per kiek laiko jums susireguliavo pieno pasiula ir paklausa?
Vat jau beveik trys savaites kaip maitinu krutimi, o is ju kaip teka pienas kada panorejes, taip ir teka ...
Sakykit mamos,
per kiek laiko jums susireguliavo pieno pasiula ir paklausa? Vat jau beveik trys savaites kaip maitinu krutimi, o is ju kaip teka pienas kada panorejes, taip ir teka ...
as manau, kad dar tik trys savaites.
Su pirmu vaiku tik po triju men susireguliavo.si kart greiciau.-per men
As maitinu lele jau ketvirtas menuo
Man viskas susitvarke mazdaug antra menesi,bet mano jau antras lelius,tai gal greiciau.O jei per brangu naudot specialius ideklus,galima Alwaysus kirpt per puse ir isidet.
as tai discreet kerpu pusiau - pigiau, ir ploniau negu tie spec., nors jei labai jau teka, tai gal ir per plona
Va čia tai visai nebloga idėja, ačiū!
galu gale man nustojo teketi dienos metu. nebereikia tu kamsalu (iklotu) nesioti
O man labai patiko Canpol, jei teisingai parasiau, specialus iklotai i liemenele, ir pigesni, ir tikrai puikus, nes per sesis menesius vos ne visas rusis isbandziau. O peinas susireguliavo, kai supratot tik sesta menesi.....
niu man tai isvis nebego
Aciu jums uz patarimus. Reikes gal ir tuos surinkiklius isbandyti, tik nelabai isivaizduoju koks ten jaus
Tik vat mintis, kad taip galiu teketi sesis menesius tai nelabai dziugina
Nieko ten nejauti. Manau tas pats ar surinktuvus desiesi ar tamponelius, ar perkirptus paketus nieko nejausi. Tik su surinkejais tai kai prilieti tai jie juk kieti, tai jautiesi kaip su apsauga ant krutines
Pirma menesi maniau bankrutuosim - tiek iklotu reikejo. Po to nusipirkau AVENT plaunamus - labai patogus, 6 vnt. kainuoja apie 30 Lt. Tik tiek, kad pastoviai reikia skalbti, nes (bent jau man ) tiek dienai ne visada uztekdavo. Dabar trys menesiai ir pagaliau vaikstau beveik sausa. Net naktimis atsibundu nebe baloje
Aš dar vis naudoju įklotus - tiek dieną, tiek naktį
Intensyviau tekėjo kokius 6 mėn. vėliau vis mažiau. Dabar jau metai sueis sausio 30 d. kaip maitinu, ir būna dienų, kai dar teka, būna ir naktų, kad atsikeliu balutėj, tenka kokią flanelę pasitiest ant paklodės vidury nakties... Bet čia dėl to, kad jau nakčiai nebesidedu jokių įdėklų, juos naudoju tik dieną. Per šiuos maitinimo metus teko išbandyt įvairių firmų įdėklus ir nei vieni man neįtiko, kad ir brangūs, ir garsesnių firmų, o apsistojau labai greit ties viena firma "FIXIES" - jų būna kiek aš mačiau tik "Drogas" parduotuvėse, gal dar kur ir yra, bet man neteko užtikti. Jie labai malonūs, minkštučiai ir kas geriausia - pigesni už kitus
As turejau plaunamus, tai iki pat galo su jais vaiksciodauvau kaip slapiu marskineliu konkurse. Po to juos atidaviau kazkam, nes man jie grynas pinigu ismetimas buvo... Padejo tik tie, kur veikia always'u principu. (Lansinoh kompanijos, jei neklystu) Nu bet pas mane pieno buvo nu nesvietiskai daug. 4 menesius tikejausi, kad susireguliuos ir ne velnio. Kai pradejau eit i darba ir nusitraukinet, tai problema issisprende savaime, nes nutraukdavau viska kas yra. Po to turejau tiek atsargu, kad vaikis dar pusantro menesio mamos piena gere po to kai baigem maitintis...
