QUOTE(ataraxia @ 2010 05 07, 13:54) Gal žinote darbo dienomis iki kelintos valandos dirba? Mat savaitgaliai užimti, tai nebent po darbo. Ir jei ilgesnės valandos, gal kas norėtų organizuotis važiavimą? Susimestume už kurą ir brum brum į Kauną  manau jie ten neilgai dirba, gal iki penkių, max iki šešių  , nes tai mokyklos patalpose. QUOTE Vienaaukštis iš karto ant knygos turi būti siūnamas? Ar čia tik vienas iš variantų?  Mes tai pasiėmėm namų darbų  aha. net nežinau, gal tik variantas.  dar būna visokie pinti kaptalai (virvele berods koptų įrišimuose kai siuvimas prasitęsia ant viršelio, odinėmis juostelėmis viduramžių įrišimuose ir t.t) QUOTE Taip, kai jau knygutė būna paruošta apkalimui spaustuvuose, nugarėlė yra perbraukiama su vandenyje sudrėkinta vata (jei popierius nehidroskopiškas) arba su metiliu. Šiaip gal tik atrodo, kad ten viskas kieta jau būna, iš tikro knyga vartosi lengvai, klijai sulipina keliais milimetrais lankus, kad tarkim dedant į spaustuvus nepraslįstų (rašiau, kai prasislinko lankai, kai nesuklijavome priešlapio užlinkimo tarp 1 ir 2 lanko) ir šiaip dėl stabilumo.
tai kad knyga vartosi lengvai tai tikiu, bet kalti nugarelę formuojant petelius netrukdo klijai? QUOTE jau rašiau va čia: QUOTE(trr @ 2010 05 06, 15:44) ten virvutė apsiūta ir tuo pačiu prisiūta prie juostelės kraštelio. tada ir storis gaunas. ( endband, headband arba tailband - pagooglinkit vaizdų, gal bus matyt kas viduj ir kaip daroma) headband yra viršutinis, tailband - apatinis kaptalas. bet headband išmeta kasytes visokias  , tai geriau endband arba endbands ieškoti. QUOTE Ir gal pasirodysite spaustuvą?  dar laukiu ps. jau pravaliau
ataraxia
2010 05 07, 13:47
QUOTE(trr @ 2010 05 07, 14:13) manau jie ten neilgai dirba, gal iki penkių, max iki šešių  , nes tai mokyklos patalpose. Hm, gaila... QUOTE(trr @ 2010 05 07, 14:13) aha. net nežinau, gal tik variantas.  dar būna visokie pinti kaptalai (virvele berods koptų įrišimuose kai siuvimas prasitęsia ant viršelio, odinėmis juostelėmis viduramžių įrišimuose ir t.t) Agu, vakar pasakojo QUOTE(trr @ 2010 05 07, 14:13) tai kad knyga vartosi lengvai tai tikiu, bet kalti nugarelę formuojant petelius netrukdo klijai? Kažkaip netrukdė. Vakar kai PVA dėjom kaširuojant, tai galvojau trukdys, bet tik plaktuko dantukai truputį apsivėlė klijais. QUOTE(trr @ 2010 05 07, 14:13) Ups, atsiprašau
QUOTE(ataraxia @ 2010 05 07, 14:47) Kažkaip netrukdė. Vakar kai PVA dėjom kaširuojant.. o kas yra kaširavimas?  kiek naujų lietuviškų terminų sužinosiu..
Laba Pertrauksiu jūsų rimtą pokalbį, nes noriu paklaust Niekaip nesuprantu, ar čia tas žalsvas koks specialus popierius (ar medžiaga?)?:  Internete žiūrinėjau ir mačiau, kad daug kur klijuoja knygryšyboje tokią medžiagą. Gal galit pasakyt, kas čia per daiktas? Noriu japonišku būdu įrišti lapus albumui ir galvoju kaip padaryt, kad viršelis kietas gerai lankstytųsi. Turbūt jei ant lenkimo vietos klijuosiu paprastą popierių ant kartono, jis greit suplyš?
QUOTE(agee @ 2010 05 07, 16:21) Laba Pertrauksiu jūsų rimtą pokalbį, nes noriu paklaust Niekaip nesuprantu, ar čia tas žalsvas koks specialus popierius (ar medžiaga?)?: Internete žiūrinėjau ir mačiau, kad daug kur klijuoja knygryšyboje tokią medžiagą. Gal galit pasakyt, kas čia per daiktas? Noriu japonišku būdu įrišti lapus albumui ir galvoju kaip padaryt, kad viršelis kietas gerai lankstytųsi. Turbūt jei ant lenkimo vietos klijuosiu paprastą popierių ant kartono, jis greit suplyš? popierius tikrai greit suplyš  , tada geriau audinį dėkit. o ten naudoja specialią knygų drobelę (book cloth) arba dar taip vadinamą kolenkorą, užsienyje jų būna knygrišių parduotuvėse įvairių spalvų  . ant pramoninių viršelių (ypač senesnių) jis labai dažnai naudojamas. kažkada girdėjau prie savanorių žiedo (vilniuje) kažkur galima gauti, bet pati nebuvau, tai nežinau. bet ir tai ten sakė gal vos kelios spalvos būna. manau galima internetu parsisiūsti jei daugiau reikia.. dar galima ir pačiam panašiai pasidaryti, ant popieriaus užklijuoti audinį, tada ir nukirpus siūlai nespūra ir klijai nepersigeria aptraukinėjant. bet sakau, galima ir iškarto tiesiog paprastą audinį klijuoti.
