Ne alkoholis kenkia sveikatai, o jo kiekis. Kad ir kaip kai kam atrodytų kvailai šis sakinys, bet tai tiesa. Moksliškai įrodyta, kad prancūzai, kurie dažnai vartoja raudoną vyną, rečiau serga širdies ligomis, nes raudoname vyne esantys komponentai stiprina kraujagysles ir kraują. Nedideliais kiekiais rekomenduoja ir priešlaikiniam gimdymui nutolinti, nes sumažina gimdos susitraukimus. Taip pat alkoholio arbatinis šaukštelis karštoje arbatoje puikiai nuima peršalimo simptomus, nes plečia kraujagysles, didina sekreciją. Karštas vynas ideali kvėpavimo takų infekcijų gydymo priemonė. Natūralus alus su pienu skatina laktaciją žindymo metu, kai moteris neturi pieno. O natūralūs spiritiniai vaistažolių užpilai žymiai geriau veikia, nei cheminiai preparatai. Tai ne mano išmislas, o moksliniai-literatūriniai teiginiai. Mano šeimoje alkoholikų, ar mėgstančių išgeri nėra, nors visi be išimties alkoholio skonį pajautė iki pilnametystės, dažniausiai gydymo tikslais, ir visi sugebėjo baigti studijas, sukurti šeimas. Pasikartosiu, aš nesakau, kad reikia vaikus pratinti.
QUOTE(mamike @ 2007 10 29, 20:29) Tai ne mano išmislas, o moksliniai-literatūriniai teiginiai. viskas grazu - tik ne vaikams... abejoju, ar prancuzai sirdies-kraujagysliu ligu prevencijai girdo savo vaikus vynu.. cia kaip temoje apie rukyma: taip, nikotinas is tiesu apsaugo nuo parkinsono ir alzheimerio - bet tik tam, kad budamas sveiko proto mirtum nuo plauciu vezhio...
Pangasija
2007 10 30, 14:07
QUOTE(ragnez @ 2007 10 29, 21:53) viskas grazu - tik ne vaikams... abejoju, ar prancuzai sirdies-kraujagysliu ligu prevencijai girdo savo vaikus vynu.. cia kaip temoje apie rukyma: taip, nikotinas is tiesu apsaugo nuo parkinsono ir alzheimerio - bet tik tam, kad budamas sveiko proto mirtum nuo plauciu vezhio... nu šiaip taurė vyno prie pietų stalo tuose kraštuose įprasta visiems, taip pat ir vaikams. mažesniems tik praskiedžia vandeniu.
akutele
2007 10 30, 14:21
QUOTE(mamike @ 2007 10 29, 21:29) Ne alkoholis kenkia sveikatai, o jo kiekis. Kad ir kaip kai kam atrodytų kvailai šis sakinys, bet tai tiesa. Moksliškai įrodyta, kad prancūzai, kurie dažnai vartoja raudoną vyną, rečiau serga širdies ligomis, nes raudoname vyne esantys komponentai stiprina kraujagysles ir kraują. Nedideliais kiekiais rekomenduoja ir priešlaikiniam gimdymui nutolinti, nes sumažina gimdos susitraukimus. Taip pat alkoholio arbatinis šaukštelis karštoje arbatoje puikiai nuima peršalimo simptomus, nes plečia kraujagysles, didina sekreciją. Karštas vynas ideali kvėpavimo takų infekcijų gydymo priemonė. Natūralus alus su pienu skatina laktaciją žindymo metu, kai moteris neturi pieno. O natūralūs spiritiniai vaistažolių užpilai žymiai geriau veikia, nei cheminiai preparatai. Tai ne mano išmislas, o moksliniai-literatūriniai teiginiai. Mano šeimoje alkoholikų, ar mėgstančių išgeri nėra, nors visi be išimties alkoholio skonį pajautė iki pilnametystės, dažniausiai gydymo tikslais, ir visi sugebėjo baigti studijas, sukurti šeimas. Pasikartosiu, aš nesakau, kad reikia vaikus pratinti. Visiskai sutinku su mamike!!!! Ir nereikia smerkti tu mociuciu kad dave paragauti alaus,nuo sito nieko netsitiks!
jurga11
2007 10 30, 15:24
QUOTE(akutele @ 2007 10 30, 15:21) Visiskai sutinku su mamike!!!! Ir nereikia smerkti tu mociuciu kad dave paragauti alaus,nuo sito nieko netsitiks! Vaikai paragauja dar ne tokios bjaurasties, kaip alus, juk vien smeliuke kiek toookiu dalyku, kad pamacius per mikroskopa, supykintu. O kad vaikas nuo zemes ka pakeles ikisa i burnyte, garantuoju, visiems pasitaiko. Man labai smagu buvo stebeti mamu/teciu kara del alaus vaikams. Toookio karo seniai nebuvau macius - cia, supermamoje, gal pries metus. O mano vaikas paragavo, kaip buvo 8 menesiu kokius 3-4 kartus, nes net atrode plys kaip nori. Nu ir ka - dabar, kai jau netoli 2 metu, per prievarta jam to alaus neikisi - paragavo, pazino skoni, ir viskas tuo pasibaige.
