Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Reti, keisti, įdomūs vardai ir nevardai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
muminukas
QUOTE(tasha @ 2007 11 15, 11:55)
Mano drauges tetis Samuelis, jis zydas ax.gif
*

tai žydams čia labai normalus vardas smile.gif
Kaune irgi vieną žydą Samuelį žinau. taip pat dar yra žydų bendruomenės pirminiknas ar kažkas pan. Gercas.
Papildyta:
QUOTE(Onora @ 2007 11 15, 13:58)
as tai supratau, kad Saaaaulena moteriskas vardas  ax.gif
*

drinks_cheers.gif žinau vieną moteriškę Sauleną smile.gif
Ramunita
QUOTE(Onora @ 2007 11 14, 13:40)
Kazkoks arklys LT yra Žvaigždūnas, tai man gražiau net nei Žvaigždžius g.gif

Oij, žiuriu, kad vardas- Žvaigdžius doh.gif Įdomu, ar čia specialiai to dvigarsio "dž" nera? g.gif
*

specialiai ax.gif vat būtent,kad nbūtų kaip arklys lotuliukas.gif ale,žinai,kai daug kartų sakai ta vardą,kažkaip susisako normaliai paskui ax.gif
Onora
QUOTE(Ramunita @ 2007 11 15, 15:03)
specialiai ax.gif vat būtent,kad nbūtų kaip arklys lotuliukas.gif ale,žinai,kai daug kartų sakai ta vardą,kažkaip susisako normaliai paskui ax.gif
*

bet man tai tada juolab kaip su klaida atrodo biggrin.gif

geriau jau be klaidos biggrin.gif
Fenomenali
QUOTE(Onora @ 2007 11 15, 13:58)
as tai supratau, kad Saaaaulena moteriskas vardas  ax.gif
*

QUOTE(muminukas @ 2007 11 15, 14:01)
drinks_cheers.gif žinau vieną moteriškę Sauleną  smile.gif
*

doh.gif tai aš čia ta tundra, kuri skaityt nemoka lotuliukas.gif hihihi.gif

Aj, vistiek nuotaiką postas pakėlė biggrin.gif irnesakyk.gif
Elmiko
QUOTE(ingalp @ 2007 11 13, 15:49)
nu man tai juokinga kažkaip ta Žaklina  biggrin.gif
*

Man kažkaip Žaklina muilo operoj girdėtas vardas g.gif
muminukas
QUOTE(Elmiko @ 2007 11 15, 17:30)
Man kažkaip Žaklina muilo operoj girdėtas vardas g.gif
*

man tai labiau Žaklina Kenedi-Onasis girdėta nail.gif
Saulužė
Megas mastau.gif pažįstamos sūnus biggrin.gif vardą davė kaip tik tuo metu, kai atsidarė Mega ax.gif
MrsRAT
QUOTE(muminukas @ 2007 11 15, 15:01)

drinks_cheers.gif žinau vieną moteriškę Sauleną  smile.gif
*

Aš irgi žinau, buvusi kolegė, jai labai toks vardas tinka, tokia visa iš tolo šviečia energijos pilna.
Ramunita
QUOTE(Saulužė @ 2007 11 15, 17:46)
Megas mastau.gif pažįstamos sūnus biggrin.gif vardą davė kaip tik tuo metu, kai atsidarė Mega ax.gif
*

čia sutapinmas,ar....?
Elmiko
QUOTE(muminukas @ 2007 11 15, 18:39)
man tai labiau Žaklina Kenedi-Onasis girdėta nail.gif
*

Nesiginčiju čia tai faktas,bet kažkoks meksikiečių serialas yra matytas ir šitas vardas ten girdėtas. g.gif
muminukas
QUOTE(Elmiko @ 2007 11 15, 22:17)
Nesiginčiju čia tai faktas,bet kažkoks meksikiečių serialas yra matytas ir šitas vardas ten girdėtas. g.gif
*

