nu as tai kazkaip gimdymo nebijojau, man tik idomu buvo kaip ten viskas vyksta
QUOTE(Ingulik @ 2007 03 01, 16:40) As, kaip ir dauguma, is pradziu labai bijojau gimdyti. Bijojau skausmo, bijojau, kad vaikeliu gali ka nors padaryti, bijojau viskuo.
tikrai BIJOJAU gimdymo, nes juk nežinojau kaip bus, tikėjausi tikrai blogiausio
jei taip ir kitą kartą, tai džiaugčiausi....
Su nerimu laukiau gimdymo - visą nėštumą atrodė, kad tai pagimdyti bus didžiausias darbas iš viso šio proceso. Kai pagalvoji, gimdymas tikrai buvo nelengvas - truko 16 valandų su skatinamaisiais ir epidūru. Galiausiai dar gimdos reviziją darė, nes placenta nebuvo gražiai atsidalinusi, dėl ko gimdymas skaitėsi komplikuotas. Bet tik ir tiek - vienos dienos darbas. Kai dabar pagalvoju, viskas buvo labai paprasta ir lengva, net jei tuo momentu taip neatrodė. Tiesiog priėmiau visą procesą kaip esamybę ir neklausiau savęs - sunku man dabar ar ne.
Iš tiesų galiu visoms nėštukėms pasakyti, kad gimdymas yra palyginus niekas su tuo, kas seka po to - tai mažylio auginimas, ypač pirmosiomis dienomis, yra didžiulis iššūkis. Bent jau man taip buvo ir vis dar yra.
As savo gimdyma irgi ivertinu kaip lengva.
Gimdyt visiškai nebijojau
Sarėmiai prasidėjo maždaug 22h, bet tik toks pilvo maudimas kaip per mėnesines. Vyrui vis kartojau - kur tu skubi, iki ryto laisvai ištempsiu, man dar nelabai skauda, bet vyras nenorėjo rizikuot, tad 2.30h nakties mane prievarta ištempė
o as del gimdymo skausmu siek tiek pergyvenau,bet ne per daugiausiai...
Ir antras vyko labai greitai,velai vakare prasidejo saremiai,gal pusvalanduka pagulejau lovoj,nuejau i tualeta ir nutekejo vandenys... greitoji nuveze i antakalnio ligonine,ten iskart i operacine ir po 20 min jau sviesa isvydo antra coliuke,sykart isnesiota,sveikute ir grazute Turbut del gimdymo skausmu kiekviena is musu pergyvena,bet gimdymas trunka tik kelias,kaikam keliolika valandu,o gyvenimas ne vienerius metus... Sekmes ir istvermes visoms besiruosiancioms gimdyti!!!
Ir as pagimdziau lengvai
Nors saremiai buvo visa para, bet pagimdziau per dvi valandas. Manau, labais varbu psichologiskai nusiteikti, kad viskas bus gerai. Tada ir nepanikuoji, sklandziau viskas einasi, ir gydytojams lengviau gimdyvems padeti. As turejau nuostabia gydytoja, kuri mane raminanciai veike, taigi ir praejo viskas labai gerai.
antras gimdymas nuo patekimo i ligonine iki stebukliuko gulejimo ant mamytes pilvo uztruko lygiai 3val.tos trys valandziukes buvo pacios graziausios pilnos palaimingo laukimo,sypsenu ir juoko.taip juoko.guledama ant stalo labai juokiausi nes kojos tirtejo taip kad as savo jegom niekaip ju sukontroliuot ir sustabdyt negalejau.gydytoja sako nu ka gimdom o as juokiuosi ir prasau palaukt kol kojos nustos tirtet.niekad nesitikejau kad juoksiuos gimdydama.nusiteikus buvau tikrai ne tam
Man jau 40-ta sav. siandiena. Tureciau gimdyti sausio 8-10d. Pagal teorija: pilvas turetu buti nusileides, priesgimdyviniai saremiai, tinimas, brinkimas, daznas lakstymas i tulika, sunkumas, gulinejimas, nugaros ar pilvo apacios maudimas ir kt. nemalonus dalykai..