trr, ačiū O ant popieriaus klijuojant audinį, kažin ar neliktų klijų dėmės ant medžiagos? Paskaičiau, kad kolenkoras yra klijais išmirkyta medvilnė, tai turbūt reiktų ir man ieškoti kokio medvilninio audinio... Dar pagalvojau, jei audinių parduotuvėj paieškojus kokio odos pakaitalo (arba gal pigių rūbų parduotuvėj kokį odinį rūbą rast), tai būtų galima jį naudot vietoj kolenkoro? P.s. Kai nebandžius rišt knygos, tai taip sudėtinga viskas atrodo
QUOTE(agee @ 2010 05 07, 17:26) trr, ačiū O ant popieriaus klijuojant audinį, kažin ar neliktų klijų dėmės ant medžiagos? Paskaičiau, kad kolenkoras yra klijais išmirkyta medvilnė, tai turbūt reiktų ir man ieškoti kokio medvilninio audinio... Dar pagalvojau, jei audinių parduotuvėj paieškojus kokio odos pakaitalo (arba gal pigių rūbų parduotuvėj kokį odinį rūbą rast), tai būtų galima jį naudot vietoj kolenkoro? P.s. Kai nebandžius rišt knygos, tai taip sudėtinga viskas atrodo  na pati neklijavau, neteko, gal ataraxia daugiau papasakos, ji darė taip. tiesiog reikia tolygiai, nestorai tuos klijus tepti ir leisti akimirką pradžiūti.. (na dar žiūrint kokie klijai, aš tai lipalą naudoju) ai, o tas pramoninis kolenkoras manau kažkokiuose kituose specialiuose klijuose išmirkomas. galima ir odos pakaitalo paieškoti ar pačios odos, bet su oda kitaip, jos kraštai ploninami su specialiu peiliu. kitaip užlenkimas atrodys baisiai.
Ačiū dar kartelį Dar panaršiau internete, iš tiesų, labai gražiai atrodo audiniu aptrauktos knygos. Reiks eit į parduotuvę ieškot gražaus audinio ir bandyt
va mano naujasis spaustuvas  dar galvoju lentos gal platesnės galėtų būti  (ataraxia, iš paveikslėlių iš akies sunku ką nuspręsti, ar jūs galit pas savo mokytojus išmatuoti kokio jos ten realiai pločio  ) 
QUOTE(trr @ 2010 05 07, 21:41) va mano naujasis spaustuvas  dar galvoju lentos gal platesnės galėtų būti  (ataraxia, iš paveikslėlių iš akies sunku ką nuspręsti, ar jūs galit pas savo mokytojus išmatuoti kokio jos ten realiai pločio  ) Ką aš matau!!! Jau turi spaustuvą  Nu, mes su vyru esam peržiūrėję tokius. Bet mano širdis labiau linko link to, kurį pas tave mačiau. Na, šio kampas nusklembtas - tas yra patogiau. O kas dar čia geriau? Ir presiukas siauras, stora knyga netilps... Atsiprašau už kvailus klausimus, na bet jie kyla, tai ir klausiu... O šiaip tai preso neturėjimas man muša ūpą... Labai jo noriu, o laiko vyras turės birželio pabaigoj...
QUOTE(Metija @ 2010 05 07, 22:51) Ką aš matau!!! Jau turi spaustuvą  Nu, mes su vyru esam peržiūrėję tokius. Bet mano širdis labiau linko link to, kurį pas tave mačiau. Na, šio kampas nusklembtas - tas yra patogiau. O kas dar čia geriau? Ir presiukas siauras, stora knyga netilps... Atsiprašau už kvailus klausimus, na bet jie kyla, tai ir klausiu... O šiaip tai preso neturėjimas man muša ūpą... Labai jo noriu, o laiko vyras turės birželio pabaigoj... metija, yra trys dalykai - siuvimo rėmas, spaustuvas ir presas - čia skirtingi dalykai. tą kurį matei pas mane yra daugiau siuvimo rėmas (buvau ir čia įdėjus foto), tik jis dar buvo pritaikytas kaip spaustuvas, tskant du viename. tačiau jis kaip spaustuvas nevisada patogus buvo, neviską gali, nes gulščias neturi į ką remtis. o va paskutinėj nuotraukoj jau yra tikras spaustuvas. tau reiktų tokio, o ne ano. jei norima jį naudoti vietoj preso (to jau didelio, metalinio), t.y. kai reikia, kad prisispaustų visas plotas, tada tereikia papildomų dviejų platesnių lentų (paprasčiausios plokštės atraižų), tarp kurių įdėsi knygą ir tada kiši į spaustuvą. na jei neaišku sakyk, paieškosiu iliustracijų greit
QUOTE(trr @ 2010 05 07, 23:23) metija, yra trys dalykai - siuvimo rėmas, spaustuvas ir presas - čia skirtingi dalykai. tą kurį matei pas mane yra daugiau siuvimo rėmas (buvau ir čia įdėjus foto), tik jis dar buvo pritaikytas kaip spaustuvas, tskant du viename. tačiau jis kaip spaustuvas nevisada patogus buvo, neviską gali, nes gulščias neturi į ką remtis. o va paskutinėj nuotraukoj jau yra tikras spaustuvas. tau reiktų tokio, o ne ano. jei norima jį naudoti vietoj preso (to jau didelio, metalinio), t.y. kai reikia, kad prisispaustų visas plotas, tada tereikia papildomų dviejų platesnių lentų (paprasčiausios plokštės atraižų), tarp kurių įdėsi knygą ir tada kiši į spaustuvą. na jei neaišku sakyk, paieškosiu iliustracijų greit  Ačiū, Trr  Aš vis galvoju nuo ko pradėt. Nors šiaip jau pradėjau nuo elementarių spaustukų, kuriuos vyras turėjo. Bet norint viską kiek įmanoma lygiai daryt - su tais spaustukais reikia bent kelių rankų. O ir vis vien nelabai pavyks, tik buvo vis geriau, nei visai nesuslėgt..
QUOTE(Metija @ 2010 05 07, 23:58) Ačiū, Trr  Aš vis galvoju nuo ko pradėt. Nors šiaip jau pradėjau nuo elementarių spaustukų, kuriuos vyras turėjo. Bet norint viską kiek įmanoma lygiai daryt - su tais spaustukais reikia bent kelių rankų. O ir vis vien nelabai pavyks, tik buvo vis geriau, nei visai nesuslėgt..  jei čia tokie prisukami spaustukai, kurie naudojami staliaus darbuose tai taip, jie puikiai tinka. tarp dviejų lentų įdedi knygą ir jais suspaudi. (ar taip darei?). arba gal nuotrauką įdėtum  vargo gal yra, bet įmanoma suderint lygiai visus.
