Mano dukryte tai baisiai noredavo valgyt , nuo mano pieno nepasisotindavo
Maniškei 3 sav. Nusitraukiu truputį prieš maitinimą-nes net apžiot neina. Nors dažniausiai būnu šlapia, vaduojuosi įklotėliais. Jei ilgai miega, o jaučiamas tempimas- vieną pataupau maitinimui, o kitą nusitraukiu, nes "uždegt" nesinori, o dviejų neišvalgo. O ar gerai darau, moksliškai, -nežianu.Tiesiog kaip pati jaučiu.
[aš tai nenusitraukinėju, maniškiui jau du mėnesiukai, pastebėjau, kad pienukas mažiau bebėga, viskas normalizuojasi ir įklotukų mažiau bereikia tik kai pradedu maitint tai iš kitos pabėga kiek
Aš irgi galvoju, kad likutį nusitraukt reikia. O įdėklai - tai superdalykas
O as tik antra diena nusitraukiau,taciau ne kazkiek,net maniau,kad pieno neturesiu...Bet jau nakti krutys taip pritvinko,kad pienas srovele tekejo.Tik viska taip ir palikau-nieko nedariau.Po truputi,su keliais maziukes traukimais sumazindavau ta srove ir toliau viskas eidavo kaip is pypkes.Pienas jau dabar normalizavosi ir "atsistojo"savo vieta.Yra tiek,kiek jo reikia mazylei.
Man tai laktostaze buvo
QUOTE(Vilmoshka @ 2006 12 06, 13:19) Na kiek as zinau kad po maitinimo likucio nutraukti negalima nes dar daigiau gaminsis. Geriau pries maitinima truputi nutraukti jai labai pritvinkusi. Taip as ir dariau nes springdavo mazus, o pirmon dienom dar ie salto ledo dedavau pristabdo pieno gamyba. DABAR VISKAS
Gal truputį ne taip parašiau
šiap turėtų pieno gamyba prisitaikyti prie vaikučio poreikių
o jeigu nusitraukinėsi, pradės dar daugiau pieno gamintis QUOTE(Vilmoshka @ 2006 12 06, 13:19) Man tie įklotukai nepadėdavo, nes pieno buvo tiek daug, kad jų neužtekdavo - tiesiog persigerdavo. QUOTE(Vilmoshka @ 2006 12 07, 10:51) Gal truputį ne taip parašiau Aš savo dukrytę maitinau vien tik savo pienu iki 6,5 mėn. nuo tada prasidėjo papldomas maistelis, o šiaip vis dar maitinu iki dabar (mažiukei jau 1,1 metų). Iš savo patirties galiu pasakyti, kad pirmus du mėnesius pienas nebuvo susireguliavęs, tai jis pats gausiai tekėdavo, krūtys būdavo išsitempę, kelis kartus net guziukai buvo susidarę. Nutraukinėti stengdavausi tik extra atveju, kai jau labai mausdavo krūtis, o dukrytė miegodavo. Bet nusitraukdavau kiek galima mažiau. Vėliau pienas susireguliavo.
nusitraukiu piena kam kentet
Mano dukrytei septynios sav. Ruošiamės su vyru i darbovietės vakarėlį, tai nutraukiu pienuko dukrytei, kad turėtų ką valgyti, kai manęs nebus šalia.
