Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pasiketusieji vardus
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4
Semilga
Pazistu moteriske,kuri vardu Filomena,bet kiti ja vadina Nijole, taip ji visiems prisistato mirksiukas.gif g.gif
nuotakyte
Vyro teta Marijona, bet susigalvojo ir prisistatinėja Jūrate (jai 50 m), mano krikšto tėtį visi vadina Steponu, steponines švenčiame, bet pase pasirodo jis Algimantas blink.gif sužinojau tik prieš savo vestuves perskaičiusi straipsnyje rajoniniame laikraštyje.Pasirodo registratorė pagėrusi buvo ir pamiršo koki vardą parašyti ,tai ji sugalvoju kad Algiukas labai gražus vardas ir įrašė į gimimo liudijimą doh.gif
*Amberr*
QUOTE(nuotakyte @ 2011 06 25, 22:55)
Pasirodo registratorė pagėrusi buvo ir pamiršo koki vardą parašyti ,tai ji sugalvoju kad Algiukas labai gražus vardas ir įrašė į gimimo liudijimą doh.gif
*

OMG dar taip buna doh.gif doh.gif doh.gif

As pazystu viena moteri kuri pasikeite savo varda i Irena is ....Irutes doh.gif doh.gif doh.gif Kazkoks apsurdas galva sukt del pakeistu 2 raidziu pase doh.gif
Mix
QUOTE(*Amberr* @ 2011 06 26, 19:40)
OMG dar taip buna  doh.gif  doh.gif  doh.gif

As pazystu viena moteri kuri pasikeite savo varda i Irena is ....Irutes  doh.gif  doh.gif  doh.gif Kazkoks apsurdas galva sukt del pakeistu 2 raidziu pase  doh.gif
*

Senatvėje kokia jau ten Irutė lotuliukas.gif
** Svaja**
pamastau kad gal reiktu pasikeisti blush2.gif is Jurgitos i Jurga biggrin.gif visi visvien Jurga vadina blush2.gif
hi :)
Gali keist, tada atsiras tokių kurie Jugita vadins. lotuliukas.gif Mano vardą pvz. kai kas iki užsikirtimo prailgintą renkas, nors niekad nesiūliau. Na kaip tiesiog Ingą Ingrida vadint.
Siurbelyte
Vaikui buvo duotas tevo vardas. Suauges ji pasikeite.
Farida2010
mano pažįstama pasikeitė iš Jurgitos į Vanesą....man jai taip netinka šis vardas,kad ilgą laiką negalėjau jos juo vadinti nauju vardu g.gif Motyvas:"Jurgita per prastas vardas"...(na ji vaidino "fifą"tad galvojo,kad Vanesa "kiečiau" biggrin.gif
Giuste
QUOTE(Siurbelyte @ 2011 09 18, 16:09)
Vaikui buvo duotas tevo vardas. Suauges ji pasikeite.
*

Ir as zinau toki atveji.
Egipta
QUOTE(Tyra @ 2010 11 04, 14:11)
Ačiū dievui, ne dažnai pasitaiko absurdiški vardai ax.gif Tikrai pateisinu tuos, kurie pasikeičia bjaurius vardus, bet iš Danutės į aldoną ar pan. keisti nematau priežasties bigsmile.gif
*

Labai jums pritariu thumbup.gif

QUOTE(Semilga @ 2011 06 25, 09:30)
Pazistu moteriske,kuri vardu Filomena,bet kiti  ja vadina Nijole, taip ji visiems prisistato mirksiukas.gif  g.gif
*

Mano vyro mama dokumentuose Ona, visi visa gyvenima Dalia vadina, tevai dave varda, paskui persigalvojo. Kol susigaudziau as sitoj painiavoj doh.gif
Elzė
QUOTE(nuotakyte @ 2011 06 26, 10:55)
.Pasirodo registratorė pagėrusi buvo ir pamiršo koki vardą parašyti ,tai ji sugalvoju kad Algiukas labai gražus vardas ir įrašė į gimimo liudijimą doh.gif
*

aš panašią istoriją žinau:

gimė vaikiukas, pas ištremtus į Sibirą lietuvius. Tie nuėjo registruoti Vladas vardu. o ten sako- koks dar cia Vladas? Valodia!
taip ir yra pas ta zmogu dokumentuose Valodia. Bet niekada niekas taip nevadino, tik Vladu
Noa
QUOTE(Elzė @ 2011 10 07, 16:18)
aš panašią istoriją žinau:

gimė vaikiukas, pas ištremtus į Sibirą lietuvius. Tie nuėjo registruoti Vladas vardu. o ten sako- koks dar cia Vladas? Valodia!
taip ir yra pas ta zmogu dokumentuose Valodia. Bet niekada niekas taip nevadino, tik Vladu
*

