TESIU TEMA.Mergaites ar esate susidure su cervicitu(gimdos kaklelio uzdegimu)?Kol kas nesisnekejau su gydytoju.Negirdejau issamaus paaiskinimo,bet zinau diagnoze,tai baisiai rupi.
Na bandau ir as cia ieskoti pagalbos, bet toks vaizdas, kad nei vienai nera buve jokiu bacilu, nes cia niekad niekas neatsako, o gal tiesiog tingi cia rasyti
as metus negaliu pastoti... turejau auskini stafilakoka, akzi ar jis turi tam itakos? aciu uz atsakymus...
QUOTE(Algirda @ 2007 10 09, 16:52) TESIU TEMA.Mergaites ar esate susidure su cervicitu(gimdos kaklelio uzdegimu)?Kol kas nesisnekejau su gydytoju.Negirdejau issamaus paaiskinimo,bet zinau diagnoze,tai baisiai rupi. Aš neseniai gydžiausio nuo gimdos kaklelio uždegimo. Nžn kiek laiko jis pas mane nepastebėtas buvo, tačiau kai prieš tai dariausi PAP testą, jo rezultatai parodė gimdos kaklelio ląstelių ragėjimą (ginė sakė, kad tai gali būti uždegimuko pasekmė). Išrašė man antibiotikų. Regis, jau visai pagijau. Papildyta: QUOTE(Žvirblis82 @ 2007 11 05, 18:27) Aš neseniai gydžiausio nuo gimdos kaklelio uždegimo. Nžn kiek laiko jis pas mane nepastebėtas buvo, tačiau kai prieš tai dariausi PAP testą, jo rezultatai parodė gimdos kaklelio ląstelių ragėjimą (ginė sakė, kad tai gali būti uždegimuko pasekmė). Išrašė man antibiotikų. Regis, jau visai pagijau. Ir šiaip, tikrasis uždegimo sukėlėjas nustatomas tik darant pasėlį. Bet pasėlis daromas tik tada, kai paskirti vaistukai neuždusina uždegimo ir reikia jau labai konkrečiai žinoti koks ten blogis kenkia. Šiaip tai ilgai nesiklausinėjus siūlau daryti tai ką rekomenduos tavo ginekologas. Nesijaudink viskas bus gerai QUOTE(Gytutė @ 2007 11 05, 19:13) kaip tai kur? man supuliavo furunkulas pazastyje, dare paseli is jo... ir rado.. tai jis buvo mano organizme i tiek... jau nera skirtumo juk kur. geriau stirpius antibiotikus... nepriduoda jis sveikatos kas be ko... bet matyt kazkiek itakoja pastojimui.... nes vis neiseina susuialukti palikuoniu...
Turiu toki galvos skausma
Ryt guluosi i ligonine laparaskopijai, bet pastebejau paskutiniu metu, kad kazkaip pas mane padaugejo isskyru ir kartais lyg kvapas atsiranda Gyd pries menesi tikrino, tai nieko nesake, kad kas blogai butu, bet dabar tikrai nera taip, kaip kad visada budavo. Tai noriu paklausti patarimo, gal man kokia zvakute vienkartine nusipirkti ir siandien sunaudoti? QUOTE(jura-rura @ 2007 11 06, 11:41) kaip tai kur? man supuliavo furunkulas pazastyje, dare paseli is jo... ir rado.. tai jis buvo mano organizme i tiek... jau nera skirtumo juk kur. geriau stirpius antibiotikus... nepriduoda jis sveikatos kas be ko... bet matyt kazkiek itakoja pastojimui.... nes vis neiseina susuialukti palikuoniu... Tai aš gi ne ekstrasense, nežinau, kur uždegimas buvo, užtai ir klausiu O skirtumas yra, bet buvęs furunkulas pažastyje neturi nieko bendra su nevaisingumu, gali nebijoti.