O šiaip sau pienuko nenutraukinėju, o kai jau labai krūtys pritvinksta - priglaudžiu dukrytę
Šita tema čia netiniama. Jos vieta prie KŪDIKIŲ ŽIDYMO
Mikasiene, jeigu būtų netinkama, tai moderatoriai ją perkeltų, manau
As nenutraukineju, pradzioj buvo kelis sykius kad upeliais bego, nakti net slapia pabusdavau, jokie ikloteliai negelbejo, bet dabar kai maziukui jau 2 men. viskas susireguliavo. O kai krutys pritvinkdavo, prasydavau maziuko mama "pagydyt" ir labai padedavo kad ir kelis gurksnelius nugerdavo. Kadangi jis pas mane nera miegaliukas, tai zadint nereikedavo
QUOTE(adriatic @ 2006 12 19, 14:29) As nenutraukineju, pradzioj buvo kelis sykius kad upeliais bego, nakti net slapia pabusdavau, jokie ikloteliai negelbejo, bet dabar kai maziukui jau 2 men. viskas susireguliavo. O kai krutys pritvinkdavo, prasydavau maziuko mama "pagydyt" ir labai padedavo kad ir kelis gurksnelius nugerdavo. Kadangi jis pas mane nera miegaliukas, tai zadint nereikedavo Čia psichologiniai dalykai
Aš nusitraukinėju rytais, nes būna tiek "prisirpę" kad atrodo tuoj sprogs. O dieną viskas normos ribose
QUOTE(adriatic @ 2006 12 19, 13:29) As nenutraukineju, pradzioj buvo kelis sykius kad upeliais bego, nakti net slapia pabusdavau, jokie ikloteliai negelbejo, bet dabar kai maziukui jau 2 men. viskas susireguliavo. O kai krutys pritvinkdavo, prasydavau maziuko mama "pagydyt" ir labai padedavo kad ir kelis gurksnelius nugerdavo. Kadangi jis pas mane nera miegaliukas, tai zadint nereikedavo adriatic, tai gal nelabai gaunasi tau tą pienelį nutraukt, gal nelabai moki? Nes aš tai irgi pradžioj nemokėjau
siaip tai nutraukt reik ne su nutraukeju, o tiesiog isspaust - nelieciant spenelio. jei varva - pieno surinkiklius ir puodukus saldymui pieno isigykit - sukaupsit pienuko biski
Ir man tas pienas bėga, pirmus tris mėnesius tai išvis upeliais tekėjo. Būdavo atsibundu naktį, tai ne tik liemenukas bei naktiniai šlapi, bet ir pagalvė.
nutraukineju po kiekvieno maitinimo. aciu, jau turejau mastita, susikaupe pienas. tai taip ziauru buvo, prapjaut reikejo. tad pasimokiau. durna buvau paklausiau, kad nutraukt nereikia, typo dar daugiau gaminsis!!!
pienas upeliais bėgdavo iki kol mažiui suėjo4-5mėn., tiesiog bet kur ir bet kada, ir visai nebūdavo pritvinkusios krūtys. einu - ir bėga. įklotai - super dalykas, per dieną sueidavo vos ne pusė poko.
jei mažylis nespėdavo ryti, tai leisdavau, kad lengvai nutekėtų tiek kiek teka, pvz., į rankšluostuką. niekada nenusitraukdavau, nebent jausdavau, kad labai pritvinksta ir skauda, bet tik tiek, kad neveržtų krūties. dabar mažiui jau 8mėn. ir keletą maitinimų per dieną visiškai pakeičiau kietu maistu, tai buvo su pienuku perteklius - ir vėl, nuspaudžiau tik tiek, kad nebūtų pakietėjimų ir neskaudėtų.
O gal kas galite pasidalinti patirtimi del tu Avent Isis pieno surinkeju, ar gal kas bandete kitu firmu, bent as apie kitokius tai negirdejau...Labai idomu pasidare, kaip tie rinkikliai ten prie kruties klijuojasi, ar nenukrenta, ar galima su jais diena visa laika vaikscioti.
