Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar duotumėte vaikui savo vardą?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pangasija
va smalsu pasidarė. vyrų tarpe tai gana įprasta, kad tėvas nori sūnui duoti savo vardą, netgi dukrai kartais sugeba įklijuot moterišką savo vardo variantą.
o kaip mamos? ar kilo kada mintis dukrą pavadint savo vardu?
Mijux
nemanau, kad noreciau vaika pavadinti savo vardu, nes kazkaip butu, pvz.:Mija dizioji ir Mija mazoji arba Mija mama ir Mija dukra, nesamone ir daug maisalynes biggrin.gif
Isila
Net mintis tokia nekilo. Ir vyro vardo vaikui neduočiau schmoll.gif
inore
Aš savo vardo neduočiau, kodėl? nežinau. ax.gif
O vyro vardą tai duočiau. Dar kol gulėjom ligoninėi mūsų Domantas buvo bevardis ir dauguma mūsų draugų jį vadino tėčio mažybiniu vardu, nes labai panašus į tėtį buvo. wub.gif
HappyAngel
Teoriškai tai gal ir nieko tokia idėja, bet praktiškai... g.gif Labai jau ilgas tas mano vardas, o pavardė dukrytės irgi ne iš trumpųjų būtų biggrin.gif O šiaip labai didelė makalynė būtų. Taip pat kaip su vienodais tėvo ir sūnaus vardais. Manyčiau, kad vaikai nusipelno turėti ''savo'' vardus (labai čia įdomiai suvėliau, bet, tikiuos, supratot, ką turiu omeny).
Dykuma5
manau, kad savo ar vyro vardo tikrai neduočiau
net ir artimų giminaičių neduočiau
smagu, kai vaikas yra vienintelis giminėje tokiu vardu
Niutsi
Savo vardo neduočiau schmoll.gif Dėl ko? nežinau, iš esmės dėl to, kad jis man nėra tiek gražus, kad norėčiau taip vaiką pavadint schmoll.gif O jeigu būtų labai labai gražus... bigsmile.gif g.gif Ne, ko gero neduočiau, nes manau, man per didelė garbė jau būtų ax.gif biggrin.gif doh.gif
Amica
Manau, kad vaikas turi tureti savo varda, o ne tetes ar mamos. Man net mintis nekiltu pavadinti vaika mano pacios ar vyro vardu schmoll.gif
nastea
Nors man mano vardas labai gražus wub.gif , bet neduočiau, man keistas jausmas būtų, kad dukrelė tokiu vardu kaip aš smile.gif O jei būtų mano išrinktas jai vardas nešventas, tai duočiau savo vardą kaip krikšto bigsmile.gif ax.gif Aš ir sesės vardu nevadinčiau dukrytės, nors mano sesės vardas irgi labai gražus wub.gif Na bet keistai pasirodys, bet vyro vardu sūnų pavadint norėčiau blush2.gif Nežinau kodėl čia taip ax.gif Bet vyras prieš, sako painiosis, tai nevadinam, nors vyro vardas man iš vyriškų vardų pats pats wub.gif wub.gif wub.gif
muminukas
mūsų giminėje per kelias kartas ėjo ne vyriškas vardas, o moteriškas - Marija. tik jau ties mūsų karta jis perėjo į krikšto vardus, užleido oficialią poziciją kitiems hihihi.gif
tai kažkaip normalu buvo, nors dukrai savo vardo tikrai nesuteiksiu - pilną kraitį kitų turiu doh.gif

ir dar viena mokslininkų šeima yra sūnų tėvo vardu, dukrą - motinos vardu pavadinę.
baltai balta
as neduociau savo vardo, kad nebutu painiavos
Zlata
QUOTE(baltai balta @ 2007 09 30, 21:21)
as  neduociau savo vardo, kad nebutu painiavos
*

