Merginos, tik nebekalbam apie Fekalijas - tikrai dažnas vardas Lietuvoje
Taigi tęsiame diskusijas apie retus ir keistus vardus.
Merginos, tik nebekalbam apie Fekalijas - tikrai dažnas vardas Lietuvoje
Registruojuos naujoj temoj
Visi vardai su -utis(-ė) gan juokingai skamba kai žmogus jau solidaus amžiaus, tarkim koks 70metis Skaistutis
Šiandien savo įstaigoj gavau dokumentus, kuriuose minima Jeva. Pavardė slaviška
O va aš savaitgalį buvau baliuj, tai buvo svečiai: Mama - Laisvė (apie 60 metų) o dukroms dviem apie 40 - tai viena Eglė, o kita Indiana... (Bet gi tada filmo apie Indiana Johnes dar nebuvo)... bet šiaip skamba tai gražiai.
O man labai be ryšio, kai vienam vaikui duoda normalų lietuvišką vardą, o kitam kokį serialinį ar šiaip mandrą
Ir mudvieju su sese vardai labai skirtingi - mano super retas, jos hyper daznas. Mano ilgas, jos trumpas. Bet nieko blogo tame neiziuriu. Gal sese ir butu gavusi reta varda. Bet ji gime labai silpnute, o mama kazkur perskaite, kad seses dabartinis vardas reiskia gyvybes medi. Tai ir paliko jai tai vardeli
QUOTE(rytoj @ 2007 10 09, 09:52) Ir mudvieju su sese vardai labai skirtingi - mano super retas, jos hyper daznas. Mano ilgas, jos trumpas. Bet nieko blogo tame neiziuriu. Gal sese ir butu gavusi reta varda. Bet ji gime labai silpnute, o mama kazkur perskaite, kad seses dabartinis vardas reiskia gyvybes medi. Tai ir paliko jai tai vardeli o sesė neburba tėvams dėl super dažno ir trumpo vardo? QUOTE(rytoj @ 2007 10 08, 19:15) gerai dar kad ne Java QUOTE(MrsRAT @ 2007 10 08, 19:31) O va aš savaitgalį buvau baliuj, tai buvo svečiai: Mama - Laisvė (apie 60 metų) o dukroms dviem apie 40 - tai viena Eglė, o kita Indiana... (Bet gi tada filmo apie Indiana Johnes dar nebuvo)... bet šiaip skamba tai gražiai. Laisvė - labai gražus vardas o ta Indiana QUOTE(rytoj @ 2007 10 09, 09:52) Ir mudvieju su sese vardai labai skirtingi - mano super retas, jos hyper daznas. Mano ilgas, jos trumpas. Bet nieko blogo tame neiziuriu. Gal sese ir butu gavusi reta varda. Bet ji gime labai silpnute, o mama kazkur perskaite, kad seses dabartinis vardas reiskia gyvybes medi. Tai ir paliko jai tai vardeli na mano vaikų taip pat - 1 labai dažnas, 2 super retas. bet taip todėl, kad 1 vaikui vardą išrinko mano ex vyras, aš būčiau davus retesnį. man patinka reti vardai QUOTE(muminukas @ 2007 10 09, 09:55) tiesą sakant, paauglystėj nebuvo labai patenkinta, kad tokių ant kas antro kampo po keletą
o aš visada norėjau vardo kuri davė mano sesei jaunėlei
Aš tai labai labai džiaugiuosi, kad manęs nesugalvojo pavadinti trumpu vardu
o beje, neseniai sužinojau kad dukros klasiokė Gustė turi dviem metais jaunesnę sesę Rūstę (ar Rustę, nežinau tiksliai
Ką tik viename įraše radau Agritą
Merginos
Turiu didelio pagrindo manyti, kad lietuvė
Radau vienos įstaigos tarnautojų sąraše tokį asmenį:
Uka Gendrė - čia tik vardai, be pavardės. (dabar net neprisimenu ar U ilgoji ar trumpoji) įdomiai skamba ar ne? Gal šie vardai turi kokią gražią prasmę? QUOTE(SiDo @ 2007 10 10, 12:59) Radau vienos įstaigos tarnautojų sąraše tokį asmenį: Uka Gendrė - čia tik vardai, be pavardės. (dabar net neprisimenu ar U ilgoji ar trumpoji) įdomiai skamba ar ne? Gal šie vardai turi kokią gražią prasmę? radau reikšme; Gendrė (02.18), Gendrys, Gendrius lietuvių: gend- (pasi-genda) tas, kurio pasigendama, ilgimasi; vardų Gendrimas (-a), Gendrutis (-ė) ir pan. trumpiniai. Uka tai nėra net kalendoriuje tokio vardo QUOTE(SiDo @ 2007 10 10, 12:59) Radau vienos įstaigos tarnautojų sąraše tokį asmenį: Uka Gendrė - čia tik vardai, be pavardės. (dabar net neprisimenu ar U ilgoji ar trumpoji) įdomiai skamba ar ne? Gal šie vardai turi kokią gražią prasmę? Trumpoji "u", ji kažkada seniai dalyvavo "Nomedoje" kai tema buvo apie retus vardus bandė svarstyti kodel ta "u" trmpoji, bet visvien išvartė, kad nuo žodžio "ūkas", nors kai pati herojė sakė, tai tėvai abu šiuos vardus patys išgalvojo ir su niekuo nesiejo.