Tai ir pasidare idomu del tu surinkeju...Kur ju buna pirkt, turbut nevisose vaistinese rasi....bent as nemaciau tose kur prie namu...O tai jau emiau blogai galvoti apie maitinima kaip apie reskini. QUOTE(nep @ 2007 04 21, 16:37) O gal kas galite pasidalinti patirtimi del tu Avent Isis pieno surinkeju, ar gal kas bandete kitu firmu, bent as apie kitokius tai negirdejau...Labai idomu pasidare, kaip tie rinkikliai ten prie kruties klijuojasi, ar nenukrenta, ar galima su jais diena visa laika vaikscioti. Tai ir pasidare idomu del tu surinkeju...Kur ju buna pirkt, turbut nevisose vaistinese rasi....bent as nemaciau tose kur prie namu...O tai jau emiau blogai galvoti apie maitinima kaip apie reskini. Apie surinkėjus nieko negaliu pasakyt O AVENT produkciją bent jau Kaune tai prekiauja Dominukas, kuris yra Megoj. Dar yra internetinė parduotuvė, kurios nuoroda: http://parduotuve.tindirindi.lt/
Maziui jau 7 menesiai, o pienas bega kaip beges - maitinant is kitos kruties, pagalvojus apie vaika, pagalvojus ar nebega, nieko negalvojant
QUOTE(Mike @ 2007 04 21, 23:35) Maziui jau 7 menesiai, o pienas bega kaip beges - maitinant is kitos kruties, pagalvojus apie vaika, pagalvojus ar nebega, nieko negalvojant Neurozes forma???????? Eina sau!!!!!!!!!!Tai mes visos cia neurotikes...Nu ne man, neurotikei, turbut tie daugkartiniai, skalbt reiks, as net pavalgyt nespeju Nu del neurozes tai cia jau visai... Gal tikrai geriau viena karta kur nors kreiptis, nereiks nei rinkikliu pirkt, nei skalbt daznai. Juk tikrai, man tai neteko matyti ar girdeti karves, kuria is vieno melztu, o is kito savaime pienas begtu. Arba begtu pienas savaime jai zolyte berupsnojant QUOTE(Mike @ 2007 04 21, 23:35) Maziui jau 7 menesiai, o pienas bega kaip beges - maitinant is kitos kruties, pagalvojus apie vaika, pagalvojus ar nebega, nieko negalvojant O tas Vingras kartasi ne tarybinių laikų rašytojas Papildyta: QUOTE(nep @ 2007 04 22, 12:41) Neurozes forma???????? Eina sau!!!!!!!!!!Tai mes visos cia neurotikes...Nu ne man, neurotikei, turbut tie daugkartiniai, skalbt reiks, as net pavalgyt nespeju Nu del neurozes tai cia jau visai... Gal tikrai geriau viena karta kur nors kreiptis, nereiks nei rinkikliu pirkt, nei skalbt daznai. Juk tikrai, man tai neteko matyti ar girdeti karves, kuria is vieno melztu, o is kito savaime pienas begtu. Arba begtu pienas savaime jai zolyte berupsnojant Nu čia irgi pasisakymas nieko sau. Cia irgi tarybiniu laiku filosofija: moteris prilyginama karvei Aš tai tuos vienkartinius dažnai keičiu ir skalbiu. Nueinu rankų nusiplaut ir išskalbiu greitai. O kartais visus sudedu ir su skalbimo mašina išskalbiu. Tai neužima kalnus laiko Man tai visai smagi ta neurozės forma sakyčiau. Nesvarbu, kad rūbus daugiau skalbiu nei nešioju
o man tie daugkartiniai ..... Tikrai niekam nepatarčiau pirkt. Turiu aš juos, bet kai jau pienas bėga, tai jie man nepadeda - peršlampa visas įklotas kiaurai, tai reikia plaut ne tik įklotą, bet ir viršutinį rūbą. O ir kainuoja jie nemažai.
