Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pasiketusieji vardus
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4
juniore
Gal jau ir buvo tokia tema, bet ieskodama neradau. Man idomu gal pažįstate, ar šeip girdėjote tokių žmonių kurie keitėsi vardą. Pačiai teko sutikti buvusią Gabrielę kuri pasikeitė vardą i Dangę. Na man pačiai atrodo keista, nes abu vardai vienodai gražūs. smile.gif
Zlata
Mamos bendradarbė yra Barbora, bet visiems prisitato Janina, nes gėdyjasi savo tikrojo vardo... doh.gif
siaubute
Mūsuose viena moteris vardu Stasė, bet visiems prisistato kaip Monika-taip ją ir vadina visi... bigsmile.gif Na, Monika ir man gražiau.
Pangasija
pasikeitusių vardus nepažįstu. pažįstu žmonių, kurie nenori būti savo vardais šaukiami ir labiau vertina savo ar kitų išgalvotas pravardes.
nastea
aš žinau moterį, na dar neseną tokia, jai apie 40 metų smile.gif Ji teisiškai nepasikeitus savo vardo, bet vietoje Onutės prisitato Violeta ax.gif Ir ji tokia visa madinga labai, labai jaunatviškai atrodanti, tai jai turbūt tas Onutė nepatinka, nes labaiu pagyvenusios moterys jį turi ax.gif o aš tik neseniai sužinojau, kad ji ne Violeta doh.gif lotuliukas.gif Ir daug kas išvis nesužino jos tikro vardo biggrin.gif
juniore
pazinojau viena mergina kuri vietoj Olgos pageidavo kad i ja kreiptusi natalija smile.gif
Karolina27
Aš žinau panelę, kuri vietoj rusiško vardo Vera dažnai prisistato Viktorija. Ji sako atseit nenori, kad žinotų, kad ji nelietuvė, tai vardu Vera ja vadina tik giminės ir labai artimi draugai. Bet man tai jos elgėsys nesąmoningas - ko čia tautybės drovėtis schmoll.gif
ramuniete
ax.gif Kik pamenu Skaiva iš tv3 ankščiau Kristina buvo,sulaukus pilnametystės pasikeitė vardą
Pangasija
pažįstu vieną vaikiną kuris keitėsi pavardę. buvo Jomantas, tapo Vizgirda. o keitėsi ne dėl gražumo, bet dėl šeimyninių priežasčių. nes jo tėvai išsiskyrę, jis augo su mama, o tėvas akių nerodė. dėl to jis nutarė, kad tokio tėvo pavardė jam nereikalinga. pasiėmė senelių.
Cikadelė
Aš labai rimtai galvojau pasikeisti vardą imdama pasą unsure.gif bet visgi pabijojau aplinkinių reakcijos, nes o kaip mūsų mokytojai mokykloje vadine...tėvai ir toliau būtų šaukę jų duotu vardu..... rolleyes.gif

Mano teta vardu Vilija, man labai gražus vardas...ir nustebau sužinojusi, kad pase įrašytas jos vardas- Stasė lotuliukas.gif pasirodo jos tėvas pavadino ją savo senos meilės vardu, jos mamai tai nepatiko ir vadino kas sau- tėvas Stase, o mama Vilija.... turiu ir dėdę, kurį šaukiam Algiu, o pase- Petras...tiesiog tėvai du metus berniuką vadino Petru, o paskui kaimynystėje apsigyveno piktas kaimynas Petras, tai jie pradėjo vaiką vadinti kitu vardu...

na, sakyčiau kurioziški atvejai....

skaičiau dar žurnale, kad Algirdo Brazausko anūkė Andrė cool.gif Brazauskui toks anais laikais naujoviškas vardas labai nepatiko, tai net iki 5 metų anūkę vadino Birute lotuliukas.gif

