Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Stebėjimo kameros namuose
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3
Spaliuke
sveikutes,

pribrendo reikalas patikrinti aukle. kelia itarima, kad prie tevu maloni nors ant zaizdos dek - dainuoja, soka, groja, o kai ateina ryte, vaikas pas ja nenoriaii eina. tai norim pasiziuret, ar cia musu mazylio problemele, ar visgi aukle mums isejus pasikeicia.

gal kas naudojotes kameromis savo aukles patikrinimui, zinot, kur gaut, kiek kainuoja ir pan. buciau labai dekinga.

p.s. labai prasyciau konkreciu komentaru "is patirties", nes, kaip suprantat, dalykas isties subtilus ir nelengvas.

dekui visoms supratusioms ir reagavusioms 4u.gif
Dinozauras
Sykį dėl tų pačių rūpestėlių skambinau savo saugos tarnybai, kad įrengtų kameras namuose. Dviejų kambarių butui prieš trejus metus būtų kainavę apie 2000 Lt - tiek būtų kainavęs dviejų kamerų pajungimas.

Bet aš neįsirengiau tų stebėjimo kamerų. Atleidau auklę - ir tiek.

Čia tikrai ne jūsų vaiko problema. Čia vienareikšmiškai tik auklės problema. Turėjau namie jau dešimt auklių - galiu labai drąsiai ir atsakingai taip teigti.

Pagalvok, kaip elgsies, peržiūrėjusi įrašus ir pamačiusi, jog auklė blogai elgiasi su vaiku? Išmesi ją. Paduosi į teismą? Dirba tai tikriausiai auklė nelegaliai? Tai dar, žiūrėk, teks sumokėti baudą už nelegalų įdarbinimą ir asmens stebėjimą be jo sutikimo. Bus daug aiškinimosi, daug konfliktų, o rezultatas - tas pats.
Medeinė
nesutinku, kad ,,stebiu asmeni be jo sutikimo".As ,,stebeciau'' savo namus ir savo kudiki, Tam niekieno sutikimo nereikia.

O gera aukle susirasti turbut praradau vilti. Kolkas man pasitaike tik ,,moterys, priziurincios vaika". Ir man, taip pat kaip pirmajai pasnekovei, kyla itarimu, kodel vaikas, paliekamas verkia ..... g.gif
norako
QUOTE(Medeinė @ 2006 12 14, 19:29)
Ir man, taip pat kaip pirmajai pasnekovei, kyla itarimu, kodel vaikas, paliekamas verkia ..... g.gif
*

Todėl, kad vaikui skirtis su mama visada labai sunku!!!!!
Dinozauras
Verkia, be abejo, todėl, kad graudu skirtis su mama. Bet pažiūrėkite į vaiko akis - ir suprasite, jog yra KAŽKAS DAUGIAU. Kai auklė būna nemiela vaikui, viskas būna pasakyta akyse, vaikui nereikia nieko nei sakyt (jeigu jis jau, žinoma, moka pasakot).
Spaliuke
na gal patikslinsiu, kad vaiko pirmine reakcija pamacius aukle buna nekokia. veliau jau aukle nusnekina ir vaikutis lieka be asaru. tikrai nepalikciau raudancio vaiko. tai vat ir subtilus tas klausimas, kaip ten yra. pritariu, kad vaikui nesinori skirtis su mama. bet ir aukles nepuolu kaltinti. as ir pati visa diena nesoku ir nedainuoju su vaiku. siaip idomu, kaip ten viskas vyksta likus be liudininku.

ka daryciau pamacius? nieko. keisciau aukle, o sita irasyciau i juoduju aukliu sarasa.
na gal priklausytu, aisku, ka pamatyciau. jei tik abejinguma vaikui ir teliko spoksojima, tai viena, o jei saukima, musima ar panasiai, tada butu matyti. bus problema, bus ir sprendimas.

negi niekas taip ir nepatikrinot savo aukliu? as juk ne is saugumo, man tikrai labai idomu, kaip tai padaret, nes kiek ieskojau, tai nieko nerandu, kas galetu padet tokiu klausimu.