Pirmajai Žaklinai 30 ar 31 m., tai jau tiksliai ne pagal serialą pavadinta mirksiukas.gif
Gegas
QUOTE(ingalp @ 2007 11 10, 16:05)
jo brolis turbūt Kabelis  tongue.gif
*

lotuliukas.gif
nu nesusilaikiau lotuliukas.gif
darbe klykti balsu pradejau doh.gif
mes su MB jau senai nusprendem, kad kiek bus vaiku, tiek duosim dieduku ir babyciu vardus ax.gif
kazkaip mieliau wub.gif

tik man kokios 2 dienos pries gimdyma uzejo: ta mergiote pilvelyje bus jadvyga wub.gif
nu toks grazus vardas, tik kaip pradejo...visi jadze vadint, tada dar poviliuko reikia doh.gif
o man labai labai grazus vardas, tegu trumpina kaip nori schmoll.gif
kodel daug vardu yra Kotryna, o trumpina ne lietuviskai - Katre ? kotre, kotra ir pan...todel, kad populiarus tongue.gif
o jau Jadvyga tarp siuolaikiniu nepopuliarus, tai jau blogas ir reikia trumpinti visiskai bjauriai schmoll.gif nervina
as dabar dar kartais pasigailiu, kad mazoji ne Jadvyga, nes jai labiau toks vardas tiktu
Onora
man Jadvyga negrazus vardas, turbut daug kam negrazus, tai ir nepopuliarus.
o kaip kitaip dar galima sutrumpinti, jeigu ne Jadze? ax.gif Jaga? lotuliukas.gif
melana
QUOTE(Onora @ 2007 11 16, 08:31)
o kaip kitaip dar galima sutrumpinti, jeigu ne Jadze?  ax.gif  Jaga?  lotuliukas.gif
*

o kam išvis trumpint tuos vardus? blink.gif
*GAILĖ*
sm radau vaikiuką vardu Ernas unsure.gif
rytoj
QUOTE(ingalp @ 2007 11 16, 12:28)
sm radau vaikiuką vardu Ernas unsure.gif
*

Ernestą sutrumpino? mastau.gif
Fenomenali
QUOTE(Onora @ 2007 11 16, 08:31)
o kaip kitaip dar galima sutrumpinti, jeigu ne Jadze?  ax.gif  Jaga?  lotuliukas.gif
*

Onora hihihi.gif kaip dėjai, tai "at duši", t'sakant... biggrin.gif

Aš tai galiu tik tiek pasakyt - esu konkreti konservatorė šiuo klausimu ir man gražūs vardai yra "laiko patikrinti" (nors yra išimčių, kurie niekada nepatiko...). o visų tų serijalų, knygų ir panašiai, vardų nesuprantu schmoll.gif
Man išvis nesuvokiama, kaip tėvai duodami savo vardą vaikui sugeba patys jį sugalvoti.. umn.gif: marazmai kažkokie...
Onora
QUOTE(melana @ 2007 11 16, 10:11)
o kam išvis trumpint tuos vardus?  blink.gif
*

nezinau, as netrumpinu smile.gif ir nereikia cia akiu pusti tongue.gif
muminukas
galvoju šiandien - Undinė lyg ir retas vardas, bet... Turėjau dėstytoją Undinę, yra ta U.Nasvytytė, dar Kauno ponios ar net dvi buvo vardu Undinė. man gražu rolleyes.gif
geltoniausia
Kaip jums vardas Jūrinta?
Murielė
Jūrinta įdomiai visai skamba wink.gif Undinė man kažkaip ne kaip vardas schmoll.gif
geltoniausia
O gal kas galit pasufleruoti mergaitei vardą, kad būtų susijęs su pajūriu, jūra ax.gif Ir kad retas būtų. Bet kad toks normalus, ne koks šakarmakar doh.gif
Murielė
Banga man gražus mirksiukas.gif Dar Smiltė thumbup.gif
Amica
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 11 16, 07:53)
lotuliukas.gif
nu nesusilaikiau  lotuliukas.gif
darbe klykti balsu pradejau  doh.gif
mes su MB jau senai nusprendem, kad kiek bus vaiku, tiek duosim dieduku ir babyciu vardus  ax.gif
kazkaip mieliau  wub.gif

