Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Savęs pažinimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3
Board
Na va ko labiausiai bijojau pagaliau atejo. Mazoji pradejo save tyrineti: tik numauni pamperi o jau rankos kaip prisiutos butu prie uzpakalio ir "putytes" blush-anim-cl.gif
Na suprantu kad atejo toks metas, kad vaikai tyrinejasi, bet kaip elgtis mamai: juk kartodama kad taip negrazu daryti ir panasiai galima ivaryti vaikui kompleksa, o to tai as tikrai nenoru, taciau nekreipti demesio kazkaip irgi neverta manau.
Kaip jus elgiates kai vaikas tyrineja?
Iva
na ir mes panasiai sprendem sita problema, t.y niekaip nes ne problema wink.gif
RebekaG
Maniskei tas pats (1,1m). Kazkur skaiciau, kad reikia nekreipti demesio ir kad neglima patraukineti rankos, nes tik dar labiau atkreipsi demesi ir uzfiksuosi ta dalyka. Atseit reikia nukreipt demesi kitur, kad pamirstu. bet as daznai neiskenciu ir svelniai patraukiu ir tada bandau "uzkalbet danti". Dar mintis kyla, kad gal niezti rolleyes.gif vistik nemazai laiko su pampersu praleidzia.
Foxenas
Mes vis nieko nedarem, ciupinejosi kiek tik jam sirdis geide ir praejo tai savaime, dabar tik kai kelnes nusimaunam, pasitikrina, ar dar kiausu nepamete ir viskas. Nebeidomu muset... tongue.gif
Board
O kada pasibaigs tas ciupinejimosi laikotarpis?
Iva
na kiausu mes neturim wink.gif tikrint nera ka, bet kad taip intensyviai ciupinetu tai trumpai labai buvo, gal 1-2 men. po to tik laiks nuo laiko, tai irgi demesi kur nrs kitur nukreipi ir pamirsta, taip ir baigesi viskas
Shirshe
zodziu taip, kalbejau as su savo drauge-vaiku psixologe, tai ji pirmiausia sake reik isitikinti, kad vaikas krapstinejasi ne del fiziologiniu priezasciu-tipo patikrint ar ner kirmeliu, gal muilas, kuriuo prausiate netinkamas, gal milteliai, kuriais ranksluoscius skalbiat, netinkami ir tt. Jei problema tikrai ne fiziologine, tai tada reik visiskai beveik nereaguot-uzmacius vaika "besikrapstanti" reik pasiulyt jam iskart kita uzsiemima ir pan. visiskai negalima sakyti "Baik krapstinetis", rekt, must per rankas ir tt., nes tada tai suakcentuojama ir vaikas ims daryti tai, kas "negalima", kadangi juk idomu tai, kas "negalima". Vaikai save tyrineja iki mazdaug 5 metu, po to bus dar fajneu (!), nes nores tyrineti kitos lyties vaikus... turbut ir pacios mamos acimenat, kaip darzelyje ar kieme budavot susidomeje kas pas berniukus TEN, o jie prasydavo "Parodyk putyte...", "nusimauk trusikelius, duosiu saldaini..." biggrin.gif viskas dar priesaky...
Ixsiul
Mano berniukas irgi labai megsta savo pimpalyti patirineti, bet kad pas ji tas periodas prasidejo tikrai jau senai, o vis dar tas pats ir kuo toliau tuo labiau sad.gif . Tik nuimu pampersa, o jis, kad griebs ir dar nenori paleisti unsure.gif
O karta, kai palikau savo berniuka su tete visai dienai, tai jis noredamas gero nueme pampersa ir paleido. Ir kaip manot kas atsitiko huh.gif ? Zinoma, jis norejo tik gero, mat jam pagailo, sako kiek gi galima su tuo maisu vaikscioti, tegu nors kada prasivedina. Tai va, kai grizau, tai net nusigandau ohmy.gif , o gi visas tiek nutampytas, kad rytojaus diena net istino sad.gif . Tai va daugiau taip jau nedaro arba , tuomet visa laika stebi, kad nebeatsitiktu tokia nelaime, kaip praita karta tongue.gif
Bet tai as nesuprantu, kaip tuomet pratinti daryti ant puoduko, jei vos pasodinus, jis tuoj ciumpa uz savo "daikciuko"? unsure.gif
Paulute
Na, mano dukryte taip pat megsta save paciupineti. Praustis ji pageidauja pati, teptis - taip pat pati. O kartais visai be priezasties pradeda pirstukus kaisioti wink.gif Ne karta jau sunerimmus buvau, galvojau netaip kazkas unsure.gif
Tai gi, kai jau ateina prausimosi laikas - as kaip imanydama apsisarvoju kantrybe smile.gif todel, kad kas liecia 'ana gala' - greitai atsauna 'pati' wink.gif
Vat dantis pavalyti- prasom, visada man tenka ta garbe..
Tai dabar ir nezinau, kiek ilgai tai truks.
Gudra
sunui dabar 1m8men. Saves tyrinejimas prasidejo vasara.

