Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 11mėn. vaikučių dienos meniu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Fikas
Sveikos,

išsisėmiau kažkaip. Ryte vis valgydavom košę kol maži vakare irgi. Ką Jus duodate apie 11mėn. mažyliui pusryčiams ir po pietinio miego, tarp pietu ir vakarienes.
Mes valgome taip: 9val. pusryčiai:košė, jogurtas, sausi pusryčiai su pienu.
13val. Petūs: sriuba su mėsyte, daržoves su mėsyte
apie 17val. sausainiai, jogurtas, varškė, ka dar galima duoti???????
19val. vakariene, košė, pieniška sriuba.
Trio
Man jau irgi tos košės nusibodo (laimei, mergaitėms ne), bet nelabai ką čia ir prigalvosi - juk maistinga. Prisipirkus turiu jų visokiausių. Pusryčiams mes kartais paįvairinimui išsikepam kiaušinienės (tos skystos su pienuku) - labai skanu (bet gal jūs dar kiaušinių nevalgot?). Pietums 2 kartus per savaitę valgom žuvį. Vakarienei dažniausiai irgi košė (vakare ją darau saldesnę - įdedu šaldytų uogų). Kartais išverdu bulvių košės ir duodu užsigerti kefyro.

O tarpiniam maitinimui duodu dar tyrelės (pati gaminu, sutrinu su smulkintuvu, pvz. obuolys, obuolys-bananas, obuolys-saldytos uogos ir pan.), banano, supjaustyto gabaliukais, kefyro, javinukų, desertui labai mėgsta keptus obuolius.

Tiesa, mūsų tvarkaraštis šiek tiek kitoks - anksčiau valgom vakarienę:
7.15-7.30 mišinukas, 9 - pusryčiai, 11.30 - jogurtas/varškė/tyrelė...), 13 - pietūs, 17 - vakarienė, 20 - mišinukas ir į lovytes.

Tikiuosi, kitos turės ką daugiau pasiūlyti. Man irgi labai įdomu.
KVL
Mano pypliukas pusryčiams (kartais gana ankstyviems) neatsisako paprastų varškėtukų (dar vadinamų tinginukais) -kartais su jugustu, kartais su uogom. O šiaip, aišku, pagrindinis maistas košės su įv. priedais - su obuoliu, su uogiene, su trupučiu varškės, kartais kokį putpelės kiaušinį įmušu, grikius mėgsta su Panerio dešra. Kaip variantą išbandėm - smulkius virtus makaronus su sūriu. Miegai vis dar du. Tai po ankstesniojo (~12 val) užkanda ką nors, kad į lauką alkanas neitų - keptą ar troškintą obuolį, džiuvėsių, virtą kiaušinį. Jei jau visai badas į akis žiūri - tai gauna bryzelį lašinių. Po antrojo (paprastai ~17-17.30val) - kokį blyną, tai ko pietums nesuvalgė arba bando ką nors iš mano lėkštės nugvelbti. Vakarienę valgo vėlokai ~20-20.30, paprastai košę. Tai tiek.
laguna
As duodavau kas diena vis kitokia kose. Buvau tiek prisipirkus, kad pasikartodavo gal pora kartu per savaite. Ypac patiko avyzu selenu kose.
tukituk
Sveikos mamytės,
užkliuvau ir aš už šitos temos, galvoju, gal kokių pasiūlymų rasiu. Nes jau visiškai fantazija išseko, kaip galima būtų paįvairinti dukrytės maisto racioną. Valgo ji gerai, apetitu nesiskundžia, jai 10 mėnesių, nealergiška. Mūsų dienos menių panašus. Pusryčiams košė su kokiom nors uogom, pietums - daržovienė( tai su kiauliena, tai su veršiena, tai su stirniena, tai su vištiena...) Na o vakarienei dažniausiai jogurtas su varške plius visokie pagardinimai: bananas, obuolys, uogienė... Na, keptas obuolys man dar naujiena, būtinai jau rytoj tai padarysiu. ax.gif Kas dar kokių netradicinių patiekalų pasiūlys?
Fikas
AS išbadžiau dar i jogurta pritrupinau sausu pusryciu, buna leituviskis Jo tokie ratukai, labai skanus. Kai isbrinko manisksi labai skaniai valge. drinks_cheers.gif
migliux
Kol mano mažoji valgo, tai duodu Bebi košes, kai atsibos, duosiu dribsnių smile.gif
tauskalyte
QUOTE(Fikas @ 2005 02 27, 15:00)
Sveikos,