tik man kokios 2 dienos pries gimdyma uzejo: ta mergiote pilvelyje bus jadvyga  wub.gif
nu toks grazus vardas, tik kaip pradejo...visi jadze vadint, tada dar poviliuko reikia  doh.gif
o man labai labai grazus vardas, tegu trumpina kaip nori  schmoll.gif
kodel daug vardu yra Kotryna, o trumpina ne lietuviskai - Katre ? kotre, kotra ir pan...todel, kad populiarus  tongue.gif
o jau Jadvyga tarp siuolaikiniu nepopuliarus, tai jau blogas ir reikia trumpinti visiskai bjauriai  schmoll.gif nervina
as dabar dar kartais pasigailiu, kad mazoji ne Jadvyga, nes jai labiau toks vardas tiktu
*

O man kaip tik Veronika labiau patinka nei Jadvyga smile.gif . O jei dar kirciuoji ant raides i , tai visai super smile.gif
tasha
Na va siandien sumedziojau-RONETA blink.gif forumietes dukryte
Beje man Veronika graziau, nei Jadvyga ax.gif
*GAILĖ*
QUOTE(geltoniausia @ 2007 11 16, 17:11)
O gal kas galit pasufleruoti mergaitei vardą, kad būtų susijęs su pajūriu, jūra  ax.gif  Ir kad retas būtų.  Bet kad toks normalus, ne koks šakarmakar  doh.gif
*

Jūrana toks visai įdomus rolleyes.gif
QUOTE(Murielė @ 2007 11 16, 17:13)
Banga man gražus mirksiukas.gif Dar Smiltė thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif šitie labai faini thumbup.gif
Ramunita
QUOTE(geltoniausia @ 2007 11 16, 17:11)
O gal kas galit pasufleruoti mergaitei vardą, kad būtų susijęs su pajūriu, jūra  ax.gif  Ir kad retas būtų.  Bet kad toks normalus, ne koks šakarmakar  doh.gif
*

Jūratė, Neringa, Jūrė, Banguolė ax.gif
muminukas
QUOTE(Ramunita @ 2007 11 16, 23:30)
Jūratė, Neringa, Jūrė, Banguolė ax.gif
*

drinks_cheers.gif Jūralė, Jūrūna/Jūrūnė, Jūrenė.
manau, įmanoma padaryti naujadarus JŪR- + koks nors senasis sandas: Jūrgailė, Jūrgintė, Jūrkantė, Jūrkintė, Jūrmantė, Jūrmintė, Jūrtautė...
Jūr- visur ėmiau pirmuoju sandu, nes suoratau, kad "jūra" nori būti akcentuojama smile.gif
muminukas
per Kultūrą kalbėjo Čiogintas cool.gif
Papildyta:
QUOTE(geltoniausia @ 2007 11 16, 15:21)
Kaip jums vardas Jūrinta?
*

normaliai smile.gif o pajūryje gyvenat, kad jūros taip norit? šiaip smalsu ax.gif
Onora
"Lietuvos ryte" užuojauta Selei buvo, tai vardas Selė mastau.gif
muminukas
QUOTE(Onora @ 2007 11 17, 15:19)
"Lietuvos ryte" užuojauta Selei buvo, tai vardas Selė mastau.gif
*

gali būti kokios nors Salomėjos Salomėjos trumpinys g.gif įdomu, kiek jai metų unsure.gif
muminukas
per tv sakė vardą Gendrius smile.gif suaugęs žmogus, vokalo mokytojas iš Panevėžio.
MrsRAT
QUOTE(muminukas @ 2007 11 17, 16:24)
gali būti kokios nors Salomėjos Salomėjos trumpinys  g.gif įdomu, kiek jai metų  unsure.gif
*

O gal čia po "Be namų negerai" atsiradęs vardas.
eskimute
Vasarą buvau MB giminės susitikime, tai buvo ten moteriškė vardu Leila su dviem vaikais, sūnelis Rūkas , o duktė Vandenė blink.gif
Dar klasioką turėjau vardu Žiedas .
Saulužė
QUOTE(Ramunita @ 2007 11 15, 19:31)
čia sutapinmas,ar....?
*

