Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas ir alus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
ugnytuke
3 m. dukryte tiesiog "alpsta" del alaus, o ypac D-ligth, paragavo deja brangiuju seneliu deka,ir dabar jei pamato,tai iki virpejimo nori. girdejau nuomone,jog organizmas gal reikalauja kazkokiu daliu, bet ... alus yra alkoholis... vitaminu , sveiko maisto ir viso kito neturetu jai trukti... tai net nezinau kaip reaguoti g.gif duoti ar ne g.gif slepti ar ne g.gif ir pan. Gal galite ka patarti verysad.gif
SiDo
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 13, 18:05)
g.gif  duoti ar ne  g.gif  slepti ar ne  g.gif  ir pan. Gal galite ka patarti  verysad.gif
*

As tai labai kategoriskai ziuriu i tokius dalykus - neduociau ir is viso musu namuose to daikto daugiau nebebutu schmoll.gif Seneliams kategoriskai uzdrausciau tokius pokstus ax.gif
ugnytuke
Su seneliais jau issiaiskinta, liko nepatenkinti, vos ne tokia logika,kad anais laikais nieks jokiu smulkmenisku problemu nekele g.gif esme tame, kad namuose tiek ir temato,tarkim iskylojei gamta ar kai i kokiap irti vykstame, bet ji tai mato ir parduotuveje, o tada prasideda "noooriu" doh.gif
Karinga
man atrodo, kad jei vaikas nori alaus, tai galima duoti pora gurksniuku. Aluje yra mieles, dazniausiai to ir truksta vaikams. Aisku, alus alkoholis, bet nestiprus, ir vaikui tikrai nekenkia tie pora gurksniu. Mano vaikas kai pamato alu, iskart saukia kad nori, bet paragauja viena gurksniuka, ir jau nebenori schmoll.gif
Zylute1
O pabandykite nupirkti bealkoholinio alaus mirksiukas.gif mieliu kiekis taspats drinks_cheers.gif ir alkoholio nera. tegul sau gurksnoja mergyte 4u.gif
Pangasija
man atrodo kad vaikas nori todėl, kad suaugusieji jį geria. mačiau kaip parduotuvėj kokių keturių metų berniukas tampė mamą kad ta tik alaus nepamirštų. manau lygiai taip vaikai nori ir dažytis, ir automobilį vairuot.
bet man atrodo, kad vaikui tokio amžiaus galima pasiūlyt vaikiškų skanumynų, o ne alaus.
ugnytuke
taip, poros gurksniu ir pakanka. o ypac laimes buna kad gali palaikyti si gerima savo rakose. bet vistiek, pats vaizdas nesitapatina, 3 m mergaite ir alus. kazkaip paciai ir nepatogu ,ir baugu ir nemalonu. esme tame, kad i nieka kita nekeicia jei jau uzmato. gali gundyti viskuom kitkuom. i kitus alkoholinius gerimus nereaguoj,net suraukus nosyte sako fuiiii schmoll.gif
grazina37
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 14, 13:21)
taip, poros gurksniu ir pakanka. o ypac laimes  buna kad gali palaikyti si gerima savo rakose. bet vistiek, pats vaizdas nesitapatina, 3 m mergaite ir alus. kazkaip paciai ir nepatogu ,ir baugu ir nemalonu. esme tame, kad i nieka kita nekeicia jei jau uzmato. gali gundyti viskuom kitkuom. i kitus alkoholinius gerimus nereaguoj,net suraukus nosyte sako fuiiii  schmoll.gif
*