drinks_cheers.gif
Vyro brolis turi tėvo vardą, tikra makaliuzė kartais gaunasi doh.gif
Droo
neduočiau, nes ir taip yra daug gražių vardų g.gif
Agnelė
viename psichologiniame straipsnyje skaičiau, kad vaikui NEGALIMA duoti tėvų vardo, nes atseit vaikas nesupranta savo tapatybės g.gif doh.gif
nežinau kiek tame tiesos, bet mano tėvo ir senelio vardas tas pats, kaip ir mano dėdės (mamos brolio) ir jo sūnaus (mano pusbrolio), tai dažnai tikra painiava gaunas tongue.gif
Ir juokingai skamba, kai jaunesniuosius, beveik visada vadina mažybiniais vardais....Įsivaizduokit situaciją, kai į vyrą, kuriam jau 55 metai kreipiamasi mažybiniu vardu lotuliukas.gif
juniore
Na aš savo vardą duočiau kaip antrąjį jei tik derėtų prie pirmojo. Nors daugeliu atvejų toks variantas skambėtų kaip iš serialo bigsmile.gif tad tikriausia savo vardą duočiau tik kaip krikšto nes jis šventas ir man labai gražus smile.gif
insi
nea, nes tikrai butu kaip is serialo.
Migdols
Neduočiau dėl daugelio priežąsčių..ir šiaip kam to reikia kai yra daug kitų gražių vardų.
Elemire
Na man teko girdėti iš senesnės kartos kad duodavo mamos vardą dukrai, bet čia reikia turėti galvoj kad ir vaikų tose šeimose buvo daugiau - kai kokie 5-10 vaikų tai ir tie vardai pasikartoja.

Šiaip teoriškai gal ir graži tradicija bet praktiškai tai norisi kad vaikas savo vardą turėtų.
Ramunita
neduočiau nei savo,nei vyro vardo smile.gif man tai tisiog nepriimtina ax.gif
Cikadelė
QUOTE(Agnelė @ 2007 10 01, 08:33)
viename psichologiniame straipsnyje skaičiau, kad vaikui NEGALIMA duoti tėvų vardo, nes atseit vaikas nesupranta savo tapatybės  g.gif  doh.gif
nežinau kiek tame tiesos
taip dažniausiai sako parapsichologai, o man jie pvz kelia tik juoką smile.gif n amžių, n kartų buvo vaikams duodami tėvų, motinų vardai ir nejaugi visi tie tūkstančiai žmonių neturėjo savo tapatybės ir pan...o jeigu dar pridėsim tai,jog parapsichologų manymų, pavadindamas vaiką savo, tėvo, giminaičio vardu, uždedi jam ant kupros to žmogaus likimą, tai taip išeina, kad tūkstančiai žmonių yra nelaimingi, t.y iš anksto pasmerkti nesėkmei (jei pvz ankstesnis vardo ,,savininkas" buvo nelaimingas ir t.t)

Savo vardo neduočiau- jis negražus, man pačiai jis nepatinka, kartais, kai mane taip pavadina, net krūpteliu- čia tikrai aš? biggrin.gif pasirašinėju savo vardu nė nemirktelėjus, pripratau, bet...man tai tik 4 raidės- tas vardas nė kiek manęs neatspindi rolleyes.gif

O pvz vyro vardas gražus ir norėčiau, kad sūnus tirėtų tokį vardą, tik gal duočiau dvigubą vardą, nes rašant taip galima atskirti du asmenis, pvz Vytautas V. Landsbergis unsure.gif ir niekas nemaišo, kuris čia Landsbergis.... ax.gif

taip galvoju.... cool.gif
Isila
QUOTE(zlatavlaska @ 2007 09 30, 21:29)
drinks_cheers.gif
Vyro brolis turi tėvo vardą, tikra makaliuzė kartais gaunasi doh.gif
*

pažįstu šeimą, kur jau ketvirtoj kartoj tas pats vyro vardas .... bigsmile.gif
wisayp.nesweyka
MB sakė, kad labai norėtų dukrytę pavadinti mano vardu, bet aš nesutinku. Kažkaip keistai man atrodo... blink.gif
Valedy
Turiu gražų vardą,bet nė minties nekilo dukrą pavadinti savo vardu g.gif Kažkokia nesamonė suteikti tuos pačius jau šeimoje esančius doh.gif
Juk tiek daug gražių vardų,tik rinktis reikia cool.gif
ramuniete
Neduočiau nei savo,nei vyro vardo schmoll.gif
Deigrė
Neduociau.Na makalyne kaskokia gautusi ir tiek.
Arita:)
Net nekiltų mintis duoti dukrai savo vardą. Visiška nesąmonė.
Matyt, vyras, kuris siūlo duoti dukrai žmonos vardą, nori parodyti, kokia brangi jam yra žmona. Bet yra daugybė kitų būdų tai įrodyti. Ir juk yra tiek nuostabių vardų. Nereikėtų būti žmogumi be fantazijos.
Kotik
As irgi neduociau schmoll.gif Mano vyras ir jo tevas turi tuos pacius vardus doh.gif nes vyro tevas labai sito norejo,uztat mano vyras yra labai nepatenkintas doh.gif As pvz.irgi nenoreciau savo motinos vardo doh.gif blush2.gif ir nenoriu kad musu vaikai turetu musu vardus blink.gif
gozė
ne,neduočiau schmoll.gif
Anchela
mano vyra vardas ir pavarde tokia pat kaip ir jo senelio, tai isivaizduokit, kaip jauciausi vasara, kai ta seneli laidojo, ant kryziaus buvo vyro vardas ir pavarde doh.gif doh.gif doh.gif
inarazina
QUOTE(Arita:) @ 2007 10 19, 01:24)
Net nekiltų mintis duoti dukrai savo vardą. Visiška nesąmonė.
Matyt, vyras, kuris siūlo duoti dukrai žmonos vardą, nori parodyti, kokia brangi jam yra žmona. Bet yra daugybė kitų būdų tai įrodyti. Ir juk yra tiek nuostabių vardų. Nereikėtų būti žmogumi be fantazijos.
*

