Turiu fuksija. Kai augalas dar buvo mazas, zydejo, viskas buvo gerai. Veliau pradejo augti, bet ir nustojo zydeti ir uzpuole lipnios baltos muses. Pakeiciau zeme
As tai tik nuliudint galiu
Tos baltos lipnios musytes, tai ar kartais ne baltasparniai.Juos isnaikinsit tik su ACTARA.Baltasparniai uzpuls ir kitus kambarinius augalus.
Iš pasakojimo man irgi labai panašu į baltasparnius. Kaip su fuksijomis nežinau, bet jie dar labai mėgsta pelargonijas ir pomidorus - tai tikrai!
O ta ACTARA purskiama?
aciu
Gal ir nelabai į temą, tačiau apie fuksiją
Is karcios patirties apie fuksijas galiu pasakyti tik tiek! Baisiai nemegsta pietines puses, saule gali ishkesti tik keletas rusiu (thalia ir kt.). Megsta dregme, bet ne taip, kad plauktu. O kad jas puola parazitai - tai tiesa, pernai as praradau beveik visas (6 vnt.) del voratinklines erkutes! Tiesiog pietinis balkonas, sausa aplinka padare savo!
O mano žiema numirė, nyko nyko ir išnyko..
Ir dar - fuksijų sėklos baisiai nedaigios..Mačiau sėklų parduotuvėj tokių gražių ir gan brangių sėklyčių, pasėjau į durpines tabletes..Sudygo tik 1! nu, tikiuosi, kad bent ją išeis užsiauginti, kad visas tas triūsas nebutų veltui..O daigus gėlių tai jau teks pirkti, niekur nesidėsiu..
"Didysis" fuxiju draugas- baltasparnis
Su fuksijomis man irgi nesiseka. Gaila, nes taip gražu kai žydi. Tiek visokių buvau prisipirkusi turguje, beliko viena nusususi. Aišku per baltsparnius. Gėlių parduotuvėje rekomenduotas Fastac- negelbėja.Žinokit aš buvau nuskynusi žiemai visus lapus, poto taip gražiai atžėlė, o po poros mėnesių vėl užpuolė tie parazitai, kurie jau kraliauja ir ant kitų gėlių. Jaučiu su fuksijomis teks atsisveikinti visam laikui.
Maniškė fuksija garži buvo iki rudens, bet deja... Nors baltasparniai nepuolė, bet kažkodėl ji nunyko.
Maniškė irgi gyveno tik iki žiemos. Žiemą kažkodėl neišgyvena =(
Kalbėjau su viena pažįstama. Tai ji sakė, kad jos fuksija žiemą pradėjo nykti. Tada ji išnešė gėlę į kūrenamą šiltnamį, tai gėlė atsigavo ir pradėjo augti. Gaila, bet aš tokio šiltnamio neturiu.
[COLOR=purple][SIZE=1][FONT=Optima]
La. Cia akiu paganymui... O cia naudinga info, sakyciau pritaikyta ir musiskom gyvenimo salygom: http://dachnikam.ru/rastdom/komnat/fuksija.php http://home.onego.ru/~otsoppe/enciclop/other/fuchsia.html O cia kas skaito lenkiskai, pasirodo fuksijos valgomos... http://fuksje.webpark.pl/ciekaw.htm
Man pernai mama nupirko jau didele sumedejusia fuksija, ji kuo puikiausiai prazydejo su dideliu vazonu ikasta i zeme lauke, tik stiprus vejas ar liutys kartais sakeles aplauzydavo. Rudeni atsalus man patare ja nunesti i rusi perziemojimui (pas mus rusys su langu). Jos lapai kaip tikro lapuocio pagelto ir visi nukrito. Pavasari jau buvau issigandus, kad mano grazioji fuksija visai nudziuvo ir jau nebeatsigaus, nes sakeles buvo visiskai sausos
QUOTE(Ingaterla @ 2005 10 02, 12:48) Man pernai mama nupirko jau didele sumedejusia fuksija, ji kuo puikiausiai prazydejo su dideliu vazonu ikasta i zeme lauke, tik stiprus vejas ar liutys kartais sakeles aplauzydavo. Rudeni atsalus man patare ja nunesti i rusi perziemojimui (pas mus rusys su langu). Jos lapai kaip tikro lapuocio pagelto ir visi nukrito. Pavasari jau buvau issigandus, kad mano grazioji fuksija visai nudziuvo ir jau nebeatsigaus, nes sakeles buvo visiskai sausos O gal nenešk į rūsį, bet laikyk kambaryje ant lango? QUOTE(zigzag @ 2005 10 02, 16:41) Aš savo fuksijas, o ir pelargonijas, išlaikau po kelias žiemas nešildomoje palėpėje - ten temperatūra nukrinta iki poros laipsnių šilumos - joms ten labiau patinka, nei šiltame kambaryje. O baltasparniai iš tiesų, bjaurūs padarai
Ziema geriausia jas laikyti vesiam ir sviesiam kambary.Vesiam dregmes gauna is patalpos,tad lieti nereikia,o saknys neperdziusta.Pavasari silpnas sakeles sutrumpinsit trcdaliu,kitas siek tiek ir lai ji auga.Siltoj patalpoj imanoma pasigaut virusu,ligu,nes tai puiki terpe (kambaryje sausa,mes paliejam,atsiranda dregme,susidaro siltnamio salygos,o tai siek parazitams-rojus).Nuo siu geliu greitai uzsikrecia ir kiti,taip kad galima lengvai visa kolekcija prarasti.