patarkit, a 4u.gif
grange
Jei neklystu prieš du mėn. Computer Build žurnale buvo rašoma kaip stebėti savo namus iš toli.tai galima pasinaudoti ir stebėjimui auklės turbūt... įdėjimų reikia nedaug, bet yra vienas bet..naudojama kompiuterinė kamera ir spec. programa,kuri ir buvo tame žurnalo CD. išeinant iš namų, sakykim reikia pajungti kompiuterį ir tą programą, ir kamera rodo to kambario vaizdą, kuriame yra kompas, o tu turi prisijungti iš kito kompiuterio, kad matytum. nežinau kiek taiu veikia, bet jei dėjo į žurnalą, turėtų būti patikrinta. tik matosi, kai kamera įjungta, tai gali suprasti. nebent paskayti, kad įrašinėjama kokia programa ir negalima jungti kompo ar pan. bet tai čia kaip pasakius, žioplai tik taip galima paaiškinti... unsure.gif
o šiaip, pakeisk auklę, pažiūrėsi,kaip su kita elgiasi. arba kokių kaimynų gal gali paprašyti,kad nelauktai ateitų ar prie durų pasiklausytų, ar neveikia vaikas.
pvz. asmeniškai aš, jei sužinočiau,akd mane stebėjo, taip nepalikčiau visko, nes kaip bebūtų, tai yra asmeninių teisių pažeidimas. ir dar gali daugiau poridaryti problemų.
dirbau aukle ne vieną kartą, ir lietuvoje, ir užsienyje, su tuom susidurti neteko, šeimininkė tikrino paprasčiau,tieisog išėjus iš namų, satiga po kelių min. vėl sugrįždavo kaž-ko, atceit pasiimti, tik paskaiu man daėjo, kad ji tikrindavo... bet kadangi aš ten buvau su vaikais būti, o ne kaž-ko pagaudinėti, tai po kelių kartų įsitikino, kad viskas yra kaip ir tikėjos smile.gif
JM
QUOTE(norako @ 2006 12 15, 10:23)
Todėl, kad vaikui skirtis su mama visada labai sunku!!!!!
*

Pilnai sutinku,kad vaikui visada yra trauma skirtis su mama,net ir tuo atveju jei aukle buna gera ir linksmai leidzia laika su vaikuciu.Paprasciausiai vieni vaikai buna jautresni,o kiti atsparesni tokiem issikyrimams
Kruopike77
Sveikos,

gal kas parekomenduotų, kur būtų galima išsinuomoti slaptą kamerą Klaipėdoje? iš tikrųjų užtektų vienai dienai....
Būsiu dėkinga 4u.gif
TadasR
nereikia jokiu slaptu kameru , jei turite paprasta kamera jei ne pasiskolinkit is draugu ijunkite su pilnai pakrauta baterija ir padekite toj vietoj kur matasi mazdaug visas kambarys to patikek uzteks( aisku uzmaskuoti reiktu) , mes taip katina uzklupome sbitkus darant ;] oi prisijuokem ka ji vienas isdarineja , is tos slaptos kameros tokia tik ir nauda kad ji maza bet velniavos daugiau doh.gif
Meka Pinavija
QUOTE(Kruopike77 @ 2007 01 12, 10:37)
Sveikos,
gal kas parekomenduotų, kur būtų galima išsinuomoti slaptą kamerą Klaipėdoje? iš tikrųjų užtektų vienai dienai....
Būsiu dėkinga  4u.gif
*

Pasidomėkite tose firmose, kur signalizacijomis prekiauja mirksiukas.gif
Phedra
Sveikos 4u.gif

Labai noreciau suzinoti Jusu nuomone mirksiukas.gif

Situacija tokia: musu namuose irengta stebejimo sistema, jos deka budami darbe, kelioneje galime bet kada interneto pagalba zvalgytis po savo namus... mums tai labai patogu, ypac kai vaikai palikti vieni namuose (ne mazieji ax.gif, cia paaugliukus kai paliekam), ar vienus namus paliekam savaitei - kitai... visada gali "uzmest aki" ar kas neatsitiko ax.gif
Turesim maziams ateinancia aukle... kaip manote, ar reikia ja informuoti, kad mes visada galim matyti ir girdeti ka ji ir musu vaikai veikia ax.gif Ar del to deretu moketi jai didesni atlyginima (cia mums vieni pazystami patare, nors man tai atrodo nesamone)?
Ir, gal kas zinot, ar savo namuose "stebedami" ne musu seimos nari, pazeidziame kokius nors istatymus? Buna, kad irasinejam "vaizdelius", taciau niekam niekada jie nedemonstruojami... ax.gif
Donalita
Aš manau - tegu žino, dėl to gal tik stropesnė bus. O filmavimas anksčiau ar vėliau vis tiek paaiškės. Kam šokiruot žmogų. Supyks, kad užfiksavot ją nosį krapštančią biggrin.gif
O jei iš anksto įspėta bus - jos reikalas sutikti ar ne pas jus dirbti, ir nereikės sukt galvos dėl įstatymų pažeidinėjimo.
ERPE
Manyčiau,kad įspėti auklės nereikia.Neseniai turėjau auklę,kuri pas mane pradėjo dirbti pabėgusi iš šeimos,kur demonstratyviai buvo pastatyta kamera ir viskas filmuojama.Ji man skundėsi,kad pastoviai jautė įtampą ir daugiau aktore būti nebenori.
Kai žmogus nežinos,kad yra filmuojamas,tai ir jausis laisviau.
blue kristal
Man atrodo ,kad butinai reikia auklei pasakyti apie kameras,nes manau,mazai kam patiktu visa laika jaustis kaip filmavimo aiksteleje.
Donalita
O kas bus, kai tas dalykas atsitiktinai išaiškės? Juk vaikai gali leptelt doh.gif
Parduotuvėse mūsų pačių saugumui mus stebi video kameros lotuliukas.gif bet dėl to mes nesijaučiam kaip aktoriai
Phedra
Kameros nepastebimos... ir vaikai nezino, kad jos nuolatos yra... kai mes juos vienus paliekam, pastatom "demonstratyviai" "papildomas" paprastas blush2.gif kita karta ir neziurim, bet kaip drausminamoji priemone, kai tevu nera thumbup.gif Aukle irgi, manau, nepastebetu, jei jau vaikai neatrinko per tiek laiko.
As to labiausia ir bijau, kad jei zmogus zinos, kad kazkas gali stebet, tai nesmagiai jausis... ziuri kas i ja ar neziuri... man irgi butu nesmagu doh.gif as nezadu istisai snipinet ir prisiknisinet prie del kazkokiu smulkmenu, visi mes zmones ir visiems visko nutinka ir vaikai ne auksiniai ax.gif Dar mastau, jei kazka labai labai blogo kada pamatyciau, tai vistiek su tuo zmogum "nedraugausi" toliau, tada galima ir pasakyt, kad va, pamaciau per ten ir ten blush2.gif ir del aukles irangos gi neisiminesi...
Bet dar klausimas... ar teisiskai legalu? Jei tarkim mano vaikas bus skriaudziamas - kankinamas (nu as cia filosofuoju tik) ar toks irasas turetu kazkokios reiksmes tarkim teisme. Smalsu, kaip yra "realiai" gal kas zinot... ax.gif ir ar gali mus aukle baudziamojon atsakomyben patraukt uz toki "snipinejima"?
Nesinori ir kitu zmoniu kazkaip nepatogion situacijon pastatyt ir patiems zmoniskai... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Donalita @ 2007 10 08, 11:45)
O kas bus, kai tas dalykas atsitiktinai išaiškės? Juk vaikai gali leptelt  doh.gif
Parduotuvėse mūsų pačių saugumui mus stebi video kameros  lotuliukas.gif  bet dėl to mes nesijaučiam kaip aktoriai
*