išsisėmiau kažkaip. Ryte vis valgydavom košę kol maži vakare irgi. Ką Jus duodate apie 11mėn. mažyliui pusryčiams ir po pietinio miego, tarp pietu ir vakarienes.
*

as irgi turiu tokia pacia beda smile.gif nes jau tas mano pyplys atrodo nebevalgo nieko ka duodu, gal jau irgi atsibodo..... kartais jau idedu druskytes, kartais ir grietines puse saukstuko, kad nors kiek skaniau....... ar jus dedat druskos i darzoves???
o siaip mes irgi labai panasiai maitinames, kaip cia visos mamos parase........ tikrai nieko kazko idomesnio.... beje, idomu kokia pieniska sriuba duodat, kokio tirstumo????? , nes as sriubos kaip ir visai neduodu. pietum valgom paprasiciausia darzoviene su mesyte... maniski dar valgo kukuruzus tuos ispustus. ten sudetis kukuruzu miltai, druska ir cinamonas, daugiau nieko. jie greit tirpsta, dantu ne per daugiausiai turim, tai jam jie tinka.
Migele
KVL gal gali savo varsketuku recepta parasysi, kadangi pati tokiu dalyku nemegau, tai ir virti nemoku, o mano kliackui gal patiktu.
Siaip mes irgi panasiai valgom, tik dar tarp maitinimu as sutrinu kokius tris sausainius ir itarkuoju obuolio, labai skaniia valgo ir aplamai mano vaikas matyt bus miltinis, atsisako valgyt mesyte tik pridek sauksta prie burnytes iskart nusisuka cry.gif

KVL
[quote=Migele,2005 03 11, 13:46]
KVL gal gali savo varsketuku recepta parasysi,
Varsketukams prireiks:
- varskes (bandymų keliu nustatyta, kad skaniausia Bios, bet visai tinka ir Saulės pieno liesa arba pusriebė), jei imsi pakelį, tai teks patiekalą dalintis su pagrindiniu valgytoju, jei gaminsi tik jam - užteks ir pusės pakelio;
- kiaušinio (jei varškės 1/2 pakelio, užteks tik baltymo). Jei bus noras paeksperimentuoti - galima naudoti putpelės kiaušinius - prireiks poros;
- miltų pora šaukštų (kiekį pareguliuosi paskui).

varškę su kiaušiniu ištrini šakute, suberi miltus (druską ir cukrų - savo nuožiūra jei vartojat), ir dar patrini - turėtų gautis toks limpantis gniutulas. Užverdi vandenį - ir leidi tuos varškėčius - jei nori mikštesnių, tai beveik šaukšteliu, jei kietesnių - tai tada truputį daugiau miltų įberi, kad ta tešla ne taip prie rankų kibtų ir būtų galima lipdyti. Paverdi kol išplaukia į vandens paviršių + dar kokią minutę. Pateikimas g.b. su sviestuku, galima truputį grietinės, jei valgytojui patinka - tai vietoj grietinės kokią šaldytą uogą ar uogienės.
Išsamesnis recepto nagrinėjimas ir paslaptys, buvo išdėstytos, berods, receptų skyrelyje.
Migele
Dekui KVL bandysim smile.gif
Emse
QUOTE(Fikas @ 2005 02 27, 15:59)
Sveikos,

*

Oho kiek daug tavo mazylis valgo thumbup.gif Man apie tiek tik pasvajoti. Maniske ryte koses arba jogurto suvalgo. Pietums mesytes kokios su darzovem o vakarienei koki sausaini ar vaisiu ir viskas, daugiau jai nieko neikisi.
mutantė
Nutariau ir aš pasidalinti kuom maitinu 11 mėn. mergytę, tik va manoji ne viską valgo daug išspjauna
8 val.- dešrelė arba mesyte su bulve, daržovėm tongue.gif
11 val.- jogurtas tongue.gif
14 val.- sriubyte kuria verdu, arba mėsos kotletai, arba virta višta, arba žuvis tongue.gif
18 val.- varškė, kuri sumaišyta su jogurtu (perku Magija iškart pagaminta) tongue.gif
21 val. - jogurtas arba dešrele arba mėsytė su bulvėm, vakare atiduodu viską kas gali kitą dieną sugest tongue.gif

taip dar duodu saldainį, baronką, džiuvesį, raugintą ar marinuotą agurką pagriaužt, tik žiūriu. kad nepasprinktų

