QUOTE(Ende @ 2010 05 14, 10:40)
As smulkiai supjaustau ir dar per blenderi truputi pertrinu. Kartais duodu tiesiog labai smulkiai supjauscius, bet reciau - maziau suvalgo taip
QUOTE(Ende @ 2010 05 14, 09:40) Aš iki 1,5 metų planuoju mišinuką duoti tikrai. Čia dėl tų visų pienų- mišinių galima ginčytis iki nukritimo. Kiekvienas renkasi kaip nori Noriu paklausti kokiu pavidalu mėsytę ruošiate leliams savo? Smulkinate, ar gabaliukais duodate? Malta, gabaliukais dar mesos neduodu. Darzoves valgem gabaliukais sekmingai o dabar kazkas atsitiko ir jokio gabaliuko nekramto QUOTE(Dolce55 @ 2010 05 15, 12:12) Malta, gabaliukais dar mesos neduodu. Darzoves valgem gabaliukais sekmingai o dabar kazkas atsitiko ir jokio gabaliuko nekramto Gal dantukai kalasi, kad biškį skauda kramtyti? QUOTE(Dolce55 @ 2010 05 15, 15:06) Dabar lyg ir ramu, bet - kam vargti kramtyt jei galima tik ryti Tada šiaip įsidirbinėja QUOTE(Ende @ 2010 05 15, 14:21) Tada šiaip įsidirbinėja Tokia pati situacija ir pas mus Tiesa siandien tetukas truputi ledais pamaitino tai patenkinta buvo QUOTE(Arvika @ 2010 03 22, 13:41) Mes piena naudojame parduotuvini, todel jo neviriname, o pasildau taip, kaip misineli ruosdama. Taip patare gydytoja, sake, kad jau jo kaitinti nereikia. Taip ir darome ir viskas gerai su pilveliu. Gal kiek paketejo visuriukai, bet duodu daugiau vandenuko,obuoliuko, tada geria viskas buna. Kokį pienuką perkat-1 proc? QUOTE(Dolce55 @ 2010 05 21, 00:41) Aš irgi esu davusi paragaut ledų. APlamai, paragaut esu davusi DOBILAS jogurto, kefyro, sumaišyto su tyrele, sausainių GAIDELIS ir LIETUVOIŠKA PASAKA. Košyčių grūdinių nemėgsta. O mėsytę- tik duok. Ypač kotletukus. Dar patiko liežuvis QUOTE(Singė @ 2010 05 23, 21:06) Kokį pienuką perkat-1 proc? Aš irgi esu davusi paragaut ledų. APlamai, paragaut esu davusi DOBILAS jogurto, kefyro, sumaišyto su tyrele, sausainių GAIDELIS ir LIETUVOIŠKA PASAKA. Košyčių grūdinių nemėgsta. O mėsytę- tik duok. Ypač kotletukus. Dar patiko liežuvis Mes ir valgom galima sakyt kiekviena diena jogurtus, sausainius, varske, surelius, kefyro kazko nelabai geria. Pienelio parduotuvinio bandziau duot 2,5 rieb., uzvirinau, bet jo negere ir truputi pabere tai daugiau nebeduodu. balinu tik kosytes. O kaip ruosiat kotletukus? QUOTE(Dolce55 @ 2010 05 24, 00:14) Mes ir valgom galima sakyt kiekviena diena jogurtus, sausainius, varske, surelius, kefyro kazko nelabai geria. Pienelio parduotuvinio bandziau duot 2,5 rieb., uzvirinau, bet jo negere ir truputi pabere tai daugiau nebeduodu. balinu tik kosytes. O kaip ruosiat kotletukus? Darau tokius, kaip sau (na panašiai, kaip sau)-tik mažiau prieskonių dedu, bet jų kažkiek dedu. Mušu 1 kiaušinį, dedu dažnaiusiai manų ir kapotą mėsytę. Viskas. O jūs kokį jogurtuką ir kokią varškytę perkat? QUOTE(Singė @ 2010 05 24, 08:12) Darau tokius, kaip sau (na panašiai, kaip sau)-tik mažiau prieskonių dedu, bet jų kažkiek dedu. Mušu 1 kiaušinį, dedu dažnaiusiai manų ir kapotą mėsytę. Viskas. O jūs kokį jogurtuką ir kokią varškytę perkat? Jogurta is pradziu daviau dobila, ir dar kazkoki nepamenu pavadinimo
Sveikos mamytes.Norejau pasiklausti ka zadat nuo metuku duot savo mazyliams?T.y koki misinuka?Seip as dar pati maitinu,bet tik ryte ir vakare.Papildomai duodu NAN3.
