aistruole
2007 09 29, 13:44
Norejau paklausti teveliu del vaiku auklejimo ar siaip pastabu jiems. Ar mamytes nepastebi grubiu teciu pastabu, labai girezto auklejimo, kai is salies klausant ausys linksta ? Na kai ant vaiku pykstama del tam tikru priezasciu ir atrodo tevelis labai jau piktai kalba, o tu pati negali kistis (ka vaikai pagalvos) Buna ir man, kad neina graziai ka pasakyti jau susinervinus... Ka norejau pazymeti, kad po grieztu komentaru ar pamokymu tevelis toliau bendrauja su vaikais maloniai, o as taip pat. Taciau tas toks grieztumas Tai ar jus teveliai irgi tokie griezti? Ar manot tai veiksminga ateiciai? Kas yra per daug?
Jei yra meile tai grieztumas ne problema. Manau grieztumas tai atkaklumas laikytis tvarkos. bet tai ne butinai turi atrodyt despotiskai. Va rekimas, vaiku musimas, zeminimas tai ne grieztumas, o pyktis kuris aplamai yra blogis. Turiu as tokia silpnybe - sunu kartais aprekiu, kai tureciau apsikabint ir kantriai paasikint kai ka. Gal cia igimta, nes mano tevas toks pat buvo (o sakiau jo klaidu nekartosiu). Ne karta esu gailejesis del to, na zmona tai pastebi, pasikalbam, stengiames but griezti bet svelnus ir turet pakankamai "fun" seimos gyvenime.
aistruole
2007 09 30, 15:10
nu va, siandiena jis man pasake, kad nenori kaip kiti gyventi - kaip kiaules! leisti vaikus po kambarius taukinom rankom ir burnom, leisti gadinti daiktus, kompiuteri isterlioti ar TV...jis tokiu zmoniu nesupranta ir netoleruoja
varveklis
2007 09 30, 17:29
QUOTE(aistruole @ 2007 09 30, 16:10) nu va, siandiena jis man pasake, kad nenori kaip kiti gyventi - kaip kiaules! leisti vaikus po kambarius taukinom rankom ir burnom, leisti gadinti daiktus, kompiuteri isterlioti ar TV...jis tokiu zmoniu nesupranta ir netoleruoja  Tegu nusiperka didelį stiklinį gaubtą ir jame susikuria savo idealią 'environment'. O vaikai tai išties vieni nemalonumai, problemos, taukuoti pirštai, išbarstyti žaislai ir nėra ko tokius padarus arba padarus, toleruojančius tokius padarus, toleruoti
QUOTE(varveklis @ 2007 09 30, 17:29) Tegu nusiperka didelį stiklinį gaubtą ir jame susikuria savo idealią 'environment'. O vaikai tai išties vieni nemalonumai, problemos, taukuoti pirštai, išbarstyti žaislai ir nėra ko tokius padarus arba padarus, toleruojančius tokius padarus, toleruoti   jooo vaikai ne tik taukuotais pirstais ir veidais varineja, bet gali ir sienas ispaisyti, plastelinu padekoruoti.. brrrr... geriau vaiku netureti ir steriliai gyventi
QUOTE(aistruole @ 2007 09 29, 14:44) Tai ar jus teveliai irgi tokie griezti? Ar manot tai veiksminga ateiciai? Kas yra per daug?  Pas mus mamytė irgi mėgsta retsyk  sudrausminti. Štai dabar sekmadienio vakaras rytoj vaikui į mokyklą. Tur būt dar ne viską susidėjo, pilnas kambarys žaislų , kaštonų.  Ką sakyt vaikui, gal atsiprašyti , kad trukdau.
