Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar mokinate savo darželinuką eilėraštukų?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3
mylimuke
Rinkčiausi pirmus du atsakymus. Vaikui turėtų patikti tai, ką jis daro, be to eilėraščių, dainelių mokymasis lavina atmintį. Ir kaip gražu wub.gif
serinka
QUOTE(mylimuke @ 2010 01 30, 15:52)
Rinkčiausi pirmus du atsakymus. Vaikui turėtų patikti tai, ką jis daro, be to eilėraščių, dainelių mokymasis lavina atmintį. Ir kaip gražu  wub.gif
*

Pritariu. Maniškis su dideliu noru mokinasi įvairiausias eileraštukus ir paskui deklamuoja močiutems. thumbup.gif O aš manau, tai naudinga, nes lavina atmintį. mirksiukas.gif
drucke
A6 savojo tai specialiai kaip ir nemokinu, padeklamuoji kartas nuo karto, ziurek jau ir kartoja...taip ir ismoksta...
O daugiausiai ismokina darzelyje, kai koks renginukas, tai ir savo ir kitu eilerastukus ismoksta... smile.gif
chikita
QUOTE(drucke @ 2010 05 11, 11:53)
A6 savojo tai specialiai kaip ir nemokinu, padeklamuoji kartas nuo karto, ziurek jau ir kartoja...taip ir ismoksta...
O daugiausiai ismokina darzelyje, kai koks renginukas, tai ir savo ir kitu eilerastukus ismoksta... smile.gif
*

drinks_cheers.gif mano vaikas analogija smile.gif
ereeka
Mes tai mokomes, bet nepriverstinai. As jai padeklamuoju kazka naujo ,tai iskart akytes ispucia,pakartoti praso,paskui kartu pakartojam,taip ir ismokstam. Bet jai labiau patinka daineles mokintis. Musu firmine jau tapo "Mamos suknele" thumbup.gif
Pekutis*
Aš nebruku prievarta. Darželyje išmoksta tikrai nemažai. Iki tradicinės pavasario šventės namuose išdeklamuoja beveik visus kitų vaikų eilėraščius, ne tik savo. Jei randam ką nors įdomaus ir vaikui patinka, išmoksta beklausydamas. Pasakas, kurias skaitom prieš miegą visas mėgstamiausias jau moka. Ir, jei suklysti, ar ką praleidi beskaitydama, tuoj pat pats pataiso.
ereeka
QUOTE(Pekutis_SM @ 2010 06 02, 13:00)
Aš nebruku prievarta. Darželyje išmoksta tikrai nemažai. Iki tradicinės pavasario šventės namuose išdeklamuoja beveik visus kitų vaikų eilėraščius, ne tik savo. Jei randam ką nors įdomaus ir vaikui patinka, išmoksta beklausydamas. Pasakas, kurias skaitom prieš miegą visas mėgstamiausias jau moka. Ir, jei suklysti, ar ką praleidi beskaitydama, tuoj pat pats pataiso.
*

Na, brukt manau prievarta ir nederetu, ir kazkaip nenormalu butu per prievarta, darzelinukui liept namie kalti eilerastukus ar daineles blink.gif
Pekutis*
QUOTE(ereeka @ 2010 06 02, 13:18)
Na, brukt manau prievarta ir nederetu, ir kazkaip nenormalu butu per prievarta, darzelinukui liept namie kalti eilerastukus ar daineles  blink.gif
*

Bet, paskaičius kai kuriuos SM postus, tikrai atsiranda tokių mamų, kurios trūks-pliš turi išmokyti vaiką eilėraštukų... ax.gif
siireenaa
Mūsų sūneliui labai patinka eilėraščiai, o kodėl taip, manau dėl to, kad turi vyresnį pusbrolį ir puseserę, o jis į juos labai lygiuojasi smile.gif lopšelyje buvome 2,5m. tai ten tik daineles mokino, o eilėraštukus aš namuose savarankiškai kelis kartus pasakau ir jis labai greit išmoksta, o paskui laimingas kartoja. smile.gif radau tai kas jam patinka, tai ir naudojuosi, nes žaislai jo nedomina, o mobiliūjų telefonų manija mane erzina, tai bent tokiom gudrybėm atitraukiu dėmesį, o ir naudos daug smile.gif
*Lyra*
2.1 m. pradejo lankyti lopseli, tai moke aukletojos, o dabar atostogu metu, mokomes namie smile.gif
marikė
mokinu, kadangi pati nori ir mažasis bando kartu mokintis, o daržely irgi mokina, o daržiukį irgi moko, tik kartais labai jau žinomi būna
Neri-meri
Aš nemokinu. Manau, kad tikrai spės visko išmokti. Mokinasi darželyje ir tikrai sakyčiau neblogai. Galvočiau, kad vaikai namie turėtų praleisti nerūpestingą vaikystę, o ji juk taip greit praeina. Nebent patys vaikai to nori. Mano vyrukas 4 metų nenori tongue.gif
DO&RU
ne nemokau, nes sia funkcija labai pukiai atlieka darzelis tongue.gif
~vintage~
sveikos, mamytes,

