Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar mokinate savo darželinuką eilėraštukų?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3
LIUXX
Tai kad kogero visu vaiku atmintis gera. Tik vienu girdimoji, kitu regimoji.
Niktė
Aš eilėraštukų kažkaip nemokinu, bet va broliui dažnai dainuoju lopšines, tai visai neseniai užklupau jį dainuojant tas pačias lopšines, net pati nustebau kad moka wub.gif
Ivonadaniel
Aš eilėraščių irgi nemokinu,bet skaitau pasakas,eiliuotas pasakas tai ir išmoksta. smile.gif
gruzdzevičienė
pirmajį eilėraštuką(keturių eilučių) dukrytė išmoko būdama 2,5m. tačiau šiaip jai labiau patinka pasakas atmintinai mokintis. moka porą dainelių, o labiausiai patinka dvi knygutės "Šiuniukas sargiukas" ir analogiška tik apie katinėlį "Katinėlis lepūnėlis"
MAN APLAMAI ŠIOS DVI KNYGUTĖS LABAI PATINKA, NES TEN LABAI DAUG GRAŽIŲ PAVEIKSLĖLIŲ, SUPRANTAMŲ MAŽYLIAMS - PUIKIOS PAŽINTINĖS KNYGELĖS, STORAIS LAPAIS IR MAŽIAUSIEMS, BESIMOKINANTIEMS KALBĖTI IR VYRESNIEMS. biggrin.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
raketa
as tai saviski pamokau biggrin.gif , jam labai patinka eilerasciai is jo knyguciu, tai taip ir mokomes, trumpus tai pats ismoksta kai pora kartu perskaitau mirksiukas.gif .
gluosnelė
mokomės, nes iš ties naudinga, o ir patinka...
ciuke
Mano dar ne darzelinukas, tik 2 metukai suejo, bet labai patinka eilerastukai, ir labai nemazai moka ir mielai mokinasi. Todel tesiam si reikala sekmingai wub.gif
JO/NE
Mokinu, mums smagu smile.gif
Numenor
Truputeli mokinu (musiskiui dar tik nesenai 3 suejo), jis pats papraso pakartoti tokius, kurie patinka, pvz "Mano batai buvo du..." smile.gif
PUPA13
2.5m jau mokejo visus DU GAIDELIUS,o dabar mokinasi darzeli.Labai daug moka ir labai vaizdziai moka atpasakoti pasakas.4m
Lotyna*
Mes mokam keleta eilerasciu apie mama ... 3,5 m. ax.gif
KORNYTĖ
mokinames ir mes,patinka tai daryt ir man ir dukrytei smile.gif
Treja
Mokomės dažnai ax.gif
Gėlėta
Mokinau dukrą, kai lankė darželį ir mokinu savąjį, nors jis nelabai dar sukalbamas ax.gif Dukrai tai labai patiko, o ir dabar matau, manau to rezultatas, kad atmintis puikiai išlavinta, mokykloje tai aktualu smile.gif Kuo daugiau, tuo geriau smile.gif
jekaterina.s
mokinti tai mokinu savo suneli, bet problema tame, kad atminti turi gera, o mokintis nenori, taip ir pasako: ai as nenoriu doh.gif , gal kas is mamyciu buvote susidure su sia problema, kaip sudominti?
gievka
Stengiames karts nuo karto ismokti nauju eilerastuku..... 4u.gif
ne tik vaikas ismoksta bet ir mama.... thumbup.gif
zibutele
JAU NUO PUSANTRU METU DAINUOJAMLOPSINE A A A A PUPA... aisku is pradziu dukrytei iseidavo tik pirma eilute psakyt, o dabar (po metu) jau sesei dainuoja smile.gif kalba pas dukryte gerokai veluoja bet eilerascius vaikas jau sako nors tik mamyte juos supranta is intonacijos ir zodziu trumpiniu.
Keiti
Mokytis neverčiu, tiesiog pati kai kada jai ką nors padeklamuoju, dukrytė susidomi, paprašo pakartoti ir taip išmoksta. Manau, naudinga lavinti atmintį, bet tai ne vienintelis būdas wink.gif
lenusia
Mano dukryte budama 2 metu mokejo jau 6 vaikiskus eilerastukus, dabar tai jau specialiai nemokinu, nebent zaidimo forma. As jos neverciu, bet jei susidomi tai mokinames. Siaip ir darzeli daug ko ismoksta
elifė
aš saviškės niekad spicialiai nemokiau schmoll.gif nu gal nebent kai mokės kalbėt tai visokius du gaidelius ar pan, bet ji labaiu pati prašydavo vis kartoti
o va buvo kokių 2,5 metukų ir turėjom tokią plonytę knygutę su eilėraštukais 3-4 posmelių ir ji vis prašydavo paskaityt. syki pradėjau skaityt žiūriu, kad ji kartu su manim sako. po to liepė man palaukti ir pati išpyškino nuo a iki z kokius 3 eilėraštukus blink.gif
o jie iš tikrųjų tokią smagūs apie katpėdėles buvo jos mėgstamiausias. tiesą sakant, vis dar yra wub.gif o kai pradėjo eiti į darželį tai kaskart vis kokį naują matyt išgirdus dainelę ar eilėraštuką grįžus atraportuoja wub.gif matyt imli ant to kanto thumbup.gif
Levander
mano mergytė tai iš darželio parėjusi vis kokį nors naujo eilėraštuko posmelį pasako ar tik fragmentus... tai aš internete susirandu jį ir taip deklamuojam visą eilėraštuką smile.gif
jurgytia
Aš tai labai noriu mokinti eilėraščių ir vis bandom kasdien po pora eilučių išmokti, tik nelabai maniškis sužavėtas šia idėja ir reikia vis kažką pažadėti ax.gif
Veidrodine*
As kartais pamokinu 4u.gif Bet dauguma eilerastuku ismoksta darzelyje wub.gif
electra23
Dabar toks momentas,kad labai noriai mokosi. smile.gif
Sanita
QUOTE(jekaterina.s @ 2009 08 15, 12:46)
mokinti tai mokinu savo suneli, bet problema tame, kad atminti turi gera, o mokintis nenori, taip ir pasako: ai as nenoriu doh.gif , gal kas is mamyciu buvote susidure su sia problema, kaip sudominti?
*