*saulė*
2007 10 01, 07:57
Mūsų tėtis taip pat labai griežtas (bent man taip atrodo).  Atrodo, kad galėtų keikviename žingsnyje vaiką kontroliuotų: išmėtyti žaislai, nenuvalytos rankos, ne taip sėdi prie stalo ir t.t. Aišku aš kartais neapsikentųsi tėveliui duodu gerai velnių už tuos jo nesibaigančius reikalavimus (aišku, kai vaikas negirdi)  Ne kartą aš taip pat savo vyrui sakiau, kad jis tikriausiai jei galėtų, vaiką pasodintų ir neleistų pajudėti  Aišku aš pritariu, kad vaikai turi būti mokomi ir tvarką palaikyti, ir rankas nusivalyti, bet viskas turi būti saikingai ir tikrai ne su pykčiais, barniais. Taip mes ir gyvename - auklėjam vaiką, o aš dar ir tėtį auklėju, kai jis perlenkia lazdą.  Ir galiu pasakyti, kad kartais aš labiau pavargstu nuo tėčio auklėjimo būdų ir nuo jo nepagrįstų reikalavimų, negu nuo pačio vaiko. Man taip sunku susilaikyti ir neužšaukti ant tėčio, kad jis visiškai nesupranta apie vaikų auklėjimą, kad paskui nuo tų susilaikymų pasidarau baisingai pikta. Aišku svarbiausia, kad vistiek vaikas beprotiškai myli tėtį
mama_gulbe
2007 10 01, 08:27
kiekviena situacija skirtinga ir tas grieztumas turi tureti protingas ribas ir argumentus riebaluotom rankom vaiku neleisti i kambary - ne visada gi suganysi kur jie tar rankas ikisa, is paskos gi su skuduru irgi gi nelakstysi zaislai, ju visur pilna, tai gal visai ju nepirkti, prikalti prie lubu - lai dziaugiasi i juos spoksodami (gerai jai vaiaks turi atskira kambary, bet ir to, gi jie irgi nori kartu pabbuti svetaineja , tai ir tempia kartu visa savo turta) ne taip sedi, valgyt greiciau, kaip cia ta sauksta laikai ir t.t.t. - gi kompleksa vaikui galima taip ivaryti as us grieztuma saikingai
aistruole
2007 10 01, 13:07
tai taip - zaislai kas kita, kad ir jie ir ismetyti, juk jie negadina nieko labiau turejau galvoje higieninius, svaros reikalvimus... o pavyzdziui del nesvariu ranku ir burnu problemos, kaip sakot, kad nesuganysi vaiku, tai visiskai priestarauju, tai visiskai lengva isspresti ir pasiteisinimas, kad tai - vaikai, nepagristas. si problema pas mus issprendziama stai kaip: valgome virtuveje prie stalo. nesvarbu kas tai - pusryciai, pietus, vakariene, sausainiai, cipsai, saldainiai, ciulpinukai pas mus retas dalykas ir net tokiu atvjeu liepiama ne vaikscioti su juo, o suciulpti virtuveje. ir po kiekvieno maisto plauna rankas tai stai kaip tetis isauklejo  ir su tuo problemu niekada neturejome, niekas pas mus neisterliota ir neistepliota. o tik ateina kitu vaikai  baisu, tik ir ziurek kokia nesamone padarys (o ju teveliai nesusitvarko, nemoka ir stebisi kaip musu tokie gerieciai) na as cia gal i lankas  pasigyriau kaip sakant kad ir kaip bebutu, kartais man mano vyras atrodo per daug grieztas....kartais norisi prie TV pavalgyti ar vaikams ka duoti, tai tai buna oi retenybe, svente tik per gimtadienius ir va nesuprasi kas geriau
QUOTE(aistruole @ 2007 10 01, 13:07) tai taip - zaislai kas kita, kad ir jie ir ismetyti, juk jie negadina nieko labiau turejau galvoje higieninius, svaros reikalvimus... o pavyzdziui del nesvariu ranku ir burnu problemos, kaip sakot, kad nesuganysi vaiku, tai visiskai priestarauju, tai visiskai lengva isspresti ir pasiteisinimas, kad tai - vaikai, nepagristas. si problema pas mus issprendziama stai kaip: valgome virtuveje prie stalo. nesvarbu kas tai - pusryciai, pietus, vakariene, sausainiai, cipsai, saldainiai, ciulpinukai pas mus retas dalykas ir net tokiu atvjeu liepiama ne vaikscioti su juo, o suciulpti virtuveje. ir po kiekvieno maisto plauna rankas tai stai kaip tetis isauklejo  ir su tuo problemu niekada neturejome, niekas pas mus neisterliota ir neistepliota. o tik ateina kitu vaikai  baisu, tik ir ziurek kokia nesamone padarys (o ju teveliai nesusitvarko, nemoka ir stebisi kaip musu tokie gerieciai) na as cia gal i lankas  pasigyriau kaip sakant kad ir kaip bebutu, kartais man mano vyras atrodo per daug grieztas....kartais norisi prie TV pavalgyti ar vaikams ka duoti, tai tai buna oi retenybe, svente tik per gimtadienius ir va nesuprasi kas geriau  jei jus patys valgot tik virtuvej, tai vadinasi viskas norma  o mes valgom bet kaip.. ir prie teliko sugriuve ir aplink kompa kartais lekstem apsidelioju, taigi ir vaikam leidziama taip valgyti  o kokias nesamones daro ateje kiti vaikai?
