va smalsu pasidarė. vyrų tarpe tai gana įprasta, kad tėvas nori sūnui duoti savo vardą, netgi dukrai kartais sugeba įklijuot moterišką savo vardo variantą.
o kaip mamos? ar kilo kada mintis dukrą pavadint savo vardu?
va smalsu pasidarė. vyrų tarpe tai gana įprasta, kad tėvas nori sūnui duoti savo vardą, netgi dukrai kartais sugeba įklijuot moterišką savo vardo variantą.
o kaip mamos? ar kilo kada mintis dukrą pavadint savo vardu?
nemanau, kad noreciau vaika pavadinti savo vardu, nes kazkaip butu, pvz.:Mija dizioji ir Mija mazoji arba Mija mama ir Mija dukra, nesamone ir daug maisalynes
Net mintis tokia nekilo. Ir vyro vardo vaikui neduočiau
Aš savo vardo neduočiau, kodėl? nežinau.
O vyro vardą tai duočiau. Dar kol gulėjom ligoninėi mūsų Domantas buvo bevardis ir dauguma mūsų draugų jį vadino tėčio mažybiniu vardu, nes labai panašus į tėtį buvo.
Teoriškai tai gal ir nieko tokia idėja, bet praktiškai...
manau, kad savo ar vyro vardo tikrai neduočiau
net ir artimų giminaičių neduočiau smagu, kai vaikas yra vienintelis giminėje tokiu vardu
Savo vardo neduočiau
Manau, kad vaikas turi tureti savo varda, o ne tetes ar mamos. Man net mintis nekiltu pavadinti vaika mano pacios ar vyro vardu
Nors man mano vardas labai gražus
mūsų giminėje per kelias kartas ėjo ne vyriškas vardas, o moteriškas - Marija. tik jau ties mūsų karta jis perėjo į krikšto vardus, užleido oficialią poziciją kitiems
tai kažkaip normalu buvo, nors dukrai savo vardo tikrai nesuteiksiu - pilną kraitį kitų turiu ir dar viena mokslininkų šeima yra sūnų tėvo vardu, dukrą - motinos vardu pavadinę.
as neduociau savo vardo, kad nebutu painiavos
neduočiau, nes ir taip yra daug gražių vardų
viename psichologiniame straipsnyje skaičiau, kad vaikui NEGALIMA duoti tėvų vardo, nes atseit vaikas nesupranta savo tapatybės
nežinau kiek tame tiesos, bet mano tėvo ir senelio vardas tas pats, kaip ir mano dėdės (mamos brolio) ir jo sūnaus (mano pusbrolio), tai dažnai tikra painiava gaunas Ir juokingai skamba, kai jaunesniuosius, beveik visada vadina mažybiniais vardais....Įsivaizduokit situaciją, kai į vyrą, kuriam jau 55 metai kreipiamasi mažybiniu vardu
Na aš savo vardą duočiau kaip antrąjį jei tik derėtų prie pirmojo. Nors daugeliu atvejų toks variantas skambėtų kaip iš serialo
nea, nes tikrai butu kaip is serialo.
Neduočiau dėl daugelio priežąsčių..ir šiaip kam to reikia kai yra daug kitų gražių vardų.
Na man teko girdėti iš senesnės kartos kad duodavo mamos vardą dukrai, bet čia reikia turėti galvoj kad ir vaikų tose šeimose buvo daugiau - kai kokie 5-10 vaikų tai ir tie vardai pasikartoja.
Šiaip teoriškai gal ir graži tradicija bet praktiškai tai norisi kad vaikas savo vardą turėtų.
neduočiau nei savo,nei vyro vardo
QUOTE(Agnelė @ 2007 10 01, 08:33) viename psichologiniame straipsnyje skaičiau, kad vaikui NEGALIMA duoti tėvų vardo, nes atseit vaikas nesupranta savo tapatybės taip dažniausiai sako parapsichologai, o man jie pvz kelia tik juoką nežinau kiek tame tiesos Savo vardo neduočiau- jis negražus, man pačiai jis nepatinka, kartais, kai mane taip pavadina, net krūpteliu- čia tikrai aš? O pvz vyro vardas gražus ir norėčiau, kad sūnus tirėtų tokį vardą, tik gal duočiau dvigubą vardą, nes rašant taip galima atskirti du asmenis, pvz Vytautas V. Landsbergis taip galvoju....
