Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sriubos "pagrindas"
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2
Lurdes
Nežinau,gal ne taip išsireiškiau,bet rūpi paklausti,kas sudaro sriubos pagrindą?dedame įvairių produktų - daržovių,mėsos.Bet ką pilate ar dedate į patį skystalą,jei norite,kad nebūtų grynas ,,vandenėlis",kad šiek tiek riebaliuko jaustųsi?Gal aliejaus kiek įpilt?Nes jei darau su mėsos kukuliais,mažai tų riebalų,vos vos.Nenoriu aišku ,kad vien taukai plaukiotų,bet kažkokio riebumo trūksta.Ir tas Maggi ar Galina blanca kubelis duoda kažkokį nusibodusį sintetinį skonį...gal Vegeta geriau?O gal yra kokių specialių prieskonių sriuboms?
Aušrinė
Į sriubą visada dedu kelis lauro lapelius, juodųjų pipirų žirneliais, kartais įpjaustau saliero ar petražolės šaknies (apie porą šaukštų). Ir į visas sriubas beriu Santa Marijos Rasos Banzienės prieskonių sriuboms ir padažams. Nu jau šitie prieskoniai man niekuo nepakeičiami smile.gif
O dėl riebaliukų - kuo mažiau, tuo man geriau. Žinau, kitos deda keptuvėj aliejuj pakepintų morkų ar svogūniukų.
zapuks
As visada i sriubas dedu gabaliuka sviesto - kokiu 30g. Ir - jokiu misiniu su druska, kvapu ssustiprintojais, tik - dziovintas zoleles, pipiriukus ir saldytus krapus. 4u.gif
Lurdes
QUOTE(Aušrinė @ 2005 02 24, 13:36)
...įpjaustau saliero ar petražolės šaknies
*

o kur gauti tos saliero šaknies ax.gif
vija
Niekad niekad nenaudoju sintetinių sultinių. Visad sriubai verdu natūralų mėsos sultinį: vištienos šlauneles arba sparnelius, kiaulienos šonkaulius arba smulkiai pjaustytą jautieną. Sultinį paskaninu pipirais, lauro lapais, kartais saliero šaknim, svogūnu. Visi kiti ingrediantai priklauso nuo to, kokio sriubą verdu. O baigiant virti visada įmetu žalių petražolių, krapų, trinto česnako.
mindira
Visada dedu po 2 ar 3 buljono kubelius ir pipiru, ir prieskoniu beriu,kurie yra saslyku, kepsniu,kiaulienos.dar vegetos iberiu, nes verdu dideli puoda tai turi buti skonis. Kuo daugiau prieskoniu tui skaniau. Beje visada pries tai ir mesa isverda tai dar nuo jos sultinukas lieka. O daugiau dedasi darzoves pagal sriuba.

I burokeliu sriuba butinai dedu rugsteles, be jos man visai neskanu. thumbup.gif
vija
QUOTE(mindira @ 2005 02 24, 16:37)
I burokeliu sriuba butinai dedu rugsteles, be jos man visai neskanu. thumbup.gif
*

2-3 gvazdikeliai labai pagerina barsciu skoni smile.gif
Aušrinė
QUOTE(Amazing @ 2005 02 24, 15:50)
o kur gauti tos saliero šaknies ax.gif
*

Parduotuvėj, daržovių skyriuj smile.gif Arba turguj.
Supjaustau mažais kubiukais.
Tučka
As tai pakepinu svoguna ir tada tik dedu i sriuba ax.gif Jei noriu, kad truputi butu tirstesne, ipilu balto padazo (vanduo ir miltai) ax.gif Pabaigoj visada idedu grietines 4u.gif
frezija
QUOTE(vija @ 2005 02 24, 16:17)
Niekad niekad nenaudoju sintetinių sultinių. Visad sriubai verdu natūralų mėsos sultinį: vištienos šlauneles arba sparnelius, kiaulienos šonkaulius arba smulkiai pjaustytą jautieną. Sultinį paskaninu pipirais, lauro lapais, kartais saliero šaknim, svogūnu. Visi kiti ingrediantai priklauso nuo to, kokio sriubą verdu. O baigiant virti visada įmetu žalių petražolių, krapų, trinto česnako.
*

