Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pusryčių meniu
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
SuperMama
Man asmeniškai jau atsibodo košės, sumuštiniai, javainiai, varškė..
Tad neseniai "atradau" naują pusryčių patiekalą:

[glow=red,2,300]Vaisių salotos su jogurtu[/glow]

1 kivi
1bananas
1 konservuotas persikas
1 kriaušė
1 obuolys
vynuogės

Tiesiog tie vaisiai, kurie yra po ranką. Supjaustome. Užpilame jogurtu. Aš užpilu arba Danone natūraliu jogurtu arba JO bananiniu. Gerai išmaišome ir  valgome.
elementatu, skanu, ruošiama per 5 minutes ir galima pasiūlyti vaikams.  [img]http://www.wedding.lt/baby/yabbimages/smilies/cwm12.gif[/img]

O gal dar kas nors gali pasiūlyti lengvai gaminamą patiekalą?
Board
Man labai patiko tokios salotos pusryciams:
1 bananas
1 obuolys
sauja riesutu (gali but maziau)
sauja razinu
supjaustyt, uzpilti sultim (as naudoju Kubus)

Sotu, laisvina vidurius, (jei kam reikia), ir laaaaaaaaabai skanu  ;D
Ronja
Nieko, skanu. Dar galite pabandyti: indelis jogurto (125 ml), tiek pat pieno, 1 bananas papjaustytas, suplakti mikseriu. Nors kiekvienas atskirai ingredientas baisiai nežavi, visuma man patinka. O šiaip gaminti tiiiingiuiuuuuu [img]http://www.wedding.lt/baby/yabbimages/smilies/cwm35.gif[/img]
JOLITUKAS
as valgau sumuštinius  :-[ Nes kito iš ryto man visai nesinori, o jogurtus ir piena galiu valgyti tik per pietus ar vakare, toks tas jau mano pilvas  ;D
Degutė
Sveikos. O mano pusryčiai paskutiniu metu tokie: jogurtas Smilga (500 g.) ir didelis puodas stiprios kavos. ir iki vakaro sotu.   ;D  
Starkute
  Pusryciai pas mane,tai oi   [img]http://www.wedding.lt/baby/yabbimages/smilies/cwm6.gif[/img]   baisu ir prisipazint: didelis puslitrinis puodas kavos ir daug saldainiu.   [img]http://www.wedding.lt/baby/yabbimages/smilies/cwm32.gif[/img]  Esu saldumynu verge   :-[  ir kol reikiamos dozes nesuvartoju,negaliu valgyti normalaus maisto.  Zinoma,pusryciauju,tai pasislepus nuo vaiko,kuriam aiskinu,kad saldumynu gaus,tik papusryciaves sveiko maisto. O pati-begede [img]http://www.wedding.lt/baby/yabbimages/smilies/cwm9.gif[/img]  Nu,negaliu as kitaip.
lovely
Pusryciai,siuo metu jokiu wink.gif O,siaip didelis puodelis kavos,be
kavos negaliu pradeti dienos smile.gif ir saldainiai,jei ju nera tinka ir sausainukai,glaistyti sokaladu.Lietuvoje rytais tai prie kavos
valgydavau varskes sureli glaistytu sokaladu,niam kaip as ju pasiilgau wink.gif
Springlet
Na o aš pusryčiauju su vaikais kartu, tai dažniausiai košės (avižinės, grikių) lėkštė, ar virtas kiaušinis su šaukšteliu majonezo ir riekė duonos, ar vaisiu salotos ir žinoma didelis puodas garuojančios kavos (beje dabar 0,5l kavos pakeičiau į 0,25l kavos ir 0,25 žolių arbatos)
Starkute
 O mes pusryciams valgom vietoj virto kiausinuko, virta kalmara su majonezu. Lengvas ir sveikas,kupinas baltymu maistas. Arba nusiperkam is Maximos keptos vistos,pasisildom mikrobangej ir suvarom su padazu.   ;D
Puke
Na tai gi skanios tos visos salotos su jogurtais !!! Buvau kuriam laikui jas "uzmirsus...  :D
O as tai pusryciams daznai valgau varske, varskes sureli, javainius. Kartais ir ta "elementaru" sumustini sukertu. O kavos visai nemegstu, tai ja pakeiciu kinieciu raudona zaliaja arbata - Pu-Erh. Labai savotiska tokia, akyse sviesiau po jos pasidaro ir savijauta visa diena buna gera. Gal ragavote kas ?
Vasara
As ragavau Pu-Erh, bet maisyta su zaliaja ir priedais. Viena irgi turiu, bet labai keistas skonis.
Ambro
 O mes pusryciams valgom vietoj virto kiausinuko, virta kalmara su majonezu. Lengvas ir sveikas,kupinas baltymu maistas. Arba nusiperkam is Maximos keptos vistos,pasisildom mikrobangej ir suvarom su padazu.   ;D