Parduotuve kazkaip iprasta... viesa vieta... ir ilgai ten netunai, o cia paskui zmogus bijos ir nosi pasikrapstyt ar vaika subart, kai chuliganys g.gif
Donalita
Gal yra kokia nors darbo taisių apsauga ar kažkas tokio? Paemeilint ir paklaust mirksiukas.gif
Manau, požiūris į kameras vaikų aklėjime turi būti kiek kitoks. Auklė, žinodama kad ją filmuoja, turėtų demonstruoti auklėjimo išmintį, o ne nervų tamprumą
mastau.gif na, gerai čia man šnekėt, kai aš ne auklė. Tegu jos pačios pasisako, juk lankosi šiame forume mirksiukas.gif
Phedra
QUOTE(Donalita @ 2007 10 08, 13:34)
Gal yra kokia nors darbo taisių apsauga ar kažkas tokio? Paemeilint ir paklaust mirksiukas.gif
Manau, požiūris į kameras vaikų aklėjime turi būti kiek kitoks. Auklė, žinodama kad ją filmuoja, turėtų demonstruoti auklėjimo išmintį, o ne nervų tamprumą
mastau.gif  na, gerai čia man šnekėt, kai aš ne auklė. Tegu jos pačios pasisako, juk lankosi šiame forume  mirksiukas.gif
*

Kameros ne vaikams sekiot buvo sugalvotos, tiesiog tada, kai tai buvo padaryta, jokia saugos tarnyba nesieme musu trobeles saugot... arba uzsiprase laaabai daug, tai mums buvo tiesiog patogiau ir pigiau ta padaryti patiems... Dabar gal ir iseitu "susitart", bet ir taip gerai ax.gif
Nu nepedagogiska, bet pagazdinam vaikus kamerom, kad viska matysim, prasom cia fejerverku ir baliu nekelt...miegot eit ne 3-4 paryciais, o veliausia 12-1 ir t.t. ax.gif
Vaikai musu, namai irgi... tai nesijauciam darantys kazka blogo, nors gal tai ir yra neteiseta ax.gif bet aukle jau svetimas zmogus... ax.gif
Gal pasisakys ir auklytes, ka mano... ar reikia informuot auklyte ar tiesiog nutylet... blush2.gif
JM
Sunku pasakyti bigsmile.gif Net ir puikiai,be priekaistu atliekant darba,jaustusi itampa...kodel.........o kam butu malonu nuolat stebimai buti.
Siais laikais kameru yra visu,parduotuveje ofisuose,mokyklose,gatveje.Tarkim dirbant ofise,ten sedi prie PC,o ne strikineji aplink vaika,nesielgi vaikiskai ir t.t.Parduotuveje jausiuosi nemaloniai eidama i matavimosi kabinas,nes zinau,kai kurios jos yra stebimos,nors....ir nelegalu.Galima diskutuoti iki begalybes,kiek zmoniu,tiek nuomoniu.Mano nuomone kol kas tokia,dirbant sutikciau,kad mane filmuotu,bet........butu nemalonu ir iki galo negaleciau atsipalaiduoti........jaustusi itampa.Ir manau cia taip kiekvienam taip butu,nebent laikui begant iprastumei.
Sakau is aukles pozicijos 4u.gif
lygitusia

