gal kas zinote kur Klaipedoje gauti tokiu varztu albumams (paprastai ir meniu kavinese jais buna susukti)? Buciau dekinga jei kas nukreiptumet...gal ir elektroniniu parduotuvyciu pasiulysite naudingu tokiais niekuciais?[SIZE=7][/SIZE][/COLOR]
QUOTE(trr @ 2009 01 30, 17:29) o su ta bibliofiline aistra irgi pažįstamas jausmas, kada norisi imti ir bėkti. knygos istorija pilna tokių atvejų, skaitai ir galvoji, ot niekšai, kaip taip galima, o kai pačiam patenka į rankas toks daiktas, tai lyg kokia nevaldoma aukso karštligė užeina Pirmiausia didžiulis RESPECT už paskutiniosios knygos įrišimą! Ir apskritai už čia perteikiamas žinias O pacitavau žinutę, nes prisiminiau, jog Mažvydo bibliotekoje ne kartą sugauti garbūs profesoriai, bandantys išsinešti knygą... QUOTE(Metija @ 2010 03 20, 20:25) Pirmiausia didžiulis RESPECT už paskutiniosios knygos įrišimą! Ir apskritai už čia perteikiamas žinias malonu sutikt kiekvieną lengvai pamišusį dėl knygų įrišimų.. QUOTE(paulinadesign @ 2010 03 18, 10:55) gal kas zinote kur Klaipedoje gauti tokiu varztu albumams (paprastai ir meniu kavinese jais buna susukti)? Buciau dekinga jei kas nukreiptumet...gal ir elektroniniu parduotuvyciu pasiulysite naudingu tokiais niekuciais?[SIZE=7][/SIZE][/COLOR] nežinau kaip klaipėdoj, bet internete yra pvz kad ir čia. (apskritai tam puslapy daug visokio gėrio yra
trr
aciu, perziurejau ta nuorodele ir isties ten yra dalyku, kuriu siaip negaliu rasti aplink. respect is mano zinomu el parduotuviu tai www.artmanija.lt ir www.decostudija.lt, bet ten pagrinde POPsas, nieko kazko isskirtinesnio.
Sveikos!
Norėčiau prisijungti prie Jūsų šaunaus knygrišių būrelio Seniai stebiu šią temutę, pavarvinu seilę Trr, Jūs savo poste rodėte spaustuvą, kurio kampas petukams (shoulder) kaip matau 90 laipsnių. Man teko spausti ir apkalti knygutę, kur spaustuvo petukas yra 45 laipsnių (kažkur temos pradžioje buvo parodytas spaustuvas su tokiu kampu ir berods Jums pasirodė netvirtas). Nuo ko priklauso tas kampas? Nuo knygos storio? QUOTE(ataraxia @ 2010 03 27, 22:45) Trr, Jūs savo poste rodėte spaustuvą, kurio kampas petukams (shoulder) kaip matau 90 laipsnių. Man teko spausti ir apkalti knygutę, kur spaustuvo petukas yra 45 laipsnių (kažkur temos pradžioje buvo parodytas spaustuvas su tokiu kampu ir berods Jums pasirodė netvirtas). Nuo ko priklauso tas kampas? Nuo knygos storio? tai čia toks spaustuvas su nupjautais kampais? na, tvirtumas nuo to nepriklauso, lyg ir negalėjau taip sakyt kas per kursai, tiksliau, kas veda? labai įdomu ir lauksim darbų vaizdelių
Dėkui už atsakymą.
Štai šiuos spaustuvus turėjau galvoje ![]() ![]() Na darbelio dar teks palūkėti, džiūna vienišas blokas spaustuve Atsakiau į AŽ.
jo jo, na ant to preso, kur mano nuotraukoj tą kampą nesunkiai galima padaryti dar padrožus su kalteliu, (tik paskui lygia briauną sako sunku išgauti, o ilgainiui ji būdama prie kraštelio plona manau gali apsilaužyti
kitas dalykas tam apatiniam pavyzdy labai jau trumpi varžtai, juk storesnė knyga netilps na o dėl jūsų lankomų kursų manau nieko baisaus nebus jei viešai čia įdėsit nuorodą į puslapį kur tai galima rasti..
