Pazistu moteriske,kuri vardu Filomena,bet kiti ja vadina Nijole, taip ji visiems prisistato
Vyro teta Marijona, bet susigalvojo ir prisistatinėja Jūrate (jai 50 m), mano krikšto tėtį visi vadina Steponu, steponines švenčiame, bet pase pasirodo jis Algimantas
QUOTE(nuotakyte @ 2011 06 25, 22:55) Pasirodo registratorė pagėrusi buvo ir pamiršo koki vardą parašyti ,tai ji sugalvoju kad Algiukas labai gražus vardas ir įrašė į gimimo liudijimą OMG dar taip buna As pazystu viena moteri kuri pasikeite savo varda i Irena is ....Irutes
pamastau kad gal reiktu pasikeisti
Gali keist, tada atsiras tokių kurie Jugita vadins.
Vaikui buvo duotas tevo vardas. Suauges ji pasikeite.
mano pažįstama pasikeitė iš Jurgitos į Vanesą....man jai taip netinka šis vardas,kad ilgą laiką negalėjau jos juo vadinti nauju vardu
QUOTE(Tyra @ 2010 11 04, 14:11) Ačiū dievui, ne dažnai pasitaiko absurdiški vardai Labai jums pritariu QUOTE(Semilga @ 2011 06 25, 09:30) Mano vyro mama dokumentuose Ona, visi visa gyvenima Dalia vadina, tevai dave varda, paskui persigalvojo. Kol susigaudziau as sitoj painiavoj QUOTE(nuotakyte @ 2011 06 26, 10:55) .Pasirodo registratorė pagėrusi buvo ir pamiršo koki vardą parašyti ,tai ji sugalvoju kad Algiukas labai gražus vardas ir įrašė į gimimo liudijimą aš panašią istoriją žinau: gimė vaikiukas, pas ištremtus į Sibirą lietuvius. Tie nuėjo registruoti Vladas vardu. o ten sako- koks dar cia Vladas? Valodia! taip ir yra pas ta zmogu dokumentuose Valodia. Bet niekada niekas taip nevadino, tik Vladu QUOTE(Elzė @ 2011 10 07, 16:18) aš panašią istoriją žinau: gimė vaikiukas, pas ištremtus į Sibirą lietuvius. Tie nuėjo registruoti Vladas vardu. o ten sako- koks dar cia Vladas? Valodia! taip ir yra pas ta zmogu dokumentuose Valodia. Bet niekada niekas taip nevadino, tik Vladu Nėr tokio vardo - Valodia, Valodia yra Vladimiras. Negalėjo rusai dokumentuosia parašyt - Volodia Gal dokumentuose Vladimiras parašyta, o visi Vladu vadina? Tada visai logiška, kaip ir kokį Donatą Donce... QUOTE(Noa @ 2011 10 15, 15:15) Nėr tokio vardo - Valodia, Valodia yra Vladimiras. Negalėjo rusai dokumentuosia parašyt - Volodia Gal dokumentuose Vladimiras parašyta, o visi Vladu vadina? Tada visai logiška, kaip ir kokį Donatą Donce... galėjo
Is mano pazystamu rato tai nei vienas nera vardo pasikeites
Kokia idomia tema radau. Mano grupioke is Lenos pasikeite i Elena.
Mano uosvi visi vadina Vladu, jo sesuo kazkodel Algiu
Mano buves klasiokas is Žilvino pasikeitė į Asteras
as pasikeitusi esu vardo galune
pazistu vyriski kurio vardas donatas, jam apie 70 metu .veliau suzinojau kad jo vardasa yra domijonas ir jau seniai pasivadines donatu
Vienas vaikinas iš Elmaro pasikeitė į Marių.
mamos gimine mane vadina simona, nors dokumentuose kitas vardas. Tuom kitu vadina visi kiti, nes dokumentuose toks. Istorija tokia, kad tevas nuejes gimimo liudijimo paimt sugalvojo trumpesni varda (4raides), nu tipo kad vaikui butu lengviau. Krikstyta as simonos vardu, man sitas vardas grazesnis. Kazkada planavau pasidaryt 2guba varda kai keisiuos pasa, ale vis aptingstu. Po 6 men baigsis pasas, tai bus matyt.
Mamos drauge is elenos pasikeite i elona, nes nepatiko kad e raide istesia visi - eleeena.
aš pažystu du vyrus, kurie vienais vardais prisistato lietuviams, kitais - užsieniečiams (vienas - suanglinta versija, kitas - antru vardu, rusišku). mano pačios vardas bent kol man neįsivaizduotinas senatvėje, ką gali žinoti gal imsiu vadintis antruoju, kuris yra universalus
Nepazistu nevieno zmogaus pasikeitusio varda dokumentuose
Vyro brolį kažkodėl visi vadiname Rimu, nors dokumentuos Raimondas (žmona tik taip vadina). Dar viena panelę visi vadina Irma, nors dokumentuose daug ilgesnis vardas tik, su ta pačiaa šaknimi.