QUOTE(trr @ 2010 05 08, 00:19) jei čia tokie prisukami spaustukai, kurie naudojami staliaus darbuose tai taip, jie puikiai tinka. tarp dviejų lentų įdedi knygą ir jais suspaudi. (ar taip darei?). arba gal nuotrauką įdėtum  vargo gal yra, bet įmanoma suderint lygiai visus. Taip taip, tie patys, gal ir nufotkinsiu. Bet dabar radau turimą pavyzdį. Pas vyrą jie tokie dizaino prasme - paprastesni, bet kokybės prasme - labai panašūs.
QUOTE(Metija @ 2010 05 08, 00:53) Taip taip, tie patys, gal ir nufotkinsiu. Bet dabar radau turimą pavyzdį. Pas vyrą jie tokie dizaino prasme - paprastesni, bet kokybės prasme - labai panašūs. aha, tokie, o dizaino prasme tikrai "krūtai" atrodo  , ir dar skirtingų dydžių
QUOTE(trr @ 2010 05 08, 01:01) aha, tokie, o dizaino prasme tikrai "krūtai" atrodo  , ir dar skirtingų dydžių  Nus deja, pas MB, tai tik du vienodo dydžio suspaudėjai. Aš čia įdėjau tik pavyzdį. Pas vyrą jie neturi to vertikaliojo strypo. Tiesiog paprasti suspaudėjai. Na, bet naudojau, ką gi darysi.. O šiandien kišau savo neromantiškiems vyrams panosėn boružiukinę knygelę. Ištraukiau iš po tų suspaudėjų (kaip ir rekomendvai - ilgai laikiau suspaustą). Nus jiems gražu buvo. Ir dar bandė dėmesį parodyt  Ar jis tikras - kas ten žino...
QUOTE(Metija @ 2010 05 08, 01:20) O šiandien kišau savo neromantiškiems vyrams panosėn boružiukinę knygelę. Ištraukiau iš po tų suspaudėjų (kaip ir rekomendvai - ilgai laikiau suspaustą). Nus jiems gražu buvo. Ir dar bandė dėmesį parodyt  Ar jis tikras - kas ten žino...  tikiuosi smarkiai jos nespaudei?  nes jei per stipriai suspaudžiama tada drėgmė negali išeit (kraštai džiūsta, o vidury lieka drėgna). džiūnant užtenka poros knygų svorio ant viršaus, tiesiog, kad nesiriestų niekas.  jei knygelė dar turi savy drėgmės, tai nakčiai ir palik po knyga kokia.. beje, apie suspaudimą kalbant, ataraxia, bet kai tepat klijus ant nugarėlės kai knyga dar rėmuose, juk ji neprispausta, tai klijai tarp lankų gana giliai papuola?
QUOTE(trr @ 2010 05 08, 01:32) tikiuosi smarkiai jos nespaudei?  nes jei per stipriai suspaudžiama tada drėgmė negali išeit (kraštai džiūsta, o vidury lieka drėgna). džiūnant užtenka poros knygų svorio ant viršaus, tiesiog, kad nesiriestų niekas.  jei knygelė dar turi savy drėgmės, tai nakčiai ir palik po knyga kokia.. Žinok, tikrai per stipriai nespaudžiau. Iš pradžių, tik grįžus, užverčiau ant knygelės dvi enciklopedijas, o šį rytą nieko nejudinus jas nuėmiau ir pažaidžiau su spaustukais  Nus, neilgai iškenčiau. Labai rūpėjo knygelę imt į rankas ir išmylėt
QUOTE(Metija @ 2010 05 08, 01:43) Žinok, tikrai per stipriai nespaudžiau. Iš pradžių, tik grįžus, užverčiau ant knygelės dvi enciklopedijas, o šį rytą nieko nejudinus jas nuėmiau ir pažaidžiau su spaustukais  Nus, neilgai iškenčiau. Labai rūpėjo knygelę imt į rankas ir išmylėt  tai ar viskas normaliai? ar gerai vartosi viršelis? ir ar boružės neišlakstė?
QUOTE(trr @ 2010 05 08, 03:34) tai ar viskas normaliai? ar gerai vartosi viršelis? ir ar boružės neišlakstė?  Viskas normaliai, vartosi, boružėlės bėgioja tik ant viršelio, bet niekur daugiau
ataraxia
2010 05 09, 15:22
QUOTE(agee @ 2010 05 07, 16:21) Niekaip nesuprantu, ar čia tas žalsvas koks specialus popierius (ar medžiaga?)?: http://i230.photobucket.com/albums/ee185/aggee/ruecken1.jpgInternete žiūrinėjau ir mačiau, kad daug kur klijuoja knygryšyboje tokią medžiagą. Gal galit pasakyt, kas čia per daiktas? QUOTE(trr @ 2010 05 07, 17:08) popierius tikrai greit suplyš  , tada geriau audinį dėkit. o ten naudoja specialią knygų drobelę (book cloth) arba dar taip vadinamą kolenkorą, užsienyje jų būna knygrišių parduotuvėse įvairių spalvų  . ant pramoninių viršelių (ypač senesnių) jis labai dažnai naudojamas. kažkada girdėjau prie savanorių žiedo (vilniuje) kažkur galima gauti, bet pati nebuvau, tai nežinau. bet ir tai ten sakė gal vos kelios spalvos būna. manau galima internetu parsisiūsti jei daugiau reikia.. dar galima ir pačiam panašiai pasidaryti, ant popieriaus užklijuoti audinį, tada ir nukirpus siūlai nespūra ir klijai nepersigeria aptraukinėjant. bet sakau, galima ir iškarto tiesiog paprastą audinį klijuoti.  Trr, ar Jūsų vartojamas terminas "knygų drobelė" (book cloth) tas pats kas poligrafinė drobė? Mūsų naudojama p.drobė Priekis:  Galas:  Tik akį mestelėjusi į Agee nuotrauką, man pasirodė, kad tam viršeliui panaudota pol.drobė.
