o as labai bijojau gimdyti...
o man taip ir neteko patirti kas yra gimdymas,nes darė cezario pjūvį,šiaip aš irgi žiauriai bijojau natūraliai gimdyti\, bet jei būtų reikėję būčiau iškentėjus.
aurra* manau bijoti neverta,svarbiausia psichologiskai nusiteikti,pasiruosti ir viskas bus gerai.as irgi save nuteikinejau ir matai kaip gerai gavosi
zujkelis, as labai stengiuosi save nusiteikti kad viskas bus GERAI
aurra* matau kad tikrai labai jaudiniesi:) tai normalu,bet tik proto ribose.ziurek kad per dau bijodama ir jaudindamasi nepakenktum sau.juk gimdymas yra normalus,naturalus procesas.galbut jaudiniesi ne tik kas bus pe gimdyma,bet dar labiau jaudiniesi,kad neuzilgo paimsi savo vaikeli i rankas
zujkelis, mes labai laukiam savo
beje, aciu uz palaikyma
Aš kažkaip visai nebijojau gimdyti, nes buvau įsitiknusi, kad pagimdysiu greitai ir neskausmingai. nu nežinau, kodėl aš taip prisigalvojau, gal kad būtų smagiau laukti gimdymo
Ash irgi gimdziau 14 val. Ir tai normalu. mane gasdino bene visi, kaip bus baisu, kaip labai skaudes. Net mano gydytoja sake, jog gimdymo skausmas - pats stipriausias skausmas, koki zmogus (moteris:)) gali ishtverti. ir ka?? Ogi nieko... Patikek, ishtveriama. kai zhinai, kad bus labai baisu, to lauki... Tachiau dazhniausiai fantazija dirba virshvalandzhius. Visos mirtume, jei neishtvertume...
Man gimdymas praejo kaip kelios minutes. Tiesiog zhinojau, kad tai vis tiek kada nors BAIGSIS...
as gimdykloj praleidau 17 valandu, bet taip pat gimdziau pakankamai lengvai, manau jei tokie gimdymai butu visi, tai galeciau gimdyti ir gimdyti
Manau,svarbiausia nebijot gimdyt, ir but ramiai.
Gimdyt vaziavau ramai nusiteikusi, per saremius leido nuskausminancius (epidurine nejautra) taigi buvo visai pakenciama, o kai reikejo gimdyt svarbiausia daryt ir klausyt ka daktarai sako, ir labai stipriai "kakoti", vaika isgimdizu per kelis saremius, mazdaug per 15min.nekirpo ir neplysau, tiesa kaklelis siek tiek itruko,tai 2siulem sukabaino. Zinoma paskutinis saremis buvo begalo skausmingas, bet tik jis vienintelis... o veliau uzeina nerelus palengvejimas. taig visos kurios ruosiates gimdyt nebijokit,ir bukit ramios.As buvau labai siauru klubu,tai man daug kas prognozavo sunku gimdyma, bet zinokit visa tai nesamone. Sekmes visom,kurioms arteja toji diena
Važiavau nusiteikusi,kad visos pagimdo,pagimdysiu ir aš
O as labai bijau naturaliai gimdyti, bet vyras liepia. SOS
Dekui uz tokia tema ir pasidalinima ispudziais. Kazkaip labai daug gasdinancios informacijos, o padrasinancios truksta. Visos besilaukiancios turetumem isisamonint, kad GALI buti gerai, lengvai ir pan. - to ir linkiu visoms.
Gimdžiau prieš tris savaites ir tikrai nebuvo taip baisu, kaip buvau prisiskaičiusi ir prisiklausiusi
Skaudėt tikrai skauda, bet ne taip baisiai kaip įsivaizdavau, o kai pamatai mažąjį ilgai lauktą žmoguti
esu girdejusi kad skausmas vertinamas desimtbaleje sistemoje,desimtoje vietoje nepakeliamas,zudantis skausmas...gimdymo skausmas-astuntoje.prisiskaiciusi tokiu baisybiu as laaabai bijojau gimdyt,maniau kad neistversiu,nes esu itin jautri skausmui...
Bet kai atejo TA diena viskas pasirode pššš...gimdziau astuonias valandas,bet jos praejo taip greitai... taigi mamos,tikekite savim ir nepergyvenkit,viskas bus gerai...
as irgi gimdziau be nuskausminimo,norejau patirti,ka tai istikruju reiskia
Aš buvau nusiteikus, kad lengvai gimdysiu, nes mama ir močiutė lengvai gimdė, o tai paveldima man atrodo kažkiek...bet baisoka buvo, ką gali žinot...