Manoji nevalgo visų tų greit paruošiamų košių, negeria arbatos, nelabai mėgta bulves
Saran
apie raugintus, o tuo labaiu marinuotus agurkus iki 2-3 metu net kalbos negali buti. ka tu manai, taip maitindama 11 men vaika? kuo vertingos desreles? juk ten grynos mesos net su ziburiu nerasi, nors, aisku, jos skanios. as, pavyzdziui, nescia budama tokiu produktu nevalgiau, o ir paprastai ju stengiuosi isvengt, rinkdamasi ka nors vertingesnio maistiniu poziuriu. o cia ne metu neturintis pyplys:(
mutantė
QUOTE(Saran @ 2005 06 15, 19:02)
apie raugintus, o tuo labaiu marinuotus agurkus iki 2-3 metu net kalbos negali buti. ka tu manai, taip maitindama 11 men vaika? kuo vertingos desreles? juk ten grynos mesos net su ziburiu nerasi, nors, aisku, jos skanios. as, pavyzdziui, nescia budama tokiu produktu nevalgiau, o ir paprastai ju stengiuosi isvengt, rinkdamasi ka nors vertingesnio maistiniu poziuriu. o cia ne metu neturintis pyplys:(
*

Na jau tikrai renkuosi manau gerą maistą, o kodėl neparašai kuom tu maitini? agurkus, kad duoda, tai prisimenu nuo mano mamos laikų, o dešrelės yra auksčiausios rūšies Darakoniuko jai nežinai tokių tai pavadinimas nieko nepasakys
Saran
kiekvienos mamos reikalas, kuo maitinti vaika. as tiesiog nesulaikiau savo nuostabos. bet juk tai, kas buvo musu mamu laikais jau praejo, dabar kiti standartai, apie tai kiekviename vaiku zurnale rasoma. juk visa zengia i prieki, tobuleja, tai negi vadovausiesi keliu desimtmeciu senumo tiesomis?..dabar medikai daug ko nepataria vaikams iki metu ar dveju treju: nei zaliu morku ar ju sulciu (ka taip dievino musu mamos), jokio cukraus ir druskos(o tuo labaiu saldainiu, juk jie neturi jokios vertes, tik kenkia dantukams; dar spesi ju duoti tada, kai mazylis supras ir prades reikalauti ju is parduotuves ar pan.) ir t.t. jau geriau duok lasinio bryza, kad ciulptu, tai bus nauraliau, o marinuoti produktai yra pernelyg astrus maistas gleznam zarnynui ir skrandziui.
dar karta sakau - kiekvieno valia, bet juk galima rinktis is tiesu geriausia.
mutantė
QUOTE(Saran @ 2005 06 16, 14:44)
kiekvienos mamos reikalas, kuo maitinti vaika. as tiesiog nesulaikiau savo nuostabos. bet juk tai, kas buvo musu mamu laikais jau praejo, dabar kiti standartai, apie tai kiekviename vaiku zurnale rasoma. juk visa zengia i prieki, tobuleja, tai negi vadovausiesi keliu desimtmeciu senumo tiesomis?..dabar medikai daug ko nepataria vaikams iki metu ar dveju treju: nei zaliu morku ar ju sulciu (ka taip  dievino musu mamos), jokio cukraus ir druskos(o tuo labaiu saldainiu, juk jie neturi jokios vertes, tik kenkia dantukams; dar spesi ju duoti tada, kai mazylis supras ir prades reikalauti ju is parduotuves ar pan.) ir t.t. jau geriau duok lasinio bryza, kad ciulptu, tai bus nauraliau, o marinuoti produktai yra pernelyg astrus maistas gleznam zarnynui ir skrandziui.
dar karta sakau - kiekvieno valia, bet juk galima rinktis is tiesu geriausia.
*