QUOTE(pupy @ 2010 05 24, 14:28) Sveikos mamytes.Norejau pasiklausti ka zadat nuo metuku duot savo mazyliams?T.y koki misinuka?Seip as dar pati maitinu,bet tik ryte ir vakare.Papildomai duodu NAN3. aš pati maitinau iki 1 m. 4 mėn., tada bandžiau duoti pieno pirktinio, išgirdau gydytojo nuomonę, kad vaikams iki 2 metų reikia mišinuko. nupirkau, mano merginai jis nepatiko QUOTE(Rutkelyte @ 2010 05 24, 14:11) aš pati maitinau iki 1 m. 4 mėn., tada bandžiau duoti pieno pirktinio, išgirdau gydytojo nuomonę, kad vaikams iki 2 metų reikia mišinuko. nupirkau, mano merginai jis nepatiko Man gydytoja balint koses liepe nuo 6 menesio pirktiniu pienu, o kaip nuvaziavom 10 menesiu tai sake tik duok gerti pieno nes as pasakiau kad misnio nenoriu daug duoti kieteja viduriukai, tai jei viskas bus gerai tai pereisim prie pirktinio pieno, pabandysiu duoti liesesni nei 2,5 rieb. ir liepe butinai uzvirinti
Prieš porą dienų atradau labai gerą dalyką, kuris labai patiko ir mano mažiukui. Tikiuosi, kad patiks ir jūsiškiams
Nusipirkite paprasto kefyro maišelyje (tetrapak'ai netinka), įdėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite per naktį, kad gerai sušaltų. Išimkite iš šaldytuvo, prakirpkite ir nulupkite maišelį. Įdėkite į dvigubą marlės maišelį ar šiaip tiesiog sulenktą marles gabaliuką, o tą marlę įdėkite į kiaurasamtį. Kiaurasantį galit pakabint virš puodo, kad turėtų kur skystimėlis nuvarvėt. Kai kefyras atitirps ir nuvarvės skystimėlis, marlėje liks labai skani varškytė. Kažkas panašaus į ricotą ar mascarponės sūrį. Į šią varškytę aš dar primaišau šaldytų sutrintų uogų, trintą obuolį ar bananą. Tikrai labai skanu, maniškis, kuris šiaip labai nevalgus, lapnoja, kad net ausys raitosi. Ir dar svarbus momentas šiais krizės laikais - tai žymiai pigiau nei pirkti vaikiškas varškytes QUOTE(brindamor @ 2010 06 01, 00:20) Prieš porą dienų atradau labai gerą dalyką, kuris labai patiko ir mano mažiukui. Tikiuosi, kad patiks ir jūsiškiams Nusipirkite paprasto kefyro maišelyje (tetrapak'ai netinka), įdėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite per naktį, kad gerai sušaltų. Išimkite iš šaldytuvo, prakirpkite ir nulupkite maišelį. Įdėkite į dvigubą marlės maišelį ar šiaip tiesiog sulenktą marles gabaliuką, o tą marlę įdėkite į kiaurasamtį. Kiaurasantį galit pakabint virš puodo, kad turėtų kur skystimėlis nuvarvėt. Kai kefyras atitirps ir nuvarvės skystimėlis, marlėje liks labai skani varškytė. Kažkas panašaus į ricotą ar mascarponės sūrį. Į šią varškytę aš dar primaišau šaldytų sutrintų uogų, trintą obuolį ar bananą. Tikrai labai skanu, maniškis, kuris šiaip labai nevalgus, lapnoja, kad net ausys raitosi. Ir dar svarbus momentas šiais krizės laikais - tai žymiai pigiau nei pirkti vaikiškas varškytes labai sudomino QUOTE(brindamor @ 2010 06 01, 00:20) Kažkas panašaus į ricotą ar mascarponės sūrį. Į šią varškytę aš dar primaišau šaldytų sutrintų uogų, trintą obuolį ar bananą. Tikrai labai skanu, maniškis, kuris šiaip labai nevalgus, lapnoja, kad net ausys raitosi. Ir dar svarbus momentas šiais krizės laikais - tai žymiai pigiau nei pirkti vaikiškas varškytes nu tiesiog super receptukas QUOTE(brindamor @ 2010 06 01, 00:20) Prieš porą dienų atradau labai gerą dalyką, kuris labai patiko ir mano mažiukui. Tikiuosi, kad patiks ir jūsiškiams Nusipirkite paprasto kefyro maišelyje (tetrapak'ai netinka), įdėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite per naktį, kad gerai sušaltų. Išimkite iš šaldytuvo, prakirpkite ir nulupkite maišelį. Įdėkite į dvigubą marlės maišelį ar šiaip tiesiog sulenktą marles gabaliuką, o tą marlę įdėkite į kiaurasamtį. Kiaurasantį galit pakabint virš puodo, kad turėtų kur skystimėlis nuvarvėt. Kai kefyras atitirps ir nuvarvės skystimėlis, marlėje liks labai skani varškytė. Kažkas panašaus į ricotą ar mascarponės sūrį. Į šią varškytę aš dar primaišau šaldytų sutrintų uogų, trintą obuolį ar bananą. Tikrai labai skanu, maniškis, kuris šiaip labai nevalgus, lapnoja, kad net ausys raitosi. Ir dar svarbus momentas šiais krizės laikais - tai žymiai pigiau nei pirkti vaikiškas varškytes Aciu,reiks isbandyti
Mano dukrytė absoliučiai nevalgo mėsos ir daržovių. Nei trintų, nei blennderiuotų, nei nesmulkintų. Valgo tik grūdines visokias košes (avižų, grikių, 4 grūdų, sorų, kukurūzų, manų, kviečių, miežių ir t.t.) ir pieno produktus (jogurtas, varškė, kefyras). Neramu, man kad mėsos nevalgo visai. Kuo galima būti pakeisti mėsą, kad gautų reikalingų maistinių medžiagų organizmas?