Nei draudziau, nei rankutes patraukinejau, tik kiekvienasyk pasakydavau ka jis ciupineja ar tampo ir ka ta kuno dalis veikia (nesvarbu ar ranka, ar koja ar pimpaliukas rolleyes.gif ) Ir aktyvus tyrinejimas pasibaige po kokio 1 men.

Galbut del to tas tyrinejimas netapo problema. Nei jis tampo kai be pampersu ar kelnyciu lieka, nei ka. Tiesa dabar jam labai idomu stebeti kaip ten tas pimpaliukas sisi daro biggrin.gif.
Ir beje jau nustate, kad mama jo neturi. Teko paaiskinti kad mamos, tetos ir mergytes neturi, o berniukai, tete ir t.t. turi.
Kactukas
O maniske ne tik savo, bet ir mano , kaaip griebe savo maziukem replem ph34r.gif blink.gif Nutare, matai , nupest vistyte tongue.gif tongue.gif (jei ka, tai abi i dusa ejom. Po namus nuoga nevaikstau. Salta tongue.gif rolleyes.gif )
bea
mute, shikart as po taves wink.gif

na ka galiu pasakyt. dukryte dar nesidomi savo moteriskumu, bet sunelis tai tampydavo tai ojojojjjj.. rodes su tokia jega, kad nuplesh. niekad nedraudzeu, tik dabar kai jau supratingas 3,5 m. tai kai jis vakare save apsiziurineja, ir pan, tai tiesiog pasakau, kad prie visu (t.y. manes, seneliu), netinka taip daryti, tegu apsiziurineja vienas, savo lovelej. Mat sakau ir musu nematai taip darant. ZOdziu nedraudziu, tik pasakau kada tai daryti..
ema
QUOTE (auges @ 2004 01 10, 10:58)
O kada pasibaigs tas ciupinejimosi laikotarpis?