thumbup.gif Niekada neduočiau fool.gif
triule
neduociau, o be to ir nerekomenduotina duot savo ar artimuju vardus smile.gif
rena
mano vyras visai nieko pries buvo sunui suteikti savo vardo, bet as priesinaus, na nepatinka kai seimoj du vienodi vardai schmoll.gif arba mazasis didydis doh.gif
mozila
neduociau savo ar vyro vardo,man tai negrazu,man patinka kai seimoj skirtingi vardai blink.gif
Athena
Nepatiktų man tai. Ir vyro vardo neduočiau, klonai man ne prie širdies.
w.o.w.
mano vyras noretu jei butu mergaite pavadint ja mano vardu, nes jam tas vardas senai jau patiko, bet as cia kategoriska esu schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif nenoriu dvieju tu paciu vardu po vienu stogu
haifa
As irgi nenoreciau.. net savo mamos ar uosvienes vardo duoti nenoreciau.. schmoll.gif
Edutis
Aš irgi savo vardo dukrai neduočiau schmoll.gif Man gražu, kai šeimoje visi turi skirtingus vardus.
***Žaltvykslė
Sako ,vardas perneša informaciją ir sukauptą patirtį,kadangi mano gyvenimas rožėm klotas nebuvo,nenorėčiau tą perduoti savo dukrai.Tegu turi savo lemtį.
Breira
man irgi kažkokia nesąmonė, kai vaikas ir kuris iš tėvų turi vienodus vardus g.gif
Ekrita
šiaip tai laikau tėvų fantazijos trūkumu doh.gif
nu nebent labai garsi šeima ir kokia kilminga...bet ir tai kažin ar vaikas norėtų būti lyginamas su tuo asmeniu kieno vardą gavo...

Mazoji sirdele
Tikrai neduociau schmoll.gif
_Smalsutė_
Dukrai savo vardo tikrai neduočiau schmoll.gif (bereikalinga painiava, o ir tokia tradicija manęs nežavi), nebent sūnui vardo atitikmenį, bet yra gi ir įvairesnių - ne karo metas, kaip sakoma. biggrin.gif
jovaida
Nei savo vardo dukrai, nei vyro vardo sūnui schmoll.gif Kažkada pažinojau šeimą, kur ir tėvas, ir sūnus buvo Petrai. Tai sūnų visi vadindavo Petriuku. Kaip anekdote : "ar Petriukas gali išeiti į kiemą?" hihihi.gif
insi
nea, painiavos per daug būtų schmoll.gif
Semile
na net nezinau g.gif
gal sunui savo vardo atitikmeni,o dukrai tecio unsure.gif
bet nezinau g.gif
Latelle
ne
Ramunytėė
Nors savo vardu ir patenkinta, bet dukrai neduočiau, ir sūnui vyro vardo schmoll.gif . Nebent senelių g.gif
Anaksunamon
neduociau nei savo vardo dukrai, nei vyro-sunui schmoll.gif
piene78
Man tai nepatinka ir yra nepriimtina, kai vaikai ar anukai vadinami savo tevu ar seneliu vardais. Mano brolis buvo pavadintas tevo vardu, nes tevo giminej tokia tradicija, tai kazkoks nesusipratimas ir broliui labai nepatikdavo, vardas ir pavarde vienodi
Emerencija
Net nekilo tokia mintis doh.gif Ai, lyg vardu daugiau Lietuvoje nera, kad butent savo reikia duoti... visiska nesamone doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.