Vija drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif . As irgi nenaudoju sintetiniu sultiniu. Na, pagunda yra, bet... As irgi beveik visada verdu sriuba ant mesos sultinio, tik, kad pas mus ne visi megsta virta mesyte. Gal kas galit pasiulyti ko reiketu deti (aisku, isskyrus tuos sintetinius kubelius), kad skonis gautusi panasus i sriubos, o ne i vandenelio?
Mally
Ir aš verdu mėsytę, kokius kauliukus pvz ir tada ištraukus mėsą, dedu daržoves. Čia vieną dieną dariau be mėsos, tai kažkaip grynas vandenėlis su prieskoniais ga
vosi 4u.gif
Lurdes
QUOTE(frezija @ 2005 02 24, 17:54)
Gal kas galit pasiulyti ko reiketu deti (aisku, isskyrus tuos sintetinius kubelius), kad skonis gautusi panasus i sriubos, o ne i vandenelio?
*

Tai va,dabar apibendrinus jūsų patarimus,pamėginsiu :
nenaudoti tų sintetinių kubelių,
dėti minėtų Santa Marijos Rasos Banzienės prieskonių sriuboms ir padažams,
saliero šaknies,
lauro lapas+pipirai+petražolės+krapai (trintas česnakas)
o jei maža riebalo - dėti pakepintą svogūną.
Turėtų visai kitoks skonis nei paprastai gautis,nes nei vieno iš išvardintų ingridientų nenaudodavai iki šiol.
Kai išsivirsiu,parašysiu,kaip gavosi ! cool.gif
frezija
Amazing >>> Na, pakepink ne tik svogunus, bet ir morkytes smile.gif . Va, o tu Rasos Banzienes prieskonius ir as eisiu nusipirkti. Tiesa, kazkada pakepindavau svogunus morkas ir + trinta cesnaka. Va, cesnaka paskutiniu metu buvau primirsus. Tik reikia jo nepadauginti! mirksiukas.gif .
zelionuska
QUOTE(frezija @ 2005 02 24, 19:54)
Vija  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif . As irgi nenaudoju sintetiniu sultiniu. Na, pagunda yra, bet... As irgi beveik visada verdu sriuba ant mesos sultinio, tik, kad pas mus ne visi megsta virta mesyte. Gal kas galit pasiulyti ko reiketu deti (aisku, isskyrus tuos sintetinius kubelius), kad skonis gautusi panasus i sriubos, o ne i vandenelio?
*

tai tada nuvirk mesa ir nedek jos i sriuba, ir nereiks tu buljonu, as tai visad taip verdu.
frezija
Zelionuska>>>O kiek laiko ta mesyte nuverdi?
Aušrinė
QUOTE(frezija @ 2005 02 25, 09:41)
Va, o tu Rasos Banzienes prieskonius ir as eisiu nusipirkti.

Tik nepadauginkit Rasos Bandzienės prieskonių berdamos į sriubą smile.gif Jų tikrai reikia labai labai nedaug. (Aš pakelį sunaudoju gal per pusmetį) Truputėlį įbėrę paragaukit. Nes padauginus jaučiasi šiek tiek toks lyg kartumas. Tačiau vos vos įbėrus visai kitas sriubos kvapas ir spalva. Šių prieskonių sudėtyje yra kažkokios žolytės (gal ciberžolės g.gif ) ir ji duoda tokį gelsvą atspalvį. Ir man dar patinka, kad juose yra krapų.
vija
QUOTE(Aušrinė @ 2005 02 25, 11:56)
Tik nepadauginkit Rasos Bandzienės prieskonių berdamos į sriubą  smile.gif  Jų tikrai reikia labai labai nedaug. (Aš pakelį sunaudoju gal per pusmetį) Truputėlį įbėrę paragaukit. Nes padauginus jaučiasi šiek tiek toks lyg kartumas. Tačiau vos vos įbėrus visai kitas sriubos kvapas ir spalva. Šių prieskonių sudėtyje yra kažkokios žolytės (gal ciberžolės  g.gif ) ir ji duoda tokį gelsvą atspalvį.  Ir man dar patinka, kad juose yra krapų.
*