nu su tais paragavimais taip buna, kai buvo karsa ,as labai uzsimaniau alaus tai nuejom pasivaikciodami ir nusipirkom ,jis paprase paragauti ,tai nieko blogo negalvodama daviau lupytes priglausti,tai zinoma labai patiko ,tai dabar tik i parduotuve iejes klausia alaus noli ,na dabar neperku blush2.gif ,bet jis matau kad nori ,turbut jiems augant organizmas reikalauja visko ,nemanau kad labai ziauru nusikaltima padarysi kad duosi siek tiek ,juk tik maza gurksneli paima ir jiems to uztenka,pagaliau alus apetita kelia ,ir viena mociute sake kad kai vaikas viduriuja ,reikia duoti truputi alaus ,tipo tas mieliu raugas kazkoki gera poveiki turi blush2.gif
ugnytuke
Na,ziuresim kaip bus toliau g.gif
Karolina27
Aš tai tikrai leisčiau paragauti gurkšniukus kelis, nes jei drausi, tai pamatysi - 90 procentų, kad norės dar labiau, vien dėl to, kad draudi. O dėl to poros gurkšnių alkoholio tai nieko neutiks, nes sveika mielių gaut mirksiukas.gif
ugnytuke
Tas tiesa,kuo labiau ka nors draudziu,tuo labiau ji to siekia doh.gif
Katukė
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 13, 22:05)
3 m. dukryte tiesiog "alpsta" del alaus, o ypac D-ligth, paragavo deja brangiuju seneliu deka,ir dabar jei pamato,tai iki virpejimo nori.  girdejau nuomone,jog organizmas gal reikalauja kazkokiu daliu, bet ... alus yra alkoholis... vitaminu , sveiko maisto ir viso kito neturetu jai trukti... tai net nezinau kaip reaguoti  g.gif  duoti ar ne  g.gif  slepti ar ne  g.gif  ir pan. Gal galite ka patarti  verysad.gif
*

Gal pamanysit, jog esu bloga mama, tačiau labai blogo tame aš nieko nematau.Aišku visur turi būti saikas. Sūnui nedraudžiu paklausus leidimo paragauti gėrimų, ir man mažai nedraudė ir mano broliui. Tikrai neužaugome alkoholikais, ar protiškai neįgaliais juk ir aukštuosius baigėm. Aš stengiuosi sužaisti iš psichologinės pusės, duodama pavyzdžių susijusių su alkoholiu. Sūnui jau šeši, jis pats pradeda skirti kuris iš gėrimų "negeras" tik dideliems.
Pangasija
QUOTE(mamike @ 2007 10 14, 16:10)
Gal pamanysit, jog esu bloga mama, tačiau labai blogo tame aš nieko nematau.Aišku visur turi būti saikas. Sūnui nedraudžiu paklausus leidimo paragauti gėrimų, ir man mažai nedraudė ir mano broliui. Tikrai neužaugome alkoholikais, ar protiškai neįgaliais juk ir aukštuosius baigėm. Aš stengiuosi sužaisti iš psichologinės pusės, duodama pavyzdžių susijusių su alkoholiu. Sūnui jau šeši, jis pats pradeda skirti kuris iš gėrimų "negeras" tik dideliems.
*

leiskit paklaust, o kiek laiko leisit? trys metai, šeši metai, nu nieko. dar keli metai, ir neužteks gurkšnelio, norės visos bonkos. leisit?
šiaip Pietų kraštuose žmonės kur labai vyną mėgsta, tai ir vaikams prie pietų įpila, tai yra normalu, sakyčiau gal net daug sveikiau nei kokakola ir panašūs biesai.
bet pas mus tai nežinau. kažkaip manau tokiam vaikui tikrai dar per anksti tokiais gėrimais smaližiaut.
ugnytuke
Kai didesnis ,tai irgi manau,kad glaima pradeti tuo zaisti ir leisti pazinti ir suprasti, o dabar tie kleckiukai, jiems skanu,tad ir nori,ir jiems tas pats,ar tai gerai ar blogai,o ypac kai mato,kad didieji tai daro doh.gif
primavera
zinot kad nera tai gerai, bet vis tiek save guodziat ir dar paguodos ieskot. tipo "pora gurksniuku, o gal mieliu reikia..." O kur jau riba nuo naudos iki zalos ir iki pripratimo?! uzsimanet mieliu-tam yra skirtos mieliu tabletes.
tokiais momentais kai vaikas reikalauja, prisiminkit, kad daug buvo dalyku, kuriu negalejot vaikui duoti, kad ir kaip jis prasytu ar klyktu. cia irgi yra vienas is tokiu. taip kad jokiu pasiteisinimu ir pateisinimu mirksiukas.gif
Mercredi
Aš tai labai pritariu zylutei 1. Jei vaikas labai nori, ir yra neišvengiama, galima nupirkti nealkoholinio alaus. Juk 3 m. mergyte skaityt nemoka, neatskirs, ir skonis panašus mirksiukas.gif Bet pabrėžiu, jei tai neišvengiama. Nes jei vos vaikas užsigeis, alum imsi girdyt, tai nežinau... doh.gif Vienu žodžiu, viskas kas su saiku, sveika. 4u.gif
ugnytuke
blogai tai,kad nuo musu nuomones niekas nesikeicia. jie nemasto kitaip, jirems reikalingas patyrimas,paragavimas,padandymas. mane glumina sita situacija, nes duoti vaikui alaus neketinu, bet kai parduotuveje rekia, net geda pasidaro ,aisku del to neisidedi i krepseli butelio alaus biggrin.gif
Mercredi
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 14, 18:15)
blogai tai,kad nuo musu nuomones niekas nesikeicia. jie nemasto kitaip, jirems reikalingas patyrimas,paragavimas,padandymas. mane glumina sita situacija, nes duoti vaikui alaus neketinu, bet kai parduotuveje rekia, net geda pasidaro ,aisku del to neisidedi i krepseli butelio alaus biggrin.gif
*