O visai ką kitą galiu pasakyt apie surinkėjus AVENTo - man tai jie buvo superiniai kai maitindavau mažikę, prisikaupiau atsargų ir nereikėjo vilgyti bereikalingai rankšluosčių pienuku QUOTE(alvydux @ 2007 04 23, 12:18) o man tie daugkartiniai ..... Tikrai niekam nepatarčiau pirkt. Turiu aš juos, bet kai jau pienas bėga, tai jie man nepadeda - peršlampa visas įklotas kiaurai, tai reikia plaut ne tik įklotą, bet ir viršutinį rūbą. O ir kainuoja jie nemažai. O visai ką kitą galiu pasakyt apie surinkėjus AVENTo - man tai jie buvo superiniai kai maitindavau mažikę, prisikaupiau atsargų ir nereikėjo vilgyti bereikalingai rankšluosčių pienuku O noriu paklaust, ar piena kaupt saldymui galima i bet koki isvirinta stiklainiuka ar indeli, ar reikia specialiai pirkt atseit sterilu tam reikalui...Ir jei maitinant piena kaupi, tai ar ten jau taip steriliai ir iseina... QUOTE(nep @ 2007 04 23, 14:52) O noriu paklaust, ar piena kaupt saldymui galima i bet koki isvirinta stiklainiuka ar indeli, ar reikia specialiai pirkt atseit sterilu tam reikalui...Ir jei maitinant piena kaupi, tai ar ten jau taip steriliai ir iseina... aš tai turėjau AVENTo VIA indelius. o kas čia nesterilaus- juk surinkėjus plauni ir virini, o indeliai jau būna paruošti naudojimui kai nusiperki. be to, šaldyti galima ne bet kokioj taroj, o tam skirtoj QUOTE(alvydux @ 2007 04 23, 13:18) o man tie daugkartiniai ..... Tikrai niekam nepatarčiau pirkt. Turiu aš juos, bet kai jau pienas bėga, tai jie man nepadeda - peršlampa visas įklotas kiaurai, tai reikia plaut ne tik įklotą, bet ir viršutinį rūbą. O ir kainuoja jie nemažai. O visai ką kitą galiu pasakyt apie surinkėjus AVENTo - man tai jie buvo superiniai kai maitindavau mažikę, prisikaupiau atsargų ir nereikėjo vilgyti bereikalingai rankšluosčių pienuku Maitinu 1 m ir 2 men ir man visada is kitos kruties maitinant bega pienas, tai as pasikisu avent via indeli, prikapsi pienuko, o po to as ji supilu i kita indeli ir i kamera O kasdiena vaikstau su daukartiniais iklotais ir man jie labai patinka, tiesa, pradzioje ir man jie perslapdavo, bet geit susinormalizavo QUOTE(Mylimukas @ 2007 04 23, 11:35) O tas Vingras kartasi ne tarybinių laikų rašytojas Papildyta: Nu čia irgi pasisakymas nieko sau. Cia irgi tarybiniu laiku filosofija: moteris prilyginama karvei Aš tai tuos vienkartinius dažnai keičiu ir skalbiu. Nueinu rankų nusiplaut ir išskalbiu greitai. O kartais visus sudedu ir su skalbimo mašina išskalbiu. Tai neužima kalnus laiko Man tai visai smagi ta neurozės forma sakyčiau. Nesvarbu, kad rūbus daugiau skalbiu nei nešioju Ka tarybiniais laikais moterys buvo lyginamos karvems?...Siaip ar taip juk turime bendro, duodame piena...Ir kas cia tokio. Na galejau parasyti kito zinduolio pavadinima. Bet karve juk visiems geriau pazistama pieno daveja, nei pvz. kumele QUOTE(ciackiene @ 2004 01 10, 16:28) Sakykit mamos, per kiek laiko jums susireguliavo pieno pasiula ir paklausa? Vat jau beveik trys savaites kaip maitinu krutimi, o is ju kaip teka pienas kada panorejes, taip ir teka ... Taip, ir man kazkur tik per 3 men. susireguliavo, o taip tai ir drabuziai permirkdavo ir lova slapia budavo rytais. Dabar jau tuoj 9 men. ir vis dar pasitaiko tokiu tekejimu. Manau, kad gausesne pasiula geriau negu trukumas
man pienas bega tik tada kai berniukas ilgai miega,ar kai buname lauke.taciau pastebejau kad pajauciu bloguma pries tekant pienukui
pieno surinkejai-super daiktas
Aš nauduju NUK pieno surinkėjus, pirkau ''Vaikų mieste''. Mokejau. berods 25 ar 26 litus. Įsidedu į lemenėlę ant '' laisvos'' krūties, kai maitinu. Pienelis susirenka, po maitinimo jį tiesiog išpilu. Tokius surinkėjus galima naudoti kaip spenelių apsaugą, kai maitinimo pradžioje skauda spenelius- tiesiog gaunasi oro tarpas, niekas nespaudžia, taip ir vaikštai su ''šarvais''. Surinkėjo viršuje yra kelios skylutės, kad renkantis pienukui išeitų laisvas oras, todėl geriau nesilenkti į priekį- išbėgs į rūbus. Būna, kad pamiršti, pasilenki... ir reikia persirengti.