manau, kad jei pvz aplinkiniai vadina kitu vardu ir tam žmogui tai priimtina, vardą tikrai galima pasikeisti thumbup.gif
būk rami
Vieno mano pazistamo tevai yra skirtingu tautybiu: tevas - gruzinas, mama - ukrainiete. Seimoje yra 5 vaikai, bet kadangi mano pazistamas buvo pirmagimis, ir dar sunus, tevas jam dave tikra gruziniska varda. Zinot, as net tiksliai neprisimenu koki, bet labai jau sudetinga, neimanoma istart is pirmo karto. Visi kiti vaikai turi paprastus vardus. Vaikinas savo vardo labai gedijosi ir sulaukus 16 metu ji pasikeite. Tevas buvo labai pries, net ta diena kai sunus turejo eiti i metrikacijos biura ji uzrakino namuose, veliau ilgai nesikalbejo.
LaLuna*
O aš turėjau bendradarbę,ji irgi gruzinė, vardas gruziniškas, senas- Žužuna blush2.gif doh.gif unsure.gif rolleyes.gif tai visi vadinom Žana, ir emailuose ir visu ji figūravo kaip Žana cool.gif tik jei jau reikdavo pildyti formalius dokumentus- rašydavo tikrąjį cool.gif
juniore
na is tiesu sudetingi vardai daznai zmonem sukelia kurioziskas situacijas. Bet va kiek pazistu jauno amziaus vaikinu vadu Petras, tai visi labai nepatoginasi sakydami savo varda. Ir man kazkada buvo taip kai su vienu pazindinomes tai pasakiau savo varda ir isgirdusi jo tikrai galvojau kad juokauja (na zinot kaip buna kiti prie bajerio pasako koki Eustachijaus varda) tai ta karta rimtai zadejau sakyt "Malonu Petrai o koks tavo tikras vardas" nes tikrai vardas jam toks visiskai netinka smile.gif smile.gif smile.gif

Tiesa dar turiu drauge kur jei jai kas nors juokinga negali susilaikyti del ko daznai zeidzia toks jos elgesys. Tai kai su ja mokemes mokykloje musu kompanijoje atsirado toks naujokas tai atsimenu salia jos labai nepatogiai pasijutau kai ji negalejo susilaikyti nesijuokdama kai isgirdo kad to naujoko vardas Pijus nes jai mat tas vardas pasirode abai gejiskas blink.gif
Pangasija
QUOTE(juniore @ 2007 10 07, 16:20)
na is tiesu sudetingi vardai daznai zmonem sukelia kurioziskas situacijas. Bet va kiek pazistu jauno amziaus vaikinu vadu Petras, tai visi labai nepatoginasi sakydami savo varda. Ir man kazkada buvo taip kai su vienu pazindinomes tai pasakiau savo varda ir isgirdusi jo tikrai galvojau kad juokauja (na zinot kaip buna kiti prie bajerio pasako koki Eustachijaus varda) tai ta karta rimtai zadejau sakyt "Malonu Petrai o koks tavo tikras vardas" nes tikrai vardas jam toks visiskai netinka smile.gif  smile.gif  smile.gif
*

pas mus kurse taip buvo su Stasiu. kažkada kai reikėjo prisistatinėt, tai visi žinot daugmaž įprasti: Tomas, Lina, Justas, Dovilė, Eglė, Andrius... "o aš Stasys". tai visi pradėjo žvengt. kai juoko priepuolis prėjo, irgi buvo paklausta "tikro vardo" lotuliukas.gif
muminukas
aš esu girdėjusi ir ne vieną. abu atvejai, kai vardas buvo keistas oficialiai - tai pusiau slavai keitė į lietuviškus, kadangi Lt gyvena. Sergejus pasikeitė į Artūras, o Michailas į Mykolas.

taip pat žinau nemažai atvejų (na, 3 tai tiksliai), kai žmogui pase įrašytas vienas vardas, o vadina visai kitu. pvz., pase mergina Aurelija, o visi vadina Kristina ir dauguma net nežino apie tą Aureliją smile.gif
dincek2006
Aš pažįstu moterį,kurios vardas pase Onutė,bet prisistato Militos vardu,nes tėvai nesutarė tarpusavy kaip pavadinti dukrą,mama vadina Milita,o tėvukas Onute . mirksiukas.gif
w.o.w.
as turejau klasioke kuri pasikeite varda, na jis buvo toks keistas, bet pasikeite ne i ka geresni biggrin.gif
Fenomenali
QUOTE(ramuniete @ 2007 10 01, 23:42)
ax.gif Kik pamenu Skaiva iš tv3 ankščiau Kristina buvo,sulaukus pilnametystės pasikeitė vardą
*

