Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pasiketusieji vardus
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4
Athena
O jeigu norėčiau prisidėti dar vieną vardą pase, vis tiek visus dokumentus keisti? Pavyzdžiui, kas būtų su diplomu, jei vardą pakeisčiau? Negi naują reiktų daryt?
saulute©
žinau moterį pasikeitusią vardą, kuomet jai sukako 18m smile.gif
Flirta
Pažystu ir aš vieną moterį, kuri pasikeitė vardą. 4u.gif
muminukas
QUOTE(Sufi @ 2008 08 18, 23:45)
O jeigu norėčiau prisidėti dar vieną vardą pase, vis tiek visus dokumentus keisti? Pavyzdžiui, kas būtų su diplomu, jei vardą pakeisčiau? Negi naują reiktų daryt?
*

na, bent jau pasą, teises tikrai reiktų keisti. pabandyk savivavldybių tinklalapiuose pasiieškoti info. pvz., www.kaunas.lt ir ten žiūrėk civilinės metrikacijos paslaugas.
Jeta
Žinau moterį kuri iš rusiško Larisa tapo Loreta (ir pase). Ir dar vieną, Stasė, kuri prisistato kaip Skaistė, beje, ji tik taip prisistato, pase Stasė.
Jazza
Mano klasiokei (gal 4 klasėj) tėvai skirdamiesi pakeitė ir vardą, ir pavardę. Jos sesei taip pat. Taip pat pažįstu porą moterų, kurios prisistato ne tais vardais, kurie įrašyti jų pasuose - viena prisistato Irena (pagal pasą Elena), kita Salomėja (pagal pasą Cecilija). cool.gif
Athena
QUOTE(Jazza @ 2008 12 13, 13:22)
viena prisistato Irena (pagal pasą Elena)
*

Elena daug gražiau smile.gif
Karalienė_Margo
as pazystu viena moteri,kuri kai buvo paaugle,darydamasi pasa pakvailiojo ir vietoj savo vardo irase kita,tuo metu jai patikusi,mane kad pastebes ir istaisys darbuotojos biggrin.gif taigi niekas nieko nepastebejo ir netaise bigsmile.gif visi ja vadina tikruoju-tevu duotu vardu,o va anyta(velnio pramanyta biggrin.gif )-tuo isgalvotuoju lotuliukas.gif kas ta moteri baisiausiai nervvina biggrin.gif
orient
Turiu drauge, kurios vardas buvo Tatjana, o sulaukusi 18 m. pasikeite i Erika.
Aivita
O mano klasiokė iš Larisos pasikeitė į Laurą, nu ir vertėjo, manau. smile.gif
Noa
QUOTE(Jeta @ 2008 08 21, 21:25)
Žinau moterį kuri iš rusiško Larisa tapo Loreta (ir pase). Ir dar vieną, Stasė, kuri prisistato kaip Skaistė, beje, ji tik taip prisistato, pase Stasė.
*

Aš įsivaizduoju, kaip juokinga sužinoti, kad Skaistė - tai ne Skaistė, o StAsė (skaityti storu balsu) biggrin.gif
Nors šiaip tai ne vardas žmogų, o žmogus vardą - ir Stasė, ir Larisa pagražėtų, jei bobos tais vardais būtų fainos smile.gif
Leksa
QUOTE(Karalienė_Margo @ 2008 12 19, 22:03)
as pazystu viena moteri,kuri kai buvo paaugle,darydamasi pasa pakvailiojo ir vietoj savo vardo irase kita,tuo metu jai patikusi,mane kad pastebes ir istaisys darbuotojos biggrin.gif taigi niekas nieko nepastebejo ir netaise bigsmile.gif visi ja vadina tikruoju-tevu duotu vardu,o va anyta(velnio pramanyta biggrin.gif )-tuo isgalvotuoju lotuliukas.gif kas ta moteri baisiausiai nervvina biggrin.gif
*

