dekui regnut
Na va... jau verda pirmieji mano cepelinai..idomu kas gausis
Aš irgi šiandie pirmą kart dariau pati cepelinus. Vyrui šventė per 8 mūsų gyvenimo metus Na, aišku, ištižo... Su vidum daug maž aišku, bet kaip tą viršų padaryt dorai - paslaptis man. 1/3 virtų (gal atšaldyt reikėjo...?, o grūdau grūstuvėliu tik...) ir 2/3 žalių (gal prastokai išsunkiau....) + krakmolo kokius 2-3 šaukštus na ir druskytė, tiesa, dar kiaušinį 1 įmečiau, idant užsitikrinčiau sukibimą. Bet gavos....aptižę, nuvrė į šonus šiek tiek, per trapi tešla rodės.
ech, sakau kito karto nebus, bet ką gali žinot, nes ir šiandie taip netikėtai užsispyrus buvau.
ech, sakau kito karto nebus, bet ką gali žinot, nes ir šiandie taip netikėtai užsispyrus buvau.
QUOTE(Nija @ 2010 03 30, 12:43)
Aš irgi šiandie pirmą kart dariau pati cepelinus. Vyrui šventė per 8 mūsų gyvenimo metus Na, aišku, ištižo... Su vidum daug maž aišku, bet kaip tą viršų padaryt dorai - paslaptis man. 1/3 virtų (gal atšaldyt reikėjo...?, o grūdau grūstuvėliu tik...) ir 2/3 žalių (gal prastokai išsunkiau....) + krakmolo kokius 2-3 šaukštus na ir druskytė, tiesa, dar kiaušinį 1 įmečiau, idant užsitikrinčiau sukibimą. Bet gavos....aptižę, nuvrė į šonus šiek tiek, per trapi tešla rodės.
ech, sakau kito karto nebus, bet ką gali žinot, nes ir šiandie taip netikėtai užsispyrus buvau.
ech, sakau kito karto nebus, bet ką gali žinot, nes ir šiandie taip netikėtai užsispyrus buvau.
Aš niekad nededu virtų bulvių, o vietoj jų šaukštą ar du (nuo tarkių kiekio priklauso) miltų, kiaušinį druskos ir pipirų, niekada neišyra ir nebūna kieti.
QUOTE(Nija @ 2010 03 30, 12:43)
Aš irgi šiandie pirmą kart dariau pati cepelinus. Vyrui šventė per 8 mūsų gyvenimo metus Na, aišku, ištižo... Su vidum daug maž aišku, bet kaip tą viršų padaryt dorai - paslaptis man. 1/3 virtų (gal atšaldyt reikėjo...?, o grūdau grūstuvėliu tik...) ir 2/3 žalių (gal prastokai išsunkiau....) + krakmolo kokius 2-3 šaukštus na ir druskytė, tiesa, dar kiaušinį 1 įmečiau, idant užsitikrinčiau sukibimą. Bet gavos....aptižę, nuvrė į šonus šiek tiek, per trapi tešla rodės.
ech, sakau kito karto nebus, bet ką gali žinot, nes ir šiandie taip netikėtai užsispyrus buvau.
ech, sakau kito karto nebus, bet ką gali žinot, nes ir šiandie taip netikėtai užsispyrus buvau.
Virtas bulves geriausiai, manau, yra virti su lupenomis, tada atšaldytas sugrūsti ar sumalti. Tuomet juose krakmolas lieka.
Žalias aš sutarkavusi nusunkiu, palaikiusi nusunkta skysti ji nupilu ir ant indo dugno likusi krakmolą sudedu į bulvių masę.
Na o kiaušinio tai niekuomet nededu į cepelinus
Kad neišsileistų tai kartais dar virdama į vandenį įpilu krakmolo, panašiai kaip kisielių darant t.y. išmaišau pora šaukštų šaltame vandenyje ir supilu į užvirusi vandenį cepelinams.
Sveikos merginos! Labai reikia pagalbos. MB gymtadienio proga uzsiprase 36 cepelinu , ,plius dar vaikams bent 10 reikia... Pasiskaicius receptus kaipnors bandysiu gamint,bet neissivaizduoju kiek reiketu bulviu ir farso pirkt , gal kas galetu patart.
QUOTE(toratora @ 2010 03 30, 19:26)
Sveikos merginos! Labai reikia pagalbos. MB gymtadienio proga uzsiprase 36 cepelinu , ,plius dar vaikams bent 10 reikia... Pasiskaicius receptus kaipnors bandysiu gamint,bet neissivaizduoju kiek reiketu bulviu ir farso pirkt , gal kas galetu patart.
Ar nepersivalgys vyras?
Is kilogramo bulviu iseina 4-5 cepelinai. Vienam cepelinui reikia apie 30-40g mesos.
vakar su anyta virėm cepelinus. viska darėm įprastai tik krakmolą kuris nusistovėjo sunkoje ji nuplikino nedideliu kiekiu verdančio vandens gerai išmaiše ir tik tada sudėjo i tešlą. gal ir jus kuri nors taip darot ir galit paaiškinti kam to reikia ? Ji nežinojo kam to reikia, tiesiog visi tam krašte taip daro.
tikriausiai, kad krakmolas butu geresnis ir efektyvesnis. O kai viret cepelinai neissizerge.
Ne neišsižergė. ir skonis ir vaizdas kaip įprastu
As irgi pasisakysiu .Kai kurios klause,kaip daryti kad cepelinu mesa nebutu sulipusi i gniuzula.Nemaciau ar atsake kas,bet parasysiu kaip as darau.Farsa su svoguneliais ir prieskonais pirma pakepinu keptuveje.Kai viskas iskepa dar jeigu netingiu su blenderiu pasmulkinu.Bet nebutina.Ir tada tik dedu ta mesyte i cepelina.Tikrai labai skanu.Nes as tai net negaliu valgyt tokio cepelino,kur zalio farso gabalas idetas.O sitaip gaunasi biri,skani mesyte.
Arba kitas varijantas,cia toms kas mesmale turi(as deja neturiu).Tiesiog bet tokios mesos,rukytos galima paimti,vvyniotinio kokio,ar virtos mesos gabala.Dar labai skanu kai buna zlegtainiai-suktinukai tokie is ausyciu(nepamenu kaip ten jie vadinasi,seniai bevalgius ),tai va bet ka paimt ir su mesmale sumalt.Tada i cepelina.Mano mama visada tokius gamina kai i Lt atvaziuoju.Labai skanu
Arba kitas varijantas,cia toms kas mesmale turi(as deja neturiu).Tiesiog bet tokios mesos,rukytos galima paimti,vvyniotinio kokio,ar virtos mesos gabala.Dar labai skanu kai buna zlegtainiai-suktinukai tokie is ausyciu(nepamenu kaip ten jie vadinasi,seniai bevalgius ),tai va bet ka paimt ir su mesmale sumalt.Tada i cepelina.Mano mama visada tokius gamina kai i Lt atvaziuoju.Labai skanu
na kazkada pagal elenos recepta ir bandziau daryti vadinamus cepelinus, siaubas istizo jie man, gavosi kose, nepadejo tam vandeni tas krakmolas. Db kiek darau dedu krakmola i tesla ir cepai gaunasi super