Tu manai lašinys šių laikų maistas? na dar neskaičiau šiuolaikinės tokios knygos kurioje būtų taip parašyta (nors lašinį ir aš duodu), va o tu kaip rašai morkų sulčių ir pan. taip rašo tarybinės knygos, o ne mūsų mamytės (bent jau ne mano)
Danga
[quote=Saran,2005 06 16, 14:44]
kiekvienos mamos reikalas, kuo maitinti vaika. as tiesiog nesulaikiau savo nuostabos. bet juk tai, kas buvo musu mamu laikais jau praejo, dabar kiti standartai, apie tai kiekviename vaiku zurnale rasoma. juk visa zengia i prieki, tobuleja, tai negi vadovausiesi keliu desimtmeciu senumo tiesomis?..dabar medikai daug ko nepataria vaikams iki metu ar dveju treju: nei zaliu morku ar ju sulciu (ka taip dievino musu mamos), jokio cukraus ir druskos(o tuo labaiu saldainiu, juk jie neturi jokios vertes, tik kenkia dantukams
Viskas labai gražu, duokit savo mažiesiems ką sugalvojat, tik rinkitės pagal jų amžių ir nesipykit drinks_cheers.gif . Nuo 11 mėn jau pradedam pratinti prie daug ko, juk ir metai ne už kalnų, tai ir pieno gauna su sausainiais, meduoliai pas mus parduotuvėse labai skanūs ir pasirinkimas įvairus, kukurūzai gerai, bet mes tik cinamono nemėgstam, tai geriausi PŪKAS. Valgom obuolį, vyšnias, bananą, juoduosius serbentus, arbūzą, vynuogių, trešnių, visko po truputį..... Taigi :
Ryte 8,30-9val. mišinukas 150ml.dar pasivartome lovoje ir tada kartu į virtuvę kokią 10-10,30val. aš valgau batoną ir jai duodu, ar kitos duonos, užsikanda varškyte MIAU, ar kokiu jogurtu. Valgo po ne daug siūrio lazdelių pik-nik. Verdu sau kiaušinį ir jos daliai paskaičiuoju ir kefyru užgeriam, kad sprangu nebūtų, o būna kad ir kokią košę išsiverdam, ar makaronų su sviestuku, taigi pavalgom ir lekiam į lauką....
14-14,30val. pietūs. Verdu košę, kur įpilu daugiau vandens tai tuo pačiu ir sriuba gaunasi, nes manoji mažai skyščių geria tai reikia kaip apgauti blink.gif . Daržovės įvairios bulvės, morkos, kopūstas, cukinija, šparaginės pupelės, žirniai, pomidoras tam tikrais atvejais, ne daug druskos, aliejaus, krapų, petražolių ir paruoštos frikadelės iš šaldiklio (pasidarau kokioms dviems savaitėms, su blenderiu susmulkinu, pasidarau faršą, svogūnas, dripsniai, druskos, pipiro ir kiaušinio trinys. Išverdu, atšaldau ir į šaldiklį. Jautiena, kalakutas, vištiena, veršiena, na kartais triušiena). Prie košės žalio pomidoro ar agurko lupto. Tik aišku ne viską vienu metu verdu, nesupraskit klaidingai, pasirenku pagal situaciją kas prie ko dera.
O žuvis tai daugiausiai lašiša. Sviestuke apkepu svogūną, morką, žuvį, pomidorą, cukiniją, ne daug druskos. Išverdu bulves arba smulkius makaronus, baigiant virti viską dar kartu pašutinu kelias minutes, oi kaip skanu. 16-16,30val. pasnaudžiam iki vakarienės, prieš vakarienę kokių sulčių..
18-18,30val. košės su grūdais. Avižos, kukurūzai, ryžiai, manų košė, grikiai su pienu, makaronai. Keičiam viską, kad nesikartotų... po kelių savaičių duosiu liesos varškės ir dripsių varškėtukų. Būna ir savo maisto duodam, jeigu atitinka tokio vaiko poreikius, ir keptos vištos krūtinėlės ne daug, ir šutintos žuvies su daržovėmis kurią mes valgome, tik dedame mažiau prieskonių...
Nuo 21val. ruošiamės miegui, maudynės. Iki to dar būna ko užkandam, arba ne kaip pasiseka, mišinio 150-180ml. ir miegot ir jau 22val. miega, na būna išimčių svečiai, kelionės ir t.t. Taigi augam ir vargo nematom, o kada ką pritingim pasidaryti ar kokia išvyka, į parduotuvę kokios tyrelės ir kvit ir sočios vacation4.gif Nuo metų vietoj mišinio duosiu kefyro, pieno, pieno gėrimų, kokteilių su vaisiais ir pienu, AKTIMEL ir t.t.
essen.gif essen.gif essen.gif
Germante
Kai maze buna ka tik atsikelus, duodu misinuko. Praejus mazdaug valandai valgom pusrycius. Pusryciams valgom koses (manu, grikiu, aviziniu dribsniu ar kukuruzu ir t.t.), uzgeriam vandenuku. Kartais dar jogurto uzkapojam. Miegot manoji eina praejus mazdaug valandai po pusryciu. O pabudus buna priespieciu metas. Tada kemsam duonyte (tik be jokiu grudu viduje) su sviestu ir ivairiu rusiu tepamu suriu. Desertui bandele su sviestu ir sutrintu bananu ar braske arba desertiniu tepamu suriu. Aisku, viska supjaustau mazais gabaleliais. Uzgeriam arbatyte, kurios nemazas atsargas parsiveziau is Lietuvos. "Mazas" vadinasi smile.gif
Germante
Cia kazkas rase apie kepta obuoli. Merginos, o kaip iskepti ta obuoli? Ar cukraus reikia deti?