Deja ne mano spaustuvas
Dėl apsilaužymo: pas mus dedamos papildomos lentelės su 45 laipsnių kampu kartu su knyga į spaustuvus, taip gali naudotis keliais kampais negadinant spaustuvo. Na o kursus lankau naujai atsidariusiose Dvaro meistrų dirbtuvėse senamiestyje. www.dvaromeistrai.lt Dėsto labai šilti žmogeliukai, Vilniaus knygrišių gildijos nariai, restauratoriai. Tad kas domisi senomis knygomis, manau su jais nebūtų nuobodu QUOTE(ataraxia @ 2010 03 28, 22:08) Kaip supratau laukiate naujo spaustuvo. Gal senasis ieškosis naujų namučių? Dėl apsilaužymo: pas mus dedamos papildomos lentelės su 45 laipsnių kampu kartu su knyga į spaustuvus, taip gali naudotis keliais kampais negadinant spaustuvo. čia irgi ne mano buvo, tik perėjo per mano rankas (ir buvo išbandytas va va, kaip ir sakiau, su atskirom lentutėm geriausia. jaučiu ir aš pas juos nulėksiu mažyčiam pokalbiui..
čia gal ne į temą, nes apie popieriaus restauravimą, bet tam reportaže tie daugiasluoksniai anatominiai piešiniai knygoje mane irgi sužavėjo kaip ir tą restauratorę
Tikrai įspūdinga
O mane štai toks dalykiukas sužavėjo. Gal pradėti su staliumi draugauti?
aha, prašmatnus, jau vien tuo, kad viršutinis skersinis pritvirtintas taip, kad vertikalūs skersiniai netrukdo rankoms
Gal turit patarimą kaip daug lapų susiūti kuo gražiau?
QUOTE(makute @ 2010 03 30, 16:12)
Na lapai A4 formato, į juos bus rašoma. Viršelis jau yra ir aš noriu, kad jie liktų tokio dydžio, bet būtų patogiai surišti, kad eitų vartyti.
Einu temą paskaitinėsiu. QUOTE(makute @ 2010 03 30, 18:00) Na lapai A4 formato, į juos bus rašoma. Viršelis jau yra ir aš noriu, kad jie liktų tokio dydžio, bet būtų patogiai surišti, kad eitų vartyti. Einu temą paskaitinėsiu. o viršelis kietas ar minkštas (besilankstantis)? na tai dažniausiai užduodamas klausimas, vienintelis čia tinkamas būdas taip vadinamas japoniškas įrišimas, arba dar varžtais arba spiralėm, daugiau čia ne ką tepadarysi.. QUOTE(trr @ 2010 03 30, 18:39) o viršelis kietas ar minkštas (besilankstantis)? na tai dažniausiai užduodamas klausimas, vienintelis čia tinkamas būdas taip vadinamas japoniškas įrišimas, arba dar varžtais arba spiralėm, daugiau čia ne ką tepadarysi.. Viršelis kietas, nesilanksto. O kur info ieškoti apie japonišką įrišimą?
ir dar paspausti images, bus dar greičiau ir aiškiau..
QUOTE(makute @ 2010 03 30, 16:12) Šiaip nera butina stengtis kad visi krastai butu lygus svarbu kad nugarele susisiutu kuo geriai. o krastus o knygos krastus galima apipjauti (tai padariti gali visos spaustuves ir reklamos imones kurios uzsiima vizitiniu gamyba) toks malonumas praktiskai nekainuoja. jie turi geras giljotinas. arba tiksliai zinau kad tai gali padaryti Mylidoje popiriaus pasaulyje atrodo 6 lt ima uz supjovima. as esu dares ir rankiniu budu isispaudziau i staliu spaustuvus ir su obliumi nuobliavau krastus labai neblogas variantas. kitas budas labai graziai gaunasi dedi ant lapo liniuote ir plesai lapus tada krastas plius minus lygus bet kartu ir pasiures labai tinka sendintam variantui.
šiaip ji klausė apie siusiuvimo būdą, o ne apie bloko kraštus.