Bandykit tartis, negerk dabar alaus doh.gif tai ką nors gausi Nors aišku tai nėr labai gerai, vaikas lupikautojas pasidarys. Ko nors paprašysi, o vaikas klaus: o kas man už tai?... doh.gif siūlau pasišnekėt su dukra, paaiškint, kad tai gėrimas suaugusiems ir pan. Sėkmės 4u.gif
Wiolla
Nezinau gal aš ne visai į tema, bet MB mūsų vaikui alus pakišo kai tas buvo kažkur 6 men, na atseit tik puta paragavo, aš aišku supykau labai. Paskui vėl bandė pakišt keleta kartų, tik nesuprantu vyriško mastymo kam taip daryt?

Dabar mano vaikas jau atskiria kas skanu, žino kas jam galima, kas ne. MB vėl bandė kažkada prie manęs pasiūlyt alaus, o vaikas žiūri į mane ir sako negalima man, jaučiu jei manes nebūtų buvę šalia būtų paragavęs. Nesuprantu kam patys suaugę siūlo, o paskui vaikam ir patinka, ir nori, jei būtų pasakyta, kad negalima, tai gal nenorėtų g.gif g.gif g.gif , o gal aš optimistė g.gif g.gif g.gif

O MB pasiteisinimas toks - vaikas paragaus ir jam nepatiks ir daugiau neims. Bet kas bus jei jam patiks, tai ka tada išeina visad ragaus doh.gif doh.gif doh.gif ?????
ugnytuke
mes alaus negeriam lotuliukas.gif tame ir reikalas lotuliukas.gif o keblumai prasideda viesoje vietoje, parduotuveje,baliukuose ir pan blink.gif taip pat ir as nesuprantu, kam reikia duoti ragauti,tarkim ,buvau nusistacius net pries saldumynus, deja, musu seneliai, geradariai ir pan, dave mums nematat ir ledu paragauti ir sokolado ir ciulpinuku,visko zodziu. ir zaviuosi tevais ,kurie gali pasakyti,kad tarkim ju 3 metu vaikas net nezino to skonio,todel ir nenori. aisku, visam savas laikas, dabar jau patiems darosi idomu,nebereikia net siulyti, bet manau ,kad tokia pradzia tikrai nezada nieko gero. ka jau bekalbant apie visokius kariesus dantukuose ir pan.
Wiolla
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 14, 20:35)
mes alaus negeriam  lotuliukas.gif  tame ir reikalas  lotuliukas.gif  o kelbumai prasdeda viesoje vieotje, parduotuveje,baliukuose ir pan  blink.gif
*