o koks skonis kalmaru ??? niekad neteko dar ragaut ;D
indreja
Mano diena prasideda nuo kavos. Apie 12 val. valgau pusrycius  ;D.Dazniausiai tai buna Musli, ypac patinka Musli su vaisiais.Suberi i dubeneli, uzpili pienu, i mikrobangine ir po poros min. pusryciai gatavi.Kartais paivairinimui vietoj Musli isipilu dukros dribsniu  :smile.gif. Kitas patiekalas-vaisiu asorti su jogurtu.Pripjaustau kokiu turiu po ranka vaisiu ir uzpilu jogurtu.Dabar labai pamegau "Zalosios karvutes" jogurta su obuoliais ir gervuogem arba su kiviais ir agrastais. Dar labai patinka latviski jogurtai su bifidobakterijomis.Ypac spanguoliu ir melyniu.Seniau labai megdavau glaistytus surelius prie kavos, ypac "Nykstuka" su sokoladu ir migdolais [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/5/rryumy.gif[/img]. Dabar sureliu atsisakiau  :-/
Springlet
Kalmaru skonoi neaprasysi  ;) Teks paciai ragauti, beje jie dabar dvieju rusiu, tai man tie "lasininiai" neskanus, o tikrieji niam niam  ;D
Alinella
AS labai megstu dribsniu kosytes.  Labai skanu ir greit pasidaro.  Paimu 750 ml sriubini puodeli, puse pripilu dribsniu (aviziniu, 4 grudu, kvietiniu...) , kita puse pieno, idedu sauksta cukraus ir kisu i mokrobange 3 minutems.  Paskui uzdedu kokius 4 saukstus uogienes (dazniausiai - vysniu) ir palieku dar kelioms minutems, kad baigtu brinkti.  Tuo paciu kose atausta iki valgymui tinkamos temperaturos.  Dar puodeli pieno prisipilu ir - niam niam.
Freja
Man laiks nuo laiko pusryciai tampa galvos skausmu, nes racionas po kurio laiko pabosta ir vel suku galva, ko noriu. As kuri laika diena pradedu sumustiniu su arbata, kartais ateina banga, kai valgau visokius Miusli ir kt. sausa, vaikams skirta maista, kuri reikia uzpilti pienu.
Dabar ryta pradedu su kefyru, kuriame daug ,,gyvuju" bakteriju, i kuri pripjaustau banano ir truputi rudojo cukraus. Labai skanu ir sveika. Kavos nebegeriu, saldumynu nevalgau, taigi energijos semiuosi tiesiog is j. arbatos, kartais kakavos, arba retsykiais is energetinio gerimo.  ;)
dorado
As tai dazniausiai valgau paprastra liesa varske su sauksteliu uogienes. Ir zinoma KAVA. Patiktu kartu su seimyna suvalgyti koses lekstute, bet kai tik tai pradedu praktikuoti, tuoj priaugu svorio...  Bet riekutes rukytos desros niekada nemainyciau i saldainius... Man ju retai norisi.  Dabar dar radau tokia duona (Mantingos) is rupiu grudu, panasi i rugeli, bet man tai nepaprastai skani. Už tokia duonos riekute ir griezineli geros desros atiduociau maisa saldainiu
Naminė
Mano standartiniai pusryčiai - balinta kava + glaistytas sūrelis. Savaitgaliais, kai esam visi kartu, vyras dažniausiai kepa omletą - visada skirtingo skonio, bet itin skanų (aš net nelendu į kepimo procesą  ;D ). Dukrai dažnai pasiūlom dribsnių su pienu. Dar mėgstam užsitept ant duonos panemunių pievų sūrio su kumpiu ar išsikept karštų sumuštinių, arba, aišku, verdam grūdų košes [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm20.gif[/img]
svecias
O mes pusrycius valgom kaip ne zmones [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm16.gif[/img]Prisikertam tiek visko daug,kad paskui tik pietus pavalgom 14.30ir vakarienes ar pavakariu jau niekad nevalgom.Bet pilvas vistiek auga  :-[O pusryciams dazniausiai omletai+sumustiniu daug smile.gif biggrin.gif

