Geikutux
2008 12 19, 18:16
QUOTE(Tutikutė @ 2008 12 19, 19:00) O as visai nesutinku  su aukle buvau namie 3 menesius ir viskas atrode idealu...kai isejau i darba dar po kokio menesio viskas pasikeite ir tik kameros pagalba issiaiskinom kame reikalas...uzteko viena diena pastebeti ir atsisveikinom su "nuostabiaja" auklyte... O del kameru tai nera cia nieko baisaus. As pati dirbu darbe kur mane visa diena stebi kamera, bet kadangi nieko neleistino nedarau, man tikrai ta kamera nesukelia jokiu nepatogumu........ Papildyta:As tai Jusu nesuprantu  kaip siais laikais gali pasitiketi visai nepazystamu, svetimu zmogumi????? Kad ir kaip tu ji patikrintum, kalbetum, butum kartu nors ir menesi...tas zmogus vistiek lieka svetimas ir neaisku kas pas ji galvoje...O apsimetineti visi labai sekmingai mokame...tai apie koki pasitikejima gali eiti kalba????  Pritariu  Pakankamai daug yra "prisidirbusiu" aukliu.. O ir dirbti su vaiku eina, nepykit , bet labai daznai ne profesionalai. ..Nuostaba turetu kelti aklas mamyciu pasitikejimas svetimais zmonemis  .
Panamira
2008 12 27, 13:09
QUOTE(Geikutux @ 2008 12 15, 22:40) Gal kas girdejo apie kameras montuojamas i patalpu signalizacijos daviklius?? Daviklius turim, tik apie į juos įmontuojamas kameras net nekilo mintis pasidomėti
Geikutux
2008 12 29, 10:38
Mamytes, man tai kaip kilo...Ogi, ateinanti valandine auklyte, paklause, -"..kas cia mirksi kai i kambari ieinu, - gal kamera ideta"??? Logiskai ir pagalvojau, - geras  Gal imanoma???
GINTARE888
2008 12 29, 16:09
MANO NAME YRA ISTATYTOS KAMEROS TAI GALIU PER NESIOJAMA KOMPA PAZIURET KA DARO AUKLE... TAI PATIKRINAU....
Alexandra.R.
2008 12 29, 20:02
QUOTE(Geikutux @ 2008 12 29, 10:38) Mamytes, man tai kaip kilo...Ogi, ateinanti valandine auklyte, paklause, -"..kas cia mirksi kai i kambari ieinu, - gal kamera ideta"??? Logiskai ir pagalvojau, - geras  Gal imanoma??? O tai kas ten mirksi? As nesu pries kameras. O kodel gi ir ne, bet aukle turi buti apie tai ispeta! Dirbau darbe, kur visuomet buvau stebima kameru. Is pradziu truputi najauku buvo, bet pripratau. Bet uztat apsauginiui stebint bent jau nusmukusiu pedkelniu pries kamera nepasitempdavau Aukle privalo zinoti, kad yra stebima, tai bent nosies pries kamera nekrapstys ar kelnaiciu is uzpakalio netrauks... Regis, o kas cia tokio, bet kaip jus pasijustumet, jei po kuriuo laiko suzinotumet, kad kazkas jus nuolatos stebejo?! Man tikrai tai nepatiktu ir ivairiu dalyku prisigalvociau
Geikutux
2008 12 31, 19:15
Mirksi judesio daviklis
Savannaa
2009 01 01, 02:27
QUOTE(Alexandra.R. @ 2008 12 29, 21:02) O tai kas ten mirksi? As nesu pries kameras. O kodel gi ir ne, bet aukle turi buti apie tai ispeta! Dirbau darbe, kur visuomet buvau stebima kameru. Is pradziu truputi najauku buvo, bet pripratau. Bet uztat apsauginiui stebint bent jau nusmukusiu pedkelniu pries kamera nepasitempdavau Aukle privalo zinoti, kad yra stebima, tai bent nosies pries kamera nekrapstys ar kelnaiciu is uzpakalio netrauks... Regis, o kas cia tokio, bet kaip jus pasijustumet, jei po kuriuo laiko suzinotumet, kad kazkas jus nuolatos stebejo?! Man tikrai tai nepatiktu ir ivairiu dalyku prisigalvociau  jus greiciausisi neturite vaiku, kai turesite kitaip snekesite... apstu bjauriu blogu aukliu, niekaip nesuzinosi, kaip ji elgiasi likus su vaiku viena-yra tik vienintelis budas...
