QUOTE(buruliuke @ 2009 12 15, 17:23)
kokias kruopas verdat?
QUOTE(Agniska @ 2009 12 15, 18:00) as saviskei verdu tik ant vandens, ir valgo su malonumu tokias koses ypac megsta kukuruzu kose, kasdiena stengiuos virti vis kita kose: grikiu, avizine, ryziu, 5 grudu kose
As verdu vandenyje,paskui pilu pieno ir privirinu,dar sviestuko.Kita karta ir su mesyte kruopas valgo.O kruopas tai yvairias,miezines,avizinius dribsnius,kvieciu dribsnius,grikius.Dar ten kazkokias turiu kur tik 5min,reikia pavirti.Visas valgo.As kita karta ir desreles duodu,o jei ta desrele kartu su kruopom,tai jinai ja valgytu ir valgytu....
QUOTE(Agniska @ 2009 12 15, 15:19) Sveikos, Keliamės pas Jus.Makaronus maniškis irgi labai noriai valgo,o kokį pieną naudojat?Mū?Bet jis labai ilgo galiojimo ....mes tai naudojam ekologišką- Dobilo, tikrai ne Mū, juk jis labai ilgai galioja, nemanau, kad ten yra ko tikro, bet čia kiekvieno reikalas.....kai anksčiau- tai aš irgi tokį pati sau prirkdavau- juk ilgai galioja, nesugįžta greitai- patogu, o ekologiškas labai trumpo galiojimo...nuo metukų kokį paprastą pieną bandysim pilti į košes......o iš grūdinių labiausiai mėgsta manų košę su šviežių braškių uogytėmis
Reiks kuriai mamai savo vaiką paskolint,kad išmokytų pieniškas košes valgyt
QUOTE(Rutkelyte @ 2009 12 15, 18:28) as saviskei verdu tik ant vandens, ir valgo su malonumu tokias koses ypac megsta kukuruzu kose, kasdiena stengiuos virti vis kita kose: grikiu, avizine, ryziu, 5 grudu kose kaip suprantu dribsnius verdi? nes aš irgi dribsnius, tai galvoju , kai kitos mamos rašo kruopas, gal ne dribsniai ten, na aišku soros ar kukurūzai tai jau kruopos. siūlau pabandyti kuskuso kruopas - labai skaniai mūsų pana valgo QUOTE(mindaiva @ 2009 12 15, 23:23) kaip suprantu dribsnius verdi? nes aš irgi dribsnius, tai galvoju , kai kitos mamos rašo kruopas, gal ne dribsniai ten, na aišku soros ar kukurūzai tai jau kruopos. siūlau pabandyti kuskuso kruopas - labai skaniai mūsų pana valgo dribsnius bet mano pana taip obuolius pradejo valgyti, kad jau maisais perku QUOTE(Rutkelyte @ 2009 12 15, 23:40) dribsnius bet mano pana taip obuolius pradejo valgyti, kad jau maisais perku o klausykit dar klausimas - košes ryte ir vakare verdat? kaip valgo vaikai? mūsų ryte košę, pietum daržovės + mėsa ar žuvytė, kiaušinis, pavakariai koks jogurtukas ar varškytė, o vakare košė vėl, ne per daug čia tų košių gaunas? aišku užkandukai visokie dar QUOTE(mindaiva @ 2009 12 16, 11:24) o klausykit dar klausimas - košes ryte ir vakare verdat? kaip valgo vaikai? mūsų ryte košę, pietum daržovės + mėsa ar žuvytė, kiaušinis, pavakariai koks jogurtukas ar varškytė, o vakare košė vėl, ne per daug čia tų košių gaunas? aišku užkandukai visokie dar Musiskis irgi panasiai,tik mes nevalgom nei zuvies,nei kiausinio dar,bet kartu irgi tiek gaunasi QUOTE(Agniska @ 2009 12 15, 20:29) ...galim priimti QUOTE(Rutkelyte @ 2009 12 15, 23:40) del kuskuso bet mano pana taip obuolius pradejo valgyti, ....kas čia per daiktas, tas kuskusas, pirmą kartą girdžiu QUOTE(mindaiva @ 2009 12 16, 12:24) o klausykit dar klausimas -