Bet viskas greitai įvyko ir nelabai skaudėjo, apie nuskausminimą ir kalbos nebuvo QUOTE(kudikis @ 2005 03 05, 21:12) Visai be reikalo ką nors planuoji iš anksto
Nieko baisaus tas gimdymas
As gimdziau su nuskausminimu tai labai neskaudejo ir buvo palyginus nesunku, nors gimdykloj prabuvau 17 valandu.Tikejausi baisesnio dalyko nei buvo.Kai pagimdziau tai is kart pasakiau:na jei tokie gimdymai tai galeciau gimdyti ir gimdyti.Kita karta bandysiu be nuskausminimo gal tada sakysiu jau kitaip
gimdziau be nuskausminamuju, gimdykloj prabuvau
2val 15 min, Cia mano pirmas gimdymas buvo , lialius 4060 gr
o as ta dar tik gimdysiu ir labai labai to bijau.... o dar kai prisiklausiau kaip sunkiai ir ilgai viskas truko kol as i pasuli atejau, tai baimes tikrai nemazeja
O as (gal ir kvaila), taciau noriu pajusti ta skausma, noriu greiciau patirti viska, nes zinau kuo visos kancios baigsis - gims mazutis zmogutis
Pries dvi savaites pagimdziau savo antraja. Po pirmo kosmarisko gimdymo buvau siaubingai isibaimnusi. Bet tai ne is tolo to neprimine. Viskas praejo labai sklandziai, pagimdziau per 6valandas ir tai is tikruju primine mano svajoniu gimdyma. Nebuvo to nepakeliamo skausmo, aisku, teko kuri laika pakenteti, kol padare epidurini. Taciau jokiu plysimu, net "nenubrozdinta", kaip Daktare sake.
Manau, kad svarbiausiais dalykas nuo ko gali priklausyti sekmingas gimdymas tai gera Daktare ir Akusere, savojom liksiu dekinga visa gyvenima. Ir dar... niekada nesuprasiu moteru norinciu pajusti kancia!? Manau viska reikia padaryti kad tik gimdymas taptu svente, juolabiau siuolaikine medicina jau gali tai. QUOTE(VILTE20 @ 2005 03 24, 18:14) O as (gal ir kvaila), taciau noriu pajusti ta skausma, noriu greiciau patirti viska, nes zinau kuo visos kancios baigsis - gims mazutis zmogutis As, nors dar ir nesilaukiu, manau lygiai taip pat. Ar jau greitai gimdysi???Sekmes didziausios pasiruosiant tavo vaikiuko atejimo sventei!!! O man tas patriotizmas viska iskenteti kategoriskai praejo po 12 valandu nezmonisko skausmo, kalbu apie pirmaji savo gimdyma, visa laime, kad prisiprasiu epiduro. Tai mano patarimas, buk su daktare numaciusi ir nuskausminimo galimybe, jei kartais.... Bet bet kokiu atveju DIDZIAUSIOS TAU SEKMES!
O taip ir as bijojau
QUOTE(VILTE20 @ 2005 03 28, 20:19) Gimdysiu gal siandien, gal dar po dvieju savaiciu Jei dar nepavelavau, tai sekmes Tau didziausios, kazkaip as kai forume skaitinejau, man labai patiko tavo toks naturalistinis poziuris, manau, daug ko galima pasimokyti! Sekmes, Vilte, Tau ir Tavo maziukui! QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 01, 14:30) Jei dar nepavelavau, tai sekmes Tau didziausios, kazkaip as kai forume skaitinejau, man labai patiko tavo toks naturalistinis poziuris, manau, daug ko galima pasimokyti! Sekmes, Vilte, Tau ir Tavo maziukui! Aciu uz palaikyma O linkejimai dar ne veluoja. Bet dvi dienas jauciu saremiukus su pertraukelemis naktimis. Tai kazkaip jau manau arteja tas musu susitikimas su mazuteliu
As tai visa nestuma TIKEJAUSI lengvo nestumo, ir taip buvo
Ir dabar tik patvirtinu: daug kas priklauso nuo pacios mamytes psichologines bukles. Ir siandien dar prisimenu ta gimdyma kaip didele svente! O kokia nuotaika po gimdymo
VILTE20, tu lengvai gimdysi. As ta jauciu
Nu nezinau nezinau ar lengvai, bet greitai palyginus. Ligonineje buvau 16v. - kudikeli supavau 20.30v.