QUOTE(brindamor @ 2010 06 01, 01:20) Nusipirkite paprasto kefyro maišelyje (tetrapak'ai netinka labai ačiū už tokį idomų receptuką vakar paprašiau,kad vyras jau lėktų kefyro.grįžta-su tetrapaku tai manau tinka ir tetrapakas,tik išpilt reikia QUOTE(Širšiukė @ 2010 06 04, 11:16) labai ačiū už tokį idomų receptuką vakar paprašiau,kad vyras jau lėktų kefyro.grįžta-su tetrapaku tai manau tinka ir tetrapakas,tik išpilt reikia as jau tokio pasigaminau QUOTE(Kvaksytė @ 2010 06 02, 16:30) Mano dukrytė absoliučiai nevalgo mėsos ir daržovių. Nei trintų, nei blennderiuotų, nei nesmulkintų. Valgo tik grūdines visokias košes (avižų, grikių, 4 grūdų, sorų, kukurūzų, manų, kviečių, miežių ir t.t.) ir pieno produktus (jogurtas, varškė, kefyras). Neramu, man kad mėsos nevalgo visai. Kuo galima būti pakeisti mėsą, kad gautų reikalingų maistinių medžiagų organizmas? Pabandyk padaryti kraujo tyrima, gal jai nieko netruksta QUOTE(Neziniuke81 @ 2010 06 04, 13:28) Pabandyk padaryti kraujo tyrima, gal jai nieko netruksta Mesyte juk galima paslepti, abuoliu tyreleje, arba i darzoviu-mesos tyrele idejus virto obuolio, as taip dariau kai pas mane ji mesos ir darzoviu visai nevalge
As savo karalaiciui koses rudines nuo 6 men jau duodu, viskas
QUOTE(aga26 @ 2010 06 15, 22:08) Mesyte juk galima paslepti, abuoliu tyreleje, arba i darzoviu-mesos tyrele idejus virto obuolio, as taip dariau kai pas mane ji mesos ir darzoviu visai nevalge Na gal reikes pabandyti su obuoliu, man kazkaip atrodo, kad gali pilvuka paleisti maisant mesyte, darzoves ir dar vaisius Mamytes, gal pasidalintumete, kaip gaminate varskyte mazuliams?
mes varskyte perkam, bet tas receptukas su kefyru
QUOTE(brindamor @ 2010 06 01, 00:20) Prieš porą dienų atradau labai gerą dalyką, kuris labai patiko ir mano mažiukui. Tikiuosi, kad patiks ir jūsiškiams Nusipirkite paprasto kefyro maišelyje (tetrapak'ai netinka), įdėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite per naktį, kad gerai sušaltų. Išimkite iš šaldytuvo, prakirpkite ir nulupkite maišelį. Įdėkite į dvigubą marlės maišelį ar šiaip tiesiog sulenktą marles gabaliuką, o tą marlę įdėkite į kiaurasamtį. Kiaurasantį galit pakabint virš puodo, kad turėtų kur skystimėlis nuvarvėt. Kai kefyras atitirps ir nuvarvės skystimėlis, marlėje liks labai skani varškytė. Kažkas panašaus į ricotą ar mascarponės sūrį. Į šią varškytę aš dar primaišau šaldytų sutrintų uogų, trintą obuolį ar bananą. Tikrai labai skanu, maniškis, kuris šiaip labai nevalgus, lapnoja, kad net ausys raitosi. Ir dar svarbus momentas šiais krizės laikais - tai žymiai pigiau nei pirkti vaikiškas varškytes dekui dekui, idomus receptelis tad ismeginsime
Mes irgi pabandėm šitą kefyro-varškės receptą, labai geras dalykas. Dar dėjau į bulvių košę su špinatais, labai gerai tinka
QUOTE(aga26 @ 2010 06 15, 22:08) Mesyte juk galima paslepti, abuoliu tyreleje, arba i darzoviu-mesos tyrele idejus virto obuolio, as taip dariau kai pas mane ji mesos ir darzoviu visai nevalge maniske irgi geriau dazniausiai valgo pirktines, manau todel, kad ten visokiu ryziu krakmolo prideta ir gaunasi tokia glitele, kosyte, o ,kai savo padarau, tai daugiau palaida, jei bulves maziau
jatau tas receptukas isgelbejo mus su kefyru, dapyliau misinuko aciu autorei Labai
siandien padariau su krutinele vistienos troskinuka, valgem abi, bet ne daugiau nei ji savo koses suvalgo
maniskiui irgi beveik 11 men, su maistu - siaubiakas...