O svarbiausia - nėra DRUSKOS!
mamagitana
Aš verdu "vandenines" sriubas, retai tik mėsines. O darau taip : puode pakaitinu šaukštą kitą aliejaus, tada jame pakepinu (truputį) morką, salierą, pertažolę ar pastarnoką, svogūną, po to dedu burokėlius/kopūstus/bulves ( čia priklausomai nuo to, kokia sriuba), min. dvi patroškinu, pilu verdantį vandenį iš arbatinio, dedu kitus priedus, kurių virimo laikas trumpas- pvz. kalafiorai, brokoliai,špinatai, rūgštynės, dar po trijų-penkių minučių prieskonius, žoles, pomidorų padažą, česnaką, uždengiu, išjungiu. Viryklė elektrinė, baigia virt per maždaug dešimt minučių. Vienžo, sriubos liuks, paruošiu per max. 15 min., riebalų galima pridėt grietinės pavidale, jei norisi. Patarimas skubančioms- morkas, salierus,burokėlius tarkuokite, išvirs žymiai greičiau. Į barščius dedu truputį smulkiai pjaustytų raugintų kopūstų ir pilu jų skysčio, bet tai jau išjungus viryklę, kad max. liktų vitamino c.
zelionuska
QUOTE(frezija @ 2005 02 25, 11:44)
Zelionuska>>>O kiek laiko ta mesyte nuverdi?
*

Ziurint kokia, jei vistiena - trumpiau, jei versiena - ilgiau. Gal kokias 45 min.
SANTA
O man sriuba be mesos schmoll.gif ne sriuba.As i sriubyte pakepinu ir svoguna ir morkyte ant sviestuko thumbup.gif geras skonis tada gaunasi
frezija
Zelionuska>>> Bet kad po 45min. virimo, tai ta mesa jau beveik ir isvirusi blink.gif g.gif . O tai ka tada tu su ja darai (na, tipo, kaip paruosi)?
Giedruciukas
Labas 4u.gif Na, anksciau virdavau sriuba tik nuvirus mesai...o dabar pagal visa sveika gyvensena, pirmas mesos nuoviras - pats didziausias nuodas organizmui !!!
Ir jokio skonio ! Norint sriuba virti su mesos nuoviru, reikai naudoti antraji nuovira. Pirmaji ispilti lauk.
O as irgi, kaip ir dauguma cia rasiusiuju - mesos virtos siurboms nenaudoju. Mano mesa - tik karstai rukyta sonine (gabaliukai stambesni) i raugintu kopustu ir burokeliu sriubas. Nieko special, bet mano sriubas labai megsta... smile.gif
JOVITA A.
Prisiskaičiau vakar apie R.Banzienės prieskonius ir išbandžiau šiandien. Viriau sriubą , tiksliau žuvienę - su jūros lydekos file gabaliukais, bulvės, morkos, ir smulkūs makaronai žvaigždutės, baigiant virti dar įdėjau ~2 šaukštus sviesto essen.gif
Lurdes
QUOTE(Giedruciukas @ 2005 02 26, 09:57)
pirmas mesos nuoviras - pats didziausias nuodas organizmui !!!

Mano mesa - tik karstai rukyta sonine (gabaliukai stambesni) i raugintu kopustu ir  burokeliu sriubas. Nieko special, bet mano sriubas labai megsta... smile.gif
*

Tai Giedruciuk,pasidalink tikslesniu savo special sriubos receptu.