Cia Aga
traliabum
o kur tu kalmaru isigyti? orie zuvies? apdoroti kokie?
kaip juos paruost?
Ziuzia
O mumi kazhkokia atbuliete smile.gif Ryta paprastai verdu sriuba visai dienai (kad kol nebus manes mazhe turetu ka palapnoti), tai ir pati pavalgau sriubos... Darbe - sumushtiniai, o visokios salotytes-mesytes-darzhovytes - jau vakare...  Shiaip stengiuos bent 6 kartus i diena valgyti po trupuchiuka, bo keleta metu ish eiles bebadaudama po puse dienos pilvuka apsigadinau  :-[
Skirkiene
Traliabum, buna kalmarai prie zuvies. Buna sviezi arba saldyti. Sviezi aisku brangiau. Geriau pirkti jau file, be odos, tada maziau darbo. Vyras mano daro taip : supjausto juos ziedais, apverda (arba pirma apverda po to supjausto) vandeny su druska. Po to kepina su trupuciu sviesto, krapuku. Bet man nelabai patinka, o jam skanu...daug baltymo ( wink.gif (vyram tinka !!!)
Aidairi
mano pusryciai,tai kavute.ir labai tinka prie kavutes sokoladukas.deja,nevisada ji turiu.......o siaip labai skani ta duonele,ryziu ar kokia ten...anksciau reklamavo per "baltojo katino svetaine".uzsitepi sviestuko ir niam niam.......
Noa
As vis miusliais pusryciauju:)
O klausykit, gal ne visai i tema, kas apie kalmarus ismanot - tie lasiniu pavidalo, dideli, kas ten per biesas? Nei maistui jie tinkami, guma kazkokia... Ir is viso, kas tai per gyvunas? kai atranda milzina kalmara, tai Delfis ir visa spauda raso, o cia pasirodo juos maxima gabalais pardavineja po 10 Lt uz kilograma smile.gif
Ingute
Na, o musu pusryciai tai labai ivairus buna. Dazniausiai tai valgom desreles su kokiu agurku ar pomidoru.  ;)
Dazniausiai perkam tas "tarybines".
Dar musu pusryciu meniu daznokai buna lietiniai blyneliai, kuriu pasidarome is vakaro. Labai skanu idaryti su varske ir razinomis, arba su olandisku sutarkuotu suriu.
Taip pat dar verdu ivairiu dribsniu koses is Nordic, i jas dar idedu razinu.  ;)
O prie viso to, geriam po dideli puoda arbatos. biggrin.gif
asta
biggrin.gif [smiley=kate.gif] o as per pusrycius sulciu isgeriu [smiley=000185.gif] ;D
dani
As vis miusliais pusryciauju:)
O klausykit, gal ne visai i tema, kas apie kalmarus ismanot - tie lasiniu pavidalo, dideli, kas ten per biesas? Nei maistui jie tinkami, guma kazkokia... Ir is viso, kas tai per gyvunas? kai atranda milzina kalmara, tai Delfis ir visa spauda raso, o cia pasirodo juos maxima gabalais pardavineja po 10 Lt uz kilograma smile.gif