Teko sutikti 2 žmonės kurie pasikeitė ir dokumentuose vardus, kažkada jau buvau rašiusi šioje temoje. Abiems merginoms dabar kažkur 27 metai
Nelengva ta vardo pakeitimo procedura, reikia liudininkus atsivest ir irodyt, kad tikrai esi vadinamas tuo kitu vardu
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 04 19, 22:37) nesamone Vadinasi, pasikeite vardo pasikeitimo proceduros tvarka QUOTE(rausvakase @ 2012 04 20, 12:44) Ir dar sake, kad vardo pakeitima svarstys kazkokia komisija, kuri nuspres leisti, ar neleisti pasikeist ta varda. Ta sprendima toji komisija priims kazkur per 30 dienu. Tada praejo noras pasikeist Bet tai kokia nesąmonė... Kaip gali komisija nuspręsti - leisti ar ne... QUOTE(*Liepa18* @ 2012 04 20, 13:27) Atrodo keistai, bet tokia tvarka buvo, o gal ir dabar dar yra Idomu butu, kad pasisakytu neseniai pasikeite vardus, kiek tai trunka ir ar nera labai sudetinga QUOTE(rausvakase @ 2012 04 20, 12:44) Vadinasi, pasikeite vardo pasikeitimo proceduros tvarka Na nesidomėjau labai kaip kas, bet viena iš mano pažystamu tai vadino visi tikruoju vardu, (kuris turbūt jai nepatiko kad keitėsi) Ir tik po kiek laiko sutikus prisistatė jau naujuoju, Tai kaip suprantu tikrai liūdininkų nereikėjo, nes jų nebūtų buve. O kita pasakojo kad tiesiog nuėjo parašė prašymą ir viskas, tiesa reikėjo tėvų sutikimo nes buvo tik 16. Dėl antro atvejo negaliu 100 proc būti tikra, nes apskritai keistas to žmogaus gyvenimas, galėjo ka ir priskiesti QUOTE(rausvakase @ 2012 04 20, 11:44) pazistu 1 moteri, kuri be jokiu liudininku ir be problemu pasikeite varda pries mazdaug 15 metu, o kita pries 7-8. QUOTE(rausvakase @ 2012 04 20, 15:52) Atrodo keistai, bet tokia tvarka buvo, o gal ir dabar dar yra tai jus cia gal su pavardes pasikeitimu maisote? Pavarde isties sunkiau pasikeisti, nes tikrai komisija sprendzia, bet apie komisija VARDO pakeitimui tikrai negirdejau QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 04 21, 20:42) pazistu 1 moteri, kuri be jokiu liudininku ir be problemu pasikeite varda pries mazdaug 15 metu, o kita pries 7-8. tai jus cia gal su pavardes pasikeitimu maisote? Pavarde isties sunkiau pasikeisti, nes tikrai komisija sprendzia, bet apie komisija VARDO pakeitimui tikrai negirdejau Ketinau keist butent VARDA, bet tai buvo seniai, ir tuo metu tokia buvo tvarka. Manau, kad tas tvarkos pakeitimas gali buti susijes su zmogaus teisemis, del ko sia tvarka liberalizavo, nes anksciau tikrai tik prasymo neuzteko...
nesamone,vardas ateina nuo mazens
Man tas "bėgimas" nuo savo vardo keistas.. Aišku, turbūt yra įvairiausių situacijų ir vienas sprendimas visiems netinka. Oficialiai pasikeitusių nepažįstu, bet tokių, kuriuos vadina ne tais oficialiais vardais, tai pažinojau tikrai nemažai. Kartais tai panašus į tikrojo trumpinys, kartais, naudojasi krikšto vardu. O kartais, pvz.: būdama Stefa vadindavosi Vaida, iš poniškumo
Dabar gi labai supaprastinta asmenvardžių pasikeitimo tvarka. Anksčiau vardo pakeitimo tikslingumą, pagrįstumą ir galimus trukdžius pakeitimui svarstydavo LR Teisingumo ministerija. Dabar CMS darbuotojai. Ir nebebūtina prašymo pateikti pagal gyvenamąją vietą. Galima bet kuriame CMS skyriuje. Procedūra trumpa ir paprasta. Jokių liudininkų tam nereikia.
|