Nėr tokio vardo - Valodia, Valodia yra Vladimiras. Negalėjo rusai dokumentuosia parašyt - Volodia biggrin.gif
Gal dokumentuose Vladimiras parašyta, o visi Vladu vadina? Tada visai logiška, kaip ir kokį Donatą Donce... smile.gif
Ramunita
QUOTE(Noa @ 2011 10 15, 15:15)
Nėr tokio vardo - Valodia, Valodia yra Vladimiras.  Negalėjo rusai dokumentuosia parašyt - Volodia biggrin.gif
Gal dokumentuose Vladimiras parašyta, o visi Vladu vadina? Tada visai logiška, kaip ir kokį Donatą Donce... smile.gif
*

galėjo smile.gif patikėk,net dabar metrikacijos darbuotojų įvairiaus protelio būna mirksiukas.gif
linutuks
QUOTE(Ramunita @ 2011 10 19, 13:14)
galėjo smile.gif patikėk,net dabar metrikacijos darbuotojų įvairiaus protelio būna mirksiukas.gif
*

O kokios specialybes darbuotojai ne įvairaus protelio? smile.gif
sena niekšė
QUOTE(Ramunita @ 2011 10 19, 13:14)
*

čia panašu į VBS istorijas, kaip su Fekalija biggrin.gif
italiana vera
[quote=avilinka,2010 12 15, 14:58]
Kitokie laikai buvo.. Jos tevas zuvo, o motina istreme be teises sugrizti,o vaikus issiunte i vaiku
*

[/quote

Tokie dalykai buvo daromi dėl vaikų saugumo, kad būtų sunkiau rasti sąryšių su ištremtaisiais „liaudies priešais „…
Vilione
QUOTE(Imbrium @ 2010 01 09, 22:29)

Stai man vienas is graziausiu vardu Vincentas. nu toks grazus. bet vaiko tikrai taip nevadinciau, nes tikriausiai jam paciam labai nepatiktu.
*

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Mano sūnus Vincentas (14 metų) ir jam jo vardas labai patinka rolleyes.gif Taip kad, nespręskite už visus mirksiukas.gif
Agnieshkita
Is mano pazystamu rato tai nei vienas nera vardo pasikeites g.gif
Milda_Milda
Kokia idomia tema radau. Mano grupioke is Lenos pasikeite i Elena. smile.gif
Ingaja
Mano uosvi visi vadina Vladu, jo sesuo kazkodel Algiu g.gif Kadangi retai ji atvaziuoja, nebuvo progos issiaiskint kodel ax.gif
Sidabrinee
Mano buves klasiokas is Žilvino pasikeitė į Asteras g.gif
Maia
as pasikeitusi esu vardo galune smile.gif
OB-si-DEIZE
pazistu vyriski kurio vardas donatas, jam apie 70 metu .veliau suzinojau kad jo vardasa yra domijonas ir jau seniai pasivadines donatu
*Lyra*
Vienas vaikinas iš Elmaro pasikeitė į Marių.
zvaigzdut
mamos gimine mane vadina simona, nors dokumentuose kitas vardas. Tuom kitu vadina visi kiti, nes dokumentuose toks. Istorija tokia, kad tevas nuejes gimimo liudijimo paimt sugalvojo trumpesni varda (4raides), nu tipo kad vaikui butu lengviau. Krikstyta as simonos vardu, man sitas vardas grazesnis. Kazkada planavau pasidaryt 2guba varda kai keisiuos pasa, ale vis aptingstu. Po 6 men baigsis pasas, tai bus matyt.
Mamos drauge is elenos pasikeite i elona, nes nepatiko kad e raide istesia visi - eleeena.
ringav
QUOTE(Semilga @ 2011 06 25, 08:30)
Pazistu moteriske,kuri vardu Filomena,bet kiti  ja vadina Nijole, taip ji visiems prisistato mirksiukas.gif  g.gif
*