bigsmile.gif geras, o aš visada galvojau iš kur toks keistas vardas tokio amžiaus merginai biggrin.gif
juniore
QUOTE(w.o.w. @ 2007 11 05, 17:44)
as turejau klasioke kuri pasikeite varda, na jis buvo toks keistas, bet pasikeite ne i ka geresni  biggrin.gif
*

jei ne paslaptis is kokio i koki smile.gif
***Žaltvykslė
Mano mamos broliai turi po du vardus,tai juos vadina visi skirtingai Pvz.tėvai,broliai -Algiu,o bendradarbiai Justinu.O šiais laikais tai jau vaikai nekompleksuoja dėl vardų,nes ir senoviški ir nauji vienodai madingi.Žinau broliukus Vincuką ir Kaziuką.Kolegės sūnus-Kazys(11 klasėj)Sakė,patenkintas,kad retas vardas.
Diana.Z
manau, kad zmones, kurie keiciasi savo varda, turi kazkokiu psichologiniu problemu ir vardo keitimas, tai tik savotiskas budas tas problemas isspresti... g.gif
Li
Mano Ex keitė vardą iš Andrius į Audrius doh.gif
pamenu, kaii prisistatinėjo mano tėvams "aš Andrius, net nuo šiol būsiu Audrius. nes man nepatinka kkai mane vadina Andrey - vorobey lotuliukas.gif doh.gif doh.gif "
*agne*
Draugės klasiokė pasikeitė vardą.Visi kaip šaukė,taip ir šaukė.Seniai begirdėjau ką nors iš tos pusės-gal laikui bėgant jau ir ėmė kas nors nauju vardu kviesti.. smile.gif
eskimute
Aš irgi žinau moteriškę kuri savo tikruoju vardu neprisistato. Jos tikrasis vardas - Danutė, jai labai nepatinka, todėl visus prašo ją vadinti Daniele. O Kviečiama Danute, net neatsisuka biggrin.gif
Super :)
QUOTE(eskimute @ 2007 11 19, 21:18)
Aš irgi žinau moteriškę kuri savo tikruoju vardu neprisistato. Jos tikrasis vardas - Danutė, jai labai nepatinka, todėl visus prašo ją vadinti Daniele. O Kviečiama Danute, net neatsisuka biggrin.gif
*

Žinutė įdomi. Pažįstu keletą panašių žmonių ir aš.. cool.gif
muminukas
QUOTE(kisiukas @ 2007 11 10, 22:31)
Mano mamos broliai turi po du vardus,tai juos vadina visi skirtingai Pvz.tėvai,broliai -Algiu,o bendradarbiai Justinu.
*

mb šeimoj taip yra. teta turi 2 vardus, tai namie vienaip vadina, o darbe ir šiaip ji kitaip prisistato doh.gif tai namiškiai pagal tai, ką telefonu kviečia, jau supranta, ar giminė, ar koks bendradarbis skambina, jei iš balso neatpažįsta hihihi.gif
nors ase abu vardai yra.
hera Bastet
prisimenu mano klasiokė pasikeitė pavarde budama 18 metu.
o mano dukrytė turi du vardus irgi, tai vyras vadina vienu vardu o aš abiem ax.gif
laukinukė
QUOTE(Diana.Z @ 2007 11 15, 14:44)
manau, kad zmones, kurie keiciasi savo varda, turi kazkokiu psichologiniu problemu ir vardo keitimas, tai tik savotiskas budas tas problemas isspresti...  g.gif
*

Nebūtinai - kartais gal tėvai turėjo psichologinių problemų, duodami vaikui nesąmoningą vardą. Taip ir su MB yra. Gėdijasi jis to savo vardelio, mokykloje, kiek supratau, patyčių nemažai patyrė, kiekvienas perklausia, ar teisingai išgirdo ir nežinia, ką pagalvoja. Tiesą sakant, gėda kartais ir man, kai reikia pasakyti doh.gif . O jeigu oficialiai keisti vardą, tai kiek dokumentų, visokių sutarčių reikia perdaryti verysad.gif
muminukas
QUOTE(laukinukė @ 2007 11 21, 14:31)
Nebūtinai - kartais gal tėvai turėjo psichologinių problemų, duodami vaikui nesąmoningą vardą. Taip ir su MB yra. Gėdijasi jis to savo vardelio, mokykloje, kiek supratau, patyčių nemažai patyrė, kiekvienas perklausia, ar teisingai išgirdo ir nežinia, ką pagalvoja. Tiesą sakant, gėda kartais ir man, kai reikia pasakyti  doh.gif . O jeigu oficialiai keisti vardą, tai kiek dokumentų, visokių sutarčių reikia perdaryti  verysad.gif
*

tai koks tas vardas? blink.gif
laukinukė
QUOTE(muminukas @ 2007 11 21, 21:15)
tai koks tas vardas?  blink.gif
*