Vasara fuksija geriausiai jauciasi lauke,uzuvejoj.Reikia sviesos,saules,bet ne tiesioginiu spinduliu.Jei visa ta galim suteikti-dziugina ji visa vasara. QUOTE(Regila @ 2005 10 03, 08:30) Ziema geriausia jas laikyti vesiam ir sviesiam kambary.Vesiam dregmes gauna is patalpos,tad lieti nereikia,o saknys neperdziusta.Pavasari silpnas sakeles sutrumpinsit trcdaliu,kitas siek tiek ir lai ji auga.Siltoj patalpoj imanoma pasigaut virusu,ligu,nes tai puiki terpe (kambaryje sausa,mes paliejam,atsiranda dregme,susidaro siltnamio salygos,o tai siek parazitams-rojus).Nuo siu geliu greitai uzsikrecia ir kiti,taip kad galima lengvai visa kolekcija prarasti. Vasara fuksija geriausiai jauciasi lauke,uzuvejoj.Reikia sviesos,saules,bet ne tiesioginiu spinduliu.Jei visa ta galim suteikti-dziugina ji visa vasara. Super, sita pati as siandien ryte per "labas rytas" girdejau. Taip ir padarysiu, aciu QUOTE(MEŠKA @ 2005 05 18, 16:34) Su fuksijomis man irgi nesiseka. Gaila, nes taip gražu kai žydi. Tiek visokių buvau prisipirkusi turguje, beliko viena nusususi. Aišku per baltsparnius. Gėlių parduotuvėje rekomenduotas Fastac- negelbėja.Žinokit aš buvau nuskynusi žiemai visus lapus, poto taip gražiai atžėlė, o po poros mėnesių vėl užpuolė tie parazitai, kurie jau kraliauja ir ant kitų gėlių. Jaučiu su fuksijomis teks atsisveikinti visam laikui. Nuo baltasparnių yra vienintelis preparatas ACTARA. Visi kiti negelbėja. Aš išnaikinau baltasparnius ne tik nuo fuksijų, bet ir kitų gėlių. Šis preparatas tikrai geras.
Pas mano draugę yra fuksija, tai kai žydi, net šakos lūžta, grožis neišpasakytas
O Palangoje mačiau kieme, išaugintą kaip medelį ir gan aukšta, virš metro. Labai gražiai atrodo, daug gražiau, nei svyrančios. Gaila, nesugalvojau nufotografuoti
Buvau bandžiusi fuksiją auginti prieš keletą metų. Žiemą ji ištvėrė kambaryje ant palangės (labai sunkiai), bet ankstyvą pavasarį ją užpuolė baltasparniai. Padariau klaidą ir išnešiau ją į šiltnamį. Taigi žuvo ne tik fuksija, bet ir visi pomidorai
Šiemet pavasarį vėl susigundžiau ir nusipirkau tris fuksijų daigelius :ax Augo labai gražiai. Viena visą vasarą žydėjo. Tačiau kitos dvi kažkuo serga. Jų lapeliai ypač viršūnėje sutraukti lyg apelsino žievelė. Jokių gyvių ant lapelių nesimato, todėl net nežinau ką daryti. Ar tai liga, ar kenkėjai, ar augalams kažko trūksta? Gal kas gali patarti? Būsiu dėkinga. QUOTE(Ausma @ 2006 08 24, 10:30) Šiemet pavasarį vėl susigundžiau ir nusipirkau tris fuksijų daigelius :ax Augo labai gražiai. Viena visą vasarą žydėjo. Tačiau kitos dvi kažkuo serga. Jų lapeliai ypač viršūnėje sutraukti lyg apelsino žievelė. Jokių gyvių ant lapelių nesimato, todėl net nežinau ką daryti. Ar tai liga, ar kenkėjai, ar augalams kažko trūksta? Gal kas gali patarti? Būsiu dėkinga. O voratinklių nesimato? Nes voratinklinė erkė taip pat labai mėgsta QUOTE(VUL @ 2006 08 24, 13:48) Aš irgi iš pradžių pagalvojau, kad tai voratinklinė erkutė, bet jokių voratinklių nematyti