Pasiskaitykite apie zmogaus teisiu apsauga! ten yra numatyta bauda ( nepamenu kokia , reiktu prisiminti 4u.gif ) darbdaviams, kurie istato vaizdo kameras auklytei nezinant! Todel PRIVALOTE informuoti auklyte,kad namie yra vaizdo kamera!!!! Kitu atveju, jei aukle nepescia, gali jus labai nuskriausit! O to,ko gero, niekas nenoretu! g.gif Srekmes!!!
Phedra
QUOTE(lygitusia @ 2007 10 09, 07:40)
Pasiskaitykite apie zmogaus teisiu apsauga! ten yra numatyta bauda ( nepamenu kokia , reiktu prisiminti  4u.gif )  darbdaviams, kurie istato vaizdo kameras auklytei nezinant! Todel PRIVALOTE informuoti auklyte,kad namie yra vaizdo kamera!!!! Kitu atveju, jei aukle nepescia, gali jus labai nuskriausit! O to,ko gero, niekas nenoretu!  g.gif Srekmes!!!
*

Aciu 4u.gif
Butinai pasidomesiu
biscuit
butina aukle ispeti apie kamera, nes slaptas zmogaus filmavimas be jo sutikimo yra zmogaus teisiu pazeidimas, nes tai vadinama pasikesinimu i zmogaus teise issaugoti privatuma. ir jei aukle netycia suzinotu, kad buvo spalta filmuojama gali jums skaudziai atsirugti mirksiukas.gif
siulyciau net sudaryti kokia rastiska sutartele, jog ji zino ir sutinka buti filmuojama, kad veliau niekam nekiltu jokiu pretenzinu.
o cia jau aukles problema ar ji sutiks pas jus dirbti ar ne 4u.gif
vėjai keturi
apie baudas nežinau, bet nemanau, kad auklė sutiks būti filmuojama schmoll.gif
lygitusia

O aš manau, kad auklei nėra ko baimintis dėl tų kamerų! Juk tualete nestatomos jos blush2.gif !

O jei rimtai, tai auklytė gali rasti pliusų dirbdama su vaizdo kamera:
1. Nufilmuota medžiaga - geriausias įrodymas kaip vaikas elgiasi su auklyte ( čia tuo atveju, jei vaikutis nemandagus su svetimu žmogumi ir pan. Akmenukas į šeimos daržą.)ю
2. Nufilmuota medžiaga - geriausias įrodymas, jei namuose dingo koks daiktas, kad tai ne auklė paėmė bigsmile.gif . O kiek tokių atvejų, kai auklė apkaltinama neteisingai vagyste!
3. Nufilmuota medžiaga - geriausias įrodymas kaip auklytė dirba su vaiku ( turiu omenyje, ką veikia per dieną su vaikeliu, ko mokina ir pan.).

Tai juk auklytei tik į naudą!!! Tik dar kartą pasikartosiu, BŪTINA auklę informuoti , kad namie ją stebės visą laiką nematomos akys - vaizdo kamera!!!
Brooke
Pritariu lygitusiai, tačiau suprantu ir tas kurios nenorėtų būti filmuojamos - manau, ir aš nejaukiai jausčiaus jei žinočiau, kad filmuoja.. Jei nuoširdžiai, aš jau geriau nežinočiau biggrin.gif Kita vertus, jei savo namuose palikčiau visai svetimą žmogų, man būtų smalsu pažiūrėt ką jis ten su mano maže ir po mano stogu veikia.. Pas mumis čia tų kamerų pilna gatvėse, net laiptinėse, ypač mūsų rajone, nes seniau buvo didelis nusikalstamumas jame ir visi kažkaip ramiai į jas reaguoja, bet privačioj teritorijoj filmuojama jausčiaus kaip ant podiumo. unsure.gif
Žodžiu, pasakykit auklei, įtraukit į sutartį.. Jei nenorit išgąsdint, paaiškinkit, kad kamera ne jai stebėt skirta, ir kad nestebėsit nuolatos..
Laura_
Jaustusi itampa bunant su vaiku, nes negali zinot kada busi stebima. Negaleciau elgtis naturaliai 4u.gif
Bet reik pacios aukles klaust kaip jai.
daluta
O aš kaip tik manau, kad auklei tokių dalykų žinot nebūtina... schmoll.gif Iš kur tu žinai, kas ten per žmogus...? Kiek visokių nutikimų dabar būna, oi...O jei viskas gerai, tai gerai-niekas tų vaizdelių ir nepamatys. Nežinai, galvos neskauda...Aš pati mąstau apie stebėjimo kameros įrengimą namuose (kai ateityje išeisiu darbelin), tik va nė žalio supratimo neturiu, ką ten kompiuteryje reikia sureguliuoti ir koks tas veikimo principas? blush2.gif
Phedra
Labai aciu visoms pasisakiusioms 4u.gif