Bet gimdymas nebuvo lengvas
Zinot, per kursus pripasakojo, kad didele gimdymo baime, skausmu baime yra kulturos dalykas. Pasakojo, kad kur tai Pietu Amerikoj, ar tik ne Brazilijoj, gimdyma moterys ivardina kaip pati didziausia gyvenime malonuma ir lygina su orgazmu
Reikia kaip nors ir mums taip isikalbeti
Prie viso to gero nuteikimo galima butu paskaityti A. Zarskaus Gimimo slepinys, irgi rasim apie kulturas, dabartines intervencijas i naturalu procea, pagalba nusiteikti pozityviai, labai gera knyga. Kaunietes tai gali ir i paskaitas nueiti, gaila nezinau kur vyksta. O visos kitos tai knygeles gali isigyti Jurgos Svedienes nesciuju kursuose, gal kur is draugiu gauti, nes deja, knygynuose niekur nemaciau...
vienintelis patarimas, tik nekluasyti t kurie gasdina del gimdymo.niekad nereikia nusiteikti kad bus baisum skaudes ir t.t.kirkvienai kitoks skausmas ir pats gimdymas, einant gimdyti reikia nusiteikti gerai, galvoti apie zmogeliuka kuris neuzilgo isvys si pasauli.tai padeda.
matau,kad neapsirikau pasiulydama jums mielosios tokia tema apie lengva gimdyma:)
As irgi gimdžiau lengvai ir greitai
Pirmas gimdymas - pabudau naktį 2.10 min., o 4.05 jau turėjau mergaitę. Antras gimdymas- pilvuką suspaudė namuose apie 11.30, o 0.55 jau turėjau antrą mergaitę, jeigu būčiau iš priėmimo pati į skyrių nepabėgus, tai tikriausiai ten būčiau ir pagimdžiusi.Skausmai buvo dideli, bet kai taip viskas greitai, tai nespėji įsijausti į juos
Na tikrai mielosios, labai daug kas priklauso nuo pačios nusiteikimo
, na aš kaip ir visos bijojau gimdymo, bet daugiau turbūt dėl to kad mažąjam žmogeliukui nieko nenutiktų , ačių dievuliui viskas labai gerai, į gimdyklą kai nuėjau didelių skausmų nejaučiau buvo 15 val, o 19.05 jau laikiau ant rankų savo mažąją angeliukę, nu aš kažkaip dabar pagalvoju tai nei to skausmo neatsimenu...tik tas gražias akimirkas ,kai su vyru pirmąjį kartą pamatėm savo stebukliuką....
Aš tai atsimenu dar kitam forume, viena forumietė taip gražiai papasakojo apie gimdymą
Tikrai tikiu kad daug kas priklauso nuo nusiteikimo Lengvo gimdymo,mamytės
ash taip pat manau, kad mano gimdymai buvo lengvi.
abu kartus saremiai prasidejo apie 1 val nakties. pirma karta ishvakarese ishejo gleiviu kamshtis - ish to supratau, kad jau greitai gimdysiu antra karta dvi paras priesh gimdyma jauchiau paruoshiamuosius saremius. jie buvo gana stiprus ir reguliarus, bet kazhkodel buvau tikra, kad dar negimdau abudu kartus gimdzhiau su epiduru. jei gimdysiu trechia - rinksiuosi naturalu gimdyma kai laukiausi pirmojo ir nezhinojau, kas yra gimdymas, truputi bijojau. bet jauchiau, kad atejus laikui zhinosiu, kas vyksta ir ka reikia (ka noriu) daryti. taip tikrai ir buvo (ty zhinojau, ko noriu). deja ligonineje nebuvo nei noro, nei jegu pasakyti apie tai gydytojams. mano patarimas besiruoshianchioms gimdyti - suzhinokite kuo daugiau apie neshtuma ir gimdyma, apie naujagimi, apie ligonine, kurioje ruoshiates gimdyti, pasiruoshkite gimdymo plana. pasitikekite savimi, savo kunu, savo kudikiu - tikrai instinktyviai pajusite, ka ir kaip reikia daryti, tereikia isiklausyti
Smagu skaityti tokius grazius jusu prisiminimus
QUOTE(Zydre2 @ 2005 04 29, 19:23) Smagu skaityti tokius grazius jusu prisiminimus nėra ko bijoti tikrai, patikėk, nusiteik geram, galvok kaip tu džiaugsiesi kai tik iš vysi savąjį džiaugsmą, neapsakomą džiaugsmą.negalvok kad skaudės ar tu kažko nepajėgsi, tu pajėgsi galbūt net geriau už kitas, tik nebijok.Stiprybės tau!!!
[SIZE=7][COLOR=red]
Sveikos, aš galiu pasakyti kad gimdymas nėra toks baisus ir skausmingas kaip kartais girdime, žinoma kiekvienai individualiai, kuomet nejauti baimės viskas praeina puikiai,patikėkit. Kadangi lankiau Šemetos mokyklėlę, žinojau viską kas ir kaip gali būti, todėl buvau rami. Daug lemia nusiteikimas ir pasiruošimas.
Sveikutės
Nors visi gimdymai yra skirtingi, bet tikiosi, kad antras vaikutis gims taip pat lengvai kaip ir dukiryte
|