Ir del kepto maisto norejau paklaust. Ar galima pvz. darzoves sviestuke pakepint? Nes as knygoje apie kudikiu mityba skaiciau, kad iki metu vaikui kepto maisto negalima. Viska reikia virti arba i orkaite.
Arnika
Mes valgom 2 kartus per dieną košę ir 1 kartą daržovienę su mėsa. Pavakariams jogurtą arba varškytę. Meniu kol kas kaip leliuko doh.gif.
Bet duodu dešrytės, mėsytės pagraužti - mažais kiekiais ir aišku geros kokybės, aišku duonos, sausainių... Kai gaminu sau padorų maistą, prieš įdėdama prieskonius jai atskiriu ir sumalu blenderiu - tuomet tą patį valgo ką ir mes smile.gif.
Dar virtus makaronus ji mėgsta, rankyte valgo po vieną smile.gif ir dievina varškės sūrelius, kuriuos perku be šokolado - spės dar....Ir taip prie saldainių puola, nors nėra ragavusi g.gif
pokemonas
[quote=KVL,2005 03 12, 23:37]
Varsketukams prireiks:
- varskes (bandymų keliu nustatyta, kad skaniausia Bios, bet visai tinka ir Saulės pieno liesa arba pusriebė), jei imsi pakelį, tai teks patiekalą dalintis su pagrindiniu valgytoju, jei gaminsi tik jam - užteks ir pusės pakelio;
- kiaušinio (jei varškės 1/2 pakelio, užteks tik baltymo). Jei bus noras paeksperimentuoti - galima naudoti putpelės kiaušinius - prireiks poros;

varškę su kiaušiniu ištrini šakute, suberi miltus (druską ir cukrų - savo nuožiūra jei vartojat), ir dar patrini - turėtų gautis toks limpantis gniutulas. Užverdi vandenį - ir leidi tuos varškėčius - jei nori mikštesnių, tai beveik šaukšteliu, jei kietesnių - tai tada truputį daugiau miltų įberi, kad ta tešla ne taip prie rankų kibtų ir būtų galima lipdyti. Paverdi kol išplaukia į vandens paviršių + dar kokią minutę. Pateikimas g.b. su sviestuku, galima truputį grietinės, jei valgytojui patinka - tai vietoj grietinės kokią šaldytą uogą ar uogienės.
Išsamesnis recepto nagrinėjimas ir paslaptys, buvo išdėstytos, berods, receptų skyrelyje.
*

[/quote]
Rekomenduoju įdėti dar 1 valgomą šaukštą manų kruopų - virtinukai bus puresni.
pokemonas
QUOTE(mutantė @ 2005 06 15, 15:59)
Nutariau ir aš pasidalinti kuom maitinu 11 mėn. mergytę, tik va manoji ne viską valgo daug išspjauna
14 val.- sriubyte kuria verdu, arba mėsos kotletai, arba virta višta, arba žuvis tongue.gif
18 val.- varškė, kuri sumaišyta su jogurtu (perku Magija iškart pagaminta) tongue.gif
21 val. - jogurtas arba dešrele arba mėsytė su bulvėm, vakare atiduodu viską kas gali kitą dieną sugest tongue.gif 

taip dar duodu saldainį, baronką, džiuvesį, raugintą ar marinuotą agurką pagriaužt, tik žiūriu. kad nepasprinktų
Manoji nevalgo visų tų greit paruošiamų košių, negeria arbatos, nelabai mėgta bulves
*

g.gif g.gif Ar tikrai gerai leliui duoti dešreles? Man kažkodėl atrodo, kad į jas pridėta labai daug visokių konservantų, dažų ir pan.
Siūlyčiau iškepti blynukų su burokine tarka tarkuotais obuoliais.
Libe
Mielos mamytės, aš irgi visuomet buvau pieniškų dešrelių priešininkė. Tačiau pabandykit berods Nemateko dešreles "Jokių E" - ir maloniai nustebsit. Su didžiausiu apetitu lapnojam visa šeima. Skanaus.
Arnika
QUOTE(Libe @ 2005 08 13, 22:13)
Mielos mamytės, aš irgi visuomet buvau pieniškų dešrelių priešininkė. Tačiau  pabandykit berods Nemateko dešreles "Jokių E" - ir maloniai nustebsit. Su didžiausiu apetitu lapnojam visa šeima. Skanaus.
*