Su vyru kol kas neapsisprendem sakysim auklei ar ne blush2.gif Nutarem pasikonsultuot su teisininku ir jau tada ziuresim kaip daryt ax.gif Nesinoretu sakyt dar ir del to, kad "nesiseitu pletkai", kad kaimynai, draugai,pazystami ir pan. nezinotu ir paskui nereiktu teisintis/aiskintis, kad per baliu, vakareli tikrai neirasineji vaizdeliu ar kalbu... Niekada to nedarom ir nedarysim, cia jau visiska nesamone... jau rasiau anksciau, kam mums tos kameros reikalingos... bet paskui irodinek, kad ne dramblys esi...

Su viena moterim, pretenduojancia i auklytes, kalbant pasiteiravau ar jai butu labai nesmagu, jei namuose butu kameros... na, kad neirasinejam "istorijai", bet tiesiog galim bet kada galim pasiziuret kas namusoe vyksta. Tai pasake, kad primokekit 500lt/men prie to, kas siuloma ir galit ka nufilmuosit nors ir pardavinet biggrin.gif

Daluta, jei smalsu bus, rasyk az... galesiu paaiskint kas prie ko 4u.gif
cudo
QUOTE(Phedra @ 2007 10 14, 16:11)
Labai aciu visoms pasisakiusioms  4u.gif

Su vyru kol kas neapsisprendem sakysim auklei ar ne  blush2.gif  Nutarem pasikonsultuot su teisininku ir jau tada ziuresim kaip daryt  ax.gif Nesinoretu sakyt dar ir del to, kad "nesiseitu pletkai", kad kaimynai, draugai,pazystami ir pan. nezinotu ir paskui nereiktu teisintis/aiskintis, kad per baliu, vakareli tikrai neirasineji vaizdeliu ar kalbu... Niekada to nedarom ir nedarysim, cia jau visiska nesamone... jau rasiau anksciau, kam mums tos kameros reikalingos... bet paskui irodinek, kad ne dramblys esi...

Su viena moterim, pretenduojancia i auklytes, kalbant pasiteiravau ar jai butu labai nesmagu, jei namuose butu kameros... na, kad neirasinejam "istorijai", bet tiesiog galim bet kada galim pasiziuret kas namusoe vyksta. Tai pasake, kad primokekit 500lt/men prie to, kas siuloma ir galit ka nufilmuosit nors ir pardavinet  biggrin.gif

Daluta, jei smalsu bus, rasyk az... galesiu paaiskint kas prie ko  4u.gif
*

AS ne aukle,no valou butus pas zmones. Tai pas kelius tikrai stove kameros,as pastebejou(man nekas nesake) net palikdavo manes vienu name,ir isvazijodavo savo reikalais seimeninke. Man nemaise schmoll.gif as darijou savo darba.Ir neklausinejou,man tai normalus dalikas tongue.gif (kameros)
Pumpurėlis
O kaip yra su diktofono pastatymu karts nuo karto, kad pasiklausytum, kaip auklė bendrauja su vaiku, ar nešaukia ant jo be reikalo? Ar irgi reikia įspėti auklę, kad kartais tai gali būti padaroma? g.gif Būčiau dėkinga, jei parašytų mamytės, kurios tai darė... Kur statėte diktofoną ir iš kur jį gauti (ar nusipirkti, ar būna tarkim išsinuomoti?)
flight
QUOTE(Laura_ @ 2007 10 13, 17:29)
Jaustusi itampa bunant su vaiku, nes negali zinot kada busi stebima. Negaleciau elgtis naturaliai 4u.gif
*

Aš visados esu namuose, kai auklė būna, taigi, galiu girdėti ir panorėjusi stebėti, kaip auklė dirba. Kažkodėl dar neteko girdėti priekaišto, kad tokiu atveju sunku elgtis natūraliai.

Be to, jau yra darželių, kurie suteikia galimybę stebėti savo vaikus internetu. Tad, jei jau auklė nesutinka, reikėtų pagalvoti, gal tikrai turi kokių priežasčių likti "nematoma". g.gif