Ar nuolat pasikartojanti pienlige gali buti nepastojimo priezastis? Ji gal prazudo spermiukus savo rukscia terpe?
sveikutes
vat as irgi del pienliges turiu beda patarkit ka?
neturiu, kastute, supratimo. Bet gal tu paskambink gydytojai ir pasitark, o ir gerk jogurto tabletes, jeigu tokie dalykai vis kartojasi
manau kad susitvarkysi ir nereiks keist planu QUOTE(kastutė @ 2007 11 09, 11:43) .. ir nezinauka daryti ar leistis gonali ar ne .. ar nusipirkti zvekuciu ir priesgrybeline tablete, ar isvis galesiu si cila daryti IUI patarkit ka? QUOTE(euromergele @ 2007 11 09, 12:46) neturiu, kastute, supratimo. Bet gal tu paskambink gydytojai ir pasitark, o ir gerk jogurto tabletes, jeigu tokie dalykai vis kartojasi manau kad susitvarkysi ir nereiks keist planu Isdrysiu pareklamuoti EcoVag kapsules Man gydytoja jas rekomendavo ir sake, kad i maksti patenka tik 1 % geruju bakteriju geriant jogurto kapsules, o dedamos i maksti yra efektingesnes. Tik nepamirskite pasitarti su gydytoju ar vaistininku butinai skambinsiu daktarei ir zesiu ka siulys ji
na va pasiskmabinau daktarei, sake nieko tokio, IUI nekliutis, bet reikia panaudoti kazkokias zvakutes, KLOTRIMAZOLIS..
QUOTE(kastutė @ 2007 11 09, 14:09) na va pasiskmabinau daktarei, sake nieko tokio, IUI nekliutis, bet reikia panaudoti kazkokias zvakutes, KLOTRIMAZOLIS.. Stai nuoroda apie si vaista http://www.100metu.lt/112/966/receptiniai_...es/clotrimazole
dekui
dekui
O man dare chlamidiju tyrima ir jame ju rado.
Dariausi chlamidiju tyrima ir ju rado.
P.S siomis bacilomis galima uzsikresti naudojantis svetimais tuoletais
Nu šiaip tai chlamidiozė lytiniu keliu plintanti liga, tad nemanau, kad wc čia kažkuo dėti
Chlamidiozė lytiškai plintanti liga, kurią sukelia į bakterijas panašūs organizmai chlamidijos. Ja užsikrečiama per lytinius santykius. Serganti motina gimdydama gali užkrėsti kūdikį, kuris dėl šios ligos gali susirgti plaučių bei akių uždegimu. Chlamidiozė yra labiausiai paplitusi lytiškai plintanti liga. Tai intraląstelinis mikroorganizmas, pažeidžiantis cilindrinį uretros, gimdos kaklelio kanalo, gimdos ir kiaušintakių gleivinės ar mažojo dubens pilvaplėvės epitelį. Ji lengvai plinta, nes dažnai nesukelia jokių simptomų. Todėl vadinama tyliąja ar besimptome. Chlamidijos mikroorganizmai savo morfologija artimi bakterijoms, o parazitavimo būdu virusams.. tai intraląsteliniai parazitai, turintys DNR ir RNR. Jos neturi savo energetinės sitemos, todėl dar vadinamos energetiniais parazitais. QUOTE(Relaks @ 2007 11 06, 12:20) Turiu toki galvos skausma Ryt guluosi i ligonine laparaskopijai, bet pastebejau paskutiniu metu, kad kazkaip pas mane padaugejo isskyru ir kartais lyg kvapas atsiranda Gyd pries menesi tikrino, tai nieko nesake, kad kas blogai butu, bet dabar tikrai nera taip, kaip kad visada budavo. Tai noriu paklausti patarimo, gal