QUOTE(artistė @ 2007 05 04, 12:15) Aš nauduju NUK pieno surinkėjus, pirkau ''Vaikų mieste''. Mokejau. berods 25 ar 26 litus. Įsidedu į lemenėlę ant '' laisvos'' krūties, kai maitinu. Pienelis susirenka, po maitinimo jį tiesiog išpilu. Tokius surinkėjus galima naudoti kaip spenelių apsaugą, kai maitinimo pradžioje skauda spenelius- tiesiog gaunasi oro tarpas, niekas nespaudžia, taip ir vaikštai su ''šarvais''. Surinkėjo viršuje yra kelios skylutės, kad renkantis pienukui išeitų laisvas oras, todėl geriau nesilenkti į priekį- išbėgs į rūbus. Būna, kad pamiršti, pasilenki... ir reikia persirengti. Man irgi surinkėjai QUOTE(Nikota @ 2007 05 06, 09:22) Man irgi surinkėjai Na ir as jau juos nusipirkau, tai jauciuos dabar kaip su sarvu...O karta buvau trim valandom isejus kazkur is namu, tai grizus netycia priguliau salia vaiko ant lovos, viskas isbego. Beto dar kartais visai nieko, kad tie surinkejai padidina krutine. Geras daiktas.
man tai ir ziaurei begdavo tai naudodavau tuos idekliukus i liemenuka.
man jau tik menesi bego..
ar tai zenklas kad jo mazai jei neisteka
Nu tas pienelio tekėjimas
Norėčiau gauti patyrusių mamyčių patarimą.
Pienelio tikrai per daug, vaikutį maitinu tiek kiek jis nori. Nutraukinėt nenorėčiau pradėt, nes kiek žinau tada pienuko gaminsis dar daugiau. Pienas liejasi fontanais, prieš maitinant butinai turiu truputį nuspaust pienuko, nes kitaip mažiukas springsta, nespėja ryti Gal kas buvot susidūrę su tokia problema? Padėkit!
Nepergyvenk viskas susitvarkys, dar labai nedaug laiko tepraėjo ir organizmas nespėjo prisitaikyti
Dabar jau atrodo mažiukas jau aptuštino tą skaudžiąją krūtį, bet vistiek skauda
Skausmas gan stiprus eina nuo krūties pagrindo, nuo pažasties pusės QUOTE(agata @ 2007 06 11, 18:10) o kodel nenutraukus pienuko pertekliaus, juk ji galima supilti i spec. maiselius ir uzsaldyti kameroje. Spec maišelių prekyboje nebėra ,jų nebegamina. Dabar yra via indeliaiiš Avento. Bent manoji tai atšildyto pienuko negėrė QUOTE(Beta @ 2007 06 11, 20:44) Dabar jau atrodo mažiukas jau aptuštino tą skaudžiąją krūtį, bet vistiek skauda Skausmas gan stiprus eina nuo krūties pagrindo, nuo pažasties pusės Pamėgin ir sekantį maitinimč duoti bent iš pradžių tą pačią krūtį tegul ištuština pilnai gal kartais darosi laktostazė QUOTE(Beta @ 2007 06 11, 17:46) Norėčiau gauti patyrusių mamyčių patarimą. Pienelio tikrai per daug, vaikutį maitinu tiek kiek jis nori. Nutraukinėt nenorėčiau pradėt, nes kiek žinau tada pienuko gaminsis dar daugiau. Pienas liejasi fontanais, prieš maitinant butinai turiu truputį nuspaust pienuko, nes kitaip mažiukas springsta, nespėja ryti Gal kas buvot susidūrę su tokia problema? Padėkit! susireguliuos ta pienuko gamyba dar. iki 3 mėn gali reguliuotis - tai per daug, tai per mažai. nors pas mane tai iki 6 mėn gamindavosi daugiau nei reikia. kol pradėjom košeles. šiaip specialiai aš nenutraukinėjau, nebent kai sukietėdavo, ar labai verždavo biški nutraukdavau - bet labai nedaug, tik tiek kad neskaudėtų. taigi, sėkmės, viskas bus gerai off topicas - labai gražus tavo leliuko vardas
Labas, uzjauciu tave vargsyte. Kantrybes ir stiprybes!