Ištikrųjų nežinau ar gerai kai vaikai ragauja alkoholio ar alaus. Bet kiek save atsimenu, ta cia maždaug nuo kokių 10 m, tai aš labai norėdavau alaus, man skanu buvo. Bet kažkaip neatsimenu jokio tėvų draudimo. Atsimenu, kad paragaudavau, o vat draudimo nepamenu.
ugnytuke
manau 10 metu vaikui ir nereikia nuolat kartoti ,jog negalima. vaikas ir taip jau zino,kas yra kas, ir kieno. pats atsirenka. o vat tos tragiskos "noriu" scenos doh.gif ir atrodo, kad daugiau jokiose situacijose tai nesikartoja g.gif nei zaislu pirkimo,nei saldumynu ir pan. TIK ALUS verysad.gif
Wiolla
Ištikrųjų vaiko neprisaugosi, net nežinai iš kur jie sužino. As asmeniškai prieš coco- cola nusistačius. Fanta, spritą labai retakarčiais dar pripažystu. Esmė tame, kad coco- colos, mes net negeriam ir net niekad neperkam, ir labai nustebau, kai vaikas pareiškė, kad nori coca - colos. Ir kai buvo darželyje naujametis vakaras paskui auklėtoja vaikščiojo kuri šalia turėjo šį butelį. Bet pas kui pasakiau, kad ten negerai skrandį skaudės, tai net nebeprašo tfiu, tfiu, tfiu....
Papildyta:
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 14, 20:40)
manau 10 metu vaikui ir nereikia nuolat kartoti ,jog negalima.  vaikas ir taip jau zino,kas yra kas, ir kieno. pats atsirenka. o vat tos tragiskos "noriu" scenos  doh.gif ir atrodo, kad daugiau jokiose situacijose tai nesikartoja  g.gif  nei zaislu pirkimo,nei saldumynu  ir pan. TIK ALUS  verysad.gif
*

Kaip tik šiandien ryte per telika girdėjau apie vaikų ožiukus, kad jie taip reikalauja iš tėvų iki isterijų, ir jei tėvai ilga laika nusileidžia, paskui gali peraugt į didesnę stadija. Ir kuo tuoliau , tuo labiau tie ožiukai atsiranda. Ir ypatingai tėvai nepatogiai jaučiasi kai vaikas visuomenėje, ne namuose, pradeda reikalauti ir ožiuotis, tad atseit tėvai vaikui paklūsta, kad tik prieš aplinkinius normaliai atrodyt.
Man atrodo reiktų nenusileist vaikui ir tiek.
ugnytuke
vat vat,teisingai pasakyta,jie viska zino ,nors mes tai ir slepiam , ar net patys nezinom smile.gif
Papildyta:
mes ir nenusileidziam,aisku,issiviazduoju aplinkiniu nuomone,kai pvz parduotuveje ivyksta drama doh.gif
ragnez
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 14, 20:55)
mes ir nenusileidziam,aisku,issiviazduoju aplinkiniu nuomone,kai pvz parduotuveje ivyksta drama  doh.gif
*

o tai nesuprantu dabar del ko labiau pergyveni, ar kad viesoj vietoj rekia, ar kad alaus praso? bigsmile.gif

siaip as kategoriskai pasakysiu: ALKOHOLIS NE VAIKAMS. ir taskas. jokiu gurksniuku, jokiu mieliu, jokiu kitu bla bla bla. NEGALIMA.

o "oziukai" parduotuvej yra kitas klausimas. kiekienas vaikas praeina si raidos etapa. vieni "rauda" ciupa-ciupsu, kiti naujos masinytes, bet dar ne vienas nenumire jos negaves. vaikas daug ko gali noreti, puiku, tegul nori. bet juk nebutina kiekviena uzgaida tenkinti. rimtai ir aiskiai pasakysi, kad tas gerimas ne vaikams ir po keliu nesekmingu bandymu nustos reikalauti.