man kokia zvakute vienkartine nusipirkti ir siandien sunaudoti? Kaip pavyko laparaskopija?Gal kokiu ngeru naujienu turi? QUOTE(Ingaida @ 2007 11 15, 01:27) Viskas O del to savo galvos skausmo, apie kuri rasiau, tai issisprende labai puikiai. Is vakaro atsiguliau i ligonine, tai dar pasakiau gyd apie tuos savo nuogastavimus, tai liepe nusipirkti zvakute, kur nuo vienos viskas praeina ir is vakaro isideti. tai ramu paskui buvo QUOTE(Aga @ 2007 11 15, 00:14) Nu šiaip tai chlamidiozė lytiniu keliu plintanti liga, tad nemanau, kad wc čia kažkuo dėti Chlamidiozė lytiškai plintanti liga, kurią sukelia į bakterijas panašūs organizmai chlamidijos. Ja užsikrečiama per lytinius santykius. Serganti motina gimdydama gali užkrėsti kūdikį, kuris dėl šios ligos gali susirgti plaučių bei akių uždegimu. Chlamidiozė yra labiausiai paplitusi lytiškai plintanti liga. Tai intraląstelinis mikroorganizmas, pažeidžiantis cilindrinį uretros, gimdos kaklelio kanalo, gimdos ir kiaušintakių gleivinės ar mažojo dubens pilvaplėvės epitelį. Ji lengvai plinta, nes dažnai nesukelia jokių simptomų. Todėl vadinama tyliąja ar besimptome. Chlamidijos mikroorganizmai savo morfologija artimi bakterijoms, o parazitavimo būdu virusams.. tai intraląsteliniai parazitai, turintys DNR ir RNR. Jos neturi savo energetinės sitemos, todėl dar vadinamos energetiniais parazitais. Suprantu, kad lytiskai plintanti liga. Bet kodel parasyta, kad vaikas sia liga gali pasigauti gulint toje pacioje lovoje ar naudojantis tuo paciu tuoletu kaip ir tevai. Norit pasakyti, kad butinai turejo buti neistikimybe, kad sia liga pasigauti.
kaip man aiskino mano gydytoja, clamidijas gali tureit ilga laiko tarpa ir jos suaktyveti gali ne is karto. taigi. jei pries savo vyra turejai kita partneri o jis tave uzkrete chlamidijom, o tu nezinojai ir nieko naujautei, nes pozymiu beveik nejauti jog jas turi, taigi si bacila savo 'darba' gali pradeti dirbti ne is karto , t.y. ja suaktyvinti gali pasaliniai veiskniai .... taigi nepulk itarineti vyro neistikimybe...
Ne vyro as neitarineju, bet zinai visko buna. Nu bet gi nedurnas jei ir nuklydo nors karteli, tai saugotis tikrai turejo.
Šiaip vaikai tai gali per gimdymą užsikrėsti
Velnias žino, vieni medikai teigia, kad lytiniu keliu plintanti, bet kaip realiai
Sveiki, seniai cia buvau...pasiilgau bendravimo.nezinau ka daryciau be sio forumo...turbut buciau jau visiskoj neviltyj. Skaitau eilini karta kitu pasisakymus ir isgyvenu tai liudesi del kitu nelaimiu, tai dziaugsma ir pasididziavima del kitu sekmes. Norisi ir paciai ismokti buti stipri ir nepaluzti. Visom linkiu kantrybes ir valios kas vis dar kencia. Nes manau visos problemos susijusios su nevaisingumu tai is tikruju didelis isbandymas, kuris sukelia nemazai kanciu ir nusivilimu. taciau reikia tiketi ir nenustoti kovoti. Visom to linkiu!