ataraxia
2010 05 09, 16:20
Beje meistrai sakė, kad www.map.lt galima surasti pol.drobės (jei visgi paaiškės, kad ta knygų drobelė tas pats kas poligrafinė drobė  ). Jų būstinė Jasinskio gatvėje. Papildyta:QUOTE(trr @ 2010 05 07, 17:39) na pati neklijavau, neteko, gal ataraxia daugiau papasakos, ji darė taip. tiesiog reikia tolygiai, nestorai tuos klijus tepti ir leisti akimirką pradžiūti.. (na dar žiūrint kokie klijai, aš tai lipalą naudoju) ai, o tas pramoninis kolenkoras manau kažkokiuose kituose specialiuose klijuose išmirkomas. Et gaila, nedariau dar taip, meistrai atnešė jau padarytus popieriaus-audinio lakštus  Jei gerai pamento, jie klijavo su metiliu audinį. Papildyta:QUOTE(trr @ 2010 05 07, 21:41) va mano naujasis spaustuvas  dar galvoju lentos gal platesnės galėtų būti  (ataraxia, iš paveikslėlių iš akies sunku ką nuspręsti, ar jūs galit pas savo mokytojus išmatuoti kokio jos ten realiai pločio  ) Nuostabus spaustuvas Jei ne paslaptis, kiek mokėjote? Ar čia  dalykas? Ir kokią medieną dėjote? Galėsiu išmatuoti, bet dabar taip mintyse primečiau, kad jo ilgis apie 60 cm. O išsiplečia manau irgi nemažai, išmatuosiu ( http://farm4.static.flickr.com/3176/456321..._8d8b93122a.jpg matosi viršuje sriegiai, iki kurių atsisuktų lentelė) Papildyta:QUOTE(Metija @ 2010 05 08, 01:20) O šiandien kišau savo neromantiškiems vyrams panosėn boružiukinę knygelę. Ištraukiau iš po tų suspaudėjų (kaip ir rekomendvai - ilgai laikiau suspaustą). Nus jiems gražu buvo. Ir dar bandė dėmesį parodyt  Ar jis tikras - kas ten žino...  Gal pasirodysite?  Labai knieti pažiūrėti, kas ten per vaikštančios boružėlės Papildyta:QUOTE(trr @ 2010 05 08, 01:32) beje, apie suspaudimą kalbant, ataraxia, bet kai tepat klijus ant nugarėlės kai knyga dar rėmuose, juk ji neprispausta, tai klijai tarp lankų gana giliai papuola?  O, netikėtas klausimas  Hm, kiek varčiau savo pirmąją knygelę, tai lankai labai normaliai atsiversdavo, neatrodė, kad kažkur per daug sulipę. Galvoju, kad gal kartais tie klijai nepateko giliau, nes nugarėlė klijais buvo tepama dar blokui esant nenukirptam nuo ryšių...? O klijų mes tam pirmam patepimui negailėjome, jų su teptuku lengvai ir tarp lankų įtepdavome. Na o po to formuojant nugarėlę ir dedant klijų jie tiesiog toliau nebepasislinkdavo..? Kitokio paaiškinimo dabar nesugalvoju. Ir dėkui už klausimą! Reikės tą turėti mintyse. A dar vienas pamintijimas... Gal dėl kompensacijų (tų lapukų lankų viduryje, kurie kompensuoja nugarėlės storį ir lankų kraštus)? Kai jos yra, blokas gaunasi taisyklingas stačiakampis, o kai dar suspaudi spaustuvuose nugarėlės gamybai, tai susispaudžia ant tiek, kad klijai ten nepraeina...? (Pasifilosofavimai  ) Papildyta:QUOTE(Metija @ 2010 05 08, 01:43) Nus, neilgai iškenčiau. Labai rūpėjo knygelę imt į rankas ir išmylėt  Knygofilės Bet man lygiai tokie patys jausmai sukyla
ataraxia
2010 05 09, 16:36
QUOTE(trr @ 2010 05 07, 15:47) Tai darbas su tuo mano baisiai nupaišytu plaktuku  , kuris turi dantukus. Kai lengvai atlenki lankus link petukų ir po to dar šiurkštini paviršių klijams (nors šį sykį jau šiurkštinome kartu PVA klijais) .
ataraxia
2010 05 09, 17:04
Trr, gal Jūs ką nors pardavinėjate? Neprisbeldžiu į AŽ Papildyta:QUOTE(ataraxia @ 2010 05 09, 17:20) O, netikėtas klausimas Uf sumaišiau, Jūs klausėte dėl rėmų, ne dėl spaustuvų... Na bet kaip jau rašiau, klijai toli nepateko...