Tai va, kad toks nors nusišauk vietoje doh.gif . Čia kaip sakoma, nei pačiam pažiūrėt, nei kitam parodyt schmoll.gif
MrsRAT
QUOTE(laukinukė @ 2007 11 24, 10:55)
Tai va, kad toks nors nusišauk vietoje  doh.gif . Čia kaip sakoma, nei pačiam pažiūrėt, nei kitam parodyt  schmoll.gif
*

Tu mus visas labai intriguoji - gauni pasisakyti smile.gif
logika
QUOTE(laukinukė @ 2007 11 21, 13:31)
Nebūtinai - kartais gal tėvai turėjo psichologinių problemų, duodami vaikui nesąmoningą vardą. Taip ir su MB yra. Gėdijasi jis to savo vardelio, mokykloje, kiek supratau, patyčių nemažai patyrė, kiekvienas perklausia, ar teisingai išgirdo ir nežinia, ką pagalvoja. Tiesą sakant, gėda kartais ir man, kai reikia pasakyti  doh.gif . O jeigu oficialiai keisti vardą, tai kiek dokumentų, visokių sutarčių reikia perdaryti  verysad.gif
*

nu koks galėtų tas vardas būti ? g.gif
nežinau kokį turėčiau vardą turėti,kad kiltų mintis pasikeisti g.gif bet gerai pagalvojus tai yra keletą vardų blush2.gif
o MB irgi iš vienos šalies persikraustęs į kitą keitė savo vardą,tik neformaliai smile.gif
Altaira
Pas mane du vardai smile.gif Visiems labai keista atrodo doh.gif Pav. mano tėvai ir giminės mane vadina vienu vardu, o mano vyras, jo šeima mano draugai, ne visi g.gif , vadina kitu smile.gif Bet aš jau pripratau, ir visai fainai du vardus turėti thumbup.gif Bet kartais pasitaiko tokių kuriozų, kad lieku nesuprasta biggrin.gif Pav. koks naujas pažįstamas išgirsta, kad mane šaukia kitu vardu kas nors, ir tada klausia, tai koks tavo vardas? lotuliukas.gif Taigi tu tokia ir tokia doh.gif Tada reikia aiškint, kad pas mane du vardai, ir t.t. Tiesa, kai reikia pildyti dokumentus kokius, tai gaunasi daug rašliavos, nes pas mane ir pavardė netrumpa, o dar ir vardai du netrumpi smile.gif
Neringiux
QUOTE(laukinukė @ 2007 11 24, 09:55)
Tai va, kad toks nors nusišauk vietoje  doh.gif . Čia kaip sakoma, nei pačiam pažiūrėt, nei kitam parodyt  schmoll.gif
*

Nu neisivaizduoju koks ten vardas turi buti jei geda pasakyti doh.gif Gal Fekalijus?
jungle
žinau moteriškę, amžius + - 50, kurią visi vadina Lina .O netyčia sužinojau, kad ji Liongina. bet baisiai gėdijasi tikrojo vardo.Na, bet ji tikrai ir šiaip keistoka, švelniai tariant, tai net nesistebiu smile.gif
Chada
Žinau vieną Jurgą, kuri dabar Aurėja, lyg ir oficialiai ji ten pasikeitus... Šiuo atveju, manau, žmogus, kuris nori atsikratyti savo praeities šešėlio, ryžtasi keistis vardą... bet ar tai padeda?...
Upokšnis
QUOTE(juniore @ 2007 09 30, 19:37)
Gal jau ir buvo tokia tema, bet ieskodama neradau. Man idomu gal pažįstate, ar šeip girdėjote tokių žmonių kurie keitėsi vardą. Pačiai teko sutikti buvusią Gabrielę kuri pasikeitė vardą i Dangę. Na man pačiai atrodo keista, nes abu vardai vienodai gražūs. smile.gif
*