BET... man taip nera. Visus 9 men. isvaiksciojau kaip lialka pasisvilpaudama. Jokiu jokiu nesklandumu ir komplikaciju. Nepykino nei dienos. Skraidziau, keliavau su vejaliu, isigyjau 7-tam menesi suniuka, kad laikas dekreto metu greiciau praeitu. Tad ir uzvedu nauja tema, kad mano nekantrumas dar greiciau prigestu del ateinanciu ivykiu: ar buna atveju, kai paskutinem dienom IDEALIAI jautiesi, jokiu zenklu del gimdymo, net nuojauta tyli, o tu viena diena atsikeli...pajauti nubegusius vandenis, pirmus saremius ir pasiemus daiktus vaziuoji i ligonine? Ar buvo kuriai, kada pradedi gimdyti "nei sio nei to"? Tai reiskia: atsikeli pasisvilpaudama be jokiu skausmeliu...Nueini i WC eilini karta ir ..kazkas isbega...Hm...gal vandenys? Paskui "nei sio nei to" saremiukai kas 20 min. Skambini ginei, vyrui...Del viso pikto nuvaziuoji i ligonine. O tau sako: viskas. Gimdai! Kaklelis atsiveres tiek ir tiek. "Niu, gerai", sakai...Ir galvoji: ...keista...net nesapnavau kazko..Nieko ypatingo nejutau..Planavau su drauge dar i kina nueiti Lizdo sindromas- kai tvarkaisi- praejo, langai jau isvalyti, vezimukas su lovyte stovi jau nuo 7-to men., sampanas Nauju metu proga isgertas...Ko imtis dar????
Tai ka: as cia toks retas egzempliorius? Ar visos dar svenciat???
Girdejau buna atveju, kai is sokiu aiksteles vaziuoja gimdyt. Mano mama pvz. rugpjucio 5d. isisvale langus visam name, o 6d. vaziavo i ligonine. Sako, kad net nelabai suprato, kad saremiai ten buvo. Kazkas prasidejo paryciais, ja pagulde, apskuto, paskui ji nuejo pasivaiskcioti, nes saremiukai praejo, o kai po kurio laiko ja apziurejo, sako: O!!... griebiam galvyte matosi! As purptelejau per 50 min. ir gimiau 11:45 Kai gimde sese, puse darbo buvo atlikta bevaziuojant masina. Sesuo purptelejo per 15-20 min anksti ryte. Sakoma, kad gimdymo sunkumai paveldimi kazkuria prasme genetiskai... Tai va, gal ir man? Nelabai suprasiu, kad jau gimdau...
Pagal tavąjį apibūdinimą gimdžiau nei iš šio, nei iš to - tiesiog be jokių požymių, be jokios nuojautos - nubėgo vandenys
Viso nėštumo metu labai gerai jaučiausi. Jokių simptomų prieš gimdymą, paskutinę naktį labai gerai miegojau, puikiai jaučiausi psichologiškai, dar ir pavasario pradžia, tiesiog, kaip sviestu patepta. Nuvažiavau ryte į GN gydytojo prognozuotam gimdymui, tikėjausi, kad dar paleis namo. Po apžiūros, gydytojas pagyrė, kad šauniai išnešiojau ir lydėjo iki Priimamojo. Paklausiau, ar galiu paskambinti vyrui, sako, gali ir nespėt. Ir nieko nesuprantu, kaip galima nespėt, atrodė, kad bus ilga dainelė. Priėmime neskubant pildomi dokumentai, grįžta gydytojas ir ten dirbančiai darbuotojai pareiškia, kad čia jau pilnas atsidarymas. Tik tada suvokiau, kad tikrai namo jau niekas neišleis. Ir po pusantros valandos turėjome pagranduką. Tai pačios nuostabiausios akimirkos mūsų gyvenime.