mama_gulbe
2007 10 01, 13:41
QUOTE(+333+ @ 2007 10 01, 14:37) jei jus patys valgot tik virtuvej, tai vadinasi viskas norma  o mes valgom bet kaip.. ir prie teliko sugriuve ir aplink kompa kartais lekstem apsidelioju, taigi ir vaikam leidziama taip valgyti  o kokias nesamones daro ateje kiti vaikai?  a as ir uzaugau taip kad valgem kur pasitaiko, tai kambary tai virtuvej, tai miegamajam o MB kitaip isaukletas ir man LABAI sunku persilauzti  :D:D:D bet stengiuos stengiuos a siaip pritariu tai minciai kad viska reik aryt ten kur priklauso, pamokas prie stalo, valgymas virtuvej
aistruole
2007 10 01, 17:50
+333+ tai taip ir daro viska bele kur ir elgiasi bele kaip, visai nezino kas galima ir kas ne... tai tu manai tai yra gerai tokia netvarka, kai vaikai valgo lakstydami po kambarius? na kiekvienam savaip....o man taip netinka
QUOTE(aistruole @ 2007 10 01, 17:50) +333+ tai taip ir daro viska bele kur ir elgiasi bele kaip, visai nezino kas galima ir kas ne... tai tu manai tai yra gerai tokia netvarka, kai vaikai valgo lakstydami po kambarius? na kiekvienam savaip....o man taip netinka  man yra kaifas valgyt ant sofkes prie teliko.. ar su sumustiakais prie kompo sedet, kol mazas pietu miega.. nematau priezasciu to nedaryti ar vaikam neleisti  trupiniam yra siurblys, o istepliotom sienom skuduras.. kai paaugs perdazysim.. irgi nematau problemos  sterilumas man nepatinka ir vaiku kaip kareiviu su svariom rankytem neauginau ir neauginsiu  leidziu terliotis..ir namie ir lauke ant zoles vartytis.. dabar mano mazas mokosi valgyt pats.. taskosi su saukstu i kaire i desne.. negi man del to nervuotis.. ismoks valgyt, nesitaskys.. is kitos puses, neisivaizduoju kaip mano vietoj nenusedinti vaika priverst suvalgyt sausaini sedint vienoj vietoj.. misija neimanoma  Žodziu mes gyvenam kitaip ir del tokiu smulkmenu nesijaudinu.. apie vaizda namie, kai 2vaikai paduksta su shuniu geriau nepasakosiu ir neshiurpinsiu.. po to sutvarkau ir tiek.. uztat ju spindincios akys man svarbiau nei blizgantis veidrodis.. Sveciuose yra kitos taisykles, bet tikrai prirakintu nelaikau.. jei pamatau kad zmones stresuoja, siulau susitikt parke ar kavinej, ar i svecius pas mus pakvieciu.. ir problemos nelieka
mama_gulbe
2007 10 01, 22:04
QUOTE(aistruole @ 2007 10 01, 18:50) +333+ tai taip ir daro viska bele kur ir elgiasi bele kaip, visai nezino kas galima ir kas ne... tai tu manai tai yra gerai tokia netvarka, kai vaikai valgo lakstydami po kambarius? na kiekvienam savaip....o man taip netinka  tai nesuprantu kame bedos? Papildyta:QUOTE(+333+ @ 2007 10 01, 20:11) man yra kaifas valgyt ant sofkes prie teliko.. ar su sumustiakais prie kompo sedet, kol mazas pietu miega.. nematau priezasciu to nedaryti ar vaikam neleisti  trupiniam yra siurblys, o istepliotom sienom skuduras.. kai paaugs perdazysim.. irgi nematau problemos  sterilumas man nepatinka ir vaiku kaip kareiviu su svariom rankytem neauginau ir neauginsiu  leidziu terliotis..ir namie ir lauke ant zoles vartytis.. dabar mano mazas mokosi valgyt pats.. taskosi su saukstu i kaire i desne.. negi man del to nervuotis.. ismoks valgyt, nesitaskys.. is kitos puses, neisivaizduoju kaip mano vietoj nenusedinti vaika priverst suvalgyt sausaini sedint vienoj vietoj.. misija neimanoma  Žodziu mes gyvenam kitaip ir del tokiu smulkmenu nesijaudinu.. apie vaizda namie, kai 2vaikai paduksta su shuniu geriau nepasakosiu ir neshiurpinsiu.. po to sutvarkau ir tiek.. uztat ju spindincios akys man svarbiau nei blizgantis veidrodis.. Sveciuose yra kitos taisykles, bet tikrai prirakintu nelaikau.. jei pamatau kad zmones stresuoja, siulau susitikt parke ar kavinej, ar i svecius pas mus pakvieciu.. ir problemos nelieka  super teisingai pasakei, mano mintys panasios a jei tas suo dar ir seriasi
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 10 01, 22:04) a jei tas suo dar ir seriasi  na taip.. jis su kailiu  ir sveria daugiau nei mazasis  bet kai trupinius siurbiu, tai ir kaili tuo paciu
Sapokliaka
2007 10 02, 07:04
QUOTE(aistruole @ 2007 10 01, 18:50) +333+ tai taip ir daro viska bele kur ir elgiasi bele kaip, visai nezino kas galima ir kas ne... tai tu manai tai yra gerai tokia netvarka, kai vaikai valgo lakstydami po kambarius? na kiekvienam savaip....o man taip netinka  aistruole, o kas atsitiks, jei vaikas ciulps saldaini ziuredamas filmukus ar zaisdamas su zaislu??? Kas?? Isteplios? Man tas momentas ziauriai nuskambejo... as sutinku, kad tvarka gerai, bet paimi siurbli ir skudura (kaip +333+ rase) ir sutvarkai... Kam ta vaika mustruoti kaip kariuomenej? As irgi leidziu dziaugtis vaikyste, terliotis, purvintis, voliotis ir t.t. O problemos, kad vaikas valgys obuoli ant lovos irgi nematau...