QUOTE(ataraxia @ 2010 05 09, 16:22) Trr, ar Jūsų vartojamas terminas "knygų drobelė" (book cloth) tas pats kas poligrafinė drobė? Mūsų naudojama p.drobė Priekis: galbūt ir tas pats. greičiausiai. tik ten tų medžiagų būna visokių, šita iš išorės atrodo kaip paprastas audinys, o dar būna kai audinys tarsi pasidengęs klijų ir dažų plėvele (būtent toks man regis agee nuorodoj  ) arba net panašūs į dirbtinę odą. pavadinimai jų įvairūs (kolenkoras, lederinas, dermantinas, bumvinilas, balachronas), o kuo jos skiriasi gyvai nepamačius ir nepasiaiškinus tai ir nežinau. QUOTE(ataraxia @ 2010 05 09, 17:20) Nuostabus spaustuvas Jei ne paslaptis, kiek mokėjote? Ar čia  dalykas? Ir kokią medieną dėjote? Galėsiu išmatuoti, bet dabar taip mintyse primečiau, kad jo ilgis apie 60 cm. O išsiplečia manau irgi nemažai, išmatuosiu mediena sakė, bet dabar nepamenu, regis ąžuolas, o gal kažkuri kita tvirta.. gavau dovanų.. man reikia spaustuvo lentų pločio, ne ilgio, ne aukščio, ne storio, o pločio, t.y. kokio pločio knygelė telpa, kad knygos priekis apačioj neišsikištų. QUOTE O, netikėtas klausimas  Hm, kiek varčiau savo pirmąją knygelę, tai lankai labai normaliai atsiversdavo, neatrodė, kad kažkur per daug sulipę. Galvoju, kad gal kartais tie klijai nepateko giliau, nes nugarėlė klijais buvo tepama dar blokui esant nenukirptam nuo ryšių...? O klijų mes tam pirmam patepimui negailėjome, jų su teptuku lengvai ir tarp lankų įtepdavome. Na o po to formuojant nugarėlę ir dedant klijų jie tiesiog toliau nebepasislinkdavo..? Kitokio paaiškinimo dabar nesugalvoju. Ir dėkui už klausimą! Reikės tą turėti mintyse. A dar vienas pamintijimas... Gal dėl kompensacijų (tų lapukų lankų viduryje, kurie kompensuoja nugarėlės storį ir lankų kraštus)? Kai jos yra, blokas gaunasi taisyklingas stačiakampis, o kai dar suspaudi spaustuvuose nugarėlės gamybai, tai susispaudžia ant tiek, kad klijai ten nepraeina...? (Pasifilosofavimai  ) matomai klijai kažkiek įlenda, bet turbūt taip ir reikia, kad lankai tarpusavyje dar susiklijuotų.. aš dar dėl tų kompensacinių lapų nelabai supratau, tai jie gal kompensuoja siūlo storį? QUOTE(ataraxia @ 2010 05 09, 18:04) Trr, gal Jūs ką nors pardavinėjate? Neprisbeldžiu į AŽ  jau pravaliau
ataraxia
2010 05 09, 21:24
QUOTE(trr @ 2010 05 09, 22:17) aš dar dėl tų kompensacinių lapų nelabai supratau, tai jie gal kompensuoja siūlo storį? Taip, siūlo ir lapo sulenkimą, nes lanko vieta ties lenkimu būna storesnė nei lanko kraštai.
QUOTE(ataraxia @ 2010 05 09, 22:24) Taip, siūlo ir lapo sulenkimą, nes lanko vieta ties lenkimu būna storesnė nei lanko kraštai. tai kuriuo momentu juos įdedad, o kada ištraukiat?
ataraxia, ir dar kilo klausimas, jei darėte tuščiąją nugarėlę tai ryšiai tikriausiai įleisti (į bloką) buvo?
ataraxia
2010 05 12, 12:20
QUOTE(trr @ 2010 05 09, 23:00) tai kuriuo momentu juos įdedad, o kada ištraukiat? Gerai, kad užklausėte. Buvau susimaišiusi. Kompensacijas įdedame siūnant lankus į bloką (ar jau susiuvus, bet čia daugiau vargo, nei proceso metu), išimame - prieš nugarėlės kalimą. Taigi išeina, kad klijai giliau nepatenka todėl, kad bloko nugarėlė dar esant ryšiuose buvo sutapta klijais (?) ... Papildyta:QUOTE(trr @ 2010 05 10, 19:47) ataraxia, ir dar kilo klausimas, jei darėte tuščiąją nugarėlę tai ryšiai tikriausiai įleisti (į bloką) buvo?  Ryšius mes išplaišėme su adata ir gražiai priklijavome prie išorinių bloko kraštų, tiksliau gavosi ant priešlapio juostelės.
ataraxia
2010 05 12, 12:36
Retokas, bet įdomus e-žurnalas knygrišiams: http://www.philobiblon.com/bonefolder/vol6no1contents.htmBeje šiandien sugalvojau atsispausdinti vieną tekstą (~80 lapų). Labai norėjau pasibandyti atspausdinti lankais. Deja neturiu InDesign'o ar kitos maketavimo programos, bet užtat turiu spausdintuvą, galintį spausdinti iš abiejų pusių Mano maketas: A4 formatas; dvipusis spausdinimas po 2 lapus ant vienos pusės (gaunasi 4 sumažinti lapai ant vieno A4 lapo); 1 lankas sudarytas iš 4 gulsčių A4 formato lapų. Spausdinimas (surašytus skaičiukus reiktų nukopijuoti į Print langą kur nurodomi konkretūs spausdinimo lapai; po pirmo lanko galima po kablelio jungti 2 lanko skaičiukus): 1 lankas: 16,1,2,15,14,3,4,13,12,5,6,11,10,7,8,9 2 lankas: 32,17,18,31,30,19,20,29,28,21,22,27,26,23,24,25 3 lankas: 48,33,34,47,46,35,36,45,44,37,38,43,42,39,40,41 4 lankas: 64,49,50,63,62,51,52,61,60,53,54,59,58,55,56,57 5 lankas: 80,65,66,79,78,67,68,77,76,69,70,75,74,71,72,73 6 lankas: 96,81,82,95,94,83,84,93,92,85,86,91,90,87,88,89 7 lankas: 112,97,98,111,110,99,100,109,108,101,102,107,106,103,104,105 8 lankas: 128,113,114,127,126,115,116,125,124,117,118,123,122,119,120,121 9 lankas: 144,129,130,143,142,131,132,141,140,133,134,139,138,135,136,137 10 lankas: 160,145,146,159,158,147,148,157,156,149,150,155,154,151,152,153 11 lankas: 176,161,162,175,174,163,164,173,172,165,166,171,170,167,168,169 12 lankas: 192,177,178,191,190,179,180,189,188,181,182,187,186,183,184,185 13 lankas: 208,193,194,207,206,195,196,205,204,197,198,203,202,199,200,201 Lanko pirmasis skaičius rodo puslapių skaičių.