Pati sau sitaip pasidare, cia jau nieks nekaltas. As ir manau, kad zmogu deretu vadinti tokiu vardu, koks yra pase. O kam toks nepatinka, gali pasikeisti.
Pazistu Nina, kuri pasikeite varda i Janina. Tuomet jai buvo apie 30 metu. Tik dabar svarstau, kazin ir vaiku gimimo liudijimus teko keisti? g.gif

QUOTE(Noa @ 2009 01 09, 19:08)
Nors šiaip tai ne vardas žmogų, o žmogus vardą - ir Stasė, ir Larisa pagražėtų, jei bobos tais vardais būtų fainos smile.gif
*

pritariu drinks_cheers.gif
Pangasija
kiniečiai Anglijoje beveik visi vadinasi angliškais vardais. netgi juokinga, kai pasirašo ar dokumentuose koks nors Čiang-Jang, o prisistato kaip Styvas ar Džimis.
Ožiaragė
Žinau Džiuljetą, kurios pase įrašyta Rita. Namiškiai ir artimieji vadina Džiule, bendradarbiai, kitos aplinkos žmonės - Rita.
vega22
o taip, teko. klases drauge is Renatos patapo Deimante, tik neaisku, kodel. idomu but suzinot, kodel po tiek metu vardas nebepatinka g.gif
juniore
QUOTE(Dios @ 2009 01 10, 17:29)
kiniečiai Anglijoje beveik visi vadinasi angliškais vardais. netgi juokinga, kai pasirašo ar dokumentuose koks nors Čiang-Jang, o prisistato kaip Styvas ar Džimis.
*

Dirbu viesbuty, tai sita dalyka jau pastebejau, ne tik kinieciai bet ir japonai ir visi kiti is tu saliu. Tai buvo sunku susigaudyti, kai zmogus atvaziaves teiraujasi moters vardu Dziudi, o gyvenanciu sarase tokios net ner nes zinoma registruojama pagal dokumentus:oh mirksiukas.gif
*Liepa18*
Mano aplinkoje irgi yra du žmonės...
Iš Henriko patapo Juliumi.
Iš Jurgitos tapo Aurėja.

Juos pažinau jau po vardo pakeitimo, tai man nebuvo sunku, bet įsivaizduoju, kaip būtų sunku priprasti vadinti kitu vardu kažką iš savo šeimos, draugų... doh.gif
juraga
Žinau atvejį, kai Ferdinandas tapo Sauliumi.

Ir dar, mano močiutė pase Janina, bet visi ją vadina Rita.
Bahara
QUOTE(juraga @ 2009 05 21, 14:10)
Žinau atvejį, kai Ferdinandas tapo Sauliumi.

Ir dar, mano močiutė pase Janina, bet visi ją vadina Rita.
*

Bet Saulius daug graziau ir yra uz Ferdinanda.
Pazystama turiu kurios vardas Nifalda tai mes ja Simona vadinam.
aganiux
Mano drauge ne per seniausiai is Albinos tapo Meda. Ir ka kazi tevai galvojo duodami dukrai toki varda? kaip jie jautesi suzinoje kad vaikas nori pasikeist, kad gedijasi? Man labai keista buvo susipazint su jauna mergina vardu Albina, tad nenustebau kad ji pranese oficialiai keicianti varda.
gyva_ugnis
QUOTE(Pusele_ @ 2007 12 28, 21:06)
man atrodo ši problema stambiu mastu iškils po 18 metų, kai užaugs vaikai gime per paskutinius 5 metus, kokių dabar tėvai iš mandrumo neprigalvoja vardų,
kaip jum lietuvaitis ar lietuvaitė - Milanas arba Milana, man nesiriša, čia kaip pvz. Nenoriu nieko įžeisti, mano nuomonė.

Kodėl po aštuoniolikos metų? Pažįstu mergaitę Milaną, kuriai dabar jau ar aštuoniolika, ar jau visi devyniolika. Normalus vardas. Bet pas ją ir pavardė kokia tai nelabai lietuviška, man atrodo.