Madam x
2007 10 02, 07:20
as manau vaikams reikia leisti buti vaikais su pilnaverte vaikyste...o i tai ieina ir sutepti drabuzeliai,ir suvalgytas sausainelis ,kad ir lovoje,jei jam taip norisi,ir grindys ar kilimas pritrupintas trupineliais ...viskas tai sutvarkoma...vaikas tam yra vaikas...suauges ir tas kartais valgi nusitempia kur jam tuo metu patogiau ,i svetaine ar i miegama prie teliko
aistruole
2007 10 02, 13:35
na nesigilinsiu gal per daug....jums gerai taip, man gerai kitaip.... gal jei gyventume kaime kur nieko nereikia saugoti, nei grindu nei sienu nei viso kito, zinoma visiems geriau..... mano atveju mes saugome savo namus, kad butu jie tvarkingi ir svarus. o vaikai patys puikiai suvokia kas gerai ir kas blogai, manau tai ateityje jiems pades ne tik tvarkos ir svaros atzvilgiu, bet ir etiketo (o kur tinginystes  )
mama_gulbe
2007 10 02, 13:57
QUOTE(aistruole @ 2007 10 02, 14:35) na nesigilinsiu gal per daug....jums gerai taip, man gerai kitaip.... gal jei gyventume kaime kur nieko nereikia saugoti, nei grindu nei sienu nei viso kito, zinoma visiems geriau..... mano atveju mes saugome savo namus, kad butu jie tvarkingi ir svarus. o vaikai patys puikiai suvokia kas gerai ir kas blogai, manau tai ateityje jiems pades ne tik tvarkos ir svaros atzvilgiu, bet ir etiketo (o kur tinginystes  ) dabar tik paziurejau kad vaikai jau tavo pakankamai dideli kad suvoktu jog sokoladuotas rankas reik nusiplaut... bet ir siaip neatsakei i klausima : kame tada problema???kuria pati iskeliai sukurdama sita tema? jei viskam pritari ka sako tavo vyras del vaiku auklejimo grieztomis salygomis, tai kas tau nepatinka, nes viska ka cia susakai tau tinka ir patinka, tai nesuprantu kas tau nepatinka?
QUOTE(aistruole @ 2007 10 02, 13:35) gal jei gyventume kaime kur nieko nereikia saugoti, nei grindu nei sienu nei viso kito, zinoma visiems geriau..... mano atveju mes saugome savo namus, kad butu jie tvarkingi ir svarus. o vaikai patys puikiai suvokia kas gerai ir kas blogai, manau tai ateityje jiems pades ne tik tvarkos ir svaros atzvilgiu, bet ir etiketo (o kur tinginystes ) is tokio sakinio galima butu pagalvoti, kad visi kaimieciai gyvena kaip bomzai apskurusiuose namuose su kruva terliotu vaiku, o va jau mieste sterilumas ir svara Na mano namai irgi ne kiaulide... o tvarkos ir svaros mokau, gal reiketu labiau zinoma.. bet mokymasis vyksta kartu.. "priterliojai, einam valyt".. o kaip pas jus mokosi, jei nieko nepriterlina, tai ir valyt nera ka  Prie ko etiketas?.. mano sesiamete moka valgyt normaliai su irankiais, kavinej gedos nedaro.. tikrai nuosirdziai nesuprantu kame tokio mushtro teigiamumas  Sakyciau visa tai ka jus isvardinot, galima pasiekti kartu tvarkantis, kartu lova klojant ir t.t... o ka duoda tas neleidimas atsipaiduot ir sedet prie teliko su bliudu kukuruzu?
mama_gulbe
2007 10 02, 15:20
QUOTE(+333+ @ 2007 10 02, 15:51) is tokio sakinio galima butu pagalvoti, kad visi kaimieciai gyvena kaip bomzai apskurusiuose namuose su kruva terliotu vaiku, o va jau mieste sterilumas ir svara Na mano namai irgi ne kiaulide... o tvarkos ir svaros mokau, gal reiketu labiau zinoma.. bet mokymasis vyksta kartu.. "priterliojai, einam valyt".. o kaip pas jus mokosi, jei nieko nepriterlina, tai ir valyt nera ka  Prie ko etiketas?.. mano sesiamete moka valgyt normaliai su irankiais, kavinej gedos nedaro.. tikrai nuosirdziai nesuprantu kame tokio mushtro teigiamumas  Sakyciau visa tai ka jus isvardinot, galima pasiekti kartu tvarkantis, kartu lova klojant ir t.t... o ka duoda tas neleidimas atsipaiduot ir sedet prie teliko su bliudu kukuruzu?  aga koks cia kaifas cipsus valgyt virtuvej prie stalo prisiplojus, ir gal dar net ne is pakelio o butinai i lekste subertus
Sapokliaka
2007 10 03, 18:44
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 10 02, 14:57) dabar tik paziurejau kad vaikai jau tavo pakankamai dideli kad suvoktu jog sokoladuotas rankas reik nusiplaut... bet ir siaip neatsakei i klausima : kame tada problema???kuria pati iskeliai sukurdama sita tema? jei viskam pritari ka sako tavo vyras del vaiku auklejimo grieztomis salygomis, tai kas tau nepatinka, nes viska ka cia susakai tau tinka ir patinka, tai nesuprantu kas tau nepatinka?  Va ir man toks klausimas iskilo....