QUOTE(ataraxia @ 2010 05 12, 13:20) Gerai, kad užklausėte. Buvau susimaišiusi. Kompensacijas įdedame siūnant lankus į bloką (ar jau susiuvus, bet čia daugiau vargo, nei proceso metu), išimame - prieš nugarėlės kalimą. Taigi išeina, kad klijai giliau nepatenka todėl, kad bloko nugarėlė dar esant ryšiuose buvo sutapta klijais (?) ...
 tai jie ten būna tik kai klijai tepami? maniau paliekami ir kalant nugarėlę.. QUOTE Ryšius mes išplaišėme su adata ir gražiai priklijavome prie išorinių bloko kraštų, tiksliau gavosi ant priešlapio juostelės. ne ne, turėjau omeny ne šonuose ant priešlapių, o nugarėlėje, jie iškilūs ar įleisti? ar darėte nugarėlėje griovelius ryšiams? QUOTE(ataraxia @ 2010 05 12, 13:36) Retokas, bet įdomus e-žurnalas knygrišiams: http://www.philobiblon.com/bonefolder/vol6no1contents.htmBeje šiandien sugalvojau atsispausdinti vieną tekstą (~80 lapų). Labai norėjau pasibandyti atspausdinti lankais. Deja neturiu InDesign'o ar kitos maketavimo programos, bet užtat turiu spausdintuvą, galintį spausdinti iš abiejų pusių Mano maketas: A4 formatas; dvipusis spausdinimas po 2 lapus ant vienos pusės (gaunasi 4 sumažinti lapai ant vieno A4 lapo); 1 lankas sudarytas iš 4 gulsčių A4 formato lapų. Spausdinimas (surašytus skaičiukus reiktų nukopijuoti į Print langą kur nurodomi konkretūs spausdinimo lapai; po pirmo lanko galima po kablelio jungti 2 lanko skaičiukus): 1 lankas: 16,1,2,15,... ilgiau paspoksojus į skaičiukus ir pabandžius įsivaizduoti pagaliau patapo aišku  . tik spėju popieriaus kryptis tokiam formatui taip lenkti netinkama, nebandėt?  kai įrišit būtinai pasirodykit. o spausdintuvas tikrai iš abiejų pusių spausdina? nuoroda įdomi, buvau ten kažkada užklydusi.. aš irgi atsispausdinau (cocerela) paprastuoju būdu  ir jau įpusėjau rišti japonišku paprastuoju būdu. bais smagu rišti "tikrą" knygą.  bo tie tušti lapai nusibosta. kaip ir plastikiniai spiraliniai įrišimai kopijavimo punktuose, kurie gana nepatvarūs, atrodo primityviai ir visada vienodai... beje, kai riši knygą su tekstu jau neduok die lankuose supainioti eiliškumą ar viršų su apačia
ataraxia
2010 05 13, 20:59
QUOTE(trr @ 2010 05 12, 23:37)  tai jie ten būna tik kai klijai tepami? maniau paliekami ir kalant nugarėlę.. Taip, rišant lankus į bloką. Pardon, sumaišiau Jus. QUOTE(trr @ 2010 05 12, 23:37) ne ne, turėjau omeny ne šonuose ant priešlapių, o nugarėlėje, jie iškilūs ar įleisti? ar darėte nugarėlėje griovelius ryšiams? Pas mus buvo iškilūs ryšiai. Kadangi jie buvo ploni, tai labai gražiai pasislėpė klijuojant ant nugarėlės drobelę. QUOTE(trr @ 2010 05 12, 23:37) ilgiau paspoksojus į skaičiukus ir pabandžius įsivaizduoti pagaliau patapo aišku  . tik spėju popieriaus kryptis tokiam formatui taip lenkti netinkama, nebandėt?  kai įrišit būtinai pasirodykit. Jūs teisi dėl popieriaus krypties. Jei gerai nustačiau kryptį  , tai ji bloga pas mane. Bet darausi namudinį rišimą, kad nebūtų palaidų lapų, kurie jau erzina  Sueis viskas  Gal yra pirkti normalių A4 formato lapų su teisinga kryptimi ar čia jau neišvengiamai reikės pačioms darytis? QUOTE(trr @ 2010 05 12, 23:37) o spausdintuvas tikrai iš abiejų pusių spausdina? Taip, yra tokių, bet priklauso nuo spausdintuvo tipo. QUOTE(trr @ 2010 05 12, 23:37) aš irgi atsispausdinau (cocerela) paprastuoju būdu Cocerela? QUOTE(trr @ 2010 05 12, 23:37) bais smagu rišti "tikrą" knygą.  bo tie tušti lapai nusibosta. kaip ir plastikiniai spiraliniai įrišimai kopijavimo punktuose, kurie gana nepatvarūs, atrodo primityviai ir visada vienodai... beje, kai riši knygą su tekstu jau neduok die lankuose supainioti eiliškumą ar viršų su apačia  Pritariu  Rišimas su tekstais - tai tikras iššūkis. Betekstėje knygoje truputį nukreivaliojai ir gali dailinti kiek nori, o va su tekstu  Beklaidžiodama interneto tyruose suradau vieną nuorodą į knygų apie islamiškąją knygrišystę lobyną  Ypač vertos dėmesio Bosch, Alper Ceker, Deroche knygos, kurias dalimis galima parsisiųsti pdf formatu! Plius atskiri straipsneliai. Paiešką pagal žodį BOOK. http://www.islamicmanuscripts.info/reference/index.htmlKaži kodėl sunku surasti nemokamai parsisiųsti amerikietiškos, europietiškos knygrišystės knygų? Kultūra? Kitoks požiūris į autorines teises?
QUOTE(ataraxia @ 2010 05 13, 21:59) Gal yra pirkti normalių A4 formato lapų su teisinga kryptimi ar čia jau neišvengiamai reikės pačioms darytis?
