Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cepelinai iš virtų bulvių
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Ares
QUOTE(regna @ 2009 04 18, 10:58)
Turiu tau,klausimuką,jeigu tą krūtinėlę sudėti į kombainą sumalti ,galima,ar būtinai pjaustyti?
*

Na, kombaine malti niekada nebandziau, tad tiksliai atsakyti negaliu, bet man toks idaras butent skanus del to, kad mesa "i kose" nepavirsta kaip farsas ir galima jausti jos tikra skoni. Manau, galima abu variantus bandyt, juk kiekvieno skonis skirtingas 4u.gif

Beje, pjaustymas vos keleta minuciu uztrunka, nes tokia mesa, galima sakyti, sutrupa ja bepjaustant, tad daug laiko smulkinimas tikrai neuzims.
regna
QUOTE(Ares @ 2009 04 21, 22:43)
Na, kombaine malti niekada nebandziau, tad tiksliai atsakyti negaliu, bet man toks idaras butent skanus del to, kad mesa "i kose" nepavirsta kaip farsas ir galima jausti jos tikra skoni. Manau, galima abu variantus bandyt, juk kiekvieno skonis skirtingas 4u.gif

Beje, pjaustymas vos keleta minuciu uztrunka, nes tokia mesa, galima sakyti, sutrupa ja bepjaustant, tad daug laiko smulkinimas tikrai neuzims.
*

4u.gif Ačiū,tau,už įsamų paaiškinimą,ruošdama pasiaudosiu,tavo ydomiu patarimu. 4u.gif
zai zai 25
Paskaiciau tema ir kaip dabar cepelinu uzsimaniau doh.gif
vichy_
Laba,mamytes,gal kuri galit parasyt kaip paruost ta mase cepelinu?is zaliu bulviu...kiek virtu,kiek zaliu,kas dar dedasi ir t.t.
žostautė
QUOTE(brendy_ @ 2009 04 28, 15:00)
Laba,mamytes,gal kuri galit parasyt kaip paruost ta mase cepelinu?is zaliu bulviu...kiek virtu,kiek zaliu,kas dar dedasi ir t.t.
*

Dvi dalys žalių nusunktų ir viena dalis virtų su lupenom ir sutrintų. Nupylus nusunktą skystį nukrapštyti nuo dugno krakmolą, viską sumakaluot ir įdėt druskos smile.gif Psio.

Įdarui tai man labai skanu šampinjonus su svogūniuku patroškint, dar druskos, pipirų ir ožragė labai tinka, labiau "grybai" jaučias.
sigitela
QUOTE(ostra @ 2004 01 16, 12:38)
As i tesla nededu kiausiniu,o vietoj miltu dedu krakmola.Iseina labai gerai.Sekmes virtuveje!
*

as irgi taip darau drinks_cheers.gif
regna
Aš,atsivežiau naujų įdėjų ruošiant cipelinus{paruošiant jiems masę dedu džiovintų krapų,arba baziliko{tiksliau į tešlą}
Dar į mėsą dedu džiovintų išvirtų pakepintų grybų.
Į masę dedu kiaušinių,nededu krakmolo.
vilimute
merginos,ka dedat kad cepelinu tesla butu balta,nepajuoduotu ax.gif vit C ka dar g.gif
fyfačka
QUOTE(vilimute @ 2009 04 30, 23:07)
merginos,ka dedat kad cepelinu tesla butu balta,nepajuoduotu ax.gif vit C ka dar g.gif
*

Vitamino C mirksiukas.gif
sigitela
na bandysiu tikrus cepelinus daryt siandien, cia tiek prisiskaiciau, kad net seile tysta, kaip noriu essen.gif doh.gif
*Passion*
va cia tai nesupratau, bet driso visa sita pavadinti lietuviskai cepelinais blink.gif
http://www.youtube.com/watch?v=MFgygJKtE8E

tipo moteris kur gamino lietuviu kilmes... tai matosi, kad tik kilmes doh.gif blink.gif
Rinoja
nieko nera skanesnio drinks_cheers.gif
Kurmiukė
QUOTE(regna @ 2009 03 14, 17:08)
Dariau cipelinus{pagal draugės receptuką}
DĖjau virtas bulves į tarkius ir,vietoj krakmolo mušiau kiaušinį,ir dar dėjau džiovintų krapų,dėjau pora vitamino C.
Ir,supratau,kad cipelinų kokybė priklauso ,kaip gerai išminkai,išmaišai masę.Padažui:
ppipjausčiau smulkai gabalą poro,patroškinau svieste,nemažą grietinės kiekį išmaišiau su pienu,įdėjau mairūno.,patroškinau.
Gavosi skaniai.
*