Kursiokė neseniai pasikeitė vardą. Kažkaip negaliu priprasti prie naujo. Nors pirmas vardas ir buvo keistokas, bet pripratom ir nieko. O su šiuolaikiniu kažkaip nesiderina unsure.gif Susitikus vistiek spontaniškai vadinu senuoju vardu
***Žaltvykslė
Sako,negerai tas vardų keitimas,tipo,suardo asmenybės raidą,likimą ir t.t.
Mano viena pažįstama turi klaidą pase-ne Diana,bet Dijana.Kažkada buvo nuėjus dėl pataisymo,bet ją perkalbėjo,Tai visur ir rašo- Dijana.
W*S:*
O as visiskai ne pries pasikeitima vardo jeigu zmogus nori kodel ne niekas neuzdraus jeigu zmogui tas vardas nepatinka doh.gif
Pusele_
man atrodo ši problema stambiu mastu iškils po 18 metų, kai užaugs vaikai gime per paskutinius 5 metus, kokių dabar tėvai iš mandrumo neprigalvoja vardų,
kaip jum lietuvaitis ar lietuvaitė - Milanas arba Milana, man nesiriša, čia kaip pvz. Nenoriu nieko įžeisti, mano nuomonė.

o būna kad vardas nu tiesiog netinka žmogui nors tu ką, tai kodėl nepasikeitus

buvo vienas pusiau pažystamas per aplinkui - tarybinias laikais švarcnegerio gerbėjas - pasikeitė į ARNOLDAS
juniore
teko dirbti su mergina kuri trumpam buvo atvykusi i Lietuva is rusijos, na mergaite jau db serga zvaigzdziu liga ir siekia isgarseti, tad jai pasirode, kad vardas Lena per daug paprastas todel ji jau db prisistato ir zada formaliai keisti ji i Lijana ar Lilijana. Na sis jai atrodo "zvaigzdiskesnis". Tikrojo vardo ji net nenori niekam sakyti, nes ir apskritai panele ispuikusi, ilgokai aiskino savo filosofija, kaip jai svarbu keisti varda mat ji tiki, kad naujasis jai atnes daugiau sekmes. na taip va buna .... lotuliukas.gif
lotute
QUOTE(juniore @ 2008 01 12, 17:53)
teko dirbti su mergina kuri trumpam buvo atvykusi i Lietuva is rusijos, na mergaite jau db serga zvaigzdziu liga ir siekia isgarseti, tad jai pasirode, kad vardas Lena per daug paprastas todel ji jau db prisistato ir zada formaliai keisti ji i Lijana ar Lilijana. Na sis jai atrodo "zvaigzdiskesnis". Tikrojo vardo ji net nenori niekam sakyti, nes ir apskritai panele ispuikusi, ilgokai aiskino savo filosofija, kaip jai svarbu keisti varda mat ji tiki, kad naujasis jai atnes daugiau sekmes. na taip va buna .... lotuliukas.gif
*

Cia kaip ir Atlantai nenori savo tikrojo vardo sakyti, kad yra Elena lotuliukas.gif
agnuska
Mano mama pase Ona, bet ją visi vadina Alma, nes kai jos tėtis ėjo registruoti pamiršo koks vardass ir pasakė bet kokį doh.gif būna ir taip ax.gif dar pažįstu porą` merginu, kurios prisistato kitais vardais, mat joms taip gražiau g.gif
Semile
na jai man butu dave varda Zoze kokia doh.gif ir as tikriausai pasikeisciau g.gif

as ir zinau kelis zmones kad pase vienoks vardas o prisistato visai kitu
apie tikraji net nieks ir nezino blink.gif
Gabred
Jeigu tas vardas apsunkina gyvenimą, kodėl nepasikeitus, aš ne prieš smile.gif
minik
Man buvo labai keista isgirsti is savo mamos, kad jaunysteje ji pasikeite varda blink.gif . Nesuvokiu priezasciu, kodel ji tai padare, nes man jos abu vardai labai panasus ir abu grazus g.gif (gal tai nesamoningas bandymas visais budais atsikratyti slegiancios praeities? unsure.gif ).
STT
O man atrodo negerai žmogui. kai vardą pasikeičia. Aura silpnėja ir tttt. Pažeidžiamumas didėja, nors taip ir neatrodo, bet yra. ZNebeišlaiko to kažko iš savęs, tėvų irttt
Fire
QUOTE(Cikadelė @ 2007 10 07, 12:38)
skaičiau dar žurnale, kad Algirdo Brazausko anūkė Andrė cool.gif Brazauskui toks anais laikais naujoviškas vardas labai nepatiko, tai net iki 5 metų anūkę vadino Birute lotuliukas.gif