A4 (bent jau spausdinimo lapų) su tokia kryptim ne, nėra. tokį formatą galima tik iš A3 daryti. QUOTE Beklaidžiodama interneto tyruose suradau vieną nuorodą į knygų apie islamiškąją knygrišystę lobyną  Ypač vertos dėmesio Bosch, Alper Ceker, Deroche knygos, kurias dalimis galima parsisiųsti pdf formatu! Plius atskiri straipsneliai. Paiešką pagal žodį BOOK. http://www.islamicmanuscripts.info/reference/index.htmlKaži kodėl sunku surasti nemokamai parsisiųsti amerikietiškos, europietiškos knygrišystės knygų? Kultūra? Kitoks požiūris į autorines teises?   kiek greitomis panaršiau tai ten apskritai apie senas knygas (knygotyra) o tai yra tookia plati tema, kad knygrišystė joje sudaro gal tik šimtąją dalį.. o kokios amerikietiškos/europietiškos, t.y. vakarietiškos knygrišystės jums reikia - šiuolaikinės ar istorinės?  jus domina darbai, kūrėjai, ar teorija/istorija, ar praktiniai mokymai?... dėl knygų parsisiuntimo, manau autorinės teisės ne prie ko (ten kur yra kompai ir internetas ten ir autorinės teisės gerai žinomos  ) intelektualinė nuosavybė visur vertinama. gal tie prieinami straipsniai ar knygos nėra labai vertingi,  o ir tų vakarietiškų manau irgi galima rasti, gal nebūtinai angliškai.. beto na ne viskas yra internete apskritai (ačiū die) nes kitaip išnyktų paprastos knygos ir tada jau knygrišiams tikrai nebus ką veikti amerikietiška knygrišystė apksritai kaži ar verta dėmesio (ten gal yra mokyklų ir meistrų, bet nėra tradicijų ir gero skonio  )
va mano naujoji knyga, truputį gaunasi toks anachronizmas, knyga apie devyniolikto amžiaus anglų knygrišystės tradiciją, atspausdinta kompu, įrišta japoniškai, dekoruota žaismingai.  nu bet man vistiek ji miela.. drobė, detalės ir nugarėlė odinė, priešlapiai šilkas, dekoruoti bloko kraštai.       kažkaip daug foto gavos  , neina atrinkt vienos, kad viskas matytusi..
QUOTE(trr @ 2010 05 14, 13:42) va mano naujoji knyga, truputį gaunasi toks anachronizmas, knyga apie devyniolikto amžiaus anglų knygrišystės tradiciją, atspausdinta kompu, įrišta japoniškai, dekoruota žaismingai. nu bet man vistiek ji miela.. drobė, detalės ir nugarėlė odinė, priešlapiai šilkas, dekoruoti bloko kraštai. Aš be amo. Be kvapo. Aukštasis pilotažas, mieloji... Gerai, kad užėjau... Na, bet labių labiausiai sužavėjo dekoras. galiu ir klaust kaip tai padaryt, bet geriau ir nesakyk, nes vis vien nepadarysiu... Tiesiog nepaprasta!!! Na, aš mačius tapybiškų kraštelių, bet vat kad taip žmogus, kurį atsitiktinumo dėka pažįstu... Na, vat ir pasidžiaugi, kad esi šalia. Bent kartais. Labai labai gražu ir profesionalu. Aš nebijau reikšt jausmus. Be jų taip pilka...
QUOTE(Metija @ 2010 05 15, 00:00) Aš be amo. Be kvapo. Aukštasis pilotažas, mieloji... Gerai, kad užėjau... Na, bet labių labiausiai sužavėjo dekoras. galiu ir klaust kaip tai padaryt, bet geriau ir nesakyk, nes vis vien nepadarysiu... Tiesiog nepaprasta!!! Na, aš mačius tapybiškų kraštelių, bet vat kad taip žmogus, kurį atsitiktinumo dėka pažįstu... Na, vat ir pasidžiaugi, kad esi šalia. Bent kartais. Labai labai gražu ir profesionalu. Aš nebijau reikšt jausmus. Be jų taip pilka... ačių metija  nieko ten sudėtingo, tereikia knygą į spaustuvą įdėti, kad lapai būtų gerai suspausti ir pieši kaip ant popieriaus su kuo tik nori, nors ir su flomasteriais  (šiuo atveju tai anilino dažai).
QUOTE(trr @ 2010 05 15, 09:53) ačių metija  nieko ten sudėtingo, tereikia knygą į spaustuvą įdėti, kad lapai būtų gerai suspausti ir pieši kaip ant popieriaus su kuo tik nori, nors ir su flomasteriais  (šiuo atveju tai anilino dažai).  Nu aš labai nepiešėja... Turbūt bijočiau pagadint. O bloką nešei apipjaut? Ne ne, man pirma tiek, kiek mokinai. Aš judu. Bet sraigės žingsniu. Tiesiog tokia jau esu. Savijauta ne kokia pastaruoju metu. Tai ir neforsuoju. Bet šiandien tai vyras kauliuką apžiūrinėjo, nes kauliukas nuolat man prieš akis, kaip koks mylimasis
QUOTE(Metija @ 2010 05 16, 00:39) Nu aš labai nepiešėja... Turbūt bijočiau pagadint. O bloką nešei apipjaut? na galima sugalvoti kokį nesudėtingą piešinį ar raštą, arba kur nors nusikopijuoti kokį ornamentą..  gilioj senovėj, kai knygos lentynose gulėdavo nugarėlėmis į vidų, kartais ten knygos pavadinimą užrašydavo. ne, nenešiau apipjauti, čia tiesiog A4 formato spausdinimo lapai lygiai sudėti (nors paviršius vistiek nėra lygus, tiksliau lygus, bet ne glotnus, kaip būna gerai apipjovus, o toks šiurkštokas, tai liejasi dažai šiek tiek)
ataraxia
2010 05 19, 10:55