Nuo ko pradet? Kruti skauda todel, kad uzsistovejes pienas prasiskverbia i aplinkinius audinius. Gaunasi uzdegimas. Stai todel, net kai jau krutis istustinta, ja vis tiek dar skauda. Greit praeina, nepergyvenk ir neprisigalvok visokiu baisybiu. Visada duok kudikiui jei tik gali skaudancia kruti pirmiau - neleisk, kad pasidarytu dar blogiau. Pati turiu per daug pieno. Kai jo per mazai - blogai, bet niekada neisivaizdavau, kad gali buti blogai ir kai jo per daug. Tai ka parasysiu yra informacija iskasta internete ir mano ismeginta. Mums jau penki menesiai Jei mazius malasi ir skaudina speneli - neduok, geriau butu kad kas nors kitas ji truputi panesiotu ir abu nurimtumete. Viena karta man skaudejo kruti. Reikejo butinai ja istustinti. Paprastai dvieju kartu buna gana, bet man skaudejo ir tos kruties speneli, del ko norejosi praleisti keleta maitinimu su ja. Gavosi taip, kad vis ne iki galo istustinama kruti praskaudejo savaite. Negalejau maziaus priglaudus prie krutines nesiot. Jei reikedavo, vyras ji paramindavo, o as jauciausi kaip invalide Niekada neduok abieju krutu per viena maitinima - tas patarimas skirtas nevalgiems vaikams. Ar tu tikrai isitikinusi, kad turi per daug pieno? Cia yra google nuoroda i puslapi, kuriame mano manymu, visa situcija ir iseitis is padeties aprasyta geriausiai. Angliskai, bet mazdaug isversiu. Kai si puslapi radau, daug kas man paaiskejo: http://66.102.9.104/search?q=cache:VcUXmMV...;cd=8&gl=ie As pradejau ieskoti informacijos, kai mano mazius staiga pradejo kakoti zaliai (nicnieko apart mano pieno niekada negaves). Tu gali tureti visus arba kai kuriuos is siu pozymiu: *Labai pilnos krutys tarp maitinimu *labai stiprus jausmas, kai pienuko pribega i krutis (kazkur skaiciau, kad tai tik lengvas tvilkciojimas ir pagalvojau "nieko sau! Dar truputi ir tai jau butu skausmas!") *Sitaip ne viena, o po keleta kartu tarp maitinimu *daug pieno lasa tarp maitinimu *didesne mastito rizika Kudikis gali tureti kai kuriuos, arba visus siuos pozymius, jei mama turi per dug pieno: *Girdet, kaip jis garsiai ryja, kosti, springsta valgydamas (dazniausiai pacioj pradzioj maitinimo,kol pienukas stipriai bega) *Jo veidukas atrodo nusigandes (valgant) *Atrodo, kad jam nepatogu, jis neramus (valgant) *Losia galvyte atgal, bando ciulpti tik spenelio galiuka, isriecia nugaryte *Daznai perdzia *Neramus, nervingas *Zaliai kakoja *Ismatos gleivetos ir kartais su trupuciu kraujo *O sita suprantu,bet nezinau kaip lietuviskai isversti "explosive stools". Budavo, mazius svarus, sausas, ka tik pakeistom sauskelnem pirsteli karteli su kakiuku (gaaaaaarsiai), ir tenka keisti sauskelnes, drabuzelius, o jį patį pagalvodavau, ar pavalineti, kaip iprastai, ar paprasciau nesti i vonia. Kakiuko nedaug, sauskelnese dazniausiai beveik nieko, bet viskas tarsi po spaudimu iššvirkšta ant nugarytes. *Atpylinejimas, refliuksas *Sparciai priaugineja svorio del dideliu maitinimu arba atvirksciai, labai mazai, vengia zysti, nes labai nepatogu *Atrodo amzinai alkanas, nors turi daug pieno. Daznai