QUOTE(Savannaa @ 2009 01 01, 02:27) jus greiciausisi neturite vaiku, kai turesite kitaip snekesite... apstu bjauriu blogu aukliu, niekaip nesuzinosi, kaip ji elgiasi likus su vaiku viena-yra tik vienintelis budas...  tai ir pasakykit auklei kad ja stebi kamera,tada jai nekils minciu ka nors blogo vaikui padaryt,esat jus namie ar ne. ir ner cia ko detektyvu zaist,net ir ta pati maxima prie ivaziavimu i aiksteles parasius kad esame stebimi kameru,tai,mol,nevokit..
Savannaa
2009 01 01, 17:27
QUOTE(Goba @ 2009 01 01, 15:23) tai ir pasakykit auklei kad ja stebi kamera,tada jai nekils minciu ka nors blogo vaikui padaryt,esat jus namie ar ne. ir ner cia ko detektyvu zaist,net ir ta pati maxima prie ivaziavimu i aiksteles parasius kad esame stebimi kameru,tai,mol,nevokit.. o kam laikyt pas save nemie "supuvusi" zmogu, jolabiau prileist ji prie vaiko, jei jis "geras" tik todel, kad zino jog yra "stebimas" ar stebimas
QUOTE(Savannaa @ 2009 01 01, 17:27) o kam laikyt pas save nemie "supuvusi" zmogu, jolabiau prileist ji prie vaiko, jei jis "geras" tik todel, kad zino jog yra "stebimas" ar stebimas  aisku,geriau,ieskant idealios aukles,is vaiko daryt bandoma triusi,ir leist kad netinkamos,ji skriaustu,tegul ir po viena karta..
merita2
2009 01 01, 20:54
Dar yra vienas geras budas issiaiskinti,kaip aukle elgiasi su jusu kudikiu(kurie dar nemoka kalbeti).ziurekit,kaip vaikas reaguoja i aukle,jai atejus.pasikvieskit paprasciausiai ja ne darbo diena,puodeliui kavos,kur nors.ir stebekit vaiko reakcija.tik nedarykit to namie.nes vaikutis iskarto reaguos,kaip i iprasta diena,kai einate i darba.Patikekit,rezultatas stulbinantis
Geikutux
2009 01 01, 21:12
QUOTE(Goba @ 2009 01 01, 15:23) tai ir pasakykit auklei kad ja stebi kamera,tada jai nekils minciu ka nors blogo vaikui padaryt,esat jus namie ar ne. ir ner cia ko detektyvu zaist,net ir ta pati maxima prie ivaziavimu i aiksteles parasius kad esame stebimi kameru,tai,mol, nevokit..Vistiek vagia
Savannaa
2009 01 01, 22:12
QUOTE(Goba @ 2009 01 01, 21:14) aisku,geriau,ieskant idealios aukles,is vaiko daryt bandoma triusi,ir leist kad netinkamos,ji skriaustu,tegul ir po viena karta.. nerasykit nesamoniu kalba eina apie vaiko neprieziura, nieks jo neskriaude ir neskriaudzia bent musu atveju... turejom 2 aukles su kuriom pati buvau namie labaaaai ilgai...
