QUOTE(Subjektyvi @ 2012 01 07, 20:18)
Nu gal
Nukrypom nuo temos
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 01 07, 20:18) Iš dalies nesutinku. Taip, info cenzūra buvo, bet daug ko nebuvo. Tada tarybinio žmogaus moralinis veidas buvo aukščiau visko. Net skyrybos ar meilužės buvimas buvo didi gėda su galimom pasekmėm. Ir kultūros lygis tarp žmonių buvo aukštesnis, pagarbos buvo daugiau. Tie įvairūs faktoriai ir susiveda į kitokį visuomenės pagrindą. Todėl ir buvo saugu. Ir naujos technologijos ne visai įtakoja. Vaikai ne dėl kompų ar TV sėdi namie, o dėl to, kad tėvai negali 'ganyti' ir saugoti. Čia tie, kuriems rūpi vaikų saugumas. Įdomi diskusija išsiplėtojo Aš nebūčiau taip labai linkus idealizuoti tarybinio žmogaus moralinio veido Sovietmetis labai rūpinosi fasadu, o kas po juo? deja deja, ir skyrybos, ir meilužės, ir girtuoklystė, ir visa kita, ko ideologizuotame paviršiuje nesimatė... O nostalgija sovietiniams laikams - natūrali, nes tai nostalgija vaikystei, arba jaunystei QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 01 07, 19:43) Nu gal Nukrypom nuo temos Neidealizuoju, tiesiog labai gerai pamenu tą periodą ir moralės lygį. Galima čia diskutuoti iki nukritimo, bet tai nekeičia pačios situacijos iš esmės. Visada buvo visko. Bet tada to nebuvo tiek daug, kiek šiandien, visomis prasmėmis. Ir nebuvo tokio susvetimėjimo, ir kaimynai sveikinosi, ir kt. momentai. Vėl gi, grįžtu prie saugumo. Juk beprasmiška ginčyti saugumą. O iš ko jis plėtojosi? Iš visų paminėtų punktų, jau nesikartosiu, tai visuma. Tos visumos jau nebėra ir nebebus, nebent grįš reikalavimai, grįš poreikis moralei ir kt. dalykams, kurie buvo tais laikais. Papildyta: Dėl vaikų namų. Jie ne šiaip sau atsirado iš dyko buvimo, o berods po karo. Nelabai pamenu tos istorijos, bet ji labai aiški. Tik kažkodėl per pastaruosius dešimtmečius vaikų namai nedingo. Tai gi, buvo laikas naikinti šį darinį, bet matyt nelemta. QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 01 07, 19:15) Bet nieko nebijojom ir todėl, kad ir informacijos apie visokias baisybes nebuvo Suaugę puse lūpų šnibždėdavosi apie kokią vagystę ar užpultą gatvėje žmogų, nes Tarybų Lietuvoj nusikaltimų NEGALĖJO BŪTI, kaip ir sekso QUOTE(rutax @ 2012 01 08, 13:40) Sovietmetis labai rūpinosi fasadu, o kas po juo? deja deja, ir skyrybos, ir meilužės, ir girtuoklystė, ir visa kita, ko ideologizuotame paviršiuje nesimatė... Butent, kad daug kas buvo slepiama ir idealizuojama,kad eliminuoti itampa, nes kitaip tikrai visi butu issikore ar kitaip gala pasidare. Juk musu tevai nesijaute labai saugus is tikruju ir sovietmeciu. Apie rusu valdzios bezpriediela, KGB ir saugumieciu galia zinojo visi. Tiesiog buvo piesiama viskas labai graziom spalvom. Bet ir vaikai buvo tvirkinami, ir moterys musamos, ir neistikimybes visokio plauko ir kas tik nori.Visi voge tempe nese i namus is darbovieciu. Kokia cia morale? Tiesiog viskas dabar labiau isviesinta. O tada buvo viskas kruopsciai slepiama. Ai... ka cia ir sneket.