neaišku huh.gif , nes savo penkiametį dažnokai užklumpu, o mažasis jau rado prieš porą savaičių tongue.gif . vyresnėliui sakom taip: palik tą pimpį ramybėje, ką jis tau padarė, kad tu jį vis tampai, jei tave vis už rankos tampytų ir tampytų tongue.gif, barti nebaram jokiais būdais mad.gif . neseniai tokia situacija buvo: numoviau mažajam sauskelnias, o jis tiesiu taikymu prie "mankštos", visa tai stebi vyresnėlis ir mano brolis (11 metų), ir aš juokais mažąjį baru, tam pritaria ir vyresnėlis: "Ąžuoliukai baik tampyti pimpį, ką jis tau padarė (mūsų prisiklausė biggrin.gif )", o brolis diskutuoja: "sese, bet "pimpis" žodis kilęs iš anglų kalbos? Mus mokykloje moko sakyti VARPA" , na vos nesuprunksčiau, atrodo nieko ypatingo, bet nesitikėjau iš vienuolikmečio tokio ramaus ir šalto pasakymo mellow.gif
vadinkim viską savais vardais biggrin.gif .
o tampys ir tyrinės manau iki pilnametystės, juk po to prasideda kiti žaidimai: paauglystė, pirmas kartas smileysex.gif........................... g.gif
giedrulka
Maniskis kai pirma karta pamate, tai kai isikibo, galvoaju nusitrauks. Ir kaip jam neskaudejo?! Bet jau seniai tas buvo. Dabar ant puodo kai atsiseda, tai man pats vis paaiskina, kad cia "pimpu", o cia "bamba". Va ir visas pasiciupinejimas.
nuobodi
mano dukterecia labai megsta vasara nuoga lakstyti, bet ir pirstus megsta ciulpti.
vaizas toks- viena letena burnoj, kita letena ten...o po to pakeicia rankytes vietomis blink.gif
meya
O mes su savo kunu susipazinom gal kokiu metuku wink.gif Parodziau jai pati, kad cia bamba, cia dubce... Kazkaip didesnis susidomejimas buvo bamba- vis krapstydavo ir krapstydavo, kai tik nurengdavau. Vienu metu net drabuzius budavo pasikelia ir ta vargse bamba drasko, net raudona vakare budavo huh.gif Jau kazkaip ir sunerime buvom, bet po to pamirso. O "dubce" ciupinedavo tik tada, kai parausdavo, pasusdavo. Bet kai pamperius nusiemem, baigesi visos bedos ir dubce nebedomina. Praustis irgi nori pati, bet as nematau nieko blogo tame smile.gif Maziau darbo mamai wink.gif O aiskinu del tu visu krapstinejimusi taip: dubce daro sisiuka, nesvari, o tu krapstai, pamatysi, kaip rankytes smirdes, nesvarios bus. O nuogos lakstyt neleidziu, nors ir labai nori, leidziu tik su kelnytem. Ji jau dabar pati zino ir nesipriesina. Man nehigieniska, kai vaikai pliku uzpakaliu laksto, ypac lauke.
meya
Nezinau, gal ir nelabai cia i tema rolleyes.gif O ar reiktu "apsviest" vaika apie skirtuma tarp berniuku ir mergaiciu?... Na, maniske kol kas su tuo nesusidure. Buvo vienakart teti vonioj uzklupus... Tai kita diena kazkaip prisimine, kad "tevelio dubce issprogus"... biggrin.gif Cia pati taip ismaste tongue.gif Bet as nieko daugiau ir neaiskinau, o ji ir neklause. Bet gal geriau butu patiems paaiskint, nei darzelyje ar kur kitur pamatys, isgirs... Kaip jus galvojat? Ir kada mazdaug reiketu vaika pradet "sviest"? Gal jau pradet kokios knygeles ieskot... smile.gif
ema
QUOTE (meya @ 2004 01 14, 17:29)
Nezinau, gal ir nelabai cia i tema rolleyes.gif O ar reiktu "apsviest" vaika apie skirtuma tarp berniuku ir mergaiciu?... Na, maniske kol kas su tuo nesusidure. Buvo vienakart teti vonioj uzklupus... Tai kita diena kazkaip prisimine, kad "tevelio dubce issprogus"... biggrin.gif Cia pati taip ismaste tongue.gif Bet as nieko daugiau ir neaiskinau, o ji ir neklause. Bet gal geriau butu patiems paaiskint, nei darzelyje ar kur kitur pamatys, isgirs... Kaip jus galvojat? Ir kada mazdaug reiketu vaika pradet "sviest"? Gal jau pradet kokios knygeles ieskot... smile.gif

manau tai būtina, geriau namie gaunama info nei darže ar vėliau lauke iškreipta gossip.gif
Jurga
laugh.gif laugh.gif laugh.gif nu ir prajuokinai, Rasma!... Sedziu dabar darbe ir kvatojuos biggrin.gif
Maniske tai kazkaip dar nesidomi tis Vyru-Moteru skirtumais. jai tik bamba kelia kazkoki paslaptinguma, kartu juoka. Rodo i bamba ir susiguzus susijuokia. Kartis "bamba" vadina krutine (nesvarbu mamos ar tecio)...