Medinis
2007 10 30, 15:44
Medinukas pirmą kartą alaus paragavo kai jam buvo 2 savaitės. Iki kokių 5 metų alaus norėjo ir gaudavo. Dabar labiau patinka tik kvietinis alus, bet nepiknaudžiauja..
Sadovile
2007 10 30, 15:45
o maniskis kokiu vieneriu paragavo, ir dabar jau be jo alaus neisgersi
ugnytuke
2007 11 01, 22:14
QUOTE(mamike @ 2007 10 29, 19:29) Ne alkoholis kenkia sveikatai, o jo kiekis. Kad ir kaip kai kam atrodytų kvailai šis sakinys, bet tai tiesa. Moksliškai įrodyta, kad prancūzai, kurie dažnai vartoja raudoną vyną, rečiau serga širdies ligomis, nes raudoname vyne esantys komponentai stiprina kraujagysles ir kraują. Nedideliais kiekiais rekomenduoja ir priešlaikiniam gimdymui nutolinti, nes sumažina gimdos susitraukimus. Taip pat alkoholio arbatinis šaukštelis karštoje arbatoje puikiai nuima peršalimo simptomus, nes plečia kraujagysles, didina sekreciją. Karštas vynas ideali kvėpavimo takų infekcijų gydymo priemonė. Natūralus alus su pienu skatina laktaciją žindymo metu, kai moteris neturi pieno. O natūralūs spiritiniai vaistažolių užpilai žymiai geriau veikia, nei cheminiai preparatai. Tai ne mano išmislas, o moksliniai-literatūriniai teiginiai. Mano šeimoje alkoholikų, ar mėgstančių išgeri nėra, nors visi be išimties alkoholio skonį pajautė iki pilnametystės, dažniausiai gydymo tikslais, ir visi sugebėjo baigti studijas, sukurti šeimas. Pasikartosiu, aš nesakau, kad reikia vaikus pratinti. Gal tu ir teisi, bet cia kalbant ne apie vaikus. Tai jeigu alkoholis taip puikiai gydo, kad tada vaistus pirkti ?  Nueikim i alkoholio parduotuve ir busim sveiki kaip ridikai, ane? QUOTE(Medinis @ 2007 10 30, 15:44) Medinukas pirmą kartą alaus paragavo kai jam buvo 2 savaitės. Iki kokių 5 metų alaus norėjo ir gaudavo. Dabar labiau patinka tik kvietinis alus, bet nepiknaudžiauja.. Cia isvis man protu nesuvokiama. Kaip galima 2 savaiciu kudikeliui duoti alaus !!!!!!!! Kosmaras kazkoks. Vienu zodziu tyliu................. O gal cia bajeris ???????? Papildyta:Maniskei jau 5 metai ir ji nera ragavusi jokio alkoholio. Kazkada buvo uzsimaniusi alaus, as paaiskinau, kad cia ne vaikiskas gerimas ir pasiuliau jai pauostyti alaus. Kvapas jai baisiai nepatiko ir daugiau niekada nebepraso
Labai panašu, kad yra manančių, jog alkoholį reikia vartoti iki kol pajusi jo poveikį  , t.y., kol pajusi svaigulį ir buteliukas ištuštės . Niekaip nesusišnekam Mūsų šeimoje baras visuomet pilnas gėrimų, bet ne todėl, kad nuolat papildom išteklius, o todėl, kad nejaučiame poreikio po stikliuko likerio vėl pakartoti. Kad vaikas paragauja (tai skiriasi nuo žodžių "geria" ar "vartoja") alkoholio, tai nereiškia, kad jis taps alkoholiku ar susirgs. Kartais labai juokinga būna klausytis išsilavinusių tėvelių kalbų: "mano vaikas jau paauglys, o į alkoholį nėra net pažiūrėjęs". O dar vakar pats savo akimis matei kaip skaniai iš po skverno per šventę traukė degtinę.  Gal reiktų susimąstyti ką darytumėt, jei tokią žinią jums praneštų kaimynai... O ir vaikiukams gydymui ir profilaktikai yra duodama alkoholio, juk jo yra gudobelės ekstrakte, valerijono tinktūroje ir kt. žoliniuose užpiluose su spiritu. Nejau jūs, miegeliui ir raminimui, vietoj natūralaus valerijono, nors ir spirite mieliau savo vaikiukui duosite cheminę tabletę, kurioje natūralumo tikrai ne itin daug?????