O įstatymiškai tai man atrodo filmuoti savo namuose gali ką nori, negali tik viešinti be kito asmens sutikimo. Ir kaip įrodytų, kad slapta stebėjote būtent auklę - o gal tos kameros, pvz., nuo vagių? O jūs nekalti, kad auklė vis kadre pašmėžuoja bigsmile.gif
PUCA
As kai paskaiciau "Juoduju aukliu sarasa" ir visas istorijas, tikrai neisivaizduoju kito varianto, kaip tik palikti kameras namie.
Nesuprantu ko cia blogai auklei jaustis, jei ji nieko blogo nedaro. Juk ne filma sukam, tai tik apsaugos priemone.
Beveik kiekvienoj parduotuvej yra filmuojama, juk nemanau, kad aukle jauciasi blogai Maximoje, nes ir ten stovi kameros.
As kiek snekejau su pazistamu advokatu, tai savo namuose gali daryti ka nori (privati erdve) tik negali nufilmuotos medziagos viesinti (panaudoti kaip ikalcio).
Kazkada maciau laida, surinkta slaptai filmuota medziaga, kaip aukles elgiasi su vaikais. Atsimenu tada net apsiverkiau pamacius, purto, dauzo, tyciojasi, kankina - tiesiog tu vaiku nekencia! Bet kazkodel dirba...
As tik uz kameras, o sakyti auklei ar ne - tai jau kiekvieno sazines reikalas. As manau pradzioj nesakyciau. Nors daug kas paaisketu ir atsisalius auklei dirbti jei suzinotu kad yra kameros...
Goba
Jeigu kameras statot auklei stebeti,tai ir pasakykit jai,kad bus stebima,sazininga aukle neissigas,o nesaziningos jums ir taip nereikia. Aukle zinodama kad bus stebima,nenuskriaus jusu vaikelio,o ir kokia nauda jei bus nufilmuotas blogas elgesys ar smurtas,kad ir atleisit aukle vaikas jau bus nuskriaustas,kad ir ta vieninteli karta.. Reikia uzkirst kelia blogam elgesiui is karto,o ne po to,kai tai ivyko,juk vaikas nebus maziau iskaudintas,kad nufilmavot!
Pangasija
QUOTE(pandora2006 @ 2007 11 17, 17:30)
nesipykit. as neklausiai ar reikia ar nereikia tos valyojaus. as tik norejau suzinoti ar lietuvoje populiaru ar teikiamos tokios paslaugos ir ar zmones turi galimybiu pasinaudoti. kiek kainuoja pvz tokios paslaugos. o ar reikia ar nereikia jos cia kiekvieno asmeninis reikalas.
*

auklei netgi labiau apsimoka būti filmuojamai, kad paskui šeima neapkaltintų nebūtais dalykais. tėvelių irgi "gerų" būna -- kurie ir prisigalvoja visko, ir apvagint gali.
Agusiukas
na as esu girdejus, kad darbo vietoje (imonese) irengdami kameras darbdaviai privalo ispeti savo darbuotojus, o cia juk taip pat darbo vieta. todel tikiuosi, kad nuspresite teisingai ir ispesite busima aukle apie kameras.
as pati aukle, ir noreciau zinoti apie kameras, jei tokios butu. aisku, butu ne itin jauku, bet jau kaip nors, 500lt priedo tikrai neprasyciau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
PAris
QUOTE(Goba @ 2007 11 17, 12:49)
Jeigu kameras statot auklei stebeti,tai ir pasakykit jai,kad bus stebima,sazininga aukle neissigas,o nesaziningos jums ir taip nereikia. Aukle zinodama kad bus stebima,nenuskriaus jusu vaikelio,o ir kokia nauda jei bus nufilmuotas blogas elgesys ar smurtas,kad ir atleisit aukle vaikas jau bus nuskriaustas,kad ir ta vieninteli karta.. Reikia uzkirst kelia blogam elgesiui is karto,o ne po to,kai tai ivyko,juk vaikas nebus maziau iskaudintas,kad nufilmavot!
*

Sutinku - logiska.
briliance
as uz kameras ir nieko nesakyti. nes jei ji zinos kad namie negalima blogai elgtis tai lauke ar kitur kur nera kameru ji atsigriebs schmoll.gif
nors man uztektu ir garso kad girdet ka sneka ir kas vyksta, nu dzin nematysiu jei ji persirengines ar soks striptiza mano suneliui lotuliukas.gif
jurga11
Nesuprantu, kodel gasdinat moteriske kazkokiom baudom, neva nelegaliais filmavimais etc. Taigi aukle ko gero nedirbs legaliai, vadinasi, ji ne darbutoja, i pretenziju neegzisuojanciam darbdaviui nepareiks del filmavimo (nekalbu apie nelegalu darba, bet cia jau ji pati turetu isigyti verslo liudijima).

Be to, kamera butu privacioje teritorijoje, o savo namie bet kas turi teise filmuoti bet ka.

Tad problema tik asmenins apsisprendimas - pranesti, ar nepranesti, ir kokios vieno ar kito atvejo pasekmes.

As neispeciau. Turiu patirties su diktofonu, kurio irasas man dar ilgai primins apie aukle-monstre. Nelinkiu niekam tokios patirties, bet besisaugancius juk sako ir dievulis saugo.

Tiesa, jei ateityje noresit irasus panaudoti teisme - nepades, nes irasai galioja tik tada, jei is anksto filmuojamasis/irasomasis ispejamas.
Goba
Niekaip nesuprantu,kam statomos kameros,ar kad apsaugot vaika nuo blogo elgesio ir smurto,ar kad sumedziot bloga aukle?
says
Aš buvau prieš kameras namuose - žmogaus teisės, pasitikėjimas ir pan.

