėm trečią šepetėlį su šereliais ir mažiukas pats mokosi valytis dantukus
Mes tai paprastą kūdikių dantų šepetėlį turim. tai irgi - žaislas numeris 1
QUOTE(buzuka @ 2004 09 22, 18:54) Mums 7,5mėn. Nupirkau sūnui dantenų masažuoklį,į rinkinį įėjo ir silikoninis pirmų dantukų šepetėlis.Maniau,jog turėsiu vargelio masažuot ir valyt dantukus,bet kai pabandžiau jam labai patiko.Guli išsižiojęs ir kaifuoja,matomai tai jam pakasau niežtinčias dantenas Gal kas irgi naudojat? gal kas galit nufotkint kaip atrodo tie masazuokliai, nes mums jo beprotiskai reikia. aciu.
ti tas silikoninis dantu sepetelis - antpirstis - irgi puikiai tinka masazuoti,nes minkstutis. IKI parduotuvese prie leliuku buteliuku ir soskiu buna Canpol firmos, kaina apie 4,5lt
QUOTE(guce @ 2005 03 24, 09:41) oi, žinok ir taip suprasi aš tą masažuoklį pati panai įduodu į rankas, ji į burną ir nebepaleidžia QUOTE(krika @ 2005 03 24, 10:02) oi, žinok ir taip suprasi aš tą masažuoklį pati panai įduodu į rankas, ji į burną ir nebepaleidžia tikuosi patiks ir maniskei jis. aciu jums visoms.
Naudojam, draugė padovanojo, tai oi kaip patiko sūneliui
QUOTE(buzuka @ 2005 03 08, 12:45) Su masažuoklių masažuoji kada tik nori,ypač kai matai kad vaikui niežti dantenas,tada kleckai kaifuoja.Mes jau išsitraukėm trečią šepetėlį su šereliais ir mažiukas pats mokosi valytis dantukus Nors mum jau 8 men, bet dantuko dar ne vieno
nu va- apsišviečiau, nežinojau apie tuos silikoninius masažuoklius. Ačiū
O mes naudojam silikoninį antpirštį su šereliais.Labai geras daigtas guli išsižiojusi o kartais paima mano pirštą savo rankute ir vedžioje po savo burnytę, matyt į tas vietas kurias labiau reikia pakutenti
Mano dukrytei gana sunkiai kalesi dantukai, tai nupirkome CANPOL komplekteli: kramtuka, pirma sepeteli ir tikra sepetuka su sereliais (sis man atrodo prasciausias - manau kai jo prireiks, teks nupirkti kokybiskesni
bet pirmieji 2 kramtukai mums labai gelbsti, mazei patinka, kramto ir viena ir kita gala
Pirkau ir aš tą silikoninį dantukų masažuoklį (antpirštį), tai kai įkando kelis kart taip gerai gerai - tai man ir noras atšoko pirštus kišt jam į burną
Tai nupirkau vaikišką elektrinį dantų šepetuką, vat su juo nuo aštuonių mėn. ir valomės dantis. Dabar jau mums metai - turim 11 dantų
aš vis svarstau, kada tuos dantis pradėt valyt. Šiaip jam kramtukų nereikia, turi, bet neima
Masazuoklio nepirkom,o dantu sepeteli jau turi ir kasryt su manim valosi savo 6 dantukus
Geras as apie tokius dalykus net negirdejau
O mums visai patinka tą su šeriukais antpirštį pakramtyt
QUOTE(edisada @ 2006 08 29, 22:20) O mums visai patinka tą su šeriukais antpirštį pakramtyt o musu vaikuciai beveik bendraamziai.Mes taip pat turime du dantukus apacioje ir jau lenda virsuj du.Nupirkau is maximos sepeteli raso iki 2 metuku.Su sereliaia nuvalau dantukus(nelabai jam patinka), o gumini koteli jis pats mielai pakrampo.O kazin nuo kada jau galima vaikska dantu pasta naudoti?