Jūratė36
2007 11 03, 02:03
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 13, 21:05) 3 m. dukryte tiesiog "alpsta" del alaus, o ypac D-ligth, paragavo deja brangiuju seneliu deka,ir dabar jei pamato,tai iki virpejimo nori. girdejau nuomone,jog organizmas gal reikalauja kazkokiu daliu, bet ... alus yra alkoholis... vitaminu , sveiko maisto ir viso kito neturetu jai trukti... tai net nezinau kaip reaguoti  duoti ar ne  slepti ar ne  ir pan. Gal galite ka patarti  Geriau,kad nematytu
Pampani
2007 11 04, 22:50
Svedijoj tai darzeliuose duoda vaikams alaus, aisku nealkoholinio. Matyt del mieliu... Turbut nieko blogo neatsitiktu, jei duotum be laipsniu..
juoduke
2007 11 05, 10:02
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 13, 22:05) 3 m. dukryte tiesiog "alpsta" del alaus, o ypac D-ligth, paragavo deja brangiuju seneliu deka,ir dabar jei pamato,tai iki virpejimo nori. girdejau nuomone,jog organizmas gal reikalauja kazkokiu daliu, bet ... alus yra alkoholis... vitaminu , sveiko maisto ir viso kito neturetu jai trukti... tai net nezinau kaip reaguoti  duoti ar ne  slepti ar ne  ir pan. Gal galite ka patarti  mano vaikinukas kai buvo 3-jų metukų, taipogi labai norėjo šio gėrimo, ir nematau aš čia nieko blogo, kad vaikas gurkšniuką, kitą paragautu to alaus, tuo labiau D-liht,pavadinimas pats ir pasako kad nėra čia tiek daug to alkoholio, kad 3-jų metu vaikutis negalėtu paragauti, o gal jam- jai nepatiks?maniškis tai gal tik pora kartu buvo paprašęs paragauti, daugiau ir neprašo, ir paaiškinu aš jam, kad tai ne vaikų gėrimas. kiekviena mama turi savo nuomonę- požiūrį į tai.o aš asmeniškai nematau čia nieko blogo ir to dalyko nesureikšminu.yra ir kitu dalykų, i ką reikėtu rimčiau žiūrėti.
QUOTE(juoduke @ 2007 11 05, 10:02) mano vaikinukas kai buvo 3-jų metukų, taipogi labai norėjo šio gėrimo, ir nematau aš čia nieko blogo, kad vaikas gurkšniuką, kitą paragautu to alaus, tuo labiau D-liht,pavadinimas pats ir pasako kad nėra čia tiek daug to alkoholio, kad 3-jų metu vaikutis negalėtu paragauti, o gal jam- jai nepatiks?maniškis tai gal tik pora kartu buvo paprašęs paragauti, daugiau ir neprašo, ir paaiškinu aš jam, kad tai ne vaikų gėrimas. kiekviena mama turi savo nuomonę- požiūrį į tai.o aš asmeniškai nematau čia nieko blogo ir to dalyko nesureikšminu.yra ir kitu dalykų, i ką reikėtu rimčiau žiūrėti. Taip nuo mazo gurksniuko tikrai nieko nenutiks. Na , bet jeigu jau vaikas parduotuvej isteriskai rekia ir negali praeiti pro alu, manai tai gerai ?
Degtines ir cigareciu savo vaikams nesiulet, gal irgi patiks
juoduke
2007 11 07, 09:46
QUOTE(gitule @ 2007 11 05, 12:44) Taip nuo mazo gurksniuko tikrai nieko nenutiks. Na , bet jeigu jau vaikas parduotuvej isteriskai rekia ir negali praeiti pro alu, manai tai gerai ?  na jeigu jau tikrai taip blogai, kad vaikas tiesiog isteriškai rėkia,galima būtu ir apeiti alkoholinių gėrimų skyrių, na kad vaikas nematytu, ir daugiau kalbėti ,paaiškinti kad tai negerai,kad vaikučiams negalima, reikia turėti kantrybės su mažiukais ir tada viskas bus gerai.
QUOTE(juoduke @ 2007 11 07, 09:46) na jeigu jau tikrai taip blogai, kad vaikas tiesiog isteriškai rėkia,galima būtu ir apeiti alkoholinių gėrimų skyrių, na kad vaikas nematytu, ir daugiau kalbėti ,paaiškinti kad tai negerai,kad vaikučiams negalima, reikia turėti kantrybės su mažiukais ir tada viskas bus gerai.  Tai taip ir reikia. As kategoriskai pries alkoholio davima vaikams .