Pienas mums susireguliavo per pora menesiu. Bet ir dabar is ipratimo nesioju medvilninius skalbiamus ideklus, nes retkarciais pienas vis dar sugalvoja nelaiku isbegti
Atvirai sakant,mamytes,sestadieni mane istiko sokas
su pirmu susireguliavo per mazdaug 4 mne, su antru per koki 1.5 men. seip ir dabar kartais pradeda nelaiku begt - pvz, susilus, ar vaika ant ranku paemus, bet iklotu jokiu nebenaudoju, ismokau beganti pienuka sustabyt - prispaudziu spenelius ir palaikau, kol nustoja begt (apie puse minutes).
Su pirmu buvo kosmaras.Nes pieno gaminosi tikrai per daug.Jei vaikas miegodavo daugiau nei trys valandas is krutines pienas begdavo fontanu.Tai atsistodavau prie vonios ir i ja begdavo pienas kol vaikas neatsikeldavo.Iklotu uztegdavo kokiam pusvalanziui.Pienas gal susireguliavo per 5 menesius.
su antruoju vaiku visai kitaip bega tik kai vaikas paliepia.Tik maitinant is kitos krutines pabega.Manoji nakti miega 8 val.tai kaRTAIS atsikeliu baloje.
As naudojau tuos surinkejus, bet liemenuka naudojau lygiai tokio pat dydzio kaip ir be ju. Nezinau ten kazkaip graziai issiformuoja ir viskas. O man beje ir lyg susinormalizuoja pienuko begimas, jau kelios dienos kaip nebebega, pagaliau
O mamos ar turi itakos tam pieno tekejimui isgertu skysciu
kiekis. Maitinu dar tik 5 dieneles, bet pieno tai labai daug yra, man vis sako ribok skyscius, bet as taip gert noriu
As irgi naudoju Fixies Mano bambynui dabar 7 menesiai. Diena, jei esu namie, ideklu nebenaudoju. Nebent kur nors einu. Tada jau butina, nes suveikia Merfio desnis
Aš norėčiau nusipirkti nevienkartinius įdėklus, dabar naudoju Jonson&Jonson vienkartinius, bet pienukas vis rečiau teka, jau beveik tik maitinant ir naktį. Gal kas gerus žinot, kiek kainuoja ir kur nusipirkti galėčiau. Tik dabar pagalvoju, kad čia daug kam fontanai iki 3 mėnesio ir ilgiau teka, o man dar dviejų nėra, tai gal pieno trūksta... Kitą savaitę eisim pas gydytoją tai pažiūrėsiu kiek priaugo. Kai pirmą mėnesį priaugo 1400 g, tai as galvojau kad negali trukti... Tai gal jei neteka, vaikiukui trūksta pienelio
Mane irgi, tik ne del dydzio, o kainos uz toki, atrodytu, niekeli (maniau,20-25 Lt butu normal, bet 41Lt uz 2 vnt?...
Surinkėjų pirkti neverta. Nusipirkau ir ką, su jais ilgiausiai 40 min. galima būti, o susidaręs vakumas dar daugiau pieno ištraukia. Manau geriau pralaukti kol susinormalizuos tas tekejimas ir naudoti įdėkliukus.
na paguodet, pasirodo dar yra vilties, kad susinormalizuos tas pienatekis...
nes vienkartiniai ideklai i bankrota nuvarys (daugkartiniu, pagalvojau, kad 6 man parai neuzteks, o skalbt du kart dienoj tingiu...) man tai labai pravercia surinkejai maitinimo metu kitam papui (pirkau chicco - kazkur apie 30 Lt kainavo) - joks ideklas neatlaiko vieno maitinimo. tik va nakti problema - surinkeju neisidesi, o maze vis ilgiau ima miegoti...
Mano mažėliui 8 mėn., o man vis dar teka pienas
Mano mažylei beveik 6 mėn. ir pas mane ta pati situacija, kai traukia iš vienos krūties, tai iš kitos tuo metu fontanai
Mamukai, esam dar mazi ir kankina va tokios bedos: kai pradeda zysti papuli visas merliukas labai greit tampa slapias, nes daug pieno bega pro sonus, o ka nuryja, tai ir nezinau
nelabai suprantu ,a kaip per visur? Man tai tik is kitos kruties pradedavo sunktis, tai as ranksluosti turiu, priglaudziu ir sugeria.