QUOTE(trr @ 2010 05 13, 23:44) o kokios amerikietiškos/europietiškos, t.y. vakarietiškos knygrišystės jums reikia - šiuolaikinės ar istorinės?  jus domina darbai, kūrėjai, ar teorija/istorija, ar praktiniai mokymai?... Daugiausia praktiniai mokymai. Po jų pradedu suprasti ir teoriją, tuomet knygą matau ne vien kaip gražų daiktą, bet kaip ir metodų, darbų visumą.  QUOTE(trr @ 2010 05 13, 23:44) dėl knygų parsisiuntimo, manau autorinės teisės ne prie ko (ten kur yra kompai ir internetas ten ir autorinės teisės gerai žinomos  ) intelektualinė nuosavybė visur vertinama. gal tie prieinami straipsniai ar knygos nėra labai vertingi,  o ir tų vakarietiškų manau irgi galima rasti, gal nebūtinai angliškai.. beto na ne viskas yra internete apskritai (ačiū die) nes kitaip išnyktų paprastos knygos ir tada jau knygrišiams tikrai nebus ką veikti Neneigiu intelektualinės nuosavybės. Bet ar visada ta nuosavybė verta dėmesio? Copyright'o ženklas neprideda daiktui kokybės ir tas matosi nuėjus į knygynus, kur dabar randu daugiau šlamštinės informacijos nei seniau. Gerai, jei galiu nueiti į knygyną, bet ką daryti, kai knygos užsienyje ir negali jos paimti, pavartyti ir įvertinti? Sutinku, kad nukopijuotos e-knygos daro meškos paslaugą kūrėjui, bet tik finansine prasme. Kiekvienas kūrėjas nori, kad jo mintys, darbai plistų. Ir ne paslaptis, kad kai kurie iš jų specialiai paleidžia "nelegalias" versijas tam, kad vartotojas pačiupinėtų produktą, susidomėtų juo. Kol negaliu parsisiųsti visų norimų knygų (tikiu, kad ir šlamštinėje knygoje galima rasti kažką naudingo  ), turiu vykdyti griežtą atranką, o ją galiu vykdyti paskaitinėjusi e-knygą. Dėl nuorodos į islamiškas knygas/straipsnius. Džiaugiuosi kaip vaikas gavęs saldainį, nes nenusimato dar 10 metų, kad mokysiuosi kokią arabų, berberų, turkų ar kt. islamiškos šalies kalbą, tai labai džiaugiuosi suradusi jų kultūros pavyzdžių man suprantama kalba. Trr, labai graži Jūsų knyga!  Originali ir tikrai suderinti atrodo nesudarinami dalykai O Jūs pavadinimus iškalėte ant metalinės plokštelės ar ant odos įspaudėte? Neižvelgiu.
QUOTE(ataraxia @ 2010 05 19, 11:55) O Jūs pavadinimus iškalėte ant metalinės plokštelės ar ant odos įspaudėte? Neižvelgiu. ten iškilus odos reljefas (apačioj makaronai  ). ant metalinių plokštelių nekalama, metalinės klišės (įspaudams daryti) padaromos ėsdinant rūgštimis. va galvoju dabar, kad raidelių štampukai man visai praverstų..  nors neįsivaizduoju ar galima gauti lietuviškų raidžių, o dar kad būtų dydžiai ir šriftai kuo įvairesni, o dar kainos..  ech, svajonės. dėl praktinių mokymų, galiu paminėti kelis autorius su kuriais aš susidūriau - bernard middleton, josep cambras, a. johnson, keith a. smith - rimti žmogai, kurie anksčiau ar vėliau yra parašę knygas būtent su praktiniais mokymais. aišku rasti nelengva, bet jie labai verti dėmesio. pasitaiko jų vertimų ir kitomis kalbomis (pvz rusų). dėl islamiškos knygrišystės ir kalbos barjero sutinku, smagu kai apie tai randi prieinama kalba.
ataraxia
2010 05 20, 07:36
QUOTE(trr @ 2010 05 19, 13:15) ten iškilus odos reljefas (apačioj makaronai  ). ant metalinių plokštelių nekalama, metalinės klišės (įspaudams daryti) padaromos ėsdinant rūgštimis. va galvoju dabar, kad raidelių štampukai man visai praverstų..  nors neįsivaizduoju ar galima gauti lietuviškų raidžių, o dar kad būtų dydžiai ir šriftai kuo įvairesni, o dar kainos..  ech, svajonės. Jūsų įžymiosios makaroninės raidytės  Bet ir sugalvok tu man taip  Lietuvių fantazija beribė  Dėl raidinių štampukų. Buvau sumąsčiusi iš užsienio parsisiųsdinti paprastą lotynišką variantą, o tik po to ar pas meistrus, ar šiaip kartais suradus netikėtai tinkamą formą pasidaryti tik "paukščiukus" ir "nosinaites". Taškus, kurie dedasi ant "ė", manau galima surasti pasikuisus Senukuose.
QUOTE(ataraxia @ 2010 05 20, 08:36) kai nieko neturi tai ir fantazija dirba viršvalandžius nu paukščiukus ir taškus dar galima kažką pritaikyti, bet jaučiu su nosinėm sunkiau būtų, kad atitaikyt vietą ir stiliuką..
ataraxia
2010 05 22, 16:06
QUOTE(trr @ 2010 05 20, 12:39) kai nieko neturi tai ir fantazija dirba viršvalandžius nu paukščiukus ir taškus dar galima kažką pritaikyti, bet jaučiu su nosinėm sunkiau būtų, kad atitaikyt vietą ir stiliuką..  2150-ieji: "Ir taip, gerbiami lankytojai, čia matote Trr rištas knygas. Išskirtinis jos knygų bruožas - tarpai tarp ryšių ir kaip matysite - įdomios formos nosinės raidės bei "paukščiukai"... Šiandien prasivaikščiojau Kalvarijų blusturgyje ir atradau 2 peilius po 2 litus Vienas bus odai ploninti, kito - apvalesniojo - paskirties dar nesuradau  Galvojau pjausiu įstrižai, bet gal kur naudojamas tas apvalumas knygrišystėje? 
ataraxia
2010 05 22, 17:22
admin*1
2010 05 22, 17:22
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|