nu bet Rasma, tu cia gerai apipasakojai laugh.gif
traliabum
dabar galvoju kad arba mus tas laikas jau praejo arba uzsimirso kuriam laikui... kartais prisimena.. gal but delt o kad nuogas nedaug buna, bet ir vonioj dabar nebetampo, idomiau kaip vandenukas bega ziuret...
vasara nuogaliukas lakste tai domejosi, tuomet dedavau visada kelnaites ir uzsimirsdavo...
tiesa, dabar ziuri kaip sysiu daro kas ten vyskta, dazniausiai tenka daryt ne i puoda, o tiesiai i tualeta, tai yra i ka paziuret biggrin.gif

Gudra
QUOTE (meya @ 2004 01 14, 17:29)
Nezinau, gal ir nelabai cia i tema rolleyes.gif O ar reiktu "apsviest" vaika apie skirtuma tarp berniuku ir mergaiciu?...

na maniskis 1m9men jau apsviestas smile.gif)
meya
Gudra, o taviskis pats susidomejo, klausinejo... Maniske dar su tuo nesusidure, tetis pas mus "slapstosi". Tai sakau, gal knygele kokia nusipirkt... Kur vaikai butu nupiesti, maciau yra "Pazinkime savo kuna", tik nevarciau... Apie leliukus tai pasikalbam, vis netiki ji, kad pilve uzaugo, sako, noriu ilysti pas tave i pilva, palenda po megstiniu- "leliukas as dabar" tongue.gif
traliabum
meya, tavo leliukas thumbup.gif thumbup.gif
as asmeniskai neisivaizduoju kaip apsviesti 1.9 metu bernioka... cia as apie saviski... unsure.gif
Gudra, kaip tu apsvietei?
Gudra
QUOTE (traliabum @ 2004 01 22, 19:12)
meya, tavo leliukas thumbup.gif thumbup.gif
as asmeniskai neisivaizduoju kaip apsviesti 1.9 metu bernioka... cia as apie saviski... unsure.gif
Gudra, kaip tu apsvietei?

Manishkis pats susidomejo. Labai pastabus vaikis.
Ziurejo ziurejo i mane ir susirupines sako - 'pimpiliuko pa mama nera! Kur pimpiliukas pa mamyte?' blink.gif
Tai vat ir teko paaishkinti kad mama, tetos, mociutes ir mergytes pimpiliuku neturi, o tete, dedes, seneliai ir berniukai turi. Va todel jis turi, o mama neturi...
rolleyes.gif
Prieme paaiskinima labai ramiai, keleta dienu ziuredamas tai i koki dede, tai i teta pasitikslindavo. O dabar kaip ir savaime suprantama.