nukopijoju atsakyma iš temos kur klausiai;
oi užkretei mane savo nekantrumu bet žinok tau jaučiu taip ir bus kaip aprašei pavalgysi (tik nepersivalgyk,nes maža kas ) eisi pasisiot ir iškris kamštis ,tada sukrausi manatkes pažiuresi ferverkus,ir laiminga ir patenkinta varysi i susitikima su savo lelka bet kokiu atveju jau šiandien nesusitiksit nu nebent tu nuo ryto saremiauji jei rimtai tas susierzinimas buna prieš gimdima rimtai sakau,nebent šeip eisi lab isitempusi laikikis mamyte,geru tau švenčiu bet dabar supratau ka turejai omeni,ir galiu pasakyt kad taip aš butent taip ir gimdžiau nei iš šio nei iš to QUOTE(busVakare @ 2008 01 01, 14:44) "... Lizdo sindromas- kai tvarkaisi- praejo, langai jau isvalyti, vezimukas su lovyte stovi jau nuo 7-to men., sampanas Nauju metu proga isgertas...Ko imtis dar???? 1. Pasiskambinti į GN Priėmimo sk. ir dar kartą paklausti ką turėti mamytei, vaikučiui, vaikučio tėveliui, jeigu yra apsisprendęs ir pasirengęs dalyvauti gimdyme. Išklausinėti apie visas procedūras prieš gimdymą, jei domina, pasiteirauti apie papildomas mokamas paslaugas ir tikimybę bei tvarką jas gauti. Paklausti, jei atvyksite naktį, ar nebus užrakintos durys, galbūt, yra kitas įėjimas. Pasiteirauti, ar galima atvykti pasiklausyti vaikučio tonusų, jei būtų neramu. Geriausia su aplinka susipažinti ir gauti daug informacijos, žinoti tikslų ir artimiausią maršrutą, nuvykus į GN iš anksto nėštumo metu. 2. Jei gimdyme dalyvaus vaikučio tėtis - pakalbėti, kokios pagalbos norėsite gimdymo metu, aptarti jo funkcijas (masažas, vanduo, rankšluostėlis, fotoaparatas, telefoniniai pranešimai artimiesiems, padėkojimas medikams). 3. Tiesiog, gerai psichologiškai jaustis, kad viskas bus gerai, gerai pailsėti, pasivaikščioti ir pabūti gryname ore. Būti savimi užtikrinta prieš gimdymą ir gimdymo metu, nepergyventi dėl smulkmenų. 4. Pasitikėti medikais. Galima pasirinkti gydytoją, turėti reikiamus GN, gydytojo telefonus.
RVJ, itariu, kad ir as panasiai gimdysiu. Mano sekantys kassavaitiniai vizitai sausio 4d. ir 11d., bet kaip ir 10d. turec gimdyt. Ir butent nieko fiziologiskai komfortisko nejauciu.
Aciu uz patarimus. Bet as turiu gera akusere-ginekologe, pas kuria 5 drauges ir ju drauges gimde. Taip, kad mes net vardais vadinames ir as jos galiu tiesiai sviesti klasuti: kam kiek ko duoti, ko noriu, ko nenoriu: ar zvakes ar 50g. konjako pvz. Niugi, lauksim kazko. Kasryt eidama i wc vis ziuriu, ka palikau Ir zinot, kazkaip uzvedus tema- NURIMAU ir "SUKANTREJAU" Einu MB gaminto guliaso kapot QUOTE(busVakare @ 2008 01 01, 13:44) Tad ir uzvedu nauja tema, kad mano nekantrumas dar greiciau prigestu del ateinanciu ivykiu: ar buna atveju, kai paskutinem dienom IDEALIAI jautiesi, jokiu zenklu del gimdymo, net nuojauta tyli, o tu viena diena atsikeli...pajauti nubegusius vandenis, pirmus saremius ir pasiemus daiktus vaziuoji i ligonine? Ar buvo kuriai, kada pradedi gimdyti "nei sio nei to"? Man taip buvo. Jau buvo 41 sav., praėjusi numatyta diena.. Visą dieną laksčiau kaip ant sparnų: ryte atsikėliau, 1 val. pasportavau su treniruokliu, po to išvažiavau 2 val. pasivaikščioti į "Europos parką" , grįždama pagal skelbimą nulėkiau nupirkau sūnėnui šinšilą, grįžau prisibasčiusi namo vakare.. Nuėjau maudytis ir pasišalino tas gleivių kamštis..jei ne mano vyras, tai nebūčiau važiavusi į gimdymo namus Visiškai nieko nejaučiau ir nesupratau, kad čia gimdymas Pikta buvau nerealiai