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 10 03, 18:44) Va ir man toks klausimas iskilo.... Problema temos pavadinime.. bet kai visi komentarai sako kad "per daug" issijungia gynybine reakcija.. "man ir taip laaabai gerai, o jus darykit kaip norit".. ir tada problemos nebelieka  sunku sutikti, kad galbut lazda perlenkta.. bent jau man kartais tai buna.. ir tik n kartu permascius pagalvoju, kad gal tikrai neblogai pataria..  man ir kai kas sake.. kad atsipalaiduok.. siokia tokia netvarka namuose vertink kaip "darbine aplinka" o ne bardaka.. tik problema pas mane buvo kita.. vaikam as niekad per daug kazko nedraudziau, bet tvarkiausi savo miego saskaita  taigi nustojau.. dabar einu miegot ramiai
mama_gulbe
2007 10 04, 07:55
QUOTE(+333+ @ 2007 10 04, 07:33) Problema temos pavadinime.. bet kai visi komentarai sako kad "per daug" issijungia gynybine reakcija.. "man ir taip laaabai gerai, o jus darykit kaip norit".. ir tada problemos nebelieka  sunku sutikti, kad galbut lazda perlenkta.. bent jau man kartais tai buna.. ir tik n kartu permascius pagalvoju, kad gal tikrai neblogai pataria..  man ir kai kas sake.. kad atsipalaiduok.. siokia tokia netvarka namuose vertink kaip "darbine aplinka" o ne bardaka.. tik problema pas mane buvo kita.. vaikam as niekad per daug kazko nedraudziau, bet tvarkiausi savo miego saskaita  taigi nustojau.. dabar einu miegot ramiai  taigis ir puiku reik tvarkytis kai uzeina  man uzeina taip normaliai karta per menesi  a iki tol viskas ciki, jokio tvarkymosi miego saskaita
Staigmena
2007 10 07, 17:16
na tvarkyti kambarį kai jame yra mažas vaikas tolygu valyti sniegą kai pusto. bet švarus vaikas tai visai normalu. na suvalgė šokoladą ir plaunam rankas, pavalgėm ir plaunamės... taip nuo pat mažens tai taip įpratom kad purvina pati vaikščioti nenorim o ir rūbelius pakeisti galima ne kartą per porą dirnų ar savaitę o keletą kartų per dieną jei susitepė. juk pačios tai persirengiam jei išsitepam o mūsų šeimoje aš esu tas griežtasis gimdytojas kuris reikalauja tvarkos, švaros, ramybės ir pan... tėtis ir balose pasimaudyti leidžia jei ti rūbeliai prastesni ir guminukain apauti.
Smalizius
2007 10 16, 02:26
Būnam griežti, bet teisingi
Arsua32
2007 10 19, 11:40
Mama turi buti svelni, o tetis...turi buti grieztesnis  Svarbu neperzengti ribos tarp grieztumo ir pykcio, ir neisauginti vaikui baimes, kuri persmelktu meile ir pagarba  Neturi buti atvejis: bijo - reiskia myli, gerbia  O kontroles ir grieztumo reikia, ypac berniukams. Sunku zinoma, klausyti, kai tevas aukleja vyresneli, pati isikisu matydama, kad perlenkia su grieztumu, bet tada dar puokste barniu gaunu ir as  Reikia tiketis, kad per didelis grieztumas neatsisuks pries mus pacius, ir savo vaikucius isauklesime gerais ir dorais zmonemis. Sekmes ir kantrybes visiems teciams ir mamytems. Ir dar...prisiminkite patys, kad nebuvote vaikysteje angeliukais
Šūdas tie visi griežtumai...šuniui tinka bizūno-gardaus kasnelio dresūra...žmogų,nuo kūdikystės veikia teigiamai tik paskatinimai,pagyrimai,atlikus kažką teigiamo...norisi ir vėl daryt gerai,ir dar geriau,jei žinai,kad tai bus įvertinta...deja,aš tai žinau ir suprantu,bet...lengviau yra aprėkt saviškius,atskaityt moralą,nubaust...ir tikėtis,kad taip kažką įskiepyji,išauklėji...ne... Sakysim,darbe jus viršininkas pjauna dėl kiekvienos smulkmenos,neįvertina gerų darbų,pastoviai nepatenkintas,spaudžia ir priekaištauja...dirbt nesinori,kai užknis galutinai,rasi kitą darbą...arba viršininkas nepastebi kiekvieno jūsų darbo broko,bet pastebi ir įvertina kiekvieną pasiekimą...dirbsit,tobulėsit,kasryt su malonumu varysit į darbą... Su vaikais tas pats principas...tik,kad užspeisti į kampą jie šeimos pakeist negali,kaip darbo...ir nereik tiems "griežtuoliams" vėliau verti,kad suaugęs vaikas nesugeba net į metus kartą paskabint...