Sulciu - negeria vaisiu - nevalgo, nei pirktiniu tyreliu, nei is darzo, vaisines arbatos tai pat NE varske - ne kefyras, jogurtas - ne mesa su darzovem gerai, koses grudines irgi dar nieko... Bandysim su tuo kefyru uzsaldytu pergudrauti gal pavyks...
Sveikos, mamytes
o jus neduodate savo maziukams sumustiniu? as nuperku geros daktariskos desrytes, sviestuko, batono. kerta kaip didelis vyras QUOTE(vaida_m @ 2010 07 06, 11:12) Sveikos, mamytes o jus neduodate savo maziukams sumustiniu? as nuperku geros daktariskos desrytes, sviestuko, batono. kerta kaip didelis vyras gal ankstoka dar buvo keptiem kiausiniam
nors mes dar mazesni uz jus, bet kartais apsilankom cia ir pasiskaitinejam, kad kaip valgot
QUOTE(Arvika @ 2010 03 31, 14:55) As verdu ant pieno, jei turiu 1% riebumo, tai neskiedziu, jei 2,5%tai su vandenuku puse ant puses taip panasiai. as taip pat kosytes verdu pienuke, tik verdu 2,5 % riebumo ir neskiedziu vandenuku....
pritariu nuomonei, kad sumustiniams dar ankstoka, ypatingai su daktariska desra... as pati jos nevalgau, tai kudikiui net minties neturiu jos duoti.
Manau toks vaikiukas mielai valgytu sumustinius, visiem vaikam jie patinka praktiskai, ir galima butu galvos nesukti, kad nevalgo to ar ano, bet as manau musu mamu ir yra uzduotis kuo ilgiau vaikiuka ismaitiniti kuo sveikiau ir ivairiau. As asmeniskai pirmenybe teikiu naturaliam sveikam maistui, sumustiniu, hamburgeriu picu ir t.t dar spes atsivalgyt, o kol nemoka prasyt parduotuvej chipsu, tegul valgo koshes QUOTE(vaida_m @ 2010 07 06, 10:12) Sveikos, mamytes o jus neduodate savo maziukams sumustiniu? as nuperku geros daktariskos desrytes, sviestuko, batono. kerta kaip didelis vyras Atleiskit, bet prie tokio meniu, tai greit ir kebabus su cepelinais galesit duot. Papildyta: QUOTE(monikucia @ 2010 07 06, 23:22) pritariu nuomonei, kad sumustiniams dar ankstoka, ypatingai su daktariska desra... as pati jos nevalgau, tai kudikiui net minties neturiu jos duoti. Manau toks vaikiukas mielai valgytu sumustinius, visiem vaikam jie patinka praktiskai, ir galima butu galvos nesukti, kad nevalgo to ar ano, bet as manau musu mamu ir yra uzduotis kuo ilgiau vaikiuka ismaitiniti kuo sveikiau ir ivairiau. As asmeniskai pirmenybe teikiu naturaliam sveikam maistui, sumustiniu, hamburgeriu picu ir t.t dar spes atsivalgyt, o kol nemoka prasyt parduotuvej chipsu, tegul valgo koshes Pritariu visoms mintims.
sakykite netycia nugirdau kad pirktinis pienukas leliukams gadina dantukus
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 02 18, 09:44) maniske irgi valgo beveik viska ka valgom mes.jai labai patinka guliasas su bulviu kose,makaronai su kokiu nors padaziuku,sriubu dar duot nebandziau bet reiks jau bandyt,mielai valgo grikiu ir ryziu koses.Tik vat noriu duot jai liesos varskes paragaut su grietine ir zipsneliu cukraus.gal valgis. geriau ne su grietine , o su naturaliu jogurtu QUOTE(Širšiukė @ 2010 06 04, 10:16) labai ačiū už tokį idomų receptuką vakar paprašiau,kad vyras jau lėktų kefyro.grįžta-su tetrapaku tai manau tinka ir tetrapakas,tik išpilt reikia nelabai suprantu kodel tetrapakai netinka, as kaip tik su tokiu dariau pirma karta (si recepta seniai zinau), ir viskas puikiai gaunasi...
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|