nebent pati manai, kad vaikui alkoholini gerima ragauti yra normalu g.gif:
Liutaure
Aha ir musu nori, kai tetis vaisinasi tai pirstuka i putas merkia, bet tik tiek, o as pasakiau, kad alaus nebus daugiau prie stalo, jei tu pirsciuku bus daug, beje, kai seneliai dave nealkoholinio truputi, tai vaikas visai susikonfuzino, ka ji zino kas tas alkoholinis ir be schmoll.gif Nieko cia gero ir as manau, bet daugiau ne del to kad kas atsitiks tiesiog kazkaip nemaloniai pasijunti g.gif
Katukė
Blogo tame vistiek nieko nematau, kol nepiktnaudžiaujama. O be to, alkoholio genas, kad ir ką besakytumėt yra, kaip ir riebalų kaupimo ar polinkio į ligas. Jei kitose šalyse vaikams nedraudžiama ribotais kiekiais vynas, manot mūsų vaikai kitokie??? Tik mūsų požiūris kitoks.
Emilija38
Na maniškai visi jau ragavę alkoholiaus blush2.gif . Niekad nedraudžiau, bet ir jokias būdais pati nesiūliau, vyras taip pat. Kai sūnus užsimanė paragaut, tik pasakiau, kad turi suprasti, kad aloholis yra gerai su saiku, bet aišku nedraudžiau. Blogai, kad jūsų vaikui pasiūlė doh.gif Ir dar tik 3 metuku verysad.gif Jauniausių metų būdamas paragavo mūsų jaunėlis: kai paragavo alkoholio, jam buvo 9. Tai vyko per naujuosius metus, jis paprašė šampano. Po to niekad neprašė šiaip, tik per brolių gimtadienius paklausdavo, ar gali atsigert alaus arba fizo. Pasakėm, kad neturi mūsų klauti, bet pats turi suprasti, kiek ir ko galima. Paaiškinome šiek tiek apie alkoholio žalą, bet nepamokslavom.
Šiaip berniukai mūsų jau dideli, vyriausiam žiemą bus 18, taigi nieko nesakau, jei su draugais išgeria alkoholinių gėrimų. Niekad jo nemačiau 'prisilakusio" kad vemtų ar kristų. buvo aišku porą kartų po švenčių, kad ir akytės jau gerokai blyzgėjo ir truputi nusikalbėjo, bet tiesą sakant prisiminus save jo amžiūje, galiu pasakyt kad jis beveik angeliukas blush2.gif doh.gif Tiesa, būdamas gal 12 jis gan stipriai nusigėrė doh.gif , bet netyčia, ir netgi per mūsų žioplumą doh.gif mat aš niekad gyvenime negirdėjau tokio dalyko, kaip alkoholinė gira, kuri pasirodo labai stipri doh.gif Ir giminaitės mums įteiktą naminės giros butelaitį atidavėm sūnui, nes nei aš, nei vyras nėra giros mėgėjai, o sūnus labai mėgo. Tetulė, kuri girą įteikė, gi net nepasakė, kad ji alkoholinė, nes galvojo, kad tai savaimė suprantama doh.gif taigi sūnus išgėrė vienas pats beveik viską, nes broliui tas gėralas irgi nepatiko. tai ateję į kambarį radom nusigėrusi ir nieko nesuprantanį sūnų doh.gif Aišku, paskui buvo juoko per ašaras doh.gif
O jums patarčiau tikrai geriau jau nupirkt nealkoholinio alaus - žymiai geriau negu kokia kola, kuri skrandį išėda, o mergytė vargu ar atskirs 4u.gif
ragnez
QUOTE(mamike @ 2007 10 14, 22:26)
Blogo tame vistiek nieko nematau, kol nepiktnaudžiaujama.
*

tai zinoma, treju metu vaikui duodam po gurksneli.juk nieko tokio, tegu pratinasi. be to, kiek ten to alkoholio aluje, o vat jau mieliu kiek. zodziu, sveika. sesiametis jau gal koki pusbuteli gales susiversti, o desimtmetis ir butelaiti. svarbu, kad saikingai thumbup.gif: sesiolikinis sklandziai prie tauriuju gerimu gales pereit, ka cia su alum zaisti, juk kudikiu gerimas irnesakyk.gif
Minerva
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 13, 21:05)
3 m. dukryte tiesiog "alpsta" del alaus, o ypac D-ligth, paragavo deja brangiuju seneliu deka,ir dabar jei pamato,tai iki virpejimo nori.  girdejau nuomone,jog organizmas gal reikalauja kazkokiu daliu, bet ... alus yra alkoholis... vitaminu , sveiko maisto ir viso kito neturetu jai trukti... tai net nezinau kaip reaguoti  g.gif  duoti ar ne  g.gif  slepti ar ne  g.gif  ir pan. Gal galite ka patarti  verysad.gif
*

Prieš daug daug daug metų aš, trijų metų pana, alpdavau dėl šampano ir alaus. Įkišdavau pirštuką į taurę, nulaižydavau ir poreikis būdavo patenkintas. Kai aš buvau jau ketverių metų pana, mečiau gerti ir praėjus kelioms dešimtims metų vis dar negeriu lotuliukas.gif