Mes gavome dovanu Bebe Confort dantukų priežiūros rinkinį. Rinkinyje - trys skirtingi dantų šepetukai. Laukiam kada galėsime naudoti...
QUOTE o musu vaikuciai beveik bendraamziai. O nuo kada pastą galima naudot, nežinau Žinau, kad guminis antpirštis pats tas pirmiems baltukams
Buzuka,
Cia biski ne i tema, bet matau is nuotraukos savo nama... Gal busim kaimynes?
O mano vaikui nepatinka jokie kramtukai ir masažuokliai...
Sveikos mamytės, ar jūs kaip nors prižiūrite savo mažiukų pirmuosius dantukus? Teko lyg ir skaityti, kad jau pirmus pieninius dantukus (kai jau jie kiek paauga) reiktų prižiūrėti, t,y. bent jau nakčiai nuvalyti su kokia drobine skepetaite ar pan., nes po visokių sultyčių, saldžių tyrelių gali greičiau pradųti gesti..
Kol kas dar nevalau, bet galvoju kad jau reiktų... turim du mažučiukus dantukus... tik va aš net neįsivaizduoju kaip jai išvalyti dantukus, kaip išskalauti?
QUOTE(tiksliuke @ 2006 10 05, 10:32) Kol kas dar nevalau, bet galvoju kad jau reiktų... turim du mažučiukus dantukus... tik va aš net neįsivaizduoju kaip jai išvalyti dantukus, kaip išskalauti? Apvynioti savo pirštą bintu ar marliuku, suvilgyti vandeniuku ir pavalyti dantukus. Aš taip darydavau savo pirmąjam, o dabar jau ir antrąjam reiktų pradėti valyt. Aplamai, teko skaityti, kad net dar kai vaikeliai neturi dantukų, reikia valyti nakčiai dantenas
mes turim jau 4 dantukus. Pati neseniai lankiausi pas stomotologe ir prie progos paklausiau kai maziaus dantukus priziuret
Taigi atsakymas, kad nakciau su marliuku ir vandeniu apvalyt ir jokiu arbateliu ar sulciu nakciai. Tik pienukas (misinukas) ir vandenelis virintas
Mes valėm nuo 6,5 mėn amžiaus. Iš pradžių skudurėliu ar šiaip pirštu patrindavau, o kai ūgtelėjo ir ėmė tilpti burnytėn šepetėlis - tai šepetėliu. Labai džiaugiuos, kad pradėjom anksti burnos revizijas daryti. Taip vaikas priprato, ir jau kartais netgi pats primena, jog dar jam dantys nevalyti.
Nu dantų pastos tai jis pririjęs, kaip smakas Naudojam tik pastą iš kokio nors užjūrio. Vaikišką. Skanios jos būna
As taip pat nerimauju del dantuku. Noretusi,kad jie visada butu sveiki.