O kaip suprast - pirmas nuoviras,antras?....Pra6om paai6kint detaliau,kada tą pirmąjį reik išpilt.Ir ką,išpylus vėl naują vandenį ant tos išvirtos mėsos? blink.gif Tai kad tada jau grynas vanduo be jokio riebalo teliks...
O beje kodėl nuodas tas pirmas mėsos nuoviras? unsure.gif
Shalimar
QUOTE(Amazing @ 2005 02 26, 14:10)
Tai Giedruciuk,pasidalink tikslesniu savo special sriubos receptu.

O kaip suprast - pirmas nuoviras,antras?....Pra6om paai6kint detaliau,kada tą pirmąjį  reik išpilt.Ir ką,išpylus vėl naują vandenį ant tos išvirtos mėsos? blink.gif Tai kad tada jau grynas vanduo be jokio riebalo teliks...
O beje kodėl nuodas tas pirmas mėsos nuoviras? unsure.gif
*

Taip, as irgi taip darau, uzvirus vandeni nupilt, uzpilti svariu ir virti toliau thumbup.gif Su pirmu nuoviru nusipila visokiausios putos ir nesvarumai blink.gif O riebalu liks ten uztektinai, nepergyvenk 4u.gif
Lurdes
tai gal pakanka tas putas nugraibyt?
milabra
Aš sriubai paprastai naudoju šoninę, nes paskui labai mėgstu ją suvalgyti su krienasi ax.gif
O užvirus ir pradėjus kilti visokioms putoms reikia būtinai nupilti tą vandenį ir dar pačią mėsą išplauti. Riebalų tikrai užteks, nebijokite mirksiukas.gif
O kad sriuba būtų sriuba, o ne vanduo su daržovėm, mane dar mama su močiute išmokino - baigiant virti sriubą įpilti šaukštą manų kruopų. Manai "sukabina" viską sriuboje. Tai aš juos naudoju beveik visose sriubose, išskyrus pienišką makaronų ir raugintų kopūstų (beje, pastarąją verdu tik "ant" rūkytų dešrelių nuoviro).
Lurdes
Viriau šiandien pagal jūsų rekomendacijas.Tie Rasos banzienės prieskoniai - liuks,taip gražaiai pagelto ir skonis visai kitas.dabar visada naudosiu.ir kaip Milabra patarė,viriau kopūstienę ant rūkytų dešrelių pagrindo laaaabai skanu.
Makarska
Sriuba ne pats mėgstamiausias mano valgis, bet jeigu verdu, tai mano "pagrindas" dažniausiai - jautiena. Tuomet sriubos skonis super.
Rasos Bandzienės prieskonius turiu, bet naudoju labai retai, kadangi labiau patinka mano pačios "variacijos prieskonių tema".
zelionuska
QUOTE(frezija @ 2005 02 25, 22:20)
Zelionuska>>> Bet kad po 45min. virimo, tai ta mesa jau beveik ir isvirusi  blink.gif  g.gif . O tai ka tada tu su ja darai (na, tipo, kaip paruosi)?
*

taigi supjaustau smulkiai, idedu virtu morku bulviu, viska sutrinu sumaisau, idedu sauksteli grietines ir dukrytei pietus rolleyes.gif
mamagitana
Rudenį Kalvarijų turguje vienas daržovininkas pasakė superinį jautienos sriubos receptą, sako, iš senos Vilniaus lenkės gavęs, kuri geruose namuose virėjavo. Elementaru, bet skonis ir aromatas nuostabūs. Reikia jautienos su kauliuku sultiniui, bulvių, griežčių, svogūno ir poros pipiriukų. druskos. Negalima dėt morkų, čia griežtai buvau perspėta.