Gal tavo lialius nespeja nuryt? tai manau verta but truputi nusitraukt pries zindant. O ar saldyt tai nezinau, As tai nesiterliojau, ismaitinau iki 10 men. be jokiu rezervu saldytuve. Papildyta: nelabai suprantu ,a kaip per visur? Man tai tik is kitos kruties pradedavo sunktis, tai as ranksluosti turiu, priglaudziu ir sugeria. Gal tavo lialius nespeja nuryt? tai manau verta but truputi nusitraukt pries zindant. O ar saldyt tai nezinau, As tai nesiterliojau, ismaitinau iki 10 men. be jokiu rezervu saldytuve. Pirmais men, gal daugiau pieno, paskui reguliuosius mazdaug nuo 3 men, pagal tavo leliuko poreikius.ir nebegs per visus sonus.
na mano suneliui greit 6men, bet maitinant vis dar fontanas bega is kitos kruties
marinda, jei vaikas isvalges viena kruti neramus, bandyk det prie kitos, gal jis dar alkanas, jei muistos
yra pirkti specialus iklotai i liemenele, ivairiausiu firmu ir kainu. Man labiausiai patiko firmos chiko. Rasti galima kiekvienoj vaistinej ar prekybos centre.Ir maitinimas nesukels jokiu nepatogumu.
QUOTE(dowilia @ 2006 02 17, 12:58) yra pirkti specialus iklotai i liemenele, ivairiausiu firmu ir kainu. Man labiausiai patiko firmos chiko. Rasti galima kiekvienoj vaistinej ar prekybos centre.Ir maitinimas nesukels jokiu nepatogumu.
Taz pienukas ne is kito papoido bega, bet is vaiko burnos teka ant marliuko, ir jis visas slapias buna, o paskui biski pavalges leliukas pradeda muistytis, tai man va ir gaunasi stresas - kad gal pieno mazai jau jam, bet kad puse to pieno pro krastus isbego, tai negi gresi ta marliuka?
nutrauk pries maitinima truputi pieno.maniskis irgi nespedavo ryt fontano , pakui oro prisiryja, pilva skauda. beje pradzioj pienukas liesesnis buna, nutraukus iskart gaus vaikas riebesnio.tik per daug nereikia nutraukt, nes pieno gaminsis dar daugiau.Sekmes
nestresuok kad pieno mazai, jei vaikas normaliai svorio priauga.
LABUTIS,NA MUMS TIK SAVAITE IR VARGSTU LABAI PIENAS FONTANAIS BEGA,PANELE BEZYSDAMA VISAS KRUTIS NUGRAUZE KAI TIK DUODU KRUTI TAI NORS I KELNES DARYK TAI PRIES MAITINIMA AS TRUPUTI NUTRAUKIU,PASKUI JAI DUODU BET JI NUO SIANAKT TOKIA NERAMI,TIUTE LABAI TRAUKIATIK ISKRENTA IR VERKIA JAUCIU GAL NEPAVALGO VA PAVALGE IR VISTIEK NERAMI TAI SUPYLIAU I BUTELIUKA TA NUTRAUKTA PIENELI,PAVALGE ,ATRUGO,NU IR APRIMO TAI IR NERVUOJUOSI NEZINAU KAME REIKALAS
QUOTE(zika1 @ 2006 02 18, 16:06) LABUTIS,NA MUMS TIK SAVAITE IR VARGSTU LABAI PIENAS FONTANAIS BEGA,PANELE BEZYSDAMA VISAS KRUTIS NUGRAUZE KAI TIK DUODU KRUTI TAI NORS I KELNES DARYK TAI PRIES MAITINIMA AS TRUPUTI NUTRAUKIU,PASKUI JAI DUODU BET JI NUO SIANAKT TOKIA NERAMI,TIUTE LABAI TRAUKIATIK ISKRENTA IR VERKIA JAUCIU GAL NEPAVALGO VA PAVALGE IR VISTIEK NERAMI TAI SUPYLIAU I BUTELIUKA TA NUTRAUKTA PIENELI,PAVALGE ,ATRUGO,NU IR APRIMO TAI IR NERVUOJUOSI NEZINAU KAME REIKALAS Žinau kaip būna... galiu tik paguosti, kad praeis kai mažylė išmoks teisingai krūtį paimti QUOTE(zika1 @ 2006 02 18, 16:06) LABUTIS,NA MUMS TIK SAVAITE IR VARGSTU LABAI PIENAS FONTANAIS BEGA,PANELE BEZYSDAMA VISAS KRUTIS NUGRAUZE KAI TIK DUODU KRUTI TAI NORS I KELNES DARYK TAI PRIES MAITINIMA AS TRUPUTI NUTRAUKIU,PASKUI JAI DUODU BET JI NUO SIANAKT TOKIA NERAMI,TIUTE LABAI TRAUKIATIK ISKRENTA IR VERKIA JAUCIU GAL NEPAVALGO VA PAVALGE IR VISTIEK NERAMI TAI SUPYLIAU I BUTELIUKA TA NUTRAUKTA PIENELI,PAVALGE ,ATRUGO,NU IR APRIMO TAI IR NERVUOJUOSI NEZINAU KAME REIKALAS jei nori duot is buteliuko tai 50-60gr,o siaip jei kruti ima gerai tai maitink is kruties, o tai pripras prie tiutes nenores kruties,tepk bepantenu kaip Ievius sake,o tai su tuo nusitraukinejimu varksi kaip as(tik tiek gerai kad zinau kiek suvalgo) .