Tėvų kaimynė Filomena dokumentuose,bet prisistatydavo Vilma,o kai buvo gerokai virš 50 vėl persigalvojo,vėl Filomena patapo:oh
l'eau
aš pažystu du vyrus, kurie vienais vardais prisistato lietuviams, kitais - užsieniečiams (vienas - suanglinta versija, kitas - antru vardu, rusišku). mano pačios vardas bent kol man neįsivaizduotinas senatvėje, ką gali žinoti gal imsiu vadintis antruoju, kuris yra universalus smile.gif va draugės senelis dokumentiniu vardu buvo vadinamas tik dokumentuose ir ant kapo paminklo, bet juo jo absoliučiai niekas nevadino nuo kūdikystės (kunigui tėvų duotas pasirodė per naujoviškas (tomas), tai buvo užrašytas jonu) rolleyes.gif
Perlamutrine
Nepazistu nevieno zmogaus pasikeitusio varda dokumentuose schmoll.gif
Dzenete
Vyro brolį kažkodėl visi vadiname Rimu, nors dokumentuos Raimondas (žmona tik taip vadina). Dar viena panelę visi vadina Irma, nors dokumentuose daug ilgesnis vardas tik, su ta pačiaa šaknimi.
Teko sutikti 2 žmonės kurie pasikeitė ir dokumentuose vardus, kažkada jau buvau rašiusi šioje temoje. Abiems merginoms dabar kažkur 27 metai
rausvakase
Nelengva ta vardo pakeitimo procedura, reikia liudininkus atsivest ir irodyt, kad tikrai esi vadinamas tuo kitu vardu biggrin.gif
Alexandra.R.
QUOTE(rausvakase @ 2012 04 19, 10:31)
Nelengva ta vardo pakeitimo procedura, reikia liudininkus atsivest ir irodyt, kad tikrai esi vadinamas tuo kitu vardu biggrin.gif
*

nesamone schmoll.gif buna, kad zmogaus niekas kitu vardu nevadina, tik jis pats nutaria varda pakeisti ir tik tada issirenka kaip nori buti vadinamas.
rausvakase
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 04 19, 22:37)
nesamone  schmoll.gif buna, kad zmogaus niekas kitu vardu nevadina, tik jis pats nutaria varda pakeisti ir tik tada issirenka kaip nori buti vadinamas.
*

Vadinasi, pasikeite vardo pasikeitimo proceduros tvarka g.gif Kai as domejausi apie vardo pasikeitima,cia buvo gerokai seniau, man sake, kad reiks liudininku arba kitokiu irodymu. Ir dar sake, kad vardo pakeitima svarstys kazkokia komisija, kuri nuspres leisti, ar neleisti pasikeist ta varda. Ta sprendima toji komisija priims kazkur per 30 dienu. Tada praejo noras pasikeist smile.gif
*Liepa18*
QUOTE(rausvakase @ 2012 04 20, 12:44)
Ir dar sake, kad vardo pakeitima svarstys kazkokia komisija, kuri nuspres leisti, ar neleisti pasikeist ta varda. Ta sprendima toji komisija priims kazkur per 30 dienu. Tada praejo noras pasikeist smile.gif
*

Bet tai kokia nesąmonė... Kaip gali komisija nuspręsti - leisti ar ne... smile.gif
rausvakase
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 04 20, 13:27)
Bet tai kokia nesąmonė... Kaip gali komisija nuspręsti - leisti ar ne... smile.gif
*

Atrodo keistai, bet tokia tvarka buvo, o gal ir dabar dar yra ax.gif Gal toji komisija patikrina, ar nesi kriminalinio pasaulio atstovas, ar siaip koks psichinis ligonis g.gif