o mūsų panelytė pasirodo alergiška pienui
tai vat ir laužau sau nuolat galvą, kokius lengvus patiekalus vaikui siūlyt... iš košių ant vandes virtų tai tik avižinę pripažįsta, bet juk nevalgys ji jos kasdien ryte ir vakare gal kas pasiūlyt ką galit? šiaip tai ji mielai kartu su mumis jau viską valgo, tiesiog reikalauja, jei pamato mus valgančius, kad ir su ja dalintumėmes, atskirai nuo jos jau niekaip pavalgyt neišeina, tai patiekalus turim galvot tokius, kad ir skanu visiems būtų, ir mažei priimtina pagal amžių QUOTE(IrinkaLT @ 2009 12 16, 14:18) o mūsų panelytė pasirodo alergiška pienui tai vat ir laužau sau nuolat galvą, kokius lengvus patiekalus vaikui siūlyt... iš košių ant vandes virtų tai tik avižinę pripažįsta, bet juk nevalgys ji jos kasdien ryte ir vakare gal kas pasiūlyt ką galit? šiaip tai ji mielai kartu su mumis jau viską valgo, tiesiog reikalauja, jei pamato mus valgančius, kad ir su ja dalintumėmes, atskirai nuo jos jau niekaip pavalgyt neišeina, tai patiekalus turim galvot tokius, kad ir skanu visiems būtų, ir mažei priimtina pagal amžių ...paskaitinėk, čia ne vienos tavo pienuko nevalgo ar negali valgyti
murce,gerai zinosiu kur kreiptis
O as vakar kuskuso pirkau,bet kaip idomiai jis paruosiamas
O as vakar kuskuso pirkau,bet kaip idomiai jis paruosiamas
o tikrai, kas tas kuskusas QUOTE(mamabalta @ 2009 12 17, 14:34) O as vakar kuskuso pirkau,bet kaip idomiai jis paruosiamas o tikrai, kas tas kuskusas aš perku skanėjos , smulkios kvietinės kruopos
Nu va nors vienas kruopas maniskis valge
sveikos mamytes, as neviltyje, manoji valgo tik po kelius saukstelius, tokia nevalgiuke kad baisu
QUOTE(tastyte @ 2009 12 20, 19:44) sveikos mamytes, as neviltyje, manoji valgo tik po kelius saukstelius, tokia nevalgiuke kad baisu Gal dantys?Nes maniskis irgi silpnai valgo,bet virsuj dantenos labai patine,tai jauciu dantukai,uz tai sunku valgyti.. QUOTE(tastyte @ 2009 12 20, 20:44) sveikos mamytes, as neviltyje, manoji valgo tik po kelius saukstelius, tokia nevalgiuke kad baisu labutis žuvies taukus mums gydytoja sakė nuo metų bandyt, bet nemanau, kad kažkas baisaus nutiks, jei paragausit. valgymas - būna apetito nėra, būna kemša už du miega naktim bele kaip, matyt dantys, pabunda porą kart, keliasi 8-9h, pusryčiams grūdų košė, tada jei nešalta einam į lauką, grįžę užkandam, tada pietų miegas, pietūs, žaidžiam, pavakariai, žaidžiam, vakare išsimaudom, vakarienė ir liuliuku
O del zuvu tauku norejau paklausti,kaip juos pradesim vartoti,tai D vitamina nutraukt?Ar kartu?
As zuvu taukus pradejau duoti nuo 10men.miolers(naturalius).Vitamino d,duoti nereikia.
Girdant žuvies taukus, vit.D vartoti irgi reikia
Na gal reiktu pas savo daktare paklaust,mums sake negerti.