Nežinau biggrin.gif
*GAILĖ*
QUOTE(eskimute @ 2007 11 18, 11:33)
Vasarą buvau MB giminės susitikime, tai buvo ten moteriškė vardu Leila su dviem vaikais, sūnelis Rūkas , o duktė Vandenė  blink.gif
Dar klasioką turėjau vardu Žiedas .
*

Rūkas tai fainas, nu bet vandenė blink.gif blink.gif blink.gif , čia gi ligos pavadinimas doh.gif
AiNi
Perskaičiau Vandenė ir pagalvojau... Ožiaragė, Avinė, Svarstyklė... wacko.gif Čia kažkuri rašė apie savo dukrytės vardą Elita... nu man kaip gražu wub.gif Pati dabar renku varduką ir galvoju... Kajus labai man prie širdies vardas, bet ar nėra labai dažnas dabar jau? Jūs čia zinovės smartass.gif Ir ką manot apie mergaitei: Otilija arba indišką Ananda?
Beje, pati gavau iš tėvų retą vardą ir tuo džiaugiuosi, kad gatvėje negirdžiu šaukiant vienos, o atsisuka dar penkios. blush2.gif
MrsRAT
QUOTE(ingalp @ 2007 11 18, 15:18)
Rūkas tai fainas, nu bet vandenė  blink.gif  blink.gif  blink.gif , čia gi ligos pavadinimas  doh.gif
*

Liga tai vandenligė smile.gif
Na šiaip kai pagalvoji gražu - Rūkas, man gal ir Vandenė kaip žodis ir skambesys gražu, bet vardo tokio nenorėčiau, nei savo vaikams, nei sau.
muminukas
yra Kaune kažkokių turtingų tėvų dukra, vardu Vandenė, bet čia tikriausiai ne ta, nes lyg ir neturi brolio g.gif
labai originalli teta thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Elvia @ 2007 11 18, 14:36)
Ir ką manot apie mergaitei: Otilija arba indišką Ananda?
Beje, pati gavau iš tėvų retą vardą ir tuo džiaugiuosi, kad gatvėje negirdžiu šaukiant vienos, o atsisuka dar penkios.  blush2.gif
*

Otilija - mano kirpėja thumbup.gif vardas man gražus. o Ananda schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2007 11 18, 14:18)
Rūkas tai fainas, nu bet vandenė  blink.gif  blink.gif  blink.gif , čia gi ligos pavadinimas  doh.gif
*

o vardynas Vandenę kaip tik teikia, o Rūko - ne tongue.gif
eskimute
QUOTE(muminukas @ 2007 11 18, 14:41)
yra Kaune kažkokių turtingų tėvų dukra, vardu Vandenė, bet čia tikriausiai ne ta, nes lyg ir neturi brolio  g.gif
labai originalli teta  thumbup.gif
Papildyta:
Otilija - mano kirpėja  thumbup.gif vardas man gražus. o Ananda  schmoll.gif
Papildyta:
o vardynas Vandenę kaip tik teikia, o Rūko - ne  tongue.gif
*

Aš iri pastebėjau, jog Vandenė yra, o Rūko ne. Matyt ne vardyne rado, o tiesiog šiaip pavadino. Gerai, kad ne Griaustinis ar Žaibas smile.gif
melana
Vakar teko susidurti su Orchidėja. Na kiek žinau yra Žibutė, Ramunė, Narcizas. Gal ir Kalija ar Tulpė kokia yra iš gėlių serijos tongue.gif unsure.gif
muminukas
QUOTE(melana @ 2007 11 18, 18:15)
Vakar teko susidurti su Orchidėja. Na kiek žinau yra Žibutė, Ramunė, Narcizas. Gal ir Kalija ar Tulpė kokia yra iš gėlių serijos tongue.gif  unsure.gif
*