na aš tai tikrai pagimdžiau nei iš šio nei iš to. Nuvažiavau į apžiūrą. O gydytoja pasakė, kad neišleis, kaklelis 4 cm atsidaręs, išsilyginęs, šiąnakt gimdysim. Tai ir netekau žado. gydytoja buvo teisi - pagimdžiau po kelių valandų. O nejutau nieko - jokių požymių, jokių sąrėmių.. Taip ir gimdymą galima pražiopsot
na, pagal tavo apibrezima, gimdziau "nei is sio nei is to"
vienintelis isankstinis "pozymis" buvo noras pakloti naujagimio lovele ir galutinai sutikrinti "laukneseli" i ligonine. QUOTE(Rasma @ 2008 01 01, 21:40) Man taip buvo. Jau buvo 41 sav., praėjusi numatyta diena.. Visą dieną laksčiau kaip ant sparnų: ryte atsikėliau, 1 val. pasportavau su treniruokliu, po to išvažiavau 2 val. pasivaikščioti į "Europos parką" , grįždama pagal skelbimą nulėkiau nupirkau sūnėnui šinšilą, grįžau prisibasčiusi namo vakare.. Nuėjau maudytis ir pasišalino tas gleivių kamštis..jei ne mano vyras, tai nebūčiau važiavusi į gimdymo namus Visiškai nieko nejaučiau ir nesupratau, kad čia gimdymas Pikta buvau nerealiai Labai juokingai skamba "diedas", nes as saviski tarp podruskiu irgi kartais is tos dideles meiles pavadinu. A le ot, maniskis mane irgi del kiekvieno "sudniekio" ragina skambyti ginei ar jau tikrintis. Bet as jam paaiskinu, kad esu apsiskaicius motera ir cia taip turi buti. TAi lieku namie. Bet irgi susinervinu, kai uz mane pradeda skambineti.. Papildyta: QUOTE(Isila @ 2008 01 01, 22:37) na aš tai tikrai pagimdžiau nei iš šio nei iš to. Nuvažiavau į apžiūrą. O gydytoja pasakė, kad neišleis, kaklelis 4 cm atsidaręs, išsilyginęs, šiąnakt gimdysim. Tai ir netekau žado. gydytoja buvo teisi - pagimdžiau po kelių valandų. O nejutau nieko - jokių požymių, jokių sąrėmių.. Taip ir gimdymą galima pražiopsot o jutai kaip tie 4 cm veriasi? Man sianakt paryciais kazkaip po eilinio wc pasisedejimo maudeno (bet laaabai jau kulturingai) pilvo apacia kaip per mm ir miegant jutau lengva (irgi labai jau kulturinga) sleikstuliuka/pykinima. Mintyse pagalvojau: "Geras! Dienos begyje reiktu gal pasitikrinti?" Bet atsikeliau, isgeriau kavos su 2 sureliais, sedau dirbt prie kompo, draugelis is Norvegijos paskambyjo ir man vel "ciki!" Gal sakau, ten kazkas jau veresi... 5dieni eisiu vizituotis. Gal ras koki didesni plysi nei 1,5 cm QUOTE(ragnez @ 2008 01 01, 22:38) na, pagal tavo apibrezima, gimdziau "nei is sio nei is to" vienintelis isankstinis "pozymis" buvo noras pakloti naujagimio lovele ir galutinai sutikrinti "laukneseli" i ligonine. itariu, kad man irgi taip bus. Kuo daugiau pasirenku info del panasaus termino O mano "isankstinis pozymis", kad ant pasiutos patalynes sugalvojau drugeliu aplikacijas prisiuti. Bet pasamoneje jauciu, kad reikia dar i kokia baznycia uzlekti ir zvake uzdegti: visi artimieji tai jau padare, tik as dar ne...Gal va, tame ir mazas stabdis...