Iš esmės, cepelinų kokybė didžiąja dalimi priklauso NUO BULVIŲ RŪŠIES. Visa kita- antraeiliai dalykai 4u.gif
Bulvės turi būti minkštos, krakmolingos... Iš parstų ir netinkamų bulvių gerų cepelinų neišvirsi.

Ir dar. Jei tingite terliotis su virtų bulvių dalimi, ją galite pakeisti į smulkia tarka tarkuotus , nukoštus ir sumaišytus su nusistovėjusiu krakmolu tarkius įdėję BUROKINE stamabia tarka tarkuotas bulves : 10 smulkia tarka tarkuotu bulviu- 1 , tarkuota burokine. Tų Burokine traka tarkuotų tarkių sunkti nereikia. Labai skanūs cepalinai gaunasi. Ir rečiau išsileidžia smile.gif
*Passion*
Dariau siandien virtu bulviu cepus. Gavosi liuks thumbup.gif isviriau bulves su lupyna, palaukiau kol atsals visiskai, nulupiau ir sumaliau, nedejau jokiu kiausiniu. Idejau druskos ir krakmolo sauja, tada idara (as dejau virtos mesos maltos), suvoliojus dar apvoliojau krakmole, ant silpnos ugnies viriau kol visiskai iskilo . Gavosi labai geri. Skanesni uz pirktinius tongue.gif smile.gif
grange
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 07 16, 21:25)

Esu skaičiusi sename žurnale, kad reikia pilti grietinėlės, kad nepajuoduotų- anksčiau nepildavau, nes atrodydavo kad labai skystina tešlą ir neina iš jos ką nulipinti, bet šįkart taip norėjau šviesių, kad pyliau grietinėlės,

o kiek tos grietinėlės reikia?

bandysiu sekmadienį daryti pirmą kart tai nežianu kaip man čia pavyks, nes vit c tablečių nerasiu aš čia greit taip.

ir dar, jei noriu kokių 8 cepelinų, tai kiek man bulvių reikia, kaip žinot? blush2.gif
regna
QUOTE(grange @ 2009 07 10, 19:54)
o kiek tos grietinėlės reikia?

bandysiu sekmadienį daryti pirmą kart tai nežianu kaip man čia pavyks, nes vit c tablečių nerasiu aš čia greit taip.

ir dar, jei noriu kokių 8 cepelinų, tai kiek man bulvių reikia, kaip žinot?  blush2.gif
*