Dabar turiu kitokią nuomonę: pirmoji mūsų auklė atrodė kaip ir nieko, nors buvo kažkoks nepasitikėjimo kirminėlis, bet dabar ji išėjo ir per aplinkinius žmones sužinojau, kad ji dukrytę vieną uždarydavo kambaryje kad migdytųsi - tą ji darydavo verkdama, kol užmiega - supratau, ko tas mano vaikas nenori eiti i savo kambarį; kad vystyklą keisdavo porą kartų per dieną - supratau, kad odytės bėdos ne dėl jautrumo ir alergijos vystyklams; kad vaikeliui svoris be proto auga ne dėl pakitimų medžiagų apykaitoje, o dėl to, kad auklė nuolat jai duoda graužti sausainį, barankytę, džiūvėsį ir pan. ir dar daug dalykų - nelabai malonių - sužinojau.

Nebepasitikiu auklėm. Naujoji auklytė atrodo tobula - neturiu jokių priekaištų - bet vis tiek galvoju apie bent jau diktofoną..

Liūdna man dėl to. Bet tokia realybė.
missis Dio
laba diena 4u.gif , skaiciau visa skilti Viskas Apie Aukles.
apie tas aukles -tai kuo toliau tuo kraupiau darosi kokiu siais laikais ju yra, blink.gif nes anksciau tokiu mastu nesusidurdavom , dabar atrodo kiekviena galetu ja dirbti, o kokiu sunybiu prikrecia namie. doh.gif doh.gif as UZ stebejomo kameros irengima namie, thumbup.gif thumbup.gif ir nera cia ko joms pranesdineti kad yra filmuojamos, kam? kad pradetu aktores vaidint, o i lauka isejusios vaikus "tampyt", g.gif tegukl atsiskleidzia namuose ju "sugebejimai" priziuret vaikus.. o savo namuose ka norite galite daryt, galite ka norite filmuot.. thumbup.gif
visiskai suprantu mamas, kurioms tenka vaikuciu globa patiket auklems, juk siais laikais gyvename, kad geroji tetule ar artima giminaite tikrai ne visoms atbega i pagalba padet. kas belieka mamai? 4u.gif
tad isileisdamos i namus darote tikrai gera apsisprendima irengdamos kamera Nes kai kurios moteris ar paneles, nesupranta , kad ateina mazu vaikuciu priziuret,kurie dar tik pradeda savo kelia siame gyvenime- ir nuo ju taip pat prikaluso koks bus uzauginatas vaikas, ir kad vaikuciu buna visokiu, ramesniu, hiperaktyviu, wub.gif noredamos si darba dirbti turi tai zinoti , kad reik kai kada daug pastangu ideti. o ka mes matome ir skaitome is mamyciu patirties: vaikas neklause, tai tvodavo per veida- tokioms tik fermoje kiauliu ir dirbt, jei neturi kur issikraut savo psichu. kita pasakoja, kad migdomuju lasindavo vaikui.. kas cia per nuodijimas.ziuriu jos isvis praradusios baime..imasi i savo rankas ne tik auklejima bet ir vaiku "nugydima", kuriu pasekoje, veliau tevams atsiranda problemu su vaikucio sveikata...
tai ka su tokiom daryt? --FILMUOT ju darbelius ir su medziaga nufilmuota tokiai auklei byla iskelt. kad ateityje negaletu net prisiartint prie vaiku.. ir dirbt tokio darbo..O jau byla bus uzvesta visam gyvenimui apie smurtavima ir nuodijima NRPILNAMECIU. ir cia jau didelis nusikaltimas.,gal dasiprotes kur tada jos vieta.... butent Jus mamos atsakote uz savo vaikus,ir nebijokite jeigu tik leidzia galimybes -taip pasiielgt. o ar aukles darbas buvo nelegaliai dirbamas, cia jau ne esme. galite sakyt- galite nesakyt kokia mokejote jai alga (gal moteriske uz duonos kasni jum pasisiule priziuret vaika.o cia jau viskas jau jusu puseje) IR NEPALIKITE VISKO RAMIAI, jeigu susidurete su tokia aukle. padarykite paslauga kitoms mamytems, kad nesusidurtu su tokiomis ,gal gales pries idarbint . "Patikrinti"- is kur ir kas toji aukle..... cool.gif

sekmes visoms MAMYTEMS!!!!
Savannaa
reik auklei pasakyt-pasitempus bus ir stengsis, o ne krapstys nosi ar telefonu pliurps, laikrascius skaitys...is patirties sakau... as savai pasakiau, kad namai pilni kameru, nors ju istiesu nera biggrin.gif man taip ramiau smile.gif
gertrrimute

