Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Geriau nei tikėjausi -lengvas gimdymas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3
zujkelis
o as labai bijojau gimdyti... g.gif buvau girdejusi ivairiausiu istoriju su ivairiausiomis pabaigomis ir svarsciau kaip baigsis man.gimdziau pirma karta ir tik 3.5 val thumbup.gif po tokio lengvo ir paprasto gimdymo pasiryzau pagimdyti dar ne viena vaikuti wub.gif wub.gif nestuke.gif gal ir jums taip buvo? smile.gif
aurra*
thumbup.gif clap.gif clap.gif smagu, kad viskas taip lengvai ir greitai praejo wub.gif man sis ivykis dar priesaky rolleyes.gif
saugerda
o man taip ir neteko patirti kas yra gimdymas,nes darė cezario pjūvį,šiaip aš irgi žiauriai bijojau natūraliai gimdyti\, bet jei būtų reikėję būčiau iškentėjus.
zujkelis
aurra* manau bijoti neverta,svarbiausia psichologiskai nusiteikti,pasiruosti ir viskas bus gerai.as irgi save nuteikinejau ir matai kaip gerai gavosi biggrin.gif ir as labiau bijojau kad netektu daryti cezario pjuvio.labai norejau patirti ka tai reiskia biggrin.gif
aurra*
zujkelis, as labai stengiuosi save nusiteikti kad viskas bus GERAI ax.gif wub.gif tik tos baimes vis tiek yra g.gif g.gif nerimauju, kad tik 2.gif viskas gerai butu rolleyes.gif ax.gif o as jau kaip nors ax.gif 4u.gif
zujkelis
aurra* matau kad tikrai labai jaudiniesi:) tai normalu,bet tik proto ribose.ziurek kad per dau bijodama ir jaudindamasi nepakenktum sau.juk gimdymas yra normalus,naturalus procesas.galbut jaudiniesi ne tik kas bus pe gimdyma,bet dar labiau jaudiniesi,kad neuzilgo paimsi savo vaikeli i rankas biggrin.gif
aurra*
zujkelis, mes labai laukiam savo 2.gif ir aisku man kazkiek neramu, nes tai pirmas musu vaikutis ir atrodo tiek klausimu kyla g.gif g.gif bet tikiu, kad viskas bus good.gif good.gif

beje, aciu uz palaikyma wub.gif
rolana
Aš kažkaip visai nebijojau gimdyti, nes buvau įsitiknusi, kad pagimdysiu greitai ir neskausmingai. nu nežinau, kodėl aš taip prisigalvojau, gal kad būtų smagiau laukti gimdymo biggrin.gif ir gimdžiau 14 val ir nepasakyčiau, kad neskausmingai blink.gif . Bet tas laikas laaaabai greitai bėga, o skausmas laaaabai greitai pasimiršta, tai sakau, kad gimdžiau neilgai ir neskausmingai. Nu dabar man taip atrodo. biggrin.gif
Pooke
Ash irgi gimdziau 14 val. Ir tai normalu. mane gasdino bene visi, kaip bus baisu, kaip labai skaudes. Net mano gydytoja sake, jog gimdymo skausmas - pats stipriausias skausmas, koki zmogus (moteris:)) gali ishtverti. ir ka?? Ogi nieko... Patikek, ishtveriama. kai zhinai, kad bus labai baisu, to lauki... Tachiau dazhniausiai fantazija dirba virshvalandzhius. Visos mirtume, jei neishtvertume...
Man gimdymas praejo kaip kelios minutes. Tiesiog zhinojau, kad tai vis tiek kada nors BAIGSIS...
s.saulute
as gimdykloj praleidau 17 valandu, bet taip pat gimdziau pakankamai lengvai, manau jei tokie gimdymai butu visi, tai galeciau gimdyti ir gimdyti nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif
WildCat
rolleyes.gif o man neteko ilgai gimdykloj gulinet.. 9:20 dar tvarkiausi dokumentus atvaziavusi i ligonine, o 11:24 jau jauciau savo aukseli gulinti ant krutines thumbup.gif
aurra*
QUOTE(WildCat @ 2005 03 01, 23:48)
rolleyes.gif  o man neteko ilgai gimdykloj gulinet.. 9:20 dar tvarkiausi dokumentus atvaziavusi i ligonine, o 11:24 jau jauciau savo aukseli gulinti ant krutines thumbup.gif
*