Rašykite apie save ir savo tėvus
Aš savo vaikystę ir jaunystę pamenu kaip saugią, absoliučiai saugią, laisvą, be jokių dėmių, grėsmių, baimių, įtampos. Ir mano tėvai gyveno ramiai, be stresų, dirbo, gaudavo gerus atlyginimus, gavo du butus ir kt., keliavo po visą buvusią TSRS, kiaurai, dar būdami studentai išnaršė ne vieną šalį. Nepamenu, kad vaikai būtų uždaryti ar nuolat lydimi suaugusių, to nebuvo. Mes visur eidavome vieni. Aš pati nuo pirmos klasės važinėjau į mokyklą su dviem persėdimais, per visą miestą, grįždavau vėlai, nes mokiausi antroje pamainoje. Ir tai nebuvo kažkas tokio, taip važinėjo visi vaikai, kas mokėsi specializuotose mokyklose, o ne tame pačiame rajone. QUOTE(fainulkina @ 2012 01 03, 16:11) Įdomi pozicija, gyventi kaip visiškam vargetai, jei jau vaikų turi man sia savaite teko su tokiu vaiku susidurti,kuris nieko nera sulauzes,tik sparneliu truksta-toks angeliukas PS isvaziavus sveciams pasizadejom daugiau to gerai isaukleto jaunuolio nebesikviesti
geras
QUOTE(vaidicita @ 2012 01 21, 06:19) na musu reakciaj ir buvo mazdaug tokia man isvis keistas toks pasakymas "mano vaikas nera sulauzes nei vieno zaislo" pala pala,o kaip normali vaiko raida? juk vaikas budamas kiek virs pusmecio bando zaisla numesti,kad isgirstu garsa,taip pats su duplo ar kokiom kitom kaladelem,kol jis/ji neismoks sugriauti boksto nemokes jo ir pastatyti sveciuose priziuriu,ir ka veikia ir kur yra (vieninteliuos namuos kuriuose galim atsipalaiduot kaip sveciai yra vyro pusbrolio,ten 4 jaunuoliai auga,tai galima sakyt aplinka tam jau pritaikyta man pasakymas mano geras vaikas iskarto ismeta toki aukejimo modeli,kai issirekes,supykes ir pan vaikas uz toki elgesi nunesamas i kambari ir uzdaromas QUOTE na musu reakciaj ir buvo mazdaug tokia bet kai paaiskinom savo pozicija siuo klausimu,lyg viskas ir nurimo (daugiausia bangu kele mama),tiesa pasakius kai ju vaikas paprasytas atsargiau elgtis su mazesniu,atsove "jis turi tevus..." nepagavau bajerio. kas ten tokie pas jus buvo ir kieno tas vaikas po galais? QUOTE(Subjektyvi @ 2012 01 07, 13:59) Čia ne politinės diskusijos Aš apie tai turėjau omeny bet ta baimė neatsirado per vieną sekundę. žmonės, kurie augina vaikus dabar, užaugo tais romantiškais laikais. ir kažkodėl bijo QUOTE(Subjektyvi @ 2012 01 07, 20:18) Tada tarybinio žmogaus moralinis veidas buvo aukščiau visko. Net skyrybos ar meilužės buvimas buvo didi gėda su galimom pasekmėm. Ir kultūros lygis tarp žmonių buvo aukštesnis, pagarbos buvo daugiau. nesąmonės. buvo kaip danguj, taip ir ant žemės. tiesiog, jei mes tuo laiku buvom vaikai -- tos suaugusiųjų