Gendrės tai tikrai neišgalvojo, kad ir ką sako
QUOTE(rytoj @ 2007 10 10, 09:37) Ką tik viename įraše radau Agritą turėjau dėstytoją tokiu vardu-Agrita laikrašty rašė apie moterį, vardu Ledina
tarpukario Lt buvo toks lakūnas Romualdas Marcinkus. tai jo mama buvo vardu Honorata Saturnina
********************* netyčia užmačiau, kad MArijampolėje gyvena berniukas/paauglys, vardu Raidas
Vardadieniai:
spalio 14: Bugailas/-ė, Bugvilas/-ė, Kalikstas/- 16d. : Dovaldas/-ė, Grėtė 17d. : Emerencija, Kintautas/-ė, Kintenis/-ė 18d. : Laiva, Liubartas, Lukošius 19d. : Fridas/-a, Valys, Valmantas/-ė QUOTE(incia @ 2007 10 11, 12:02) Vardadieniai: spalio 14: Bugailas/-ė, Bugvilas/-ė, Kalikstas/- 16d. : Dovaldas/-ė, Grėtė 17d. : Emerencija, Kintautas/-ė, Kintenis/-ė 18d. : Laiva, Liubartas, Lukošius 19d. : Fridas/-a, Valys, Valmantas/-ė baisus vardai ir net labai.tiesa viena Valiu pažystu. Laiva vardas visai nieko
STT ar pan. naujasis vadovas ŽYMANTAS
o draugės duktė ŽYGINTĖ, tai man šis vardas nerealus QUOTE(muminukas @ 2007 10 10, 16:00) Gendrės tai tikrai neišgalvojo, kad ir ką sako kai maža buvau, pavadinau savo lėlę Guste, tikrai sugalvojau tą vardą, o paskui paaiskėjo, kad toks yra jau sugalvotas ir seniau, tad tikiu, kad galėjo ir patys sugalvoti. aš pati kai Gendrės vardą išgirdau, tai nebuvau girdėjusi tokio ir man į vardą nebuvo panašu net QUOTE(muminukas @ 2007 10 11, 14:36) STT ar pan. naujasis vadovas ŽYMANTAS o draugės duktė ŽYGINTĖ, tai man šis vardas nerealus o as girdėjau per radiją kalbėjo ŽYMANTĖ, o žinau vaikiną vardu ŽYGINTAS
Žygintą ir aš žinau. Jo sesuo - Vykintė. Man tai labai gražūs vardai
Aš pažįstu merginą Žygintą
QUOTE(muminukas @ 2007 10 10, 21:51) tarpukario Lt buvo toks lakūnas Romualdas Marcinkus. tai jo mama buvo vardu Honorata Saturnina ********************* netyčia užmačiau, kad MArijampolėje gyvena berniukas/paauglys, vardu Raidas Aš pažįstu moterį (apie 40 metų amžiaus) vardu Raida. Ir iš kur traukia tėvai tokius vardus?
Milena,Samanta,Lolita(iki šiol žinojau tik vieną,dabar jau dvi
Šiandien teko kalbėti su Ratcha (mot). Pavardės galūnė lietuviška. Iš akcento spėju, kad šiaip tai rusakalbė. Galvočiau, kad totorių ar karaimų kilmės
sm radau - Dijus
pažinojau Diną, ir Ridą
Dar moterį vardu Ripa
Mano vyro mociutė Kunigunda
Kunigunda (03.03, 07.24), Kunigundė- sen. vokiečių: kunni ''giminė'' + gund ''kova''
|