thumbup.gif clap.gif good.gif
violla
Manau,svarbiausia nebijot gimdyt, ir but ramiai.
Gimdyt vaziavau ramai nusiteikusi, per saremius leido nuskausminancius (epidurine nejautra) taigi buvo visai pakenciama, o kai reikejo gimdyt svarbiausia daryt ir klausyt ka daktarai sako, ir labai stipriai "kakoti", vaika isgimdizu per kelis saremius, mazdaug per 15min.nekirpo ir neplysau, tiesa kaklelis siek tiek itruko,tai 2siulem sukabaino. Zinoma paskutinis saremis buvo begalo skausmingas, bet tik jis vienintelis... o veliau uzeina nerelus palengvejimas.
taig visos kurios ruosiates gimdyt nebijokit,ir bukit ramios.As buvau labai siauru klubu,tai man daug kas prognozavo sunku gimdyma, bet zinokit visa tai nesamone. Sekmes visom,kurioms arteja toji diena smile.gif
dėja
Važiavau nusiteikusi,kad visos pagimdo,pagimdysiu ir aš ax.gif .Ir po gimdymo vyrui pasakiau,kad galėčiau pagimdyti dar viena iškarto,negu kad tiek laiko vaikščioti su pilvu. biggrin.gif .Aišku ir su pilvuku nuostabu,bet tuo metu man taip atrodė blush2.gif
kudikis
O as labai bijau naturaliai gimdyti, bet vyras liepia. SOS sad.gif sad.gif
Shanti
Dekui uz tokia tema ir pasidalinima ispudziais. Kazkaip labai daug gasdinancios informacijos, o padrasinancios truksta. Visos besilaukiancios turetumem isisamonint, kad GALI buti gerai, lengvai ir pan. - to ir linkiu visoms.
Gura
Gimdžiau prieš tris savaites ir tikrai nebuvo taip baisu, kaip buvau prisiskaičiusi ir prisiklausiusi biggrin.gif (gimdžiau be nuskausminamo).
Skaudėt tikrai skauda, bet ne taip baisiai kaip įsivaizdavau, o kai pamatai mažąjį ilgai lauktą žmoguti thumbup.gif tai išvis skausmo lyg nebūta. Ir laaaaabai laaaabai svarbu klausyti ir daryti tai ką liepia gydytoja bei akušerė.
dziulka
esu girdejusi kad skausmas vertinamas desimtbaleje sistemoje,desimtoje vietoje nepakeliamas,zudantis skausmas...gimdymo skausmas-astuntoje.prisiskaiciusi tokiu baisybiu as laaabai bijojau gimdyt,maniau kad neistversiu,nes esu itin jautri skausmui... cry.gif
Bet kai atejo TA diena viskas pasirode pššš...gimdziau astuonias valandas,bet jos praejo taip greitai... smile.gif manau buvo lengva,nes palaike vyras kuris visa laika buvo salia ir tas nenumaldomas noras kuo greiciau pamatyti savo mazyle... 4u.gif

taigi mamos,tikekite savim ir nepergyvenkit,viskas bus gerai... thumbup.gif
zujkelis
as irgi gimdziau be nuskausminimo,norejau patirti,ka tai istikruju reiskia 4u.gif nenusivyliau smile.gif jausmo buvo,ir dar kokio biggrin.gif bet likau patenkinta net ir tuo,bent jau zinau,kad tikrai gimdziau thumbup.gif rolleyes.gif thumbup.gif
Arnika
Aš buvau nusiteikus, kad lengvai gimdysiu, nes mama ir močiutė lengvai gimdė, o tai paveldima man atrodo kažkiek...bet baisoka buvo, ką gali žinot... g.gif