QUOTE(tastyte @ 2009 12 20, 19:44) sveikos mamytes, as neviltyje, manoji valgo tik po kelius saukstelius, tokia nevalgiuke kad baisu zuvu taukus tai mes geriame kartas nuo karto. Vietoje vitamino D. Daznai ir tai uzmirstu. Mes D negeriame nuo pat kudikystes. Nezinau kam jo reikia. 9:00 keliames 9:30 kruopu kose apie 11:00 laukas po lauko MP. 13:30 pietus 14:30 miegam, dar miegodami pavalgom MP 16:30 keliames, uzkandziaujam, paskui einam i lauka is lauko grize pavalgom MP (bet paskutiniu metu pradejo nebenoreti) 19:00 vakariene kruopu kose apie 21:00-22:00 MP ir einam miegot. Maniske tai ziauri nemiegiuke. Nesuprantu kaip jai uztenka per diena tik 2 valandu. Kartais nei tu neismiega. Mano sunus buvo nevalgiukas nuo pat 2 menesiu. Pastoviai trukdavo svorio, pastoviai jam siulyti, priminti. Pats valgyti pradejo tik budamas 4 metu. Nieko ir nesugebejau padaryti, jokie papildai, jokie vitaminai neveikia. Toks ir liko iki siol. Kiti vaikai tai isauga ir kazkuriuo metu pradeda valgyti. Gal ir mums taip kazkada nutiks. Papildyta: kas zino kiek musu amziaus vaikas turetu isgerti skysciu? itariu, kad maniske gauna per mazai. QUOTE(skruzdeda @ 2009 12 22, 00:24) Mano sunus buvo nevalgiukas nuo pat 2 menesiu. Pastoviai trukdavo svorio, pastoviai jam siulyti, priminti. Pats valgyti pradejo tik budamas 4 metu. Nieko ir nesugebejau padaryti, jokie papildai, jokie vitaminai neveikia. Toks ir liko iki siol. Kiti vaikai tai isauga ir kazkuriuo metu pradeda valgyti. Gal ir mums taip kazkada nutiks. na nezinau kaip ten su tais isaugimais, maniskiui jau 10 metu yra, bet pusryciu nevalgo, po mokyklos pietu nenori, vakarienes neskuba valgyti. iki metu uztenka MP, jei geria, normaliai tustinasi ir slapinasi, tai uztenka skysciu QUOTE(Rutkelyte @ 2009 12 22, 00:29) iki metu uztenka MP, jei geria, normaliai tustinasi ir slapinasi, tai uztenka skysciu manau, skysciu kiekvienam vaikui savaip reikia... maniske tai pvz. per diena vandens ir arbateliu ne maziau puslitrio islaka
Maniske kaip kada su tais skysciais,bet buna kad per diena kokius 300ml.isgeria,neskaitant dar misinelio.
Musu diena tokia:
7-8 val keliasi, geriam piena 80-110 ml 9-11 vel eina miegot 11val valgom kelis saukstelius koses ar sriubos ar ko kito 13 val miegam iki kokiu 16val 16val valgom vel keli sauksteliai tik 18val miegas (30-40 min) 20 val vakariene keli sauksteliai 21val nakties miegas 24h geriam misunuka 140ml 3.00h misinukas 140ml 7-8 keliames ir vel viskas nuo pradziu..... Kaip galvojat ar viskas normalu tiek miegojime ir tokiam valgyme? Arbatu negeriam, misinuko diena kartais pries miega, jokiu varskyciu, sureliu, pirktiniu kosiu neikisi. Megstam makaronus, ryzius, avizine kose, virta kiausini ir pan. Migdomes labai sunkiai QUOTE(tastyte @ 2009 12 22, 13:04) Musu diena tokia: 7-8 val keliasi, geriam piena 80-110 ml 9-11 vel eina miegot 11val valgom kelis saukstelius koses ar sriubos ar ko kito 13 val miegam iki kokiu 16val 16val valgom vel keli sauksteliai tik 18val miegas (30-40 min) 20 val vakariene keli sauksteliai 21val nakties miegas 24h geriam misunuka 140ml 3.00h misinukas 140ml 7-8 keliames ir vel viskas nuo pradziu..... Kaip galvojat ar viskas normalu tiek miegojime ir tokiam valgyme? Arbatu negeriam, misinuko diena kartais pries miega, jokiu varskyciu, sureliu, pirktiniu kosiu neikisi. Megstam makaronus, ryzius, avizine kose, virta kiausini ir pan. Migdomes labai sunkiai manau kad reiktu atpratint nakti nuo misinuko. tada gal diena geriau valgys. maniske irgi valgydavo kartus nakti,o diena ne koks apetitas budavo. bet dabar kai atpratinau tai dienom gerai valgo viska. o del miego, tai pavydziu tau. dziaukis kol dar miega QUOTE(waidoshele @ 2009 12 22, 13:09) manau kad reiktu atpratint nakti nuo misinuko. tada gal diena geriau valgys. maniske irgi valgydavo kartus nakti,o diena ne koks apetitas budavo. bet dabar kai atpratinau tai dienom gerai valgo viska. o del miego, tai pavydziu