Pasisakysiu ir aš apie fuksijas
Žodžiu, padovanojo man fuksiją. Nepabijokim to žodžio - nuostabią. Dideliausią svyrantį krūmą su milijonu raudonų žiedų. Kadangi veiksmas vyko vidury vasaros, išnešiau aš ją į balkoną, kad grynu oru pakvėpuotų... Šiaurinį, beje, balkoną, jokį ne pietinį. Tai ką ta kvėša padarė, spėkit? O gi nudžiūvo iš pasiutimo. Ką aš žinau, ko ji norėjo, gal raudono odinio fotelio, nepasisakė Nu žodžiu. Nukarpiau aš tą jos dvėselieną ir džiūvėsius - atradau kelias gyvas šakas, gal ne tokios isteriškos buvo... Tai ką - yra gyvų, velniop nemesi gi? Nemesi. Nu pakabinau atgal į balkoną - kabo. Tyli. Po to, žiūriu, apsiprato su padėtim, pradėjo leist žiedus. Tipo, apsiėjo be fotelio... Nu ką, užėjo, škia, žiema. Aš visas pelarginijas ir šitą isterikę parnešiau namo - o kur jas dėt, jei minusas už borto? Tai spėkit... Pelargonijos stovi sau, žiedus leidžia, lapais mosuoja. O šita prietranka vėl dvėst pradėjo... Glušių glušė. pati nežino, ko nori... Tai ką, gal man ją lauke palikt reikėjo? Ir ką ji, vėpla, tam lauke darytų? Žiūrėtų, kaip žmonės mašinas skuta? Tai dar kad aš apie ją nestrikčiočiau, tai dar sakyčiau - įsižeidė. O dabar - strykt pastrykt, it zuikelis... Ir paliet, ir papurkšt, ir pakalbint, ir reveransą... Pelargonijos palei tokią priežiūrą lapoja, sanpaulijos lapoja, net ciklamenai pakartotinai žydėt susiruošė, o jai, matote, negerai Kaip aš ją mėšiu į įstiklintą balkoną, jaučia mano širdis
Niekas daugiau fuksijų neturi, todėl čia ir nerašo
Taip joms ir reikia QUOTE(Noa @ 2006 11 09, 21:18) Niekas daugiau fuksijų neturi, todėl čia ir nerašo Taip joms ir reikia Noa, tavo postai kaip visada Žinai, teko girdėti, kad fuksijos labai nemėgsta vietos pasikeitimo. Todėl taip protestuoja mesdamos žiedus ir net lapus. Todėl jų nepatartina pirkti jau suaugusių. Geriau daigelį ar atžalą įšaknydint. aš auginu Fuksijas,bet tik kaip vienmetes.Pavasarį nusiperku kelių rūšių daigiukus,per vasarą jos pas mane žydi balkone,o vėlyvą rudenį,kai visi žiedai jau būna nužydėję metu jas lauk,nes labai sunkiai žiemą perneša,užpuola voratinklinės erkės QUOTE(@asta @ 2006 11 10, 12:43) aš auginu Fuksijas,bet tik kaip vienmetes.Pavasarį nusiperku kelių rūšių daigiukus,per vasarą jos pas mane žydi balkone,o vėlyvą rudenį,kai visi žiedai jau būna nužydėję metu jas lauk,nes labai sunkiai žiemą perneša,užpuola voratinklinės erkės O man kažkaip gaila jas išmesti
Mergicos, taigi jas nukarpyt ir patamsin kur salciau ikist per ziema reikia. Kad pailsetu. Nors pas mane tai ir nustimpa kartais, kai netingi... Maniske irgi meta lapus, kazkas tai balto ja puola. Tai dar pakentesiu iki savaitgalio, tada kas liko nukirpsiu ir rusin. Tegu ten maivosi patamsi visa plika pries pelargonijas...