Bet viskas greitai įvyko ir nelabai skaudėjo, apie nuskausminimą ir kalbos nebuvo thumbup.gif . Galiu pakartot laisvai, net patiko man, toks jausmas nerealus smile.gif
ignasser
QUOTE(kudikis @ 2005 03 05, 21:12)
O as labai bijau naturaliai gimdyti, bet vyras liepia. SOS sad.gif  sad.gif
*

Visai be reikalo ką nors planuoji iš anksto biggrin.gif gal tau tos nejautros net nespės pasiūlyti, o tu jau pagimdysi. Aš gimdžiau gimdykloje su vonia ir į tą įlipti nespėjau, kaip viskas buvo migom doh.gif Buvau nusiteikusi blogiausiam, o tikėjausi geriausio tongue.gif Kai galvoji, kad labai skaudės, tai ir lauki, kada gi bus tas laaaaaaabai, o jis taip ir neateina, nes viską ištveri ir leliuką jau laikai savo glėbyje tongue.gif
Brooke
Nieko baisaus tas gimdymas smile.gif Nereikia bijot tik, ir mažiau skaityt gąsdinimų wink.gif
s.saulute
As gimdziau su nuskausminimu tai labai neskaudejo ir buvo palyginus nesunku, nors gimdykloj prabuvau 17 valandu.Tikejausi baisesnio dalyko nei buvo.Kai pagimdziau tai is kart pasakiau:na jei tokie gimdymai tai galeciau gimdyti ir gimdyti.Kita karta bandysiu be nuskausminimo gal tada sakysiu jau kitaip ax.gif
happy
gimdziau be nuskausminamuju, gimdykloj prabuvau
2val 15 min,
Cia mano pirmas gimdymas buvo , lialius 4060 gr thumbup.gif
mergucia
o as ta dar tik gimdysiu ir labai labai to bijau.... o dar kai prisiklausiau kaip sunkiai ir ilgai viskas truko kol as i pasuli atejau, tai baimes tikrai nemazeja fear.gif
SOWELU
O as (gal ir kvaila), taciau noriu pajusti ta skausma, noriu greiciau patirti viska, nes zinau kuo visos kancios baigsis - gims mazutis zmogutis wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif Manau verta del to pasikankinti mirksiukas.gif
Origami
Pries dvi savaites pagimdziau savo antraja. Po pirmo kosmarisko gimdymo buvau siaubingai isibaimnusi. Bet tai ne is tolo to neprimine. Viskas praejo labai sklandziai, pagimdziau per 6valandas ir tai is tikruju primine mano svajoniu gimdyma. Nebuvo to nepakeliamo skausmo, aisku, teko kuri laika pakenteti, kol padare epidurini. Taciau jokiu plysimu, net "nenubrozdinta", kaip Daktare sake.
Manau, kad svarbiausiais dalykas nuo ko gali priklausyti sekmingas gimdymas tai gera Daktare ir Akusere, savojom liksiu dekinga visa gyvenima.

Ir dar... niekada nesuprasiu moteru norinciu pajusti kancia!? Manau viska reikia padaryti kad tik gimdymas taptu svente, juolabiau siuolaikine medicina jau gali tai.
Burbulytis
QUOTE(VILTE20 @ 2005 03 24, 18:14)
O as (gal ir kvaila), taciau noriu pajusti ta skausma, noriu greiciau patirti viska, nes zinau kuo visos kancios baigsis - gims mazutis zmogutis wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif Manau verta del to pasikankinti mirksiukas.gif
*

As, nors dar ir nesilaukiu, manau lygiai taip pat. Ar jau greitai gimdysi???Sekmes didziausios pasiruosiant tavo vaikiuko atejimo sventei!!!
SOWELU
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 28, 19:16)
As, nors dar ir nesilaukiu, manau lygiai taip pat. Ar jau greitai gimdysi???Sekmes didziausios pasiruosiant tavo vaikiuko atejimo sventei!!!
*

Gimdysiu gal siandien, gal dar po dvieju savaiciu
wub.gif wub.gif - jau atejo laikas, kai bet kada mazutelis gali panoreti ateit pas mus 4u.gif
Origami

O man tas patriotizmas viska iskenteti kategoriskai praejo po 12 valandu nezmonisko skausmo, kalbu apie pirmaji savo gimdyma, visa laime, kad prisiprasiu epiduro.
Tai mano patarimas, buk su daktare numaciusi ir nuskausminimo galimybe, jei kartais....