O bajerių būdavo visokių: baliaus metu garsiai paaiškindavau, kad "labai mėgstu Žagarės vyšnių likerį" (nors realiai tik uosčiusi buvau) arba paprašydavau ir man šampano įpilti, etc. - iki šiol giminė šaiposi cool.gif
ugnytuke
drinks_cheers.gif
Board
QUOTE(mamike @ 2007 10 14, 17:10)
Aš stengiuosi sužaisti iš psichologinės pusės, duodama pavyzdžių susijusių su alkoholiu. Sūnui jau šeši, jis pats pradeda skirti kuris iš gėrimų "negeras" tik dideliems.
*

Mano Karolinai 5 metai, ir ji neragavusi nei vieno gėrimo su laipsniais (išskyrus naminę girą) atskiria kad alus yra tėčio ar mamos, tas kas mažoj taurelėj yra kažko iš kitų suaugusių.
Juk jeigu mūsų tėvai duodavo mums ragauti, nereiškia kad jie buvo tiesūs.
Jeigu taip buvo daroma nereiškia kadtai buvo daroma teisingai.

Nieko naudingo alkoholyje vaikams nėra schmoll.gif Ir tie pavyzdžiai: aš gėriau, bet nieko man neatsitiko nieko nereiškia, kas gali garantuot, kad neatisiks taip, kad būtent jūsų(mūsų) vaikui tas alkoholis patiks, ir kad tai nebus paskatinimas paragauti stipresnio ar daugiau.
Papildyta:
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 14, 20:55)
mes ir nenusileidziam,aisku,issiviazduoju aplinkiniu nuomone,kai pvz parduotuveje ivyksta drama  doh.gif
*

Manau reikėtų mažiau kreipt dėmesio į aplinkinius. Jūsų vaikas yra jūsų, ir neaplinkinių reikalas jį auklėti ar reikšti pastabas jums dėl jo auklėjimo. Jeigu vardan aplinkinių nusileisim vaikams, jie labai greitai tai perpras, o tada bus kur kas sunkiau parduotuvėj pasirodyt, nes vaikas žinodamas, kad mamytė bijo viešo skandalo išsireikalaus bet ko ir bet kada, ir tada jau problema bus nealkoholyje, o mažajame teroriste, kuris viską išsireikalaus riksmu ir isterijom. (bent kol suaugs)
3 metų vaikas nėra visai mažas, su juo jau galima susitart (mano manymu). Ko jums ir linkiu smile.gif
Katukė
Na gal iš dalies sutinku su jūsų nuomonėm, tačiau teko matyti pavyzdžių: Vaikams buvo griežtai draudžiama ragauti alkoholio, tačiau susiėjus keliems tokiems smalsuoliams (berods apie 5-6metukus) kipšelis pakuždėjo tėvų susiėjime pašeimininkauti. Kol tėveliai linksminosi, jie ištuštino taurelių turinius.. Kažin kelintas tai kartas buvo? Na, gal tik pirmas, bet..
Aš nenoriu pasakyti, kad reikia vaiką pratinti, bet manau, kad reikia vaikui suteikti teisingos informacijos, kad vėliau, jau iškreiptos, jis nesužinotų iš kitų.
Nežinau ar teisingai supratote ką norėjau pasakyti.. g.gif
Man labai patiko mano mamos pasakyti žodžiai, po vieno mano poelgio: protingas žmogus mokosi iš kitų klaidų, o kvailas-iš savų..
Nenorėčiau, kad mano mažius apie alkoholio žalą sužinotų varginamas pagirių...
Bet tai tik mano nuomonė
ragnez
vaiku girdymas alkoholiniais gerimais yra baudziamasis nusizengimas, uz kuri skiriama bausme pagal LR Baudziamojo kodekso 161 straipsni.
ugnytuke
QUOTE(ragnez @ 2007 10 16, 22:07)
vaiku girdymas alkoholiniais gerimais yra baudziamasis nusizengimas, uz kuri skiriama bausme pagal LR Baudziamojo kodekso 161 straipsni.
*

Atleisk, bet kazka sumaisei, ne viena mamyte nepasake nieko panasaus ka reiketu sitaip komentuoti g.gif manau teisines zinias reikia pritaikyti ten kur joms ir yra vieta schmoll.gif
zvaigzdute23
QUOTE(ragnez @ 2007 10 14, 21:52)
tai zinoma, treju metu vaikui duodam po gurksneli.juk nieko tokio, tegu pratinasi. be to, kiek ten to alkoholio aluje, o vat jau mieliu kiek. zodziu, sveika. sesiametis jau gal koki pusbuteli gales susiversti, o desimtmetis ir butelaiti. svarbu, kad saikingai thumbup.gif: sesiolikinis sklandziai prie tauriuju gerimu gales pereit, ka cia su alum zaisti, juk kudikiu gerimas irnesakyk.gif
*