QUOTE(Mamce @ 2006 11 23, 14:09) Mergicos, taigi jas nukarpyt ir patamsin kur salciau ikist per ziema reikia. Kad pailsetu. Nors pas mane tai ir nustimpa kartais, kai netingi... Maniske irgi meta lapus, kazkas tai balto ja puola. Tai dar pakentesiu iki savaitgalio, tada kas liko nukirpsiu ir rusin. Tegu ten maivosi patamsi visa plika pries pelargonijas... O jeigu rūsys drėgnas, ar jos nesupūtų O tie balti gyviai ant fuksijos gali būti baltasparniai, baisiai bjaurūs padarai, išnaikinami tik su ACTARA. Turėjau tokį "džiaugsmą" ir aš prieš keletą metų. QUOTE(Ausma @ 2006 11 23, 13:28) O jeigu rūsys drėgnas, ar jos nesupūtų O tie balti gyviai ant fuksijos gali būti baltasparniai, baisiai bjaurūs padarai, išnaikinami tik su ACTARA. Turėjau tokį "džiaugsmą" ir aš prieš keletą metų. Manau, kad rusy geriau - salciai fukcijoms gal nelabai tinka.... O del dregmes, tai tik geriau, kad dregna -maziau laistyti reikes. Del tu baltasparniu - net nezinau ka daryti. Panaudojau namini buda- nuploviau po vandeniu likusius lapus. Aisku-kiausineliai tai liko. Po keliu dienu bandysiu vel nuplauti, paskui - vel... Bet gal geriau iskart purksti insekticidu, isgydyti ir tada jau i rusi kisti
Visos fuksijos pastimpa! Ai, bet jos tokios durnės, kad nelabai ir gaila
O aš visai šaltais nervais nutempsiu fuksijas į rūsį, o pavasarį pažiūrėsiu, kas iš jų gausis
Per tas fuksijas ir kitas geles baigiu ismarinti, vasara balkone su jomis buvo ir fikusas ir petunijos ir pelargonijos, visas jau seniai ismeciau, nes baltasparniai uzpuole, bet fikuso labai gaila butu, jei reiktu ismest, nes didelis yra. Gerai kad paskaiciau sia tema, tai bandysiu dar ACTARA gal pades, Decis nepadejo. Jau pries metus per fuksijas numarinau kiniska roze ir sakiau kad fuksiju daugiau nebepirksiu, bet ateina pavasaris pamatau ju ziedus ir vel uzsimanau, ir baigiasi tuo paciu, kad turiu ismesti ir kitos geles dar nukencia. Praejusi pavasari nusipirkau gal 7 daigus, tai ziedai buvo nerealaus grozio, bet vasaros pabaigoje visas teko ismesti del baltasparniu.
o manoji perziemavojo ant palangės,dabar naujas sakeles leidzia
Sveikutės.Aš turiu tris hibridines fuksijas,tai man jų priežiūra didesnių problemų nesudaro. Vasarą labai gražiai žydėjo,laikiau balkone,visos tetos kai pamatė- prašė atžalėlių. Rudeniop užpuolė baltasparniai-tai nuskyniau visus lapus,nupurskiau actara ir išnyko.Žiemą laikau kambaryje,dabar priskabiau atžalėlių ir naujai užauginsiu.
Aš vakar taip pat apžiūrėjau savo fuksijas. Pasirodo gyvos, leidžia naujas atžalas. Dalį kai paaugs taip pat nuskinsiu ir susodinsiu, kad augtų nauji augaliukai. Kitas paliksiu ant seno krūmo, pažiūrėsiu, kas iš jo išeis.
O aš atsitempiau iš įstiklinto balkono savo dūrą be gyvybės žymių - nežinau kas bus
As irgi saviske jau pries pora savaiciu is rusio atsitempiau - pradejo leisti jaunus uglius, tai bijojau, kad neisstyptu ir nepastiptu. Nauju baltasparniu dar nesimato - bet ir slikstynes gi jie, kaip supratau is jusu patirties....
Tiesa, o kaip jus jas dauginat? Nugenit paaugusius uglius ir ka tada: i vandeni merkiat ar tiesiai i zems kisat? Visai neblogai butu ir man pasidauginti, nes sitas krumas toks senas ir negrazus, issiklaipes...
Aš tai paaugusius nuskabytus ūglius į vandenį kišu,nes mano fuksijos kažkokios poničkos,ne visada nori žemėj įsišaknyt.Ir geriau imt atžalas kai kokios 4 lapų eilės susidaro,nes labai jauni ūgliukai irgi nenori įsišaknydint.O tą seną augalą galima kaip reikiant apkarpyt-per pusę maždaug šakeles,persodint,pamatysit,kaip gražiai augs.Vakar prisodinau draugėm 20 fuksijų, nes labai visos nori:oh O purkšti tai tik actara nuo baltasparnių,niekas kitas nepadeda.
|