zuikiausia
2009 01 18, 21:36
na parasysiu is savo patirties... nepatarciau su auklemis buti nuosirdziais, nes mes dviems i sutarti irase punkta , kad pasiliekame teise naudoti vaizdo ar garso irasymo technika namu apsauga, po dvieju savaiciu darbo, sulaukeme abieju pabegimo, atseit per didelis stresas darbe, jos nuolat isitempe.. vienai spaudimas kyla, kitai nervai byra.. vien zo.. zmones nenori kad su jais butu saziningi.. jo mes net nebuvom filmave.. kas tik rodo kad zmogus taip kaip dirbo nedirbtu jei nebijotu, kad ji filmuoja... juk daugelyje darbu tikrinama net kam ir kokius e-mailus darbuotojai siuncia, filmavimo kameros yra daugelyje parduotuviu ir kt.. bet gi ten streso nebuna eit.. o jei kitukart kiltu pagunda darbe is kasos lita kita nugvelbt ar is parduotuves cukraus maiseli namo parsinest......
Geikutux
2009 01 19, 09:13
QUOTE(zuikiausia @ 2009 01 18, 22:36) na parasysiu is savo patirties... nepatarciau su auklemis buti nuosirdziais, nes mes dviems i sutarti irase punkta , kad pasiliekame teise naudoti vaizdo ar garso irasymo technika namu apsauga, po dvieju savaiciu darbo, sulaukeme abieju pabegimo, atseit per didelis stresas darbe, jos nuolat isitempe.. vienai spaudimas kyla, kitai nervai byra.. vien zo.. zmones nenori kad su jais butu saziningi.. jo mes net nebuvom filmave.. kas tik rodo kad zmogus taip kaip dirbo nedirbtu jei nebijotu, kad ji filmuoja... juk daugelyje darbu tikrinama net kam ir kokius e-mailus darbuotojai siuncia, filmavimo kameros yra daugelyje parduotuviu ir kt.. bet gi ten streso nebuna eit.. o jei kitukart kiltu pagunda darbe is kasos lita kita nugvelbt ar is parduotuves cukraus maiseli namo parsinest...... Cia truputi ne tema  Kokie punktai, arba ka aptariat sutartyje su auklem?? Dekui uz info  Gal i az? Kas del kameru tai  , jei zmogus zino savo pareigas ir jas atlieka, nervai tikrai negenda nei auklei nei ja samdanciai seimai.
Brigita110
2009 01 24, 22:59
na kai kurios mamytes ir piktos  as kazkaip neisivaizduoju,kad kasnors galetu skriausti vaika  as pati priziuredama vaikuti atiduodu visa dusia,bet,kad mane itarinetu,snipinetu  o dirbti zinant,kad stebi kameros,manau,tikrai sunkiau.as kartais susitapatinu su vaiku,elgiuosi vaikiskai,kartais ir padukstam,tai man butu nejauku,kad teveliai vakare ziuretu kaip koki humoro sou ir kikentu is manes,suaugusios moteros
sena niekšė
2009 01 25, 16:49
QUOTE(zuikiausia @ 2009 01 18, 22:36) na parasysiu is savo patirties... nepatarciau su auklemis buti nuosirdziais, nes mes dviems i sutarti irase punkta , kad pasiliekame teise naudoti vaizdo ar garso irasymo technika namu apsauga, po dvieju savaiciu darbo, sulaukeme abieju pabegimo, atseit per didelis stresas darbe, jos nuolat isitempe.. vienai spaudimas kyla, kitai nervai byra.. vien zo.. zmones nenori kad su jais butu saziningi.. jo mes net nebuvom filmave.. kas tik rodo kad zmogus taip kaip dirbo nedirbtu jei nebijotu, kad ji filmuoja... juk daugelyje darbu tikrinama net kam ir kokius e-mailus darbuotojai siuncia, filmavimo kameros yra daugelyje parduotuviu ir kt.. bet gi ten streso nebuna eit.. o jei kitukart kiltu pagunda darbe is kasos lita kita nugvelbt ar is parduotuves cukraus maiseli namo parsinest...... kad kameros gatvėj ar parduotuvėj kabo, tai būna kur nors įspėjantis užrašas pakabintas. darbe kai tikrina -- priklauso nuo darbo, ir apie tai irgi būna perspėjama. antraip galima į teismą paduot. sąžiningumas čia niekuo dėtas.