problemos (skyrybos, meilužiai, kriminalai) buvo 'da lampočki' Patikėkit, žmonės ir Vakarų šalyse taip sako -- va, buvo karas, pokaris -- o tai buvo šeimos vertybės. nebuvo nei iškrypėlių, nei narkomanų QUOTE(Serra do Mar @ 2012 01 21, 03:19) Čia, kaip suprantu, tai svečių vaikas atšovė, kad savo vaiką pati prižiūrėtumėt QUOTE(Serra do Mar @ 2012 01 21, 02:19) man sia savaite teko su tokiu vaiku susidurti,kuris nieko nera sulauzes,tik sparneliu truksta-toks angeliukas PS isvaziavus sveciams pasizadejom daugiau to gerai isaukleto jaunuolio nebesikviesti Nepergyvenk taip stipriai, nesugalvos QUOTE(fainulkina @ 2012 01 24, 22:26) kokybiški nelūžta, jeigu skirti MAŽIEMS vaikams. o va didesniems vaikams skirtas žaislas, pakliuvęs į mažiaus rankas, gali labai greit pabirt į šipulius. ir visai nepiktybiškai. o kad visi vaikams pirktų tik super kokybiškus žaislus, taip irgi nėra. QUOTE(sena niekšė @ 2012 01 24, 18:31) nesąmonės. buvo kaip danguj, taip ir ant žemės. tiesiog, jei mes tuo laiku buvom vaikai -- tos suaugusiųjų problemos (skyrybos, meilužiai, kriminalai) buvo 'da lampočki' Patikėkit, žmonės ir Vakarų šalyse taip sako -- va, buvo karas, pokaris -- o tai buvo šeimos vertybės. nebuvo nei iškrypėlių, nei narkomanų Na ne visai. Buvo partija, buvo gėda, buvo ir persekiojimas dėl visokių nepadorių dalykų, skyrybos ir meilužiai - gėda. Nesantuokiniai vaikai, nepilnametės nėščiosios - gėda. Tai labai gerai pamenu. Tai buvo, tas taip, bet tai buvo gėda, kažkas netekdavo pareigų, kažką mesdavo iš aukštesnių postų, visko buvo. Ir turiu gyvų pavyzdžių, kurie patyrė minėtus dalykus ir buvo jei ne pasmerkti, tai "padėti" į tolimesnį kampą, kad nebadytų akių ir nerodytų blogo pavyzdžio. QUOTE(sena niekšė @ 2012 01 24, 22:59) kokybiški nelūžta, jeigu skirti MAŽIEMS vaikams. o va didesniems vaikams skirtas žaislas, pakliuvęs į mažiaus rankas, gali labai greit pabirt į šipulius. ir visai nepiktybiškai. o kad visi vaikams pirktų tik super kokybiškus žaislus, taip irgi nėra. Žinoma nėra, todėl jei mano vaikas sulaužytų svečiuose, kad ir nekokybišką žaisliuką, aš tikrai tikrai atpirkčiau jį, jei šeima nesutiktų paimti pinigais nuvežčiau kitą į jo vietą. Apie vertingesnius daiktus net nešneku, čia jau ir kalbos būti negali. Todėl gal man ir keista, kad jei aš prisiimu atsakomybę už savo vaiką ir jo destruktyvų elgesį, kodėl žmonės atėję į mano namus neturėtų elgtis adekvačiai QUOTE(fainulkina @ 2012 01 24, 21:26) Taip, sita supranta tik Lietuvos elitas. Man rodos, pasiklydai ir ne i to luomo foruma pataikei. QUOTE(fainulkina @ 2012 01 24, 23:13) Destruktyvu elgesi?