Labai skanus patiekalai is kalmaru wink.gif Pvz. toks paprastas receptukas:
isverdi kalmarus, supjaustai ziedeliais, dedi pjaustyto ziedeliais svoguno ir apkepi keptuveje su sviestu. iki geltonumo. Galima pries gala paskaninti grietine. bet nebutina.. niam
Pusryciams labai daznai kepu kiausiniene. privalomas didziulis puodas kavos su pienu. [smiley=000044.gif]. Kartais liezuvis su majonezu. kartais sumustiniai su sudytu upetakiu (namuose prisudau, tai ilgam uztenka)... Kadangi pusryciai vyksta sventai su vyru, tai meniu priklauso nuo kazkieno nuotaikos ir kas ta ryta ruosia..
dovi
kalmarai skanu dani:))
siaip muisu naujausi pusryciai - terkame tortilas maksimoje- meksikietiski  blyneliai tokie ( cia toms kurios nezino), jas pasildome truputeli ( parasyta pakuoteje kaip) ir dedame i juos pjaustyta lasisa ( galima su farsu paruosti  kokia padaziuka- zodziu cia jau vieta fantazijai).. salotas pomirorus svogunus ar  ju laiskus  ir neriebaus majonezo su  tomatu sumaisyto kaip padaza:) niam kaip skanu.. svarbiausia turi buti dauug salotu smile.gif
Li ute
Oi as irgi geriu tik stipria kava su sureliu... ir tai darbe prie kompo, o kiekviena sestadieni, sekmadieni, mes su dukryte turim tradicija - ilgai ilgai miegam ir kai atsikeliam kepam "vaskinius" blynus (tiesiog i blynu tesla idedu varskes rupios) ir tada, su avieciu uogiene ir kava pusryciauju ir as.
Ira taip jau pusantru metu. Mums taip skanu smile.gif
Li ute
Atsiprasau merginos, norejau parasyti "varskinius" blynus ;D
Li ute
Dani, o kaip tu sudai upetaki, kad ilgai issilaikytu smile.gif
As viena karta uzsuddziau, tai sugedo po 3 dienu... smile.gif
Jei negaila parasyk smile.gif
lengvute
mes pusryčiams valgome tik sumuštinius, kaip greičiau, ne taip, kaip pavyzdžiui, kaime žmonės nuo ryto kerta mėsą, kiaušinienę, sriubą blink.gif
Valgom batoną (arba duoną, vis kitokią) su tepamu sūriu arba paštetu, šokoladiniu sviestu arba duoniukus su varškės kremu, savaitgaliais vyras gamina karštus sumuštinius su uogiene su tosteriu thumbup.gif
SIDDIQA
kadangi abu su vyru esame megejai pamiegoti, o paskui strimgalviais sokam is lovos, nes veluojam i darba, tai pusryciams dazniausiai buna arbata su pienu, ir virtas kiausinis, arba kiausiniene. Man vienai tai asmeniskai sueitu ir sumustiniai, ir varske, ir jogurtas ir miusliai, ir vosoks kitoks slamstas, bet maniskis tik karsto nori, tai va kiausininis - aukso vertes pusryciams.... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Melitukas
As tai pusryciams pastoviai valgau sumustinius, dabar jau su juoda duona ir suriu fermentiniu ir kava butinai thumbup.gif . O savaitgaliais, kai vyras buna namuose, tai sestadieniais daznai kiausinius virtus (skystus), o sekmadieniais blynus, karstus sumustinius.
Sara
gal pasirodys ir nenormalu, bet jau 3 metus pusryciams valgau ta pati... puse pakelio liesos varskes (100 g) + saukstelis medaus +puodelis kavos....

pati nesuprantu, kaip neatsibosta g.gif g.gif
ulaa
Pusryciams stikline vandens,po to puodelis kavos.Valgau po 3-4 valandu,kai isgeriu kava.
Taurė
aviziniu dribsniu kose, ryzius su pienu, grikius su pienu, manu kose smile.gif kartais sumustiakus. o pagrindinis patiekalas riesutine kava laugh.gif
Akvija
Radau visia neblogus javainių paruošimo būdus:
1. Valgomąjį šaukštą avižinių dribsnių užpilt 3 šaukšatias vandens ir palikt per naktį kad išbrinktų.Ryte įtarkuot 150g. rūgščių obuolių - masę maišyti kad nepatamsėtų.Po to įdėt valgomąjį šaukštą medaus, supilt pusės citrinos sulčių(arba pagal skonį spoanguolių), įbert vieną valgomąjį šaukštą smulkintų riešutų.Jei medus tirštas skiest vandeniu.Vietoj medaus galima dėt 1 valg. šaukštą grietinėlės, o vietoj obuolių bet kokių uogų ar išmirkytų džiovintų vaisių.
2. valg. šaukštą rūgpienio ar grietinėlės sumaišyt su 200g. bet kokių trintų uogų(serbentų, žemuogių, braškių), žiupsneliu cinamono, 2 valg. šaukštais išmirkytų avižinių dribsnių.
3. Sutarkuot 150 g., obuolių, sumaišyt su 1-2 šaukštais avižinių dribsnių, pridėt smulkintų riešutų, kelis šaukštus grietinėlėės.Valgyt galima po pusvalandžio
wink.gif
Akva
Kokia jusu nuomone apie kava nestumo metu?
Is pradziu i ja net pasiziureti negalejau. Dabar, kai vyras pradejo pirkti sveriama kava pupeliu, tai ji tokia skani ir as jos labai noriu. Geriu max 1 puodeli per diena. Bet mama sake, kad negerai, vaikiukas bus labai neramus ir t.t.