Na ir aš labai nusistačius prieš dešreles, bet šios JOKIŲ E tikrai neblogos, tai duosiu vaikui 1-2 kartus per savaitę. Juk kai reikia greitai valgyti paruošti jos tikrai gera išeitis smile.gif. Na kas dieną, tuo labiau kelis kartus per dieną tai tikrai geriau duoti vertingesnių produktų smile.gif .
Askita
QUOTE(mutantė @ 2005 06 15, 17:59)

*

Zuikyti,nezinau,bet girdejau,kad iki metu negerai duoti zuvi maziam.O ir mano daktare nepatare g.gif Pasikonsultuok su kuom nors del to.Ir dar,na nezinau ar ne per sotus jusu pusryciai?O ir vakariene...
Estrella...
Žuvį galima duoti nuo 10mėn,jei neelergiškas vaikas mirksiukas.gif
pokemonas
QUOTE(estrella @ 2005 08 17, 14:46)
Žuvį galima duoti nuo 10mėn,jei neelergiškas vaikas mirksiukas.gif
*

Bet jokiu būdu ne lašišą kaip kažkuri mamytė rašė
Germante
QUOTE(mamairute @ 2005 08 17, 15:31)
Bet jokiu būdu ne lašišą kaip kažkuri mamytė rašė
*

Baikit, moteros. Cia visose knygose apie kudikiu mityba raso, kad galima lasisa duoti jau nuo mazdaug 7 men. (tik savaime suprantama ne rukyta). Zuvies rekomenduojama duoti 2 kartus per savaite nuo mazdaug 7 menesiu. Gal Lietuvoje lasisa prastesnes kokybes?
Germante
Mano maze zuvi (dazniausiai lasisa) su ryziais ir darzovemis sekmingai kapoja nuo mazdaug 8 men...
pokemonas
QUOTE(Germante @ 2005 08 22, 21:59)
Baikit, moteros. Cia visose knygose apie kudikiu mityba raso, kad galima lasisa duoti jau nuo mazdaug 7 men. (tik savaime suprantama ne rukyta). Zuvies rekomenduojama duoti 2 kartus per savaite nuo mazdaug 7 menesiu. Gal Lietuvoje lasisa prastesnes kokybes?
*

Būtent lietuviškos lašišos mes ir nematome parduotuvėse. Turim galimybę nusipirkti tik norvegiškos, kuri ten auginama tvenkiniuose ir maitinama įvairiais kombinuotais pašarais. Deja...
Vike
na, man anyta ir kitos pagyvenusios moteriškės teigė, kad vaikui duoti liesą žuvį, deja, atvirkščiai, anot mūsų pediatrės, reiktų rinktis riebią žuvį.Juk vaikams duodami žuvies taukai..... tai ir lašiša yra tinkama smile.gif
Axor
QUOTE(mamairute @ 2005 08 23, 09:23)
Būtent lietuviškos lašišos mes ir nematome parduotuvėse. Turim galimybę nusipirkti tik norvegiškos, kuri ten auginama tvenkiniuose ir maitinama įvairiais kombinuotais pašarais. Deja...
*

Tai kur tu tada gauni veršienos, kalakutienos ir pan.? Iš kaimo bobutės? rolleyes.gif Juk dabar visi gyvuliai taip auginami mirksiukas.gif

Lašiša - liuks thumbup.gif
Germante
[quote=KVL,2005 03 12, 23:37]
Varsketukams prireiks:

*

[/quote]