Nu dar gražiau  Pradėkim nuo pat mažumės duoti vaikams alkoholio ir auginkim "blaivią" kartą, marazmas kažkokis
blue kristal
2007 11 08, 12:53
As manau,kad alus tikrai ne vaikiskas gerimas,ir ne svarbu su laipsniais jis ar ne.
rasa316
2007 11 08, 14:41
Pati pirma karta alaus apragavau, kai man 3 ar 4 metai. Prisimenu, tetis visada su grietine gerdavo ir ten tokia balta skani puta budavo, tai delikatesas, taip ji man patikdavo, kad pro sali ramiai praeit negaledavau, tai ir ragaudavau, kai noredavau. Alkoholike nepatapau, dabar alaus visai nemegstu, pirmi pora gurksniu skanus, o paskui jau nelenda. Taip kad nereikia dayrti prielaidu, kad jei jau vaikas alaus paragauja, tai isaugs alkoholikas ar pan. Ir siaip nebutina manau dramatizuoti apie blaivias tautas, cigaretes ir alkoholius, nes kalba eina apie paragavima, o ne apie tai, kaip nuperkam 3 metu vaikui buteli alaus ir ipilam bokala prie pietu
oi paskaicius prisiminiau kaip mano pipiras apsikabines alaus buteli irgi sita sviesu utenos di lait ar kaip jis ten ( as pati alaus negeriu) pleze varinejo, jam buvo 2.5m. vyras palikdavo ten butelyje gurksniuka koki tai jis visa diena ir prasitampydavo. ir nedraudziau ir leidau, ir ka dabar jam 3.5 m ir i ta puse net neziuri, jau neidomu. Aisku kraupo daug pazystamu, tipo ka tu cia mama darai  , as leidau nu negerdavo jis ten buteleis, bet jei putas nulaizydavo nedariau is to tragedijos. o dabar jau pats nenori
Mercredi
2007 11 08, 17:52
QUOTE(Treja @ 2007 11 08, 09:49) Nu dar gražiau  Pradėkim nuo pat mažumės duoti vaikams alkoholio ir auginkim "blaivią" kartą, marazmas kažkokis  Nereikia pykti,  gi ne mama davė alkoholio, ne ji tai nusprendė daryt, o seneliai. Ji klausia patarimo, o jūs ją užsipuolate. Negražu... Papildyta:QUOTE(saulutes mama @ 2007 11 08, 15:43) oi paskaicius prisiminiau kaip mano pipiras apsikabines alaus buteli irgi sita sviesu utenos di lait ar kaip jis ten ( as pati alaus negeriu) pleze varinejo, jam buvo 2.5m. vyras palikdavo ten butelyje gurksniuka koki tai jis visa diena ir prasitampydavo. ir nedraudziau ir leidau, ir ka dabar jam 3.5 m ir i ta puse net neziuri, jau neidomu. Aisku kraupo daug pazystamu, tipo ka tu cia mama darai  , as leidau nu negerdavo jis ten buteleis, bet jei putas nulaizydavo nedariau is to tragedijos. o dabar jau pats nenori   , tame ir yra esmė, kad kuo daugiau draudi, tuo labiau vaikui norisi... Jei nekreipsi dėmesio, ir jam pačiam tai atrodys neįdomu
QUOTE(-=migle=- @ 2007 11 08, 17:52)  , tame ir yra esmė, kad kuo daugiau draudi, tuo labiau vaikui norisi... Jei nekreipsi dėmesio, ir jam pačiam tai atrodys neįdomu  Nebutina drausti, reikia vaikui viska suprantamai paaiskinti ir viskas. Duoti paragauti lengviausias kelias, o paaiskinti dar ir laika gaisti reikia, ane? O tai jeigu degtines uzsimanys paragauti irgi bus nieko tokio?
Mano manimu tirai alus ir vaikas nesuderinami dalikai. Gerai, kad jums viskas taip laimingai kas ragavote ir kas nesusidyre su alkoholizmo lyga, bet alkoholio genas yra ir tai viena is priezasciu del ko alkoholis draudziamas, o miksturos spirituotos (apie kurias cia taip daug kalbama) skyriamos tik nuo 6 metu. Kitos salis kur gausiai geriamas vinas irgi manau ne nuo 3 metu pradeda pratinti vaikui, o gerokai veliau... KraupuGal dar rukyti reik pameginti duoti, nes idomu gi kaip suauge tai daro...Arba zoles kokios. Manau visi budai tinka, kad tik vaiko demesi nuo alaus nukreipti, ir pasakos ir grieztas tonas ir paaiskinimai, ka tik vaikas gali suprasti, visi budai tinka...
QUOTE(Nataliukė @ 2007 11 09, 16:54) Mano manimu tirai alus ir vaikas nesuderinami dalikai. Gerai, kad jums viskas taip laimingai kas ragavote ir kas nesusidyre su alkoholizmo lyga, bet alkoholio genas yra ir tai viena is priezasciu del ko alkoholis draudziamas, o miksturos spirituotos (apie kurias cia taip daug kalbama) skyriamos tik nuo 6 metu. Kitos salis kur gausiai geriamas vinas irgi manau ne nuo 3 metu pradeda pratinti vaikui, o gerokai veliau... KraupuGal dar rukyti reik pameginti duoti, nes idomu gi kaip suauge tai daro...Arba zoles kokios. Manau visi budai tinka, kad tik vaiko demesi nuo alaus nukreipti, ir pasakos ir grieztas tonas ir paaiskinimai, ka tik vaikas gali suprasti, visi budai tinka...
alus, kaip ir kiti alkoholiniai gėrimai - ne vitaminas, tai faktas! Ar norit gurdyti vaikus, kad ir putele?