AB anuke pazinojau, bet nezinau sito fakto bigsmile.gif Turiu vaikystes drauge Andre, tai man visai grazus vardas ax.gif

QUOTE(juniore @ 2007 10 07, 17:20)
na is tiesu sudetingi vardai daznai zmonem sukelia kurioziskas situacijas. Bet va kiek pazistu jauno amziaus vaikinu vadu Petras, tai visi labai nepatoginasi sakydami savo varda. Ir man kazkada buvo taip kai su vienu pazindinomes tai pasakiau savo varda ir isgirdusi jo tikrai galvojau kad juokauja (na zinot kaip buna kiti prie bajerio pasako koki Eustachijaus varda) tai ta karta rimtai zadejau sakyt "Malonu Petrai o koks tavo tikras vardas" nes tikrai vardas jam toks visiskai netinka smile.gif  smile.gif  smile.gif

O man Petras visai patinka rolleyes.gif anksciau irgi buvo juokingas, bet kai susipazinau su labai fainu vaikinu vardu Petras, nuomone pakeiciau blush-anim-cl.gif ir jis visai nesigedijo savo vardo...

QUOTE(balta_lelija @ 2007 11 15, 15:50)
Mano Ex keitė vardą iš Andrius į Audrius  doh.gif
pamenu, kaii prisistatinėjo mano tėvams "aš Andrius, net nuo šiol būsiu Audrius. nes man nepatinka kkai mane vadina Andrey - vorobey  lotuliukas.gif  doh.gif  doh.gif "
*

biggrin.gif mano sunus Audrius, tai mano mama labai norejo, kad butu Andrius, bet nenusileidau biggrin.gif Aisku, ne del "vorobey", tiesiog, labiau patinka, be to, dvieju zmoniu garbei taip pavadintas ax.gif

Vaikystej labai nemegau savo vardo (buvo labai retas, dabar labai daznas), sakydavau, kad keisiu i Egle (toki siule mociute, kuri ir isaiskino man, kad maniskis labai "baisus" doh.gif ) arba Zivile (taip jau buvo nusprende pavadinti tevai, bet apsigalvojo). Dar patiko vardas Goda (tai irgi buvo vienas is tevu variantu). Bet suaugau, sulaukiau daug graziu zodziu apie savo varda, jis eme patikti ir dabar dziaugiuosi, kad nesukvailiojau ir nekeiciau ax.gif

Mano dede vardu Aloyzas, bet visi vadina ji Romu nuo vaikystes, dauguma net nezino, kad jo vardas pase kitas.

Mano mociutei nutiko priesingai - ji gime Edinburge ir buvo vardu Agne, bet kai su tevais atvyko gyventi i Lietuva, tokio vardo cia kaip ir nebuvo (tik Agnieska), tai buvo visu vadinama Agota, i lietuviskus dokumentus taip pat irasyta (nes angliski pasimete). Ji visa gyvenima del to isgyveno ir labai pykdavo vadinama Agota.
Laura007
QUOTE(Zlata @ 2007 09 30, 21:30)
Mamos bendradarbė yra Barbora, bet visiems prisitato Janina, nes gėdyjasi savo tikrojo vardo... doh.gif
*

TerrorisTe69
mano viena draugė gimė labai serganti ir medikai liepė greit kviest kunigą,kad pakrikįtytų,nes atseit mergaitei nedaug liko gyvent. na ir krikštyjant reikėjo staigiai sugalvot vardą,tai tėvai davė mamos vardą Rima. bet pasirodo viskas buvo geriau nei manyta ir mergina išgyveno. deja šis vardas jai neprigijo,žadėjo pasikeisti į Norą,bet atrodo taip ir liko tik pažadas smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.