Mergaite turi keturis dantukus,valau du kartus per diena. Buna kad pamirstu,bet tai ne nuodeme. Kol kas mazai ka galima padaryti. Maitinu naktimis tai galima sakyti,kad naudos nedaug. Gerai tai,kad kudikis laikydamas rankose dantu sepeteli pratinasi prie jo. Dantukus mes valomes kartu. Uzdedu vos vos pastos skirtos vaikuciams ant jos sepetelio (skirta kudikiams),ant savo taip pat (ne vaikiskos) ir valomes. Savo sepeteli ji kramto,dar nesupranta ka veikt su juo Kartais kai pavyksta, paimu ir pati pavalau dantukus,o kartais ant pirsto uzdedu pastos ir kol ji makaluoja sepetuka burnyteje,patrinu jos dantukus. Tik jau po to tai pirsta labai skauda Pasta mano 7men. kudikiui labai patinka QUOTE(diana_z @ 2006 10 07, 18:44) Kazkur skaiciau,kad sveikiausia yra issivalius dantis burnos neskalauti,o tik isspjauti. Atseit likes fluoras geriau apsaugo dantis. Nedrystu ginčytis, bet aš kaip tik atvirkščiai skaičiau, kad reikia gerai dantų pastą išskalauti
Mano maziuke turi du dantukus,tai ir as nusprendus kad gal jau reikia juos valyti(nors dar tyreliu nevalgo) nusipirkau toki sepetuka pirmiesiems dantukams valyti-toks is latekso,labai minkstutis,uzsideda ant pirsto
QUOTE(jovitah @ 2006 10 08, 16:34) Mano maziuke turi du dantukus,tai ir as nusprendus kad gal jau reikia juos valyti(nors dar tyreliu nevalgo) nusipirkau toki sepetuka pirmiesiems dantukams valyti-toks is latekso,labai minkstutis,uzsideda ant pirsto O kur tu tokį šepetėlį pirkai? Mums irgi tokio reikia
Sveiki, auginu 5 vaikus, tai dantu prieziuros praktikos turiu labai daug, sepeteliu rinkini, kur pirmas kramtukas, kitas mazas sepetelis su dviem seriukias, trecias vadinamas pirmiems dantukams, nepamenu kur pirkau kaina buvo 12 lt bet ju maciau daug kur ir vaistineje ir maxsimoje, kur specializuoti kudikiu prekiu stovai, po tas brangias bimbo ir kitas parduotuves niekada nevaikstau, nes manau kad vaikiska kepure uz 109 lt tikrai neverta zmogiskojo orumo. Bet apie dantukus, as manau kad Mamos privalo pradetoi valyti burnyte vaikui, mes jau zaizdami su kramtuku imitavome valyma, taip valiau visiems vaikams nuo maziuko, valydavau ir pati ir jie patys ten po burna makaluoja, as pati saziningai valau tik kai maudau, nes tikrai per diena 6 burnu po du kartus nepavalysi, reiktu spec aukles, bet genai yra genai. Pirmieji dvyniai nuo pat mazens niekada nevalge saldainiu ir cukraus pati buvau labai uzsiemusi tai zaizdavau zaidima dienai 4 privalomi valgiai: bananas varskes gabaliukas kivi ir grynos mesos, kai nueidavome i svecius prasydavo cukraus, nes namuose juo niekada nebuvo, tik kepimui, bet pyragaite sausaini visada valgydavome, buvo 5 metai kai nuejome pas dantista visi gydytojai atejo paziureti i viena burnyte kur buvo labai geri dantukai, kelios moterys kalbejo kad dar taip neteko matyti, kitam vaikuciui buvo pora mazu skyluciu. Ir dabar galiu pasakyti kad visa esme genuose, bet mes sau turime padeti ir isugdyti iproti kiekviena diena valytis dantis, ir dar manau kad reiktu valytis papildomai kai valdai miltinius patiekalus, aisku visiskai nereikia piktnaudziauti dantu pasta, bet trinti is visu jegu. bet pavalgai lengvai issivalai ir (pasidazai). O vaikams manau uztenka du kartus per diena kaip jie sugeba, kol igauna tvirtus savarankiskus igudzius o tai jau turi vaikas na sakykime antrokas treciokas, ir per maudynes, bei apsilankyti profilaktiskai pas odontologa karta kas pusmeti, o jei patngim tai jau rugpjuti einame buyinai. Visiem linkiu puikiu dantuku.
QUOTE(kniuksė @ 2006 10 08, 13:48) Siaip tai specialios pastos kudikiams ir skirtos tam, kad jie nurytu, todel neturetu kenkti, jos rekomenduojamos sveikatos apsaugos valdzios instituciju. Tik reiktu fluoro kieki suziureti, kad nebutu per daug ar per mazai. Nors as tai nusprendus iki metu pastos nenaudoti del visa ko
maniske turi 7 dantukus, bet ne visi dar pilnai isdyge, tai dantu sepetelis daugiau pasizaidimui ir dantenu masazavimui skirtas
|