o dėl obliaus įdomu
Šis variantas dėl obliavimo irgi labai įdomu, spėju, kad obliuoti reikia lygaii su staklių kraštais, tada lygiai gautųsi
Ha
kazkas susidomejo. obliavimas labai paprastas reikia tik gero obliaus geriausia medinis senoviskas nuo jo popierius nesitema metalini reikia labai gerai nusivalyti bet metalas vistiek kartais palieka spalva. del ligumo tai geliausia paimti dvi lentutes tarp ju ideti surista bloka. gerai jei yra galimybe isispausti. ir obliuojam iki tu lentuciu. obliaus peisli iskisti minimaliai. tada popieriu pjauna o ne drasko o jei kabinsit lentute tai nieko tokio dar geriau prisilygins krastiniai lapeliai kurie lieciasi su lentute. prakeskite lentutes pvz virsutine bloko dalis islindusi daugiau nei apatine tai rezultatas bus idopmesnis blokas bus nusklembtas kampu ko negalima padaryti su giljotina. Papildyta: o merginos ir vaikinai gal kas zino kas giljotina parduoda. naujos labai jau brangios gal kas kartais pigiau kokia deveta ar sena tarybine parduoda. arba zino kas parduod. labai praverstu. (as apie rimta daigta ne rankine domina automatines elektronines) QUOTE(kavinuke @ 2010 04 14, 00:23) prakeskite lentutes pvz virsutine bloko dalis islindusi daugiau nei apatine tai rezultatas bus idopmesnis blokas bus nusklembtas kampu ko negalima padaryti su giljotina. nelabai supratau, gal galima būtų nuotrauką? o giljotiną vargu ar kas čia pasiūlys, kur jūs ją namuose laikytumėt?
skaitau skaitau tą sakinį ir bandau suprasti, kas turima omeny "viršutinė bloko dalis". apie kurį viršų kalbam, ar kai knyga stovi (lentynoj) ar kai knyga guli.
neatrodo kaip brokas jei gerai padarai papaiesiau su paintu.
bet nemoku ideti foto i foruma. bandysiu paaiskinti imu viena lenta ant jos dedu pbloka virsuje dedu vel lenta ir (virsutines lenta-virsutineje bloko dalyje) kuria nuo krasto atitaukiu koki 1-2cm tada gaunasi nemazas kampas jei darant keliu milimetru pakripima atrodis kaip brokas. QUOTE(kavinuke @ 2010 04 14, 23:41) neatrodo kaip brokas jei gerai padarai papaiesiau su paintu. bet nemoku ideti foto i foruma. bandysiu paaiskinti imu viena lenta ant jos dedu pbloka virsuje dedu vel lenta ir (virsutines lenta-virsutineje bloko dalyje) kuria nuo krasto atitaukiu koki 1-2cm tada gaunasi nemazas kampas jei darant keliu milimetru pakripima atrodis kaip brokas. nu vadinas taip ir supratau, viršutinė dalis gulinčios knygos, arba kitaip ten kur pirmieji lankai, arba dar kitaip finale viršutinis kietviršis mažesnio pločio nei apatinis kietviršis. nu, gal jei kampas ryškus tai ir neatrodys kaip brokas. bet tada ar patogu rašyti, kai knygos paskutiniuose lapuose popieriaus kraštas neturi kur atsiremti tai jūs išsiaiškinkit kaip dėti nuotraukas ir įdėkite savo darbų vaizdų.
Sveikos.
Pasidariau dėl savęs brėžinuką ateičiai, kaip reikia rišti paprastu būdu lankus. Gal kam pravers. Trys ryšiai. Paimtas konkretus formatas, o kitiems prisitaikote pagal proporcijas. Siūlai iš šonų turi būti suveržti, tiesiog taip man lengviau buvo parodyti tą erdviškumą, ne meninykė esu Oranžinis skrituliukas - adata įeina į lanką. Žalias skrituliukas - adata išeina iš lanko. Punktyrinė linija - siūlas lanko viduje.
šaunuolė
beje, šoniniai dygsniai kitokie nei aš darau - mano siūlas neina ant viršaus, o palenda po prieš tai ėjusiu va, internete radau, atrodo ji va taip arba dar čia kitaip parodyta (dar galima pasigooglinti daugiau)
Trr, aš Jus supratau, nes ... mes taip pat darome tuos dygsnius gale
Na o manasis labiau panašus į Jūsų pirmąją nuorodą, tik matyt nelabai matosi, kur bandžiau parodyti siūlo padėtį kitų atžvilgiu. (Kaip būtų galima įdėti geresnės kokybės foto?) Šią savaitę jau turėsiu savo pirmaknygę rankose. Nekantrauju
dar norėjau jūsų paklausti
ir kaip suprantu darėte ant siuvimo rėmo, ar ketinate jį kažkur įsigyti ar kažkaip apsieiti be jo?
Šiuo metu siūname ant virvelių, gal vėliau parodys kitą būdą (priklausomai nuo mūsų norų).