Aš kategoriškai prieš kai vaikams duodama, kad ir tik paragauti, alkoholinių gėrimų. Kai dabar duodate, tai linksma, nepripras, o kad nebūtų taip jog po daugelio metų jau norėsite atimti stiklinę. Jokių pasakų neseku, tiesiog tai negalima vaikams ir viskas. Jie tai žino ir taškas, beje ir jokio noro nėra. Pažystamos vaikas nuo mažens gėrė jau šešiametis niekaip nepraeidavo pro mamos taurę su vynu, ar šampanu, ir tokiais godžiais gurkšniais pratuštindavo ją, man tai siaubas buvo, dabar jis dar 12 m. o jau komoje buvęs.
QUOTE(ragnez @ 2007 10 25, 17:52) nesuprantu, kam vaikui tokias pasakas sekti... nei kam barzda augs, nei ka...  ar neuztenka be issidirbinejimu paprastais zodziais pasakyti, kad alus yra nesveika, nes jo padauginus galima susirgti: skaudes galva, pilva, pykins. manau, kad geriau vaikams sakyti tiesa, duoti tokia informacija, kuria jie gali panaudoti realiame gyvenime (zinoma, jiems suprantamo lygio ir suprantamais zodziais), o ne kimsti i galva nesamones  Manau, kad apie kalėdų senelį vaikams pasakas seki, kad ateis, atneš dovanų ir t.t., tiesiog gal pasakyk, kad tas senelis tai tu. Žinoma, galima pasakyti, kad skaudės pilvą, galvą ir t.t, tėtis tai geria ir jam neskauda, be to jeigu močiutė duoda, tai išeina, kad močiutė nori kad vaikas sirgtų, kad skaudėtų. Man paprasčiau sakyti, kad nuo alaus auga ūsai ir barzda.
As per sventes perku vaikams vaikiska sampana ( na zinot toki kur be laipsniu, bet is isvaizdos panasus butelis)  . Ragaut is suaugusiu taures tikrai nera jokio reikalo . O tiems kas kalba apie visokia alaus naudą , tai gali nupirkt vaistinej alaus meliu - tikrai geriau ir sveikiau bus .
QUOTE(meridė @ 2008 01 02, 14:20) Manau, kad apie kalėdų senelį vaikams pasakas seki, kad ateis, atneš dovanų ir t.t., tiesiog gal pasakyk, kad tas senelis tai tu. Žinoma, galima pasakyti, kad skaudės pilvą, galvą ir t.t, tėtis tai geria ir jam neskauda, be to jeigu močiutė duoda, tai išeina, kad močiutė nori kad vaikas sirgtų, kad skaudėtų. Man paprasčiau sakyti, kad nuo alaus auga ūsai ir barzda. kaledu senelis yra kita daina. o kad nuo alkoholio galima susirgt - nepaneigsi. vaikai iki tam tikro amziaus masto ne logiskai, o stebukliskai, ir nuosirdziai tiki pasakomis. pasaka apie kaledu seneli zalos nedaro, o iskreipta info apie tikrus ir rimtus dalykus - gali. tetis nesuserga, kol nepadaugina  tetis didelis, o vaikas mazas. jei tecio retkarciais isgertas nedidelis kiekis alkoholio nesusargdina, maza vaika - gali. manau, kad tokio amziaus vaikas jau pajegia suprasti skirtumus didelis/mazas ir daug/mazai. jei mano mama arba mano vyro mama pasiulytu / leistu gerti mano vaikui alkoholio, turetu griezta pokalbi su manim. aisku, ne prie vaiko.
Pati sakai, kad mąsto stebukliškai, tai aš ir seku pasakas apie ūsus, o apie keliamą pavojų, kol ji pati dar nepatyrė ir neįsitikino, kad skaudės pilvą ar galvą aš negaliu jai paaiškinti, nes pabandyk vaikui pasakyti, kad ugnis ar lygintuvas degina, kol nenudegs vistiek norės paliesti, dabar kai maniškę išbėrė nuo mandarinų mato pasekmes ir žinom, kad kurį laiką negalima valgyti, nes beria ir šiuo atveju neseku pasakų, kad jei valgysi nukris ausys, o apie alaus gėrimą man taip patogu, nes kad ūsai augtų ji nenori, močiutė gerti leidžia, vadinasi mama pati blogiausia, nes neleidžia. Beja sveikinu, kad turi supratingą anytą, kuri atsisėdus išklausys tavo nuomonės apie vaikų auklėjimą. Aš su saviške negalėčiau ramiai pasikalbėti, nes ji kaip įjungia savo monologą tai...atsibosta klausytis, o bendros nuomonės dažniausiai taip ir neprieiname, kap kad ir su alum, aš kategoriškai prieš, o ji nieko čia tokio jei vaikas paragaus. Tarp kitko maniškė žino, kad yra suaugusiųjų gėrimai, kurių jai negalima ir ji net neprašo. O ta pasaka tik su alum, nes močiutė tai leidžia.