MB sakė, kad labai norėtų dukrytę pavadinti mano vardu, bet aš nesutinku. Kažkaip keistai man atrodo...
Turiu gražų vardą,bet nė minties nekilo dukrą pavadinti savo vardu
Juk tiek daug gražių vardų,tik rinktis reikia
Neduočiau nei savo,nei vyro vardo
Neduociau.Na makalyne kaskokia gautusi ir tiek.
Net nekiltų mintis duoti dukrai savo vardą. Visiška nesąmonė.
Matyt, vyras, kuris siūlo duoti dukrai žmonos vardą, nori parodyti, kokia brangi jam yra žmona. Bet yra daugybė kitų būdų tai įrodyti. Ir juk yra tiek nuostabių vardų. Nereikėtų būti žmogumi be fantazijos.
As irgi neduociau
ne,neduočiau
mano vyra vardas ir pavarde tokia pat kaip ir jo senelio, tai isivaizduokit, kaip jauciausi vasara, kai ta seneli laidojo, ant kryziaus buvo vyro vardas ir pavarde
QUOTE(Arita:) @ 2007 10 19, 01:24) Net nekiltų mintis duoti dukrai savo vardą. Visiška nesąmonė. Matyt, vyras, kuris siūlo duoti dukrai žmonos vardą, nori parodyti, kokia brangi jam yra žmona. Bet yra daugybė kitų būdų tai įrodyti. Ir juk yra tiek nuostabių vardų. Nereikėtų būti žmogumi be fantazijos.
neduociau, o be to ir nerekomenduotina duot savo ar artimuju vardus
mano vyras visai nieko pries buvo sunui suteikti savo vardo, bet as priesinaus, na nepatinka kai seimoj du vienodi vardai
neduociau savo ar vyro vardo,man tai negrazu,man patinka kai seimoj skirtingi vardai
Nepatiktų man tai. Ir vyro vardo neduočiau, klonai man ne prie širdies.
mano vyras noretu jei butu mergaite pavadint ja mano vardu, nes jam tas vardas senai jau patiko, bet as cia kategoriska esu
As irgi nenoreciau.. net savo mamos ar uosvienes vardo duoti nenoreciau..
Aš irgi savo vardo dukrai neduočiau
Sako ,vardas perneša informaciją ir sukauptą patirtį,kadangi mano gyvenimas rožėm klotas nebuvo,nenorėčiau tą perduoti savo dukrai.Tegu turi savo lemtį.
man irgi kažkokia nesąmonė, kai vaikas ir kuris iš tėvų turi vienodus vardus
šiaip tai laikau tėvų fantazijos trūkumu
nu nebent labai garsi šeima ir kokia kilminga...bet ir tai kažin ar vaikas norėtų būti lyginamas su tuo asmeniu kieno vardą gavo...
Tikrai neduociau
Dukrai savo vardo tikrai neduočiau
Nei savo vardo dukrai, nei vyro vardo sūnui
nea, painiavos per daug būtų
na net nezinau
gal sunui savo vardo atitikmeni,o dukrai tecio bet nezinau
ne
Nors savo vardu ir patenkinta, bet dukrai neduočiau, ir sūnui vyro vardo
neduociau nei savo vardo dukrai, nei vyro-sunui
Man tai nepatinka ir yra nepriimtina, kai vaikai ar anukai vadinami savo tevu ar seneliu vardais. Mano brolis buvo pavadintas tevo vardu, nes tevo giminej tokia tradicija, tai kazkoks nesusipratimas ir broliui labai nepatikdavo, vardas ir pavarde vienodi
Net nekilo tokia mintis
|