tiesa, pastebejau,kad truputi ne taip parasiau
gero gimdymo QUOTE(ragnez @ 2008 01 02, 15:55) tiesa, pastebejau,kad truputi ne taip parasiau gero gimdymo ai, brangute, koks skirtumas kada...Svarbu, kad PURPT ir yra QUOTE(busVakare @ 2008 01 02, 12:09) Labai juokingai skamba "diedas", nes as saviski tarp podruskiu irgi kartais is tos dideles meiles pavadinu. A le ot, maniskis mane irgi del kiekvieno "sudniekio" ragina skambyti ginei ar jau tikrintis. Bet as jam paaiskinu, kad esu apsiskaicius motera ir cia taip turi buti. TAi lieku namie. Bet irgi susinervinu, kai uz mane pradeda skambineti.. Papildyta: o jutai kaip tie 4 cm veriasi? Man sianakt paryciais kazkaip po eilinio wc pasisedejimo maudeno (bet laaabai jau kulturingai) pilvo apacia kaip per mm ir miegant jutau lengva (irgi labai jau kulturinga) sleikstuliuka/pykinima. Mintyse pagalvojau: "Geras! Dienos begyje reiktu gal pasitikrinti?" Bet atsikeliau, isgeriau kavos su 2 sureliais, sedau dirbt prie kompo, draugelis is Norvegijos paskambyjo ir man vel "ciki!" Gal sakau, ten kazkas jau veresi... 5dieni eisiu vizituotis. Gal ras koki didesni plysi nei 1,5 cm nieko nejutau QUOTE(Isila @ 2008 01 02, 16:59) nieko nejutau SAAKES!! Kaip fainai! O man siandien paryciais kulturingai maude pilvo apacia po eilinio uzejimo i wc ir lyg daugiau isskyru buvo. Bet tokiu normaliu, o ne kokiu tai ten itartinu. Iki kokios 12 val lengvas silpnumas su kulturingu sleikstumu. Paryciais beziurint "Izaura" (niekam nesakot, gerai!) jau deliojausi mintyse dienos plana, kad gal vaziuosiu dienos begyje. Bet buvo toooks ikvepimas atsakineti uzklausimus (dirbu namuose), kad visi pykinimai praejo. Grizo MB su 16 vyno buteliu (ai, ekspertas sios srities), tai taure ikaliau...Ir dar geriau pasidare. Ryt su drauge rimtai leksim i Akropoli ledu ir pasishopinti.
...klausausi jau antra diena mergytes tonusu (100% gavau patvirtinima, kad panike), nes viena nakti istisai buvo pilvas kaip sutrauktas ir jau nebejutai judesiuku. Su tais judesiukais man visada buvo savotiskai: vis maniau- bus rami mergina, miega istisai, vakare tik apsivercia...O kai pajunge dirzus...sirdele plake ir judesiukai fiksavosi kaip po kroso! Judrumas neispasakytas!!!!! Vijurka kvadratu jei ne daugiau ...Bet as savo pilvuze nieko nejauciu... Siandien- tas pats. Juda, kuicias, malasi moteriske...o as tik kazkokius lengvus lengvus padrebuliukus jauciu. Jau kaip idomu, kokia bus istikruju gyvenime?... Per tuos judrumus "savo vaika" atpazinau . Kazkaip man jos tas ramumas nesiderino su manim pacia ir teciu Mes abu is isores gal ir atrodom poramiai, bet gilias saknis knisam.
Tai va, tu sirdeles duziu klausyciau ir klausyciau. Mergina sveria +/- 3,6 kg ir vystosi pagal klasikini vadoveli. Mano gimdos ilgis 0,5 cm, o prasiverimas 2 cm...Sekantis vizitas 9 diena, o terminas jau ketvirtadieni..Ziuresim... Begu valgyt vederu...MB mane lepina jau kelinta savaite, as, matai, save saugau
Smagu, kai taip viskas lengvai ir greitai kitoms mamytėms
Man likusios šiek tiek mažiau nei dvi savaitėlės, bet nieko ypatingo irgi nejaučiu. Savijauta gera, tikrai nei skauda ką, nei energijos trūksta. Kol kas esame su kleckiuku lyg ir susitarę, kad niekur nesiskubins jis ir leis mamytei dar pasibaigti visokius reikaliukus, kad paskui galėtume džiaugtis ir visą dėmesį skirti tik jam. Žiūrėsim, kaip seksis tų susitarimų laikytis QUOTE(Isila @ 2008 01 01, 21:37) na aš tai tikrai pagimdžiau nei iš šio nei iš to. Nuvažiavau į apžiūrą. O gydytoja pasakė, kad neišleis, kaklelis 4 cm atsidaręs, išsilyginęs, šiąnakt gimdysim. Aš irgi pagimdžiau nei iš šio, kaip jūs sakot, nei iš to
Kai laukiausi dukrytes, laksciau kaip ant sparnu, net i kalnus kopiau
Iki 41sav. viskas buvo labai liuks, tik pagulde i patalogini, nes kaip ir laikas gimdyti, bet dar niekas nevyksta, kaklelis pilnai uzsidares
Prasom prasom, laukiam ispudziu is serijos "pagimdziau nei sio nei to" DAR!!!