Bet bet kokiu atveju DIDZIAUSIOS TAU SEKMES!
*Bitutė*
O taip ir as bijojau blink.gif to pirmo gimdymo,bet jis tetruko4val. smile.gif ir visai neskaudejo.O antro visai nebijojau,galvojau bus dar lengviau biggrin.gif bet taip nebuvo verysad.gif kankinausinausi10val cry.gif
Burbulytis
QUOTE(VILTE20 @ 2005 03 28, 20:19)
Gimdysiu gal siandien, gal dar po dvieju savaiciu
wub.gif  wub.gif  - jau atejo laikas, kai bet kada mazutelis gali panoreti ateit pas mus 4u.gif
*

Jei dar nepavelavau, tai sekmes Tau didziausios, kazkaip as kai forume skaitinejau, man labai patiko tavo toks naturalistinis poziuris, manau, daug ko galima pasimokyti! Sekmes, Vilte, Tau ir Tavo maziukui!
SOWELU
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 01, 14:30)
Jei dar nepavelavau, tai sekmes Tau didziausios, kazkaip as kai forume skaitinejau, man labai patiko tavo toks naturalistinis poziuris, manau, daug ko galima pasimokyti! Sekmes, Vilte, Tau ir Tavo maziukui!
*

Aciu uz palaikyma wub.gif wub.gif
O linkejimai dar ne veluoja. Bet dvi dienas jauciu saremiukus su pertraukelemis naktimis. Tai kazkaip jau manau arteja tas musu susitikimas su mazuteliu wub.gif wub.gif
Fanta
As tai visa nestuma TIKEJAUSI lengvo nestumo, ir taip buvo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Niekad net nesidomejau visokiais nuskausminimais ir t.t. Na taip graziai ir lengvai viskas praejo! Daktare su akusere negailejo man pagyru ax.gif ax.gif
Ir dabar tik patvirtinu: daug kas priklauso nuo pacios mamytes psichologines bukles. Ir siandien dar prisimenu ta gimdyma kaip didele svente! O kokia nuotaika po gimdymo biggrin.gif Kai niekas nesitikejo sulaukt tokiu ziniu (gime Vilte 5 dienomis anksciau), o cia - oba! biggrin.gif Laikykites, nestukes! Neimkit visko taip i sirdi, maziau skaitykit apie sunkius gimdymus, ir kartokit sau: man taip nebus! As taip dariau visa nestuma, ir pasitvirtino! thumbup.gif
Fanta
VILTE20, tu lengvai gimdysi. As ta jauciu biggrin.gif
SOWELU
Nu nezinau nezinau ar lengvai, bet greitai palyginus. Ligonineje buvau 16v. - kudikeli supavau 20.30v.
Bet gimdymas nebuvo lengvas doh.gif Nors dabar tai tikrai nera svarbu, kai turiu savo angeleli wub.gif wub.gif wub.gif
tinginiukai
Zinot, per kursus pripasakojo, kad didele gimdymo baime, skausmu baime yra kulturos dalykas. Pasakojo, kad kur tai Pietu Amerikoj, ar tik ne Brazilijoj, gimdyma moterys ivardina kaip pati didziausia gyvenime malonuma ir lygina su orgazmu biggrin.gif
Reikia kaip nors ir mums taip isikalbeti thumbup.gif Nors manes pacios sitie dziaugsmai irgi dar tik laukia. Turbut todel skaitau tik skyreli Lengvas gimdymas mirksiukas.gif
Burbulytis
Prie viso to gero nuteikimo galima butu paskaityti A. Zarskaus Gimimo slepinys, irgi rasim apie kulturas, dabartines intervencijas i naturalu procea, pagalba nusiteikti pozityviai, labai gera knyga. Kaunietes tai gali ir i paskaitas nueiti, gaila nezinau kur vyksta. O visos kitos tai knygeles gali isigyti Jurgos Svedienes nesciuju kursuose, gal kur is draugiu gauti, nes deja, knygynuose niekur nemaciau...
Juste
vienintelis patarimas, tik nekluasyti t kurie gasdina del gimdymo.niekad nereikia nusiteikti kad bus baisum skaudes ir t.t.kirkvienai kitoks skausmas ir pats gimdymas, einant gimdyti reikia nusiteikti gerai, galvoti apie zmogeliuka kuris neuzilgo isvys si pasauli.tai padeda.