Geikutux
2009 01 26, 11:16
QUOTE(Brigita110 @ 2009 01 24, 23:59) na kai kurios mamytes ir piktos  as kazkaip neisivaizduoju,kad kasnors galetu skriausti vaika  as pati priziuredama vaikuti atiduodu visa dusia,bet,kad mane itarinetu,snipinetu  o dirbti zinant,kad stebi kameros,manau,tikrai sunkiau.as kartais susitapatinu su vaiku,elgiuosi vaikiskai,kartais ir padukstam,tai man butu nejauku,kad teveliai vakare ziuretu kaip koki humoro sou ir kikentu is manes,suaugusios moteros  Pasiseke tai seimai ir vaikui, kad Jus dirbat pas juos. Del kameru tikslingumo, pasiskaitykit juoduju aukliu skyreli, ir suprasit... Nemanau, kad tevai deda jas pasilinksminimams. Galu gale, tai kainuoja pinigus. O kaip reikia tapatintis su vaiku, kad paskui geda butu
Ir Guste
2009 02 17, 17:45
Pritariu Geikutux. Būna, auklės atėjusios į atranką reikalauja, kad į jas būtų žiūrima kaip į nuostabias kandidates, reikalauja aklo pasitikėjimo ir iš tėvelių - maždaug, nedirbsiu, jei manimi nepasitikite. O iš kur tėvams pasitikėti? Pasitikėjimą lemia laikas ir žmogaus elgesys, ramiau, kai žmogus patikrintas. Nors man pačiai būtų nemalonu, kad kažkas filmuotų, kaip su vaiku guguojame, kvailas daineles dainuojame ar kažką kito vaikiško veikiame, tačiau vaiko saugumas - visų pirma. Nekalbu apie patologinius baimių atvejus.
Geikutux
2009 02 25, 18:36
Aisku, kad nereikia "prileisti".
vasara_vanduo_atostogos
2009 02 26, 09:44
Labadiena,
Apie ASTA MINELGIENE yra visa atskira tema! Mamos pataria jos saugotis.
Sakykite, gal zinote kur galima ISINUOMOTI diktofona arba kamera, kuri veikia tik nuo judesio?
o kurioje vietoje tą kamerą paslepiate?
zydra30
2009 03 19, 18:23
sveikutes. cia paskaicius kai kuriu postu, tikrai baisu, kaip aukles kartais gali eigtis. mano maziuke irgi praleidzia 3, 4 dienas aukles priziurima. kameros neitaisiau, bet daznai skambinu, vis girdziu ka jo veikia. aukle irgi atsiuncia man zinute, paraso kas kaip. bijau ir pagalvot, kad su mano maziuke butu negraziai elgiamasi.
Savannaa
2009 03 19, 19:40
QUOTE(zydra30 @ 2009 03 19, 19:23) sveikutes. cia paskaicius kai kuriu postu, tikrai baisu, kaip aukles kartais gali eigtis. mano maziuke irgi praleidzia 3, 4 dienas aukles priziurima. kameros neitaisiau, bet daznai skambinu, vis girdziu ka jo veikia. aukle irgi atsiuncia man zinute, paraso kas kaip. bijau ir pagalvot, kad su mano maziuke butu negraziai elgiamasi. as ta pat dariau, ka paryskinau, bet tai neatspindi realybes, deja...
pelėdžiukas
2009 03 19, 22:53
QUOTE(Savannaa @ 2009 03 19, 19:40) as ta pat dariau, ka paryskinau, bet tai neatspindi realybes, deja... ???Kaip tai???