QUOTE(meridė @ 2008 01 02, 15:57) O ta pasaka tik su alum, nes močiutė tai leidžia. o ka darysi, kai nustos pasakomis tiketi? mociute, aisku, yra problema, nes suaugusio zmogaus neperauklesi. bet vis tiek turetu buti kokia nors iseitis.
Aš gi rašiau kad ji žino, kad yra suaugusiųjų gėrimai, kurių vaikams negalima ji jų ir nenori, nes jai buvo paaiškinta, kad čia suaugusiems ir vaikams tokių negalima. Vaikams yra sultys, vanduo, pienas, ledų kokteilis ir kiti vaikiški gėrimai, o apie alų jei aš taip sakysiu, (ir sakiau) o močiutė leis gerti manau vaikui bus painiava, močiutė leidžia mama draudžia kažkur kažkas kažką meluoja, ir vaikui patogiau, tas žmogus, kuris leidžia. O mano nuomone čia nėra toks stiprus melas, kad ją traumuotų, juk apie vaikų atsiradimą ir gi neaiškiname visko kas ten ir kaip, vaikui aiškiname, kad gimei iš mamos pilvelio ir pan. O kai ateis tas laikas kai netikės pasakomis žinos, kad alus suaugusių gėrimas, kurių vaikams negalima. Tarp kitko aluje yra mielės, kurios skatina plaukų augimą, taip kad čia nėra visiškos pasakos, jose yra dalis tiesos.
Klaipėda
2008 01 03, 12:34
QUOTE(meridė @ 2008 01 02, 22:32) Aš gi rašiau kad ji žino, kad yra suaugusiųjų gėrimai, kurių vaikams negalima ji jų ir nenori, nes jai buvo paaiškinta, kad čia suaugusiems ir vaikams tokių negalima. Vaikams yra sultys, vanduo, pienas, ledų kokteilis ir kiti vaikiški gėrimai, o apie alų jei aš taip sakysiu, (ir sakiau) o močiutė leis gerti manau vaikui bus painiava, močiutė leidžia mama draudžia kažkur kažkas kažką meluoja, ir vaikui patogiau, tas žmogus, kuris leidžia. O mano nuomone čia nėra toks stiprus melas, kad ją traumuotų, juk apie vaikų atsiradimą ir gi neaiškiname visko kas ten ir kaip, vaikui aiškiname, kad gimei iš mamos pilvelio ir pan. O kai ateis tas laikas kai netikės pasakomis žinos, kad alus suaugusių gėrimas, kurių vaikams negalima. Tarp kitko aluje yra mielės, kurios skatina plaukų augimą, taip kad čia nėra visiškos pasakos, jose yra dalis tiesos.  Tai gal geriau vaikui duoti natūralių mielių, o ne alų? Aš tai griežtai esu prieš tokius dalykus. Alkoholis yra alkoholis ir juo piktnaudžiauti nevalia Dukrytei buvo išsamiai paaiškinta, kad alkoholis yra didelis nuodas ir ji puikiai tą supranta. Tarp kitko, neduodu net nealkoholinio alaus, kad jai nesimaišytų tikras tai ar netikras
QUOTE(Klaipėda @ 2008 01 03, 13:34) Tai gal geriau vaikui duoti natūralių mielių, o ne alų? Aš tai griežtai esu prieš tokius dalykus. Alkoholis yra alkoholis ir juo piktnaudžiauti nevalia Dukrytei buvo išsamiai paaiškinta, kad alkoholis yra didelis nuodas ir ji puikiai tą supranta. Tarp kitko, neduodu net nealkoholinio alaus, kad jai nesimaišytų tikras tai ar netikras  Taigi aš ir neduodu alaus, nei dėl stipresnių plaukų, nei dėl geresnio apetito čia tik konstatavau faktą, tiesiog prieš tai viena mama rašė, kad nereikia sekti vaikui pasakų, kad nuo alaus užaugs ūsai, nes kas bus kaip netikės pasakomis ir t.t. tai aš ir parašiau, kad alus vistik skatina plaukų augimą.
