QUOTE(tasha @ 2007 11 15, 11:55)
tai žydams čia labai normalus vardas
Kaune irgi vieną žydą Samuelį žinau. taip pat dar yra žydų bendruomenės pirminiknas ar kažkas pan. Gercas.
Papildyta:
QUOTE(Onora @ 2007 11 15, 13:58)
QUOTE(tasha @ 2007 11 15, 11:55) tai žydams čia labai normalus vardas Kaune irgi vieną žydą Samuelį žinau. taip pat dar yra žydų bendruomenės pirminiknas ar kažkas pan. Gercas. Papildyta: QUOTE(Onora @ 2007 11 15, 13:58) QUOTE(Onora @ 2007 11 14, 13:40) Kazkoks arklys LT yra Žvaigždūnas, tai man gražiau net nei Žvaigždžius Oij, žiuriu, kad vardas- Žvaigdžius specialiai
Megas
QUOTE(ingalp @ 2007 11 10, 16:05) nu nesusilaikiau darbe klykti balsu pradejau mes su MB jau senai nusprendem, kad kiek bus vaiku, tiek duosim dieduku ir babyciu vardus kazkaip mieliau tik man kokios 2 dienos pries gimdyma uzejo: ta mergiote pilvelyje bus jadvyga nu toks grazus vardas, tik kaip pradejo...visi jadze vadint, tada dar poviliuko reikia o man labai labai grazus vardas, tegu trumpina kaip nori kodel daug vardu yra Kotryna, o trumpina ne lietuviskai - Katre ? kotre, kotra ir pan...todel, kad populiarus o jau Jadvyga tarp siuolaikiniu nepopuliarus, tai jau blogas ir reikia trumpinti visiskai bjauriai as dabar dar kartais pasigailiu, kad mazoji ne Jadvyga, nes jai labiau toks vardas tiktu
man Jadvyga negrazus vardas, turbut daug kam negrazus, tai ir nepopuliarus.
o kaip kitaip dar galima sutrumpinti, jeigu ne Jadze?
sm radau vaikiuką vardu Ernas
QUOTE(Onora @ 2007 11 16, 08:31) man Jadvyga negrazus vardas, turbut daug kam negrazus, tai ir nepopuliarus. o kaip kitaip dar galima sutrumpinti, jeigu ne Jadze? Onora Aš tai galiu tik tiek pasakyt - esu konkreti konservatorė šiuo klausimu ir man gražūs vardai yra "laiko patikrinti" (nors yra išimčių, kurie niekada nepatiko...). o visų tų serijalų, knygų ir panašiai, vardų nesuprantu Man išvis nesuvokiama, kaip tėvai duodami savo vardą vaikui sugeba patys jį sugalvoti..
galvoju šiandien - Undinė lyg ir retas vardas, bet... Turėjau dėstytoją Undinę, yra ta U.Nasvytytė, dar Kauno ponios ar net dvi buvo vardu Undinė. man gražu
Kaip jums vardas Jūrinta?
Jūrinta įdomiai visai skamba
O gal kas galit pasufleruoti mergaitei vardą, kad būtų susijęs su pajūriu, jūra
Banga man gražus
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 11 16, 07:53) nu nesusilaikiau darbe klykti balsu pradejau mes su MB jau senai nusprendem, kad kiek bus vaiku, tiek duosim dieduku ir babyciu vardus kazkaip mieliau tik man kokios 2 dienos pries gimdyma uzejo: ta mergiote pilvelyje bus jadvyga nu toks grazus vardas, tik kaip pradejo...visi jadze vadint, tada dar poviliuko reikia o man labai labai grazus vardas, tegu trumpina kaip nori kodel daug vardu yra Kotryna, o trumpina ne lietuviskai - Katre ? kotre, kotra ir pan...todel, kad populiarus o jau Jadvyga tarp siuolaikiniu nepopuliarus, tai jau blogas ir reikia trumpinti visiskai bjauriai as dabar dar kartais pasigailiu, kad mazoji ne Jadvyga, nes jai labiau toks vardas tiktu O man kaip tik Veronika labiau patinka nei Jadvyga
Na va siandien sumedziojau-RONETA
Beje man Veronika graziau, nei Jadvyga QUOTE(Ramunita @ 2007 11 16, 23:30) manau, įmanoma padaryti naujadarus JŪR- + koks nors senasis sandas: Jūrgailė, Jūrgintė, Jūrkantė, Jūrkintė, Jūrmantė, Jūrmintė, Jūrtautė... Jūr- visur ėmiau pirmuoju sandu, nes suoratau, kad "jūra" nori būti akcentuojama
"Lietuvos ryte" užuojauta Selei buvo, tai vardas Selė
per tv sakė vardą Gendrius
Vasarą buvau MB giminės susitikime, tai buvo ten moteriškė vardu Leila su dviem vaikais, sūnelis Rūkas , o duktė Vandenė
Dar klasioką turėjau vardu Žiedas .