Tolesniu paaiskinimu dar neprireike - dar nesidomejo. cool.gif
delfinas
Maniskiui idomesne bamba smile.gif, bet ir "pampi" (jis taip vadina) patampo negailestingai. As jam juokais tik sakau kartais, "Netampyk taip smarkiai pampi - nurausi, per ka pee-pee darysi paskui?" Sykiais dar ir rimciau priduriu, kad veliau gyvenime gal ir kam kitam prireiks tongue.gif .
Jicky
Maniskis irgi savo "pipka" megsta patampyt blush-anim-cl.gif Ypac, kai sakau, kad negalima, o jis dar labiau ir smarkaiu tampyt pradeda. Bet geriausia nekreipt demesio, ir jam tada nebebus taip idomu blink.gif Su amzium praeis smile.gif
Kactukas
Jau ir manoji pradejo ten kisti pirstelius ir kad plesia plesia. As jau sakau "kaka" , o ji man atgal 'kaka" ir dar labiau plesia. Na, tai tada as sugalvojau kitaip - paglosciau su jos rankyte svelniai ir sakau "caca" Tai dabar visa laika jei ka, tai glosto ir sako "caca, caca" thumbup.gif
toto
Maniskis kai buvo apie 1m 7 men pradejo ziauriai kiausiukus rauti, vos tik kelnes numauni tuoj tempia kiek sveikatos turi blink.gif . Bet pasirode, galvojau, kad jis cia taip idomausjasi gal,bet po to pastebejau,kad jam ant kiausiuku is apacios alerginis berimas ir po kokio sokolado ar apelsino tuoj puola "rauti". Nepagalvociau kad tokioj vietoj alergija islindo,bet pasirodo buna. doh.gif
Inesute J
g.gif O mums tai jau tikra problema pasidare. Nuo to tampymo pelyte visa raudona buna. Net nebeismanau ka bedaryti. blush2.gif
November
thumbup.gif Nieko daryti nereikia,praeis.Pas mus tas pats buvo ir tampe taip kad man atrode lig nutrauks,ir ko daugiau atkreipdavau demesi tuo daugiau tampe.O poto net negaliu pasakyti kada tai baigesi,nes skaiciau knygoje kad nereikia to sureiksminti ir tuo labiau gedinti vaiko. biggrin.gif biggrin.gif
Inesute J
Aciu November uz patarima. Bandysiu nekreipti demesio 4u.gif
vilmic
Ir mūsiškis domisi savimi smile.gif bandom nekreip dėmesio...
Virdzinija
QUOTE(delfinas @ 2004 01 27, 03:08)
Sykiais dar ir rimciau priduriu, kad veliau gyvenime gal ir kam kitam prireiks  tongue.gif .
*

megalol.gif megalol.gif megalol.gif
thumbup.gif
November
Sykiais dar ir rimciau priduriu, kad veliau gyvenime gal ir kam kitam prireiks tongue.gif .

As ir pajokauju,kad ne vien tik jam tai priklausis veliau. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Voverė
O jau kaip tėvo "turtai" domina rolleyes.gif Vienąkart, kol nuogas iki vonios ėjo, tai rado ką pabarškinti vieną į kitą, o kartais besimaudančiam pasistiebus ir "pludūrą' nutveria..Tėtis tai pyksta iki paraudonavimo, užtat mamka už vonios durų susirietus juokiasi..

Hmmm, nemanau kad gerai teveliui nuogam vaikscioti, kai aplinkui sukiojasi maza mergyte schmoll.gif

Na cia tik mano nuomone, prasome nepykti smile.gif
MANO_manyte
Pritariu Giedrei, o tuo pačiu noriu poasakyti kaip manoji išmąstė...taigi darželyje nuvedžiau aš ją siusiuko ir ji atsisėdus ant puoduko savo reikalus ramiausiai atlieka.. staiga įbėga berniukas ir čiupt už puoduko , pasikėlė jį , išsitraukė savo daikčiuką ir sisioja į mus atsisukes vos uz kokių 40 cm, manoji sako : mamyte, pas ji šudukas!!!! Na kas tas šudukas manau visos supratot... ir namuose kelis kartus pasakojo, kad berniukas turi šuduką... vat taip va... ax.gif
godaiva
net nezinau kaip cia jums pasakyti ir kaip teisingai paaiskinti.
o blogiausiai kad as net nezinau kaip teisingai reaguoti.
mano 2.5metu berniukas neperseniausiai labai pradejo dometis savo "peliuku"
jis ji liecia,kartais taip keistai patampo. As manau kad tai vyksta normali reakcija, nes esu girdejusi kad taip berniukai pazindinasi su savo kuneliu.
taciau as net nezinau kaip teisingai reaguoti, ar drausti arapsimesti kad nematau ir nekreipti demesio.
noreciau suzinoti kokia turetu buti mano teisinga reakcija, kad vaikas sveikai ir ne traumuotai vystytusi, ir kad ateityje butu teisingos pakraipos.