Pirmus tris mėn užsitamponuodavau laisvąją krūtį kol maitinu marle arba įklotais į liemenuką vėlesniais mėnesiais. Dabar jau devintas mėnuo, nieko nereikia. Iš kitos krūties neteka, kai maitinu.Naktį taip pat neteka pieno upės, o pirmais mėnesiais tai su vyru naktim maudėmės piene
Pirmais mėnesiais pienas tiesiog liedavosi, visai šlapia būdavau nuolat.
Maitinu mažiukę jau 1 metai ir 5 mėn., pienas nustojo tekėti, kad jau nereikėjo įklotų į liemenėlę, tik po kokių 8 mėn.
Vytuleeeee, tuuuu daaaar maitiniiiiiii?
mane taip pat kankina ta problema. Iš pradžių tai vis šlapia ir šlapia. Ne tik aš, bet ir Gabytė. Dabar, kai praėjo keturi mėnesiai, tai bėga, kai maitinu...ir nebetaip stipriai..Ačiū Dievui...
Maitinu jau beveik 7 men., iklotu reikia nuolat. Bet nesiskundziu, geriau daugiau, nei maziau
Mano berniukui 2men, diena dar nieko, bet be vienkartiniu niekur negaliu iseiti nes bus beda, o nakti tai jokie iklotai ne padeda, pieno uztektu dar vienam leliukui
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 08 20, 19:58) kas čia tokio keisto? aš pati galvoju maitinti iki 1,5m. o po to planuose antras kliackas. jei nebūtų tolimesnių planų, gal ir maitinčiau iki kokių 2 metų. o situacija pas mane tokia: nuo pat pradžios kai pradėjo tekėti pienukas, tai vis dar teka (mažyliui 4mėn 1sav.). tiesa pasiekimas - jau dienom ir naktim nebeteka bet kada, tik kaip maitinu. nes iki 3mėn. tekėjo dažnai net ir bet ką kitą veikiant aš naudoju jonsons įklotus - kiek esu bandžius, labiausiai patiko, daugiausiai sugeria.
o sakykit tie sugerejai kai istisai bega naudigiar neverta ju pirkti man kaip zirafai kol daeina...
Sveikos, mamos. Pati gimdžiau seniai, bet skaitinėju čia ir noriu prisirinkti nuomonių.
Bent jau anksčiau, kai auginau savo mažę, jeigu pradėdavo mausti krūtinę, nusitraukdavau pieną, kad neišsivystytų mastitas. Kaip darote dabar - ar nusitraukiat, ar tiesiog nekreipiat dėmesio ir maitinat vaiką, kai jis užsimano? Pasisakykit
auginu maziuka(antras vaikutis)jam greit 4 menesiai bet teko keleta kartu nutraukti pieneli,nes jo gaminosi labai daug ir kudikelis springdavo. tada neiseidavo normaliai pavalgyt,tai nutraukdavau truputi ir jis pavalgydavo. taip buvo pirma menesi. dabar viskas gerai pienelio tiek kiek jam reikia
|