gal galite kokia knygute rekomenduoti, kur musu maziesiems butu smagiu eilerastuku smile.gif Dabar tokia gausybe tu vaikisku knygeliu, kad as pasimetusi.. norisi paprastu, tinkanciu 5-6 metu vaikams, graziu eilerastuku ax.gif
margaritav
Ne, specialiai nemokinu.Skaitau eilerastukus, ir ji ismoksta, net istisa poemele atsimena.Kad man kas tokia atminti duotu smile.gif
~vintage~
QUOTE(~vintage~ @ 2010 08 03, 14:17)
sveikos, mamytes,

gal galite kokia knygute rekomenduoti, kur musu maziesiems butu smagiu eilerastuku smile.gif Dabar tokia gausybe tu vaikisku knygeliu, kad as pasimetusi.. norisi paprastu, tinkanciu 5-6 metu vaikams, graziu eilerastuku  ax.gif
*

Pati atsakysiu i savo klausima smile.gif Radau nuostabia eilerastuku, lopsiniu knygele thumbup.gif Lietuviu autoriai, zodziu klasika thumbup.gif

user posted image

Vitolda Sofija Glebuvienė, Aldona Mazolevskienė
Jums, maži ir didesni

http://www.knyguklubas.lt/index.php?cl=det...900#commentform
puciuko mamyte
sy darbely atlieka musu aukle. Manasis moka kokiu 10 eilerastuku. Jam patinka buti demesio centre ir noriai deklamuoja jiems suaugusiems 4u.gif , atmintis superine, eilerasty ismokta pries pusmety kuo puikiausiai atsimena. Jam labai patinka mokytis eilerastukus, manau tai geras budas lavinti atminty taip pat. Aisku jeigu vaikuciui tokia veikla patinka, jeigu ne tai manau neverta per prievarta stumti vaikiuko. Ateis laikas- uzsimanys smile.gif
SmelioJuosta
Sveiki,

Mūsų dukrytė (4,4 metukų) užsispyrusi ir nenori mokytis eilėraštukų. Į darželį kol kas neleidžiame. Kažkada buvo įsikalus "tau mano mamyte pirmieji pirmieji žiedai", tačiau dabar bandome išmokinti "eglutė skarota...", tai atrodo kad niekaip neprisimena. Sunkiai susikaupia. Ar tokio amžiaus jau turėtų atsiminti? Ar čia mes perlenkiame lazdą?

SJ
olivija1981
pirmieji mokslai eilerastuku prasidejo darzelyje,nes ruosdavo spektakliukus teveliams tai aukletojos pradejo mokinti. Isimena ne tik savo zodelius, bet ir kitu vaikuciu. Tai namie atsistojusi vidury kambario deklamuoja biggrin.gif bandau kartu su ja , bet ji mane tildo smile.gif dar prisimenam apie du batukus eilerastuka, du gaideliai, tokie is mano laiku seni geri eilerastukai ax.gif
Pilkvilk
Mums beveik 5 metukai. Specialiai nenori mokytis eilėraštukų biggrin.gif, bet jeigu jam pačiam tas eilėraštis patinka, išmoksta pats biggrin.gif
miliukas281
Kol nelankė darželio, tai mokino tėčius. Buvo išmokusi net visą šaltanosį ledinuką, o dabar tai atlieka darželis. Ir aš esu labai patenkinta tuo thumbup.gif
snieguoliuke_123
me dažnai pasimokom, ypač prieš šventes smile.gif smile.gif kaip sakant lavinam atmintį smile.gif
137
[quote=Mytė,2005 02 28, 16:30]
Supratau tik viena-kai nemokai per prievarta, o visa tai paverti zaidimu su vaidybos elementais, tai vaikuciai geranoriskai patys ismoksta mirksiukas.gif
*

[/quote]