O tuos varsketukus galima duoti 10 men vaikui? Ir jeigu galima, ar reikia supjaustyti mazais kasnelio didumo gabaleliais ar duoti visa varsketuka i rankyte?
Drum
Pusryčiams mes visada valgome košę, o po pietų miegelio duodu jogurtą arba varškytę, kartais sausainukų su pienuku.
Krisliukas
Mano maziulis nevalgo jokiu pirktiniu kosiu. Neis su mesa nei su vaisiais. Su mesa ten jokio skonio nera, kaip zole. As pati tokios niekada nevalgyciau. o su vaisiais koses be proto saldzios, ten gali ir gerkle uzsiklijuoti. Zinoma jai buciau davusi nuo pat pradziu siuos produktus, gal but butu valges. Bet as viska gaminu pati. Zuvies virtos mano maziulis nevalgo. Kepta taip. Zinau, kad negalima. Todel duodu labai retai. Renkuosi tik gera alieju. Iskepta zuvyte truputi patroskinu. Su druskyte ir pipiriukais. Kitaip nevalgo. Kelis kartus bandziau virti, su visokiom darzovem, karta ir su kruopytem.Nieko. Per Kucia daviau paragauti keptos. Kaip uz ausies. Pusryciam (dar lovoje) mano katinelis isgeria buteliuka pienuko, po pusvalandzio, kol atsikeliam apsirengia pasitvarkom abudu, valgo varskyte, ar jogurtuka kartais isverdu kokia kosyte (nesaldzia, visada idedu truputi druskytes) arba iskepu kiausinio tryni plakta su pienuku. Na prigalvoju visko. Po pietu miego, jis atsigeria pienuko ir valgo kaip as sakau ,,rimta" kose. Padarau mesytes su kruopytem ar bulvytem ir t.t. Po pietu miego jis atsikelia trecia valanda. Vakare valgom ka nors lengva.
As manau, kad valgerastis yra sudaromas kiekvienam vaikui atskirai. Vienas vaikutis viena labiau valgo kitas kita. ir nera grieztu taisykliu ka nuo kada duoti ir kaip paruosti. yra tik rekomendacijos. Bet jei pagal tas rekomendacijas vaikas nevalgo (negalima druskos, negalima to ar ano)tai ka tada daryti, alkana vaikuti laikyti? Ne tada bandai pagardinti kosytes. Sukti galva kaip cia skaniau padaryti, kad mazyliui patiktu. Kol galiausiai pasiziuri, kad vaikutis valgo ta pati maista kuri valgo visa seima. Todel nereikia isradineti dviracio. Gaminkit sveikesni maista sau ir ta pati maistuka duokit vaikiukui ir tikrai bus geriau nei pirkti parduotuveje jau pagamintas kosytes. Cia mano nuomone. jokiu budu jos nepersu kitiems.
agnixa
Sveikos mamos! Prasau patarkit ka galima duoti savo vaikiukui kuriam jau uz 10 dienu bus 11men. Baigiu issikraustyt is proto,nerodo jokio noro valgyti. Visiskai atsisako kruopu kosiu ir pirktiniu ir naminiu,jas jau ir paskanindavau ir druskyte ir cukriuku ir sviestuku,bet suvalgo kelis saukstus ir toliau niekaip. Bandziau ir su braskem trintom saldytom ir su bananu pamaisyt bet... schmoll.gif Darzoves su mesyte truputi truputi geriau,bet vistiek nesuvalgo tiek kiek seniau sukisdavau blush2.gif Ziojasi kai mato koki kepta blyna bulvini,bet juk dar negalima tokiam maziukui tokio maisto. Nezinau ka daryt,svorio mazai visada priaugam. Patarkit jei zinot ka galima gal duoti is musu suaugusiuju maisto. Labai aciu 4u.gif
sausis
juk priprasti vistiek reikes.Gal vaikas pats siekia ka nos?
mamke
Na ta vaikiukas jau netoks mazas,manau kad jau gali po truputi bandyti duoti suaugusiu maista,tik zinoma nekokiu cepelinu ar kugeli.Juk sakoma kad 11 men. vaikas gali valgyti beveik viska.
ingere
Esu skaičiusi, kad 10-11 mėnesių mažylis jau gali pradėti valgyti jogurtus be priedų, kefyrą, žuvį, po truputį varškę...na žinoma taip pat jis turi valgyti ir įvairią mėsytę. Manau, kad vaikas jau nebėra toks mažiukas ir nori paragauti kuo įvairesnių maisto produktų, nes košės jam jau taip atsibodo schmoll.gif .
pupsis
Maniske 10 men. irgi abejinga pieniskoms kruopu kosems. Pusryciams siek tiek suvalgo avizines kruopu koses be pieno su imaisyta vaisiu tyrele (populiariausia Hipp obuoliu - avieciu- melyniu, bet tinka ir slyvu). Pirkau Bebe avizine kose su misko uogomis be pieno, man atrodo, kad labai skani. Nevalgo vaisiu, sausainiu ir nieko kas saldu. Priprato tik prie darzoviu su mesa. Labai noriai kanda juodos duonos su sviestu. Reikalauja paragauti visko, ka mes valgome, bet tik po viena kasneli. O siaip tai MP visa para. Be to, diena mazai miega, vakare jau buna pavargusi, valgyti nenori, uztat nakti po 2-4 kartus piena geria. Kokiu dar gudrybiu pasiulyti nesugalvoju.
Uliuliuska
Pabandyk duoti makaronus. As padarau pieniska sriubyte su makaronais, arba makaronai su mesyte, nu labai skaniai valgo 4u.gif
nerkasa
Čia tai geras, Uliuliuška, makaronai. Nuva, štai ir kažkas naujo racione, nes ir aš jau nežinau ką su vaiku daryti. Nevalgo, o visą dieną zyzia, nes nori valgyt. Negaliu duoti tik jogurtą ir tyreles. Reikia kažko sočiau vaikui
nerkasa
O aš ką tik pabandžiau duot grikių košę su dešrele. Valgėm tikrai geriau nei vieną košę kad ir paskanintą cukriuku ir sviestuku. Tik neaišku ar ilgai taip valgysime wink.gif
Agotukas
Kai kurie vaikai mėgsta bulvių košę su kefyru ar rūgpieniu, vakarienei gal tiktų ax.gif
nerkasa
Bulvių košę su kefyru arba neriebiais šaltibarščiais manukas LABAI mėgsta.
ksiuncik
maniskis 11 men., tai su malonumu viska ragauja, taciau tik ragauja, o kad pavalgytu visa porcija, tai reikia gerai paprakaituot, kad ikalbet, praso papuko ir viskas, nors kada as valgau, tai net pradeda zyzti kad neduodu is savo lekstes, o as duodu nebent, jei ka nors virto valgau....tai buna patenkintas biggrin.gif
ENIGMA
Na mano vaikinai buvo labai valgūs, tikiuosi, kad ir trečiasis bus toks pats thumbup.gif