Praėjusį kartą pradėjome rišti po du lankus per vieną ėjimą, kuomet siūnama šachmatiškai. Jei reikės, galėsiu schemutę įdėti. Taip, kursuose darome ant siuvimo rėmų: yra savadarbis ir senobinis visas medinis rėmas. Norėtųsi ir man medinuką turėti, bet savikaina apie 85 dolerius O Jūs kokį turite? Tiesa, ar Jūs turite plaktuką nugarėlės apkalimui su dantytu antru galu (lankams atlenkti, pašiurkštinti paviršių klijams)? Kur būtų galima jį isigyti? QUOTE(ataraxia @ 2010 04 19, 12:33) Praėjusį kartą pradėjome rišti po du lankus per vieną ėjimą, kuomet siūnama šachmatiškai. Jei reikės, galėsiu schemutę įdėti. Taip, kursuose darome ant siuvimo rėmų: yra savadarbis ir senobinis visas medinis rėmas. Norėtųsi ir man medinuką turėti, bet savikaina apie 85 dolerius O Jūs kokį turite? Tiesa, ar Jūs turite plaktuką nugarėlės apkalimui su dantytu antru galu (lankams atlenkti, pašiurkštinti paviršių klijams)? Kur būtų galima jį isigyti? žinau tą šachmatinį po du lankus, gal kitiems bus įdomu. tai reikia pretenduot į knygrišius, nebūtinai į restauratorius jei turite artimųjų tarpe, ką nors, kas nors kartais naudojasi pjūklu, plaktuku, grąžtu ir atsuktuvu, tikrai gali padaryti tą rėmą, tereikia pavyzdį parodyti (kurių internete pilna). maniškis nėra labai tobulas, ypač iš išvaizdos, vėliau gal įdėsiu foto (man tėvas kadais padarė). o dėl plaktuko nežinau, nelabai net suprantu ką turit omeny
Laukiam foto
O plaktukas būtų panašus į šį, tik kad jo kairioje esanti plokštumos dalis truputį dantyta (gaila neradau tinkamos nuotraukos). Ji labai gerai atlenkia lankus prieš apkalant nugarėlę. Na ir kaip sakiau, pašiurkština. Bet Jūsų būdai taip pat geri
va, pagaliau papozavo staklės, paprašiau, kad ramiai stovėtų
maniškių minusas yra tas, kad ten kur virvelė tvirtinama apačioje, jos negalima slankioti į šonus ir daryti kokius nori tarpus, o verti tik į tas išgręžtas skylutes, t.y. tarpai tarp ryšių (virvelių) visada tie patys, negaliu nei didint nei mažint. aišku, reikalui esant galima papildomas skylutes išsiręžti ir psio. sukant rankenėles tas skersinis kyla aukštyn ir įtempia virveles. ![]() apačioj gulintis dar vienas skersinis, juos abu ant tų pačių staklių naudoju kaip spaustuvą. (bet kai padirbi su geresniu spaustuvu, prie tokio nepatogaus grįžti nebesinori QUOTE(trr @ 2010 04 19, 16:29) Jei nieko nesupykdysiu, pasinaudosiu kažkurios iš Jūsų nuotraukyte, nes guglėje tokios ryškios neradau ![]() (uf, tikiuos dailės mokytoja nemato mano "meno" Taigi punktyrine linija nubrėžta įsivaizduojamas vidurys, paprastai padalinamas lankų skaičius per pusę. Nuo tos punktyrinės linijos į šonus panaudojant tą plaktuką su dantukais yra truputį paspaudžiami per visą ilgį lankai. Čia tokia truputį pagalba kalimui nekalant Jei dabar gerai atsimenu, tas plaktukas yra batsiuvių, bet meistrai jį visad naudoja Papildyta: QUOTE(trr @ 2010 04 19, 17:32) va, pagaliau papozavo staklės, paprašiau, kad ramiai stovėtų maniškių minusas yra tas, kad ten kur virvelė tvirtinama apačioje, jos negalima slankioti į šonus ir daryti kokius nori tarpus, o verti tik į tas išgręžtas skylutes, t.y. tarpai tarp ryšių (virvelių) visada tie patys, negaliu nei didint nei mažint. aišku, reikalui esant galima papildomas skylutes išsiręžti ir psio. Labai šaunios staklytės QUOTE(ataraxia @ 2010 04 19, 19:39) 1. Jei nieko nesupykdysiu, pasinaudosiu kažkurios iš Jūsų nuotraukyte, nes guglėje tokios ryškios neradau 2. Taigi punktyrine linija nubrėžta įsivaizduojamas vidurys, paprastai padalinamas lankų skaičius per pusę. Nuo tos punktyrinės linijos į šonus panaudojant tą plaktuką su dantukais yra truputį paspaudžiami per visą ilgį lankai. Čia tokia truputį pagalba kalimui nekalant 3. Labai šaunios staklytės 1. ne, nesupykdisit tikrai, nuotrauka mano 2. tai paspaudžiami, ne pakalami.. 