Normaliai fainulkina rašo, ko kimbat ir tampot virveles
QUOTE(fainulkina @ 2012 01 25, 00:13) Šiaip manau čia dar figūruoja tai, kokios ribos vaikui nuo mažų dienų nubrėžiamos ir kokios aplamai taisyklės vyrauja tos šeimos namuose. Jėtau, jis dar tik keturmetis QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 01 24, 23:55) Jėtau, jis dar tik keturmetis Jetau jetau Rūta mėta, gal pagaliau išmokite susikoncentruoti. Nagi nagi, pakelkite akytes į viršų ir pasiskaitykite temos pavadinimą
mergos, grįžkim prie temos
aš tikiu, kad Fainulkinos vaikas kol kas nieko dar rimtai nesugadino. gal žaislai tikrai labai geri, ir pats vaikas labai ramaus būdo. o dėl atpirkimo -- KAS NUSTATO NUOSTOLIO DYDĮ PINIGAIS? nu jei pvz. išbaladotų langą, suprantu reikėtų įdėti naują. o sugadintų kokią techniką -- tada su nukentėjusiais būtų diskusija. pvz. limonadu apipylus seną kompą, ar turėčiau nupirkti naują? gal visai neblogas variantas žmonėms chaliavai kompą atsinaujint o už kokį ten sugedusį žaislą jokių kompensacijų net nedrįsčiau prašyt, lygiai kaip ir neketinčiau jų duoti. QUOTE(sena niekšė @ 2012 01 25, 18:19) mergos, grįžkim prie temos aš tikiu, kad Fainulkinos vaikas kol kas nieko dar rimtai nesugadino. gal žaislai tikrai labai geri, ir pats vaikas labai ramaus būdo. o dėl atpirkimo -- KAS NUSTATO NUOSTOLIO DYDĮ PINIGAIS? nu jei pvz. išbaladotų langą, suprantu reikėtų įdėti naują. o sugadintų kokią techniką -- tada su nukentėjusiais būtų diskusija. pvz. limonadu apipylus seną kompą, ar turėčiau nupirkti naują? gal visai neblogas variantas žmonėms chaliavai kompą atsinaujint o už kokį ten sugedusį žaislą jokių kompensacijų net nedrįsčiau prašyt, lygiai kaip ir neketinčiau jų duoti. Na, manau, tokiu atveju atlyginčiau kompo likutinę vertę, arba nupirkčiau seną taipogi naudotą. Žinoma, ne senesnį, nei sugadino mano vaikas, bet ir naują pirkti sulaužius antikvariatą būtų kvaila.. QUOTE(fainulkina @ 2012 01 25, 23:00) Taip ir nesupratau,kaip jam taip gavosi, bet triokštelėjo atlošėlę prilaikantys laikikliai ir tiek, nors ir tvirtų būta.Apmaudu buvo, ne tas žodis, baldeliai tebuūvo prieš kelis mėnesius padaryti. Tai tėveliai sutvarkė juos ir tiek tos bėdos. nelikome nei susipykę, nei įsižeidę nei vienas iš mūsų. Gražiai bendraujame ir toliau.Nors tas atlošėlis ir nebeatrodo gražiai, kaip kad buvo.Bet po kiek laiko visvien baldus keisiu, tai ir neimu į galva. Draugai ištaisė baldininkų broką ir tiek. QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 01 26, 08:30) Baldai projektuojami ir gaminami tarnauti bent jau 5 metus. Kadangi rašo, kad gaminosi, tai bet kuris normalus meistras sulūžus po kelių mėnsių atvažiuotų pataisyti ir jei būtų brokas, dar ir pinigų neimtų. Aš tokioje situacijoje tikrai kreipčiausi į meistrus savo sąskaita. Jeigu ta dalis nulūžo vaikui normaliai naudojantis lova, tai nei tas vaikas, nei jo tėvai dėl to nekalti. Įdomu, jei tokioje situacijoje visgi kreipusis į baldininkus ir įrodžius, kad sulūžimas buvo dėl broko, o ne dėl vaiko kaltės, kiek galima būtų pareikalauti iš baldo