Nors ne manęs klausė,bet įkišiu savo liežuvį,vietojvit.C,jeigu neturiu kartu su bulvėmis sutarkuoju pora galvučių svogūnų.,ir bulvės būna baltos,tik gerai reikia išmaišyti masę.
Dėl cipelinų kiekio galiu pasakyti,kad priklauso nuo bulvių dydžio ir jų krakmolingumo,jeigu bulvės skystos juų reiks dauiau.
Skanių cipelinų 4u.gif
S.N.A.S
sąžiningai visus puslapius perskaičiau, bet vieningos nuomonės nesusidariau.. cool.gif ryt matyt bandysiu laimę..
konica
As galiu pasiulyti cepelinų įdarus. Cia yra is Zemaitijos atvezta. Mano mama visada tik tokius ir daro. T.y. ne malta mesa, o pjaustyta kubeliais soninė (sviezia). Ja supjaustyti, ideti svoguniuku, pipiriuku, druskytes. Ir gatava. Bet sis idaras tinka tik tarkuotu bulviu cepelinams thumbup.gif Pabandykit mergaites mirksiukas.gif
Ir dar vienas idaras labai skanus. Paprasciausiai paštetas smile.gif Nors as dazniausiai dedu savo daryta pašteta. Nors galima ir pirktini bet koki. Galima liežuvi nusikasti bigsmile.gif
georgiana
idomu tie cepelinai su varske ir 1.5 stiklines krakmolo ar tikrai neisyra g.gif
justina*
skaniausias patiekalas!!! 4u.gif
is mamos ismokau juos daryti budama 10m biggrin.gif
jokio krakmolo nededam, tik tiek, kiek susidaro is bulviu tarkuotu ir visada dedam virtu bulviu i tesla.
padaziuka ismokau is anytos skanu, tikrai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
lasinukus, svoguna pakepini, ydedi grietines, ir pabaigoj- cepelinu sunkos. galima pirstus apsilaizyti!!! biggrin.gif
georgiana
QUOTE(grauslytee @ 2009 12 05, 22:02)
skaniausias patiekalas!!! 4u.gif
is mamos ismokau juos daryti budama 10m biggrin.gif
jokio krakmolo nededam, tik tiek, kiek susidaro is bulviu tarkuotu ir visada dedam virtu bulviu i tesla.
padaziuka ismokau is anytos skanu, tikrai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
lasinukus, svoguna pakepini, ydedi grietines, ir pabaigoj- cepelinu sunkos. galima pirstus apsilaizyti!!! biggrin.gif
*

dekui eisim bandyti siandien 4u.gif
Citrusinė
į tarkius visada dedam pakepintą faršą smile.gif daug daug skaniau.
S.N.A.S
QUOTE(grauslytee @ 2009 12 05, 22:02)
ir pabaigoj- cepelinu sunkos. galima pirstus apsilaizyti!!! biggrin.gif
*

šiandien ir aš į padažą dėjau vandenuką nuo cepelinų thumbup.gif
georgiana
nusipirkau Nemateko farso ir taip uzsimaniau cepelinu, jatau gal kas mestelkite receptuka su varske, kuiciuosi nerandu blush2.gif aciu 4u.gif
regna
QUOTE(georgiana @ 2010 02 05, 19:02)
nusipirkau Nemateko farso ir taip uzsimaniau cepelinu, jatau gal kas mestelkite receptuka su varske, kuiciuosi nerandu blush2.gif aciu 4u.gif
*

Georgiana 4u.gif -tešlą tikriausiai žinai ,kaip paruošti,tai netasysiu.
Įdaras:
į varškę sudedu paspirgintus lašinukus{galima šoninukės}+sudedamas sviestas+grietinė+pelėtrūnas{jeigu mėgsti}
Idarai cipelinus.
Padažas :
sviestukas+grietinėlė,gali spirgiukų.
Nežinau,aš,bent taip darau.
Skanaus 4u.gif
zivile.simona
Sveikos merginos! 4u.gif Labai užsimaniau cepelinų.. bet niekada nesu jų dariusi.. tai dabar sedziu ir galvoju ar verta bandyti? ar labai sunku juos padaryti? man baisu, kad gausis "košė" scare.gif
regna
QUOTE(zivile.simona @ 2010 02 05, 19:43)
Sveikos merginos!  4u.gif  Labai užsimaniau cepelinų.. bet niekada nesu jų dariusi.. tai dabar sedziu ir galvoju ar verta bandyti? ar labai sunku juos padaryti? man baisu, kad gausis "košė"    scare.gif
*

Živile.simona 4u.gif -nereikia savęs nuteikti,kad nesigaus,reik išmokt pasitekėti savimi.
Nėra ten sunku,tik reikia labai norėti 4u.gif
Pirmyn 4u.gif Skanių cepelinų 4u.gif
zivile.simona
QUOTE(regna @ 2010 02 05, 21:11)
Živile.simona 4u.gif -nereikia savęs nuteikti,kad nesigaus,reik išmokt pasitekėti savimi.
Nėra ten sunku,tik reikia labai norėti 4u.gif
Pirmyn 4u.gif Skanių cepelinų 4u.gif
*