Is pradziu pagalvojau kad cia rimtai smile.gif
Labai gera tema suradau siandien kaip tycia, nes siandien mano mergyte taip pat paprase alaus, kai tetis gere. Gerai tik tiek kad mano vyras megejas nealkoholinio alaus tai leidau, bet ji tik gurksneli gurkstelejo ir viskas tai net nezinau ar cia jau issigasti ir sunerimti. Penktadieni eisiu pas vaiku gydytoja tai reikes paklaust gal jai ko nors truksta.
ragnez
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2007 10 16, 23:28)
Is pradziu pagalvojau kad cia rimtai smile.gif
Labai gera tema suradau siandien kaip tycia, nes siandien mano mergyte taip pat paprase alaus, kai tetis gere. Gerai tik tiek kad mano vyras megejas nealkoholinio alaus tai leidau, bet ji tik gurksneli gurkstelejo ir viskas tai net nezinau ar cia jau issigasti ir sunerimti. Penktadieni eisiu pas vaiku gydytoja tai reikes paklaust gal jai ko nors truksta.
*

nieko jai netruksta: vaikai kaip bezdzioniukai nori visko paragauti, ka tevai valgo ir geria. ir tai normalu. gertu tetis cocacola, prasytu dukruze ir tos paragauti. gertu mama zuvies taukus, prasytu zuvies tauku. vaikai gi taip mokosi pazinti pasauli...

QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 16, 23:27)
Atleisk, bet kazka sumaisei, ne viena mamyte nepasake nieko panasaus ka reiketu sitaip komentuoti  g.gif  manau teisines zinias reikia pritaikyti ten kur joms ir yra vieta  schmoll.gif
*

nieko nesumaisiau, manau, mamytes per daug atlaidziai ziuri i alkoholio davima vaikams.
o straipsni gali seneliams pacituoti, kurie tavo dukra alumi girde bigsmile.gif kiek pamenu, nuo ju viskas ir prasidejo.
Pangasija
aš atsimanu kai mano pusbrolis pirmą kartą paragavo vyno. buvo po baliaus, taurelės išdėliotos, viena taurelė kuri buvo atseit jo, su mašinėle. tai jis sriūbtelėjo, ir kad pašoko spjaudydamas -- FU, rūgštu, ir dar labai kartu!
Taurė
QUOTE(ugnytuke @ 2007 10 13, 13:05)
*

Paklausk senelių, ar nežada cigaretės greitu laiku duoti užtraukt doh.gif
Mano keturmetė neragavo ir dar ilgai neragaus alaus.
ugnytuke
su seneliais viskas issiaiskinta ax.gif gal ir ne paciu taikiausiu budu ax.gif ir apsiejom be straipsniu citavimo 4u.gif
akutele
Aluje yra daug b vitamino,beja tai nera labai blogai jai jo gurgsteli vaikas.Alus skatina apetita aisku neturiu omenyje kad jo reiketu duoti vaikams visgi tai alkoholis,bet pvz vaistuose netgi daugumoje jo yra.Dabar ka pasakysiu tai gal dauguma pasiurps,bet taip jau buvo.Kai buvau maza visiskai neturejau apeti taigi gydytojas namo mamai liepe duoti i diena po sauksteli alaus.Na ir netapuau nei alkoholike,nei nuo jo priklausoma,nei numiriau biggrin.gif esu ir pati ne karta ir nedu davusi gurkstelti mazei jo,bet nedreba pamacius alaus buteli ir niekada jo nepraso mirksiukas.gif
Larysa
Alus vaikams yra labai ir labai blogai. Kažkada mano mažoji paragavo alaus, o aš to visai nasureikšminau. Bet pasiskaičius literatūros (kai paaugo mano berniukai), pamačiau kad tai labai pavojinga, net pora gurkšnių. doh.gif Negadinkim vaikam gyvenimo verysad.gif
ragnez
QUOTE(akutele @ 2007 10 19, 14:53)
ir niekada jo nepraso  mirksiukas.gif
*

jei nepraso, tai kam siulai?