istvirkeleee
2009 06 20, 23:24
na ir as pasigirsiu apie grieztuma bet nezinau ka tai nori yrodyti sakydami vyrai as busiu grieztas  kad vaikas nebutu lepunelis .bent jau mano situacijoj tai tas grieztumas jei galima ji taip pavadint  tai vyro engimas vaikui pasireiskia. nu kad ir pvz:, mergyte atbega apsikabina ar zaisti nori tai mazdaug ji bus lepinama ar papraso paduot ka nors  .mergytei 2metukai o jis aukleja ja kad ji nebutu islepus nors tik reikia teviskos meiles.ka jus manot  ?
Lioncius
2009 06 21, 11:39
grieštumas turi būti!!! bet neperliankiant lazdos, o despotiškas rėkimas tik parodo, kad mes patys nemokam tvardytis. Vaikai vaikščioja taukuotom rankom ir viską terlioja, nuprausk, apsiliejo nuvalyk, primėtė žaislų mokink kad reik susirinkti ir padėk surinkti. Griežtumas turi būti tiek iš mamos tiek iš tėvo pusės o ne tėvas rėkia despotišku balsu o motina tik glosto vaikus prisispaudus Tiesiog sėdat ir negirdint vaikam tariatės situacija 1 darom taip, situacija 2 darom taip ir nebus tėvas despotas vaikų ir motinos akyse.
tetukas1982
2009 06 22, 08:18
Tvarka turi buti.
BEVEIK TOBULA
2009 06 30, 15:24
as nesuprantu ka reiskia griestai aukleti uztenka ir vieno zodzio,aukleti.manau vaikui reikia ramiai,aiskiai,aiskinti ,kas jam galima o kas ne. o jei griestumas yra rekimas,galiausiai isterija,ir dar musimas,tai mano nuomone tai nera tinkamas auklejimas,ir prastas pavyzdys vaikui.vaikas tevu neturi bijoti.
***Žaltvykslė
2009 07 01, 12:02
O man visada buvo nepriimtina leisti vaikams visur landžioti taukuotiems, murzinomis rankomis, trupinti sausainius po visą butą ir pan. Vaikai turi pavalgyti su tėvų priežiūra virtuvėje, po to jiems turi būti nuprausiamos rankos, nuvalomas veidas- tada jie gali eiti kur nori. Na gerai, lai sau sausainius graužia viename kambary, sakykim, kur vaiko žaislai, bet ne miegamajame tėvų, ne vonioj, ne dar kur nors. Jei tėvai įves laiku tvarką- nebus baisu tuos vaikus į svečius vestis, nei svečių netikėtų namie sulaukti. Menu, kaip mano teta vaikus pametinius augino  tą siaubą prisimenu jau po 30 metų. Visur bute būdavo trupiniai- kur bepasisuksi, o tetos visi be išimties rūbai buvo kleckuoti, košiuoti, apčiupinėti vaikų rankomis  Baisiau baisaus. O dėl griežto tėvo- taip ir turi būti. Tėvas- racionalioji, griežtoji šeimos dalis, motina- emocingesnė, švelnioji. Pusiausvyra. Mylintis tėvas vaikų nenuskriaus, bet drausmins.  Mano tėvas buvo itin griežtas. Bet labai mane mylėjo. Pats brangiausias man žmogus visada buvo ne mama, o būtent jis. Taip, kad...
Klajokle
2009 07 02, 13:19
QUOTE(*saulė* @ 2007 10 01, 07:57) Mūsų tėtis taip pat labai griežtas (bent man taip atrodo).  Atrodo, kad galėtų keikviename žingsnyje vaiką kontroliuotų: išmėtyti žaislai, nenuvalytos rankos, ne taip sėdi prie stalo ir t.t. Aišku aš kartais neapsikentųsi tėveliui duodu gerai velnių už tuos jo nesibaigančius reikalavimus (aišku, kai vaikas negirdi)  Ne kartą aš taip pat savo vyrui sakiau, kad jis tikriausiai jei galėtų, vaiką pasodintų ir neleistų pajudėti  Aišku aš pritariu, kad vaikai turi būti mokomi ir tvarką palaikyti, ir rankas nusivalyti, bet viskas turi būti saikingai ir tikrai ne su pykčiais, barniais. Taip mes ir gyvename - auklėjam vaiką, o aš dar ir tėtį auklėju, kai jis perlenkia lazdą.  Ir galiu pasakyti, kad kartais aš labiau pavargstu nuo tėčio auklėjimo būdų ir nuo jo nepagrįstų reikalavimų, negu nuo pačio vaiko. Man taip sunku susilaikyti ir neužšaukti ant tėčio, kad jis visiškai nesupranta apie vaikų auklėjimą, kad paskui nuo tų susilaikymų pasidarau baisingai pikta. Aišku svarbiausia, kad vistiek vaikas beprotiškai myli tėtį  Vos ne kaip mano parasyta  Tik kai as vyrui ka pasakau,kad netaip padare gaunu trigubai moralu atgalios...  Jau savo nuomones niekad nekeis jei ir neteisinga Tik maniskis patevis dukrai,tai delto man kartais vaidenas,kad nemyli jos,kad toks grieztas vis engia ir engia...O kur svelnumai?
