Sunus lyztelejo alaus, gal kokiu 2m budamas, bet susirauke labiausiai ir mes kartu su juo sakydami fui koks neskanus, dar su veido mimikom, neisterikavom, nepamokslavom, tiesiog paaiskinom, kad cia alus, tete geria. Labai ramiai sureagavo, ir daugiau jam nebereikejo. buna, kad atsidaro bara ir klausia, kas cia? sakau:- vynas. sako:- fui, o as: taip cia neskanu. jei tete geria alu, visada atnesa nauja buteli, o jei as vyna, man padavineja taure nuo stalo.  bet visada pabrezia, kad cia neskanu, tik suauge geria. Gerti jokiu budu neduociau, bet ir sleptis nereikia, vaika reikia supazindinti, su pasauliu, ir cia naturalu, kad vieni daugiau kiti maziau zmones alkoholi vartoja. Nors vieni draugai, sakydavo, kad reikia vaikui duoti alaus putos, atseit kazkokiu vitaminu yra
QUOTE(Perkune @ 2011 01 25, 14:19) Nesąmonė. Kefyre laipsnių nebūna niekada - ir nesvarbu kas ką šneka  O štai naminėje giroje yra ir nemažai priklauso nuo raugimo - išgeri naminės giros stiklinę ir galvoje jauti (nekalbu apie pirktinę girą, tarp kitko toje pirktinėje giroje kur parašyta "ne daugiau kaip 1,2 proc. alkoholio" iš tiesų jo nėra - tai reklaminis triukas paaugliams privilioti  pardavimai  ). Mano dydysis irgi maždaug apie 2-3 metus alaus vis kėsindavosi gurkštelėti, net pas vaiko gydytoją klausėm dėl to - sakė kad nealkoholinio galima, tik patarė pirkti "Baltijos"  . Vaikams kažko trūksta, nes prieš 30-40 metų tokiems "mėgėjams" gamindavo specialių vaistų tik vat nepamenu su kuo?... Na, as ir rasiau cia seniau, kad mano vaikui pasiule gydytoja duoti bealkoholinio, tai gavau pamoksla ir da kad tokia gydytoja isvis pakeistu Pries metus gal rasiau, nepamenu, bet sioje temoje... Beja, siuo metu ir jau gana seniai, vaikas net neziui i alaus puse ar alkoholinis, ar ne... Matyt reikejo kazkokiu medziagu, gal skystu mieliu ar da ko
didzioji nenori alaus nei truputi, o maziuke karta paragavo ir labai nori... vos ne kova vyksta tarp jos ir tecio kai tetis alaus buteliuka atsidaro...  bet aisku mazoji pralaimi...
dailele
2012 03 28, 11:49
Aš maža buvau tokia, verkdavau jei alaus neduodavo. Tai tėvai buvo išradę tokį "kokteilį" apie šaukštą grietinės ir truputį alaus (gal apie 2 šaukštus) ir stipriai išplakti stiklinėje, gaunasi beveik pilna stiklinė putų ir vaikas atstoja. Kažkada jau suaugus pabandžiau paragauti - visiška nesamonė  , bet vaikui visai gerai buvo  Mūsų mergina gauna kartais nealkoholinio paragaut po gurkšnį, nors šiaip neperlabiausiai patinka. O kai būna ant stalo alkoholiniai gėrimai aiškinam, kad tai suaugusiems ir nelenda, nebent paprašo duot pauostyt. Ir neikada nepilam sulčių ar šiaip kokio gėrimo į taureles, nes turim nevykusį pažįstamų patirtį kai vaikui duodavo gaivą kartu iš taurelės gerti, o paskui vaikas sumaišė taureles. Laimė viskas gerai baigėsi.
Nenori,manau tikrai nereikia.
Duodu vaikams tik putų. Pačio alaus - ne. Jiems taip pat aiškinu, kad alų geria tik suaugusieji. Taip pat ir Cheetos čipsus  Jie puikiai supranta, kad tai neskanu, o į putas įmerkia nosį ir šiek tiek pakvailioja. To, ką gauna su putomis, nepavadinčiau net alkoholiu.
ada21lt
2012 04 09, 13:58
O is vis kokiu tikslu jus ta alkoholi geriate? Ir koks tikslas vaikams duoti? Ar kaip maista ar kaip nesuprantu?
Tropeza
2012 04 10, 08:34
QUOTE(ada21lt @ 2012 04 09, 13:58) O is vis kokiu tikslu jus ta alkoholi geriate? Ir koks tikslas vaikams duoti? Ar kaip maista ar kaip nesuprantu? Klausimas tai gal net juokingas.. Nejau tokia abstinentė esat ir nesat gyvenime nė lašo išgėrus? Manoji dičkė irgi pas senelius paragavo per balių kai niekas nematė, galvojo sultys, bet nepatiko. Ir dabar jei kur pamato, ar per reklamą, raukiasi ir sako fuj.
|
|