Savannaa
2009 03 20, 00:36
QUOTE(pelėdžiukas @ 2009 03 19, 23:53) ???Kaip tai???  na, negalima daznai skambinant ar gaunant is aukles sms susidaryt realu vaizda, kas isties vyksta jusu namuose
Geikutux
2009 03 21, 08:53
QUOTE(Savannaa @ 2009 03 20, 01:36) na, negalima daznai skambinant ar gaunant is aukles sms susidaryt realu vaizda, kas isties vyksta jusu namuose  Deja taip...Dar neblogos "stebėjimo kameros" yra kaimynai.. Apie išėjimus į lauką tikrai gali padėti sužinoti realią situaciją. Arba paprasčiausia logika. Pvz." ..taip taip valgėm valgėm pietučius ir sriubytę ir mėsytę, ir dar košytės po pietų, - o indaplovėj mūsų su vyru nuo pusryčių lėkštės tik styro" . Vaikas net sukaitęs vakarienę taršo, mat alkanas.
pelėdžiukas
2009 03 21, 18:22
QUOTE(Geikutux @ 2009 03 21, 08:53) Deja taip...Dar neblogos "stebėjimo kameros" yra kaimynai.. Apie išėjimus į lauką tikrai gali padėti sužinoti realią situaciją. Arba paprasčiausia logika. Pvz." ..taip taip valgėm valgėm pietučius ir sriubytę ir mėsytę, ir dar košytės po pietų, - o indaplovėj mūsų su vyru nuo pusryčių lėkštės tik styro" . Vaikas net sukaitęs vakarienę taršo, mat alkanas.  Sutinku dėl sms ir kamynų stebėjimų. Geikutux, žiauru čia ką rašai
QUOTE(vasara_vanduo_atostogos @ 2009 02 26, 10:44) Labadiena, Apie ASTA MINELGIENE yra visa atskira tema! Mamos pataria jos saugotis. Sakykite, gal zinote kur galima ISINUOMOTI diktofona arba kamera, kuri veikia tik nuo judesio? Labai liuks  daikciuka maciau www.pigu.lt - tusinuka - filmavimo kamera, iraso trukme apie 2 val., kaina 200 Lt. Mastau ir pati toki isigyti
Savannaa
2009 03 22, 00:27
QUOTE(7sense @ 2009 03 21, 21:07) Labai liuks  daikciuka maciau www.pigu.lt - tusinuka - filmavimo kamera, iraso trukme apie 2 val., kaina 200 Lt. Mastau ir pati toki isigyti  bloga labai irasymo kokybe, nerekomendavo man jo...nuomuokit kamera, kameru komplekta...visa buta filmuos...savaitei nuomuot galima... panarsius internet rasite...turiu kazkur kontaktus, bet greit nerasiu..
Geikutux
2009 03 23, 10:58
QUOTE(pelėdžiukas @ 2009 03 21, 19:22) Sutinku dėl sms ir kamynų stebėjimų. Geikutux, žiauru čia ką rašai  Joo..
pelėdžiukas
2009 03 23, 22:11
Geikutux, o kaip viskas baigėsi? Radai normalią auklę? Ar nusivylei visai?..
Geikutux
2009 03 24, 17:16
Kaip sakoma , viltis miršta paskutinė  Dabar paieškas sustabdėm, o po vasaros matysim. Vaikas turi pamiršti, kad į jo namus atėję žmonės, gali su juo blogai elgtis. Gal darželis ir padori valandinė auklytė, ar padėjėja, kuri esant reikalui pabūtų ir su vaiku  Svarstymuose dar
pelėdžiukas
2009 03 24, 23:50
QUOTE(Geikutux @ 2009 03 24, 17:16) Kaip sakoma , viltis miršta paskutinė  Dabar paieškas sustabdėm, o po vasaros matysim. Vaikas turi pamiršti, kad į jo namus atėję žmonės, gali su juo blogai elgtis. Gal darželis ir padori valandinė auklytė, ar padėjėja, kuri esant reikalui pabūtų ir su vaiku  Svarstymuose dar  Sutinku, logiška. Atsigaut nuo košmarų reikia.