BEVEIK TOBULA
2009 07 07, 11:41
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 01, 14:02) O man visada buvo nepriimtina leisti vaikams visur landžioti taukuotiems, murzinomis rankomis, trupinti sausainius po visą butą ir pan. Vaikai turi pavalgyti su tėvų priežiūra virtuvėje, po to jiems turi būti nuprausiamos rankos, nuvalomas veidas- tada jie gali eiti kur nori. nu bet gi cia elementarus auklejimas,o ne ypatingas griestumas,kiekviena diena valgant vietoje,priprantama ir vaikui net minties nebuna,kad eiti su maisu i kambari. o kaip tu sakai,kad turi buti taip ar taip,tai cia jau kiekvienam savo,vienas turi vienokias taisykles,kitas kitokias,vienam gerai taip,kitam kitaip..ir vienos tiesos,kaip geriau nera.
Su tuo čiulpinuku tai gal per žiauriai jau man skamba. Taip ir įsivaizduoju: pareina mama iš parduotuvės, paduoda vaikui čiulpinuką ir sako: "Bėk į virtuvę, sučiulpk ir tada galėsi ateiti į kambarį"... kiek yra valgę tie vaikai saldainių, niekada nieko pas mus neištepliojo, juk galima bet kokioj erdvėj tvarkingai valgyti. (Ne apie kotletus su bulvių koše kalbu)
grambolys
2009 09 04, 11:33
Buvo taip ir pas mane, kad vaikai neklausė, tai mostelėjau porą sykių sprandan ir namie ramu kaip Rudaminos koplyčioj. Dabar vaikai kaip angelai, net alaus nuperka kioske, bo Maximoj neparduoda jiem. Taip tai aš juos myliu ir ant cigarečių duodu kai paprašo, kartais butelius išneša ir taip užsidirba. Taip, kad namie tvarka turi būt. Ir savo bobą prižiūriu normaliai. Visgi vyras esu.
Tuliuke
2009 09 08, 19:43
Taip ir nesupratau temos autorės.... tipo koks mūsų griežtas tėtis vajei vajei, bet užtat pas mus nei vieno taukino klecko jaučiat???  nu jei aš vaiką visą dieną prie puoduko pririšus laikyčiau irgi turbūt šlapių kelnių vakarais neskalbčiau
aistruole
2009 10 16, 19:46
QUOTE(Tuliuke @ 2009 09 08, 17:43) Taip ir nesupratau temos autorės.... tipo koks mūsų griežtas tėtis vajei vajei, bet užtat pas mus nei vieno taukino klecko jaučiat???  nu jei aš vaiką visą dieną prie puoduko pririšus laikyčiau irgi turbūt šlapių kelnių vakarais neskalbčiau  Jo, ir gyvename labai gražiai. Lyg vaikų nebūtų, nes jie nieko nesugadino, nesuterliojo, ir tai ne tik tėčio, bet ir mano darbas juos taip auklėti.
egesichora
2009 10 16, 20:53
QUOTE(aistruole @ 2009 10 16, 20:46) Jo, ir gyvename labai gražiai. Lyg vaikų nebūtų, nes jie nieko nesugadino, nesuterliojo, ir tai ne tik tėčio, bet ir mano darbas juos taip auklėti. Nelabai supratau temos...  Cia tema apie tetes per dideli grieztuma,ar autores norejima pasigirti(visiskai nesmerktina),kad ju seima graziai ir tvarkingai gyvena? Kas del tvarkos,tai kiekviena seima turi savo tradicijas ir iprocius bei renkasi kas jiems svarbu. Man tai visiskai dzin ka pas mus besilankanciu seimu vaikai veikia namuose,taciau sveciuose pas mus jie turi laikytis musu namu taisykliu. O jei tevai nesugeba susitvarkyti su savo vaikais sveciuose,tegul ju i svecius nesiveda. Turejom ir mes neperseniausiai pazistamu seima savo namuose,po kuriu apsilankymo siurbem ir valem namus bei dziaugemes "kokie geruciai musu vaikai",nors kasdieniniu pastabu ir grieztesniu zodziu nemazai jiems skiriam bei svelniai "monstriukais"vadiname O kas del tetes grieztumo,tai kartais turetu tevas tarti grieztesni zodi vaikui,nes pati pastebejau kad ir kaip grieztinciau ir kelciau balsa,vaikams (ypac mazajai) vienodai rodo  O vyrui tik karta tereikejo subarti griezciau dukryte,tai net kelias dienas labiau klause ir tiesiogine to zodzio prasme ant galvos nelipo,bet i teva kaip i liaudies priesa ziurejo. Dabar jau vel vadeles atsileido,tai reikes vel paprasyti,kad vyras profilaktiskai "uzbaubtu"
aistruole
2009 10 19, 16:15
Matau, kad labai teisingas ir protingas požiūris pas jus, puiku Ne, kam man girtis, juk ne mano šeimoje taip yra. Viskas gerai