Nepažįstu žmonių pasikeitusių vardus, bet štai mano močiutė pase Anelė, o visą gyvenimą visi vadina Angele. wink.gif
Jasper
Iromena pavirto Romena, Alfonsas - Virginijumi.. Pavyzdys ne vienas. Iš labiau žinomų - Geltona, Sati... ... ... doh.gif
muminukas
QUOTE(visokio skonio pupelės @ 2009 05 31, 22:46)
Iš labiau žinomų - Geltona, Sati... ... ...  doh.gif
*

o ką Geltona? g.gif ji vardo tikrai nesikeitė, sceninis slapyvardis buvo toks, kaip ir kokia Atlanta. o Sati irgi nežinia, ar iš tiesų dokumentuose iš Violetos pasikeitė į Sati. skaiva tai vat tikrai tapo skaiva iš kristinos.
Arvena
QUOTE(muminukas @ 2009 06 01, 06:51)
skaiva tai vat tikrai tapo skaiva iš kristinos.
*

ania? doh.gif doh.gif nežinojau ax.gif
rutixxx
Mano sese pasikeite varda ,kai suejo 18 metu.buvo Petrute virto Gabriele.Siaubingai nekente senojo.dabar jai 23 tai jis galutinai uzmirstas smile.gif
muminukas
QUOTE(rutixxx @ 2009 06 01, 07:31)
Mano sese pasikeite varda ,kai suejo 18 metu.buvo Petrute virto Gabriele.Siaubingai nekente senojo.dabar jai 23 tai jis galutinai uzmirstas smile.gif
*

niu, čia daugmaž viskas aišku. tik tiek, kad dabar Petra darosi madingas smile.gif bet jeigu visą gyvenimą jautė diskomfortą, tai teisingai padarė smile.gif
*Liepa18*
QUOTE(rutixxx @ 2009 06 01, 08:31)
*

O kaip tėvai jautėsi, kad bus keičiamas vardas... ? Bandė atkalbėti gal? Nes taip suprantu tas sprendimas turėjo rutuliotis ne vienus metus iki 18 m...
GiedrėM
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 06 01, 08:59)
O kaip tėvai jautėsi, kad bus keičiamas vardas... ? Bandė atkalbėti gal? Nes taip suprantu tas sprendimas turėjo rutuliotis ne vienus metus iki 18 m...
*

Va, va drinks_cheers.gif Man atrodo, kad jiems tokioje situacijoje skaudžiausia unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Jeta @ 2008 08 21, 21:25)
Ir dar vieną, Stasė, kuri prisistato kaip Skaistė, beje, ji tik taip prisistato, pase Stasė.
*

Mano klasiokė Stasė (Stanislava). Daug kam buvo labai negražu mūsų kartos vardų kontekste, man - vardas ir tiek. Labai šiuolaikiška, simpatiška panelė, visai nesubobėjusi.

Kažkur skaičiau, kad teisininkė Toma Birmontienė anksčiau buvo Tamara. Vardą pasikeitė Lietuvai atgavus nepriklausomybę, nes neva su tokiu vardu karjeros siekt lengviau g.gif
sena niekšė
QUOTE(GiedrėM @ 2009 06 01, 10:23)
Va, va drinks_cheers.gif  Man atrodo, kad jiems tokioje situacijoje skaudžiausia unsure.gif

nu bet ne tėvams durną vardą nešiot dry.gif

Kažkur skaičiau, kad teisininkė Toma Birmontienė anksčiau buvo Tamara. Vardą pasikeitė Lietuvai atgavus nepriklausomybę, nes neva su tokiu vardu karjeros siekt lengviau g.gif
*

tai kad rusiškai Tamara trumpinasi į Toma. mano pažįstama buvo Toma, tai jos perklausdavo, ar ne Tamara bigsmile.gif
GiedrėM
QUOTE(sena niekšė @ 2009 06 01, 17:30)
tai kad rusiškai Tamara trumpinasi į Toma.
*

