Ir vėl apsimelavau
Panašu
Panašu tikrai , kad niekada
Pradedam iš naujo. APsimeskim, kad nežinot apie mano knygą, o jau kai prisiruošiu nufotofrafuosiu ir įkelsiu... Įtariu, kad visa bėda tame, jog net nenutuokiu kaip ją kokybiškai nufotografuoti..... QUOTE(davusi viltį @ 2008 08 06, 17:50) Sveikos vienintelis būdas siūti šone. tai yra taip vadinamas japoniškas įrišimas. paieškok per google vaizdai japanese bookbinding - išmes krūvą pavyzdžių, galima nesunkiai išsiaiškinti. (beje tokiam įrišimui viršelį lengviau padaryti.) ir gražiai atrodo, tik nėra toks patogus, kaip vakarietiškas būdas. japonai taip rišdavo dėl to, kad pas juos kitoks (plonesnis ar labiau permatomas) popierius, ant jo rašoma tik vienoje pusėje, ne iš abiejų, (ir kaip žinia vertikaliai).
gera temele
Mane labai domintų virseli aptraukti-aplijuoti medžiagėle, su kuom galima priklijuoti medžiagą, prie viršelio, kad klijai neprasimuštų dėmėm ir kaip jį taip aptempti?
Manau naudojami tekstiles kllijei.
Tsile,aš aptraukiu klijuodama lipalu... Man tai klijai numeris 1. Klijuoji tose vietose kurias galiu uždengti, kiekvieną kartą prispaudžiu gerai ir palaikau. Tos uždengiamos vietis tai dažniausia būna vidinė viršelio dalis, kurią paskui užklijuoju gražiu popieriumi...
Papildyta: gal padarysiu reportažą ta proga, nes tema baigia numirti vissiškai... QUOTE(Lachesė @ 2008 08 20, 00:35) bite, siūlau pasirodyti per tarpelius tarp žagsėjimo vieną knygutę galite rasti čia http://public.fotki.com/architektas/1001-l...darbo-popieria/ su mėlynom tulpytėm,mano padaryta nuo a iki iliustravimo. Aš pastebėjau, kad apipavidalinimas padarytas ant pirktinio albumo. Sakykit kaip užklijuoti gražiai popierių? Nelabai suprantu QUOTE(Tsile @ 2008 10 09, 12:39) Mane labai domintų virseli aptraukti-aplijuoti medžiagėle, su kuom galima priklijuoti medžiagą, prie viršelio, kad klijai neprasimuštų dėmėm ir kaip jį taip aptempti? Man tai su lipalu niekaip gražiai nesigauna QUOTE(vaida L @ 2008 10 15, 12:26) Aš pastebėjau, kad apipavidalinimas padarytas ant pirktinio albumo. Sakykit kaip užklijuoti gražiai popierių? Nelabai suprantu Kiek supratau ir matosi iš foto, kad Lachesės albumai daryti nuo A iki Z ( t.y. ir viršeliai ir lapai rišti rankomis) Lipalą galima skiesti su vandeniu ir užtepus ant paviršiaus šiek tiek palaukti kol apdžius, tada klijuoti audinį arba popierių - taip klijai nepersisunks per audinį ar ploną popierių Papildyta: QUOTE(vaida L @ 2008 10 15, 15:48) Internete iš ties yra galybė info kaip gaminti knygeles ( tiek lapų rišimo principu, tiek klijavimo) Poperius gali būti įvairus : *specialus nuotraukoms (acid free - šio galima įsigyti internetinėse rankdarbių parduotuvėse) *vatmanas *paprastas spausdinimui *rankų darbo pirktinis / pačios pasigamintas QUOTE(vaida L @ 2008 10 15, 15:48) aš viską Momentu klijuoju... Apie popierių irmulia viską puikiai atsakė irmulia, aš tai vis tiek neįvaldau to lipalo nors tu ką
labukas, mano dienorasčiai yra dviejų rūšių : pirmieji du sukombinuoti iš pirktinio ir dar rankom įrišta rankų darbo popieriaus, o tas su tulpytėm tai viskas padaryta mano nuo pradžios iki iliustravimo.
ten medžiagą klijavau su labai stipria dvipuse juosta, man taip pat gerai pasitarnauja kokybiški sausi klijai, nors čia dekupažinta, tačiau audiniu aptraukiau būtent klijuodama su sausais klijais. dekupažas ant tekstilės http://public.fotki.com/architektas/1001-l...6254695jpg.html
Dėkui mergaitės už info, bandysiu sukurti kokį grožį, tik dabar priemones reikia susipirkti
QUOTE(Lachesė @ 2008 10 15, 23:24) Štai šis dalykas tai iš ties labai įdomus
nieko neįprasto, tiesiog viskas tas pats, jeigu tai bus neskalbiamas daiktas
Pagaliau ištesėsiu duotą žodį.....