Rožė, Jurginas, Dobilas (žinau), Bijūnas (žinau)... ax.gif
geltoniausia
QUOTE(muminukas @ 2007 11 17, 09:16)
drinks_cheers.gif Jūralė, Jūrūna/Jūrūnė, Jūrenė.
manau, įmanoma padaryti naujadarus JŪR-  +  koks nors senasis sandas: Jūrgailė, Jūrgintė, Jūrkantė, Jūrkintė, Jūrmantė, Jūrmintė, Jūrtautė...
Jūr- visur ėmiau pirmuoju sandu, nes suoratau, kad "jūra" nori būti akcentuojama  smile.gif
*

Dėkui visiems komentavusiems 4u.gif
O pradžia nebūtinai turi būti Jūr-, tik šiaip, kad vardas būtų retas, be kokių nors papildomų asociacijų ir kvepėtų jūra ax.gif
muminukas
QUOTE(geltoniausia @ 2007 11 18, 19:33)
Dėkui visiems komentavusiems  4u.gif
O pradžia nebūtinai turi būti Jūr-, tik šiaip, kad vardas būtų retas, be kokių nors papildomų asociacijų ir kvepėtų jūra  ax.gif
*

Jūrinta irgi gražus 4u.gif
dmu
jo... panaršai po šitą temą ir pagalvoji, ko tik neprisimąstoma, pavadinant vaikučius. Kažkada su mama diskutavome šia tema, ir sugalvojome vos tris vardus, bet to užteko, mat dėl juoko nebeišėjo tęst diskusijos. Mama vardino visus vardus daiktų, kur buvo "ant akių": Žvakidė... Vaza... Ir staiga pasakė nemirtingą: TELEVIZORIUS.

Skamba kvailai, taip? Bet netolimoje ateityje greičiausiai ir tai nieko nebestebins. Ir vaikai kieme šauks savo draugą: Telikai, Telikai!..
MrsRAT
QUOTE(dmu @ 2007 11 19, 00:15)

Skamba kvailai, taip? Bet netolimoje ateityje greičiausiai ir tai nieko nebestebins. Ir vaikai kieme šauks savo draugą: Telikai, Telikai!..
*

Mes su MB pernai buvom gražiame spektaklyje. Tai ten tokią prieškario istoriją rodė ir vaiko vardas buvo Telesforas. MB visa vakarą pasakojo, kaip būtų jei vaiką taip pavadinus - tikriausiai visi šviesaforu vadintų. lotuliukas.gif
Onora
Vakar įdomumo dėlei perverčiau Tavo Vaikas Modeliukų žurnaliuką ir peržiurejau vardus. Tai reti, keisti man šie pasirodė:

Astas
Hela
Abhajus
Deivė
Denizas
Denas
Domilė
Deimas
Deimena
Eivina
Eneida
Faridas
Egitas
Eldoras
Evelita
Gratas
Meidas
Nortė
Neilas
Rėja
Rustenis
Ūkas
Vildūnė
Vigilė
Vygailė

Kuri klausėte apie vardą Kajus, tai manau, kad labai išpopuliarėjo jis. Otilija- nepatinka man, o Ananda tai jei indų klmės mergaitė būtų, tai gal ir nieko, gal ir gražu, šiaip tai keistas, bet gi įprantama prie visų vardų smile.gif
muminukas
yra ir normalių, bet didesnė pusė schmoll.gif doh.gif
rytoj
QUOTE(MrsRAT @ 2007 11 19, 00:31)
Mes su MB pernai buvom gražiame spektaklyje. Tai ten tokią prieškario istoriją rodė ir vaiko vardas buvo Telesforas. MB visa vakarą pasakojo, kaip būtų jei vaiką taip pavadinus - tikriausiai visi šviesaforu vadintų.  lotuliukas.gif
*

Pažįstu vieną graiką, kurio vardas - Nikosforos. Bat aš jį taip ir įsidėmėjau su šviesoforu susiedama. Kitaip su tais graikiškais vardais neįmanoma, tik susiejant juos su kuo nors laugh.gif
rytoj
Šiandienos laimikis - Gracijus cool.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.