zujkelis
matau,kad neapsirikau pasiulydama jums mielosios tokia tema apie lengva gimdyma:) smile.gif bukit laimingos besilaukdamos ir nebijokit to gimdymo-matot kiek cia drasinancios informacijos:) gimdymas tai ne skausmo epogejus,o STEBUKLAS thumbup.gif
lika
As irgi gimdžiau lengvai ir greitai thumbup.gif Kai prasidėjo sarėmiai buvom namie ir tikrai neskubėjom į ligoninę, nes skausmo didelio nebuvo ir galvojom, kad dar ilgai teks laukti...Apie 15 val. nuvažiavom į ligoninę, nes sarėmiai pradėjo progresuoti ir jau skaudėjo biggrin.gif Kai gyd. apžiurėjo atidarymas buvo jau 6 cm, o 19 val. aš jau laikiau ant rankų savo mažylį wub.gif thumbup.gif Kaip paaiskino gyd. skausmas nebuvo labai stiprus, nes nenubėgo vandenys ir dėl to sąrėmiai buvo švelnesni thumbup.gif thumbup.gif Nieko nebijokit,skausmas labai greitai užsimiršta, užtat vaikų juokas ir šypsenos niekada wub.gif wub.gif wub.gif
Mįsliukė
Pirmas gimdymas - pabudau naktį 2.10 min., o 4.05 jau turėjau mergaitę. Antras gimdymas- pilvuką suspaudė namuose apie 11.30, o 0.55 jau turėjau antrą mergaitę, jeigu būčiau iš priėmimo pati į skyrių nepabėgus, tai tikriausiai ten būčiau ir pagimdžiusi.Skausmai buvo dideli, bet kai taip viskas greitai, tai nespėji įsijausti į juos smile.gif
Faithful
Na tikrai mielosios, labai daug kas priklauso nuo pačios nusiteikimo user posted image , na aš kaip ir visos bijojau gimdymo, bet daugiau turbūt dėl to kad mažąjam žmogeliukui nieko nenutiktų user posted image , ačių dievuliui viskas labai gerai, į gimdyklą kai nuėjau didelių skausmų nejaučiau buvo 15 val, o 19.05 jau laikiau ant rankų savo mažąją angeliukę, nu aš kažkaip dabar pagalvoju tai nei to skausmo neatsimenu...tik tas gražias akimirkas ,kai su vyru pirmąjį kartą pamatėm savo stebukliuką.... user posted image
Akvija
Aš tai atsimenu dar kitam forume, viena forumietė taip gražiai papasakojo apie gimdymą ax.gif Ji gimdė su epidūru, viskas praėjo lengvai, gerai baisiausia buvo tik per patį stūmimą.Ir kažkodėl aš labai įsijaučiau į tuos žodžius ir dingo visa baimė.Gimdymo nebijojau visai schmoll.gif .Ir pati gimdžiau su epidūru.Pradžioj sąrėmius jaučiau , paskui nuskausmino.Tada beveik visą dieną gimdykloj su vyru juokavom, vis skambinau mamai ir sakiau patenkinta - o aš gimdau biggrin.gif , na o aišku kad baisiausia buvo per stūmimą nes tada jau nebenuskausmino.Bet to baisumo cielos 20 min tongue.gif , o po to jau niekad nepamirštamas jausmas ir gražiausios gyvenimo akimirkos tongue.gif
Tikrai tikiu kad daug kas priklauso nuo nusiteikimo drinks_cheers.gif
Lengvo gimdymo,mamytės mirksiukas.gif
ragnez
ash taip pat manau, kad mano gimdymai buvo lengvi.
abu kartus saremiai prasidejo apie 1 val nakties. pirma karta ishvakarese ishejo gleiviu kamshtis - ish to supratau, kad jau greitai gimdysiu smile.gif su saremiais prasivarcheu namie iki ryto, apie 8 nuvazhiavom i gimdymo namus, 12 turejau sunu smile.gif
antra karta dvi paras priesh gimdyma jauchiau paruoshiamuosius saremius. jie buvo gana stiprus ir reguliarus, bet kazhkodel buvau tikra, kad dar negimdau smile.gif tikrieji saremiai prasidejo nakti. apie 4 valanda nuvazhiavom i gimdymo namus, 6.30 turejau antra sunu smile.gif
abudu kartus gimdzhiau su epiduru. jei gimdysiu trechia - rinksiuosi naturalu gimdyma wub.gif