Tiesa- dėl "pirmo" ir "antro" nuoviro. Mano bobutė, smetoninės namų šeimininkių mokyklos absolventė, mane mokė nupilt pirmą nuovirą dėl švaros ir sultinio skaidrumo. Dabartiniai "kepenistai" ir kiti sveiko gyvenimo būdo "sektantai" aiškina, kad pirmame nuovire lieka didžioji dalis sveikatai kenksmingų gyvulio mirties metu susidariusių medžiagų, koaguliuotų baltymų, kurie yra sunkiai virškinami ir dar visko.
Lurdes
QUOTE(mamagitana @ 2005 02 28, 17:59)
... pirmame nuovire lieka didžioji dalis sveikatai kenksmingų gyvulio mirties metu susidariusių medžiagų, ...
*

fear.gif kaip baisiai skamba,brrr...tikrai dabar nupylinėsiu pirmą sultinį....
mamagitana
todėl ir sakau jums- virkit vegetariškai, su aliejum. Bus ir dietiška, ir vargšai gyvūnai galės būt patiekti antram.
Onora
Niekad mesos nenuvirineju, nes man smirda ir neskani sriuba pasidaro. Be to daug terliones su tais nupylinejimais, o nenupilta - tikrai nuodas.
Jei nenorit skystaliuko - tai bebaiginodamos kepinti svogunus ir morkas idekit pora saukstu miltu- jie riebaluose su darzovemis labai gerai issimaiso ir sriubai tirstumo, skalsumo suteikia.
kristik
Na, kadangi esu mesininke, tai vandeniniu sriubyciu nemegstu schmoll.gif As daznai dedu i sriuba kokios nors mesytes (sonkauliuku, rukytos sonines, vistienos, jautienos) ir visada pakepintu svogunu(vienu arba su morkytem). Taciau kartais pakepu spirguciu is saltai rukytos sonines su svoguniukais bei morkytem ir dedu pries pat virimo pabaiga thumbup.gif Nenustebsiu, jei kas ispus akis skaitydamas blink.gif , taciau maniskis ir keli draugai, kurie ragavo buvo maloniai nustebinti ir gardziai suvalge. Zinoma ne i kiekviena sriuba tinka...

As tik nesuprantu del to antrojo nuoviro g.gif : tikrai nebandysiu sakyti, kad pirmasis nekenkia, nes nezinau, taciau kaip del to, kad pirmajame lieka visos medziagos ir vitaminai, kurie yra mesoje?? Dar tokia jautiena tai bent jau ilgiau verda, o paukstiena - juk isvirta ja mest lauk reikia, nes joje nieko nelieka isskyrus pacia mesa - viskas lieka vandenyje.

Beje, kai verdu sultini, pridedu ivairiausiu zalumynu, svoguno galva, cesnako pora skilteliu, prieskoniu, o po to viska nukosiu thumbup.gif biggrin.gif
kasiopeja
QUOTE(Amazing @ 2005 02 26, 13:32)
tai gal pakanka tas putas nugraibyt?

Ir mano mama putas tik nugriebdavo, ir aš pati taip verdu, ir niekas dar nenusinuodijo... tongue.gif o dėl skaidrumo, jei verdu sriubą, į kurią dėsiu makaronus, tai paruoštą sultinį nukošiu per sietelį. Bet jei sriuba daržovių - mėsos atplaišos ir prieskonių trupinukai niekam netrukdo tongue.gif