savininko už vaiko apkaltinimą, sukeltą stresą ir patirtą moralinę žalą. QUOTE(pagyvenus @ 2012 01 26, 13:50) Baldai projektuojami ir gaminami tarnauti bent jau 5 metus. Kadangi rašo, kad gaminosi, tai bet kuris normalus meistras sulūžus po kelių mėnsių atvažiuotų pataisyti ir jei būtų brokas, dar ir pinigų neimtų. Aš tokioje situacijoje tikrai kreipčiausi į meistrus savo sąskaita. Jeigu ta dalis nulūžo vaikui normaliai naudojantis lova, tai nei tas vaikas, nei jo tėvai dėl to nekalti. Įdomu, jei tokioje situacijoje visgi kreipusis į baldininkus ir įrodžius, kad sulūžimas buvo dėl broko, o ne dėl vaiko kaltės, kiek galima būtų pareikalauti iš baldo savininko už vaiko apkaltinimą, sukeltą stresą ir patirtą moralinę žalą. Žinote, jei tas baldas būtų lūžęs, vaikui normaliai besielgiant su tuo atatvarėliu, tai niekas niekam nieko ir nebūtų sakęs. Visa laimė, kad kaip tik tuo metu buvom mes su to vaikiuko tėveliais kambaryje ir matėme kokiomis sąlygomis lūžo ta atatvarėlė. nei reikalauti, nei ką sakyti tėvams nereikėjo, patiems buo aišku kas čia kaltas ir kodėl ji lūžo. Tai, kad į baldininkus šiuo atvėju kreiptis buvo nebent apsijuokimo reikalas QUOTE(fainulkina @ 2012 01 26, 00:00) Na, manau, tokiu atveju atlyginčiau kompo likutinę vertę, arba nupirkčiau seną taipogi naudotą. Žinoma, ne senesnį, nei sugadino mano vaikas, bet ir naują pirkti sulaužius antikvariatą būtų kvaila.. o man nepatiktu devetas kazkieno kito kompas nezinia is ko pirktas ir kas su juo daryta, juo labiau jei mano 2m kompas buvo naudojamas vos delfiui vakarais paskaityti o atperkat is studento diena nakty mokslam ir darbui naudota tai isties netolygus susidevejimas. Tokie dalykai turetu buti sprendziami abipusiu susitarimu o ne kaip viena puse nusprendzia. O is savo patirties apie daiktu taisyma: buvau pas drauge pries kokius metelius , ji turi 3m sunu, gerem arbatyte ir t.t. eit jau namo o gi ziuriu- is rankinuko viskas ismetyta, is pinigines istrauktos korteles voliojasi kur popierines tai ir suplesytos, centai isbarstyti... ir mobilusis suduzes, grindys ten is plyteliu tai gal kokiu kampu sugebejo numest tai ekranas suskiles, . Niu ir ka, buvau supykus baisiai, gi ne kazkur numetus ne vietoj palikau mobilu, specialiai palikau tasej mat zinau kad gali netycia suliet vaikai ar siaip idomu paziuret, o dabar... Mamyte iskart pasisiule sutaisyt, sutikau, bet... kaskart skambinant zyzia ir cirskia , nutylejau si broka, bet daugiau stengiuosi pas ja nebeit, jei susitikt tai be vaiku kavinej.
Kol gėrėt "arbatytes", kas prižiūrėjo jos vaiką? Spėju - niekas. Kol draugė rodė jums dėmesį, buvo gerai. O trijų metų smalsus ir "nepakaltinamas" vaikas ir kažkur neaišku kur be priežiūros padėta rankinė, jam pasiekiamoje vietoje, yra tik jūsų abiejų aplaidumo pasekmė. Lygiai tiek pat kalta esate ir jūs, nes nuo žioplumo vaistų nėra, tik gyvenimo pamokos išmoko
Mūsų namuose galioja mūsų taisyklės. taip pat ir svečiams. Paprastai netvyksta tokių, kuriems šios taisyklės nepriimtinos. Už taisyklių laikymąsį, mūsų manymu, yra atsakingi šeimininkai.