Perskaičiau Vandenė ir pagalvojau... Ožiaragė, Avinė, Svarstyklė...
Beje, pati gavau iš tėvų retą vardą ir tuo džiaugiuosi, kad gatvėje negirdžiu šaukiant vienos, o atsisuka dar penkios.
yra Kaune kažkokių turtingų tėvų dukra, vardu Vandenė, bet čia tikriausiai ne ta, nes lyg ir neturi brolio
labai originalli teta Papildyta: QUOTE(Elvia @ 2007 11 18, 14:36) Ir ką manot apie mergaitei: Otilija arba indišką Ananda? Beje, pati gavau iš tėvų retą vardą ir tuo džiaugiuosi, kad gatvėje negirdžiu šaukiant vienos, o atsisuka dar penkios. Otilija - mano kirpėja Papildyta: QUOTE(ingalp @ 2007 11 18, 14:18) o vardynas Vandenę kaip tik teikia, o Rūko - ne QUOTE(muminukas @ 2007 11 18, 14:41) yra Kaune kažkokių turtingų tėvų dukra, vardu Vandenė, bet čia tikriausiai ne ta, nes lyg ir neturi brolio labai originalli teta Papildyta: Otilija - mano kirpėja Papildyta: o vardynas Vandenę kaip tik teikia, o Rūko - ne Aš iri pastebėjau, jog Vandenė yra, o Rūko ne. Matyt ne vardyne rado, o tiesiog šiaip pavadino. Gerai, kad ne Griaustinis ar Žaibas
Vakar teko susidurti su Orchidėja. Na kiek žinau yra Žibutė, Ramunė, Narcizas. Gal ir Kalija ar Tulpė kokia yra iš gėlių serijos
QUOTE(muminukas @ 2007 11 17, 09:16) manau, įmanoma padaryti naujadarus JŪR- + koks nors senasis sandas: Jūrgailė, Jūrgintė, Jūrkantė, Jūrkintė, Jūrmantė, Jūrmintė, Jūrtautė... Jūr- visur ėmiau pirmuoju sandu, nes suoratau, kad "jūra" nori būti akcentuojama Dėkui visiems komentavusiems O pradžia nebūtinai turi būti Jūr-, tik šiaip, kad vardas būtų retas, be kokių nors papildomų asociacijų ir kvepėtų jūra
jo... panaršai po šitą temą ir pagalvoji, ko tik neprisimąstoma, pavadinant vaikučius. Kažkada su mama diskutavome šia tema, ir sugalvojome vos tris vardus, bet to užteko, mat dėl juoko nebeišėjo tęst diskusijos. Mama vardino visus vardus daiktų, kur buvo "ant akių": Žvakidė... Vaza... Ir staiga pasakė nemirtingą: TELEVIZORIUS.
Skamba kvailai, taip? Bet netolimoje ateityje greičiausiai ir tai nieko nebestebins. Ir vaikai kieme šauks savo draugą: Telikai, Telikai!.. QUOTE(dmu @ 2007 11 19, 00:15) Skamba kvailai, taip? Bet netolimoje ateityje greičiausiai ir tai nieko nebestebins. Ir vaikai kieme šauks savo draugą: Telikai, Telikai!.. Mes su MB pernai buvom gražiame spektaklyje. Tai ten tokią prieškario istoriją rodė ir vaiko vardas buvo Telesforas. MB visa vakarą pasakojo, kaip būtų jei vaiką taip pavadinus - tikriausiai visi šviesaforu vadintų.
Vakar įdomumo dėlei perverčiau Tavo Vaikas Modeliukų žurnaliuką ir peržiurejau vardus. Tai reti, keisti man šie pasirodė:
Astas Hela Abhajus Deivė Denizas Denas Domilė Deimas Deimena Eivina Eneida Faridas Egitas Eldoras Evelita Gratas Meidas Nortė Neilas Rėja Rustenis Ūkas Vildūnė Vigilė Vygailė Kuri klausėte apie vardą Kajus, tai manau, kad labai išpopuliarėjo jis. Otilija- nepatinka man, o Ananda tai jei indų klmės mergaitė būtų, tai gal ir nieko, gal ir gražu, šiaip tai keistas, bet gi įprantama prie visų vardų
yra ir normalių, bet didesnė pusė
QUOTE(MrsRAT @ 2007 11 19, 00:31) Mes su MB pernai buvom gražiame spektaklyje. Tai ten tokią prieškario istoriją rodė ir vaiko vardas buvo Telesforas. MB visa vakarą pasakojo, kaip būtų jei vaiką taip pavadinus - tikriausiai visi šviesaforu vadintų. Pažįstu vieną graiką, kurio vardas - Nikosforos. Bat aš jį taip ir įsidėmėjau su šviesoforu susiedama. Kitaip su tais graikiškais vardais neįmanoma, tik susiejant juos su kuo nors
Šiandienos laimikis - Gracijus
|