Pasirinkti linksma eilerastuka ir mokytis zaidimine forma bigsmile.gif
digi
taip, kad specialiai - nemokinu, bet mano mergytė turi mėgiamiausias knygutes kurias labai dažnai ir daug kartų skaitome, tai va taip, palaipsniui ir išmoksta jai patinkančius eilėraštukus (išsyk matosi kurie jai patinka kurie ne,pastarųjų nekartoja kai aš skaitau, o mėgiamus vis amyte kartu, arba mamyte aš pasakysiu lotuliukas.gif )
ignasser
Šiaip jau "ne" kategorijos atsakymų pasirinkimas yra tikrai nepakankamas. Ne, nes vaikas jų tiek darželyje mokinamas, kad dar namie kišdama naujus, tik perkaitinsiu jo galvelę. Geriau jau paskaitom knygą ax.gif
elifė
QUOTE(jurgytia @ 2009 10 19, 17:00)
Aš tai labai noriu mokinti eilėraščių ir vis bandom kasdien po pora eilučių išmokti, tik nelabai maniškis sužavėtas šia idėja ir reikia vis kažką pažadėti  ax.gif
*

ne perdaug kasdienai po pora? g.gif
laimulka
savo trimeti mokinu kai randu koki trumpa eilerastuka,nes ir man smagu ir jis pats noriai mokosi pastoviai kartoja,be to tai lavina atminti ir zodyna praplecia
-Radė
mokinu, nes vaikui tai patinka rolleyes.gif aišku ne kasdien, bet kiekvienam metų laikui, ar šventei kokiai ax.gif
jurgytia
Mokinu Kalėdom eilėraštukų ir noriai mokosi. Manau, kad reikėtų mokinti ne tik, kad patinka, bet dar dėlto, kad ir naudinga thumbup.gif
DiaSelė
Mokinamės,mano mergaitei labai patinka,kaip trimetė tai labai daug moka ir dainų ir eilėraščių thumbup.gif ir kasdiena visus pasako,vis padainuoja,ir vis prašo ka nors naujo ax.gif
miela grazi sunyte :)
mokinu nuo tada kai ismoko truputi zodziu smile.gif ax.gif o ir vaikui tai patinka thumbup.gif wub.gif cool.gif
eegle
QUOTE(Veidrodine* @ 2009 10 20, 08:54)
As kartais pamokinu  4u.gif  Bet dauguma eilerastuku ismoksta darzelyje  wub.gif
*