Visada sudrausminu draugų ar giminaičių vaikus pati (prieš tai jie sužino taisykles). visiškų mažyliu mamas įspėju apie galimus pavojus ir paprašau pačias pasirūpinti. Už visas pasekmes mano namuose jaučiuosi atsakinga pati. QUOTE(doviile @ 2012 01 27, 09:07) o man nepatiktu devetas kazkieno kito kompas nezinia is ko pirktas ir kas su juo daryta, juo labiau jei mano 2m kompas buvo naudojamas vos delfiui vakarais paskaityti o atperkat is studento diena nakty mokslam ir darbui naudota tai isties netolygus susidevejimas. Tokie dalykai turetu buti sprendziami abipusiu susitarimu o ne kaip viena puse nusprendzia. O is savo patirties apie daiktu taisyma: buvau pas drauge pries kokius metelius , ji turi 3m sunu, gerem arbatyte ir t.t. eit jau namo o gi ziuriu- is rankinuko viskas ismetyta, is pinigines istrauktos korteles voliojasi kur popierines tai ir suplesytos, centai isbarstyti... ir mobilusis suduzes, grindys ten is plyteliu tai gal kokiu kampu sugebejo numest tai ekranas suskiles, . Niu ir ka, buvau supykus baisiai, gi ne kazkur numetus ne vietoj palikau mobilu, specialiai palikau tasej mat zinau kad gali netycia suliet vaikai ar siaip idomu paziuret, o dabar... Mamyte iskart pasisiule sutaisyt, sutikau, bet... kaskart skambinant zyzia ir cirskia , nutylejau si broka, bet daugiau stengiuosi pas ja nebeit, jei susitikt tai be vaiku kavinej. Tokiu atvėju visiskai paprastai galima pziureti, kiek kainuoja tokie kompai skelbimų skiltyse, įteikti jums pinigėlius, o jūs prisidėjusi skirtumą, nusipirktumėt jau kokį norite. O dėl jūsų nutikimo, visiškai sutinku su subjektyvia. Nereikia ir likimo tampyti už ūsų ir rankinę pasidėti vaikui pasiekiamoje vietoje. Arba jau tada reikėjo vaiko visiškai iš akių nepaleisti.. Čia jau: gyveni ir mokaisi QUOTE(fainulkina @ 2012 01 27, 13:13) Tokiu atvėju visiskai paprastai galima pziureti, kiek kainuoja tokie kompai skelbimų skiltyse, įteikti jums pinigėlius, o jūs prisidėjusi skirtumą, nusipirktumėt jau kokį norite. o jūs įsivaizduojat tokią situaciją gyvai? paprašyt/pateikt daikto įsigijimo kvitą su aiškia kaina, serijos numeriu ir peržvelgus skelbimus internete, apsikaičiuoti likutinę vertę. QUOTE O dėl jūsų nutikimo, visiškai sutinku su subjektyvia. Nereikia ir likimo tampyti už ūsų ir rankinę pasidėti vaikui pasiekiamoje vietoje. Arba jau tada reikėjo vaiko visiškai iš akių nepaleisti.. Čia jau: gyveni ir mokaisi abi žioplos. viena nepagalvojo, o kita neperspėjo, kad vaikas viską ima ir elgiasi tikrai ne pagal paskirtį. o grįžtant prie temos apie sulaužytus žaislus, tai manau svarbu vaiko amžius ir aplinkybės. Vienas reikalas jei žaislas sulūžo bežaidžiant, kitas dalykas, jeigu sulaužomas per konfliktinę situaciją (kur buvo rašyta, kad jau didoki vaikai gadino žaislus iš pavydo). Bet tokiu atveju sakyčiau svarbu ne piniginė kompensacija iš tėvų piniginės, bet kokią atsakomybę turėtų prisiimti kaltininkas. (visų pirmiausia tai atsiprašyti).