Sveikos, toms kas pamena įdedu žadėtąją savo stiklinę knygą... Žinoma, pastebėsite, kad ji ne visa stiklinė, tačiau turiu ir tokią kur ir viršelis, ir lapai stikliniai, tik bėda dar nežinau kurioje dėžėje ji slepiasi... O kol kas rodau šią Knygutė "Endangered" - esantis pavojuje, nykstantis Šios knygutės koncepsija - atkreipti dėmesį į labai trapius ir sparčiai nykstančius Kuršių Nerijos augalus. ![]() ![]() Vidus. Turbūt pastebėjote, kad ji neįrišta. Buvau įrišusi su gumine juostele, kad būtų galimybė vartyti, tačiau tai nepasiteisino. Vartyti buvo įmanoma, tačiau tai nebuvo patogus ir malonus vartymas. ![]() va taip atrodo puslapiai, sudėti vienas ant kito ![]() Pirmas atvartas-viršelis ![]() Puslapiai ![]() ![]() Vidus ![]() Išorė ![]() ![]() Atlikimo technika ir priemonės: Naudojau storą dažytą odą, kartonėlius, guminę juostelę, Moment klijus, aštrius peiliukus. Puslapiams naudotas stiklas ir dekoruotas matinimo technika tam, kad atskleisti nykstančių augalų pažeidžiamumą bei trapumą... Palyginus su tuo, ką dabar ruošiu stiklinių knygų srityje, tai ši knygelė labai labai mažas kūdikėlis, tačiau tai pradžia, be kurios niekada nebūna puikaus rezultato QUOTE(relija @ 2008 10 30, 15:44) Pagaliau ištesėsiu duotą žodį..... Sveikos, toms kas pamena įdedu žadėtąją savo stiklinę knygą... Žinoma, pastebėsite, kad ji ne visa stiklinė, tačiau turiu ir tokią kur ir viršelis, ir lapai stikliniai, tik bėda dar nežinau kurioje dėžėje ji slepiasi... O kol kas rodau šią Įspūdinga
Ką jau ten.... Malonu žinoma toks įvertinimas, tačiau tai tik pradžių pradžia....
Kaip minėjau, stiklas - viena iš medžiagų, priverčiančių mano pasaulį suktis. Taigi, kaip sakoma pasibaigus įspūdingam filmui: - Laukite tęsinio !!! QUOTE(relija @ 2008 10 30, 15:59) Ką jau ten.... Malonu žinoma toks įvertinimas, tačiau tai tik pradžių pradžia.... Kaip minėjau, stiklas - viena iš medžiagų, priverčiančių mano pasaulį suktis. Taigi, kaip sakoma pasibaigus įspūdingam filmui: - Laukite tęsinio !!! Žiūrėk, neprisižadėk
relija, tai nerealus grožis
Ačiū
Relija faina ta stikline
relija, buvo verta taip ilgai laukti
relija, tikrai, kaip sakė justess22, vertėjo tiek laukti, tik gaila, kad tiek laiko praėjo, nežinant apie šitokį Tavo išmoningumą.
Esu begaliniai sužavėta, už idėją, už rūpestį to dieviško gamtos kampelio saugumu Tu verta ypatingos padėkos. Nuostabu
Oi
....ačiū.....
Merginos, auuuu, tikiu, kad ir daugiau jūsų yra darę kokių nors knygų knygučių - pasirodykit
O aš planuoju daryti dabar vieną tokį reikaliuką, tai pabandysiu padaryti proceso reportažą
Relija, na cia jau aukstasis pilotazas
as tai tokia knygele dariau... nieko labai isskirtinio ![]() ![]() ![]() ![]()
Magnolija_, labai miela ir graži knyga
QUOTE(_Magnolija_ @ 2008 11 09, 12:54) Relija, na cia jau aukstasis pilotazas as tai tokia knygele dariau... nieko labai isskirtinio Ačiū, visada labai gera girdėti gražius žodžius apie save Tavo albumas labai romantiškas
Magnolija, paziurejau ir uzsimaniau daryti knygele, kazkaip primine man dienorascius, labai jaukus darbelis, toks keliantis nora kurti
pudra, man čia grynas scrapbooking'as
Aš vis žiūriu žiūriu į tas išpjaustytas, iškarpytas knygas ir galvoju.... Ar aš išdrįsčiau taip padaryti knygai
hmmmm...... nu gražu Papildyta: Kai kurie darbai gal net į visai atskirą temą turėtų sugulti, gal į kokią popieriaus temą.... pudra, o tu pati knygas darai???
Taip, šiek tiek tenka
Būtinai pasirodyk, labai įdomu
Aš kurią dieną įmesiu savo paskutines irgi
Lauksim
ir aš įsiterpsiu
beje, jei knyga įrišta ir norite kad visi bloko kraštai būtų lygūs kaip iš spaustuvės galima rasti knygrišyklą ir ten nunešti apipjauti, (žinoma be viršelio), jie turi dideles elektrines mašinas, taip vadinama giljotina tam reikalui. namie su popieriaus pjovimo staklemis kur ten buvo pavyzdžiai anksčiau, to nepadarysi storesnei knygai. atleiskit kad išsiplėčiau <pudros> idėti pavyzdžiai įdomūs, tai tikrai meno kūriniai ir pasauly tokių daroma daug. jie vadinami knygos-objektai, knygos-skulptūros, dar yra toks reiškinys dailininko knyga, bet kokio menininko sukuriama asmeninė knyga (tai ne dienoraštis ir ne memuarai, kur kas plačiau) tiesiog irgi gaunas panašus objektai. bet tai ne knygrišystė arba tiksliau menkai su ja siejasi (kalbant tradicine knygrišystės prasme). tačiau fantazijai pralankstyti žinoma naudinga. o <relijos> knyga faina ir su idėja gražiai siejas. vienoje parodoje irgi mačiau stiklinę knygą, gal rasiu nuotrauką ir kai išsiaiškinsiu kaip ją įdėti įdėsiu.
kiek įdomių knygučių idėjų pasirodė
Dėkui kūrėjoms už įdomius, gražius darbus
trr, ačiū už pasidalijimą informacija
va čia yra estų tarptautinės knygrišystės parodos puslapis, ten matysite sarašą dalyvių (yra ir lietuvių) ir galima pažiūrėti kiekvieno darbelį. tik gaila nuotraukos ten mažokos
http://www.scriptamanent.ee/indexE.html
Dėkui, trr. Labai smalsu panagrinėt bus
Mieguista Avyte, kokia graži knygutė, net pavydas suėmė
|