Keli pasiūlymai jei jau yra įvesta varškytė ir kiaušinis g.gif

Duok omletuką, duok virtą kiaušinį, kepk varškės apkepą, šiek tiek gero aliejuko tikrai nepakenks schmoll.gif , juk jo nepridegini g.gif galų gale apkepusį viršų gali nuimti ir duoti tik vidų. Varškės apkepas su makaronais thumbup.gif
Maltinukai faršas su varške, žinok labai minštučiai skanučiai gaunasi thumbup.gif faršą gali su maltu kopūstu maišyti - tipo netikrą balandėlį. Ypač kalakutienos faršas su varške thumbup.gif

Atsiprašau bet neužsiciklinkite ant kruopų, mano vyresnėlis nei iš tolo neprisileisdavo ir dabar darželyje nevalgo schmoll.gif ir auga thumbup.gif pakeisdavau ir dabar pakeičiu kuo nors kitu smile.gif

Gal kam padės ax.gif
bafi
na, ..nežinau..manau mano mažylis valgo sveikai, tikrai nemažai..ir tikria nebūna alkanas
rytas 7.00 mišinukas.
11.00 košytė(įvairios) bebi, milupos jogurtuku Miau.
15.00 daržovienė. bulvytės su mėsyte(žuvim) daržovėm, cukinija ir pan.
19.00 košytė įvairios bebi, milupa...
22 .00mišinukas ir miegelis. naktį nesikeliam valgom 7 ryto, arba vėliau mišinuką
tarp maitinimų, obuoliukas, kukurūzai, agurkas šviežias iš daržo, sausainiukai be cukraus...atsigerit vendenukas, iri sultytės naminės, obuolių, vyšnių..
Kadangi esam alergiukai tai viską ragaujam atsargiai...varškytės duosiu sulaukus metukų.., kiaušinukų dar irgi neduodam, bei pieno .

Na.o dėl dešrelių...dar spės mažiukai priragauti, manau nereikėtų skubėti..bet ilgai nenuslėpsim ir nelabai gero maistelio..vaikai viską mato, visko nori..o ir tėveliai valgo ne taip jau sveikai...na ne visi smile.gif , tačiau norit vaikiuką maitinti igai sveikai be cukriuko, be druskyčiuų, be saldainiukų...reikia gero pavyzdžio..ir senelių kurie nelepintų smile.gif

šeip ar taip galim saugoti mažylio skranduką tol kol jis mažas ir savo norų nereiškia..vėliau bus sunkiau smile.gif
patricija.g
labutis,na maniske tai 8val.geria misinuko apie 200gr.10-11val valgo kruopu kosytes 150gr.po 1-1.5val.valgo jogurta ar varskyte,15val.geriam pienuko,17val.valgom darzoviene su mesa,19val koki banana ar vaisiu tyreles,20 val.vel kokia kruopu kosyte(nevisada),o pries einant miegot geriam vel pienuko,tai tiek,bet taip nebuna kiekviena diena,viena diena suvalgo daugiau kita maziau.Tarp kitko mums 11men.,o tesveriam 8.600,tai va,jinai labai judri.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.