sveikos mergaites,
gal kas esate susidure su Enterococus faecalis...Man uzaugino ta bakterija... dabar paskyre leidziamuosius antibijotikus Gentamicin...noreciau Jusu paklausti ar reikia vyrui pasidaryti paseli? as gyd paklausiau tai ji numyke, kad reikia eiti pas urologa ir kalbeti...(zodziu papuoliau pas betrote ir tikrai pas ja negrisiu, negana to, kad MB apkaltino santykiavimu su vyrais...ir dar mane apreke, kad esu nenormali ir dar apie vaikus galvoju). tai dabar esu pasimetime...Vaistus i vena tai leidziuos, bet internete radau, kad taip buna nuo nusilpusio imuniteto...ir partnerio uzkresti negalima...Ir dar numatyta laporaskopija sausio gale, tai kaip suprantu jos daryti negalesiu kol neuzmusiu bakterijos? aciu jumi labai
Nenoriu nuliūdinti, (ar pradžiuginti) bet enterokokas makštyje yra natūralus gyventojas. Taigi ir antibiotikai greičiausiai veltui.
QUOTE(Gytutė @ 2008 01 14, 21:35) Nenoriu nuliūdinti, (ar pradžiuginti) bet enterokokas makštyje yra natūralus gyventojas. Taigi ir antibiotikai greičiausiai veltui. Aciu gytute...bandau susigaudyti situacijoj...greiciausiai reiks skambintis su gyd kuria tariausi del laporaskopijos ir jos klausti del pacios operacijos...ka cia tokiu atveju daryti
mergytes, ka daryt man su laporaskopija?
operuojanti gyd sake, kad po tokios dozes atibijotiku tikrai nebebus ir galiu operuotis... terapiaute pagal nutylejima leido, bet ir ispejo apie infekcijos uznesima i kitus kanalus...nenoriu, sau prisidirbt dar kokiu problemu... ka daryt??? atsispausdinau tyrima tai rastos pavienes enterococcus facalis kolonijos
Nu nežinau, pavienės bakterijos, tai tikrai nėra uždegimo rodiklis. Juo labiau, kad makštis nėra sterili, ten gyvena gausybė bakterijų.
O kodėl tą pasėlį darė? Ar buvo kažkokių simptomų? QUOTE(Gytutė @ 2008 01 15, 18:13) Nu nežinau, pavienės bakterijos, tai tikrai nėra uždegimo rodiklis. Juo labiau, kad makštis nėra sterili, ten gyvena gausybė bakterijų. O kodėl tą pasėlį darė? Ar buvo kažkokių simptomų? na tiesiog buvo grybo pozymis - niezulys...ir pries planuojama laporaskopija nuejau pasitikrinti, kad neuzsitestu..kadangi niezulys prasidejo penktadieni vakare, tai sestadieni turejau likusia lomexin zvakute, o pirmadieni nuejus tepineli ir paseli. po pirmojo paselio isaugo "pav kolonijos eseherichia"...po triju savaiciu patartotinas paselis, vel del sventos ramybes - ir dabar enterecoccus... man baisu, kad nera kazkokios vieningos nuomones. Kad pasakytu ar daryti laporaskopija ar ne...Pati turi nuspresti....Toks vaizdas, kad pati turi but gydytoja... viena peciais guscioja del nezmoniskai dideles dozes antibijotiku, kita lengva ranka juos skiria... QUOTE(Pamelo @ 2008 01 15, 23:40) na tiesiog buvo grybo pozymis - niezulys...ir pries planuojama laporaskopija nuejau pasitikrinti, kad neuzsitestu..kadangi niezulys prasidejo penktadieni vakare, tai sestadieni turejau likusia lomexin zvakute, o pirmadieni nuejus tepineli ir paseli. po pirmojo