Ačiū 4u.gif
lapute32
QUOTE(*Passion* @ 2009 07 10, 00:15)
Dariau siandien virtu bulviu cepus. Gavosi liuks  thumbup.gif  isviriau bulves su lupyna, palaukiau kol atsals visiskai, nulupiau ir sumaliau, nedejau jokiu kiausiniu. Idejau druskos ir krakmolo sauja, tada idara (as dejau virtos mesos maltos), suvoliojus dar apvoliojau krakmole, ant silpnos ugnies viriau kol visiskai iskilo . Gavosi labai geri. Skanesni uz pirktinius  tongue.gif  smile.gif
*

mes tai cepelinus darom is tarkiu ir keleta virtu bulviu,bet cia tik is virtu bulviu g.gif ,idomiai bigsmile.gif
~aiwa~
QUOTE(lapute32 @ 2010 02 08, 10:55)
mes tai cepelinus darom is tarkiu ir keleta virtu bulviu,bet cia tik is virtu bulviu g.gif ,idomiai bigsmile.gif
*

nu čia jau skaitosi didžkukuliai nebe cepelinai schmoll.gif cepai turi būt su žaliom bulvėm biggrin.gif essen.gif
georgiana
dekui regnut 4u.gif
zivile.simona
Na va... jau verda pirmieji mano cepelinai..idomu kas gausis unsure.gif
Nija
Aš irgi šiandie pirmą kart dariau pati cepelinus. Vyrui šventė per 8 mūsų gyvenimo metus bigsmile.gif ax.gif Na, aišku, ištižo... Su vidum daug maž aišku, bet kaip tą viršų padaryt dorai - paslaptis man. 1/3 virtų (gal atšaldyt reikėjo...?, o grūdau grūstuvėliu tik...) ir 2/3 žalių (gal prastokai išsunkiau....) + krakmolo kokius 2-3 šaukštus na ir druskytė, tiesa, dar kiaušinį 1 įmečiau, idant užsitikrinčiau sukibimą. Bet gavos....aptižę, nuvrė į šonus šiek tiek, per trapi tešla rodės.
ech, sakau kito karto nebus, bet ką gali žinot, nes ir šiandie taip netikėtai užsispyrus buvau.
AkvileZ
QUOTE(Nija @ 2010 03 30, 12:43)
Aš irgi šiandie pirmą kart dariau pati cepelinus. Vyrui šventė per 8 mūsų gyvenimo metus  bigsmile.gif  ax.gif  Na, aišku, ištižo... Su vidum daug maž aišku, bet kaip tą viršų  padaryt dorai - paslaptis man. 1/3 virtų (gal atšaldyt reikėjo...?, o grūdau grūstuvėliu tik...) ir 2/3 žalių (gal prastokai išsunkiau....) + krakmolo kokius 2-3 šaukštus na ir druskytė, tiesa, dar kiaušinį 1 įmečiau, idant užsitikrinčiau sukibimą. Bet gavos....aptižę, nuvrė į šonus šiek tiek, per trapi tešla rodės.
ech, sakau kito karto nebus, bet ką gali žinot, nes ir šiandie taip netikėtai užsispyrus buvau.
*

Aš niekad nededu virtų bulvių, o vietoj jų šaukštą ar du (nuo tarkių kiekio priklauso) miltų, kiaušinį druskos ir pipirų, niekada neišyra ir nebūna kieti.
Asta
QUOTE(Nija @ 2010 03 30, 12:43)
Aš irgi šiandie pirmą kart dariau pati cepelinus. Vyrui šventė per 8 mūsų gyvenimo metus  bigsmile.gif  ax.gif  Na, aišku, ištižo... Su vidum daug maž aišku, bet kaip tą viršų  padaryt dorai - paslaptis man. 1/3 virtų (gal atšaldyt reikėjo...?, o grūdau grūstuvėliu tik...) ir 2/3 žalių (gal prastokai išsunkiau....) + krakmolo kokius 2-3 šaukštus na ir druskytė, tiesa, dar kiaušinį 1 įmečiau, idant užsitikrinčiau sukibimą. Bet gavos....aptižę, nuvrė į šonus šiek tiek, per trapi tešla rodės.
*