Vardo trumpinys nėra tikrasis vardas mirksiukas.gif
sena niekšė
QUOTE(GiedrėM @ 2009 06 01, 20:03)
Vardo trumpinys nėra tikrasis vardas mirksiukas.gif
*

kaip kam. pvz. mano vyras niekad pilnu vardu nesivadina. nemėgsta unsure.gif
dėl to jį visi pažįsta tik tuo trumpiniu.
rutixxx
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 06 01, 08:59)
[size=1][/size]

*

net kalbos nebuvo apie atkalbinejimus,nes jau paauglystej naujiems draugams nesakydavo savo tikrojo vardo.baisiausiai pyko ant mamos schmoll.gif .
muminukas
QUOTE(rutixxx @ 2009 06 03, 20:40)
net kalbos nebuvo apie atkalbinejimus,nes jau paauglystej naujiems draugams nesakydavo savo tikrojo vardo.baisiausiai pyko ant mamos  schmoll.gif .
*

o kodėl mam taip pavadino?
rutixxx
QUOTE(muminukas @ 2009 06 04, 09:07)
o kodėl mam taip pavadino?
*

Liudna istorija.kai man buvo 6 mama issiskyre,daug veliai turejo drauga...pasijuto kad laukiasi,o tas bjaurybe paliko bash.gif .taigi jo vardu pavadino.nors lig siol nesuprantu kodel g.gif
Arvena
prisiminiau- draugės sesė pasikeitė vardą - ir IRMOS tapo IRMGARDA lotuliukas.gif
pasimandrino...sakyčiau būtų atvirkštinis variantas.....
neriuxxx
mano kriksto mama pasikeitusi, buvo Stase, dabar yra Asta rolleyes.gif na is tikruju as ir nenoreciau tokio vardo-Stase schmoll.gif
rasiux-
O aš gaudama pasą labai norėjau įsirašyti antrą vardą doh.gif Mat manojo Rasa pasirodė per maža- labai dar Gabrielės norėjau. Bet kažkaip neišdrįsau, ir ačiū Dievui.
O tokių, kuriių vardai vienokie, o kviečiami kitais pažįstu keletą- dėdės žmona vietoj Larisos vadinama Loreta, mokiausi su megina, kuri buvo Vaida, bet norėjo, kad ją vadintų Edita.
Na o didžiausias kuriozas būna su vyro broliu- vaikystėje buvo pramintas mišutka, vėliau pravardė sutrumpinta iki mišos. Ši pravardė prilipo visam laikui. Tai ir po šiai dienai daug kas galvoja, kad jis koks nor Michailas, nors iš tikrųjų- Romualdas doh.gif
Erina
Pas mus darbe buvo Daiva, kuri persivadino Marija, ir rodė Vardo keitimo liudijimą, bet jame vistiek fiksuojama kad ji yra Marija Daiva.

dar radau tokią info:
"Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai prieš suteikiant retą vardą pataria gerai pagalvoti - vaikas jį turės iki 18 metų ir tik tuomet galės pasikeisti. Tačiau pirmasis vardas vis tiek neišnyks - prie jo bus tik pridėtas dar vienas"
Dar vienas įdomus faktas, kad vardą gali pasikeisti tik asmuo sulaukęs 18 metų, ir prašyme turi nurodyti vardo keitimo priežastį. Tėvai vaikui suteikto vardo pakeisti negali"
Daugiaziede
Pazistu net keletas zmoniu,kurie pasikeite vardus.Svarbu,kad jiems nuo to pataptu geriau.. smile.gif
Zemaiciuke
turejau mokine kurios vardas buvo Ramute, bet visiems prisistatydavo kaip Ramune (jai tik 20 metu ir buvo geda del savo vardo)
kair47
Mano mama ir jos sesuo turi po du vardus.Pirmi yra sventi,o antri tautiniai.Tai ju niekas pirmais vardais nevadina,dagelis net nezino kad jie yra.O del vardu keitimo tai galiu pasakyti kad gimus dukrai nepastebejom kad gimimo liudijime jos ir mus su vyru pavardeje neuzdejo bruksnelio ant u,tai kai reikejo daryti pasa buvo daug nesklandumu.Turejom rasyti mes su vyru pareiskimus kad sutinkam kad butu jos tokia pavarde kaip mus,o ir musu reikejo istaisyt i tokias kaip pasuose,dukra turejo rasyti kad nori pasikeisti.Taip pat visu musu dokumentus tikrino ar neturim skolu,ar neteisti.Dar vyras gimes uzsieny,tai siunte uzklausima i ta valstybe.Tai jai pasa isdave tik kazkur po 3menesiu.Taigi ir su vardu keitimu ilgas popierizmo kelias.Taciau vis vien reikejo susitvarkyt nes po to tvarkant bet kokiu dokumentus del tu nesutapimu buna labai daug rupesciu,tai geriau is karto susitvarkyt.O mes tuos 16metu net nematem klaidos.
natam
QUOTE(Erina @ 2009 07 24, 17:59)
Pas mus darbe buvo Daiva, kuri persivadino Marija, ir rodė Vardo keitimo liudijimą, bet jame vistiek fiksuojama kad ji yra Marija Daiva.