paselio isaugo "pav kolonijos eseherichia"...po triju savaiciu patartotinas paselis, vel del sventos ramybes - ir dabar enterecoccus... man baisu, kad nera kazkokios vieningos nuomones. Kad pasakytu ar daryti laporaskopija ar ne...Pati turi nuspresti....Toks vaizdas, kad pati turi but gydytoja... viena peciais guscioja del nezmoniskai dideles dozes antibijotiku, kita lengva ranka juos skiria... Gal tada butu ne prosal gydytoja pakeisti? QUOTE(Pamelo @ 2008 01 15, 23:40) na tiesiog buvo grybo pozymis - niezulys...ir pries planuojama laporaskopija nuejau pasitikrinti, kad neuzsitestu..kadangi niezulys prasidejo penktadieni vakare, tai sestadieni turejau likusia lomexin zvakute, o pirmadieni nuejus tepineli ir paseli. po pirmojo paselio isaugo "pav kolonijos eseherichia"...po triju savaiciu patartotinas paselis, vel del sventos ramybes - ir dabar enterecoccus... man baisu, kad nera kazkokios vieningos nuomones. Kad pasakytu ar daryti laporaskopija ar ne...Pati turi nuspresti....Toks vaizdas, kad pati turi but gydytoja... viena peciais guscioja del nezmoniskai dideles dozes antibijotiku, kita lengva ranka juos skiria... Nu nežinau, mano nuomone nesąmonė skirti gydymą antibiotikais dėl kelių enterokokų ar ešerichijų. Juk makštis yra netoli išangės, visa vulva gi būna apgyvendinta bakterijomis. O jei dar imant pasėlį iš gimdos kaklelio paima netyčia ir nuo makšties, nu tai aišku, kad ten ras ką tik nori. Tai yra normali makšties flora. QUOTE(Gytutė @ 2008 01 16, 15:49) Nu nežinau, mano nuomone nesąmonė skirti gydymą antibiotikais dėl kelių enterokokų ar ešerichijų. Juk makštis yra netoli išangės, visa vulva gi būna apgyvendinta bakterijomis. O jei dar imant pasėlį iš gimdos kaklelio paima netyčia ir nuo makšties, nu tai aišku, kad ten ras ką tik nori. Tai yra normali makšties flora. aciu labai Tau Gytute...Pabaigsiu as ta kursa ir guluosi operuotis...kaip jau bus taip...Tikiuosi, kad tos kelios zarazos uzsimus galutinai bet ka su MB daryt? ar ji siust tirtis?
O jis kuom nors serga? Ką nors įtariat?
Jei ne, tai tirtis nereikia. QUOTE(Gytutė @ 2008 01 16, 20:05) na nesiskundzia (ilgai tardziau)...Tik mane gynekologe baisiai isgasdino, tai sunerimau...kad as cia viena leidziuosi vaistus, o jis man vel perduos bacilas gali perduoti:wub: pasivarciau savo tyrimu papkute, man jau ir anksciau buvo rastos kelios zarazos, tai jis buvo nusiustas...bet jam nieko...jokiu zarazu nerasta vadinasi seimoj as esu be imuniteto...ir kimba viskas kas netingi aciu, dar karteli
Labutes, noriu prisijungti prie "zarazu" grupeles... nesupykite, prasau
Kadangi man vos pradejus tirtis nepastojimo priezastis nustate dvi tokias bacilas micoplazma ir gardnerella, tai noriu pasidometi, gal kazkuri is jusu irgi su jomis susidurete... nes nezinau ka cia manyti, baisos jos ar nelabai
Man rekomendavo pasidaryti chlamidijų tyrimą.. Nesijuokit iš klausimo, bet kaip tos bacilos nustatomos? Ims kraują, ar reik nešt sysiuką?