Klaipėda
2008 01 03, 13:27
QUOTE(meridė @ 2008 01 03, 14:22) Taigi aš ir neduodu alaus, nei dėl stipresnių plaukų, nei dėl geresnio apetito čia tik konstatavau faktą, tiesiog prieš tai viena mama rašė, kad nereikia sekti vaikui pasakų, kad nuo alaus užaugs ūsai, nes kas bus kaip netikės pasakomis ir t.t. tai aš ir parašiau, kad alus vistik skatina plaukų augimą. Na, taip Ai, dar norėjau pakomentuoti pirmą postą, kad alus d-light turi ne tik kad mielių, bet ir koncervantų (keista, bet tiesa), o tokių dalykėlių, manau, vaikui reiktų duoti kuo vėliau (be jų, aišku neįmanoma apsieiti, nes jų yra beveik visuose m.produktuose)
vaiddda-d
2008 01 10, 08:54
QUOTE(gitule @ 2007 11 08, 21:50) Nebutina drausti, reikia vaikui viska suprantamai paaiskinti ir viskas. Duoti paragauti lengviausias kelias, o paaiskinti dar ir laika gaisti reikia, ane? O tai jeigu degtines uzsimanys paragauti irgi bus nieko tokio?  Na nemanau,kad degtines paragaves vaikas paprasytu jos dar  ne karta teko matyti kaip mazam pypliui leidziama ikisti pirstuka ir ji paskui aplaizyti.Ir maniske kazkada taip ragavus (tik neatsimenu vyno ar kokio kito gerimo)tik atsimenu paragavo ir dabar ramu-nebenori  skonis nepatiko.O alucio kartkartemis gauna gurksneli.Ir nedarau is to tragedijos  gi neduodu tiek kiek sirdi geidzia,ir labai retai.Pati irgi vaikysteje atsimenu issiprasydavau tecio,kad leistu alaus putos paragauti...
Duonos gira turi panasiu savybiu,vaikui gali stokoti alaus mieliu,kazka reiketu bandyti duoti paragauti,kas pakeistu mazajai alu,bet jokiu budu ne pati alu,vienas gurksnelis nera zalinga,bet visviena tai yra alkoholinis gerimas,o tai tikrai nera gerai
vaiddda-d
2008 01 11, 08:48
QUOTE(Leja01 @ 2008 01 10, 19:46) Duonos gira turi panasiu savybiu,vaikui gali stokoti alaus mieliu,kazka reiketu bandyti duoti paragauti,kas pakeistu mazajai alu,bet jokiu budu ne pati alu,vienas gurksnelis nera zalinga,bet visviena tai yra alkoholinis gerimas,o tai tikrai nera gerai Na jei mazoji drebetu pamacius alu tai galbut sunerimciau,bet to nera.Daznai paprasiusi alaus gurksnelio ir gavusi neigiama atsakyma tiesiog daugiau nebepraso.Bet jei jau labai praso,tai gauna....bet tik maza gurksniuka ir tai itin retai.Toks alkoholio kiekis dar nei vienam nepakenke.Manau su kefyru jo gauna net daugiau  O duonos giros tai daznai gauna,ir labai ja megsta
Vienu momentu mano gukrai buvo toks periodas kai jinai net verkdavo kaip norejo alaus bet su laiku isaugo ir dabar gali pasiuliti jinai negers
neskaičiau visos temos tai atsiprašau jei pasikartosiu, bet mano vaikas gali verkt nors ir iki apsisisiojimo alaus ar dar kokio alkoholio negautu vistiek nesvarbu kas tai ir kiek laipsniu turi, nes nebuna "nekalto" alkoholio gurkšniuko, apetitui ir kitos močiučiu nesamones yra tikra nesamone. kitas dalykas, dažnai vaiką vilioja pats butelis o ne jo turinis,galit nupirkt kokybiškos giros buteli labai panašiam i alaus ,ir duot vaikams ragaut, bet niekada nesupratau ir nesuprasiu kaip galima vaikiui duot "paragaut" alkoholinio gerimo???? tai dar duokim žolytes kartelį užtraukt
Vilytshiukė
2008 01 31, 16:16
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 13, 21:05) 3 m. dukryte tiesiog "alpsta" del alaus, o ypac D-ligth, paragavo deja brangiuju seneliu deka,ir dabar jei pamato,tai iki virpejimo nori. girdejau nuomone,jog organizmas gal reikalauja kazkokiu daliu, bet ... alus yra alkoholis... vitaminu , sveiko maisto ir viso kito neturetu jai trukti... tai net nezinau kaip reaguoti  duoti ar ne  slepti ar ne  ir pan. Gal galite ka patarti  Na, labai jau pažįstama problema...  Kai buvau mažytė (dar ir dabar prisimenu, nors buvo kokie 2-3 metukai) žiauriai žiauriai norėdavau alaus...  Sedėdavau prie vyrų geriančių alų ir laukdavau kol truputėlį duos. Nežinau kiek laiko tai truko, bet po kažkurio laiko tai praėjo. Nemanau, kad labai blogai duoti truputį, jeigu labai nori.  Juk man pačiai taip buvo...