Idomu butu, kad pasisakytu neseniai pasikeite vardus, kiek tai trunka ir ar nera labai sudetinga ax.gif
Dzenete
QUOTE(rausvakase @ 2012 04 20, 12:44)
Vadinasi, pasikeite vardo pasikeitimo proceduros tvarka  g.gif  Kai as domejausi apie vardo pasikeitima,cia buvo gerokai seniau, man sake, kad reiks liudininku arba kitokiu irodymu. Ir dar sake, kad vardo pakeitima svarstys kazkokia komisija, kuri nuspres leisti, ar neleisti pasikeist ta varda. Ta sprendima toji komisija priims kazkur per 30 dienu. Tada praejo noras pasikeist smile.gif
*

Na nesidomėjau labai kaip kas, bet viena iš mano pažystamu tai vadino visi tikruoju vardu, (kuris turbūt jai nepatiko kad keitėsi) Ir tik po kiek laiko sutikus prisistatė jau naujuoju, Tai kaip suprantu tikrai liūdininkų nereikėjo, nes jų nebūtų buve.
O kita pasakojo kad tiesiog nuėjo parašė prašymą ir viskas, tiesa reikėjo tėvų sutikimo nes buvo tik 16. Dėl antro atvejo negaliu 100 proc būti tikra, nes apskritai keistas to žmogaus gyvenimas, galėjo ka ir priskiesti
Alexandra.R.
QUOTE(rausvakase @ 2012 04 20, 11:44)
Vadinasi, pasikeite vardo pasikeitimo proceduros tvarka 
*

pazistu 1 moteri, kuri be jokiu liudininku ir be problemu pasikeite varda pries mazdaug 15 metu, o kita pries 7-8.

QUOTE(rausvakase @ 2012 04 20, 15:52)
Atrodo keistai, bet tokia tvarka buvo, o gal ir dabar dar yra ax.gif  Gal toji komisija patikrina, ar nesi kriminalinio pasaulio atstovas,
*

tai jus cia gal su pavardes pasikeitimu maisote? Pavarde isties sunkiau pasikeisti, nes tikrai komisija sprendzia, bet apie komisija VARDO pakeitimui tikrai negirdejau g.gif
rausvakase
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 04 21, 20:42)
pazistu 1 moteri, kuri be jokiu liudininku ir be problemu pasikeite varda pries mazdaug 15 metu, o kita pries 7-8.
tai jus cia gal su pavardes pasikeitimu maisote? Pavarde isties sunkiau pasikeisti, nes tikrai komisija sprendzia, bet apie komisija VARDO pakeitimui tikrai negirdejau  g.gif
*

Ketinau keist butent VARDA, bet tai buvo seniai, ir tuo metu tokia buvo tvarka. Manau, kad tas tvarkos pakeitimas gali buti susijes su zmogaus teisemis, del ko sia tvarka liberalizavo, nes anksciau tikrai tik prasymo neuzteko...
laumir
nesamone,vardas ateina nuo mazens 4u.gif
Alexandra.R.
QUOTE(laumir @ 2012 05 12, 15:36)
nesamone,vardas ateina nuo mazens 4u.gif
*

O jei teveliams su smegenine nelabai gerai buvo ir nesamoninga varda dave, tai kam vaikui/zmogui kankintis visa gyvenima per tevu durnuma?
rinarita
Man tas "bėgimas" nuo savo vardo keistas.. Aišku, turbūt yra įvairiausių situacijų ir vienas sprendimas visiems netinka. Oficialiai pasikeitusių nepažįstu, bet tokių, kuriuos vadina ne tais oficialiais vardais, tai pažinojau tikrai nemažai. Kartais tai panašus į tikrojo trumpinys, kartais, naudojasi krikšto vardu. O kartais, pvz.: būdama Stefa vadindavosi Vaida, iš poniškumo biggrin.gif
jbs
Dabar gi labai supaprastinta asmenvardžių pasikeitimo tvarka. Anksčiau vardo pakeitimo tikslingumą, pagrįstumą ir galimus trukdžius pakeitimui svarstydavo LR Teisingumo ministerija. Dabar CMS darbuotojai. Ir nebebūtina prašymo pateikti pagal gyvenamąją vietą. Galima bet kuriame CMS skyriuje. Procedūra trumpa ir paprasta. Jokių liudininkų tam nereikia.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.