tau. dziaukis kol dar miega o kaip atpratint tokio amziaus vaika nuo naktiniu valgymu? manoji buna ir 3 kartus pienuko atsigert atsikelia per nakti, po nedaug tiesa geria (apie 80 ml), bet vistiek reikalauja, ir jokiom arbatelem nenuraminsi QUOTE(IrinkaLT @ 2009 12 22, 14:53) o kaip atpratint tokio amziaus vaika nuo naktiniu valgymu? manoji buna ir 3 kartus pienuko atsigert atsikelia per nakti, po nedaug tiesa geria (apie 80 ml), bet vistiek reikalauja, ir jokiom arbatelem nenuraminsi ir as bandziau arbatos iduoti, atsigeria 20 ml ir po pusvalanduko vel pieno reikalauja, bet as dar tai neuzsiemiau atpratinti nuo misinuko, bet greit galvoju tai pradesiu daryti, manau gal reiktu karves piena atvirinta pradzioje pasiulyti jis ne toks skanus kaip misinukas (nesaldus) gal po truputi atprastu, arba kad ir vel po 20 min atsibunda vel duoti arbatos jei keliasi. Man idomu kaip dienos ta grafika pasistumdyti reiketu, man keista kad greit metukai o per diena dar tris kartus migdomes QUOTE(tastyte @ 2009 12 22, 18:30) ir as bandziau arbatos iduoti, atsigeria 20 ml ir po pusvalanduko vel pieno reikalauja, bet as dar tai neuzsiemiau atpratinti nuo misinuko, bet greit galvoju tai pradesiu daryti, manau gal reiktu karves piena atvirinta pradzioje pasiulyti jis ne toks skanus kaip misinukas (nesaldus) gal po truputi atprastu, arba kad ir vel po 20 min atsibunda vel duoti arbatos jei keliasi. Man idomu kaip dienos ta grafika pasistumdyti reiketu, man keista kad greit metukai o per diena dar tris kartus migdomes o tokio amziaus vaikai jau turi miegoti visa nakti? QUOTE(IrinkaLT @ 2009 12 22, 14:53) o kaip atpratint tokio amziaus vaika nuo naktiniu valgymu? manoji buna ir 3 kartus pienuko atsigert atsikelia per nakti, po nedaug tiesa geria (apie 80 ml), bet vistiek reikalauja, ir jokiom arbatelem nenuraminsi kai bandziau atpratint tai man irgi jokios arbateles nepadejo, nei vandenukas. po to pabandziau tiesiog nieko neduot, o pasupt ir pamigdyt. is pradziu pyko,bet kai suprato kad misinuko negaus nurimo. po dvieju dienu jau nereikalavo. gal tiesiog pasiseke. bet keliasi ji ir dabar naktim tik valgyt nepraso, idedu soskyte, paglostau ir toliau miega. Papildyta: QUOTE(Rutkelyte @ 2009 12 22, 20:06) o tokio amziaus vaikai jau turi miegoti visa nakti? miegot visa nakti tai neturi. bet pagal viska valgyt naktim tai neturetu. kiti vaikai keliasi ir iki 3 metu atsigert vandenuko ar siaip. bet valgyt yra nesveika naktim QUOTE(tastyte @ 2009 12 22, 11:04) Musu diena tokia: 7-8 val keliasi, geriam piena 80-110 ml 9-11 vel eina miegot 11val valgom kelis saukstelius koses ar sriubos ar ko kito 13 val miegam iki kokiu 16val 16val valgom vel keli sauksteliai tik 18val miegas (30-40 min) 20 val vakariene keli sauksteliai 21val nakties miegas 24h geriam misunuka 140ml 3.00h misinukas 140ml 7-8 keliames ir vel viskas nuo pradziu..... Kaip galvojat ar viskas normalu tiek miegojime ir tokiam valgyme? Arbatu negeriam, misinuko diena kartais pries miega, jokiu varskyciu, sureliu, pirktiniu kosiu neikisi. Megstam makaronus, ryzius, avizine kose, virta kiausini ir pan. Migdomes labai sunkiai
[quote=skruzdeda,2009 12 22, 23:14]
[/quote o as esu nustebus, kad jusiske tiek miega. manoji tik 15 min per visa diena!!! Tol kol MP valgo tol dar pasnaudzia ir tiek
sveikutės
QUOTE(Rutkelyte @ 2009 12 22, 19:06) o tokio amziaus vaikai jau turi miegoti visa nakti? mano, tai nuo 2mėn išmiega visą naktį, 10 valandų. kai tik prasidėjo mišinys, tai taip ir miegas ilgas prasidėjo, nors dar darydavom tokį dalyką, kad visą vakarą miegot neleisdavom, tai taip ir perlaužėm QUOTE(ICJ @ 2009 12 23, 00:19) o as esu nustebus, kad jusiske tiek miega. manoji tik 15 min per visa diena!!! Tol kol MP valgo tol dar pasnaudzia ir tiek maniškis, tai miega 3 kartus per dieną po 1-1,5val gal kas kokį košės receptą pasiūlytų? jau visai nėra fantazijos
Tikrai gerai kai tiek daug miegat
nu matau, kad labai skiraisi miegas.