zinda, nes gauna daug saldaus priesakinio pieno (kuris yra beveik kaip saldus vandenelis) ir labai mazai gauna to riebiojo uzpakalinio ( *Megsta ciulpti pirstus/ciulptukus ir vengia buti prie kruties ilgiau nei butina Patarimai -Stipriai sumazinti skysciu kieki. Uztenka vadovautis troskulio jausmu. Tai, kad butina isgerti 2 litrus vandens per diena, o maitinancioms ir dar daugiau - yra agresyvi kompaniju, pardavinejanciu vandeni buteliuose, reklama. (kitas reikalas, jei dietiniesi, begioji ir pan). As praktiskai is karto pajutau, kad mano krutys minkstesnes pasidare, kai nustojau daug gerti. -Jei mazius zinda labai ilgai, kita kruti pasiulyti tik po 2 val -Maitinti keleta kartu is tos pacios kruties. ATSARGIAI!!! Prieiti prie to is po leto. Stebek save, nes gali netycia prisidaryti bedos. Taciau tuo budu organizmas gaus signala, kad pienas uzsistovi kitoje krutyje, vadinasi, jo tiek daug nereikia gaminti. Taip pat mazius galu gale gaus daugiau riebiojo pieno ir bus sotus ilgesniam laikui. Ir vel prades geltonai kakoti ( be saskiu -Kai kur patariama tokiu budu sureguliavus pieno gamyba grizti prie "vienam valgymui - viena krutis). Keleta kartu tai pabandzius meciau - neapsiziuredavau, kaip pasidarydavau vel visa pritvinkus -Nusitraukinek piena po truputi, tik del palengvejimo. Nepamirsk, nuolatinis krutu tustinimas - tai signalas organizmui, kad reikia dar -Bandyk deti saltus kompresus ant krutu po 15 min su pertraukelem bent po 60 min, pieno srovei sumazinti. Tai nera moksliskai patvirtinta, bet mamos sako,kad padeda. -Patariama stipriai apriboti saldesiu kieki (iskaitant ir vaisius) saldaus pieno gamybai apmazinti -daug kur skaiciau, kad zindyvems nepatartina gerti metu ir pipirmeciu arbatos, nes slopina pieno gamyba. Tai as pageriu kartas nuo karto. Mano manymu, jos tiek slopina, kiek ramuneles per piena ramina vaika, o kava atvirksciai. Taciau mes visi esam individualus. Sebek save ir vaika. Taciau gali pabandyti gerti po puodeli i diena drasiai -Venk poziciju, kai pienelis teka i kudikio burnyte is virsaus zemyn. Rinkis tokiaskaip maitinimas gulint. As pati vaika pasidedu ant pagalves, ant keliu, ismunku giliai i foteli, viena koja uzsikeliu ant suoliuko ir gaunasi taip, kad vaiko galvyte vos ne auksciau uz kruti -Vaiko ausyte, petys ir klubas turi buti vienoje linijoje. Jam (ir tau) turi buti patogu. Maitindama stengiuosi, kad vaiko galvyte butu auksciau uz pilvuka. Jo guolio galvugali siek tiek kilstelejau. Vaikas nustojo atpylineti ir pasidare nebe toks dirglus. Tai jau gal ir viskas. Neperlenk lazdos su pieno mazinimu, juk nenori visai jo uzraukti. Girdejau, kad yra kazkokios pieno krizes. Nicnieko apie tai nezinau. Visada duodu vaikui zysti kiek ir kada jis nori. Panasu, kad uzaugsim be ciulptuko Sekmes. Net nespesi apsiziuret, kaip tapsi patyrusia mamyte QUOTE(neringuša @ 2007 06 11, 17:22) Spec maišelių prekyboje nebėra ,jų nebegamina. Dabar yra via indeliaiiš Avento. Bent manoji tai atšildyto pienuko negėrė Kodel maiseliu negamina? JAV ju pasirinkimas gana platus |