[COLOR=red]Tai aišku![COLOR=red]
*

[/quote]
pilnai pritariu
*Pastilė*
Priklauso nuo to kokio amžiaus tas darželinukas. Jeigu jam vos du metukai tai aišku kasd ne, juk dar kalbėti net normaliai nemoka. Bet jeigu 6 ar 7 tai moka ir ne vieną smile.gif
pelytė d:-)
Mano dukrytei trys metukai. Jos pageidavimu deklamuoju eilėraštukus. Ir taip nuo kokių pusantrų metukų. Dabar ji moka labai daug eilėraščių. Ilgiausias, kurį gali pasakyti tai S.Nėries "Senelės pasaka". Jis jai labiausiai ir patinka. ax.gif
elenuxus
Mes tai minimaliai mokom, tuos paprasciausius, nes kol kas nera kantri ir sukuria savaip ax.gif Darzelyje mokosi, bet kai paprasau pasakyti, tai velgi puse is vieno, puse is kito, pabaiga savo... ax.gif
Moxe
Nustebau, kaip puikiai išmokė jį eilėraščių daržely auklėtoja, nes namie tai kažkaip noro didelio nėra deklamuoti ax.gif O vat istorijas (pasakas) tai sūnus kuria thumbup.gif
DirOl*
Naudinga, lavina atmintį, o ir pačiam Mantui patinka smile.gif Dažnai eilėraščius deklamuojam, turim gal 4 eilėraščių knygas, pasirenkam kas labiausiai patinka smile.gif
Again
pas mus tai mociute primokina visokiu,o siaip ir darzelis i nauda thumbup.gif
spylka78
mes ir megstam eilerascius , ir nemazai mokam , pries pradedami valgyt , kol karšta visada eileraščius sakom smile.gif ir dabar patys , padedi valgyt , tai atsiseda , ir is kart dainas traukia thumbup.gif
uoga83
Mokam daineles "Kur joji, Jonai", "Tau, mano mamyte", "A-a pupa", "Du gaideliai", keleta priedainiu lopsiniu, keleta eilerastuku.
Savo iniciatyva pamokiau, darzely ji nelabai domina eilerastukai g.gif g.gif
JVGM:)
Mano dicke labai lengvai mokosi eilerastukus, jai jai patinka kelis kartus perskaitau ir ji jau moka bigsmile.gif . Kad man tokia galva biggrin.gif
fillipa
Nemokinu, ismoksta daug trumpu eilerastuku ir daineliu darzelyje. Megsta skaityti knygas TIK su mama namuose, o darzelyje nesvarbu kas skaito svarbiausiai sedieti kartu apsikabine pries knyga
Alsė
Pati mokinu retai, nes daug išmoksta darželyje smile.gif
Vyyyyle
Eilėraštukų nemokinu, bet daug dainuojame ir skaitau knygutes. O ir darželyje labai daug išmoksta eilėraščių, žaidimų ir dainelių smile.gif
ispanija650
kelis gal namuose ismoko eilerasciua o taip lankom bureli kur mokina visokiu eilerastuku ir daineliu tai nemazai moka mintinai visko,net stebiuosi bigsmile.gif
mamyteJ
Sveikos! Specialiai nei vieno eilerastuko nemokinau.Bet pirmuosius-butent is manes ir ismoko.Preis miega jam labai patikdavo klausytis mano sakomu trumpu eilerastuku,tai vis prasydavo ,kad kartociau dar ir dar... Kol viena diena eme ir visus pats padeklamavo.Cia buvo preis metus laiko.Dabar pries miega praso pasaku paskaityti. Ir jau tenka nugirsti,kad atkartoja zodis zodin pavienius pasaku sakynius. smile.gif
guguliukas
Būtinai mokysimės, kai tik išmoksime kalbėti smile.gif
gelep
Aš mokinu tuos, kuriuos pati iš savo vaikystės atsimenu. Ir kai joms pasakau, kad - va, šitas man labai labai gražus ir kai buvau maža, jį mokėjau, man labai patiko, tai jos dar labiau užsidega jį išmokti. Ir tarkim važiuojant automobiliu visos trys kartojame daug kartų ir išmoksta.
volia*
Mokiname, ne specialiai, bet kelis sykius pasikartojame ir jau isimena. Daug eilerasciu, daineliu yra ismokus is darzelio.
Meilė
Taip
rakatanga
As irgi mokau savo berniuka eilerastuku, jau nuo pat mazens kai tik ismoko kalbeti, moka tikrai daug mintinai ir jam tas patinka, kasdien skaitom knygas, o viena knyga, kurioje parasyta po ketureili apie kiekviena gyvuna moka mintinai smile.gif Eilerastuku prisirankioju is interneto, taip pat kelis yra ismokes darzelyje, nors darzelyje daugiau daineliu ismoksta smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.