prasau pasidalinkit savo patirtimi
Letaa
Pati normaliausia rekacija-tyrinėja savo kūnelį. Manau drausti ,barti nereikia, tiesiog jam suprantamai paaiškinti kad tuo jis panašus į tėvelį ir tuo skiriasi nuo mamytės.Ir stengtis kuo mažiau sudaryti sąlygų jam čiupinėti " peliuką".Tiesiog neužfiksuoti kaip kokio stebuklo..pvz..būna vaikas padaro kažką naujo tėvai nusijuokia puola rodyti daug dėmesio, tada vaikas pamano kad tėvams tai patinka, supranta kad tuo gali pritraukti mylimų žmonių dėmesį ir ...čia atsiranda problemos- nori pastoviai tuo naudotis dėmesio gavimui...na lyg ir aiškiai parašiau g.gif
Stigma
QUOTE(godaiva @ 2006 05 20, 19:01)
net nezinau kaip cia jums pasakyti ir kaip teisingai paaiskinti.
o blogiausiai kad as net nezinau kaip teisingai reaguoti.
mano 2.5metu berniukas neperseniausiai labai pradejo dometis savo "peliuku"
jis ji liecia,kartais taip keistai patampo. As manau kad tai vyksta normali reakcija, nes esu girdejusi kad taip berniukai pazindinasi su savo kuneliu.
taciau as net nezinau kaip teisingai reaguoti, ar drausti arapsimesti kad nematau ir nekreipti demesio.
noreciau suzinoti kokia turetu buti mano teisinga reakcija, kad vaikas sveikai ir ne traumuotai vystytusi, ir kad ateityje butu teisingos pakraipos.

*

musiskis ji jau nuo metuku atrado,dabar net per pamperi stengiasi priciupt doh.gif tai mes tada nukreipiam i ka nors demesi,plojam ar dar ka,kad rankytes butu uzimtos ir pamirsta. drausti jokiu budu negalima,po to su moterim susitikes,bus kokiu kvailu kompleksu prisivares ar panasiai schmoll.gif
Vilsen
QUOTE(godaiva @ 2006 05 20, 19:01)
*