O man vakar sis bei tas vyko istisa diena. Paruosiamieji saremiai ir didelis skausmas nugaros apacioje. I valanda po 4-5 saremiukus. Laukiau trumpesniu pertraukeliu, bet ne... Paryciais uzmigau ir siandien as vel "kaip niekur nieko". Ridikelis!!! Gine liepe guleti. Bet ka ten! Mieguistumas yra, bet taip norisi egle nupuosti, susitvarkyti buta...Antras etapas "lizdo tvarkymo" Siandien dar prie kompo uzsakymus padarysiu, buta sutvarkysiu, prie patalynes mergytei noriu drugelius prisiuti ir ...VISKAS JAU BUS PARUOSTA!
As is tu - kur nei is sio, nei is to.. Kadangi abu nestumus, o ypac antra budavo dazni gimdos susitraukimai, paruosiamieji saremiai, tai as ir tikruosius jais palaikydavau. Su pirmuoju tai tik gimdymo stalo vandenis nuleido. O antraja gimdziau namie, tai gerai, kad pribuveja netoli gyvena. Nes as jai paskambinau, kai mano nuomone saremiai prasidejo, o ten jau buvo 10 cm atsidarymas ir buvo beprasidedancios stangos. Tai pribuveja atvaziavo per 10-15 min ir per panasu laika 'pagavo' dukryte.
Oi, jaučiu ir man bus "nei iš šio, nei iš to"
Mano beveik visi vaikai taip:"nei iš šio, nei iš to".
Papasakosiu apie pirmą.Gyvenom,ūkininkavom tada tolimam kaime.Iš ryto pašėriau gyvulius, pamelžiau karves, priešpiet susikasiau lysvę kopūstams, juos pasodinau, paskui šiaip ūkiški darbai perdien, grįžus vyrui iš darbo ,vakare įsėjom dobilų ant 3 ha javų lauko, abu kartu gyvulius sutvarkėm.Nu, lyg skaudena, bet lyg ir ne. Tik kažko į WC dažniau kėliausi. Na, sako vyras varau greitosos kokios kviesti. O aš priešinuos:nereikia, dar negimdysiu.Tai jis nuėjo 3 km iki telefono paskambino mano tėčiui.Tėtis atvažiavo iki mūsų 25 km, aš taip jau nenorėdama -išvažiavau.Pakeliui nuleido ratą.Sustojom.Tėvukas stresuoja, o aš ne-juk dar negimdau.Pasikeitėm,nes man irgi labai rūpėjo padėti. Nuveža. Nu ir aš po 20 min pagimdžiau, nespėjo nei tų popierių normaliai surašyti, nei manęs sutvarkyti pagal anuomet galiojusias taisykles O mano sesuo gimė akušerinio koridoriuje QUOTE(Pūkutis @ 2008 01 07, 12:58) Oi, jaučiu ir man bus "nei iš šio, nei iš to" panasus terminai pas mus. As tik greiciau Is viso: padariau isvada, kad gimdymai susije genetiskai- kaip mamos, taip ir mes. Net svorio as panasiai priaugau kaip mama. Dekui dievui, kad ji viska paskui greit ismete ir iki savo 50-ties buvo figuringa. QUOTE(busVakare @ 2008 01 07, 13:57) padariau isvada, kad gimdymai susije genetiskai- kaip mamos, taip ir mes. nepritariu. Mano mama abu kartus gimdė sunkiai ir ilgai. Plyšo tiek, kiek įmanoma. Siūta skersai išilgai. Aš abu vaikus pagimdžiau labai greitai ir lengvai, be jokių epidūrų ir tt. Jokių plyšimų-kirpimų nebuvo, nors vaikai tikrai ne iš mažesnių (dukra 3,64kg, sūnus 4,88kg). Pieno irgi mano mama neturėjo. Aš - dar ir svetimą galėčiau prisiglaust.... QUOTE(busVakare @ 2008 01 07, 13:57) panasus terminai pas mus. As tik greiciau Is viso: padariau isvada, kad gimdymai susije genetiskai- kaip mamos, taip ir mes. Net svorio as panasiai priaugau kaip mama. Dekui dievui, kad ji viska paskui greit ismete ir iki savo 50-ties buvo figuringa. gal kažkiek ir paveldima Pagal tavo savijautą galėčiau spręsti, kad nėra jau taip nei iš šio nei iš to
Pirmo nestumo metu nejauciau jokiu paruosiamuju saremiu, gimda nesusitraukinedavo, pilvas nebuvo nusileides. Tiesiog viena vakara pajutau nepaaiskinama nerima, negalejau ilgai uzmigt, o ryte atsikelus nubego vandenys. Tiesa pagimdziau ne greit, tik po 12 val kai nubego vandenys.