QUOTE(Miško uoga @ 2008 02 09, 19:57) Man rekomendavo pasidaryti chlamidijų tyrimą.. Nesijuokit iš klausimo, bet kaip tos bacilos nustatomos? Ims kraują, ar reik nešt sysiuką? Nei kraujo, nei sysiuko neprireiks. Kadangi chlamidijomis uzsikreciama lytiniu keliu, ginekologe turi paimti tepineli. Priklausomai nuo to, kur tyrima darysies. Jei tik neklystu, poliklinikose berods jo nedaro, lyg aparaturos neturi (bet gal jau ir pasikeite kas per laika, bijociau pameluot). QUOTE(Zaizute @ 2008 02 09, 19:20) Nei kraujo, nei sysiuko neprireiks. Kadangi chlamidijomis uzsikreciama lytiniu keliu, ginekologe turi paimti tepineli. Priklausomai nuo to, kur tyrima darysies. Jei tik neklystu, poliklinikose berods jo nedaro, lyg aparaturos neturi (bet gal jau ir pasikeite kas per laika, bijociau pameluot). Ačiū, Zaizute Sakai ims tepinėlį, ane? Brrrr.. O gal žinote, kur Kaune tai daro? Ginė sakė, kad visuomenės sveikatos centre, bet aną sav ėjau, tik nedirbo.. Pasibaisėjau - atrodo, kad papuoliau į kokius senovinius sovietinius laikus QUOTE(Miško uoga @ 2008 02 10, 14:05) Ačiū, Zaizute Sakai ims tepinėlį, ane? Brrrr.. O gal žinote, kur Kaune tai daro? Ginė sakė, kad visuomenės sveikatos centre, bet aną sav ėjau, tik nedirbo.. Pasibaisėjau - atrodo, kad papuoliau į kokius senovinius sovietinius laikus Nu nieko nepajausi - lygiai tas pats, kas iprastine ginekologine apziura QUOTE(tikiu @ 2008 02 10, 14:51) Aha, galima ir krauja tirti. Bet ir tepinelio (ar tai paselio - kaip ten labai konkreciai mediciniskai, tikrai nezinau) budu - dariausi kone visus imanomus tyrimus, tai is patirties, o ne is knygos kalbu. QUOTE(Zaizute @ 2008 02 10, 13:44) Nu nieko nepajausi - lygiai tas pats, kas iprastine ginekologine apziura Tai aš nebijau ginių. Tik baisiai nemaloni įstaiga pasirodė. Primena baisiąsias poliklinikas su grubiomis daktaršomis Ačiū už pagalbą, jau radau kelias vietas, kur galima atlikti tokius tyrimus QUOTE(Zaizute @ 2008 02 10, 14:55) Aha, galima ir krauja tirti. Bet ir tepinelio (ar tai paselio - kaip ten labai konkreciai mediciniskai, tikrai nezinau) budu - dariausi kone visus imanomus tyrimus, tai is patirties, o ne is knygos kalbu. Nu taip ima ir tepinėlį ir kažkaip atsakymą gauni po kelių dienų bet jis atliekamas ne visose klinikose. Tyrimas mokamas, kainuoja apie 50 Lt. Kaune galima gal Vaisingumo ar Motinos ir vaiko klinikoje pasidaryti, o gal kitos merginos patars kur pigiau QUOTE(tikiu @ 2008 02 10, 13:51) Ačiū. Geriau tegul kraują jama. Bo atrodo, kad mmm beldžiasi, tai nereikėtų laukti, kol praeis Papildyta: QUOTE(tikiu @ 2008 02 10, 14:02) Nu taip ima ir tepinėlį ir kažkaip atsakymą gauni po kelių dienų bet jis atliekamas ne visose klinikose. Tyrimas mokamas, kainuoja apie 50 Lt. Kaune galima gal Vaisingumo ar Motinos ir vaiko klinikoje pasidaryti, o gal kitos merginos patars kur pigiau Radau, kad "Motinos ir vaiko" klinikoje darant vieną tyrimą, kainuoja 70 Lt (darant visus tris, kainuos po 55 Lt), "Bendrosios medicinos praktikoje" - apie 45, Vaisingumo klinikoje - 45. Vienžo, yra iš ko rinktis..
Kaune dar čia gali pasidomėti, iš kraujo man atrodo daro:
http://www.endemik.lt/kontaktai/kauno-filialas/
AČIŪ !!!
Ir kaina lenkia visas vietas |