Mano šeimyna labai mėgsta cepelinus. Dažnai juos verdu. Tačiau labai norėčiau paįvairinti įdarus. Ką jūs dedat į cepelinus?
Esu girdėjusi apie morkų įdarą .
Dar viena gudryve, kad cepelinai eskiltu i puoda ipilti puodelyje istirpinto krakmolo valgomaji sauksta tada vanduo ne taip kunkuliuoja ir cepelinai nesuira
Varškės:
300g varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas minkšto sviesto
0,5 šaukštelio mėtų arba smulkinto česnako
druskos
Varškę ištrinti su sviestu, kiaušiniu ir česnaku. Pasūdyti.
Grybų:
5 džiovinti arba 500g sūdytų grybų
2 svogūnai
100 g lašinukų
2 šaukštai džiūvėsėlių
Tiek sūdyti grybai tiek džiovinti iš pradžių pamirkomi apie 1 val. šaltame vandenyje ir paskui išverdami. Išvirti ir perplauti grybai sumalami mėsmale, lašinukai smulkiai supjaustomi, svogūnai supjaustomi ir pakepinami. Viską gerai išmaišyti.
Kopūstų ir grybų:
300g raugintų kopūstų
3 džiovinti grybai
2 svogūnai
4 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai vegetos prieskonių
1 lauro lapelis
druskos, pipirų
Grybus nuplauti ir 2 valandom užmirkyti, paskui išvirti tame pačiame vandenyje. Raugintus kopūstus susmulkinti ir sudėti į puodelį su grybais, įdėti lauro lapelį. Troškinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės kopūstai. Susmulkintą svogūną pakepinti ir sudėti kopūstus į keptuvę(grybus išgriebti), įdėti vegetos prieskonių, pipirų, druskos. Grybus smulkiai supjaustyti ir vėl sudėti į kopūstus. Keptuvėje troškinti, kol išgaruos visas vanduo. Įdarą atvėsinti.
Dar esu valgius vien su grybų įdaru. Ir su vištieną, tiesiog vištienos gabaliukai su priskoniais ir viskas. O kažkadą valgiau su rūkytą dešra, na tokia kaip vytintą, supjaustyta ir gabaliukais.
300g varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas minkšto sviesto
0,5 šaukštelio mėtų arba smulkinto česnako
druskos
Varškę ištrinti su sviestu, kiaušiniu ir česnaku. Pasūdyti.
Grybų:
5 džiovinti arba 500g sūdytų grybų
2 svogūnai
100 g lašinukų
2 šaukštai džiūvėsėlių
Tiek sūdyti grybai tiek džiovinti iš pradžių pamirkomi apie 1 val. šaltame vandenyje ir paskui išverdami. Išvirti ir perplauti grybai sumalami mėsmale, lašinukai smulkiai supjaustomi, svogūnai supjaustomi ir pakepinami. Viską gerai išmaišyti.
Kopūstų ir grybų:
300g raugintų kopūstų
3 džiovinti grybai
2 svogūnai
4 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai vegetos prieskonių
1 lauro lapelis
druskos, pipirų
Grybus nuplauti ir 2 valandom užmirkyti, paskui išvirti tame pačiame vandenyje. Raugintus kopūstus susmulkinti ir sudėti į puodelį su grybais, įdėti lauro lapelį. Troškinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės kopūstai. Susmulkintą svogūną pakepinti ir sudėti kopūstus į keptuvę(grybus išgriebti), įdėti vegetos prieskonių, pipirų, druskos. Grybus smulkiai supjaustyti ir vėl sudėti į kopūstus. Keptuvėje troškinti, kol išgaruos visas vanduo. Įdarą atvėsinti.
Dar esu valgius vien su grybų įdaru. Ir su vištieną, tiesiog vištienos gabaliukai su priskoniais ir viskas. O kažkadą valgiau su rūkytą dešra, na tokia kaip vytintą, supjaustyta ir gabaliukais.
Man pačiai ir mano šeimai labai patinka KEPTI CEPELINAI :
Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti.
Skanaus!
Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti.
Skanaus!
Aliejuje virti cepelinai su žuvimi
7,5 kg įprastos cepelinams ruošiamos bulvių masės.
Įdarui:
400 g šaldytos žuvies filė,
1 svogūnas,
50 g sviesto,
1 kiaušinis,
druskos,
pipirų.
Aliejaus virimui.
Šaldytą žuvį supjaustome nedideliais kubeliais, susmulkiname svogūną. Keptuvėje su sviestu kepame svogūną, įdedame žuvį, pipirų, druskos.
Paruošiame nedidelius cepelinus, juos išverdame įkaitintame aliejuje.
7,5 kg įprastos cepelinams ruošiamos bulvių masės.
Įdarui:
400 g šaldytos žuvies filė,
1 svogūnas,
50 g sviesto,
1 kiaušinis,
druskos,
pipirų.
Aliejaus virimui.
Šaldytą žuvį supjaustome nedideliais kubeliais, susmulkiname svogūną. Keptuvėje su sviestu kepame svogūną, įdedame žuvį, pipirų, druskos.
Paruošiame nedidelius cepelinus, juos išverdame įkaitintame aliejuje.
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 17, 11:33)
Man pačiai ir mano šeimai labai patinka KEPTI CEPELINAI :
Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius.
Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius.
Ar virtų bulvių į juos nereikia?O koks skonis gaunas,ar gaunasi panašūs į virtus ir kitą dieną pašildytus keptuvėje?Ir ar kepant nesukepa neįkandamai,juk vistiek stori ir dar faršas turi viduj iškept?
QUOTE(Papugele @ 2005 08 17, 13:11)
Ar virtų bulvių į juos nereikia?O koks skonis gaunas,ar gaunasi panašūs į virtus ir kitą dieną pašildytus keptuvėje?Ir ar kepant nesukepa neįkandamai,juk vistiek stori ir dar faršas turi viduj iškept?
Virtu bulviu tikrai nededu, skonis aisku skiriasi nuo virtu cepelinu (kaip rasiau, man skaniau nei virti, bet negalima tiems, kurie skundziasi skrandziu). Pasildyti galima ir keptuveje ir mokrobangu krosneleje, kaip kam. Kepti ant vidutines ugnies po dangciu vidutinio dydzio
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 17, 10:33)
Man pačiai ir mano šeimai labai patinka KEPTI CEPELINAI :
Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti.
Skanaus!
Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti.
Skanaus!
Taigi cia tiesiog bulviniai blynai su mesa
Bulviniai blynai su mėsa būna kitos konsistencijos. Aš irgi tokius kepu, tik iškeptus dar patroškinu orkaitėje su grietinės padažu. Šeimyna labai mėgsta.
QUOTE(Shalimar @ 2005 08 17, 18:44)
Taigi cia tiesiog bulviniai blynai su mesa
Ne, cia KEPTI CEPELINAI ! Ir labai skiriasi nuo bulviniu blynu, juk paskaitykit:
BULVES NULUPTI, SUTARKUOTI, NUSPAUSTI , tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti.
QUOTE(Aurute2 @ 2005 08 17, 20:14)
Bulviniai blynai su mėsa būna kitos konsistencijos. Aš irgi tokius kepu, tik iškeptus dar patroškinu orkaitėje su grietinės padažu. Šeimyna labai mėgsta.
o vandens truputį pili ar nereikia,valgiau vieną kartą man jie labai patiko bet pati niekad nedariau