Beje, nupylimo šalininkės, jei verdat kukulių sriubą, jūs ir kukulius išgaudot ir pirmą vandenį nupilat? Čia iš smalsumo klausiu... ax.gif
Elina
tiesa sakant, net nemaniau, jog yra šeimininkių, kurios nenupila pirmo mėsos nuoviro blink.gif g.gif . Aš pimą kartą nupilu pavirusi kokias 5 min, nuplaunu mėsą, dar kart užverdu ir dar nupilu blush2.gif . Kažkas čia pasakojo, kad paspirgina sriubą. Tai- mano šeimos mėgstamiausia sriuba. Verdu bulves, morkas, didelį svogūna ( verdu ilgokai, kol patyžta daržovės), tada suberiu keptuvėje su svogūnais paspirgintus lašinukus ( taukus išpilu lauk) tongue.gif Prisikanda maniškiai šviežrūgiu agurku thumbup.gif
Dėl sriubos tirštumo...niekada nededu nei miltų, nei manų blink.gif . Taigi, daržovių daugiau kraunu g.gif . Dar nevirškinu kai į sriubas " dėl kvapo" deda sultinio kūbelius schmoll.gif
kasiopeja
QUOTE(Pirma @ 2005 08 17, 10:38)
tiesa sakant, net nemaniau, jog yra šeimininkių, kurios nenupila pirmo mėsos nuoviro blink.gif  g.gif . Aš pimą kartą nupilu pavirusi kokias 5 min, nuplaunu mėsą, dar kart užverdu ir dar nupilu blush2.gif .

Aš šiaip nieko prieš nupylimą, bet gerai, kai mėsos vienas ar keli dideli gabalai, išgriebei ir baigta. O jeigu pilnas puodas kukulių? g.gif teoriškai (na ir praktiškai biggrin.gif ) juk tai ta pati mėsa, todėl irgi reikėtų vandenį pakeisti...
Elina
QUOTE(kasiopeja @ 2005 08 18, 08:44)
O jeigu pilnas puodas kukulių?  g.gif  teoriškai (na ir praktiškai  biggrin.gif ) juk tai ta pati mėsa, todėl irgi reikėtų vandenį pakeisti...
*

axa, tai ir nupilu ( pergriebiu kukulius į kitą puodą su verdančiu vandeniu) unsure.gif Kodėl juokiesi? blink.gif
aifa
QUOTE(Pirma @ 2005 08 17, 12:38)
tiesa sakant, net nemaniau, jog yra šeimininkių, kurios nenupila pirmo mėsos nuoviro blink.gif  g.gif .
*

Na aš nupilu, bet kaip rašiau kažkur tiesiog iš tingumo blush2.gif Tada visokių putų nebūna ir graibyti nreikia.

Bet kai mane mokino virti sultinį (nesvarbu kam, padažam ar sriubai), tai nebuvo nupylimo. Kauliukai ar mėsa yra nuplaunami, dedami į puodą ir verdama. Virimo metu reikia nuolat graibyti atsirandančius riebalus ir nešvarumus. Tai yra graibyti reikia taip, kad ant puodo kraštų nieko neatsirastų (neprivirtų tų putų). Nu darbelis sakyčiau schmoll.gif Stovėti prie puodo ir nugraibinėti. Aš jau geriau nupilsiu. O dėl nupylimo tai jau visos teorijos neberprisimenu, ten yra laikas kada ir kas iš tos mėsos į vandenį pereina. Žodžiu viskas, kas iš mėsos periena į sultinį per tas kelias minutes ir laiką iki užvirimo, eina į kanalizaciją.
Sakau gal nupilant protingiau būtų mėsą plikyti, tai yra mesti trumpam į verdantį vandenį ir po to perplauti. Bet aš tai jau aptingau ekperimentuti, o ir abejoju ar pajusčiauskirtumą biggrin.gif . Galėtų kokia diplomuota virėja šiandienines taisykles supaskoti, kai teisingai reiktų su tais nuvirimais elgtis ax.gif
Elina
QUOTE(aifa @ 2005 08 18, 09:20)
Sakau gal nupilant protingiau būtų mėsą plikyti, tai yra mesti trumpam į verdantį vandenį ir po to perplauti.
*