o vit. B yra daugelyje maisto produktu, ypac gruduose, kosese, piene ir tt.
akutele
QUOTE(ragnez @ 2007 10 20, 12:42)
jei nepraso, tai kam siulai?

o vit. B yra daugelyje maisto produktu, ypac gruduose, kosese, piene ir tt.
*

ta prasme nepraso pirkti pamacius parduotuveje,o kai tetis geria tai paklausia ar jai galima paragauti.Nesureiksminu tokiu dalyku ir literaturoj neieskau kas sveika kas ne,nes kai pradesi ieskoti patikekit surasit kad ir vanduo kenksningas.Zinau atveji kai mire vaikas nuo vandens.taip kad dabar kazin ar yra ko nekenksmingo.Pagal gydytojus tai isviso nieko negalima duoti vaikam.Pvz man liepe duoti tik viska virta ir be jokiu padazu net grietines 3m vaikui,nes atseit visaas kitas maistas sunkiai virskinamas biggrin.gif
ragnez
QUOTE(akutele @ 2007 10 20, 12:28)
Nesureiksminu tokiu dalyku ir literaturoj neieskau kas sveika kas ne,nes kai pradesi ieskoti patikekit surasit kad ir vanduo kenksningas
*

o gaila, kad neskaitai. manau, gerokai nustebtum paskaicius bigsmile.gif

ir i gydytojos nuomone vertetu isiklausyti. jei neaisku, kodel keptas ir su riebiais padazais maistas nera pats tinkamiausias vaikui, paklausk - manau, pediatre mielai paaiskins.

vanduo suliniuose gali buti uzterstas nitratais, kuriu kiekis suaugusiajam nedaug pakenkia, o vaikui gali buti mirtinas. o ar zinojai, pvz., kad vaikas lengvai gali nusinuodyti suvalges tevu dantu pastos tubele, nes suaugusiuju pastoje esantis fluoro kiekis vaikui mirtinas?

sorry, uz off-topic'a. pavyzdziais norejau pasakyti, kad sureiksminti visko nebutina, bet isdidziai pareiksti "literaturos neskaitau, vis tiek nesamones raso" yra mazu maziausiai neatsakinga.
ugnytuke
blink.gif
meridė
pas mus irgi močiutė šitą "gerą" užrodė irgi buvo prasidėjęs noras alaus, bet aš pati negeriu tai pradėjau aiškinti, kad gali ūsai ir barzda užaugti ir ant krūtinės plaukai ir aplink bambą, kaip pas tetį juk jis alų tai geria, suveikė, o dar ir reklamą per tv pradėjo sukti man atrodo batų pardę kažkurią reklamuoja ten mergytė batus matuojasi, o berniukas su barzda sėdi ir žiūri. Tai mano pamačiusi sako mama matai tas berniukas turbūt alų geria.
ugnytuke
Visai nieko pavyzdys thumbup.gif
ragnez
QUOTE(meridė @ 2007 10 25, 09:47)
pas mus irgi močiutė šitą "gerą" užrodė irgi buvo prasidėjęs noras alaus, bet aš pati negeriu tai pradėjau aiškinti, kad gali ūsai ir barzda užaugti ir ant krūtinės plaukai ir aplink bambą, kaip pas tetį juk jis alų tai geria, suveikė, o dar ir reklamą per tv pradėjo sukti man atrodo batų pardę kažkurią reklamuoja ten mergytė batus matuojasi, o berniukas su barzda sėdi ir žiūri. Tai mano pamačiusi sako mama matai tas berniukas turbūt alų geria.
*

nesuprantu, kam vaikui tokias pasakas sekti... nei kam barzda augs, nei ka... schmoll.gif ar neuztenka be issidirbinejimu paprastais zodziais pasakyti, kad alus yra nesveika, nes jo padauginus galima susirgti: skaudes galva, pilva, pykins.
manau, kad geriau vaikams sakyti tiesa, duoti tokia informacija, kuria jie gali panaudoti realiame gyvenime (zinoma, jiems suprantamo lygio ir suprantamais zodziais), o ne kimsti i galva nesamones g.gif
ynksster
Imkit ir vaiku gydytojos paklauskit, situacija papasakokit, ir pasakys, tada bus ramu. Nesekiau temos, tai gal jau pasikartojau
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.