O kiek jusiskiai sveria? Maniske 11,600 kg Cia idomu per viduriuka ar i didesne puse? Sunus tai atsimenu metuku svere 10 kg, bet sakydavo kad plonas ir menkas labai.
Laba diena
QUOTE(skruzdeda @ 2009 12 24, 16:18) nu matau, kad labai skiraisi miegas. O kiek jusiskiai sveria? Maniske 11,600 kg Cia idomu per viduriuka ar i didesne puse? Sunus tai atsimenu metuku svere 10 kg, bet sakydavo kad plonas ir menkas labai. maniske mergyte metuku svere 9.7 kg, bet visi sako, kad ji putlute, nors man ji atrodo normali - tokia ne kaulu rinkinukas, bet ir ne rauksliuku savininke Linkiu ramios Kūčių vakarienės, džiaugsmingų šv. Kalėdų bei laimingų 2010-ųjų metų QUOTE(skruzdeda @ 2009 12 24, 15:18) nu matau, kad labai skiraisi miegas. O kiek jusiskiai sveria? Maniske 11,600 kg Cia idomu per viduriuka ar i didesne puse? Sunus tai atsimenu metuku svere 10 kg, bet sakydavo kad plonas ir menkas labai. Manau cia i didesne puse Maniskis sveria 11kg ir ugis kazkur apie 82cm
kelios dieneles ir mano maziukei bus metukai. Dar nebuvome pas daktare, tai tiksliai nezinau koks ugis ir svoris, bet manau sversim 11 kg ir busim paaugusios iki 80 cm
kaip nekeista, mazoji nebenori jokiu pirktiniu skaniu tyreliu ar kosiu - nori tik suaugusiuju maisto, ir pieno mazai geria - nori mano geriamos arbatos QUOTE(tastyte @ 2009 12 22, 10:04) Musu diena tokia: 7-8 val keliasi, geriam piena 80-110 ml 9-11 vel eina miegot 11val valgom kelis saukstelius koses ar sriubos ar ko kito 13 val miegam iki kokiu 16val 16val valgom vel keli sauksteliai tik 18val miegas (30-40 min) 20 val vakariene keli sauksteliai 21val nakties miegas 24h geriam misunuka 140ml 3.00h misinukas 140ml 7-8 keliames ir vel viskas nuo pradziu..... Kaip galvojat ar viskas normalu tiek miegojime ir tokiam valgyme? Arbatu negeriam, misinuko diena kartais pries miega, jokiu varskyciu, sureliu, pirktiniu kosiu neikisi. Megstam makaronus, ryzius, avizine kose, virta kiausini ir pan. Migdomes labai sunkiai Oho,as manau,kad ji labai labai mazai valgo QUOTE(Rutkelyte @ 2009 12 24, 22:38) maniske mergyte metuku svere 9.7 kg, bet visi sako, kad ji putlute, nors man ji atrodo normali - tokia ne kaulu rinkinukas, bet ir ne rauksliuku savininke Linkiu ramios Kūčių vakarienės, džiaugsmingų šv. Kalėdų bei laimingų 2010-ųjų metų Augini manekene,nenusimink. Maniske 9men.svere 8200gr,ir 72cm.buvo,dabar eisim tik metuku,bet itariu daug nesikeis duomenys Cia diskutavot apie zuvu taukus ir D3,tai as abu duodu jau senai.D nuo menesio o taukus,berods nuo 5menesiu mums gydytoja liepe duot.
kas zino, kaip vaika reikia pripratinti prie pieno? Gal pamazu pradeti deti i koses? Sakiau kai sueis metukai, pradesiu pratinti prie karves pieno.
mums po keliu dienu pirmas jubiliejus,sveriam 8.300kg o ugis mazdaug 74cm.vadinam ja cole
|