aš savo namuose dirbdama, suteikiau auklėjamų vaikų tėveliams stebėti mūsų veiklą. Ką mes darom, kaip ir ką veikiam. Filmavimas manęs niekaip neveikia, gal dėl to jog esu savo namuose, o gal dėl to jog neužsiimam kokia nors neleistina veikla smile.gif . Yra labai daug pliusų- matydami tėvai visų pirma savo vaiką gali duodi labai daug naudingų patarimų ką ir kaip daryti su vaiku, neiškyla papildomų bereikalingų gąčiojimųsi ir baubų paišymosi, vaikai visada ir nenutrūkstamai dalyvauja tėvų gyvenime- vieni nuo kitų neatitrūksta, tai irgi yra gerai, išsisaugo vieninga vaiko auklėjimo, ugdymo sistema. Pliusų yra daugiau.
Phedra
QUOTE(Goba @ 2007 11 28, 16:31)
Niekaip nesuprantu,kam statomos kameros,ar kad apsaugot vaika nuo blogo elgesio ir smurto,ar kad sumedziot bloga aukle?
*

Pasikartosiu, pas mus kameros buvo "pastatytos" dar iki atsirandant vaikams, namu apsaugai. t.y., kad suveikus signalizacijai (apie tai pranesama iskarto i mob. telefona) galetume prisijungti prie namu internetu ir paziureti kame beda (lauziasi kazkas, langas atdaras ar pan.) ir tada atitinkamai reaguoji - skambini i policija, paprasai kaimyno uzsukt i svecius... ar leki namo pats...

Taigi, padaviau skelbima internete, kad ieskau aukles... skelbime nurodziau ir kad namuose yra kameros... kiek susilaukiau piktu skambuciu !!!!!!!! su pasiulymais kur man eit, kur jas susikist blink.gif doh.gif ir kaip tie nauji turciai (nu matyt mes blink.gif lotuliukas.gif aisku, toli nuo teisybes... bet savimeile siuo klausimu pagloste) is vargsu zmoniu issidirbineja. Darau prielaida, kad tos moterys ieskojosi aukles darbo, nes perskaite mano skelbima... nu aciu D., kad is ju nei viena i aukles "nepapuole", nes su tokia agresija ir tokiu poziuriu kazi kaip su vaikais sutart gautusi... o jie pas mane mazi ir paisiute... is kantrybes isveda... doh.gif unsure.gif man paciai kita karta norisi gera dirza paimt, o svetimam piktesniam zmogui butu paprasciau... cool.gif
Tai va, kiek kainuoja atvirumas mirksiukas.gif biggrin.gif
Beje, mes vis dar be aukles biggrin.gif kazkaip labai apmazejo ir noras ieskotis ax.gif jei koks geras zmogus atsiras "per pazystamus" bus saunu, bet kol kas kazkaip "issiverciam"... dar prisiskaiciau visokiu siaubu pas "juodasias aukles" ir entuziazmo su vaikais dar "pasedet" atsirado... bent kol su jais susineket eit ar badas i darba "neisvys" ir sau pasizadejau skelbimu daugiau neberasyt blush2.gif
Ambro
QUOTE(jurga11 @ 2007 11 28, 15:59)
Tiesa, jei ateityje noresit irasus panaudoti teisme - nepades, nes irasai galioja tik tada, jei is anksto filmuojamasis/irasomasis ispejamas.
*

Pala, jei pas mane yra namie kamera ir jei mane apvogia, tai negaliu pasinaudot filmuota medžiaga, mat nebuvo informuoti vagys g.gif unsure.gif
ruta19
As tik uz kameras ir diktofonus. Suprantama kad nelegalu ir t.t. bet ir dirba juk aukles irgi nelegaliai. As savo aukle tik taip ir patikrinau. Prie akiu buvo nereali meile vaikui, tokia bendraujanti maloni ir t.t. o pasirodo realybe labai ziauri. tai vat, jei ne sios priemones, neaisku kaip atsilieptu vaiko psihikai toks emocinis santazas, barimai uz nieka ir t.t.
Vidutele
Sveikos mamytes 4u.gif
Gal zinote kur galima butu issinuomoti slapta kamera porai dieneliu, kazkaip noretume pasiziureti ka aukle su musu vaikuciu per diena veikia, nelabai pradejome ja pasitiketi, taciau gal ir be reikalo, ar galit pagelbeti tokiu klausimeliu g.gif
Savannaa
QUOTE(Vidutele @ 2008 03 27, 11:37)
Sveikos mamytes 4u.gif
Gal zinote kur galima butu issinuomoti slapta kamera porai dieneliu, kazkaip noretume pasiziureti ka aukle su musu vaikuciu per diena veikia, nelabai pradejome ja pasitiketi, taciau gal ir be reikalo, ar galit pagelbeti tokiu klausimeliu g.gif
*

maciau skelbiu.lt...
jei kyla kazkokiu itarimu, tai manau ir rasit, kazka ne taip...
sekmes 4u.gif
Vidutele
QUOTE(Savannaa @ 2008 04 01, 15:23)
maciau skelbiu.lt...
jei kyla kazkokiu itarimu, tai manau ir rasit, kazka ne taip...
sekmes 4u.gif
*

Bandziau ieskoti, bet nerandu prie kurios skilties turetu buti????
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.