QUOTE(aistruole @ 2007 10 01, 14:07) tai taip - zaislai kas kita, kad ir jie ir ismetyti, juk jie negadina nieko labiau turejau galvoje higieninius, svaros reikalvimus... o pavyzdziui del nesvariu ranku ir burnu problemos, kaip sakot, kad nesuganysi vaiku, tai visiskai priestarauju, tai visiskai lengva isspresti ir pasiteisinimas, kad tai - vaikai, nepagristas. si problema pas mus issprendziama stai kaip: valgome virtuveje prie stalo. nesvarbu kas tai - pusryciai, pietus, vakariene, sausainiai, cipsai, saldainiai, ciulpinukai pas mus retas dalykas ir net tokiu atvjeu liepiama ne vaikscioti su juo, o suciulpti virtuveje. ir po kiekvieno maisto plauna rankas tai stai kaip tetis isauklejo  ir su tuo problemu niekada neturejome, niekas pas mus neisterliota ir neistepliota. o tik ateina kitu vaikai  baisu, tik ir ziurek kokia nesamone padarys (o ju teveliai nesusitvarko, nemoka ir stebisi kaip musu tokie gerieciai) na as cia gal i lankas  pasigyriau kaip sakant kad ir kaip bebutu, kartais man mano vyras atrodo per daug grieztas....kartais norisi prie TV pavalgyti ar vaikams ka duoti, tai tai buna oi retenybe, svente tik per gimtadienius ir va nesuprasi kas geriau  hmm...sveikinu Mūsiškį daug kas vadina "aukseliu"... mes - "gyvu sidabru"  maistas nėra taip griežtai apribojamas vienoje erdvėje, bet griežtumo manau pakanka....palyginus su kai kuriais kitais..... QUOTE(grambolys @ 2009 09 04, 12:33) Buvo taip ir pas mane, kad vaikai neklausė, tai mostelėjau porą sykių sprandan ir namie ramu kaip Rudaminos koplyčioj. Dabar vaikai kaip angelai, net alaus nuperka kioske, bo Maximoj neparduoda jiem. Taip tai aš juos myliu ir ant cigarečių duodu kai paprašo, kartais butelius išneša ir taip užsidirba. Taip, kad namie tvarka turi būt. Ir savo bobą prižiūriu normaliai. Visgi vyras esu.
given444
2009 10 20, 14:59
QUOTE(Tuliuke @ 2009 09 08, 17:43) Taip ir nesupratau temos autorės....
KO ČIA NEsuprast...autorė parašė, kokias pasekmes duoda tėvo griežtumas, - būtent tvarkingus namus. tačiau nemanau, kad tuo autorė labai didžiuotųsi. kaip sakoma: namai ne muziejus. esi senmergė, laikai pelargonijas valai dulkeles, baltą kilimą ir turėk...bet pas tave net ir kapinėm gali trenkti...nu vaikai yra vaikai. nesakau kad vaikai turi būti kiaulės. bet vaikai neturi būti MAŽI SUAUGĘ. manau kad griežtumas sutorės atveju yra neigiamas dalykas jų šeimoj. jis formuoja baimes vaikui, užslėptas fobijas, skaitina masturbuotis, et etc .... čia tas neigiamas griežtumas- strojinimas, nemaišykit su SVEIKA DISCIPLINA... griežti reiklūs išauga gydytojai policininkai, dėstytojai...ir apie jų iškrypimus mes žinome/skaitome... tai vat taip. nes nebuvo kur įtampos niekada išlieti. išvada: in my opinion, disciplina turi eit su meile, bet ne vaikų strojinimas,  kas žingsnį: bųūk toks anoks, pakvėpuok tyliau/garsiau, nemirksėk, nečepsėk, nesijuok neverk, bėk. nebėk. ir tt
Darkblue
2009 12 24, 12:54
turetu buti grieztas bet iki tam tikru ribu, jej per daug tai bus labai suspaustas drovus vaikelis isaugs.
juniore
2009 12 27, 19:11
nors musu vaikiukui dar tik 5 men bet tetes griestumo aprasku jau matyti. Na o tas grieztumas tikrai ne toks koks turetu buti, nes po juo slepiasi "as cia vadas" "bus kaip as pasakysiu". Tad kolkas reikia aukleti pati teti, nes kartais reikia aiskinti, kad norint, kad vaikas miegotu reikia nuraminti, o ne grieztu tonu sakyti "miegot !!"
Darkblue
2010 03 25, 09:46
tevelis turi buti grieztas, ir aisku grieztesnis negu mamyte. bet iki tam tikros ribos, kad vailelis neisaugtu prispaustas, prislegtas, drovus.
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 10 01, 23:04) Bėdos tarakonuose , kurie veisiasi jūsų namuose .
|
|