Virtas bulves geriausiai, manau, yra virti su lupenomis, tada atšaldytas sugrūsti ar sumalti. Tuomet juose krakmolas lieka.
Žalias aš sutarkavusi nusunkiu, palaikiusi nusunkta skysti ji nupilu ir ant indo dugno likusi krakmolą sudedu į bulvių masę.
Na o kiaušinio tai niekuomet nededu į cepelinus ax.gif
Kad neišsileistų tai kartais dar virdama į vandenį įpilu krakmolo, panašiai kaip kisielių darant smile.gif t.y. išmaišau pora šaukštų šaltame vandenyje ir supilu į užvirusi vandenį cepelinams.
toratora

Sveikos merginos! Labai reikia pagalbos. MB gymtadienio proga uzsiprase 36 cepelinu , doh.gif ,plius dar vaikams bent 10 reikia... Pasiskaicius receptus kaipnors bandysiu gamint,bet neissivaizduoju kiek reiketu bulviu ir farso pirkt , gal kas galetu patart.
Papugele
QUOTE(toratora @ 2010 03 30, 19:26)
Sveikos merginos!  Labai reikia pagalbos. MB gymtadienio proga uzsiprase 36 cepelinu , doh.gif ,plius dar vaikams bent 10 reikia...  Pasiskaicius receptus kaipnors bandysiu gamint,bet neissivaizduoju  kiek reiketu bulviu ir farso pirkt , gal kas galetu patart.
*

Ar nepersivalgys vyras? biggrin.gif
Is kilogramo bulviu iseina 4-5 cepelinai. Vienam cepelinui reikia apie 30-40g mesos.
jovta
vakar su anyta virėm cepelinus. viska darėm įprastai tik krakmolą kuris nusistovėjo sunkoje ji nuplikino nedideliu kiekiu verdančio vandens gerai išmaiše ir tik tada sudėjo i tešlą. gal ir jus kuri nors taip darot ir galit paaiškinti kam to reikia ? Ji nežinojo kam to reikia, tiesiog visi tam krašte taip daro.
Inesa22
tikriausiai, kad krakmolas butu geresnis ir efektyvesnis. O kai viret cepelinai neissizerge.
jovta
Ne neišsižergė. ir skonis ir vaizdas kaip įprastu
España
As irgi pasisakysiu smile.gif .Kai kurios klause,kaip daryti kad cepelinu mesa nebutu sulipusi i gniuzula.Nemaciau ar atsake kas,bet parasysiu kaip as darau.Farsa su svoguneliais ir prieskonais pirma pakepinu keptuveje.Kai viskas iskepa dar jeigu netingiu su blenderiu pasmulkinu.Bet nebutina.Ir tada tik dedu ta mesyte i cepelina.Tikrai labai skanu.Nes as tai net negaliu valgyt tokio cepelino,kur zalio farso gabalas idetas.O sitaip gaunasi biri,skani mesyte.
Arba kitas varijantas,cia toms kas mesmale turi(as deja neturiu).Tiesiog bet tokios mesos,rukytos galima paimti,vvyniotinio kokio,ar virtos mesos gabala.Dar labai skanu kai buna zlegtainiai-suktinukai tokie is ausyciu(nepamenu kaip ten jie vadinasi,seniai bevalgius biggrin.gif ),tai va bet ka paimt ir su mesmale sumalt.Tada i cepelina.Mano mama visada tokius gamina kai i Lt atvaziuoju.Labai skanu thumbup.gif
Jentė
na kazkada pagal elenos recepta ir bandziau daryti vadinamus cepelinus, siaubas istizo jie man, gavosi kose, nepadejo tam vandeni tas krakmolas. Db kiek darau dedu krakmola i tesla ir cepai gaunasi super thumbup.gif
georgiana
o gal kuri meginote gaminti cepelinus su latviska tesla skirta cepelinams, aciu 4u.gif
georgiana
QUOTE(georgiana @ 2010 05 28, 09:49)
o gal kuri meginote gaminti cepelinus su latviska tesla skirta cepelinams, aciu 4u.gif
*