godaiva visi berniukai taip daro.Tik jokiais būdais jo nebark už tai.Daktarai sako,kad reikia ignoruoti tokį jo elgesį.Mano mažiukais taip daro nuo to laiko kai pampersa dienom nuiminėju,tai kartais net šiurpas pereina kaip jis jį ištempia,atrodo tuoj plyš.Kai jis tai daro aš apsimetu,kad nematau
*ziurkyte*
pamenu as savo kaimynes berniuka, kuris taip pat nuo 1,5 metu taip dare. pradzioi ji nekreipe demesio, veliau pradejo graziai aiskinti, kad taip daryti negalima. smile.gif vistik jis taip elges beveik iki 3 metu, o paskui staiga nustojo thumbup.gif
monyte
O kodel nesirupini,kad vaikas svo kojyte ar rankyte tyrineja?Arba save veidrodyje apziurineja?Taip ir su kitom kuno dalim,jam kolkas visai vienodai zydi sodai ar tai galva ar koja ar ranka ar galu gale pimpaliukas.Tai saves pazinimas,normalu.
viltuke
Maniškis jau nuo 8mėn čiupinėja savo "peliuką". Aišku, kad tai natūralu ir visi berniukai kažkada jį atranda, bet reiktų stengtis atitraukti vaiko dėmesį. Jei nieko nedarysi, tai įprotis gali likti tikrai ilgam. Mano berniukui dar tik 1m, tai tikiuosi, kad atprasim nuo to.
Va, mano sūnėnas jau 6m, o iš kelnių rankų neištraukia ir jam dzin ar svetimi žmonės tai mato ar ne. Ką tokiu atveju daryti? blink.gif Įprotis tai įsisenėjęs g.gif
Brava
na ir maniskis, kai buna be pamperso kartais ikisa rankutes i kelnes, bet as tai laikau normalu, nes ten dar jam nepazystama...aisku, geriau reikia nukreipti jo demesi kitur, kad netaptu iprociu bunant be pampo! ax.gif blush2.gif
mamaingrida
QUOTE(Letaa @ 2006 05 20, 20:07)
Pati normaliausia rekacija-tyrinėja savo kūnelį. Manau drausti ,barti nereikia, tiesiog jam suprantamai paaiškinti kad tuo jis panašus į tėvelį ir tuo skiriasi nuo mamytės.Ir stengtis kuo mažiau sudaryti sąlygų jam čiupinėti " peliuką".Tiesiog neužfiksuoti kaip kokio stebuklo..pvz..būna vaikas padaro kažką naujo tėvai nusijuokia puola rodyti daug dėmesio, tada vaikas pamano kad tėvams tai patinka, supranta kad tuo gali pritraukti mylimų žmonių dėmesį ir ...čia atsiranda problemos- nori pastoviai tuo naudotis dėmesio gavimui...na lyg ir aiškiai parašiau g.gif
*

Tikrai taip. tai juk savęs pažinimas! Ir labai kreipti dėmesio nereikia, ir ignoruoti negalima. Toks vaikutis nesupranta, kad tai imtymi vietelė, o tik naujai atrasta lietimosi ir jutimo zona. Beje, reikėtų mamytei apžiūrėti sūnelį, ar nėra kokios infekcijos tame galiuke, gal jam peršti ar pan. Jei ne - leiskite vaikui suvokti savo kūnelį (...tik neperlenkime lazdos) 4u.gif
Papartėlis
mano sunaitelis taip elgiasi nuo 9 men. iki dabar doh.gif Jam greitai 3.5 m. Nekisa ranku i kelnes, bet nuogas zaidzia. Bandau aiskinti, nepadeda schmoll.gif Taip pat matau, kad taip elgesi beveik visi mazylei, manau su laiku praeis 4u.gif
godaiva
na man kaip mamai, atrodo kazkaip keista, kad tas mano mazas berniukas, ne tyrineja savo 'peliuka', o daro kazka kas jam suteikia pasimaloninimo, ir jei pamato kad as pastebejau, tai pradeda ant manes pykti.
lauricinaa
maniskiui 2.3m ir kartais paima savo peliuka patampo,bet as i tai nekreipiu demesio,tik pasakau,kad jei tempsi,paskui skaudes.jam idomiau yra suzinoti ir patikrinti kur mano peliukas? ax.gif
naida
Mano maziukui metai, o pradejo dominti peliukas nuo kokiu 10 men. Kai nuimu pampersa, tai is karto ciupt ciupt ar nedingo smile.gif

Tikiuosi tai laikina, po kol kas nepergyvenu.
Indrijana
QUOTE(godaiva @ 2006 05 22, 18:47)
na man kaip mamai, atrodo kazkaip keista, kad tas mano mazas berniukas, ne tyrineja savo 'peliuka', o daro kazka kas jam suteikia pasimaloninimo, ir jei pamato kad as pastebejau, tai pradeda ant manes pykti.
*

Na va aš irgi rūpinuosi ne dėl to, kad kartais pasičiupinėja, bet dėl to, kad tas neperaugtų į savęs pamaloninimą. Todėl stengiuosi nukreipti dėmesį, paaiškinu, kad negalima tampyti pimpeliuko, nes skaudės. O gal toks paaiškinimas irgi netinkamas g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.