Čia įdomi įdėja g.gif . Gal ir mėsa sultingesnė būtų ? g.gif
kasiopeja
Putos nekyla ištisai. Jos kyla tik kelias minutes po užvirimo. Ir niekad problemų nekilo dėl jų nugriebimo g.gif O kai perkėlinėji mėsą į kitą puodą, dar papildomai indų plovimo susidaro tongue.gif
uogute
kadangi esu jaunute uogute, ir nelabai moku gaminti blush2.gif gal galetumete kuri nuodugniai parasyti kaip isvirti kopustu sriuba su sonkauliukais? buciau labai dekinga. ax.gif
ArTutė
QUOTE(kasiopeja @ 2005 08 18, 12:45)
Putos nekyla ištisai. Jos kyla tik kelias minutes po užvirimo. Ir niekad problemų nekilo dėl jų nugriebimo  g.gif  O kai perkėlinėji mėsą į kitą puodą, dar papildomai indų plovimo susidaro  tongue.gif
*

drinks_cheers.gif As irgi tik putas nugraibau. O jei praziopsau ta momenta, kai kilo putos ir nenugraibiau, tai tada visai sriubos neverdu blush2.gif
Laimuška
Mes, kaip sakant - be sriubos nė dienos biggrin.gif Na verdu ją visaip, kuo įvairiau. Jei naudoju mėsos nuovirą, tai tik 2-ą, nes pimas man kažkokio kitokio skonio ir nešvarus atrodo, kad ir kiek tą mėsytę plautum. Man svarbiausias pagrindas - kepintos morkos. Na aišku dedu ir svogūnų ir visko ko turiu, priklauso kokios sriubos noriu. Bet morkos man patinka tuom, kad nuo jų spalva atsiranda ir tada jau kokia ta sriuba bebūtų - skaniau valgosi biggrin.gif Dar kartais vietoj mėsos nuoviro dedu konservų indelį, yra tokia „vištiena savo sultyse“. Vis kitaip. Ir nėra labai riebu ir skonis visai neblogas.
Dowiliuke69
As putas irgi tik nugraibau ir nuoviro nenupilu, nu iki siol dar to nebuvau girdejus gal reiks pamegint g.gif
ziza
Aš kai verdu tipo "mėsiškas" sriubas, tai man riebaliuko užtenka nuo ten įmestos kokios mėsytės gabaliuko, o kai vegetarišką(pvz. su dilgynėm ir špinatais, tai, kad nebūtų visai jau vandenėlis, tai morkas ir svogūnus pakepinu ant šeimininkės sviesto(su prieskoniais)-iškart pagerina skonį
Triušis Kvanka
man teko matyti per kazkokia uzsenietiska tv kaip pasiruosti skanu sultini, kurio pasigaminus daugiau galima saldytuve uzsaldyti ir naudoti kada prireiks. tai svarbiausia taisykle buvo nupilti pirma vandenuka ir sultinys turi virti apie 1,5 val. ant silpnos ugnies .tik tada gaunasi skanus skaidrios spalvos ;pagrindas;!
siap niekada neverdu taip ilgai , bet stengiuos kuo ilgiau ! !
xmoteris
kad nebūtų kokia vandeninga, pakepinu svogūnus keptuvėj ir įdedu 1 valg. šaukštą miltų , greitai išmaišau ir gautą masę sudedu į verdančią sriubą prieš pabaigą 4u.gif
seima
niekad sriuboms nenaudojau naturalaus sultinio..o turbut ir nenaudosiu...ypac dabar teko skaityt, kad labai nesveika naturalus sultiniai-labai kenkia sanariams ir sveikatai, nes verdant is mesos iseina visos negeroves i vandeni,o jei ta sultinuka suvalgom, nu tai viska i save.....

as tuos kubelisu sultinio irgi nedaznai vartoju...dazniausiai tai trupuciuka sviesto idedu-ir ksoni pagerina, ir to riebaliuko buna...o po to aisku lauro lapeliai, visokios zoleles,prieskoniukai....

labai neturedama laiko,tai tiesiog i verdanti vandeni pilu saldytu darzoviu misini ir koki kubeli imetu-nes vistiek darzoviu sriubas grietine baltinu,tai man tinka ir grynas vandenelis smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.