Limcamca
Akva tu truputuka ne i ta tema parasei, bet vistiek. As esu kavomane. Ir man gydytoja leido visa nestuma gerti po 2 puodelius kavos i diena. Aisku, geriu truputuka silpnesne, arba antra puodeli pasirenku be kofeino. Taip pat zadu daryti ir kai maitinsiu. Be kavos, ne dienos clap.gif
*MAGIC*
musu su vyru pusryciai - po puse citrinos sulciu i stikline vandens.
Labai sveika , padeda atsibusti ir svarbiausia - rukstina organizma.
O tai aktualu virssvorio turintiems zmonems.
Krisla
Pusryciams visuomet puodelis juodos kavos, o maista renkuosi pagal norus - miusliai, jogurtas, dribsniai su pienu, varske, skrebuciai su suriu ir pan. Labai retai valgau kose rytais, nes nelabai speju issivirti pries islekiant i darba. Siaip pusryciai man labai svarbus dienos maistas, nes jei iseinu nepapusryciavus, man darosi silpna, netgi pradeda kazkaip tai pykinti, tai kad ir kaip veluociau, vis tiek i burna ka nors isimetu smile.gif
miau
O as pusryciu daznai isvis nevalgau. Oi negerai unsure.gif
nerile
Pavydziu zmonems, kurie ryte kokio jogurtelio atsigere visa diena darbingi islieka. Man tai reikia ir pusryciu, ir pietu, ir vakarienes ir... tarp ju kazko i ranka, kaip sakau...
Kadangi rytais skubu, tai buna sumustiniai, o savaitgaliais varskeciai, vyro kepta kiausiniene, koses. Ypatingu patiekalu nemoku paruosti. Gal reikes pabandyti is forumo receptu? Bet maisto gaminimas - tai kaip mezgimas: jei neturi talento ir noro, nieko ypatingo nesukursi..
kristaly
As tai pusrycius megstu socius biggrin.gif , geriau maziau pietu, ar vakarienes suvalgau.
Tai mano pusryciai buna kiekviena diena kitokie ir sotus: kiausiniene su kokia desrele, kosytes ivairios, sumustiniai su pastetais, vyniotiniais, suriais, lietiniai blyneliai su ivairais idarais, virtas kiausinis su suru ir majonezu, salotos ir t.t.
Savaitgaliais tai apskritai, ko nors sotaus su vyru issikepam/isiverdam, zodziu, pusryciu maniake esu smile.gif. O tusciu skrandziu apskritai negaleciau iseiti, bunu pikta ir susierzinus mad.gif
happy
Man labai patinka pusryciams: juoda namine duona, svietukas
ir baltas varskes suris. Ir taip galiu valgyt kasdien, net jau
laukiu kada atsibos...
zuikiausia
o as paskutiniu metu rytais geriu toki kkteiliuka: Puse stiklines kefyro, likusi dalis vandens ir valgomas saukstas alyvu aliejaus. Kokteiliukas skirtas virskinamojo trakto veiklai atstatyti, padeda isvengti viduriu uzkietejimo- Efektyvu ir patikrinta biggrin.gif

o gerti nera bjauru, pabandykit, gal kam pravers:)
nicas
QUOTE (zuikiausia @ 2004 08 31, 01:09)
o as paskutiniu metu rytais geriu toki kkteiliuka: Puse stiklines kefyro, likusi dalis vandens ir valgomas saukstas alyvu aliejaus. Kokteiliukas skirtas virskinamojo trakto veiklai atstatyti, padeda isvengti viduriu uzkietejimo- Efektyvu ir patikrinta biggrin.gif

o gerti nera bjauru, pabandykit, gal kam pravers:)

dazniausiai rytais nieko nevalgau tik isgeriu vandens, o po to jau darbe - kava, nes is ryto skrandis miega, nieko negaliu isiulyti:)
bet aciu Zuikiausia uz patarima, kadangi turiu problemu su viduriu uzkietejimu, butinai pabandysiu smile.gif
Shirshe
rytais geriu tik kava, nes jei ka ikisu, taj po to liudesys sirdy visa diena-apsunkusi jauciuosi ir mieguista...
Aciu mamoms uz patarimus del vandens su citrinu sultimis ir kokteiliukus wink.gif thumbup.gif
Šmigija
Atsiminiau visai nbloga receptuka pusryciam arba siaip uzkandziavimui- idarytas pomidoras

Idaras:
kubeliai pjaustytas kumpis ar "slapianka", kiasinis, konservuoti zirneliai, smulkiai pjaustytas suris, galima det kukuruzu konservuotu, vietoj kumpio galima det tuna- zodziu idaras tai ka turit po ranka ir visa tai sumaisoma su majonezu. Tnka paprasta balta misraine idarui, galima pridet smulkintu zalumynu
Nupjovus pomidoro virsunele isskaptuojam vidu ir dedam idara.

P.S. kas lieka po isdarineto pomidoro, galima sumaisyti su grietine ideti druskos pipiriuku ir skaniai suvalgyti smile.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.