Čia,kaip sakant, tokia lietuvių prigimtis - dar nieko nenutiko,bet jau žmoguje įmato visa,kas blogiausia.Jei esate taip nusiteikę,patys ir sėdėkite su savo burbulėliu  Kaip taisyklė,tėvai,kurie nori "pagauti" auklę - moka vadinamas "kapeikas",o nori labai daug.
Savannaa
2009 03 25, 16:21
QUOTE(rasmik @ 2009 03 25, 15:59) Čia,kaip sakant, tokia lietuvių prigimtis - dar nieko nenutiko,bet jau žmoguje įmato visa,kas blogiausia.Jei esate taip nusiteikę,patys ir sėdėkite su savo burbulėliu  Kaip taisyklė,tėvai,kurie nori "pagauti" auklę - moka vadinamas "kapeikas",o nori labai daug.  sakyciau atvirksciai. zmogus, kuris daug moka atitinkamai ir reikalauja. Vaiku saugotoju niekam nereik. isigyt kamera ar net ja issinuomuot tas kas moka kapeikas nevisad gali
pelėdžiukas
2009 03 26, 22:19
QUOTE(Savannaa @ 2009 03 25, 16:21) sakyciau atvirksciai. zmogus, kuris daug moka atitinkamai ir reikalauja. Vaiku saugotoju niekam nereik. isigyt kamera ar net ja issinuomuot tas kas moka kapeikas nevisad gali  Sutinku, matyt pikta auklė pakomentavo, vaikai nepaklusnūs buvo, tai forume išsiliet nori  . Aš pati ne vienus metus aukle dirbu, bet pilnai pritariu tėvų rūpesčiui dėl vaiko, kad esant įtarimui auklę stebėt reikia, o gal žmogus nieko tokio, kuo įtariamas ir nedaro, arba atvirkščiai-yra daug blogesnė situacija. Geriau žinoti.
Rugsejine
2009 04 06, 12:32
Mano patirtyje suveike aukles uzklausimas kaip ji pati darytu, ar stebetu kameromis pacios pasamdyta aukle. Tada isvengeme konfuzo del sios temos:) sekmes visiems!
Monika*
2009 04 06, 21:32
QUOTE(Phedra @ 2007 10 08, 11:35) Sveikos Labai noreciau suzinoti Jusu nuomone Situacija tokia: musu namuose irengta stebejimo sistema, jos deka budami darbe, kelioneje galime bet kada interneto pagalba zvalgytis po savo namus... mums tai labai patogu, ypac kai vaikai palikti vieni namuose (ne mazieji  , cia paaugliukus kai paliekam), ar vienus namus paliekam savaitei - kitai... visada gali "uzmest aki" ar kas neatsitiko Turesim maziams ateinancia aukle... kaip manote, ar reikia ja informuoti, kad mes visada galim matyti ir girdeti ka ji ir musu vaikai veikia  Ar del to deretu moketi jai didesni atlyginima (cia mums vieni pazystami patare, nors man tai atrodo nesamone)? Na mokėt didesnį atlyginimą yra tikra nesąmonė . Dėl kamerų, manau, kad TAIP reikia. nematau nieko blogo. Tačiau perspėti tikrai reikia. Nedarydami to, pažeidžiate įstatymus. Nesvarbu ar tos kameros yra įtaisytos stebėti kūdiki ar šiaip savo kasdienybę, tačiau atėjusi kita asmenį turite perspėt, jog stebimas yra.
~Dark Elf~
2009 04 08, 00:05
Jei uz tai baudziama,geriau pranest... Papildyta: nei poto iklimpt,jei kokia auklyte pasitaikys isizeis..
|
|