dar radau tokią info:
Tačiau pirmasis vardas vis tiek neišnyks - prie jo bus tik pridėtas dar vienas"
*

blink.gif Cia tikrai netiesa. schmoll.gif Naujuose dokumentuose senasis vardas nerasomas, tam ir yra vardo keitimas.

Nebent cia yra vienas is variantu, kad nereiketu visu dokumentu keisti?
due drops
dainininke Asmik Grigorian mokyklos laikais vadinosi Asta biggrin.gif
Pragmatika
Na o Ingrida Valinskienė, gi kaip Inga prisistatinėja.
Zuzzi
Man net teko pabūt detektyve-kai prisivaišinęs vyro dėdė rodė pasą, pamačiau, kad vardas tai ne tas, kuriuo vadinamas.. ne vienas sūnėnas nežinojo tikro dėdės vardo. Kai paklausėm mamos-o ką, nežinojot? lotuliukas.gif
Elfuze
As pazistu mergina, kurios vardas buvo Brone doh.gif , o visiems prisistatinejo kaip Jolanta. Manau siuo atveju normalu....
Ir dabar vieni ja vadina Brone, kiti Jolanta smile.gif

Aistulis.oho
MB teta visi vadina Palmira, o pase jos vardas Stasė. Bendrdaarbiai tai Stase vadina. Kiek žinau, ji ir turėjo būti Palmira, bet užregistravo kaip Stasę.
Papildyta:
QUOTE(rasiux- @ 2009 07 12, 15:17)

Na o didžiausias kuriozas būna su vyro broliu- vaikystėje buvo pramintas mišutka, vėliau pravardė sutrumpinta iki mišos. Ši pravardė prilipo visam laikui. Tai ir po šiai dienai daug kas galvoja, kad jis koks nor Michailas, nors iš tikrųjų- Romualdas  doh.gif
*

Panaši situacija yra su MB draugeliu - jis turi pravardę Igoriokas, tai visi galvoja, kad jo vardas yra Igoris, o iš tikro jis yra Vidas. Bet dauguma jo to tikrojo vardo (Vidas) net nežino. smile.gif
Daliusia
O gal zinote ar galima pakeisti varda vaikui? jei abu tevai sutinka.
Ramunytėė
QUOTE(Daliusia @ 2009 09 08, 13:39)
O gal zinote ar galima pakeisti varda vaikui? jei abu tevai sutinka.
*

Nebe 4u.gif tik įsivaikinant kažkaip galima
Izolda
Aš ir norėčiau savo vardą pasikeisti, tiksliau į trumpinį, man daug gražiau.. Vis sakiau keisiuos kai keisiuos pavardę besiženydama, ale atsibodo laukt.. biggrin.gif
Įdomu ar daug kainuotų ir nuo ko aplamai pradėt, kaip su diplomais, su vaiko gimimo liudijimu ir pan?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.