Uztat si visa nestuma gimda spazmuoja, paruosiamuosius jauciu jau seniai, ir pilvas nusileido pries menesi. Tai dabar laukiu kada prasides tie tikrieji saremiai
aš irgi gimdžiau "nei iš šio, nei iš to".
tiksliau, gimdžiau aš po paros skatinimo ir 4 parų nevandenio periodo o "nei iš šio, nei iš to" man 25 sav. nubėgo vandenys. nei skaudėjo ką, nei tempė... tiesiog pradėjo iš pradžių lašėti, paskui varvėti, o paskui jau ir bėgti per kojas...
Va man taip buvo - anei vieno cm neatsidarė net 10d.po termino
ir kur gi bus Vakare?
gal jau nei iš to nei iš sio gimdo QUOTE(Lera @ 2008 01 10, 15:12) Siuo periodu buvau ligonineje. Tik dabar prisedau prie sios temos, kai mano mazajai 28 dienos Taip, as gimdziau NEI SIO NEI TO. O buvo taip: uzvedziau sia tema, nes labai jau netrivojau. Sausio 6d. nulekiau dar i baznycia savotiskam pasiruosimui...Vaikiukas buvo neramus kaip niekada, saremiukai lengvi buvo istisa diena ir nakti. Jau maniau paryciais- isvaziuosiu. O sauso 7d. vel viskas ramu kaip niekur nieko. Sedau prie kompo padirbeti. Vyras skambina del termino pas notare, turiu uzdet savo parasa. Na, ka: nuvykstam. Firmos atstovas klausia "Kada gimdyt?". As juokais: "Po valandos kitos, ryt poryt". Atsistampavom, pasirasem. Vienzo, sklypa statybom turim. Dirst i laikrodi 16:20. "O, galvoju, spesiu "ant savo serijalo". Vyrui sakau: "Reiks sklypo isigyjimo proga Tavo vynu kolekcija patustint" (Visa nestuma po taure vyno pagurksnodavau istisai). Lipam laiptais is notaro: o gi trusikuose kazko itartinai dregna...Isskyru buvo visada, bet cia kazkaip kitaip... Bet masina i garaza pasistatem vistiek. Einu, klykauju "ant bajerio": "Geras! O kas jei siandien gimdau??" Nulekiu namuose i tulika: bega skystis. Zalsvas... 19 val. atsiduriau "ant stalo". Ir prasidejo pirmieji rimti saremiai. Bet as dar pildant apie save info bajeriukus seselem skaldziau, sms visiems siuntinejau. Tik naturaliai! Bet kaklelis neminkstejo ir neatsidarinejo. "Su tavo naturaliai bus apie 20 val". Vyras pradejo ikalbet del epiduro. Pusvalandi stengesi. Pagaliau, pasidaviau ir man suleido. Tada ir vel bajeriukus laidziau. O kai atsivere 23 val. 9 cm mane isvede... Vis dar nesupratau "Kur? Ka as cia vadinasi gimdau???" Va, o tada ir prasidejo mano rimtoji-tikroviska- realioji dalis. Kai paplaukiau, nebegirdejau, kas man sakoma, reikalavau tylos, nemokejau kvepuot, pamirsau visus naturalumus... Girdziu: "Vaiko galvyte stringa, nepraeina!!! Tonusai gali dingti! Cezaris! Greitai!!!!!!!". Taip mane pjove. 3 dienas vaiko neleidau niekam pasiimt, nes ji man parode sekunde ir isnese...Galvoj aibe minciu. Ziuriu i vaika ir nesuvokiu, kad mano. Visur skauda. Prasidejo kaltinimai, kad ne pati gimdziau. Dar veliau prasidejo kaltinimai, kad negaliu maitint krutim, pieno striuka. JAutrumas begalinis, asaru- kaip niekad per visa savo gyvenima... Gal tik dabar pamazu ikvepiu aiskesnio oro. Antra karta gimdyti nenoriu. 9 Dziaugsmingoji dalis: gime labai plaukuota tamsiu bruozu FAUSTA (nors mama sviesiaplauke) 3788 kg, 52 cm. Is ligonines isejom 3660 kg. Per menesi musu svoris soktelejo iki 4.6 kg. Ne mamos pienuko deka, o moderniu technologiju. Bet susidraugavau su mintim, jog ir taip uzauginsiu kurybinga, protinga, geru manieru, svelnia mergyte