kai laukiausi pirmojo ir nezhinojau, kas yra gimdymas, truputi bijojau. bet jauchiau, kad atejus laikui zhinosiu, kas vyksta ir ka reikia (ka noriu) daryti. taip tikrai ir buvo (ty zhinojau, ko noriu). deja ligonineje nebuvo nei noro, nei jegu pasakyti apie tai gydytojams. mano patarimas besiruoshianchioms gimdyti - suzhinokite kuo daugiau apie neshtuma ir gimdyma, apie naujagimi, apie ligonine, kurioje ruoshiates gimdyti, pasiruoshkite gimdymo plana.
pasitikekite savimi, savo kunu, savo kudikiu - tikrai instinktyviai pajusite, ka ir kaip reikia daryti, tereikia isiklausyti smile.gif
Keja
Smagu skaityti tokius grazius jusu prisiminimus 4u.gif O as vis dar labai bijau blush2.gif Nors ejau ir i Semetos kursus, kad tik mane nuramintu deja... Bet as ne skausmo bijau, o del leliuko. Noriu gimdyti naturaliai, o bijau, kad skausmas gali mane issekinti ir stumti jegu pritruksiu blink.gif .
Juste
QUOTE(Zydre2 @ 2005 04 29, 19:23)
Smagu skaityti tokius grazius jusu prisiminimus 4u.gif O as vis dar labai bijau blush2.gif  Nors ejau ir i Semetos kursus, kad tik mane nuramintu deja... Bet as ne skausmo bijau, o del leliuko. Noriu gimdyti naturaliai, o bijau, kad skausmas gali mane issekinti ir stumti jegu pritruksiu blink.gif .
*

nėra ko bijoti tikrai, patikėk, nusiteik geram, galvok kaip tu džiaugsiesi kai tik iš vysi savąjį džiaugsmą, neapsakomą džiaugsmą.negalvok kad skaudės ar tu kažko nepajėgsi, tu pajėgsi galbūt net geriau už kitas, tik nebijok.Stiprybės tau!!! friends.gif soske.gif
oksė
[SIZE=7][COLOR=red]
Sveikos, aš galiu pasakyti kad gimdymas nėra toks baisus ir skausmingas kaip kartais girdime, žinoma kiekvienai individualiai, kuomet nejauti baimės viskas praeina puikiai,patikėkit. Kadangi lankiau Šemetos mokyklėlę, žinojau viską kas ir kaip gali būti, todėl buvau rami. Daug lemia nusiteikimas ir pasiruošimas. umn.gif
bafi
Sveikutės smile.gif Aš visai nebijau gimdyti, esu tikra , kad viskas bus gerai, greitai, ir nors ir skausmingai epidūrinio tikrai nesielisiu ir pagimdysiu kaip visos moterys pagimdo, juk tai natūralu smile.gif , ir manau, kad dažnau baimė ir nusiteikimas pakenkia todėl ir skauda ir viskas baisiau atrodo ax.gif , tikiuosi mano geras nusiteikimas man ir mano mažyliui padės wub.gif
Ramacka
Nors visi gimdymai yra skirtingi, bet tikiosi, kad antras vaikutis gims taip pat lengvai kaip ir dukiryte biggrin.gif . Visa gimdyma laukiau kada prasides tie siaubai apie kurios taip pasakojama 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.