fainule
2008 01 31, 18:36
QUOTE(Vilytshiukė @ 2008 01 31, 18:16) Na, labai jau pažįstama problema...  Kai buvau mažytė (dar ir dabar prisimenu, nors buvo kokie 2-3 metukai) žiauriai žiauriai norėdavau alaus...  Sedėdavau prie vyrų geriančių alų ir laukdavau kol truputėlį duos. Nežinau kiek laiko tai truko, bet po kažkurio laiko tai praėjo. Nemanau, kad labai blogai duoti truputį, jeigu labai nori.  Juk man pačiai taip buvo...  tai kad gal visi vaikai ta alu megsta. Mano dydisis iki 4m prasydavo per asaras , o dabar maziukas tik pamato alu ir viskas pradeda maldauti
Duodam mes vaikui alaus  Aišku po kelis gurkšnius, daugiau ir nenori  Ir tikrai nedarom iš to jokios tragedijos, jei mes geriam tai ir jam prisireikia, gurkšteli porą kartų ir jam gerai ir mums ramu, aišku nekalbu apie joki kitokį alkoholį, apie tai net kalbos nėra  Net neatsimenu kaip jis jo paragavo, bet labai jau jam kartais užsinori to alaus, mes su sese irgi vaikystėj paragaudavom, bet praėjo tas laikas ir kurį laiką man alus labai jau neskanus buvo, nieko užaugom abi ir be jokių nukrypimų
lauksna
2008 03 01, 21:08
jokio alaus, jokių ragavimų  . Girą mėgsta, renkamės be saldiklių
 tai va kodel lietuviu tauta tokia prasigerus  . Pacios tuo pasirupinam  Jei vaikui reikia mieliu tai tam ir yra mieles,kad ir tabletes  Man keista net diskutuoti apie tai  Pazistu viena paaugle kuri vaikysteje po baliu vyno taures islaizydavo. tevam juokinga buvo, dabar ji jau stikliuka kilnoja. Nesakau,kad visiem taip buna, bet pati taip vaiko nuodyt nesugalvociau  Ka reiskia vaikas iki asaru nori? Tai jei veliau narkotiku pabandyt panores gal leisit? Juk gal pabandys ir nepatiks,bloga po to bus ar ka... Jei uzsimanytu mazius plonu ledu pavaiksciot, leistumet? A?
Kai buvau trejerių, tėtis namie darė remontą. Visą tą laiką ir gal dar mėnesį po to mane turėjo paniškai saugot nuo razečių, nes aš irgi iki ašarų norėdavau jas remontuoti. Aišku razečių ir alaus nėra ko lyginti, bet kad ir kaip vaikas norėtų, jo labui, galima apsaugot jį nuo visko, kas jam nėra sveika ar naudinga. Kiek alus gali pakenkti jūsų vaikui, neaišku. Bet ar verta rizikuoti?
gabvidas
2008 03 10, 22:44
Mano abu vaikai taip pat yra paragavę tų putų(nors tai man ir nepatiko  )bet ir tiek dabar jau pasakoma ,kad čia ne vaikų gėrimas o tėtuko ir jie gaus duonos giros tą kartą arba gurkšnį nealhogolinio alaus kurį geriu pati.
linuxox
2008 03 13, 10:31
manoji irgi megeja buvo alaus paragaudavo is tecio bokalo,viena karta prie juros buvom ir pamate ji kad dedes alu geria tai nuejo paprasyti,geraikad pauksciu kalba kalbejo tai jie nesuprato ka reiskia'do oliaus'bet kazkaip savaime isaugo,dabar krepsini kai ziuri tai 'miau' i taure isipila ir susidauzia 'uz pergales!'.Mano vyro sesers mergaite taip pat iki asaru prasydavo alaus,bet tik tam tikra laika.Gal organizme kazko truko,nes dabar tai joms alus neskanu.
Karablikas
2008 03 13, 13:19
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 14, 14:21) taip, poros gurksniu ir pakanka. o ypac laimes buna kad gali palaikyti si gerima savo rakose. bet vistiek, pats vaizdas nesitapatina, 3 m mergaite ir alus. kazkaip paciai ir nepatogu ,ir baugu ir nemalonu. esme tame, kad i nieka kita nekeicia jei jau uzmato. gali gundyti viskuom kitkuom. i kitus alkoholinius gerimus nereaguoj,net suraukus nosyte sako fuiiii  O nebandet pvz obuoliu sulciu ipilti i dilaito buteliuka  Mano sesers mergytei tas pats tai rado labai gera iseiti, nes manau tai labiau tapatinimasis su suaugusiais vaikui gaunas, mato tai ir nori Mano dukrytei taip pat 3metukai, tai ir jai labai norisi alaus kai pamato kad tevelis krepsini ziuredamas gurksnoja, taciau radom iseiti su nealkoholiniu alum, jai tai daugiau atrakcija tipo labai jau suaugusi, svarbiau paprasyt nei gerti, nes isgeria kelis gurksniukus o paskui mamai atiduoda
|
|