atsakysiu paskubejus uzklausti, isiro cepelinai, dejau kelias zalias bulves taciau ka pietus gabaliukais, tad siulyciau neeksperimentuoti su latviska tesla 4u.gif
pone
cepelinai vienas mano mėgstamiausiu patiekalu thumbup.gif . pati ju gaminti, deja, nesiryztu, kadangi daug terliones, be to verdant gali sutizti, suirti... ax.gif
taciau siandien paskaitinejau sia tema ir nusprendziau artimiausiu metu pabandyti pati juos issivirti. tikekimes pavyks. thumbup.gif
georgiana
QUOTE(pone @ 2010 05 30, 16:18)
cepelinai vienas mano mėgstamiausiu patiekalu thumbup.gif . pati ju gaminti, deja, nesiryztu, kadangi daug terliones, be to verdant gali sutizti, suirti... ax.gif
taciau siandien paskaitinejau sia tema ir nusprendziau artimiausiu metu pabandyti pati juos issivirti. tikekimes pavyks. thumbup.gif
*

na tikekimes 4u.gif
Jentė
QUOTE(Elena @ 2004 01 12, 14:03)
essen.gif

Virtų bulvių cepelinai
Apie 10 bulviu išverdam su lupenom, dar karštos nulupamos ir sutrinamos arba dar geriau, kai sumalamos per mėsmalę. Idedame 4-5 šaukštus miltų, 2 kiaušiniai, pasudom ir gerai išminkom.Užverdam vandenį, aš į vandenį  dedu  dar šaukštą krakmolo. Is tešlos padarom paploteli delno dydzio, i jo viduri idedama įdaro.
Įdaras pagal skonį:
- smulkiai pjaustytas rūkytas kumpis;
-malta mėsa su prieskoniais ir smulkiai pjaustytais svogūnais, man dar patinka ne malta, o smulkiai sukapota;
-grybai apkepti su svogūnais;
-varškė ir ttttt.......
sulenkiam pusiau ir užspaudziam kraštus, sudedam i vandenį,  verdam kol iškils į vandens paviršių.Valgom su spirgučiais ir (arba) grietine.

essen.gif
*

NESAMONINGAS RECEPTAS. Kiausiniu ir miltu det is vis nereikia nes gaunasi kazkokia tiurle o ne cepu tesla.
Laukinė-Vyšnia
QUOTE(*Passion* @ 2009 05 14, 22:20)
va cia tai nesupratau, bet driso visa sita pavadinti lietuviskai cepelinais  blink.gif 
http://www.youtube.com/watch?v=MFgygJKtE8E

tipo moteris kur gamino lietuviu kilmes... tai matosi, kad tik kilmes  doh.gif   blink.gif
*

Cha cha, koks video biggrin.gif taip "nezgrabiai" minkančio žmogaus dar nesu mačiusi...
Čia daug prirašyta apie virtų bulvių ir apie tarkuotų bulvių cepelinus...
Vienas svarbus dalykas, gaminant cepelinus (o ypač - virtų bulvių) - neperminkyti tešlos. Bulvių masė minkant skystėja... Tad kuo daugiau minkysit, tuo daugiau reikės dėti krakmolo... Miltai, beje, į cepelinus nesideda... 4u.gif
Kad bulvių masė nejuostų, naudojam rūgštelės. Man geriausia - šaukštas citrinos sulčių: į dubenį pilu porą šaukštų šalto vandens ir šaukštą sulčių. Tada ant viršaus tarkuoju bulves. Jokiu būdu masės negalima dėti į šaldytuvą...
Tarkuotų bulvių cepelinams labai skanu faršą per pusę maišyti su smulkiai pjaustytais, pakepintais grybais (pievagrybiais ar džiovintais-mirkytais miško grybais) ir svogūnu, žinoma mirksiukas.gif
milda.jas
Man patogiausias receptas: cepelinai (tik truputį mėsos kiekis netikslus nurodytas, bent jau man mažiau reikėjo mėsos) smile.gif
Tresor
QUOTE(Sigitukas @ 2010 08 22, 16:55)
NESAMONINGAS RECEPTAS. Kiausiniu ir miltu det is vis nereikia nes gaunasi kazkokia tiurle o ne cepu tesla.
*

Is virtu bulviu cepelinu be kiausiniu, miltu ir krakmolo nepadarysite. Prades leistis verdant cepelinai ir nieko is ju neliks smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.