drinks_cheers.gif
Ledietė
Mano dukrytes neina i darzeli, todel visus eilerastukus, maldeles, daineles, zaidimus mokinu pati. O mokinu, nes labai smagus uzsiemimas kartu, lavina atminti, skatina susikaupima. Bet vistik svarbiausia stipreja rysys tarp mamos ir vaiku.
Juodkrantė
Man dabar teko užduotis merginą išmokinti eilėraštuką - reikės darželyje seneliui deklamuoti smile.gif
O šiaip kažkaip specialiai mintinai nemokau g.gif
lelijava
Butinai! Mokinu vaika ir pati mokinuosi. Pernai per Kaledini vakareli darzelije senelis pakviete padeklamuoti viena mama, kokia geda buvo, kai si mekeno ir nieko doro nemokejo blush2.gif Baisu, jeigu man taip nutiktu blush2.gif
dangaus žydryne
mano dukterėčiai ketveri ir moka labai daug eilėraštukų, skaičiuočių. biggrin.gif nuo rudens eina i priešmokyklinę grupę, ten ir išmoksta. kol nėjo vistiek namie mokėsi, aišku, ne tiek daug. smile.gif vaikui tai naudinga, lavėja atmintis.
auriukaseva
Mes dar neidamos i darzeli ismokom "mano batai buvo 2" o mociute pamokino posmeli "123 grazi lietuva"(jei zinot).Dabar jau einam i darzeli ir ismokom labai daug kalediniu,nikolauso ir svento martyno daineliu bei ivairiu eilerastuku.o ir siaip mgstam einant i darzeli padainuoti ar padeklamuoti ka biggrin.gif o beto pradejom lankyti muzikos bureli kuriame dainuoja,zaidzia,soka-tai ir is ten pradeda viska perdainuoti thumbup.gif
Magnifique
Dičkė darželyje eilėraštukus mokosi,o mažasis tai mintinai pasakas ir daineles iš pasakų CD pvz: Arklio Dominyko Meilė,Obuolių pasakos,Mamulė Mū.Tai visus muzikinius intarpus moka,o ir šiaip daug dainelių keistuolių teatro pvz: Aukštyn kojom,Varna Albertina ir daug kitų,kurių nė pavadinimo jau nepamenu...
Patinka jiems labai thumbup.gif
Solemi
Specialiai gal ir nemokau, tik daznai pati durytei padeklamuoju o dar dazniau padainuoju pries miegeli. Kaip sakau, atmintis pas mano vaika fenomenali... gal kaip ir pas dauguma trimeciu... pakanka vos pora kartu padainuoti ar padeklamuoti ir jau ziurek kartoja... Tai manau puikus budas vis labiau lavinti vaiko atminti...
virugie
Manasis žino labai daug eilėraštukų ir žaidimų bigsmile.gif Kartais smagų paskaičius išmokstu ir mažąjų pamokinu, paskui deklamuojam ar dainuojam kartu bigsmile.gif
Alsė
eilerasciu nemokinu, bet sunelis labai megsta dainuoti, todel mokinu daineles, jau nemazai ismoko smile.gif
baltė
Mano mažoji panelytė labai smalsi, žingeidi, būdama 2 m. mokėjo visą abc, skaičiuoti iki 10, spalvas, kalbėjo puikiai (tarė visiškai visas raides) ... Eilėraštukus tokius kaip "Mano batai buvo du", "Bitė ritė baltaragė", daineles "Du gaideliai", "Tindi-rindi-riuška" ir pan., puikiai atkartodavo. Dabar jau 2,5 m. eina į daržiuką, tai jau mažiau laiko liko man su ja, o ten kažką kito juos mokina, tiksliau nieko naujo... unsure.gif

Mamos dažnai nuvertina vaikus, neva dar ne laikas, o iš tiesų, jų galvelės šviežios, daug visko telpa, daug visko atsimena thumbup.gif

Beje, pati daržely irgi labai mėgau eilėraščius, turėjau gerą atmintį, man auklėtojos duodavo sunkiausius ir ilgiausius eilėraščius, ir stebėdavosi (net kitų grupių auklėtojas kvietė pažiūrėt), kaip taip greitai išmokstu. smile.gif
jekaterina.s
maniskis moka daug eilerastuku jau, bet dar labiau jam patinka kartu su manimi pasakas atmintinai pasakoti, bet atmintis tai fenomenali zodis i zodi papasakoja smile.gif, megstamiausia "Katyte Smailyte". o kad pasakos, eilerasciai ir daineles lavina vaika visapusiskai tai tikra tiesa 4u.gif
gievka
stengiamės išmokti kuo daugiau eilėraštukų.... prieš visokias šventes neapsiribojame 1 eilėraštuku stangiamės išmokti keletą 4u.gif wub.gif Mokinasi tiek sūnus tiek dukrytė smile.gif
PUPA13
Kol nejom i darzeli tai mokinomes namie,skaicius,raides taip pat eilerascius.Dabar darzelyje ir mokykleleje daug ko ismoksta.O namie paskaicius pasaka paskui pasakoja pats,ko neatsimena improvizuoja.
Spurge
AAA.Gerai kieno vaikas mokinasi susidomejes.O mano jei nenori, gali tu jam per garsiakalbi destyt eilerasti... nieko nepadarysi, tik jei pats nori,deklamuos tik tai kas jaum patinka blush2.gif
saisyda
Nu nezinau ar gerai, bet as saviskio nemokinu, mokosi darzelyje. smile.gif
*furnikuca*
maniske tai labai net megsta clap.gif o ypac kai kur nueina tai visiems demonstruoja savo sugebejimus...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.