Sveikinimai busVakare
visgi prisikarksejau penktadieni poliklinikoje gyd. uzrase CKG ir garantavo, kad pirmadienio jau nesulauksiu
Labutis, norėčiau ir aš nei iš šio, nei iš to pagimdyt
Pukuti, sveikinu su suneliu
Nesakykit, merginos, kad pernesiojau. Juk po nustatytos datos galima dar 2 savaiteles nesioti. Aisku, paciai mamai buna neramu ir nekantru. As tik savo situacijos nesuprantu: sakoma, nestumas 280 dienu. Mano nustatytas terminas buvo sausio 10d., o 280-ta diena suejo butent sausio 8d., kada ir pagimdziau. Bet kodel nutekejo zalsvi vandenys, bylojantys pernesiojima????? Del gimdymo termino datos landziojau po vokiskus www.psl-ius. Ir man jie paskaiciavo labai tiksliai, kada gimdysiu. Pabandykit: www.urbia.de www.baby-care.de Iveskite i pirmus langelius paskutiniu menesiniu data, o paskui ciklo trukme ir jums ismes gimdymo data. Dazniausiai sito ir prasoma. O siaip per www.google.de iveskit paieska "Geburtsrechner" ar "Geburtsterminrechner". Visoms linkiu nesudetingo pirmo menesio ir butinai PIENUKO, kada ir ivyks pirmoji adaptacija su naujuoju gyvenimu!!!! QUOTE(busVakare @ 2008 02 05, 14:51) busVakare, nemanau ir aš, kad pernešiojai Faustą. Bet kad žalsvi vandenys nubėgo, būčiau sunerimusi. Kad būti iki galo tiksliai, pacituosiu: "Paprastai vaisius vystosi skaidriuose vandenyse, tačiau, kai dėl kažkokių priežasčių jau motinos įsčiose vaikeliui pradeda trūkti deguonies, pažaliuoja vaisiaus vandenys. Dėl deguonies bado, mažojo žmogelio kraujotaka persitvarko taip, kad nuo deguonies bado būtų apsaugoti svarbiausi organai galvos smegenys ir širdis. Tai du jautriausi deguonies trūkumui ir tuo pačiu - patys svariausi mūsų organai. Beveik visai netenka maitinimo oda, inkstai, žarnynas. Žarnyne tuo metu jau būna susiformavę pirmosios mažylio išmatos mekonijus, kuris dėl nusilupusio žarnyno epitelio yra žalios spalvos. Kai žarnyne sumažėja kraujotaka, atsiranda spazminiai žarnyno susitraukimai ir dar motinos įsčiose mažylis pradeda tuštintis. Šios išmatos ir nudažo vaisiaus vandenis žalia spalva. Medikams tai ženklas, jog mažyliui jau trūksta deguonies ir jam geriausia būtų gimti kuo greičiau, kad deguonies badas nepaliestų širdelės ir galvos smegenų. Deja, visiškai nėra žinomos mažylio galimybės, kaip ilgai jis gali ištverti šį deguonies badą. Vieni gimsta iš žalių vaisiaus vandenų, įvertinami gerais Apgar balais, o vėliau jų būklė pradeda blogėti arba net dar vėliau išryškėja cerebrinis paralyžius, o kitas, žiūrėk, gimė iš žalių vaisiaus vandenų, gaivintas ir nieko, auga kaip uoga." QUOTE(Pūkutis @ 2008 02 06, 14:50) visgi prisikarksejau penktadieni poliklinikoje gyd. uzrase CKG ir garantavo, kad pirmadienio jau nesulauksiu Gražiai ir greitai Tu čia prasisukai |