3. kol kas užtekdavo (čia matyt bus mano knygas identifikuojantis bruožas QUOTE(trr @ 2010 04 19, 20:40) 2. tai paspaudžiami, ne pakalami.. 3. kol kas užtekdavo (čia matyt bus mano knygas identifikuojantis bruožas 2. Jap, su tuo galu gražiai paspaudžiant nupieštos rodyklės kryptimi (nuo vidurio į šonus) labai gražiai matosi, kaip lankai po truputį linksta. Po to pakali, vėl paspaudi, kol rezultatas tenkina. Na o pakalimui tinka bet koks plaktukas 3. Po 300 metų kokioj parodoj bus pristatoma Trr rišta knyga 3 skylučių būdu:D QUOTE(trr @ 2010 04 19, 21:33) kaip tik ketinu (svajoju) ieškoti vieno tarpukario knygrišio darbų, ir jei jie nepažymėti autoriaus signatūra tai praktiškai neįmanoma jų atkapstyti.. O kurio Jūs ieškote? Keletas nuorodų į elektronines knygas (HTML formatas): http://www.gutenberg.org/files/26672/26672-h/26672-h.htm http://www.gutenberg.org/files/17585/17585-h/17585-h.htm Pirmąją atsispausdinau ant A4 formato lapų, bus proga įrišinėti QUOTE(ataraxia @ 2010 04 19, 22:14) O kurio Jūs ieškote? Keletas nuorodų į elektronines knygas (HTML formatas): http://www.gutenberg.org/files/26672/26672-h/26672-h.htm http://www.gutenberg.org/files/17585/17585-h/17585-h.htm Pirmąją atsispausdinau ant A4 formato lapų, bus proga įrišinėti beje, kažkada šitoj temoj (su zemugne berods) kalbėjom apie knygų formatus octavo, duadecimo, etc, ir kaip tai susiję su lankų lakstymu, tai ten labai gerai parodyta. sakote atsispausdinote ir įsirišite, o ar dedant į lankus puslapiai nesusimaišys? o gal permaketavot puslapių išdėstymą prieš spausdinant? (o ieškau tokio malašausko, visokių jo straipsnių randu, laiškų ir pan., o apie jį patį ar juolab jo darbus nieko nežinau.) Taip, sutinku, lankstymai labai gerai parodyti. Tik va man mistika lieka ta popieriaus kryptis, turbūt bus viso gyvenimo mišn imposibl Na o pirmąją knygą tiesiog paprastai persikopijavau į wordą ir išsispausdinau ant abiejų pusių. Bus galimybė išbandyti japonišką rišimą Kai susirandu sau naudingas nuorodas, puslapius, labai lengvai konvertuoju puslapį (ar paprastai turinį nukopijuoju į wordą) ar tą patį wordą į pdf failiuką (mažiau vietos užima). Parsisiunčiau PDF CREATOR. Tada kai failas paruoštas spaudžiame PRINT ir nurodome, kad kaip spausdinimo mašiną paimtų PDF CREATOR. Simpl ze best Paklausiu dėstytuvų, gal ką žinos apie šį žmogeliuką QUOTE(ataraxia @ 2010 04 20, 08:43) Na o pirmąją knygą tiesiog paprastai persikopijavau į wordą ir išsispausdinau ant abiejų pusių. Bus galimybė išbandyti japonišką rišimą aa, su japonišku, tada jo, viskas gaunas. velnias, mano spausdintuvas kaip tyčia sugedęs
Užuojauta
Dviejų lankų rišimas per vieną siuvimą.
super. teisingai, pradžioj ir pabaigoj siūlas eina per kiekvieną lanką, nes pirmuose ir paskutiniuose lankuose reikia daugiau tvirtumo, kadangi ten daugiau veikia (vartant) visokios tempimo jėgos, greičiau plyšta.
tai jūs ten vieną knygą per kelis užsiėmimus įrišat ar per vieną? |