ir mums buvo sulauze pora zaislu,tai po to karto geresnius suslepiam
QUOTE(sena niekšė @ 2012 01 28, 15:50) o jūs įsivaizduojat tokią situaciją gyvai? paprašyt/pateikt daikto įsigijimo kvitą su aiškia kaina, serijos numeriu ir peržvelgus skelbimus internete, apsikaičiuoti likutinę vertę. abi žioplos. viena nepagalvojo, o kita neperspėjo, kad vaikas viską ima ir elgiasi tikrai ne pagal paskirtį. o grįžtant prie temos apie sulaužytus žaislus, tai manau svarbu vaiko amžius ir aplinkybės. Vienas reikalas jei žaislas sulūžo bežaidžiant, kitas dalykas, jeigu sulaužomas per konfliktinę situaciją (kur buvo rašyta, kad jau didoki vaikai gadino žaislus iš pavydo). Bet tokiu atveju sakyčiau svarbu ne piniginė kompensacija iš tėvų piniginės, bet kokią atsakomybę turėtų prisiimti kaltininkas. (visų pirmiausia tai atsiprašyti). Šiaip įsivaizduoju, žinokite apskaičiuoti viską įmanoma. Na, o jei nėra tam noro ar tai įgūdžių, pakaks kompensuoti ir einamąja rinkos kainą. Manu, visviena būtų sąžiningiau nei pareikšti; susitvarkysi pats, arba: et, tą senieną visvien jums jau metas buvo į šiukšlių kibirą išlydėti
O dar priklauso nuo tų žmonių santykių, dar priklauso nuo to, kaip jie vertina daiktus. Ne vertės prasme, o iš esmės. Ar jie alpsta dėl kiekvieno lūžimo, ar nesureikšmina iki atominio pasaulinio. Nuo visų aplinkybių priklauso tolimesnė veiksmų seka ir koks tas faktinis žalos dydis, ir kaip bus reaguojama. Taip, sugadintas, nemalonu. Bet kiek "giliai"? Jei ČP įvykis sugeba sugriauti santykius, draugystę, tai nemažai sakantis dalykas. Bet jei vaiko kenkimas yra nuolatinis palydovas, tada taip, čia jau verta keisti bendravimo vietą, aplinką. Juk ne visi vaikai iš vieno karto suvokia, kad negalima to ar ano. O kur dar psichologiniai momentai, kad laužo, gadina specialiai, išsikrauna, išsilieja.
QUOTE(fainulkina @ 2012 01 28, 21:18) tikrai taip - viska apskaiciuoti imanoma. As tokiu atveju pasiulyciai nesismulkinti - bala nemate to kompa, bet va informacija visa is jo paprasyciau atstatyti. Gal tada kita karta teiktusi vaikus priziureti,o sekancius aukleti, bei mokyti - kas galima, o ko ne.
labai teisingai pasakyta . karta sudauziau sveciuose stikline. taip jau nutiko kad seimininkai nepamate . pasakiau . zinot ka isgirdau : "tai gerai dabar dar viena sudauzyk
...
QUOTE(Sunute @ 2012 01 27, 12:36) Va man tai labai įdomu kaip pas jus vyksta tas jūsų -sužino taisykles. Ateina svečiai, pasistatot prieškambaryje ir papunkčiui viską pasakot. Pas mus tai kitaip. Tėvai patys sudrausmina savo vaikus, nes neisivaizduoju tokios situacijos, pav. vaikas sakykim bando piešti ant sienos, o tėvai nieko nesako, o aš aiškinu, kad negalima. Tada jau man tokių svečių nereikia. Aš tai VISADA pati sudrausminu savo vaikus tiek svečiuose, tiek viešose vietose. Tam ir yra tėvai ,kad sudrausmintų savo vaikus, matytų ką jie daro netinkamai, o ne lauktų , kad tuo užsiimtų šeimininkai. Na čia mano tokia nuomonė. QUOTE(vaidicita @ 2012 01 28, 19:44) labai teisingai pasakyta . karta sudauziau sveciuose stikline. taip jau nutiko kad seimininkai nepamate . pasakiau . zinot ka isgirdau : "tai gerai dabar dar viena sudauzyk negaliu patiketi perskaicius sita tema draugu vaikai, pas mus yra su zirklem iskabine tapetus iki betono
Daiktai paprastai kainuoja pinigus, kuriuos reikia uzsidirbti.. O jie uzdirbami nelengvai
Niekada neprašyčiau svečių kompensuoti kažkokį sugadintą daiktą, nes manau tai elementariai nemandagu. O labai brangių daiktų vaikams neduodu, nes visada žinau, kad jie iš smalsumo gali sugadinti, piktybiškų gadintojų dar neteko matyti
Jei vaikai netyčia sulaužo, tai ką jau padarysi, gaila, bet visiems pasitaiko juk..
Kai mes laukiame svečių, tai apsidraudžiant paslepiu tuos daiktus/žaislus, kurių būtų gaila, jeigu ką |